Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Vielä Lahden MM-hiihdoista ja Ylen tv-tuotannosta

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lähetettyjä kirjoituksia, vastineita ja oikaisuja. Tämä vastaus on julkaistu Aamulehdessä ja Ilkassa 17.3.2017.

Lahden upeat MM-kisat saavat kiitosta ja Yle hoiti tapahtuman mediatuotannon totutun ammattitaitoisesti. Tämä näkyi huipputarjonnan lisäksi myös erinomaisina tavoittavuuslukuina, joita nostivat myös suomalaishiihtäjien onnistumiset. Myös paljon kansainvälistä tunnustusta saanut maailmanlaajuinen, yli 20 maahan toimitettu tv:n kisalähetys oli Ylen tiimin käsialaa. Kiitämme kehuista!

Yle satsasi Lahden kisoihin tv-oikeuksien lisäksi merkittävän summan rahaa. Kisat olisivat olleet meille huomattavasti halvemmat, mikäli kansainvälisen tv-signaalin olisi tuottanut joku muu kuin Yle. Se olisi hyvinkin mahdollista, mutta Yle oli tässä valmis merkittäviin lisäsatsauksiin, koska oli arvokasta saada kisat Suomeen.

Ison kansainvälisen urheilutapahtuman mediatuotannon kustannuksia ei ole helppo eikä – sopimusoikeudellisista syistä – mahdollistakaan täysin avata. Mutta lyhyesti voi sanoa, että Yle maksaa ensinnäkin jo kisojen esitysoikeuksista miljoonia euroja. Lisäksi olemme yhdessä Euroopan yleisradioliitto EBU:n kanssa tukeneet kisajärjestäjää miljoonien arvoisella kansainvälisellä tv-tuotannolla. Kisajärjestäjä sitoutui aluksi kattamaan televisioinnista moninkertaisesti suuremman osuuden, mutta lopulta heidän osuutensa jäi kuitenkin selvästi alhaisemmaksi.

Suomalainen hiihto jäi Lahden kisoista kuitenkin vahvasti saamapuolelle. Kisat ja Lahti saivat myös erinomaista näkyvyyttä ja kuuluvuutta Ylen kanavilla. Niin pitääkin, sillä unohtumattomien urheiluelämysten tuottaminen suomalaisille on Ylen tehtävä. Kisasignaalin tuottaminen puolestaan kuuluu lähtökohtaisesti aina kisajärjestäjän vastuulle, ei Ylen velvollisuuksiin. Tämän Lahden MM-hiihtojen järjestäjät ovat tienneet jo ennen kisahakemuksen jättämistä.

Panu Pokkinen
Yle Urheilun päällikkö

 • kollaasikuva elokuvajulisteista ja kuvista. Kuvissa muun muassa elokuvahahmoja.

  Yle Teeman ja Yle Femin elokuvaohjelmistojen tekijät palkittiin

  Elokuva-arvostelijoilta tunnustusta Teemalle ja Femille.

  Suomen arvostelijain liiton ry:n (SARV) elokuvajaos antaa tunnustusta Ylen Teema ja Fem -kanavien elokuvahankinnoista ja -ohjelmistosta. Kunniakirja myönnettiin elokuvahankinnoista ja -ohjelmistosta vastaaville Johan Förnäsille, Vesa Nykäselle ja Kati Sinisalolle.

 • Hymyilevä mies

  Ylen tulevaa ohjelmistoa palkittiin Jussi-patsailla

  Ylen tulevaa ohjelmistoa palkittiin Jussi-patsailla

  Jussi-gaalassa palkittiin vuoden 2016 parhaat kotimaiset elokuvat ja niiden tekijät. Eniten voittoja kahmi tositapahtumiin perustuva Hymyilevä mies, joka palkittiin myös parhaana elokuvana.

 • Yleisradio lahjoitti Jyväskylän kaupungille Utopian

  Yle lahjoitti taideteoksen Jyväskylän kaupungille.

  Yle onnitteli 180-vuotiasta Jyväskylän kaupunkia lahjoittamalla Jyväskylän taidemuseon ylläpitämään Jyväskylän kaupungin taidekokoelmaan taiteilija Onni Kososen teoksen Utopia.

 • KOURA palkitsi vuoden 2016 parhaita ohjelmia

  KOURA palkitsi vuoden 2016 parhaita ohjelmia

  Koulutusrahasto KOURA jakoi KOURA-palkinnot ja kunniamaininnat kuudessa sarjassa vuoden 2016 parhaille televisio-, radio- ja verkkosisällöille. Palkinnoista kilpailivat Yleisradion ja MTV:n kotimaiset tv-, radio- ja verkkosisällöt. Dokumentit ja journalistiset sisällöt -sarjan pääpalkinnon sai Yle TV1 -kanavan ohjelma Urho – viimeiset vuodet.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Artikkelikuva KC:n juttuun

  Tuomas Nevanlinna: Donald Trump tviittailee työväenliikkeen raunioilla

  Filosofi Tuomas Nevanlinnan analyysi Donald Trumpista.

  Filosofi Tuomas Nevanlinna kertoo esseessään, miksi Donald Trumpista tuli Yhdysvaltain presidentti. Trump lumoaa, koska hän osoittaa esimerkillään, että kuka tahansa voi voittaa lotossa. Siihen ei tarvita koulutusta ja pinnistelyä, kuten liberaali yhteiskunta uskottelee. Nevanlinna paljastaa myös, miten työväenliikkeen romahdus loi populismin ja mikä erottaa Trumpin Hitleristä.

 • studiomuusikkot

  Suomihittien näkymättömät duunarit

  Neljä muusikkolegendaa kertoo tarinan levyjen takaa.

  Tiedätkö kuka soitti Tapani Kansan R-A-K-A-S-kappaleen rumpufillin tai bassoa Juha Tapion Kaksi puuta -hitissä? Entä kuka kannutti rumpuja Nylon Beatin Viimeinen-biisissä tai soitti kitaraa Jari Sillanpään Satulinna-kappaleessa? Tapani "Nappi" Ikonen, Juha Björninen, Anssi Nykänen ja Ako Kiiski kertoo tarinan levyjen takaa ja siitä, millainen on muusikon ammatti Suomessa. Hiteiltä, naurulta ja notkoilta ei vältytä.