Hyppää pääsisältöön

Rikke elää leppoisaa koiranelämää

Pikku Kakkonen: Rikke-koira
Pikku Kakkonen: Rikke-koira Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,rikke

Rikke-koira elää leppoisaa koiranelämää yhdessä perheensä kanssa. Riken parhaat ystävät ovat mäyräkoira-Topias ja kiinanpalatsikoira-Henrietta. Kaverukset viihtyvät ja leikkivät yhdessä, vaikka erimielisyyksiäkin ilmaantuu. Rikke auttaa usein äitiään, jolta saa apua myös moniin pulmiin. Rikke tekee arkipäiväisiä asioita, kuten käy koulussa, harjoittelee sirkustemppuja, juhlii syntymäpäiviään, viettää aikaansa mummin luona ja odottaa hammaskeijua.

Rikke perustuu palkitun hollantilaisen Sieb Posthuman (1960-2014) kirjoittamiin lastenkirjoihin. Riken tarinat ovat syntyneet Posthuman oman kettuterrierin seikkailuista. Posthuman kirjoitti ja kuvitti yli 10 vuotta viikottain hollantilaiseen NRC Handelsblad -sanomalehteen Rikke-tarinoita. Niiden jälkeen seurasi kirjasarja. Rikkeä on esitetty Hollannissa myös teatterilavalla.

Pikku Kakkonen: Rikke-koira ystävineen
Pikku Kakkonen: Rikke-koira ystävineen Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,rikke
Pikku Kakkonen: Rikke-koira ja perhe
Pikku Kakkonen: Rikke-koira ja perhe Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,rikke

Rikke, hollanniksi Rintje, on uunituore tv-sarja, jonka on tuottanut belgialainen A Private View ja hollantilainen Lemming Film. Sarja on tehty stop motion -tekniikalla, jossa esinettä liikutetaan vähän kerrallaan ja jokainen liike kuvataan videolle. Kun kuvattua materiaalia näytetään normaalinopeudella, syntyy illuusio jatkuvasta liikkeestä. Sarja on 26-osainen.

Suomalaisina ääninä Veli-Valtteri Turunen, Elias Keränen, Emma Louhivuori, Katja Aakkula ja Markus Niemi.

Rikke perjantai-iltaisin Pikku Kakkosessa 7.4. alkaen. Ohjelma on katsottavissa myös Lasten Areenassa 30 päivää ensilähetyksestä.

Lisää ohjelmasta

 • Pikku Kakkonen: Rikke-koira

  Rikke elää leppoisaa koiranelämää

  Rikke tekee arkipäiväisiä asioita yhdessä ystäviensä kanssa.

  Rikke-koira elää leppoisaa koiranelämää yhdessä perheensä kanssa. Koirakaveri tekee arkipäiväisiä asioita, kuten käy koulussa, harjoittelee sirkustemppuja, juhlii syntymäpäiviään, viettää aikaansa mummin luona ja odottaa hammaskeijua.

 • Pikku Kakkosen Unelmien peli -peliä suunnitellaan

  Lapset suunnittelivat unelmien pelejä Pikku Kakkosen sovellukseen

  Kilpailuun tuli yli kolmesataa pelisuunnitelmaa.

  Unelmien peli -kilpailussa lapset suunnittelivat maailman parhaita pelejä Pikku Kakkosen sovellukseen. Kilpailuun tuli yli kolmesataa toinen toistaan hienompaa pelisuunnitelmaa. Parhaimpien ideoiden pohjalta tehty peli julkaistaan sovelluksessa pääsiäisenä 2017.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Artikkelikuva KC:n juttuun

  Tuomas Nevanlinna: Donald Trump tviittailee työväenliikkeen raunioilla

  Filosofi Tuomas Nevanlinnan analyysi Donald Trumpista.

  Filosofi Tuomas Nevanlinna kertoo esseessään, miksi Donald Trumpista tuli Yhdysvaltain presidentti. Trump lumoaa, koska hän osoittaa esimerkillään, että kuka tahansa voi voittaa lotossa. Siihen ei tarvita koulutusta ja pinnistelyä, kuten liberaali yhteiskunta uskottelee. Nevanlinna paljastaa myös, miten työväenliikkeen romahdus loi populismin ja mikä erottaa Trumpin Hitleristä.

 • studiomuusikkot

  Suomihittien näkymättömät duunarit

  Neljä muusikkolegendaa kertoo tarinan levyjen takaa.

  Tiedätkö kuka soitti Tapani Kansan R-A-K-A-S-kappaleen rumpufillin tai bassoa Juha Tapion Kaksi puuta -hitissä? Entä kuka kannutti rumpuja Nylon Beatin Viimeinen-biisissä tai soitti kitaraa Jari Sillanpään Satulinna-kappaleessa? Tapani "Nappi" Ikonen, Juha Björninen, Anssi Nykänen ja Ako Kiiski kertoo tarinan levyjen takaa ja siitä, millainen on muusikon ammatti Suomessa. Hiteiltä, naurulta ja notkoilta ei vältytä.