Hyppää pääsisältöön

Ajansiirto-ominaisuus Areenan tv-kanavalähetyksiin

Areenan tv-kanaiven lähetyksiä voi Areenassa kelata neljä tuntia taaksepäin
Areenan tv-kanaiven lähetyksiä voi Areenassa kelata neljä tuntia taaksepäin Ajansiirto,Tv-kanava,verkkovideot,Yle Areena

Areenassa näkyviä tv-kanavien lähetyksiä voi nyt kelata taaksepäin. Ajansiirtomahdollisuuden pituus on neljä tuntia.

Areenan web-palvelussa on nyt mahdollista kelata tv-kanavien lähetyksiä taaksepäin neljän tunnin ajan. Ajansiirtomahdollisuus on ensi vaiheessa käytössä Areenan selainpalvelussa: mobiili- ja big screen -sovelluksiin ominaisuus tuodaan myöhemmin.

Ominaisuus toimii useimmissa tietokoneiden selaimissa. Mobiiliselaimissa tilanne on kirjavampi: iOS-laitteiden Safari-selaimessa ajansiirto toimii, mutta Androidin mobiiliselaimissa ominaisuus ei tällä hetkellä näytä toimivan.

Kelaaminen tapahtuu viemällä kursori kanavasivun videosoittimen päälle. Videosoittimen alalaitaan ilmestyy soittimen alalaidan mittainen turkoosi aikajana. Raahaamalla aikajanan oikeassa laidassa olevaa palloa siirryt lähetyksessä halutun ajan verran taaksepäin. Voit myös klikata aikajanaa, jolloin siirryt lähetyksessä haluamaasi kohtaan. Aikajanalla näkyvän pallon kohdalla näkyy myös, kuinka paljon lähetystä on kelattu suoraan lähetykseen verrattuna. Takaisin suoraan lähetykseen pääset joko siirtämällä pallon aivan aikajanan oikeaan laitaan tai klikkaamalla videosoittimen alalaidassa olevaa “SUORA” -painiketta.

Tämä ominaisuus koskee toistaiseksi vain tv-kanavien lähetyksiä. Vain Areenassa lähetettäviin suoriin lähetyksiin ominaisuus tuodaan myöhemmin.