Hyppää pääsisältöön

Teema ja Fem yhteiselle kanavapaikalle

Kollaasi Teeman ja Femin ohjelmista
Kollaasi Teeman ja Femin ohjelmista Kuva: Yle/Laura Pohjavirta Yle Fem,Yle Teema

Yle Teema ja Yle Fem jakavat 24.4.2017 alkaen televisiossa yhteisen kanavapaikan 5. Kanavat jatkavat itsenäisinä ja vahvistuvat Areenassa.

Ylen hallintoneuvosto päätti viime syksynä televisiouudistuksesta, jonka tavoitteena on viedä julkisen palvelun televisiotoiminta tulevaisuuteen. Yhtenä askeleena tähän suuntaan Yle Teema ja Yle Fem jakavat television kanavapaikan 5, mikä tarkoittaa muutoksia molempien kanavien ohjelmakaavioihin. Kanavapaikan nimi on Yle Teema & Fem. Molemmat säilyttävät oman identiteettinsä – Yle Teema kulttuurikanavana ja Yle Fem Suomen ruotsinkieliselle yleisölle suunnattuna ja pohjoismaisena kanavana.

Teema jatkaa televisiossa, vahvistuu Areenassa

Teema on jatkossakin dokumenteille, elokuville ja musiikille omistautunut teemallinen kulttuurikanava.

Teeman ohjelmistoa nähdään televisiossa kaikkina iltapäivinä ja viitenä iltana viikossa. Teeman iltaohjelmisto tarjoillaan televisiossa tiistaista lauantaihin klo 20 alkaen. Teeman illat keskittyvät ensilähetyksiin ja uusinnat siirtyvät iltapäiviin.

Teeman ohjelmat tiistaista lauantaihin klo 20 – 21 tekstitetään ruotsiksi ja syksyllä alkaa Teeman ja Femin yhteinen ja kaksikielinen kulttuuriohjelma.

Teeman tarjonta Areenassa

Teeman uusi Areena-kanava aukeaa huhtikuussa. Teeman ohjelmisto löytyy sieltä kootusti. Tulevaisuudessa Teeman sisältöjä julkaistaan yhä useammin Areenassa jo tv-lähetyspäivän aamuna. Kanavan ohjelmisto tulee olemaan samalla tavalla kuratoitu ja käsin poimittu kuin televisiossakin. Samalla Areenassa on mahdollista poimia mukaan myös muuta kiinnostavaa ja teemamaista sisältöä.

Tuttuja sisältöjä uusilla ohjelmapaikoilla

Kino Klassikko siirtyy sunnuntaista torstaille alkaen klo 21 ja uusi ohjelmapaikka tarjoaa mahdollisuuden näyttää myös alle 16-vuotiailta kiellettyjä elokuvia. Musiikkidokumentit siirtyvät sunnuntaista lauantai-iltaan, avaamaan entistä pidemmät Teemalauantait. Yle Liven konserttitarjontaa nähdään sunnuntain sijasta perjantaina. Tiededokumentteja on tarjoilla tiistaisin ja lauantaisin. Kino Suomi siirtyy torstaista tiistaihin.

RSO Musiikkitalossa -ohjelma uudistuu. Teeman uusimuotoinen ohjelma nähdään jatkossa joka viikko sunnuntai-iltapäivisin. Siinä esitetään yksittäisiä teoksia tai osia konserteista. Kaikki RSO:n konsertit nähdään juonnettuina ja toimitettuina suorina lähetyksinä Yle Areenassa.

Teeman valikoituja ohjelmia uuden kanavapaikan kunniaksi

Kulttuuricocktailin (ti klo 20.30) uusi neliosainen dokumenttisarja etsii omaa tietään kulkevia kotimaisia kulttuurintekijöitä valtavirtojen ulkopuolelta.

Medicit, Firenzen valtiaat (keskiviikkoisin ja torstaisin klo 20 alkaen 26.4., Areenassa kokonaan 24.4. alkaen) on uusi, komea sarja renessanssiajan mahtavimmasta pankkiirisuvusta, joka vaikutti syvästi yhteiskuntaan ja politiikkaan Firenzessä, Roomassa ja laajemminkin Toscanan maakunnassa. Italialaissarjassa mukana mm. Dustin Hoffman.

Toukokuussa alkaa Batmanin (perjantaisin klo 20) alkuperäinen toinen kausi vuodelta 1967.

Kino Klassikon Kurosawa-kokonaisuudessa esitetään televisiossa kaksi Akira Kurosawan elokuvaa: Seitsemän samuraita (to 27.4. klo 21) ja Kagemusha – varjokenraali (to 4.5. klo 21). Seitsemän samurain yhteydessä kuusi muuta Kurosawa-elokuvaa julkaistaan Teeman Areena-kanavalla koko kesäksi.

Ville Haapasalo seikkailee tällä kertaa Altai 30 päivässä -matkailuohjelmassa (keskiviikkoisin klo 21 alkaen 26.4.) Kaakkois-Venäjällä, neljän maan rajalla Altai-vuoristossa.

Ensimmäisen viikon Teemalauantai on omistettu Rolling Stonesille. Silloin nähdään uusi dokumenttielokuva The Rolling Stonesin kiertueesta Latinalaisessa Amerikassa helmi–maaliskuussa 2016 sekä konserttielokuva Havannasta, jossa yhtye esiintyi vuosi sitten yli 1,2 miljoonalle katsojalle.

Ensimmäisen viikon elokuvia Teemalla ovat mm. tiistaina Kino Suomen Mies vailla menneisyyttä, keskiviikon Ida (Puola 2013), ja perjantain Philomena (Britannia 2013).

Yle Fem päivittäin alkaen klo 17.25

Yle Fem esittää ohjelmia aamupäivisin ja iltaisin klo 17.25–20. Sunnuntaisin ja maanantaisin Yle Fem esittää ohjelmia koko illan.

Pohjoismaiset draamasarjat, dekkarit, elokuvat ja dokumentit esitetään sunnuntaisin ja maanantaisin jolloin Yle Fem lähettää ohjelmia koko illan. Pohjoismaiset draamasarjat esitetään sunnuntaisin klo 21. Suosittu Efter Nio pitää ohjelmapaikkansa maanantaisin klo 21 jonka jälkeen nähdään nordic noiria klo 22.

Dokumenttielokuvat esitetään maanantaisin klo 20 ja sunnuntaisin klo 22. Kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina esitetään pohjoismainen elokuva klo 22.

Arki-iltaisin klo 19 esitetään ajankohtais- ja kulttuuriohjelmia kuten Spotlight tiistaisin, Sportmagasinet keskiviikkoisin ja kotimaisia lyhytdokumenttielokuvia perjantaisin.

TV-nytt ja BUU-klubben jatkavat omilla ohjelmapaikoillaan.

Yle Fem saa myös oman kanavansa Yle Areenassa.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Älytön päätös yleltä!!!! Katson paljon svt ohjelmia kielitaidon ylläpitoon ja varsinkin nautin Melodifestivaletista yms hyvistä ohjelmista. Myös toinen ehdoton suosikkini on Kino Klasikko jonka katson aina! Lähetysaika pitää olla jatkossakin klo 18.
Kysynkin mitä kohderyhmää nämä -uudistukset- palvelee? Saanen huomauttaa että jo varttumut väki on Teeman yleisöä. Ja Minä ainakin haluan että teeveestä näkyy ohjelmaa eikä mistään Areenasta?? En halua tuijottaa silmät solmussa nettiä vaan kunnon ison kuvan ja kunnon äänillä soffalla löhöten!!!!! Minne voi valittaa en halua maksaa Yle veroa enää Kiitos!

Lähettänyt käyttäjä

Teeman merkitys elokuvakanavana on ollut korvaamaton. Uudistus ei kuulosta hyvältä, jos 1) osa uusistakin elokuvista julkaistaan vain netissä ja 2) tv:ssä näytettävät elokuvat siirtyvät enemmän viikolle ja alkamaan myöhemmin. Kuka jaksaa yhdeksältä illalla työpäivänä keskittyä pari tuntia vaativaan elokuvaan? Sunnuntain Kino Klassikkoa tulee joka tapauksessa ikävä.

Moni uudistus tuntuu etukäteen harmillisemmalta, kuin miksi se sitten lopulta osoittautuu. Toivon totisesti, että tämäkin on niitä.

Lähettänyt käyttäjä

Lisäksi femma saa oman kanavan areenaan ja ruotsinkieliset svenskaylen ohjelmat valtaavat ykkösen ja kakkosen. Yle on matkalla kohti suomenkielisen televisio-ohjelman lopettamista. Koska on uutisten ja lastenohjelmien vuoro? Kyllä ne lapsetkin voidaan tekstityksellä hoitaa.
Joku media-asiantuntija suoraan svenskfinlandin ytimestä kertoi jo vuosi sitten tavoitteesta ylellä hoitaa suomnkielisten tv-katselu tekstityksellä. Hyvin mennään käsikirjoituksen mukaan. Satonen on tekosyy. Eikö niitä kieliryhmiä jonkun yle lain mukaan pitänyt kohdella tasapuolisesti?
Anteeksi ylen johto, että suomessa on suomenkielisiä. Tosin ei se näytä teidän linjauksiinne vaikuttavan.

Lähettänyt käyttäjä

Niin siinä käy että Yle Teeman tie on päätymässä, en aio lausua mitään kauniita muistosanoja.
Kun aloititte aikoinaan taviksilta suljettuna vain digikanavana, oli ohjelmistonne nykyistä monipuolsempi, mm. leffatarjonnan osalta,
Nyt ruusun ovat vallanneet kaikenkarvaiset uusinnat, mm. Jättiläinen-teemalauantai nähtiin ehkä kolmannen kerran lyhyen ajan sisällä, niinikään Ville Haapasaloa syötetään silmät suut täyteen, esim. Kiss-teemalauantaita ei olla järjestetty koskaan!
Miksei muka Kino Klassikkoa olisi voitu jatkaa enrisellä paikallaan, entä Teemalauantait ja Kino Suomi, jossa on kiitettävästi nähty harvinaisia kotimaisia pätkiä, ikävä vaan että mm. Seppo Huunosen leffat Karvat ja Piilopirtti ovat jääneet esittämättä, samoin Juha Rosman Huomenna ja monta muuta TV-kiellossa olevaa leffaa.
Jos Teeman lakkauttamisessa on yksinomaan kyse säästöjen hakemisesta Ylessä, niin mihin nuo säästyneet rahat käytetään, onhan mm. Akuutti, Inhimillinen tekijä, Aamusydämellä ja Syke-sarja lopetettavien listalla.
Luulen, että nuo rahat kuluvat ennenmuuta urheiluoikeuksien hankintaan ja nettailuun, tuo ohjelmiston siirtäminen Areenaan on kyllä törkeä loukkaus niitä katsojia kohtaan joilla tuskin koskaan on mahdollisuutta liittyä nettiin, ja heitä on paljon!
Eli keitä Ylessä ennenmuuta ajatellaan näissä kysymyksissä, taviskatsojia vai rikasta netti-eliittiä.
Minkä takia noita Areenaan siirrettyjä toivesarjoja ei muka voisi uusia avoimella puolella tai lukuisia tulevia Teeman leffoja näyttää avoimella Teemalla?
Kuten todettua, on kymmeniä Suomessa TV-kiellossa olevia leffoja, tunnetuin mieleni tuleva on Milos Formanin Yksi lensi yli käenpesän, jota ei koskaan olla ruudussa nähty, leffa oli sentäs yksi 70-luvun isoja hittejä, miksei tätä olisivoitu laittaa Nicholson-teemailtaan?
Tuollaisilla katsojakuntaa jakavilla ja polarisoivilla päätöksillä Yle ampuu itseään todella pahasti jalkaansa!
Ja SVT:n lähetysten kieltäminen Suomessa, kyllä katsojien joukossa on heitäkin, jotka mielellään katsovat Gomorron Sverigeä, Melodifestivaalia tai Skansenin lauluiltoja.
Mutta ainahan Suomessa on ollut tuo etuoikeutettu katsojakunta, jota on aina pidetty kuin piispaa pappilassa taviskatsojien kustannuksella, he ovat aina saaneet huipputarjonnan aina 80-luvulta asiti, ensin kaapelin, sitten satelliittien ja myöhemmin mm. Netflixin kautta, taviskatsojat voivat tuskin edes haaveilla moisesta, heille syötetään päivittäin tuntikaupalla realitya, joka lie lähes 80% kaikesta Suomessa nähtävästä tarjonnasta avoimilla kanavilla.
Ja että Ylekin on lähtenyt mukaan realityihin, se vasta on Yle-veron tuhlausta.
Lopuksi muistolause:
"YLE Teema syntyi ja kuoli", R.I.P.

Lähettänyt käyttäjä

Tiedoksi varsinkin Mintulle ja L.N.:lle, että SVT lopettaa kyseisen palvelunsa 30.4. eli ne ohjelmat loppuisivat joka tapauksessa viikkoa myöhemmin, vaikka Fem ja Teema olisi pidetty erillisinä.

Muutamia vastauksia edellä esitettyihin kysymyksiin:

- Teeman nykyiselle kanavapaikalle tulee ennen pitkää jokin aivan muu kanava, jonka kanssa Ylellä ei enää ole tekemistä.

- Oddasatin tulevat lähetysajat pitää selvittää, sitä tietoa ei juuri nyt ole käsillä.

- Elokuvat ovat jatkossakin Teeman keskeistä ohjelmistoa, eikä niiden määrä nykyisestä vähene. Elokuvien Areena-julkaisemisessa on hyvää ja toki huonoakin, meistä enemmän hyvää. Esimerkiksi voimme julkaista kesällä kuusi Kurosawan elokuvaa tv:ssä esitettävien lisäksi. Yksittäisiin elokuviin ja niiden esittämättömyyteen ei tässä voi ottaa yleispätevää kantaa: niissä on yleensä kysymys oikeuksien hankalasta saatavuudesta. Käenpesä on kyllä esitetty TV2:ssa, mutta siitä on jo parikymmentä vuotta. Pidämme tämänkin toiveen mielessä.

Lauri/Teema

Lähettänyt käyttäjä

Lauri Itäkannas: "Elokuvien Areena-julkaisemisessa on hyvää ja toki huonoakin, meistä enemmän hyvää. Esimerkiksi voimme julkaista kesällä kuusi Kurosawan elokuvaa tv:ssä esitettävien lisäksi."

Ongelmana on, että joissain tapauksissa, nähdäksesi kiinnostavimmat ohjelmistoon tulevat elokuvat, sinun on mahdollisesti katsottava ne netistä. Jos sattuu omistamaan sellaisen älytelevision, josta netti-tv:n katselu käy samalla vaivalla kuin vaikka digiboksin nauhoitteen katsominen, ongelmaa ei ehkä ole. Sen sijaan tietokoneen ruudulta elokuvia ei viitsi katsella ja hdml-kaapelin väliaikainen virittely laitteiden välillekin on vähän niin ja näin. Lisäksi harmittaa, että tulemme joka asiassa koko ajan riippuvaisemmaksi yhdestä, varsin haavoittuvasta mediasta (netistä).

Jos olen oikein ymmärtänyt, tämä koko uudistus on kyllä Ylen asiantuntevan hallintoneuvoston "ansiota", jolloin Teemaa tai edes Yleä sinänsä ei käy syyttäminen.

Lähettänyt käyttäjä

Siis mitä? Miksi SVT:n ohjelmia ei voi enää näyttää Suomessa/Ylellä?? Tekee ihan hyvää välillä katsoa myös ruotsalaisia ajankohtaisohjelmia niin saa vähän perspektiiviä siihen mistä naapurimaassa keskustellaan.. SVT:n Morgon-ohjelmaa ei voi katsoa edes heidän netti-tv:stään, niin harmillinen muutos tämä tällainen.. Ja toivottavasti kanavalle jää tilaa näyttää yhtä paljon myös norjalaista ja tanskalaista ohjelmaa kuin tähän asti. Badehotellet ja Melkein norjalainen, joitakin suosikkejani mainitakseni..

Lähettänyt käyttäjä

Aiemmalle huolestuneelle: Olen kanssasi samaa mieltä, noiden leffojen paikka olisi nimenomaan TV:ssä kaikkien nähtävillä, eikä missään netissä, tuntuu vaan siltä että Ylen pesässä on kaksi käenpoikaa, jotka vievät resursseja muulta: tapahtumaurheilu ja netti-TV, koskahan koittaa se pelätty päivä, jolloin radio suljetaan taviksilta, näinhän on tehty jo Norjassa jossa perinteinen radio lopetettiin maan pohjoisosista.
Ja kaikki vain pienen varakkaan katsojakunnan miellyttämiseksi...jos kuitenkin valtaenemmistöllä on mahdollisuus vain perinteiseen TV-vastaanottoon.

Lähettänyt käyttäjä

Ylestrategia on ollut jo pitkään suomenkielisen ohjelman supistaminen minimiin. Uusinnat ovat lähes ainoat ohjelmat suomeksi. Uudistuksen myötä teemalta katoaa suomenkieliset ohjelmat täysin. Leffat käännetään sekä suomeksi, että ruotsiksi. Kanavasta tulee 100% ruotsinkielinen. Areenaan tulee täysin svenskfinlandin oma kanava ja yle 1 & 2 rupeavat lähettämään nykyisten pohjoismaisten uusintojen lisäksi yle femman ohjelmia.
Jatkossa ylessä on neljä ruotsinkielisille tarkoitettua kanavaa, eikä yhtään suomenkielisille tarkoitettua.
Hävytöntä on ainoa oikea sana kuvailemaan ylen toimintaa. 5% kansasta 4 kanavaa 95% rahoittajista ilman kanavia ja ilman ohjelmia. Folktingetin ja ylen yhteydet ovat saumattomat ja svenskfinlandin viha ja halveksunta kaikkea suomenkielistä kohtaan on käsinkosketeltavaa.
Koko yle pitää lopettaa se sortaa yhtä maailman pienistä vähemmistökansoista anteeksiantamattomalla tavalla. Tai yle ja svenskayle pitää erottaa, kahta niin eri rattailla olevaa puolta on vaikea sovittaa yhteen. Yhteistä on vain rahat.

Lähettänyt käyttäjä

Hei Lauri,

Kiitos vastauksestasi.

Eikös Yleisradion hallintoneuvosto juuri kuukausi-pari sitten velvoittanut Ylen tekemään suunnitelman saamenkielisistä tv-ohjelmista. Vaikuttaisi siis siltä, ettei suunnitelmaa ole tehty, jos tähän mennessä ei ole tietoa Oddasatin lähetysajasta.

Odotan lisätietoja.

Kiitos!
Saamelaisten ystävä

Lähettänyt käyttäjä

Hei
Kysyn:
- Mikä on Elävän arkiston kohtalo uudella kanavalla?
- Mitä tapahtuu Uusi kino elokuville?
- Tehdäänkö Kosketuksessa-sarjaan uusia jaksoja(toivottavasti tehdään)?
Ehdotan:
- Ottakaa kanavalle: Musta kyy, Kupla, Monty Pythonin lentävä sirkus, Tao Tao, Pakanamaan kartta, Mennään bussilla, Sopranos, Koira haudattuna, Vanha kettu, Un passo dal cielo, Nitroliiga, Sisko ja sen veli, Vaimonsa mies, Bella Block
- Ja tehkää Strada tai sen tyyppinen kulttuurin laaja-alainen ohjelma, joka katsoo mailmaa hieman oudosta näkökulmasta
- Toisenlaiset frendit, uusia jaksoja
- Uusia televisioelokuvia: Matti Ijäkseltä ja Tapio Piiraiselta
- Popkult-sarja ja Iiro irti! uudelleen tuotantoon
- Janne Kuusi voisi tehdä dokumentin Juicesta
- Jaakko ja Jari- rauhallinen ja viihdyttävä keskusteluohjelma, herrat Heinimäki ja Sinkkonen
- Ihmebantu- sarjaa uusia jaksoja
- Meeri maailmalla- Koutaniemi seikkailee paikoissa, joissa kamera ei ole paljoa aiemmin käynyt
- Voimala (Rauhamaa ja Mattila) uusia jaksoja
- Markus Kajo ruutuun uudella ohjelmalla, kiitos

Julkaisemme pian tarkemman selonteon tuttujen ohjelmien uusista paikoista. Teeman Elävän arkiston uudet lähetysajat ovat maanantaisin klo 12 ja torstaisin Kino Klassikon jälkeen eli noin klo 23.30. Uusi Kino jatkaa keskiviikkoisin klo 23 jälkeen (Uusi Kino tosin on tauolla huhtikuulta syksyyn asti).

Kiitos myös ohjelmatoiveista!

Lauri/Teema

Vielä pari lisävastausta Teemalauantaiden sisältöjä koskeviin L.N:n kommentteihin:

Kaikki toiveet tutkitaan, vaikkei kaikkia eri syistä pystytä toteuttamaan. Olemme esimerkiksi yrittäneet saada Yksi lensi yli käenpesän -elokuvaa Teemalle jo vuosikausia. Kaikki ei näissä kuvioissa ole suoraviivaista eikä yksinkertaista, eikä kyse ole mistään L.N:n manaamista "tv-kielloista", joita me Teemalla elokuville langettelisimme.

Jättiläiselle omistettu Teemalauantai on esitetty kahdesti – tosin uusintaan hankkimamme uuden HD-kopion esityksessä olivat äänet pilalla, siksi toivottavasti pystymme esittämään sen vielä kerran. Katsojien toiveesta siis sekin.

Pikkuisen paksua on myös vaatia oikein otsikossa ja huutomerkillä Teemaa häpeämään näiden muutosten keskellä.

Teemalauantait jatkavat uudella kanavapaikalla. Sunnuntai-iltojen musiikkidokumentit siirtyvät osaksi lauantai-iltoja, joten tulevaisuudessa Teema(n)lauantait ovat entistä pitempiä, kello 20–24 (noin). Joskus koko ilta on musiikkia, joskus elokuvaa, joskus molempia. Kehitämme lauantai-iltoja edelleen, ja kuuntelemme tarkasti katsojien palautetta.

Yst.terv.
Kati Sinisalo
Teemalauantaiden, Teeman musiikkidokumenttislotin ja Teeman elokuvafestivaalin tuottaja

 • Paula Koivuniemi esiintyy 2007

  Teeman Elävässä arkistossa Paula Koivuniemi: "Pelotti nousta rokkiyleisön eteen"

  Suosittu iskelmälaulaja Paula Koivuniemi kertoo urastaan

  Kevään alku on Teeman Elävässä arkistossa omistettu suomalaisen populaarimusiikin kestosuosikeille. Iskelmätähti Paula Koivuniemi kertoo Arkistovieraana -haastattelussa urastaan ja ohjelmapaketin lopuksi nähdään legendaarinen Provinssirockin keikka vajaan kymmenen vuoden takaa. Teeman muut suomisoundin aateliset ovat Hector ja J.

 • Yksinäinen maiseman katselija

  Yksinäisyyden aikakausi

  Yksinäisyys on vaiettu asia ja vakava terveysongelma

  Kukaan ei halua myöntää olevansa yksinäinen mutta maailmassa on miljoonia yksinäisiä.

 • Lapsi juoksee niityllä

  Erityisherkät

  Joka viides on erityisherkkä. Mitä se merkitsee?

  Erityisherkät huomioivat enemmän ja tuntevat syvemmin. Joka viides ihminen on erityisherkkä, mutta tätä ujoudeksi luultua piirrettä on alettu ymmärtää vasta nyt.

Yle Teema

 • Muoti ja kauneus -paketin kuva

  Oi maamme!

  Tee oma videosi arkistofilmeistä

  Yle kutsuu kaikki suomalaiset tekemään arkistofilmeistä uusia lyhytelokuvia ja videotaidetta. Katsojien videoita julkaistaan pitkin vuotta Areenassa, ja syksyllä 2017 parhaista videoista koostetaan ohjelmasarja Teemalle. Oi maamme! on osa Ylen Suomi 100 -ohjelmistoa. Katso täältä ohjeet ja ryhdy leikkaamaan!

 • J. Karjalainen, Paula Koivuniemi ja Hector

  J. Karjalainen, Paula ja Hector – suomisoundin aatelia

  Suomalaisen iskelmän ja popin huippunimet Teemalla

  Maaliskuun loppupuoli ja huhtikuun alku on Teeman Elävässä arkistossa omistettu kolmelle suomalaisen populaarimusiikin suurelle nimelle, jotka kaikki täyttävät lähiaikoina myös pyöreitä vuosia. Samalla Yle Areenassa julkaistaan hieno ja runsas kattaus 80- ja 90-lukujen musiikkiohjelmia. Teemalla tiistaisin, perjantaisin ja sunnuntaisin.

 • Paula Koivuniemi esiintyy 2007

  Paula Koivuniemi: "Pelotti nousta rokkiyleisön eteen"

  Suosittu iskelmälaulaja Paula Koivuniemi kertoo urastaan

  Kevään alku on Teeman Elävässä arkistossa omistettu suomalaisen populaarimusiikin kestosuosikeille. Iskelmätähti Paula Koivuniemi kertoo Arkistovieraana -haastattelussa urastaan ja ohjelmapaketin lopuksi nähdään legendaarinen Provinssirockin keikka vajaan kymmenen vuoden takaa. Teeman muut suomisoundin aateliset ovat Hector ja J. Karjalainen.

 • Niina Repo

  Pilkun jälkeen

  Kymmenen keskustelua sadan vuoden kirjoista

  Uudessa kirjallisuussarjassa uuden polven kirjailijat keskustelevat suomalaisesta kirjallisuudesta luotsinaan kirjailija Niina Repo.
  maanantaisin 13.2. alkaen klo 21.00

 • Näyttelijä, professori Elina Knihtilä

  Mä olen puhunut teille ihan paskaa!

  Professori Knihtilä sai itsensä kiinni jeesustelusta.

  Paluu näyttämölle yli kahden vuoden jälkeen sai Elina Knihtilän ymmärtämään, että hän oli jeesustellut opiskelijoilleen. Professuuri Teatterikorkeakoulussa on näköalapaikka, jossa tulee koko ajan haastetuksi.

 • Näytelmäkirjailija Johannes Ekholm

  Johannes Ekholm: Ratkaisu ahdistukseen on kollektiivinen tai sitä ei ole

  Opittu kuva työn sankarista on vahingollinen ja vaarallinen.

  Emme tarvitse enempää työtä ja pitempiä ansioluetteloita, vaan enemmän ajan haaskausta, tehottomuutta, huolettomuutta ja huolimattomuutta! Enemmän kiusallisia hiljaisuuksia, katkoksia flowhun, jumitusta ja yhteistyöstä kieltäytymistä, kirjoittaa Johannes Ekholm kolumnissaan.

 • Kuvassa Niina Repo, Riku Korhonen, Elina Knihtilä ja Johannes Ekholm.

  Mites töissä meni?

  Pilkun jälkeen -ohjelmassa käsitellään työtä. Katso täältä!

  Pilkun jälkeen tarttuu työhön. Keskustelemassa ensimmäisistä työpaikoista ja työn muutoksesta ovat kirjailija Riku Korhonen, näyttelijä-professori Elina Knihtilä ja kirjailija Johannes Ekholm. Pilkun jälkeen Teemalla maanantaina 27.3.

 • Kirjojen Suomi

  Kirjojen Suomi

  Juhlavuoden kokonaisuus itsenäisyyden ajan kirjoista

  Mitä itsenäisyyden ajan kirjat kertovat maastamme ennen ja nyt? Miten asiat ovat muuttuneet aikojen saatossa? Kirjojen Suomi on osa Suomi 100-hanketta, ja kestää koko juhlavuoden 2017.

 • Ville Haapasalo

  Villen seikkailua mystiseen Altai-vuoristoon seurataan Teemalla 26.4. alkaen

  Ville Haapasalon Altai 30 päivässä -sarja Teemalla

  Ville Haapasalon 30 päivässä -matkailuohjelmat saavat kovasti odotettua jatkoa, kun Ville matkaa Kaakkois-Venäjälle, Altai-vuoristoon. Sanotaan, että Altai on Venäjän henkisin ja mystisin paikka. Siellä Ville tapaa vuoristoa palvovia alkuperäiskansoja, opettelee kurkkulaulantaa ja osallistuu ainoana ulkopuolisena koskenlaskun Venäjän mestaruuskisoihin.

 • Kati Outinen ja Pirkka-Pekka Petelius elokuvassa Hamlet liikemaailmassa.

  Hamlet liikemaailmassa

  Pirkka-Pekka Petelius modernin liike-elämän Hamletina.

  Aki Kaurismäen elokuvan Hamlet on nuori yrittäjäsuvun vesa, joka joutuu taistelemaan perimänsä liikekonsernin johtajuudesta.
  torstai 30.3. klo 21.45

 • Markku Toikka on Kaurismäen Rikoksen ja rangaistuksen Raskolnikov eli Rahikainen.

  Rikos ja rangaistus

  Nuoren Kaurismäen versio Dostojevskin klassikosta.

  Nuori teurastaja tappaa ilman erityistä syytä vanhan liikemiehen. Poliisi haistaa syyllisen, mutta todisteita ei ole. Aki Kaurismäen varhaistyössä rikos saa täyttymyksensä vasta rangaistuksen myötä.
  torstai 6.4. klo 21.50

 • Jean-Pierre Léaud ja Margi Clarke elokuvassa I Hired a Contract Killer.

  I Hired a Contract Killer

  Kaurismäen elokuva palkkamurhaajasta ja uhrista.

  Aki Kaurismäen elokuvassa pettynyt virkamies palkkaa murhaajan toimittamaan itsensä pois päiviltä. Mutta keikan peruminen onkin vaikeampaa.
  torstai 13.4. klo 22.00

 • Maria Järvenhelmi ja Janne Hyytiäinen Laitakaupungin valoissa.

  Laitakaupungin valot

  Kaurismäen ankara kuvaus epäoikeudenmukaisuudesta.

  Kaurismäen Suomi-trilogian päätösosa on karu ja ankara kuvaus yksinäisyydestä ja epäoikeudenmukaisuudesta. Vartija Koistisen elämä luisuu askel kerrallaan ankeaan alamäkeen, jossa pienetkin ilonhetket ovat vain petosta.
  torstai 20.4. klo 22.00

 • Zubin Mehta johtaa Wienin filharmonikkoja

  Wienin filharmonikot Tokiossa

  Konsertissa mm. Schubertia ja Takemitsua

  Wieniläisorkesteri esiintyi Tokion Suntory Hallissa lokakuussa 2016 Zubin Mehtan ja Seiji Ozawan johdolla. Ohjelmassa oli mm. Schubertin 8. sinfonia ja Takemitsun Nostalgia, jonka viulusolistina oli Anne-Sophie Mutter.
  lauantai 25.3. klo 18.20

 • Teenage. Dokumenttielokuva, ohjaus Matt Wolf. Elokuvan juliste.

  Teenage on kapinallinen dokumenttielokuva nuorison synnystä

  Draamaa, historiaa ja arkistofilmejä villisti yhdisteltynä.

  Matt Wolfin ohjaama, draamaa ja dokumenttia villisti yhdistelevä elokuva kertoo teiniyden ja nuorisokulttuurin synnystä sekä kapinasta, joka ei kuole koskaan. Perustuu punk-historioitsija Jon Savagen kirjaan.
  Lauantai 25.3. klo 22.25

 • Kaksi modernia vampyyrielokuvaa ja niiden vampyyrit: Ystävät hämärän jälkeen ja A Girl Walks Home Alone at Night.

  Ystävät hämärän jälkeen ja A Girl Walks Home Alone at Night: melankolista kauhua modernien vampyyrien illassa

  Yksinäisyyttä. Verta. Rakkautta. Kaksi vampyyrielokuvaa.

  Kasvukipuja, lähiömelankoliaa ja vampyyreitä: Tomas Alfredsonin ohjaama Ystävät hämärän jälkeen on 2000-luvun parhaisiin elokuviin kuuluva tiheätunnelmainen kauhu- ja rakkaustarina. Se esitetään Teemalauantaissa toisen modernin vampyyritarinan, Ana Lily Amirpourin tyylikkään ja coolin esikoiselokuvan A Girl Walks Home Alone at Night parina.
  Katso elokuvat Areenassa!

 • Boschin ja del Toron visioita. Kuvat Faunin labyrintistä ja Maallisten ilojen puutarhasta. Teemalauantai 4.3.2017.

  Maallisten ilojen puutarhassa ja Faunin labyrintissä: Hieronymus Bosch ja Guillermo del Toro

  Boschilaisten näkyjen ilta nyt Areenassa.

  Teemalauantai perehtyy ainutlaatuisen esisurrealistin, 500 vuotta sitten kuolleen Hieronymus Boschin eriskummalliseen maailmaan. Boschin kuuluisin maalaus Maallisten ilojen puutarha ihastuttaa, kauhistuttaa ja hämmästyttää yhä katsojia. Uusi espanjalainen dokumenttielokuva Boschin unimaailmoista ja helvettinäyistä saa seuraa 2000-luvun hengenheimolaisesta, meksikolaisen Guillermo del Toron vuonna 2006 Espanjassa ohjaamasta tummasta fantasiaelokuvasta Faunin labyrintti.
  Katso elokuvat Areenassa!

 • Carmen Hertz (María Gracia Omegna) ja Carlos Berger (Francisco Celhay) sekä heidän poikansa Germán (Cristóbal Delhaes)

  Aavikon kaiut

  Leski taistelee saadakseen oikeutta Pinochetin uhreille

  Tositarinaan perustuva chileläinen draamasarja luotaa syvältä Chilen lähihistorian vaiheita ja kansakunnan traumaa, joka sai hyvityksensä vasta vuosikymmeninen jälkeen.
  maanantaisin 27.3.–17.4. klo 22.00

 • Contessina (Annabel Scholey) ja Cosimo (Richard Madden) sarjassa Medicit, Firenzen valtiaat

  Medicit, Firenzen valtiaat

  Upea sarja renessanssiajan Italian mahtisuvun vaiheista

  Uusi upea kahdaksanosainen historiallinen draamasarja renessanssiajan Italian mahtisuvusta.
  keskiviikkoisin ja torstaisin 26.4. alkaen klo 20.00

 • Waldemar Januszczak

  Kahlitsematon renessanssi

  Waldemar Januszczak tuulettaa myyttejä uudessa sarjassa

  Teemalta tuttu taidehistorioitsija Waldemar Januszczak tuulettaa renessanssin taidehistorian myyttejä neliosaisessa sarjassa.

 • Soundbreaking

  Soundbreaking on suursarja populaarimusiikin luomisen historiasta

  Studioiden ja äänilevyjen magiaa su 19.2.–9.4. klo 21.

  Soundbreaking on uusi, upea dokumenttisarja populaarimusiikin luomisen ja taltioinnin historiasta Miles Davisista Adeleen. Studioiden ja äänilevyjen magiikkaa on avaamassa yli 150 artistia, tuottajaa ja musiikillista suunnannäyttäjää. Jaksojen ensiesityksen sunnuntain musiikkidokumenttipaikalla, uusinnat maanantaisin ja perjantaisin.
  Sunnuntaisin 19.2.–9.4. klo 21.00

 • nainen ja aasi

  Marian ilmestys

  Marian Ilmestyksessä rakennetaan ja esitetään uudelleen liikkuvan kuvan avulla kristillisen ikonografian keskeinen maalaus.

 • Sofiko Tšiaureli elokuvassa Granaattiomenan väri

  Sergei Paradžanovin neljä elokuvaa

  Omalaatuisen armenialaisohjaajan kuuluisimmat elokuvat

  Teema esittää maaliskuussa neljä ainutlaatuisen, omaperäisen armenialaisohjaajan Sergei Paradžanovin kuuluisinta elokuvaa. Luvassa taianomaista, värikylläistä, eksoottista folklorea!

  keskiviikkoisin 1., 8., 22. ja 29.3. klo 21.45.

 • Charles Vanel elokuvassa Pelon palkka

  Clouzot Kino Klassikossa

  Teema esittää neljä ranskalaisohjaajan elokuvaa

  Henri-Georges Clouzot syntyi 110 vuotta sitten ja tänä vuonna hänen kuolemastaan tulee 40 vuotta. Kino Klassikko esittää hänen elokuvistaan kolme kuuluisinta mestariteosta sekä Suomen ensi-iltansa saavan esikoisohjauksen.

 • Nicole Horner (Simone Signoret) ja Christina Delassalle (Vera Clouzot) elokuvassa Pirulliset.

  Pirulliset

  Clouzot'n jännäriklassikossa ei hyviä ihmisiä liiku

  Klassinen trilleri tyrannimaisesta poikakoulun rehtorista ja hänen kahdesta naisestaan, jotka alkavat yhdessä suunnitella miehen murhaamista.
  Katso elokuva Areenassa!

 • Jo (Charles Vanel) ja Mario (Yves Montand) elokuvassa Pelon palkka

  Pelon palkka

  Menestysjännäri neljän miehen itsemurhatehtävästä

  Etelä-Amerikkaan sijoittuva jännäriklassikko miehistä, jotka yrittävät ajaa räjähdelastissa olevat kuorma-autot viidakon ja vuoriston läpi.
  Katso elokuva Areenassa!

 • Rémy Germain (Pierre Fresnay) elokuvassa Korppi

  Korppi

  Pureva klassikko kyräilevästä kylästä miehitetyssä Ranskassa

  Henri-Georges Clouzot'n klassikko kuvasi miehitettyä Ranskaa niin purevasti, että se hermostutti kaikki. Nimettömät syytökset ja ilmiannot piinaavat pikkukaupungin asukkaita.
  Katso elokuva Areenassa!

 • Mick Jagger lukee Bob Dylanin Bringing It All Back Home -albumin kansitekstejä vuonna 1965

  Soundbreaking ja muut Teeman musiikkidokumentit keväällä 2017

  Kevään tapauksia: Soundbreaking-sarja, Dylan, Carole King...

  Teeman sunnuntai-iltojen musiikkidokumenteissa perehdytään keväällä 2017 muun muassa Carole Kingiin (75 vuotta) ja Ella Fitzgeraldiin (100 vuotta). Kevään isoin tapaus on populaarimusiikin kehitystä ja studiotyön salaisuuksia selvittävä huikea kahdeksanosainen Soundbreaking-sarja, joka alkaa 19.2.

 • Batman

  Batman

  Batkanava on Teema ja Bat-aika perjantai klo 19

  Vaviskaa Gotham Cityn konnat ja Batmanin arkkiviholliset! Batman valtaa Teeman. Vuoden 2017 aikana nähdään sarjan 1. ja 2. tuotantokausi! Joka perjantai kaksi jaksoa kerrallaan samaan lepakkoaikaan samalla lepakkokanavalla.
  perjantaisin klo 19.00

 • Batman-kuvakeräyksen satoa.

  Pyhä hallusinaatio mikä Batman-albumi!

  Katso upea valokuvakooste suomalaisia Batmanejä ennen ja nyt

  Pyhät bikinit! Suomi on täynnä viittasankareita. Katsojat lähettivät meille omia Batman-kuviaan vuosilta 1966–2015. Toinen toistaan hienompia valokuvia on jo liki 150. Katso ja hämmästy!

 • Espanjan suuri armada purjehtii

  Espanjan Armada

  Englannin kohtalo oli vaakalaudalla kesällä 1588

  Vuonna 1588 Englannin valtakunnan kohtalo oli vaakalaudalla. Espanja oli lähettänyt valtavan sotalaivaston valloittamaan Englantia, jolla ei pitänyt olla mitään mahdollisuuksia.
  tiistaisin 14.–28.3. klo 21.00

 • Vauva konttaa kirjapinojen keskellä

  Mikä meitä odottaa

  Tuhat 1972 syntynyttä ovat maailman tutkituimmat ihmiset

  Uusiseelantilainen pitkittäistutkimus on seurannut yli tuhatta vuonna 1972 syntynyttä lasta heidän koko ikänsä. Mitä tutkimus kertoo varhaislapsuuden merkityksestä yksilön kehitykselle?
  torstaisin 9.3. alkaen klo 21.00

 • Psykoterapeutti Philippa Perry

  Bipolaarisuus

  Bipolaarisuutta diagnosoidaan yhä enemmän. Miksi?

  Psykoterapeutti Philippa Perry tutkii kaksisuuntaista eli bipolaarista mielialahäiriötä tilan kanssa elämään joutuvien näkökulmasta. Mikä aiheuttaa mielialahäiriön ja miten sitä voidaan hoitaa?
  torstai 6.4. klo 21.00

 • Yksinäinen maiseman katselija

  Yksinäisyyden aikakausi

  Yksinäisyys on vaiettu asia ja vakava terveysongelma

  Kukaan ei halua myöntää olevansa yksinäinen mutta maailmassa on miljoonia yksinäisiä.
  torstai 13.4. klo 21.00

 • Lapsi juoksee niityllä

  Erityisherkät

  Joka viides on erityisherkkä. Mitä se merkitsee?

  Erityisherkät huomioivat enemmän ja tuntevat syvemmin. Joka viides ihminen on erityisherkkä, mutta tätä ujoudeksi luultua piirrettä on alettu ymmärtää vasta nyt.
  torstai 20.4. klo 21.00

 • Viini maistuu Cantabriassa sarjassa Syötävän hyvä Espanja

  Syötävän hyvä Espanja

  Tutut näyttelijät ruoka- ja kulttuurimatkalla Espanjassa

  Francon ajan näyttelijät johdattavat värikkäälle kiertomatkalle ympäri Espanjaa. He etsivät kaiken ihanuuden keskeltä sitä kirkkainta ydintä, joka tenhoaa kävijänsä.

 • ESP-sarjan grafiikkaa

  ESP - Espanja on seikkailu!

  Tutustu Espanjaan - maahan ja ihmisiin

  ESP on espanjan kielestä ja kulttuurista kiinnostuneille suunnattu elämyksellinen kokonaisuus. Sivustolla tutustut neljään espanjaa puhuvaan henkilöön sekä Espanjaan, josta löydät mielenkiintoisia tietoa, olitpa sitten vakiintunut Espanjan harrastaja tai vasta innostunut maasta ja kielestä.

 • Kollaasi Teeman kevään 2017 elokuvista: Pelon palkka, Prinsessa Kaguyan taru, Hamlet liikemaailmassa, Tulennielijä

  Teeman kevään elokuvat

  Elokuvia neljänä päivänä viikossa

  Teeman keväässä 2017 nähdään elokuvia vähintään neljänä päivänä viikossa. Luvassa muun muassa film noiria, ranskalaisia jännäriklassikkoja, vampyyritarinoita, Oscar-voittajia, Ghibli-animaatioita, Aki Kaurismäkeä ja Jack Nicholsonin 1970-luvun mestariteoksia.