Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Yhteiskuntaoppi pääkuva

2017 kevät: yhteiskuntaoppi

Yhteiskuntaopin yo-koe

Kysy kokeesta sensorilta

Ylioppilastutkintolautakunnan sensori Tom Gullberg vastaa kirjoittajien kysymyksiin koepäivän iltana. Lähetä kysymyksesi Gullbergille täällä!

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Onko kellään hyviä vinkkejä tehokkaaseen opiskeluun? Aloitin pänttäämisen heti vuoden alussa mutta tuntuu, ettei mitään jää päähän ja kokeen vaatimien laajojen alueiden haltuunotto tuntuu jotenkin ylitsepääsemättömältä. Olen lukenut kirjat ja tehnyt niistä muikkarit ja nyt olen tehnyt vanhojen ylioppilaskokeiden tehtäviä mutta silti tuntuu toivottomalta - en jotenkin sisäistä tietoa. Vinkkejä ja apua otetaan vastaan!

Lähettänyt käyttäjä

Kannattaa varmaan lukea paljon myös netistä täydentävää tietoa kirjojen lisäksi, itse ainakin opin siten tehokkaammin ymmärtämään asioita:)

Lähettänyt käyttäjä

Jännittää millasii noi uudet kokeet ja niiden pisteytys tulee oleen.....Ja kuinka soveltavia ne tehtävät on.....

Lähettänyt käyttäjä

Ensimmäinen yo-koe. Jännitykset alkavat progressiivisesti nousta perjantain lähestyessä. Mitään ideoita tärpeistä tai tärkeistä aiheista?

Lähettänyt käyttäjä

Onko teidän opettajat sanonu mitää tärppejä kokeeseen? Kuntavaalitha ois nyt ajankohtaset mutta onko se liiankin itsestäänselvä kysymys, et sitä ei nyt kuitenkaan olis...

Lähettänyt käyttäjä

no siis yo-kokeethan on tehty jo viime vuoden puolella, joten noin ajankohtaisesta asiasta ei voi suoraan tulla kysymystä, mutta niillä ajankohtaisilla tiedoilla saa hyvin laajennettua ja syvennettyä vastauksia. Esimerkiksi ykköskurssin kysymyksessä kuntavaalitetämyksestä voi olla hyötyä. Brexit ja populismin nousu on melko todennäköinen kysymys. Suomen ulko- ja turvallisuuspoliitiikkasta saatetaan myös kysästä :D

Lähettänyt käyttäjä

Itse lähden hakemaan A :ta, tietysti lukematta. Tunnilla kuunneltu ja näillä eväillä huomiseen kirjoitukseen. Jos sieltä sattuisi parempi kuin A, niin ei voi muuta kuin hymyillä.

Lähettänyt käyttäjä

Poikani Eetu kirjoittaa huomenna yhteiskuntopin ja terveystiedon. Eetu hakkroitui tänään abitin tietokantaan ja on täten jo tehnyt yhteiskuntaopin kokeen. Terveystietoon Eetun ei tarvitse luke, koska kuka lukee terveystietoon. Yhteiskuntaopin koe oli Eetun mielestä naurettavan helppo, Varma L+ tulossa! Kiitos YTL!

Lähettänyt käyttäjä

Miten paljon pisteit pitää saada et pääse läpi

Lähettänyt käyttäjä

Kertasin varsinaisia yhn kursseja päivän mut toivotaan et kauppiksen pääsykokeisiin lukemisesta on niin paljon hyötyä et ei haittaa vaikka ei osaa mitään muuta kun taloutta kunnolla xd

Lähettänyt käyttäjä

Onnea kaikille kokeeseen! Toivotaan parasta ja pelätään pahinta!

Lähettänyt käyttäjä

Poikani Eetu saapui juuri kotiin yhteiskuntaopin kokeesta. Olimme Eetun kanssa käyneet tulevan kokeen läpi jo hyvissä ajoin ennen perjantaita, joten Eetu osasi vastata helposti molempiin jokeritehtäviin ja saa kokeesta varmasti täydet pisteet. Kiitos jälleen kerran YTL kokeen toimittamisesta etuajassa pojalleni Eetulle. Varma laudatur tulossa

Lähettänyt käyttäjä

1. miten suomen tasavallan presidentti valitaan
2. europarlamentin valinta + tehtävät
3. maahanmuuton ja maastamuuton kaaviot ja niitä piti käsitellä xd
4.kuntien työllisyysdiagrammit ja niit piti kans arvioia
5. somen vaikutus mediaa ja somen vaikutus yhteiskunnallisee keskusteluu
en muista enempää:D eikä noi ollu missää järjestykses! mielivaltaisesti vain :3

Lähettänyt käyttäjä

Siiiiiiiis mä en snaijaa, et mitä niiku toi koe oli, aivan kamala kerrassaan. Ei tuu ällää eikä tuu eetäkää, miks aina sataa ämmii tämänkaltaisille ämmille, dorkat. Siinä meni mahis päästä haaga-heliaan ku ei saanukkaa ällän papereita.

Lähettänyt käyttäjä

sitten oli et miten riita-asia ratkaistaan oikeudessa tms ja yhes piti kertoo eri yrityismuodoista ja niihin esimerkkejä

Lähettänyt käyttäjä

Tehtävävihko ei ole näkyvissä, vaadin jokaiselle abiturientille oikeutta +10 lisäpisteeseen. Mitätöin muuten oikeutenne harjoittaa tätä piilovittuilulla, antamalla helvetin huonoja pisteitä oppilaille JOTKA RAATOIVAT 6 tuntia HIKISESSÄ salissa.

Lähettänyt käyttäjä

Ite tykkäsin kokeesta ja löysin melko helposti 5 tehtävää. Alussa vaan hämäs ku mun presidenttivastauksesta tuli tosi lyhyt (eipä siinä paljoo asiaa olekkaa) mut heti seuraava vastaus taas oli kunnon kuuden kappaleen essee

Lähettänyt käyttäjä

Koe oli mielestäni harmittavan yksipuolinen ja todella moni tehtävä oli taloustiedon kurssista. Osassa tehtävistä pärjäsi kirjan tiedoilla kun taas toisissa ei niistä ollut mitään apua, miksei jotain sen väliltä? Olisin myös toivonut jokereihin ajankohtaisia aiheita: sote-uudistus, populismi, pakolaiskriisi..

Lähettänyt käyttäjä

On totta että kokessa oli 4 taloustiedontehtävää, mutta toisaalta kokeen olisi voinut suorittaa lukematta taloustietoa yhtään.
Ja olihan siellä suht ajankohtasia asioita. Some vaikutuskanavana, maahanmuuton vaikutukset suomelle ja kunnista tehtävä nyt ku o kuntavaalit tulossa ja näin...

Lähettänyt käyttäjä

Minä se kävin ihan lukematta yhteiskuntaopin kirjoittamassa. Kirjoitin ammattitutkinnon pohjalta eli en ole käynyt edes yhtään kurssia. Piti kirjoittaa syksyllä mutta suunnitelmat muuttuivat (lähden kesällä 2 vuodeksi ulkomaille) ja aamulla huomasin istuvani salissa läppäri nenän alla. En oikein usko että kovinkaan hyvä arvosana tulee...

Lähettänyt käyttäjä

Missä olette, hyvät vastaukset? Noh, minun papereissani tietenkin. Innolla odottelen josko oma vastuspaperini julkistetaan pian.

Lähettänyt käyttäjä

Itseasiassa sen lyhyen matikan helvetin jälkeen tää koe tuntu aika lepposalta. Eilen illalla luin muistiinpanot 1. kurssista ja tänä aamuna 2. kurssin ja 3. puoliks, siinä mun lukemiset. Tuntuu silti et M tulee nyt ainaki mut en sitte tiiä. Kauheen avoimet noi hyvän vastauksen piirteet kyl jossain tehtävissä ja mainitsin aika paljon asiaa, joka ei ollu tuolla vastauksis mut toivottavasti ei nyt menny ihan aiheen vierestä.

Lähettänyt käyttäjä

Millaisia ovat pisterajat olleet muissa sähköisissä? Onko L:n raja esim todennäköisesti yli vai alle 100/120?

Lähettänyt käyttäjä

Hämmentävä ja tylsähkö koe. Toisaalta ei ollut vaaraa, että omat subjektiiviset mielipiteet tulevat liian selkeästi esille. Poikkeuksena työehtoihin liittyvä tehtävä, josta minulla on vahva mielipide. Sen suunnittelin muita paremmin, joten enää auttaa toivoa, ettei oma mielipide ole tehnyt vastauksesta puolueellista.

Lähettänyt käyttäjä

Olipas helppo koe verrattuna viime vuoden syksyn kokeeseen. Olisimpa tehnyt kokeen nyt keväällä :), mutta tein maatiedon keväälä ja yh:n syksyllä.

Lähettänyt käyttäjä

Rehellsesti, koe oli oikein onnistunut mun mielestä. Tehtävät olivat mielenkiintoisia.Tuli vähän kiire, mutta ehkä se olen vain minä.

Lähettänyt käyttäjä

Tehtävät oli ihan kivoja, vaikka siitä some-tehtävästä ei ollu iha varma et mitä siin haetaan... Mut esimerkiksi se presidentti-tehtävä oli kiva! Aikaa aineistojen paneutumiseen oli melko vähän ja kiire tuli

Lähettänyt käyttäjä

Mä tykkäsin kokeesta. Tuntu vaan pelottavan yksinkertaiselta osa tehtävistä.

Lähettänyt käyttäjä

Tehtävät olivat tylsiä ja soveltamista vaatimattomia. Olisi ollut kiva saada mahdollisuus kirjoittaa jostain ajankohtaisesta aiheesta, muuta kuin vain parin sivuhuomautuksen verran. Varsinkin kun kaikkea mielenkiintoista on tapahtunut/tapahtumaisilla, esim.: perustulo, Brexit, populismi (sis. mm. Trump), Suomi 100 -juhlavuosi, jne. Kokeen "ajankohtaiseet" asiat olivat ennemminkin 5 vuotta vanhoja asioita.

Lähettänyt käyttäjä

Kiitos ytl. Tästä kokeesta näki että laatijat ovat ymmärtäneet abiturientin oppikirjat. 1-6 selvisi pelkillä kirjan tiedoilla ja 7-9 soveltaa mysl yleistietämystö. Verrattuna matematiikkaan nämä laatijat ymmärtävät ABITURIENTTEIJA! Kiitos❤️

Lähettänyt käyttäjä

Hei, sain 97 p niin oisko se siinä L puolella? Ku vertasin filon sähköisiin pisteisiin syksyltä ja katoin erot pisteissä yh kanssa nii olisko?

Abitreenit

 • Navigaatiokuva aineelle Biologia.
  Navigaatiokuva aineelle Biologia. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Elämänkatsomustieto.
  Navigaatiokuva aineelle Elämänkatsomustieto. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Englanti.
  Navigaatiokuva aineelle Englanti. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Espanja.
  Navigaatiokuva aineelle Espanja. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Filosofia.
  Navigaatiokuva aineelle Filosofia. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Fysiikka.
  Navigaatiokuva aineelle Fysiikka. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Historia.
  Navigaatiokuva aineelle Historia. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Italia.
  Navigaatiokuva aineelle Italia. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Kemia.
  Navigaatiokuva aineelle Kemia. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Latina.
  Navigaatiokuva aineelle Latina. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Maantiede.
  Navigaatiokuva aineelle Maantiede. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Matematiikka.
  Navigaatiokuva aineelle Matematiikka. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Portugali.
  Navigaatiokuva aineelle Portugali. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Psykologia.
  Navigaatiokuva aineelle Psykologia. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Ranska.
  Navigaatiokuva aineelle Ranska. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Ruotsi.
  Navigaatiokuva aineelle Ruotsi. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Saame.
  Navigaatiokuva aineelle Saame. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Saksa.
  Navigaatiokuva aineelle Saksa. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Suomi.
  Navigaatiokuva aineelle Suomi. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Terveystieto
  Navigaatiokuva aineelle Terveystieto Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Uskonto.
  Navigaatiokuva aineelle Uskonto. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Venäjä.
  Navigaatiokuva aineelle Venäjä. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Yhteiskuntaoppi.
  Navigaatiokuva aineelle Yhteiskuntaoppi. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Äidinkieli.
  Navigaatiokuva aineelle Äidinkieli. Abitreenit
abitreenien etusivulle kuva toimituksesta josta linkki meistä sivulle
abitreenien etusivulle kuva toimituksesta josta linkki meistä sivulle abitreenit

Uusimmat sisällöt - Abitreenit