Hyppää pääsisältöön

YleX ja Yle Kioski yhteen - Yle vahvistaa nuorille suunnattuja palveluitaan

Yle muodostaa nykyisistä nuorille suunnatuista brändeistään kokonaisuuden, joka tuottaa entistä tarkemmin mediasisältöjä 15–29-vuotiaille ja erityisesti mobiililaitteilla käytettäväksi.

Uudistuksen myötä Yle Kioskin toiminta laajenee uutis- ja ajankohtaisaiheista muun muassa viihteeseen ja e-urheiluun ja sen kotipesä on Yle Areenassa. YleX puolestaan on entistä selvemmin uuden populaarimusiikin ja tapahtumien kanava radiossa ja verkossa. Uudessa kokonaisuudessa Yle Folkin sisällöt ovat osa Kioskin palvelua.

“Vanhemmat ikäryhmät ovat Ylen palveluihin tyytyväisimpiä ja tavoitamme hyvin myös lapset. Sen sijaan 15–29-vuotiaiden kiinnostus Ylen sisältöjä kohtaan heikkenee. Julkinen palvelu kuuluu kaikille, myös tämä yleisö odottaa saavansa kiinnostavaa ja heille merkityksellistä sisältöä ja vastinetta Yle-verolle”, julkaisujohtaja Ismo Silvo toteaa.

Uudelle mediakokonaisuudelle valitaan päällikkö, jonka alaisuudessa YleX ja Yle Kioski toimivat. Tavoitteena on erityisesti kehittää läsnäoloa mobiilissa. Tätä suunnitellaan kuluvan vuoden aikana ja uusi palvelu pyritään avaamaan ensi vuonna.

“Meidän pitää olla läsnä myös nuorempien ikäryhmien media-arjessa. Se tarkoittaa, että Ylen sisältöjen pitää olla nykyistä paremmin löydettävissä, ja niitä pitää tarjota siellä, missä nuoretkin ovat”, Ismo Silvo sanoo.

Lisätiedot:
Ismo Silvo, julkaisujohtaja, Yle
ismo.silvo@yle.fi

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Aleksandra Mirolybov-Nurmela hymyilee kuvassa ja katsoo yläviistoon. Kuvan vasemmassa yläreunassa valkoinen Vaakakapina-leima.

  Liikunnanopettaja aiheutti ikuiset arvet: "Häpeä kulkee vahvasti mukanani"

  Aleksandra Mirolybov-Nurmela opettelee arvostamaan itseään.

  “Telinevoimistelutunnilla opettaja asetteli koko luokan ympärilleni katsomaan, kuinka tämä lihava lapsi yrittää hypätä pukin yli. Minä epäonnistuin joka kerta ja tömähdin siihen keskelle. Samaa nöyryytystä opettaja jatkoi kaikilla liikuntatunneilla."

 • Pietari K ja grafiikkaa

  Putoanko minä? Olen lukenut 1920-luvun tyttökirjoja ahdistukseen

  Lue kirjallisuusessee tai kuuntele podcast täältä!

  Keskiluokkaa ahdistaa, sillä nykyään edes koulutus ei takaa hyvää työpaikkaa ja palkkaa. Luen 1920-luvun tyttökirjoja, joissa on jotain tuttua. Niistä näkyy, että yhteiskunnallisilla luokka-asemilla leikittely on mahdollista ainoastaan rikkaille. Downshiftaaminen oli tuttu ilmiö jo viime vuosisadan alussa. Lue kirjaessee tai kuuntele podcast täältä!

 • Martti Lutherin patsas

  Miksi Martti Luther vihasi juutalaisia?

  Luther oli antisemitisti

  Uskonpuhdistaja Martti Lutherin elämän pimeisiin puoliin kuuluu hänen suhtautumisensa juutalaisiin. On vaikea ymmärtää ja hyväksyä, että armosta ja armeliaisuudesta saarnaava ihminen on kirjoittanut kirjan Juutalaisista ja heidän valheistaan – kirjan, jossa kehotettiin polttamaan ja karkottamaan juutalaiset.