Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Ylen luotettavuus on korkealla tasolla

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lähetettyjä kirjoituksia, vastineita ja oikaisuja. Tämä vastaus on julkaistu Iltalehdessä 16.3.2017.

Kansanedustaja Mika Niikko kirjoitti Ylestä ja Ylen Uutisista (IL 12.3. / EES 15.3.)

Niikko viittaa kirjoituksessaan yhtiön uutistoiminnasta tammikuussa tehtyyn tutkimukseen. Niikon kirjoituksessa tulkitaan tutkimuksen tuloksia kuitenkin virheellisesti: luotettavuus ja riippumattomuus ovat kaksi eri asiaa.

Ylen uutisarvostukset -tutkimuksessa helmikuussa 2017 vastaajista 86 prosenttia piti Yleä luotettavana uutismediana. Tulos oli 90 prosenttia vastaavassa kyselyssä vuonna 2016 eli suomalaiset luottavat Ylen uutistoimintaan. Vuoden 2017 tutkimuskierroksella vastaajista 47 prosenttia arvioi Ylen uutiset riippumattomaksi. Viime lokakuussa tehdyssä tutkimuksessa Ylen uutisia piti riippumattomana 48 prosenttia vastaajista.

Kansalaisten arviot Ylen uutistoiminnan luotettavuudesta ja riippumattomuudesta ovat viime vuosien tutkimuksissa pysyneet samalla tasolla ja Ylen saamat arviot ovat korkealla verrattuna muihin mediatoimijoihin.

Ylen uutisarvostukset -tutkimuksen tarkoituksena on selvittää viisi kertaa vuodessa Ylen asemaa suomalaisena uutistoimijana. Viimeisimmässä tutkimuksessa haastateltiin tammikuussa yli tuhatta suomalaista.

Annika Ruoranen
asiakkuuspäällikkö, Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminta

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Aleksandra Mirolybov-Nurmela hymyilee kuvassa ja katsoo yläviistoon. Kuvan vasemmassa yläreunassa valkoinen Vaakakapina-leima.

  Liikunnanopettaja aiheutti ikuiset arvet: "Häpeä kulkee vahvasti mukanani"

  Aleksandra Mirolybov-Nurmela opettelee arvostamaan itseään.

  “Telinevoimistelutunnilla opettaja asetteli koko luokan ympärilleni katsomaan, kuinka tämä lihava lapsi yrittää hypätä pukin yli. Minä epäonnistuin joka kerta ja tömähdin siihen keskelle. Samaa nöyryytystä opettaja jatkoi kaikilla liikuntatunneilla."

 • Pietari K ja grafiikkaa

  Putoanko minä? Olen lukenut 1920-luvun tyttökirjoja ahdistukseen

  Lue kirjallisuusessee tai kuuntele podcast täältä!

  Keskiluokkaa ahdistaa, sillä nykyään edes koulutus ei takaa hyvää työpaikkaa ja palkkaa. Luen 1920-luvun tyttökirjoja, joissa on jotain tuttua. Niistä näkyy, että yhteiskunnallisilla luokka-asemilla leikittely on mahdollista ainoastaan rikkaille. Downshiftaaminen oli tuttu ilmiö jo viime vuosisadan alussa. Lue kirjaessee tai kuuntele podcast täältä!

 • Martti Lutherin patsas

  Miksi Martti Luther vihasi juutalaisia?

  Luther oli antisemitisti

  Uskonpuhdistaja Martti Lutherin elämän pimeisiin puoliin kuuluu hänen suhtautumisensa juutalaisiin. On vaikea ymmärtää ja hyväksyä, että armosta ja armeliaisuudesta saarnaava ihminen on kirjoittanut kirjan Juutalaisista ja heidän valheistaan – kirjan, jossa kehotettiin polttamaan ja karkottamaan juutalaiset.