Hyppää pääsisältöön

Ajatuksia ajasta, demokratiasta ja Ylestä

Onko Suomi myös tulevaisuudessa hyvä paikka elää?
Onko Suomi myös tulevaisuudessa hyvä paikka elää? strategiatyö,toimintaympäristö,työkirjat

Onko Suomi myös tulevaisuudessa hyvä paikka elää? Kuka kirjoittaa pelisäännöt? Kuka ymmärtää ihmistä parhaiten? Minne matka, media?

Nämä ja monet muut kysymykset nousivat esiin, kun kokosimme havaintoja Ylen toimintaympäristöstä, muuttuvasta yhteiskunnasta ja mediasta. Havainnot on koottu media-alan toimintaympäristöä kuvaavaksi Työkirja tulevaisuuteen -julkaisuksi, joka kuvaa nopeasti muuttuvaa yhteiskuntaa, teknologiaa ja median käyttöä.

Lisäksi pyysimme näkökulmia eri kirjoittajilta. Ajatuksia ajasta, demokratiasta ja Ylestä -kokoelma käsittelee median muutosta digitalisaatiota, kulttuuria, journalismia ja julkisen palvelun mediaa.

Kokoelman kirjoittajia ovat Jari Muikku, Sirkka Heinonen, Mikko Rusama, Anu Partanen, Cilla Benkö, Atte Jääskeläinen, Anu Koivunen, Markus Keränen, Aino Kivi, Marit af Björkesten, Pirita Näkkäläjärvi, Lotta Backlund, Jukka Holmberg ja Ismo Silvo.

Työkirja ja artikkelikokelma ovat Ylen hallintoneuvoston, hallituksen ja johtoryhmän 7.3. pidetyn toimintaympäristöseminaarin tausta-aineistoa.

Lue Gunilla Ohlsin johdanto aineistoon: Minne matka, media?

 • Hymyilevä mies

  Ylen tulevaa ohjelmistoa palkittiin Jussi-patsailla

  Ylen tulevaa ohjelmistoa palkittiin Jussi-patsailla

  Jussi-gaalassa palkittiin vuoden 2016 parhaat kotimaiset elokuvat ja niiden tekijät. Eniten voittoja kahmi tositapahtumiin perustuva Hymyilevä mies, joka palkittiin myös parhaana elokuvana.

 • Yleisradio lahjoitti Jyväskylän kaupungille Utopian

  Yle lahjoitti taideteoksen Jyväskylän kaupungille.

  Yle onnitteli 180-vuotiasta Jyväskylän kaupunkia lahjoittamalla Jyväskylän taidemuseon ylläpitämään Jyväskylän kaupungin taidekokoelmaan taiteilija Onni Kososen teoksen Utopia.

 • KOURA palkitsi vuoden 2016 parhaita ohjelmia

  KOURA palkitsi vuoden 2016 parhaita ohjelmia

  Koulutusrahasto KOURA jakoi KOURA-palkinnot ja kunniamaininnat kuudessa sarjassa vuoden 2016 parhaille televisio-, radio- ja verkkosisällöille. Palkinnoista kilpailivat Yleisradion ja MTV:n kotimaiset tv-, radio- ja verkkosisällöt. Dokumentit ja journalistiset sisällöt -sarjan pääpalkinnon sai Yle TV1 -kanavan ohjelma Urho – viimeiset vuodet.

 • JSN: Yle sai langettavan ja vapauttavan päätöksen

  Yle sai langettavan ja vapauttavan päätöksen JSN:ltä

  Julkisen Sanan Neuvosto JSN käsitteli kokouksessaan 22.3. kaksi Yleen ja ns. Terrafame-vyyhtiin liittyvää kantelua. Yle sai toisesta vapauttavan, toisesta langettavan päätöksen.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Artikkelikuva KC:n juttuun

  Tuomas Nevanlinna: Donald Trump tviittailee työväenliikkeen raunioilla

  Filosofi Tuomas Nevanlinnan analyysi Donald Trumpista.

  Filosofi Tuomas Nevanlinna kertoo esseessään, miksi Donald Trumpista tuli Yhdysvaltain presidentti. Trump lumoaa, koska hän osoittaa esimerkillään, että kuka tahansa voi voittaa lotossa. Siihen ei tarvita koulutusta ja pinnistelyä, kuten liberaali yhteiskunta uskottelee. Nevanlinna paljastaa myös, miten työväenliikkeen romahdus loi populismin ja mikä erottaa Trumpin Hitleristä.

 • studiomuusikkot

  Suomihittien näkymättömät duunarit

  Neljä muusikkolegendaa kertoo tarinan levyjen takaa.

  Tiedätkö kuka soitti Tapani Kansan R-A-K-A-S-kappaleen rumpufillin tai bassoa Juha Tapion Kaksi puuta -hitissä? Entä kuka kannutti rumpuja Nylon Beatin Viimeinen-biisissä tai soitti kitaraa Jari Sillanpään Satulinna-kappaleessa? Tapani "Nappi" Ikonen, Juha Björninen, Anssi Nykänen ja Ako Kiiski kertoo tarinan levyjen takaa ja siitä, millainen on muusikon ammatti Suomessa. Hiteiltä, naurulta ja notkoilta ei vältytä.