Hyppää pääsisältöön

Itsen kävelytys-, kuntoilutus-, innostamis- riitely- ja laskujen pienenäpitämis- sekä mm. Riemannin teoreeman todistamis rahvaalle & oppineillerobotti

Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko
Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko Kuva: Yle / Annukka Palmén-Väisänen ajatusten miljoonalaatikko,blogi,markus kajo

Itsen kävelytys-, kuntoilutus-, innostamis- ja laskujen pienenäpitämis- sekä mm. Riemannin teoreeman todistamis rahvaalle & oppineille -robotti.

Tiedätte koiran, joka vetää, kun sitä kävelyttää. Ja jos tämä tapahtuu liukkaattomassa vastamäessä, tuntuu helpommalta se kävelysuoritus, mikä on koiran vedön ansioa.

Silti!

Ihmiskunta on käynyt kuussa (tosin ei kukaan minun tuttuni), mutta jos on koiraton, joutuu kävelemään vastamäet avutta.

Ja silti!

Ensimmäisen toimivan robotin (joka soitti huilua) rakensi (Wikipedian mukaan) grenoblelainen Jacques de Vaucanson jo vuonna 1738. Vaucanson rakensi myös mekaanisen ankan, joka kuvausten mukaan söi jyviä ja ulosti.

Erään toisen lähteen mukaan (1001 inventions that changed the world / Automatons) jo 811 vuotta sitten, noin v. 1206, islamilainen oppinut Al-Jazari rakensi automaton-robotin: veneen, jossa oli neljä mekaanista soittajaheppua.

Al-Jazari myös julkaisi aiheesta arabiankielisen kirjan, Tietoa nerokkaista mekaanisista laitteista.
Kuva ko. opuksesta
Al Jazarista

Encyclopaedia Britannican mukaan Leonardo da Vinci lienee saanut tutkimuksiinsa innoitusta Al Jazarin tutkimuksista ja töistä.

Neuvoa ja apua keksimiseen on Euroopassa ollut jo keskiajalla!

Miksei siis ole keksitty robottia, joka kävelyttäisi itseä, kuntoiluttaisi ja innostaisi, pitäisi laskut pieninä, ja esittelisi Riemannin hypoteesin todistuksen rahvaanomaisen yksinkertaisesti, sekä pyytämättä peittäisi sälekaihtimista ne narunreiät ja muut kolot, joista aurinko paistaa tämän silmään kesällä, kun yrittää nukkua.

Kuvitelkaa, että ranskalainen vehnäpullansyöjä keksi jo 279 vuotta sitten ankkarobotin joka söi jyviä ja ulosti.

Onko muka mikään meikäläinen tekninen korkeakouu tai muu keksinyt ankkarobottia, joka söisi jyviä ja ulostaisi!

Ei ole keksinyt, vaikka aikaa on ollut reilusti yli neljännesvuosituhat!

Ei ole keksinyt, vaikka syödään ruisleipää eikä mitään patonkeja! Yli neljännesvuosituhat on ollut aikaa, eikä ankan ankkaa ole saatu aikaiseksi teknisissä korkeakouluissa!

Jonninjoutaviin näpertelyihin mennyt aika heillä!

Monia muitakin tärkeitä robotteja on jäänyt keksimättä.

Esmes!

Ongelmien sitenratkaisurobotti, kuin itse toivoisi ongelmien ratkeavan.

Tuollainen ongelmanratkaisurobotti selittänee itse itsensä. Kerta, moniin asioihin on ratkaisu, mutta ei ole itselle se ratkaisu mieleen. Suuri tarve mieluisammista ratkaisuista mitä ilmeisin!

Makaroonilaatikon pinnan antamis palaa juuri sopivastirobotti

Missään keittokirjassa ei osata neuvoa, missä lämpötilassa ja kosteudessa täytyy makaroonilaatikon antaa olla tarkalleen kuinka kauan millaisessa uunissa, jotta pintaan tulee juuri sopivasti sitä palanutta osaa. Robotti auttaisi tässä helposti kuin nakki!

Riitelyrobotti

Sanotaan että riita puhdistaa ilmaa. Ei puhdista ilmaa riita! Valheellista markkinointia!

Aktiivihiilisuodatin ja HEPA-suodatin (High-efficiency particulate arrestance) puhdistavat ilmaa!

Riidat voisi jättää riitelyrobotin tai -robottien riideltäväksi esim. sillä aikaa kun itset menevät askareisiinsa, tai uimaan, tahi katsomaan, onko missä jäätä mitä voi kantapäällä raksauttaa, tai yrittämään piirtää koomiseton hevonen tai muu eläin. (Esim. https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/be/Petaurus_breviceps_1.jpg ).

Veisuu- tai veisuuttamisrobotti

Minä en pidä surullisista iskelmistä, kun niistä tulee surullinen mieli. Enkä iloisista, kun ne jäävät päähän soimaan mulla.

Mutta jos on huoltoasemilla ja kaupassa aivan pakko olla surullista musiikkia, niin veisuuttamisrobotti saisi asiakkast veisaamaan sopivan haikeaa virttä. Ja jos ei muita asiakkaita olisi, robotti veisaisi itse.

Noukkimis, ja tietämis- ja kertomis-, missä sakset -robotti

Menee itsen ajasta monta kymmentä prosenttia saksien etsimiseen ja milloin minkäkin pudoneen esineen noukkimiseen lattialta, sängyn alta ja muista hankalista paikoista. Robotti säästäisi mielen harmia, selkää, ja kuukausitolkulla aikaa per vuosi!

Laitosteatterin kriisissäolonmiettimisrobotti

Onko laitosteatteri kriisissä!! Tätä polttavaa kysymystä voisi pohtia rinki robotteja, ja toinen rinki päivittelisi nuorison kurittomuutta ja opiskelijoiden kelvottomuutta, ja sitä, miten ennen oli kaikki vaikeampaa nuorisolle ja opiskelijoille ja että tulisipa ne ajat, niin siitäpä saisi nuoriso ja opiskelijat!

Nuorisomusiikin tavattomuudenpäivittelyrobotti

Tämä robotti päivittelisi, onko ollenkaan musiikkia sellainen, jonka soittamiseen tarvitaan sähköä. Ja sitä se päivittelisi myös, että liian kovaa soittavat musiikkia joka ei edes ole musiikkia. Ja kannustaisi, että jaettaisiin nuorisolle tuohitorvia virsikanteleita.

Jätteidenlajittelurobotti

Jäterobotti tutkisi asunnon tavarat, ja kellarikomeron, ja veisi kierrätykseen tai roskiin kaiken sen kaman, jonka se tulevaisuuteen katsomalla tietäisi jäävän täysin vaille käyttöä. Sinne lähtisivät Kalevalan juhlapainokset, asunto-osakeyhtiön kokouspöytäkirjat, täysin käyttämättömät kodinkoneet ja vain kahdesti pidetyt alennusmyyntipuserot ja muu joutosälpe. Heipparallaa niille!

Nauratusrobotti

Nauraminen parantaa ihmisen vastustuskykyä, rentouttaa ja virkistää kuin saunasta pois, tai katsastuksesta läpi pääsy.

Nauratusrobotti pitäisi suunsa kiinni, jos joku on ollut hiljattain leikkauksessa (kun silloin nauraminen sattuu) mutta muuten se saisi ihmiset hihittämään ja hohottamaan, nauramaan naama märkänä ja kertomaan juttuja edelleen, niin että happamen tai neutraalin ilmeen asemesta joka paikassa näkisi itsekseen ilosta virnisteleviä ihmisiä ja kaikkialla vallitsisi hyvä tuuli!

Toivoo:

Nimim. yksi monten puolesta

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Sellainen robotti, joka hommaisi muuttolaatikot esim. kaupasta (banaanilaatikot) ja pakkaisi ne ja kantaisi autoon ja ajaisi paikalle ja uudessa kodissa kantaisi ne autosta pois ja sisälle ja laittaisi tavarat nätisti paikoilleen! Itse saisi vain olla. Ja sillä olisi sellaiset jalat, joihin ei tartu lumi talvella eikä hiekka ynnä muu rapa kesällä vaan olisi puhtaat jalat sillä, kun ronttaa niitä laatikoita uuteen taloon! Tympii se, kun muutenkin tympii se raskaiden muuttolaatikoiden ronttaus niin sitten saa ees taas ottaa kenkiäkin pois kun laminaattilattia hällä tai parketti tai muu, jota ei saa naarmuttaa! Sukatkit usein jää kenkiin ja ovat sitten makkaralla ja vielä enemmän tympii se kantaminen.. Ja hiki tulee ja itku...

Lähettänyt käyttäjä

Itselleni tärkeitä apurobotteja olisivat mm. seuraavanlaiset:
- Hiusten leikkaajarobotti. Ei tarvitsisi varailla aikaa parturiin ja saisi homman hoidettua silloin kun itselle sopii (eikä parturille). Eikä tarvitsisi selittää paljonko otetaan tällä kertaa, kun robottiin olisi ohjelmoitu oma tyyli jo valmiiksi.
- Erilaisten purkkien, pussien, rasioiden ja mitä moninaisimpien pakkausten avaajarobotti. Menee tuhottomasti aikaa näprätä milloin minkinlaisten viritysten kanssa. Eivätkä kuitenkaan aukea niin kuin on ohjeistettu!

Lähettänyt käyttäjä

Se on surullista kun nykyään kukaan ei tee mekaanisia ankkoja, kun siitä ei saa kapitalisti kylliksi voittoa, pitäisi teettää kiinassa ja kullatun kuparin sijaan se tehtäisiin muovista, kokoonpanon nopeuttamiseksi osat olisivat yhteen "naksautettavia" koska ruuvaaminen on muka liian hidasta. Eikä Kiinan ankka kulkisi vieterin vetämänä vaan se kävisi sähköllä! Rienausta olisi sellainen herra Vaucansonia kohtaan. Todella sääli että alkuperäinen koneankka on tuhoutunut tulipalossa.

Riitelyn sijaan voi käyttää kaasunaamaria, niin ei tarvitse puhdistaa kuin se ilma jonka aikoo hengittämiseen käyttää.

Lähettänyt käyttäjä

Minä haluaisin Noukkimis, ja tietämis- ja kertomis-, missä sakset -robotin ja pakkaustenavaamisrobotin myös, kun monia pakkauksia on kauhean vaikea avata ja sitten huomaan että siinä olikin repäisynauha ihan muualla kuin siinä mistä avasin. Mutta jos huomaan repäisynauhan heti, niin se onkin liimattu niin luirusti siihen pakkauksen kylkeen etten saa siitä otetta millään ja kuitenkin pitää hakea sakset, jotka noukkimisrobotin pitää ensin noukkia. Mutta sitä mekaanista ankkaa en haluaisi, kun jossain historiankirjassa kerrottiin että joku oli nähnyt sen paljon jälkeenpäin ja se oli ollut ruosteessa ja haissut kamalalta, pilaantunutta ruokaa tietenkin jäänyt sen sisään.

Lähettänyt käyttäjä

Mulle heti tuo jätteidenlajittelemisrobotti. Sen avulla saisin vihdoinkin selville, tuleeko mun koskaan luettua Kalevalaa hyvistä aikomuksista huolimatta! Jos robotti veis sen, mun ei ois ollut tarkoituskaan lukea sitä.
Lisäominaisuutena toivoisin sellaista, kun nyt just on työn alla askartelutarvikkeiden lajittelu tarpeellisiin, roskiin ja vanhusten palvelukotiin lahjoitettaviin (koska hoitivat äitini niin hyvin ja välittäen loppuun asti, Jyväskylän Jokikartanon Tähtelässä tämä, mikä heille kiitokseksi mainittakoon), niin tietäisin senkin, mitä siellä Tähtelässä tarvitsevat, kun olis tämä lisälaitteella varustettu robotti. Että voisin ohjelmoida yhtenä tekijänä sinne Tähtelän.

Uusimmat sisällöt - Näkökulmat