Hyppää pääsisältöön

Ville Leinonen - hitauden ja rauhallisuuden etsijä

Lasse Wikman, Ville Leinonen ja Josper Knutas Levylautakunnassa
Lasse Wikman, Ville Leinonen ja Josper Knutas Levylautakunnassa Kuva: Yle/Tarja Närhi josper knutas,Lasse Wikman,Levylautakunta,Ville Leinonen

Paljon elokuvallisia biisejä ja karismaattisia solisteja saatiin kuulla Levylautakunnassa, jossa uutta musiikkia arvioivat artisti Ville Leinonen ja iskelmäsanoittaja Lasse Wikman sekä toimittaja Josper Knutas.

Pisteet ja kommentteja

1. Maarit/Severi Pyysalo/Kauko Röyhkä: Pieni kahvila 27 pistettä

(Severi Pyysalo - Kauko Röyhkä)

Ville: Olipa täyteläinen jazz-soundi. Bändi oli iso, mutta solisti täytti tilan rauhallaan. Rakastan tuota hitautta ja rauhallisuutta laulussa, tämä solisti on läsnäololla siunattu. Tarinassa hienosti pieni kohtaaminen, josta kuitenkin aisti, että se on se kaikista tärkein kohtaaminen. 9 p
Lasse: Hyvin sofistikoitunut biisi, jossa aikuinen nainen kertoi tarinaansa. Se oli täynnä hienoja kuvia. Minulle tarina oli isompi kuin melodia. 8 p
Josper: Maarit on solistina täydellinen ja nyt parhaimmillaan. Hänen tulkinnastaan kuulee sen kuljetun matkan, tekstin tulkinta ihan omalla tasollaan. Soitossa mielenkiintoisia ääniä ja instrumentteja. 10 p

2. Saijaa Saijaa: Kultahampaat 24 pistettä

(Saijaa Saijaa)

Ville: Maailmantuhon kello käy nyt pienillä lukemilla ja se kuvastuu tänään selvästi tällaisessa indiemusiikissa. Tekstissä hienoja ohjeita siihen, kun iso räjähdys tulee ja pitää paeta turvapaikkaan. Mielenkiintoinen. 9 p
Lasse: Hypnoottinen biisi. Mielenkiintoinen tarina, mutta jäi musan alle. En kuullut tekstiä tarkasti. Kultahampaan kuulin ja sehän kosketti, koska mulla on suussa juuri sellainen! 6 p
Josper: Onneksi malttoivat lopettaa ajoissa, juuri sopivan mittainen biisi. Tämä henki tekijöiltä itseluottamusta ja huutaa albumikokonaisuutta. Herätti kiinnostuksen. 9 p

3. The Mavericks: Easy as it seems 22 pistettä

(Raul Malo - Alan Miller - Eddie Perez)

Ville: Mielettömän hieno sointi, rakennettu isolla soundilla. Mutta missä oli se biisi, melodia puuttui. Aulajazzia liian isolla orkesterilla. 5 p
Lasse: Tässä oli kuvana hämyinen baari. Hyvä svengi, laulajan ääni soljui tarinassa. Lajissaan hyvä, mutta mun tajuntaa ei räjäyttänyt. Tämä sopis muuten tanssijumppaan, jossa käyn! 8 p
Josper: Tällainen musiikki jakoi ennnen mielipiteitä fanaattisesti, joko rakastat tai inhoat. Minulle tämä oli hillitön svengipaketti, mielenkiintoinen keitos 50-luvun jälkiswingistä. Sävellys kyllä monotoninen. 9 p

3. Anna Kokkonen: Mitä rakkaus on 22 pistettä

(Anna Kokkonen)

Ville: Tässä lauloi enkeli! Siinä oli enkelimäisen hahmon lupaus suojelusta. Hyvä teksti, antoi helpotusta. Iso orkesteri ja paljon oikeita soittimia, siitä myös pidin. Tyyliltään kuitenkin aika turvallista poppia. 7 p
Lasse: Teksti utuinen, täynnä kielikuvia, lajissaan aika hyvä. Tällaisia positiivisia tarinoita tarvitaan. Kertsi olisi voinut tärähtää vielä isommaksi. Melodiassaa kansainvälisyyttä. Mukavaa rauhoittumismusiikkia. 7 p
Josper: 'Muistaako sydämesi vielä, mitä rakkaus on?' Tämä lause herätti minut kuuntelemaan. Käyttöiskelmää sieltä paremmasta päästä. 7 p

4. Hans On The Bass: The Game Is On 21 pistettä

(Klaus Suhonen)

Ville: Siinä oli kaikki hyvät Bondin leffateeman piirteet. Suuria dramaattisia Hollywood-tunnelmia, ja sellaisesta tykkään. 7 p
Lasse: Onpa tänään elokuvallisia biisejä. Tämä oli estradimusaa Bondin maailmasta. Hyvin tehtyä, mutta ei jätä jälkeä sieluun. En lähtisi varta vasten baariin kuuntelemaan. 6 p
Josper: Tuottaja on selvästi käskenyt laulajan ajatella koko ajan Shirley Basseyn laulutapaa. Oli loistava miksaus ja eloisa sovitus. Nautinto kuulla tällaista bändiä, josta erottaa kaikki soittimet. 8 p

5. Maija Vilkkumaa: Mä en oo sun ainoo 17 pistettä

(Maija Vilkkumaa)

Ville: Rauhaton äänimassa, olen järkyttynyt. Sellaista 2010-luvun pubinnurkkamusiikkia. Biisissä hyvin arkinen tilanne, kaikki meni pieleen ja silti kaadettiin lasiin kuplivaa. 4 p
Lasse: Tässä taisi olla kiellettyä rakkautta. Oli tekstissä vähän liikaa kaikenlaisia kuvia, kun kuvattiin päähenkilön mielentilaa. Laulajasta pidin. Aika vahvasti tämän päivän tyyliä. 7 p
Josper: Sävellyksen etenemisestä tuli Vilkkumaa mieleen. Pateettista rokkia. Alkoi kuin tulisi värisuora, mutta sitten käteen jäi vain seiskapari. 6 p

 • Johanna Försti ja Heidi Pakarinen Levylautakunnassa

  Heidi Pakarinen ja Johanna Försti rakastuivat sekopäähän

  Levylautakunta maisteli Spahettii ja haisteli omenapuita

  Brittirokkia, tanssipoppia ja vilpitöntä laulaja-lauluntekijämusiikkia kokoontuivat arvioimaan tangokuningatar Heidi Pakarinen, laulajatar Johanna Försti ja toimittaja Kirsi Väänänen. Pisteet ja kommentteja 1. Kasabian: You're in love with a psycho 24 pistettä (Sergio Pizzorno) Heidi: Heti alusta oli hyvä bounce.

 • Tuomo & Markus eli Miikka Paatelainen (vas.), Verneri Pohjola, Markus Nordenstreng, Juho Viljanen, Tuomo Prättälä ja Jere Ijäs.

  Tuomo & Markus kaupungissa, josta livemusiikki ei koskaan kadonnut

  Tuomo & Markus esiintyi SXSW-festivaalilla Texasissa.

  Helsinkiläisbändi vei Austiniin, South by Southwest -tapahtumaan hienostuneen sekoituksen countrya, bluesia, soulia ja jazzia. "Ei kannata tehdä liian tiukkoja raja-aitoja itselleen – mitä biiseissä saa olla ja mitä ei”, Tuomo Prättälä sanoo.

 • horisonttia kohti kulkeva tie, tummasävyinen käsitelty kuva

  Sen täytyy viedä pidemmälle… Avaruusromua 26.3.2017

  Musiikin voi tehdä niin, että se stimuloi aivosoluja

  Millaista on musiikki, joka ei ole ”western music”, vaan ”non-world music”? Musiikin voi tehdä niin, että se stimuloi aivosoluja, sanoo eräs musiikin tekijä. Kuinka soi legendaarisen ranskalaisen GRM-studion perintö tänään? Mikä on paras keino ajatella musiikkia? Millaista on musiikki, jonka tulee olla tummaa ja syvää? Voitko luottaa omiin silmiisi ja korviisi? Avaruusromussa uutta suomalaista, ruotsalaista, tanskalaista ja ranskalaista musiikkia. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Marko Gustafsson, Timo Turpeinen ja Jorma Hietamäki Levylautakunnassa

  Aito ja alaston ähkintä voitti Timo Turpeisen puolelleen.

  Lorde meni pianoballadilla ihon alle

  Aidot soittimet vai konepoppi, iso lauluääni vai ähkintä? Näitä puntaroitiin Levylautakunnassa, jossa vieraana olivat laulamisen ja lauluntekemisen ammattilainen Timo Turpeinen, toimittaja ja basisti Marko Gustafsson sekä Radio Suomen musiikkipällikkö Jorma Hietamäki. Pisteet ja tulokset 1.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Kirjailija Katja Kettu vuonna 2017.

  Katja Kettu: Lällällää, helvettiäpä ei ole

  Kirsi-mummon kuolema sai Katja Ketun ajattelemaan jumalaa.

  Minulta kuoli hiljattain mummo. Kirsti Inkeri Heikkinen. Sinänsä Kirsti Inkerin kuolemaan ei liittynyt mitään tavatonta, mutta kuolema pistää miettimään mahdollisuutta kuolemanjälkeisestä olotilasta. Elo ilman jumaluutta on kolkkoa ja ankaraa, kun tulee kysymys kuolemasta ja olemisen rajallisuudesta, Katja Kettu kirjoittaa kolumnissaan.

 • Otra Romppanen_henkilökuva

  Otra Romppanen - Murheenlaakson menninkäinen

  Mana Mana -legenda kertoo värikkäästä elämästään.

  Otra Romppanen on Joensuun ensimmäinen punkkari, jonka kitarasoundi mullisti 80-luvun lopun suomalaisen vaihtoehtomusiikin. Nykyisin Etelä-Savossa asuvan Mana Mana -legendan elämään on mahtunut hulluja mutta lahjakkaita ihmisiä, genrerajojen halveksuntaa, itsetuhoisia ajatuksia ja ultimaattista sekoilua. Muiden mielipiteistä Otra ei edelleenkään välitä.