Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Uusi päivä pääkuva

UPplus Yle Areenassa
UP-jaksot Yle Areenassa

TET:läiset Haapavedeltä Uudessa Päivässä

Uuden Päivän TETläiset Mari Mäkinen ja Jenna Karvonen
Uuden Päivän TETläiset Mari Mäkinen ja Jenna Karvonen Uuden Päivän TETläiset Mari Mäkinen ja Jenna Karvonen Kuva: Yle / Ulla Broholm tet,uusi päivä

Mari Mäkinen ja Jenna Karvonen tutustuivat työelämään Uudessa Päivässä. Viikon mittainen tutustumisjakso loppui liian lyhyeen.

1. Miksi hait TET:iin Uuteen Päivään?

Jenna:
Hain Uuteen Päivään TET:iin, koska oon kattonu sarjaa ihan alusta asti ja UP onki mun lempiohjelma. Oon kans kiinnostunu näyttelijäntyöstä ja siitä, että miten TV-sarjoja tehään, joten UP on ihan täydellinen TET-paikka.

Mari:
Tykkään sarjasta ja olen katsonut kaikki jaksot alusta asti. Halusin nähdä miten kuvataan ja nähdä kuvauspaikkoja, että millaisia ne tilat on, ja nähdä kans näyttelijöitä. Uusi päivä on kyllä mun suosikkisarja.
 

2. Mitä odotuksia sinulla oli TET-jaksosta Uudessa Päivässä?

Mari:
Olisin halunnut nähdä Kristan, mutta se oli lomalla. Ei mulla oikeen mitään muuta odotusta ollut.

Jenna:
Mulla ei ollu hirveesti mitään odotuksia, koska en tavallaan osannu olettaa mitään mitä siellä sitte tehtäis. Mut kyllä mä olin innoissani siitä, että saahaan nähä kaikki lavasteet ja näyttelijöitä.
 

3. Mitä teitte TET:ssa?

Seurattiin kuvauksia ja oltiin avustamassa myös muutamassa kohtauksessa. Me myös snäpättiin UP:n snäppiin ja katottiin Uuden Päivän nettisivuja, ja sitte annettiin mielipiteitä niistä. Lisäks otettiin UP:n instasta ja snäpistä fanien kysymyksiä Helenalle ja Larille. Luettiin myös käsiksiä ja katsottiin millainen jakso käsiksestä tuli. Ja autettiin myös studiocaterauksesta vastaavaa Leilaa kahvitarjoilussa.
 

Opittiin se, että TV-sarjojen tekeminen ei ookkaan niin yksinkertasta ku vois luulla.― Jenna ja Mari
Uuden Päivän TETläiset Mari Mäkinen ja Jenna Karvonen
Uuden Päivän TETläiset Mari Mäkinen ja Jenna Karvonen Kuva: Yle / Ulla Broholm tet,uusi päivä

4. Mitä opit TET:ssa?

Opittiin se, että TV-sarjojen tekeminen ei ookkaan niin yksinkertasta ku vois luulla. Siinä näyttelijöiden ympärillä on oikeesti paljon ihmisiä ja kohtaukset otetaan tosi monesti. Sitte kuvataan myös monesta eri kuvakulmasta ja eri kuvakokoja. Opitiin myös näyttelijäntyöstä paljon. Esimerkiks se, että näyttelijän pitää keskittyä paljon muuhunki ku vaan niitten repliikkien sanomiseen ja kaikki asiat pitää tehä samalla tavalla just sen takia, että niitä samoja kohtauksia kuvataan niin monesti.
 

5. Mikä oli kivointa?

Mari:
Kivointa oli katsoa kuvauksia, olla avustajana, nähdä näyttelijöitä ja haastatella Amelieta.

Jenna:
Kuvausten kattominen ja kohtauksissa avustaminen. Siinä sai oikeesti nähä sitä kohtausten tekemistä ja se oli tosi mielenkiintosta. Myös Amelien haastatteleminen ja Amelien kanssa jutteleminen näyttelijäntyöstä oli kivaa ja oli kiinnostavaa saaha Amelielta vastauksia niihin kysymyksiin.
 

Kiitos UP:lle siitä että päästiin tänne TET:iin!

 • Anette ja Ville vastailevat fanikysymyksiin

  UPplus: Outoja yhdessä

  Fanikysymyksiin vastaavat Anette ja Ville.

  Mistä kaupungista Anette ja Ville ovat kotoisin? Kylmä vai kuuma suihku? Onko Anni ja Roni hyvä pari? Tämän viikon UPplussassa fanikysymyksiin vastaavat Anette ja Ville.

 • Uuden Päivän infografiikkaa

  Uusi Päivä numeroina

  Mielenkiintoisia faktoja UP:n tuotannosta.

  Kuinka monta henkilöä Uudessa Päivässä työskentelee? Mikä on sarjan näyttelijöiden keski-ikä? Entä kuinka monta kuppia kahvia studiolla juodaan viikossa? Infograafi listaa mielenkiintoisia faktoja UP:n tuotannosta.

 • Joel kuiskaa kameralle.

  UPplus: Joelin MYDAY

  Mitä tapahtuu kuvaustauoilla? Ota selvää katsomalla UPplus!

  Mitä tapahtuu kuvaustauoilla? Kuinka monet vaatteet Joelilla on päivän aikana päällään? Mistä Joelin ja Ronjan telepaattinen yhteys johtuu? Saat nämä selville kun hyppäät Joelin kelkkaan.

 • Kuvassa Stella Kuparista näyttelevä Ronja Alatalo.

  UPplus: Fanipostia

  Kurkistus UP:n näyttelijöiden postilaatikoihin.

  Uuden Päivän näyttelijät saavat faneiltaan toinen toistaan piristävämpiä fanikirjeitä viikoittain. Tässä UPplussassa kurkistetaan uupeelaisten postilaatikoihin.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Aleksandra Mirolybov-Nurmela hymyilee kuvassa ja katsoo yläviistoon. Kuvan vasemmassa yläreunassa valkoinen Vaakakapina-leima.

  Liikunnanopettaja aiheutti ikuiset arvet: "Häpeä kulkee vahvasti mukanani"

  Aleksandra Mirolybov-Nurmela opettelee arvostamaan itseään.

  “Telinevoimistelutunnilla opettaja asetteli koko luokan ympärilleni katsomaan, kuinka tämä lihava lapsi yrittää hypätä pukin yli. Minä epäonnistuin joka kerta ja tömähdin siihen keskelle. Samaa nöyryytystä opettaja jatkoi kaikilla liikuntatunneilla."

 • Pietari K ja grafiikkaa

  Putoanko minä? Olen lukenut 1920-luvun tyttökirjoja ahdistukseen

  Lue kirjallisuusessee tai kuuntele podcast täältä!

  Keskiluokkaa ahdistaa, sillä nykyään edes koulutus ei takaa hyvää työpaikkaa ja palkkaa. Luen 1920-luvun tyttökirjoja, joissa on jotain tuttua. Niistä näkyy, että yhteiskunnallisilla luokka-asemilla leikittely on mahdollista ainoastaan rikkaille. Downshiftaaminen oli tuttu ilmiö jo viime vuosisadan alussa. Lue kirjaessee tai kuuntele podcast täältä!

 • Martti Lutherin patsas

  Miksi Martti Luther vihasi juutalaisia?

  Luther oli antisemitisti

  Uskonpuhdistaja Martti Lutherin elämän pimeisiin puoliin kuuluu hänen suhtautumisensa juutalaisiin. On vaikea ymmärtää ja hyväksyä, että armosta ja armeliaisuudesta saarnaava ihminen on kirjoittanut kirjan Juutalaisista ja heidän valheistaan – kirjan, jossa kehotettiin polttamaan ja karkottamaan juutalaiset.

Artikkelit

 • Uuden Päivän infografiikkaa

  Uusi Päivä numeroina

  Mielenkiintoisia faktoja UP:n tuotannosta.

  Kuinka monta henkilöä Uudessa Päivässä työskentelee? Mikä on sarjan näyttelijöiden keski-ikä? Entä kuinka monta kuppia kahvia studiolla juodaan viikossa? Infograafi listaa mielenkiintoisia faktoja UP:n tuotannosta.

 • Näyttelijä Frans Isotalo

  Kuka olet Frans?

  Joonasta näyttelevä Frans Isotalo vastaa kysymyksiin.

  Virtauksen hurmuripoliisi Joonasta näyttelevä Frans Isotalo vastaa kysymyksiin.

 • Kuvassa Jenni Jaakkola.

  Mitä kuuluu Jenni Jaakkola?

  Jenni kertoo muistoistaan UP:n kuvauksista.

  Uusi Päivä teki ystävyydestä kertovan Paperisetelit -musiikkivideon syksyllä 2016 yhdessä KIDsing -laulukilpailusta tunnetun Jenni Jaakkolan kanssa. Musiikkivideon kuvaukset sekä vierailu Uuden Päivän sarjassa oli Jennille ikimuistoinen kokemus. Mitä Jennille kuuluu nyt ja mitä muistoja musiikkivideon sekä sarjan kuvauksista Jennille jäi.

 • Kuvassa Veden vangit -musikaalin näyttelijöitä ja avustajia

  Tyylin takana: Näin luotiin Veden Vangit -musikaalin hahmot

  Musikaali poikkesi paljon tavallisen jakson tekemisestä.

  Uuden Päivän syyskausi päättyi Toni Laineen ohjaamaan spektaakkelimaiseen Veden Vangit -scifimusikaaliin, jossa taistellaan puhtaasta vedestä ja rakkaudesta. Erikoisjaksoja on nähty sarjassa aiemminkin, mutta Veden Vangit asetti tekijöilleen uudenlaisia haasteita. Uuden Päivän puvustus- ja maskeeraustiimin osalta musikaali poikkesi tavallisesta jaksosta paitsi työmäärältään, myös haastavuudeltaan; kuinka saada sarjasta tutut näyttelijät istumaan uskottavasti musikaalin synkän futuristiseen maailmaan?

 • Kuvassa Eilen (Anette Aghazarian).

  Veden Vangit -musikaalin ennakkonäytös mykisti tekijänsä

  Uuden Päivän syyskausi huipentuu syyskuussa kuvattuun Veden

  Uuden Päivän syyskausi huipentuu maanantaina 19.12.2016 Veden Vangit -musikaaliin. Musiikkia ja tanssia tulvivassa erikoisjaksossa tarina tempaisee Tuijan, Iriksen ja kumppanit uusiin yllättäviin rooleihin tulevaisuuden maailmaan, jossa taistellaan vedestä ja rakkaudesta.

 • Knop (Ville Rossi, Roni Siren) Veden Vangit -musikaalin lavasteissa (Rosan koodin ruusu-taustalla)

  Lataa pala Veden Vangit -musikaalia itsellesi!

  Lataa Veden Vangit -musikaalin Vesidisko-biisi soittoääneksi

  Enää viikko Uuden Päivän Veden Vangit -musikaalin ensi-iltaan! Virtauksen lukiolaiset ovat valmistelleet musikaalia pitkin kevättä ja syksyä. Ronin vastuulle jäi tehdä musikaaliin musiikit, jotka tukevat tarinan juonta ja kuljettavat tarinaa eteenpäin. Nyt sinulla on mahdollisuus ladata pätkä musikaalin Vesidisko -kappaleesta vaikkapa soittoääneksi.

 • Ensio Haavisto (Esko Roine) Ainon kahvilassa.

  UP-tietovisa

  Testaa onko sinulla Uuden Päivän käänteet hallussa

  Kuinka hyvin tunnet Uuden Päivän henkilöt ja juonenkäänteet? Nyt voit testata UP-tietoutesi. Haasta myös kaverisi mukaan visaan!

 • Kuvassa kollaasi Mageeta elämää blogista

  Mageeta elämää – mitä se oikein on?

  Uuden Päivän Krista Kortelainen blogaa mageetaelämää.fi

  Krista on lapsesta asti ollut kiinnostunut kaikesta kauniista ympärillään ja jo hyvin nuorena hän päätti suuntautua muotibisneksen pariin. Tällä hetkellä Krista opiskelee kauppatieteitä, mutta kukaties joskus tulevaisuudessa vielä perustaa oman muotialan yrityksen. Opiskelun ohessa Krista myös kirjoittaa lifestyle blogia nimeltä Mageeta elämää.

 • Kuvassa auto väärinpäin.

  Näin tehtiin Tuijan onnettomuus

  Mitä onnettomuuden kuvaaminen ja lavastaminen vaatii?

  Uuden Päivän 6. tuotantokausi päättyi dramaattisesti Tuijan joutuessa auto-onnettomuuteen. Syksyn ensimmäisessä jaksossa Tuija näki autosta noustuaan Jimin, mutta rakastavaisten kohtaaminen loppui lyhyeen puhelimen herättäessä Tuijan kotonaan Haavistossa. Kuinka nämä kaksi kohtausta tehtiin ja mitä onnettomuuden lavastamiseen tarvitaan? Ainakin traktori, kopteri ja savukone!

 • Panu Mikkola viettää kesänsä kesäteatterin ohjaajana.

  Kesäkuulumiset - Panu puuhaa kesäteatteria

  Mitä UP:n näyttelijät tekevät kesällä?

  Uuden Päivän kuvaukset ovat nyt kesätauolla ja näyttelijät viettävät ansaittua kesälomaa. Kysymme joka viikko UP:n tyypeiltä, missä he menevät ja mitä tekevät. Tällä viikolla kierros käynnistyy Lauri Kallion näyttelijästä Panu Mikkolasta.

 • Uuden Päivän Sonja Ollila vloggaa kirpputoreilta.

  Sonjan #EGOvlogi kiertää nyt kirppareita

  Sonja soveltaa psykologian oppejansa kirpputorien maailmassa

  Uuden Päivän Sonja Ollila on vlogannut kevään ajan ihmiselon ongelmista ja kummallisuuksista. Nyt Sonja soveltaa #EGOvlogissaan psykologian oppejansa kirpputorien maailmassa.

 • Uuden Päivän tapahtuman mainos

  UP-kierros & UP-live 11.6.2016

  Luvassa on Uusi Päivä –tapahtuma Mediapoliksessa Tampereella

  Lauantaina 11.6. pääset kurkistamaan kulissien taakse. Luvassa on kaksiosainen Uusi Päivä –tapahtuma Mediapoliksessa Tampereella. Uusi studio avataan yleisölle nyt ensimmäisen kerran!

 • uusi päivä

  Joulutauko ja Uusi Päivä 2016

  Kausi 2015 päättyy 21.12. klo 21, vuosi 2016 alkaa 22.2.

  Uuden päivän tapahtumarikas syyskausi 2015 päättyy dramaattiseen erikoisjaksoon maanantaina 21.12. Jakso 528 Perhosen kosketus alkaa Yle TV2:ssa kello 21.00. Uudistunut ja uuteen kuvausstudioon siirtynyt sarja aloittaa kevätkautensa 22.2.2016.

 • Uuden Päivän näyttelijät Valtteri Lehtinen, Fanni Suomi ja Amelie Blauberg ylioppilaslakki päässä.

  Uusi Päivä onnittelee ylioppilaitaan

  UP:n Valtteri, Amelie ja Fanni saivat valkolakit.

  Tänä keväänä Uuden Päivän porukka sai joukkoonsa jopa kolme tuoretta ylioppilasta: Valtterin, Fannin ja Amelien. Kysyimme heiltä kaikilta, miltä lakki tuntuu.

 • Siiri Partanen

  Osallistu Cican keikkamekon tekoon!

  Tee 10 x 10 cm:n hamahelmikuvio ja lähetä se meille!

  Cicca haluaa uuden keikkamekon, joka tehdään hamahelmilaatoista. Auta Ciccaa, sillä työtä riittää! Luo oma, n. 10 x 10 sentin suuruinen hamahelmikuviosi ja lähetä se osoitteeseen: UP-nettitiimi/ Uusi Päivä, Tohlopinranta 31, 33101 Tampere.

 • Bongolavan uuden musiikkivideon kuvaukset

  Bongolava: E.R.O.-musiikkivideo

  Oletko vielä nähnyt Bongolavan uutta musiikkivideota?

  Oletko vielä nähnyt Bongolavan uutta musiikkivideota? Jos et, niin nyt on aika korjata asia. Bongolavan viimeisin musiikkivideo on nimeltään E.R.O. Biisissä Eppu, Roni ja Osku vapautuvat kirjaimellisesti kahleistaan Julkaisemme tässä artikkelissa myös biisin sanat, jotta olisi helpompi laulaa mukana päähän pyörimään jäävää kappaletta.

 • Uusi Päivä -sarjan näyttelijä Hennariikka Laaksola

  Seuraa Sonjan #EGOvlogia!

  Sonja Ollila vloggaa elämästä ja rakkaudesta.

  Sonja Ollila on 26-vuotias psykologian opiskelija, joka haluaa ymmärtää ja auttaa muita. Nyt Sonja tarjoaa apua ja ratkaisuja sekä ihmiselon kaikkiin pulmatilanteisiin myös vloggaamalla! Tutustu #EGOvlogiin!

 • Uuden Päivän säveltäjä Karl Sinkkonen.

  Säveltäjä Karl Sinkkonen on UP:n alkuperäisjäsen

  Karl Sinkkonen luo musiikilla UP-tunnelmaa.

  Miltä Uusi Päivä kuulostaa? Säveltäjä Karl Sinkkonen vastaa UP:n scoresta eli ohjelmaan sävelletystä, tunnelmaa tukevasta musiikista, joka on pienimuotoista, tunnelmallista ja tarvittaessa vauhdikasta.

 • Faneja ja näyttelijöitä Uusi Päivä -sarjan musiikkivideokuvauksissa

  Bongolava: Hyvää ja kaunista 360-musiikkivideo

  Laita kännykkä vaakasuuntaan ja astu Voimalan aukiolle!

  Bongolava esittää uudistetun Uusi Päivä -tunnusbiisin 360-musiikkivideolla. Laita siis älypuhelin vaakatasoon, kuuntele biisiä ja kallistele katsomaan, miltä uudessa Voimalassa näyttää!

 • Uusi Päivä -tunnus 2016

  Uusi Päivä -tunnus 2016

  Uuden päivän uusi tunnus

  UP-kevään 2016 avaavan tunnuksen on toteuttanut Uuden Päivän tiimi: ohjaaja Janne Virtanen, kuvaaja Harri Halonen ja grafiikasta vastaavat AD Kirsi McGillion ja graafikko Lauri Kuusela. Uuden tunnusmusiikin esittää Mikko Pohjola, ja tuotannosta vastaa Pete Koskimäki Dramatic Soundsilta.

 • Anu Niemi

  Haluatko lähettää UP-fanipostia?

  Tässä UP:n fanipostiosoite, joka tuo kirjeet perille saakka!

  Yle/Uusi Päivä, PL 196, 33101 Tampere on se fanipostin osoite, jota monet UP:n katsojat ovat tiedustelleet. Kun kuoreen vielä kirjoittaa sen näyttelijän tai roolihahmon nimen, kenelle posti on tarkoitettu, perille tulee!

 • UP: Tunnen nämä kadut

  UP: Tunnen nämä kadut

  Tunnen nämä kadut -musiikkivideolla koetaan suuria tunteita

  Syntymä ja kuolema, siinä välissä elämä. Tunnen nämä kadut -musiikkivideolla koetaan elämän suloisimmat ja katkerimmat tunteet: valo ja pimeys vuorottelevat, ja juuri kun kaikki on synkimmillään, aurinko paistaa jälleen.

 • Lari Halme ja Juuso Pekkinen

  Puheen Joulu: Saipputähtien paljastuksia

  Yle Puheessa aiheena näyttelijäntyö päivittäisdraamassa

  Millaista on näytteleminen päivittäisdraamasarjassa? Radiojuontajat Juuso Pekkinen ja Hanna Kinnunen käsittelevät omakohtaisiin kokemuksiin peilaten kotimaisen päivittäisdraaman tekemistä.

 • Kalle Ruusukallio

  Aapo soittaa YleX:llä toivemusaa

  YleX Toiveet alkaa 21.11. ja jatkuu kolmena lauantaina!

  UP:n Aapo Rönkkö juontaa 21.11.2015 alkaen neljänä peräkkäisenä lauantaina YleX Toiveet -ohjelmaa. Lähetä toiveesi Aapolle eli Kalle Ruusukalliolle, ja voit kuulla biisin radiosta!

 • Uusi Päivä -logo 2016

  Tiedote: Uusi päivä - Elämä jatkuu

  UP uudistuu helmikuussa 2016.

  Uudistunut Uusi Päivä aloittaa 22.2.2016. Jouluun saakka ruudussa nähdään keväällä 2015 kuvattuja jaksoja, ensi vuonna ovat vuorossa uudessa studiossa tänä syksynä kuvatut osat. Luvassa on tuttu UP päivitetyllä ilmeellä ja uusilla kuvauspaikoilla!

 • Haavistojen perhe

  Katsojien vuoden mieleenpainuvimmat UP-hetket

  Uuden päivän syyskauden kohokohtia

  Kysyimme teiltä, mitkä kuluneen syksyn tapahtumat Uuden päivän juonikuvioissa ovat olleet niitä ikimuistoisimpia hetkiä. Yllättävät tapahtumat, kuten Lissun raskaus ja Askon pojan, Lassen saapuminen Haavistoon jäivät erityisesti katsojien mieleen. Kaksi tapahtumaa oli kuitenkin ylitse muiden: Voimalan 100-vuotisjuhlissa tapahtunut tulipalo, joka sinetöi Jimin kohtalon lopullisesti sekä Vilman ja Janin lähentyminen suudelman merkeissä.

 • Virtuaalikierros Virtauksessa.

  #Virtaus360

  Lähde virtuaalikierrokselle Virtaukseen!

  Muistatko vielä, miltä Virtauksessa näytti ennen Uuden Päivän studion muuttoa Mediapolikseen? Nyt sinulla on mahdollisuus palata ajassa taaksepäin.

 • Valtteri Lehtinen, Eetu Autio, Rosa Hautala

  Hurmaavan Väinön tyyli

  Väinö Haavisto pukeutuu kuin pikku Jani!

  Millainen on pienen Väinön vaatetyyli? Fanien toivomuksesta esittelemme parivuotiaan pikkuherran vaatekaapin sisältöä.

 • Mikko Pohjola - Tartu Mikkiin 24.10.2014

  Mikko Pohjola voitti UP-tunnarikisan!

  Uusi tunnari ja biisisovitus julkaistaan helmikuussa 2016.

  Ammattimuusikoille suunnatun UP-tunnarikisan voittajaksi nousi Mikko Pohjola. Hänen versionsa Hyvää ja kaunista -biisistä on moderni ja energinen.

 • Ole mulle kaveri -fanivideo, Uusi päivä

  UP: Ole mulle kaveri -fanivideo

  UP-fanien videoista koostettu Ole mulle kaveri -musavideo.

  UP:n nettitiimi pyysi sarjan faneilta kaveruuteen liittyviä videoita, ja niistä koostettiin hyväntuulinen fanivideo! Videon lähettäneiden kesken arvottu Vihreiden Valojen yksityiskeikka on lokakuussa Oulussa.

 • Helena Rängman

  UP-tunnari 2016 -kisa

  Musiikin ammattilainen, luo Uusi päivä -sarjalle tunnusbiisi

  Musiikin ammattilainen: luo Uusi päivä -sarjalle tunnusbiisi! Etsimme avoimella kisalla tuoretta versiota Kolmas nainen -bändin Hyvää ja kaunista -kappaleesta. Toimi syyskuun loppuun mennessä!

 • Otso Karhu

  Tero Karhu, Otson salapoika?

  Virtauksessa seikkailee Tero Karhu - kuka hän on?

  Virtaukseen ilmestyy Tero Karhu, joka löytää paljon puhuttavaa Otson kanssa. Katso, kuka Tero on ja miksi hän hakeutuu Karhun seuraan!

 • Thelma Siberg Balilla

  Thelman UP-kisakatsomo Balilla!

  Thelma katsoo UP:n aloitusjakson Indonesiassa!

  Näyttelijä Thelma Siberg lomailee ja kerää uusia elämyksiä Indonesiassa, kun UP on kuvaustauolla. Myös maailman toisella puolen jännitetään UP:n syyskauden alkua: lue Thelman terveiset!

 • Rosa Hautala

  Uudet jaksot alkavat 28.9.2015!

  Syksyllä 2015 tapahtuu paljon tv-sarjassa ja UP:n netissä!

  Mitä Jani vastaa Vilman kosintaan, mitä Askolle tapahtui ja paljastuuko huumekeksien leipoja? Uuden päivän 6. tuotantokausi alkaa tv:ssä maanantaina 28.9.2015 tuttuun aikaan illalla kahdeksalta. Sitä ennen 24.9. julkaisemme netissä UPplussan, joka sisältää tulevan kauden juonipaljastuksia. Niitä on myös tässä artikkelissa!

 • Amanda Rajaniemi, Jasmin Pikkarainen

  Musavideokisan voitto Ouluun!

  Kisan pääpalkinto on Vihreiden Valojen yksityiskeikka.

  Amanda Rajaniemi Oulusta ja Jasmin Pikkarainen Kempeleestä voittivat Vihreiden Valojen yksityiskeikan: UP-tiimi kiittää kaikkia Ole mulle kaveri -videokisaan osallistuneita ja onnittelee Amandaa ja Jasminia!

 • ole mulle kaveri 2015

  Voita Vihreät Valot keikalle kotiisi!

  Kuvaa kaveruuteen liittyvää videota ja lähetä se meille!

  Haluatko Uusi päivä -sarjan Vihreät Valot yksityiskeikalle? Kuvaa Ole mulle kaveri -biisiin sopiva enintään 20-sekuntinen videopätkä, ja voit paitsi päästä osaksi UP:n nettitiimin koostamaa musavidota, myös voittaa upean pääpalkinnon! Toimi 31.8.2015 mennessä!

 • Lari Halme, Kesäkirje

  Lari Halmeen Perhekesä!

  Näyttelijä Lari Halmeen kesässä perhe on paras.

  UP-tähti Lari Halmeen kesässä parasta on vapaa-aika perheen kanssa. Hilpeä viesti sai monet epäilemään Kesäkirjeen laatijaksi Aapo Rönkköä - ilmeisesti kirjoittajan aikomus ajaa partansa vielä tänä kesänä ohjasi faneja harhaan.

 • Kesäkirje, postilaatikot

  Kenen kesäkirje - Perhekesä!

  Kuka UP-tähti perhelomailee ja tekee syksyllä teatteria?

  Viidennen ja samalla viimeisen kesäkirjeen kirjoittaja on viettänyt kesää perheen ja ystävien seurassa sekä kotimaassa että reissussa. Lue ja päättele, kuka UP-tähti ahkeroi syksyllä teatterissa!

 • Rosa Hautala, kesäkirje

  Rosa Hautalan Oppimisen kesä!

  Rosa Hautala tutustuu kesällä uuteen työhön ja ihmisiin.

  Vilma Haavistoa Uudessa päivässä näyttelevä Rosa Hautala elää kesällä hetkessä ja antaa tilaa unelmille ja uuden oppimiselle.

 • Inga Sulin

  Onnea Inga!

  UP-tähti Inga Sulin täyttää 70 vuotta!

  Näyttelijä ja laulaja Inga Sulinilla on takanaan yli viisikymmenvuotinen ura viihdemaailmassa. UP-faneille Inga on Haavistojen upea Aino-mamma, mutta 17.8.2015 pyöreitä vuosia täyttävä taiteilija on tehnyt paljon muutakin, kuin näytellyt sarjassamme.

 • Fanni Suomi

  Fanni Suomen Rentoilukesä!

  UP:n Fanni Suomi ei suostu kesällä kellon orjaksi!

  Kolmannen Kenen kesäkirje -sarjan kirjeen kirjoitti näyttelijä Fanni Suomi, joka aloittaa syksyllä lukion viimeisen luokan. Kesällä Fanni kuitenkin rentoutuu ilman aikatauluja Suomen suvessa!

 • Ulla Broholm

  Ullatus!

  Ulla Broholm liittyy UP:n nettitiimiin syksyksi.

  Uuden päivän nettitiimiin astuu uusi jäsen syksyksi: mediatoimittajaksi Anu Köyhäjoki-Järvisen tilalle tulee Ulla Broholm. Tiimiä vetää edelleen tuottaja Salla-Rosa Leinonen, ja Johanna Pirttilahti-Mattila jatkaa toimittajana. Lue Ullan esittäytyminen!

 • Thelma Siberg, Kesäkirje

  Thelma Sibergin Lapin kesä

  Thelma Siberg sukuloi Pellossa ja lähtee syksyllä reissuun!

  Kenen kesäkirje -sarjan toinen kirje uhkuu kesäisen elämän iloa: myöhään valvominen kesäyössä, ystävien ja sukulaisten tapaaminen Lapissa sekä syksyisen matkan suunnittelu kuuluvat Thelma Sibergin kesään!

 • uusi päivä

  Kesäkirje

  Täydennä kesäkirje UP:lle ja sen faneille!

  Ensi viikolla alkavassa juttusarjassa yksi UP-näyttelijä vuorollaan lähettää kesäkirjeen faneille. Täydennä oheiseen kirjerunkoon omat kesäkuulumisesi ja jaa hauskat fiiliksesi kanssamme!

 • posti, uusi päivä, kesäkirje

  Kenen kesäkirje - Musakesä!

  Lue uuden päivän näyttelijän kesäkirje ja arvaa kirjoittaja!

  Musakesä! Kuka Uuden päivän näyttelijä rakastaa mansikkasalaattia ja elää musiikista? Lue kesäkirje ja arvaa sen kirjoittaja!

 • postilaatikot, uusi päivä, kesäkirje

  Kenen kesäkirje - Lapin kesä!

  Kuka UP-näyttelijä käy Lapissa sukuloimassa?

  Kuka UP-näyttelijä ei kavahda kylmääkään kesäsäätä ja käy Pohjoisessa sukuloimassa? Lue kesäkirje ja arvaa, kuka nuori näyttelijä sen kirjoitti!

 • postilaatikot, kesäkirje, uusi päivä,

  Kenen kesäkirje - Rentoilukesä!

  Arvaa, kuka UP-näyttelijä tekee kesällä, mitä huvittaa!

  Tämä nuori UP-näyttelijä ottaa kesästä ilon irti säällä kuin säällä. Lue Kesäkirje ja arvaa, kuka kiireetön lomailija kokeili tänä kesänä jo ratsastusta ja aikoo vielä Sallaan patikoimaan!

 • Lissu Kanerva

  Kesälöytö: Hyvää ja kaunista 2.2

  Lissun ja Vihreiden Valojen hääversio UP-tunnarista.

  Lissu ja Vihreät Valot esittivät Tero Kuuslan ja Marika Ruuskasen häissä kauniin ja romanttisen version UP:n tunnusbiisistä. Kesälöytö keinuttaa kuulijansa kohti lämmintä, elokuista viikonvaihdetta!

 • Rosa Hautala, Suvi Hurme, Antti Väre ja Thelma Siberg, uusi päivä

  Kesälöytö: Hyvää ja kaunista

  UP:n ensimmäisessä musavideossa soi Kolmas Nainen.

  Uuden päivän alkuperäinen tunnusbiisi on Pauli Hanhiniemen käsialaa ja sen esittää Kolmas Nainen. Yle Areenasta löytyi tämä helmi - UP:n ensimmäinen musavideo!

 • Sippo haastattelee Suvi Hurmetta.

  Kesälöytö: Ensi-ilta!

  UP esittelee vuosikertavideoita sarjan historiasta!

  Miltä Aleksi näytti vuonna 2010? UP:n nettitiimi esittelee yllättäviä videoita Yle Areenan uumenista.

 • UP:n Ole mulle kaveri -kesäbiisin musiikkivideollakin nähty upea UP-koru!

  UP-korun voittaja on...

  Korukisan kuvasaldoa ja UP-korun voittaja!

  Kuvakilpailu Ole mulle kaveri -kesäbiisissäkin nähdystä UP-korusta oli käynnissä, ja fanit lähettivät toinen toistaan upeampia kuvia kaveruudesta. Katso voittajakuva ja kuvakisan muita tuotoksia!

 • Hennariikka Laaksola

  Hennariikka – UP:n uusi näyttelijä

  Hennariikka Laaksola on UP:n uusi tähti.

  Uuden päivän keväinen näyttelijähaku on saatu päätökseen: satojen hakijoiden ja 26 koekuvatun näyttelijän joukosta sarjan tähtikaartiin valittiin Hennariikka Laaksola.

 • Viimeinen kuvauspäivä UP:n Rantatien studiolla.

  Viimeinen kuvauspäivä UP:n Rantatien studiolla

  Tunnelmia UP:n Rantatien studion viimeiseltä kuvauspäivältä.

  Uuden päivän tuotantotiimi jää nyt kesälomalle, ja jättää taakseen vuodesta 2010 palvelleen Rantatien studion. UP:n tuotanto jatkuu Tampereen Mediapoliksessa. Uudet 6. tuotantokauden jaksot alkavat 28.9.2015!

 • Janne Lähteenmäki on UP:n #ylensiisti -kesäduunari 2015.

  Uusi kesävahvistus UP:n nettitiimiin

  #ylensiisti kesäduunari valloitti Rantatien kesäkuussa.

  Suuri ja sokkeloinen studiohalli Tampereen Rantatiellä sai toivottaa tervetulleeksi Uuden Päivän nettitoimituksessa kesäkuussa työskentelevän #ylensiistin kesäduunarin.

 • UP-kesäbiisi Ole mulle kaveri 2015 (feat. Ransu)

  UP:n kesäbiisi Ole mulle kaveri 2015!

  UP:n ja Ransu Karvakuonon tuore musavideo ylistää kaveruutta

  UP:n tämän kesän biisi väläyttää kaveruuden pieniä hyviä yhteisiä hetkiä. Legendaarinen Ransu Karvakuono ja UP-tiimi ylpeinä esittävät: Ole mulle kaveri 2015!

 • lari halme, tero kuusla

  Pukeudu kuin Teromies!

  Tero Kuuslan ylellinen bisneslook erottuu kesän juhlissa!

  Tero Kuuslan ylellinen bisneslook erottuu kesän juhlissa! Hyvin istuva tumma puku on aina tyylikäs ja varma valinta. Laadukkaat materiaalit ja harkitut yksityiskohdat tuovat asuun sopivasti persoonallisuutta.

 • uusi päivä -show

  #UPshow oli jättimenestys!

  Fanitapaaminen ja show Tampere-talossa veti yli 1200 fania!

  Uusi päivä -show 15.5.2015 Tampere-talossa oli huikea menestys ja keräsi Sorsapuistosalin täyteen innokkaita UP-faneja. Tunnelma oli tiivis, kun yli 1200 ihailijaa pyydysti nimmareita ja jonotti yhteiskuviin idoliensa kanssa.

 • uusi päivä -show, arvonta

  UP-show'n arvontavoittajat

  Katso, voititko UP-aarteen arvonnassa!

  Uusi päivä -show'ssa 15.5.2015 järjestettiin myös roolivaate- ja rekvisiitta-arvonta. Lue juttu ja katso, voititko Vilman koruja, Janin hatun tai jotakin muuta ihanaa!

 • vilma haavisto, jani hellemaa

  Miksi Uusi päivä jäi tauolle?

  UP:n netissä tapahtuu koko kesän!

  Uuden päivän pitkä kesätauko johtuu tuotannon muutosta Tampereella Rantatieltä Mediapolikseen. Nettitoimitus ei kuitenkaan huilaa, joten verkossa riittää uutta koko kesän!

 • Vihreät Valot, Uusi päivä -show

  Uusi päivä -show Tampere-talossa 15.5.!

  Koe ennennäkemätön UP-show Tampere-talossa!

  Nyt sinulla on ainutkertainen mahdollisuus nähdä livenä Uuden päivän tähtiä ja Vihreät Valot sekä T. Palon Täytetty Apina! Tule Tampere-taloon kokemaan upea Uusi päivä -show 15.5.2015 kello 18.00!

 • T. Palon Täytetty Apina, Uusi päivä

  T. Palon Täytetty Apina - Aurinko

  Aurinko on T. Palon Täytetty Apina -bändin tuore musavideo.

  T. Palon Täytetty Apina on Virtauksen musataivaan kovin juttu - ainakin bändiläisten eli Eppu Palomäen, Roni Sirenin ja Osku Haaviston mielestä! Katso poikien musavideo Aurinko ja kerro mielipiteesi!

 • anni malinen, eppu palomäki

  Voita kaveriliput Uusi päivä -show'hun!

  Kisa on päättynyt, ja voittajille on ilmoitettu s-postilla!

  Olemme arponeet 5 kahden lipun kaveripakettia Uusi päivä -show'hun Tampere-taloon 15.5. ja ilmoittaneet voittajille henkilökohtaisesti s-postilla. Kisassa oli yli 300 osallistujaa, onnittelut voittajille ja kiitos kaikille!

 • Uusi päivä, kevätnäytös 2015, fanitapaaminen

  Fanit kevätnäytöksen kuvauksissa

  Fanit ja näyttelijät tapasivat kuvauksissa ja niiden jälkeen

  Uusi päivä -sarjan perinteinen kevätnäytös yllättää katsojat 28.4.2015, mutta juhlaa kuvattiin jo 10.3. Mukana tunnelmassa oli jälleen nettitiimin kutsumia kymmeniä innokkaita faneja!

 • Vihreät Valot - Behind the Scenes

  Vihreät Valot - Behind the Scenes

  Vihreät Valot esiintyy uudella videollaan sambaryhmän kanssa

  Vihreiden Valojen uusi biisi ja musavideo Behind the Scenes kertoo nimensä mukaisesti tähden kulissientakaisista fiiliksistä - ja toisaalta siitä, miten parrasvaloissa artistista kuoriutuu "superihminen superegolla".

 • Vihreiden Valojen Emmi Minä se oon -musiikkivideon kuvauksissa.

  UP-vuoden 2014 kohokohtia

  Musiikkivideoita Emmiltä ja Vihreiltä Valoilta, Ruisrockia, Ravintolapäivää ja #UPtesti - Uuden päivän ja nettitiimin kausi 2014 oli työntäyteinen ja hieno! Kokosimme juttuun sen valittuja kohokohtia.

 • Hanna-Riikka Siitonen, Jari Sillanpää, joulupukki, Janne Virtanen

  Kiitos syyskaudesta 2014!

  UP:n syyskauden viimeiset jaksot esitettiin 15., 16. ja 17.12.2014. Koska meillä on joulu? -erikoisjakso tulee 23.12. TV2:ssa klo 19.45. Sarjan seuraava ennakkojakso ilmestyy 9.1.2015 ja tv:ssä se nähdään 12.1.2015.

 • Uuden päivän kaksoisolentokisan voittajat.

  Muuttumisleikkipäivä

  Kaksi fania pääsi muuttumaan Anniksi ja Vilmaksi.

  UP-kaksoisolentokisan voittajat Saara ja Pilvi Claudia olivat palkintokäynnillään Rantatien studiolla 28.11.2014. Muuttumisleikki sekä Annin ja Vilman näyttelijöiden tapaaminen tekivät päivästä täydellisen!

 • Anette Aghazarian.

  Anette on Tuija? #UPtesti

  Kuka Uusi päivä -hahmo olet -testiä on tehty alle vuorokaudessa parikymmentä tuhatta kertaa! Myös sarjan näyttelijät innostuivat testistä ja yllättivät itsensäkin tuloksilla! Anette on kuin Tuija, mutta keitä virtauslaisia muistuttavat Fanni, Joes, Amelie ja Eemu?

 • rosa hautala, vilma haavisto, koska meillä on joulu?, UP-joulukalenteri

  UP-joulukalenteri

  Joulun ja UP:n Koska meillä on joulu? -erikoisjakson odotus käy joutuisaan, kun joka päivä aattoon saakka saa seurata UP-joulukalenteria. Tarjolla on ihania, erikoisia ja yllätyksellisiä otoksia joulujakson kuvausten kulisseista!

 • Virtauksen ilmaisutaidon lukion oppilaita.

  UP-puvuston ABC

  Virtauksen asukkaat pukeutuvat laadukkaasti, näyttävästi ja värikkäästi, ja puvustus onkin tärkeä osa Uuden päivän visuaalista ilmettä. Sarjan puvustossa pyöritetään jatkuvaa roolivaaterumbaa, ja sen ohella synnytetään upeita luomuksia erikoisjaksoihin sekä tehdään paljon vaativaa käsityötä. Avainasemassa ovat järjestelmällisyys, tarkkuus ja ammatitaito.

 • Kuvaukset Uusi päivä -studiolla.

  Vastauksia fanien kysymyksiin

  Lue vastauksia usein esitettyihin fanikysymyksiin!

  UPplus: Sitähän sä kysyit vastasi valikoituihin fanikysymyksiin. Tässä jutussa nettitiimi vastaa isoon nippuun niitä katsojakysymyksiä, joita UPplussassa ei ehditty käydä läpi!

 • Pedram Notash

  Tässä on Ismet!

  Yksi salainen toive toteutui, kun Pedram Notash pääsi näyttelemään Annin poikaystävän Ismetin roolia Uuteen päivään.

 • Iris ja Anni Virtauksen ilmaisutaidon lukion kevätnäytöksessä.

  Kaksoisolentokisa

  Katsooko peilistäsi ilmetty Cicca?

  Katsooko peilistäsi ilmetty Cicca, onko kaverisi kuin Janin kaksoisveli tai fanitatko ehkä jotakuta UP-hahmoa niin kovasti, että olet hankkinut samanlaiset hiukset ja matkit hänen pukeutumistyyliään? Osallistu UP:n Kaksoisolentokisaan ja voita muuttumisleikki Uuden päivän studiolla!

 • Suvi Hurme, Antti Väre

  Yllätyshäät!

  Emmi Lukkari ja Tomi Karhu menivät yllättäen naimisiin UP:n syyskauden 2014 toisessa jaksossa! Oheinen juttu kertaa Emmin ja Tomin stoorin, ja pari itse on äänessä huomisessa UPplussassa.

 • Virtauksen nuoret.

  Perjantai on ennakkopäivä

  UP tulee syksyllä taas tuttuun tapaan maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin ilta kahdeksalta Yle TV2:ssa. Ennakon maanantain jaksosta näet perjantaisin Yle Areenasta!

 • Uusi päivä

  Kurkkaa syksyyn 2014!

  Uuden päivän viides tuotantokausi lupaa jännittäviä hetkiä. Katso maistiaisia tulevan tuotantokauden tapahtumista, lisää näet 25.8.2014 klo 20.00 TV2!

 • eemeli sutelainen

  Kohti uutta syksyä!

  Uuden päivän syksyn ensimmäinen uusi jakso tulee 25.8. Tiimin vanhat ja uudet jäsenet tulivat töihin energiaa pursuten elokuun ensimmäisellä viikolla.

 • Sanni Haahdenmaa tietokoneella.

  Tiedät olevasi todellinen UP-fani, kun...

  Tosifani elää ja hengittää Uutta päivää. Tunnistatko itsesi?

  Uuden päivän tosifani on nähnyt joka ikisen jakson. Hän seuraa sarjaa myös netissä ja kuuntelee sarjan musiikkia. Tosifani elää ja hengittää Uutta päivää. Tunnistatko itsesi?