Hyppää pääsisältöön

Nuori Morse – uusi, neljäs kausi

Lahjakas etsivä Endeavour Morse jatkaa uusissa jaksoissa klassisten rikosjuttujen parissa.
Roger Allam (vas.) ja Shaun Evans nähdään klassikkodekkarin päärooleissa. Lahjakas etsivä Endeavour Morse jatkaa uusissa jaksoissa klassisten rikosjuttujen parissa. nuori morse,yle tv1

TV1 lauantaisin 25.3. - 15.4.2017 klo 21.45 - 23.15 (uusintana 3. kausi), Yle Areenassa 10 päivän ajan
TV1 lauantaisin 22.4. - 13.5.2017 klo 21.45 - 23.15 (uusi 4. kausi), Yle Areenassa 30 päivän ajan

Omaperäisen ja lahjakkaan poliisin elämästä kertova Nuori Morse (12) palaa neljännen tuotantokauden uusin jaksoin.

Kirjailija Colin Dexterin luoma etsivähahmo Endeavour Morse juhlii merkkivuottaan, sillä tänä vuonna tulee kuluneeksi 30 vuotta siitä, kun klassinen brittidekkari ilmestyi televisioon Britanniassa.

Evans ja Allam tutuissa rooleissa

Suosikkisarjan pääroolissa jatkaa Shaun Evans ja rikoskomisario Fred Thursdayna nähdään Roger Allam. Parivaljakko saa tutkittavakseen joukon monimutkaisia juttuja.

Ennen neljää uutta jaksoa esitetään uusintana kolmannen kauden neljä jaksoa. Nuoren Morsen tarina jatkuu, sillä sarjan on tulossa viideskin kausi.

Kovaa työtä ja sydänsuruja

Nuoren Morsen uudet jaksot sijoittuvat kesään 1967. Komisario Thursday ja hänen Win-vaimonsa (Caroline O'Neill) kipuilevat, kun Joan-tytär (Sara Vickers) ja Sam-poika (Jack Bannon) ovat lähteneet kotoa.

Endeavour on edelleen konstaapeli ja hän odottaakin kärsimättömänä tietoa, läpäiseekö hän ylikonstaapelin tutkinnon. Lahjakas etsivä uppoutuu työhönsä sydänsurujenkin takia.

Lahjakas etsivä Endeavour Morse jatkaa uusissa jaksoissa klassisten rikosjuttujen parissa.
Abigail Thaw, näyttelijä John Thaw´n tytär, esittää nuoren Morsen toimittajaystävää. Lahjakas etsivä Endeavour Morse jatkaa uusissa jaksoissa klassisten rikosjuttujen parissa. Kuva: Jonathan Ford nuori morse,yle tv1

Alkuperäisen Morsen tytär mukana

Neljännellä kaudella Morsen toimittajaystävää Dorothea Frazilia esittää Abigail Thaw, alkuperäisen Morsen, John Thaw’n, näyttelijätytär.

Muissa rooleissa nähdään Anton Lesser, Jack Laskey, Dakota Blue Richards, Sean Rigby, James Bradshaw, Shvorne Marks ja Simon Kunz.

Endeavour. Idea ja käsikirjoitus: Colin Dexterin luomiin hahmoihin nojautuen Russell Lewis. Musiikki: Barrington Pheloung. Tuotanto: Mammoth Screen, ITV, 2016.

Morsen tv-tarina alkoi 30 vuotta sitten

Kirjailija Colin Dexterin luomien dekkarihahmojen suosio on vertaansa vailla. Kaunis yliopistokaupunki Oxford on tarjonnut etsiväsarjoille upeat kulissit.

Sarja Ylikomisario Morse alkoi Britanniassa 30 vuotta sitten 1987. Vuoteen 2000 mennessä sarjasta ehdittiin tehdä 33 kokoillan mittaista jaksoa. Karismaattisen John Thaw’n näyttelemästä Morsesta kasvoi legendaarinen tv-hahmo.

Komisario Lewis jatkoi Morsen jalanjälkiä yhdessä James Hathawayn kanssa. Lewisin roolissa nähtiin Kevin Whately ja Hathawayn Laurence Fox. Sarjasta valmistui vuosina 2006 - 2015 niinikään 33 jaksoa.

Endeavour eli Nuori Morse on selvittänyt nyt rikoksia vuodesta 2012 asti. Lahjakkaan etsivän roolin näyttelee Shaun Evans. Kirjailija Colin Dexter on itse ollut varmistamassa, että tarinat jatkuvat alkuperäisten kirjojen ja Morse-sarjan hengessä.

Ylikomisario Morse
Ylikomisario Morse (John Thaw, vas.) ja ylikonstaapeli Lewis (Kevin Whately). Ylikomisario Morse yle tv1,ylikomisario morse
Brittiläisestä suosikkisarjasta nähdään yhdeksäs ja samalla sarjan viimeinen tuotantokausi.
Komisario Robbie Lewis (Kevin Whately, vas.) ja ylikonstaapeli, myöhemmin komisario, James Hathaway (Laurence Fox). Brittiläisestä suosikkisarjasta nähdään yhdeksäs ja samalla sarjan viimeinen tuotantokausi. komisario lewis,yle tv1

Lisää ohjelmasta

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Tätä olen odottanut, yksi parhaista. Kiitos!!! Olen jatkuvia uusintoja vastaan, mutta jos taas on pakko kesällä niitä katsoa, niin toivon alkuperäisiä Morse jaksoja.

Lähettänyt käyttäjä

Hienoa! Itse pidän siitä, että sarjan palatessa ohjelmistoon esitetään myös edellinen tuotantokausi! Muistuu hyvin mieleen, että mihin sitä oikein jäätiinkään. Morsea tosin voi katsella uudelleen ihan senkin takia, että juoni on usein sopivan monimutkainen, eikä sitä syyllistäkään aina muista :)

Lähettänyt käyttäjä

Loistavaa! Tämä todella oli päivän paras uutinen. Kiva, että myös loppukeväästä tulee uuttakin ohjelmatarjontaa. Kiitos! Hyvää kannattaa odottaa.

Lähettänyt käyttäjä

Ihan mahtavaa, yksi parhaimmista sarjoista. Britit ne kyllä osaa nämä poliisisarjat, Morse, Bergerac, Grantchester, Midsomerin murhat, Nuori Morse...

Lähettänyt käyttäjä

Kiitos tästä, taas on mitä odottaa. Todella laadukas ja hyvä sarja. Ja - RIP Colin Dexter.

Lähettänyt käyttäjä

Olisiko Ylellä tai jollakulla katsojalla tietoa, miksi brittiläiset tv-tuotantoyhtiöt pistävät sarjoihinsa todella harvoin monikanavaäänen, siis ainakin meillä nähtäviin sarjoihin. Aikaa, vaivaa ja rahaa käytetään muutoin joka vaiheessa kuvanlaatua myöten, mutta ääni on lähes poikkeuksetta stereo. Siitä ei ainakaan tunnu olevan kyse, että Ylelle olisi vain toimitettu stereo-versio, koska kotimarkkinoille julkaistut samojen sarjojen blurayt ja dvd:t sisältävät nekin ainoastaan stereoäänen.

Lähettänyt käyttäjä

Päästäisiinpä vielä perjantain katastrofisarja Catastrophe'sta eroon ja joku laadukas dekkari tilalle.

Lähettänyt käyttäjä

Paljon kiitoksia! Hienoa että vihdoinkin on jotakin katsottavaa. Sama toivomus täältäkin, perjantaihin laadukasta dekkarisarjaa Katastrof(aal)i(nen tylsyys) -sarjan tilalle.
Montalbanostakin on tehty uusia jaksoja 2016-2017, koska niitä saadaan nähtäväksi? Ja vanhojakin jaksoja voisi katsoa. Ja Morsea kyllä kestää katsoa useammankin kerran.

Lähettänyt käyttäjä

Minäkin olen odotellut, että Nuori Montalbano -sarjasta näytettäisiin toinen kausi. Toivottavasti se on tulossa Ylelle!

Lähettänyt käyttäjä

Tässä pari linkkiä niille, joita Morsen luojan Colin Dexterin poismeno tällä viikolla on koskettanut.

http://www.itv.com/news/2017-03-21/colin-dexter-inspector-morse-author-dies-aged-86/
http://www.oxfordtimes.co.uk/news/15171070.Inspector_Morse_author_Colin_Dexter_dies__aged_86/

Lähettänyt käyttäjä

Autuutta. Nuori Morse-sarjan 5. kausi on pidempi ja sisältää 6 kpl 1,5h jaksoja ja se ilmestyy vuonna 2018.
Alla olevassa linkissä SPOILEREITA.
http://www.itv.com/presscentre/press-releases/endeavour-return-itv-fifth-series-extended-run-six-films

Tämä oli ilouutinen samoin kuin se, että Doc Martinin uutta 8. kautta on juuri alettu kuvata Port Isaacissa, Cornwallissa.

Lähettänyt käyttäjä

Abigail Thaw on toki nähty Dorothea Frazilin roolissa ihan ensimmäisestä kaudesta alkaen.

Olipas hyviä uutisia, Kapulatar :)

Lähettänyt käyttäjä

Juu, kyllä miss Frazil on vanha tuttavuus :)

Iloiten odotan uusia jaksoja. Eilinenkin piti katsoa uudestaan vaikka olikin osittain vielä muistissa. Käsikirjoitus on laatutyötä ja tekee kunniaa Colin Dexterille. Ja Barrington Pheloungin musiikki on häkellyttävän upeaa oopperasävyineen.

Ja tykkään minä kyllä Catastrophestakin, molempi parempi.