Hyppää pääsisältöön

Rikke elää leppoisaa koiranelämää

Pikku Kakkonen: Rikke-koira
Pikku Kakkonen: Rikke-koira Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,rikke

Rikke-koira elää leppoisaa koiranelämää yhdessä perheensä kanssa. Riken parhaat ystävät ovat mäyräkoira-Topias ja kiinanpalatsikoira-Henrietta. Kaverukset viihtyvät ja leikkivät yhdessä, vaikka erimielisyyksiäkin ilmaantuu. Rikke auttaa usein äitiään, jolta saa apua myös moniin pulmiin. Rikke tekee arkipäiväisiä asioita, kuten käy koulussa, harjoittelee sirkustemppuja, juhlii syntymäpäiviään, viettää aikaansa mummin luona ja odottaa hammaskeijua.

Rikke perustuu palkitun hollantilaisen Sieb Posthuman (1960-2014) kirjoittamiin lastenkirjoihin. Riken tarinat ovat syntyneet Posthuman oman kettuterrierin seikkailuista. Posthuman kirjoitti ja kuvitti yli 10 vuotta viikottain hollantilaiseen NRC Handelsblad -sanomalehteen Rikke-tarinoita. Niiden jälkeen seurasi kirjasarja. Rikkeä on esitetty Hollannissa myös teatterilavalla.

Pikku Kakkonen: Rikke-koira ystävineen
Pikku Kakkonen: Rikke-koira ystävineen Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,rikke
Pikku Kakkonen: Rikke-koira ja perhe
Pikku Kakkonen: Rikke-koira ja perhe Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,rikke

Rikke, hollanniksi Rintje, on uunituore tv-sarja, jonka on tuottanut belgialainen A Private View ja hollantilainen Lemming Film. Sarja on tehty stop motion -tekniikalla, jossa esinettä liikutetaan vähän kerrallaan ja jokainen liike kuvataan videolle. Kun kuvattua materiaalia näytetään normaalinopeudella, syntyy illuusio jatkuvasta liikkeestä. Sarja on 26-osainen.

Suomalaisina ääninä Veli-Valtteri Turunen, Elias Keränen, Emma Louhivuori, Katja Aakkula ja Markus Niemi.

Rikke perjantai-iltaisin Pikku Kakkosessa 7.4. alkaen. Ohjelma on katsottavissa myös Lasten Areenassa 30 päivää ensilähetyksestä.

Lisää ohjelmasta

 • Pikku Kakkosen sovellus: Keskeneräiset häät

  Keskeneräiset häät -peli Pikku Kakkosen sovelluksessa

  Unelmien peli -kilpailun voittajaidea on toteutettu.

  Unelmien peli -kilpailuun tulleiden ideoiden pohjalta toteutettu peli Keskeneräiset häät on nyt julkaistu. Pikku Kakkonen sai lapsilta yli 300 peli-ideaa ja voittajatyöt valitsi Pikku Kakkosen sovellustiimistä ja TAMK:in opiskelijoista koottu peliraati.

 • Nalle ja Heikki

  Pikku Kakkosen sovelluksen minipelit

  Sovelluksesta löytyy alle kouluikäisille sopivia minipelejä.

  Pikku Kakkosen sovellus on jaettu kahteen leikkikokonaisuuteen, leikkipintaan ja minipeleihin. Sovelluksen leikkipinnassa perheen pienimmät lapset voivat vapaasti tutkia ja määrittää leikin rytmin itse. Minipelit ovat erilaisia pelimekaniikkoja soveltavia pieniä pelejä, jotka tuovat vauhtia ja haastetta. Pikku Kakkosen sovelluksen uusin minipeli, huhtikuussa julkaistava Keskeneräiset häät, on lasten ideoista kehitetty.

 • Pikku Kakkonen: Tilkkupeiton tarinoita

  Tilkkupeiton tarinoita perheen pienimmille Pikku Kakkosessa

  Tilkkupeiton eläimet ratkovat pulmia.

  Tilkkupeitossa elävät eläimet ratkovat yhdessä pulmia Pikku Kakkosessa maanantai-iltaisin 17.4. alkaen Yle TV2:lla. Ohjelma on katsottavissa myös Lasten Areenassa 14 päivää ensilähetyksestä.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua