Hyppää pääsisältöön

Svenska Ylessä alkavat yt-neuvottelut

Yle aloittaa yt-neuvottelut ruotsinkielisessä sisältöyksikössä Svenska Ylessä 15.3.2017.

Yhteistoimintaneuvottelut koskevat Svenska Ylessä 161 vakituisessa työsuhteessa olevaa henkilöä. Neuvottelujen piirissä olevat tehtävät ovat pääosin uutisten ja fakta och fiktionin toimituksissa sekä julkaisemisesta ja kehittämisestä vastaavilla osastoilla.

Alustavan suunnitelman mukaan enintään 35 neuvottelujen piirissä olevista nykyisistä tehtävistä lakkaisi. Toteutuessaan suunnitelma johtaisi enintään 18 henkilön irtisanomiseen. Neuvottelut kestävät vähintään kuusi viikkoa.

Yt-neuvottelujen taustalla on parlamentaarisen Yle-työryhmän linjaus, jonka mukaan Ylen tulee vähentää omaa tuotantoa ja lisätä palveluostoja. Taustalla on myös suomalaisten muuttunut mediankäyttö.

“Teemme Svenska Ylellä samanaikaisesti isoja muutoksia sekä tehtäviin että organisatioon. Ensi vuonna keskitämme voimavaroja entistä enemmän draamaan, nuoriin, lapsiin ja Yle Areenaan. Terävöitämme journalistisia tavoitteitamme. Haluamme kehittää Svenska Yleä niin, että olemme suomenruotsalaisille yhtä tärkeä tulevaisuudessakin”, sanoo Svenska Ylen johtaja Marit af Björkesten.

Yt-neuvottelut alkavat 15.3.2017.

Lisätietoja:
Marit af Björkesten
johtaja, Svenska Yle, p. 09 1480 5396
marit.af.bjorkesten@yle.fi

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Aleksandra Mirolybov-Nurmela hymyilee kuvassa ja katsoo yläviistoon. Kuvan vasemmassa yläreunassa valkoinen Vaakakapina-leima.

  Liikunnanopettaja aiheutti ikuiset arvet: "Häpeä kulkee vahvasti mukanani"

  Aleksandra Mirolybov-Nurmela opettelee arvostamaan itseään.

  “Telinevoimistelutunnilla opettaja asetteli koko luokan ympärilleni katsomaan, kuinka tämä lihava lapsi yrittää hypätä pukin yli. Minä epäonnistuin joka kerta ja tömähdin siihen keskelle. Samaa nöyryytystä opettaja jatkoi kaikilla liikuntatunneilla."

 • Pietari K ja grafiikkaa

  Putoanko minä? Olen lukenut 1920-luvun tyttökirjoja ahdistukseen

  Lue kirjallisuusessee tai kuuntele podcast täältä!

  Keskiluokkaa ahdistaa, sillä nykyään edes koulutus ei takaa hyvää työpaikkaa ja palkkaa. Luen 1920-luvun tyttökirjoja, joissa on jotain tuttua. Niistä näkyy, että yhteiskunnallisilla luokka-asemilla leikittely on mahdollista ainoastaan rikkaille. Downshiftaaminen oli tuttu ilmiö jo viime vuosisadan alussa. Lue kirjaessee tai kuuntele podcast täältä!

 • Martti Lutherin patsas

  Miksi Martti Luther vihasi juutalaisia?

  Luther oli antisemitisti

  Uskonpuhdistaja Martti Lutherin elämän pimeisiin puoliin kuuluu hänen suhtautumisensa juutalaisiin. On vaikea ymmärtää ja hyväksyä, että armosta ja armeliaisuudesta saarnaava ihminen on kirjoittanut kirjan Juutalaisista ja heidän valheistaan – kirjan, jossa kehotettiin polttamaan ja karkottamaan juutalaiset.