Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Ruotsin kieli kuuluu edelleen vahvasti Ylen kanavilla

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lähetettyjä kirjoituksia, vastineita ja oikaisuja. Tämä vastaus on julkaistu Kalevassa 17.3.2017.

Mirja Niemitalo kirjoitti (Kaleva 16.3.) ruotsinkielisistä ohjelmista Ylen kanavilla. On ilahduttavaa, että Ylen ruotsinkieliset sisällöt kiinnostavat.

Yle Femin omien ohjelmien määrä pysyy kanavauudistuksen jälkeen lähes entisellään. Ruotsin SVT Worldin ohjelmavirta ei enää näy, mutta SVT:n ohjelmista katsotuimmat pysyvät edelleen Ylen ohjelmistossa. Lisäksi Yle saa aiempaa enemmän oikeuksia julkaista Ruotsin television ohjelmia myös Yle Areenassa.

Esimerkiksi Niemitalon kaipaama Vem vet mest? -visailuohjelma näkyy tulevaisuudessakin Ylen kanavilla. Myös suomenkielistenkin suosiossa olevat Skavlan, Allsång på Skansen, Doobidoo ja På spåret säilyvät Ylen ohjelmistossa. Tekstityksiä lisätään paitsi ruotsiksi, myös suomeksi, mikä voi ilahduttaa esimerkiksi niitä Skavlanin suomenkielisiä katsojia, joilla on ollut vaikeuksia ymmärtää ohjelmassa usein puhuttavia muitakin pohjoismaisia kieliä kuin ruotsia.

Kaiken kaikkiaan SVT Worldin ohjelmavirralla oli Yle Fem:llä hyvin vähän katsojia. Uskomme, että kun ruotsinkielistä ohjelmaa – siis myös näitä suosittuja SVT:n ohjelmia – tarjotaan aiempaa mietitymmin ja harkitumpina aikoina, ne löytävät myös uusia katsojia suomenkielisenkin väestön keskuudesta.

Johan Aaltonen
mediapäällikkö, Svenska Yle

 • Hymyilevä mies

  Ylen tulevaa ohjelmistoa palkittiin Jussi-patsailla

  Ylen tulevaa ohjelmistoa palkittiin Jussi-patsailla

  Jussi-gaalassa palkittiin vuoden 2016 parhaat kotimaiset elokuvat ja niiden tekijät. Eniten voittoja kahmi tositapahtumiin perustuva Hymyilevä mies, joka palkittiin myös parhaana elokuvana.

 • Yleisradio lahjoitti Jyväskylän kaupungille Utopian

  Yle lahjoitti taideteoksen Jyväskylän kaupungille.

  Yle onnitteli 180-vuotiasta Jyväskylän kaupunkia lahjoittamalla Jyväskylän taidemuseon ylläpitämään Jyväskylän kaupungin taidekokoelmaan taiteilija Onni Kososen teoksen Utopia.

 • KOURA palkitsi vuoden 2016 parhaita ohjelmia

  KOURA palkitsi vuoden 2016 parhaita ohjelmia

  Koulutusrahasto KOURA jakoi KOURA-palkinnot ja kunniamaininnat kuudessa sarjassa vuoden 2016 parhaille televisio-, radio- ja verkkosisällöille. Palkinnoista kilpailivat Yleisradion ja MTV:n kotimaiset tv-, radio- ja verkkosisällöt. Dokumentit ja journalistiset sisällöt -sarjan pääpalkinnon sai Yle TV1 -kanavan ohjelma Urho – viimeiset vuodet.

 • JSN: Yle sai langettavan ja vapauttavan päätöksen

  Yle sai langettavan ja vapauttavan päätöksen JSN:ltä

  Julkisen Sanan Neuvosto JSN käsitteli kokouksessaan 22.3. kaksi Yleen ja ns. Terrafame-vyyhtiin liittyvää kantelua. Yle sai toisesta vapauttavan, toisesta langettavan päätöksen.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Kirjailija Katja Kettu vuonna 2017.

  Katja Kettu: Lällällää, helvettiäpä ei ole

  Kirsi-mummon kuolema sai Katja Ketun ajattelemaan jumalaa.

  Minulta kuoli hiljattain mummo. Kirsti Inkeri Heikkinen. Sinänsä Kirsti Inkerin kuolemaan ei liittynyt mitään tavatonta, mutta kuolema pistää miettimään mahdollisuutta kuolemanjälkeisestä olotilasta. Elo ilman jumaluutta on kolkkoa ja ankaraa, kun tulee kysymys kuolemasta ja olemisen rajallisuudesta, Katja Kettu kirjoittaa kolumnissaan.

 • Otra Romppanen_henkilökuva

  Otra Romppanen - Murheenlaakson menninkäinen

  Mana Mana -legenda kertoo värikkäästä elämästään.

  Otra Romppanen on Joensuun ensimmäinen punkkari, jonka kitarasoundi mullisti 80-luvun lopun suomalaisen vaihtoehtomusiikin. Nykyisin Etelä-Savossa asuvan Mana Mana -legendan elämään on mahtunut hulluja mutta lahjakkaita ihmisiä, genrerajojen halveksuntaa, itsetuhoisia ajatuksia ja ultimaattista sekoilua. Muiden mielipiteistä Otra ei edelleenkään välitä.