Hyppää pääsisältöön

Nauru pitkästä ilosta eli Sohvaset arjen hepulissa!

Galaxi: Sohvaset
Galaxi: Sohvaset Kuva: Yle/ Galaxi Galaxi,sohvaset

Sohvaset on tavallisen epätavallinen perhe, jossa jokainen vuorollaan mokaa. Vanhempiaan viisaammat lapset ja lapsiaan lapsellisemmat aikuiset raivaavat yhdessä reittinsä läpi perhe-elämän esteiden aina sohvalle asti.

Sohvaset -sarjan käsikirjoittajat Janne ja Emmi Kallioniemi ovat pariskunta. Janne on näyttelijänä Tampereen Työväen Teatterissa ja Emmi on tv- ja elokuvapuolen medianomi ja tanssija. Sarjan aiheet ovat saaneet sytykkeensä omasta ja ystävien lapsiperhearjesta. Lisäksi tämän ajan yhteiskunnassa pinnalla olevista ilmiöistä on poimittu pähkinöitä Sohvasten perheen purtavaksi.

Perheen äiti Kirsikka ja isä Simopekka toimivat toisin kuin opettavat. He teeskentelevät, valehtelevat ja ovat omien asenteidensa vankina. Ajettuaan itsensä umpikujaan he lopulta ymmärtävät oman parhaansa ja koko perhe istuu sohvalla seikkailusta oppineena.

Isä, Simopekka on perheen pää ja tietää kaiken, omasta mielestään. Usein muu perhe kuitenkin joutuu opastamaan ja pelastamaan Simopekkaa, joka ajaa itsensä mitä kummallisimpiin vaikeuksiin. Simopekka on melkoisen ennakkoluuloinen ja hiukan ylimielinenkin " moniosaaja" ja arjen guru. Kaikista hölmöyksistä huolimatta Simopekan sydän on täyttä kultaa.

Kirsikka on perheen äiti ja todellinen henkinen johtaja, mutta lipsuu se suksi mammallakin. Välillä iskee ahneus ja välillä lääkärikammo ja virheitä tulee tehty tasaiseen tahtiin.

Lapset eli perheen järjenäänet Antti ja Helmi tasapainoilevat isän ja äidin kummallisuuksien ristiaallokossa ja vääntävät niskalenkkiä muun muassa ennakkoluuloista, uuden työpaikan pelosta, tavallisuuden pakosta. Kärsivällisesti Antti ja Helmi kampeavat vanhempiaan oikealle uralle kierojakaan keinoja kaihtamatta.

Näyttelijät: Janne Kallioniemi (isä), Heidi Kiviharju (äiti), Luukas Rannankari (Antti) ja Mesihelmi Mänttäri (Helmi).

Sohvaset Galaxissa lauantaiaamuisin 4.3. alkaen. Ohjelma on katsottavissa myös Lasten Areenassa 30 päivää ensilähetyksestä.

Lisää ohjelmasta

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Koska saadaan ruutuun uusia jaksoja Ota banaani -sketsisarjasta? Siinähän vanhempia näyttelee sama pari. Näin lapsiperheen isän näkökulmasta Ota banaani on hauskempi kuin Sohvaset.

 • Pikku Kakkosen sovellus: Keskeneräiset häät

  Keskeneräiset häät -peli Pikku Kakkosen sovelluksessa

  Unelmien peli -kilpailun voittajaidea on toteutettu.

  Unelmien peli -kilpailuun tulleiden ideoiden pohjalta toteutettu peli Keskeneräiset häät on nyt julkaistu. Pikku Kakkonen sai lapsilta yli 300 peli-ideaa ja voittajatyöt valitsi Pikku Kakkosen sovellustiimistä ja TAMK:in opiskelijoista koottu peliraati.

 • Nalle ja Heikki

  Pikku Kakkosen sovelluksen minipelit

  Sovelluksesta löytyy alle kouluikäisille sopivia minipelejä.

  Pikku Kakkosen sovellus on jaettu kahteen leikkikokonaisuuteen, leikkipintaan ja minipeleihin. Sovelluksen leikkipinnassa perheen pienimmät lapset voivat vapaasti tutkia ja määrittää leikin rytmin itse. Minipelit ovat erilaisia pelimekaniikkoja soveltavia pieniä pelejä, jotka tuovat vauhtia ja haastetta. Pikku Kakkosen sovelluksen uusin minipeli, huhtikuussa julkaistava Keskeneräiset häät, on lasten ideoista kehitetty.

 • Pikku Kakkonen: Tilkkupeiton tarinoita

  Tilkkupeiton tarinoita perheen pienimmille Pikku Kakkosessa

  Tilkkupeiton eläimet ratkovat pulmia.

  Tilkkupeitossa elävät eläimet ratkovat yhdessä pulmia Pikku Kakkosessa maanantai-iltaisin 17.4. alkaen Yle TV2:lla. Ohjelma on katsottavissa myös Lasten Areenassa 14 päivää ensilähetyksestä.