Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Uskonto pääkuva

2017 kevät: uskonto

Uskonnon yo-kokeet ja YTL:n hyvän vastauksen piirteet

Evantelisluterilaisen yo-koe

Ortodoksisen yo-koe

Sensorin vastaukset kirjoittajien kysymyksiin kokeesta

Ylioppilastutkintolautakunnan sensori Kati Mikkola vastasi kirjoittajien esittämiin kysymyksiin koepäivän iltana. Lue kysymykset ja vastaukset täällä!

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Kohta on jo yo-koe päivä ja se tulee vauhdilla! Mitä kaikki luulee, millaisia kysymyksiä vois tän kevään yo-kokeeseen tulla? Oisko reformaatio tai Luther? Maailmanuskonnoista toivottavasti kysytään jotai , sillä viime kokeessa ei mitää niistä. Tsemppiä kaikille tänä keväänä uskonnon kirjoittajille!!

Lähettänyt käyttäjä

Aika varmasti tulee reformaatiosta kysymys, juhlavuosi näet. Islamista ei ole kysytty aikoihin, siitä varmaankin tulee jotain. Eettisiä kysymyksiä myös, esim eutanasia puhuttaa ja uusi avioliittolaki.

Lähettänyt käyttäjä

Oisko islamin opit ja säännöt + toi reformaatio mitä kannattais lukea? Kannattaako lukea enemmän noita eri uskontojen sääntöjä ja tapoja vs esim. kulttuurieroja?

Lähettänyt käyttäjä

Mitä luulette siitä, että suomi 100-vuotta vaikuttais kysymyksiin. Esimerkiks voisko kysymyksissä olla itsenäistyminen ja kirkon kehittyminen sen aikana suomessa tai jotain sen tapasta?

Lähettänyt käyttäjä

Eihän yo-kokeissa yleensä ole hirveesti ajankohtaisia asioita,toisinkuin voisi luulla. Esim.Suomi100-teemaa ei ole ollut kokeissa. Ois kiva kuulla viime hetken lukuvinkkejä ja asioita joihin ootte perehtynee!

Lähettänyt käyttäjä

Itse olen painottanut reformaatiota, suomen kirkkohistoriaa, herätysliikkeitä, valistusta, puhdasoppisuutta, pietismiä ja sitten kristinuskoa sekä maailmanuskontoja, niitten perus oppeja ja piirteitä.
Lisäksi oon yrittänyt kattoa tietoo eutanasiasta ja tasavertaisesta avioliittolaista.

Lähettänyt käyttäjä

Toivottavasti ei oo liia laajoja kysymyksiä, sellasiin menee mulla ainaki paljo aikaa miettii et mitä kirjottaa ja sitte huomaaki et kohta on jo kiire saada 6 tehtävää valmiiks. Xd

Lähettänyt käyttäjä

Miks ikinä päätin kirjottaa uskonnon? luulin et se ois kiinnostavaa mut sehän on ihan hirveetä paskaa. Istun sielä kokeessa ne kolmetuntia varmaan syömässä karkkia ja oon ensimmäinen joka lähtee pois, tuntuu et ei oo oppinu mitää vaik on lukenu enemmän ku ikinä.

Lähettänyt käyttäjä

Lukemiset jäi nyt tällä kertaa hieman vähemmälle. Kokonaiset 2 tuntia siis. Kai se pitää koko yö sitten lukea, että edes A tulisi.

Lähettänyt käyttäjä

Miten teillä meni? Mitkä tehtävät teitte? Oliko liian haastava vai just sopiva teidän mielestä?

Lähettänyt käyttäjä

Tuntui jotenki tosi yksipuoliselta kokeelta, ainaki mun mielestä. Kyllähän sitä siellä teki jonkuu aikaa mut kuitenki...

Lähettänyt käyttäjä

olihan kyllä semmone liibalaaba koe että terve. miksei voija kysyä oikeesti faktatietoo MITÄ KIRJOISSAKI ON eikä jotai kellogs muroista tehtyä kuvan paskaa???????? oikeesti alapqäqåsbnsg

Lähettänyt käyttäjä

Koe oli suhteellisen helppo verrattuna siihen mitä odotin, eikä jokeritkaan olleet kovin vaikeita. Tein jokereista kuitenkin vain 10+. Muut tehtävät oli ajankohtaisia ja prelistä sai vähän vinkkiä minkälainen koe olis tulossa ..

Lähettänyt käyttäjä

Siis miksei ussankoet käsitellä illan lähetyksessä? toivottavasti sit vastausesimerkkei ja mitä pitää olla ois laitettu kattavasti. Mulle monet tehtävät ei oikee auennu,oli suht huono koe sen vuoks. Ekalla sivulla olevat kuvat oli nii pieniä ja huonolaatusia et eihä siit saanu ees selvää(joo eka oli helppo mut 2 muuta) ja sit tosiaa se orjakysymys mikä olikaan ni what mikä ihme taideteos siihen heitetty? No se aborttijuttu etiikasta,mut yleensä on muitakin NS selkeitä yhteiskunnallisia aiheita niinku just homous,kirkosta eroaminen ja blaablaa joihi olin ettiny kaikenlaista tietoo MUTTA pahin se minkä kuvan antaa jeesuksesta siis emmä tajunnu pitääkö siinä kertoo vaa mitä esim siin mainokses luki vai et mitä islam ajattelee,ettei mee aiheenvierestä, help anyone miten tulkitsitte sen?

Lähettänyt käyttäjä

Poikani Eetu aloitti lukemisen viime yönä ja lukikin lopulta yön aikana koko Raamatun kannesta kanteen. Meni sitten nollatuntisena kokeeseen minuuttia ennen kello kymmentä. Koe oli Eetulle helppo sillä hän on tehnyt lukuisia abortteja, tuntee Jeesuksen henkilökohtaisesti ja auttoi Lutheria teesien naulaamisessa Wittbergin kirkon seinään. Naisen asemasta Eetu totesi, "Nainen vaijetkoon seurakunnassa". Kristinuskon perustajana myös 2. tehtävä oli Eetulle helppo.

Lähettänyt käyttäjä

Oliko 1. tehtävän b kohdan kuva moskeijasta vai synagogasta? Vai jostain ihan muualta :DD

Lähettänyt käyttäjä

Eikö 1b ollut reformoidusta kirkosta koska niin pelkistettyä ja c roomalaiskatolisesta kirkosta?

Lähettänyt käyttäjä

Ite tykkäsin kokeesta! Olisi voinut olla vähän monipuolisemmin, mutta kuva tehtävät oli kivoja. Jäi hyvä fiilis kokeesta mut kattoo ny paljon pisteitä tuli :D

Lähettänyt käyttäjä

Haittaako jos laitto siihe c kohtaa vaa et kristittyjen kirkko vai pitiks siihe laittaa joku tietty kirkko?

Lähettänyt käyttäjä

Eihän kasissa tarvinnu käyttää kuvaa vastaukseen? Ite en ainakaa osannu sitä hyödyntää..

Lähettänyt käyttäjä

Koe vaikutti tavallaan ihan mukavalta, mutta jouduin miettimään kauan että sain päätettyä mistä tehtävistä teen. 1. tehtävän kuvat olivat vähän huonolaatuisia ja pieniä, joten en siihen vastannut. Koe mittasi laajaa tietämystä, joka on hyvä asia. Muutama kysymys monitulkintainen, mutta toivottavasti en vastannut aiheen vierestä!

Lähettänyt käyttäjä

Oli kyl aika yllättävää et etiikassa ei näkyny avioliittolaki tai eutanasia yhtään.. ärsytti ku ne just olin lukenu

Lähettänyt käyttäjä

Olipa oikeesti yksipuolinen koe :O Melkein kaikki kysymykset liitty kristinuskoon, mutta mikäpä siinä:D toivotaan että tulis syksyn koetulosta parempi

Lähettänyt käyttäjä

Eipä ollu meikäläisen eevankelliunesta mitään taaskaan. Perkele

Lähettänyt käyttäjä

Itse en lukenut juuri yhtään kokeeseen enkä ollut käynyt UE5-kurssia, mutta ei se haitannut, sillä koe oli sellainen, ettei siinä kirjatiedolla pärjätty. Etenkin tehtävissä 2, 4, 7, 8, 10 pänttäämisestä ei olisi ollut mitään hyötyä. Kokeen tekemisestä en kyllä tykännyt, koska siinä sai laverrella semmoista liirumlaarumia että... Saa nähdä, tuleeko E vai L, veikkaan L.

Lähettänyt käyttäjä

Miten sen 6c oisi voinut tietää. Ei käynyt itsellä mielessäkään että se liittyy johonkin Kuuban vallankumoukseen.

Lähettänyt käyttäjä

No eikös se ole aika ilmiselvää jos tunnistaa Che Guevaran? Yleistietoa.
Toivottavasti ei pisterajat kauheasti nouse kun oli suht helppo :/

Lähettänyt käyttäjä

Koe oli tosi mukava, siinä pärjäs todella hyvin perustiedolla kristinuskosta, sillä tosi moni kysymys liitty kristinuskoon ja kiitos siitä, ollaanhan sitä kirjottamassa evankelis-luterilaisen uskonnon koetta! Kokeessa kivoja tehtäviä ja mielenkiintoisia. Kuvista sai mun mielestä hyvin selvää mut vaikein oli ehkä sen 8 c:n kuva: tiesin kuvan ja sen hepun nähneeni jossain, mutta en muistanut nimee tai mihi liitty xd mut kuitenki varmasti paras yo-koe mun osalta! (Viime vuosiin verrattuna aikas helppo) kiitos ytl <3 viimonen yo koe ja meni kaikista parhaiten!!!

Lähettänyt käyttäjä

Luulin et koe meni hyvin ja lähi hyvällä fiiliksellä kunnen tuli hyvän vastauksen piirteet. Varsinkin vika kysymys: Katsoin tarkkaan etten vastaa aiheen vierestä,kun kyse oli reformaation vaikutuksesta SUOMEEN. sitte erityisen hyvän vastauksen piirteissä vaikka mitä että pitää selittää reformaation synnystä vaikka mitä ja sen tulosta suomeen, sekä kaikkea muuta mitkä ei vastannu kysymykseen. Miksei voinu laittaa kysymykseksi vaan että reformaatio,niin oisin osannu kaiken vastata..... Niin ja tota 6.c ei ole milläkään lukion kurssilla opetettu eikä ole usonnon aihealueen "ylimääräistä" tietoa

Lähettänyt käyttäjä

Mulla täysin sama 10+ jokerissa, tehtävä koski Suomea joten tottakai kirjoitin reformaatiosta suomeen liittyen ja tämän vuoksi jäi paljon tietoa reformaatiosta kertomatta sillä ajattelin, että muuten puhun aiheen vierestä....

Lähettänyt käyttäjä

Nojoo.... tuo kahdeksas tehtävä huijasi ja kirjoitin täten ilmeisesti aiheen vierestä. Muuten olisi tullut E mutta nyt M! Kyllä harmittaa

Abitreenit

 • Navigaatiokuva aineelle Biologia.
  Navigaatiokuva aineelle Biologia. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Elämänkatsomustieto.
  Navigaatiokuva aineelle Elämänkatsomustieto. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Englanti.
  Navigaatiokuva aineelle Englanti. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Espanja.
  Navigaatiokuva aineelle Espanja. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Filosofia.
  Navigaatiokuva aineelle Filosofia. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Fysiikka.
  Navigaatiokuva aineelle Fysiikka. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Historia.
  Navigaatiokuva aineelle Historia. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Italia.
  Navigaatiokuva aineelle Italia. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Kemia.
  Navigaatiokuva aineelle Kemia. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Latina.
  Navigaatiokuva aineelle Latina. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Maantiede.
  Navigaatiokuva aineelle Maantiede. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Matematiikka.
  Navigaatiokuva aineelle Matematiikka. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Portugali.
  Navigaatiokuva aineelle Portugali. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Psykologia.
  Navigaatiokuva aineelle Psykologia. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Ranska.
  Navigaatiokuva aineelle Ranska. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Ruotsi.
  Navigaatiokuva aineelle Ruotsi. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Saame.
  Navigaatiokuva aineelle Saame. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Saksa.
  Navigaatiokuva aineelle Saksa. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Suomi.
  Navigaatiokuva aineelle Suomi. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Terveystieto
  Navigaatiokuva aineelle Terveystieto Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Uskonto.
  Navigaatiokuva aineelle Uskonto. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Venäjä.
  Navigaatiokuva aineelle Venäjä. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Yhteiskuntaoppi.
  Navigaatiokuva aineelle Yhteiskuntaoppi. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Äidinkieli.
  Navigaatiokuva aineelle Äidinkieli. Abitreenit
abitreenien etusivulle kuva toimituksesta josta linkki meistä sivulle
abitreenien etusivulle kuva toimituksesta josta linkki meistä sivulle abitreenit

Uusimmat sisällöt - Abitreenit