Hyppää pääsisältöön

Kirje lukijalle: kuulumisia ja yliluonnollisia kokemuksia. Ynnä muuta. Eikä siinä vielä kaikki! Eikun olikin jo kaikki siinä. <em>(Kylläpä aika rientää!)</em>

Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko
Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko Kuva: Yle / Annukka Palmén-Väisänen ajatusten miljoonalaatikko,blogi,markus kajo

Kirje lukijalle: kuulumisia ja yliluonnollisia kokemuksia. Ynnä muuta. Eikä siinä vielä kaikki! Eikun olikin jo kaikki siinä. (Kylläpä aika rientää!)

Hai.

Mitä kuuluu?

Minulle kuuluu älyttömän hyvää! Paitsi polvet tuli äkkiä itsistään kipeiksi, niin kipeiksi kuin olisi juonut ayahuascaa tai mitä lie terpentiiniä ja sitten kaasupäissään tapellut ja paininut ratapihalla Jugoslavian mafialaisten kanssa amerikkalaista backyard wrestlingiä (sitä missä aikuiset miehet yhteisesti sovitulla, tietyllä takapihalla kaljakännissä hakkaavat toisiaan auton pölykapseleilla, potkukelkoilla, jerrykannuilla, ruukistaan irti kiskotuila - tai ei-irtikiskotuilla - begonioilla, jne.

(Ratapiha kun käsittääkseni on sepeliä, niin se ei ole hyvä paikka painia ja tapella, luulisin. Ainakaan polvimielessä. Eikä backyard wrestling-mielessäkään.)

Ja muitakin vastoinkäymisiä kuin polvet, on! Lyhyyden tähd. luettelen vain tämänpäiväiset.

Hahmottelen ne kahteen pääryhmään, ja aliryhmiin niissä, täten:

A - Sisätilavastoinkäymiset

-Pienet

-Isot

-Vaikeasti hahmotettavat

B - Ulkotilavastoinkäymiset

-Pienet

-Isot

-Vaikeasti luokiteltavat

Alkaa.

A: Sisätilavastoinkäymiset

-Pienet

1. Jonkun koira haukkui pihalla. Mutta kolmikerroslasien ansiosta joutui pinnistelemään että kuuli sen. Ärsyttävä jap jap jap. (Mutta eniten ärsytti se, kun tuli monesti aina se kolme, että jap jap jap. Ja taas, jap jap jap. Niin monen kolmen sarjan jälkeen tulikin vain: jap jap - . Ja sitten siinä odotat että tulisi se puuttuva jap niin ei tule! Kiusalla!!

-Isot

Yöllä näin unta, jossa näin unta. Ihan oikeasti tapahtui tämä siis, näin sisäkkäiset unet. Mutta en muista mitä unta siinä unen unessa näin. Tavallaan siis yksi uni viety! Jo ennen kuin edes päivä alkanut oli!

2. Herätessä luulin että on lauantai. Olikin jo sunnuntai. Yksi päivä viety tältä! Jo t*o*i*n*e*n vienti-asia samana päivänä!

3. Mutta olipa päivä ja uni mikä hyvänsä, heräsin virkeänä.

Olisin tahtonut nukkua vielä! Mutta eipä auttanut, kun ei pystynyt! Liian aikaisin mennyt nukkumaan edellisenä iltana, kaikki uni jo käytetty! Toista tuntia tärväytyi yrittäessä lisä-nukkua. Eikä unta annettu! Ei minuuttiakaan!

Aivan kuin härnätäkseen!

Petetty olo siitä vieläkin, tällä!

4. Suihkuhuoneessa laitoin rasvaa kuivaan kohtaan.

Tuubin jengat sellaiset, että koko ajan menee se korkki vinoon. Vaikka 400 kertaa yrität rauhallisesti laittaa oikeille jengoille.

Miten voi lääkevoideteollisuus - sentään insinöörejä ja lääkäreitä ja kemistejä he - kuvitella, ettei minulla ole mitään tärkeämpää tekemistä tässä elämässä, kuin pyöritellä kirot. voidetuubin korkkea oikean käden etu-ja keskisormen välissä edestakaisin, koettaen saada vasemmassa käd. pidetyn voidetuubin jenkoja “ottamaan” korkki oikeassa asennossa.

5. Suihkuhuoneesta tullessa joku paperi, kuitti vissiin tarttui oikean jalan jalkapohjaan!

Mietin, että irrotanko, vai odotanko, että kun jalka kuivaa, irtoaa itsestään.

Ei huvittanut hyppeä yhdellä jalalla, (kun voi liukastua ja pää katketa -ja kuka muka senkin korvaa!!) joten odottelin, että jalka kuivaa ja lappu irtoaa itsestään.

Pitkään piti kävellä asunnossa, ennen kuin irtosi se. Ehti tulla kylmä. Kun laitoin paidan, niin vielä myöhemminkin kylmi selästä, lapaluiden välistä. Tuli vähän surullinen olo, kun oli jo niin paljon vastoinkäymisiä, ja vielä kylmi.

6. Vieläkään ei ole löytynyt keksejä, joita kaupasta ostin, mutta joita missään vaiheessa ei löytynyt asunnosta (jossa ei ole käynyt kukaan muu kuin minä), ja jotka eivät olleet kauppaankaan jääneet.

Ei siis olisi voinut ottaa keksiä, jos olisi tehnyt mieli keksiä. Alkoi jännittää, että alkaako nyt tehdä mieli keksiä, justiin kun niitä kyllä teoriassa on, mutta ei tiedä missä! Ihme Schrödingerin keksit! Onneksi ei alkanut tehdä mieli keksejä, vaan banaania, jollaisia sentään oli ja löytyi. Kuorin, pureskelin ja nieleksin 2 banaania.

-Vaikeasti luokiteltavat:

Oli siirretty kelloa muistamatonta unta nähdessäni. Tunti viety tältä, omassa sängyssä älyttömänä ollessa! Kuin veisi puolustuskyvyttömältä tajuttomalta rahat kukkarosta sairaalassa nukutuslääkäri!

Ulkotilavastoinkäymiset

-Pienet

0 kpl

-Isot

Pysäköintiautomaatti ei lukenutkaan kortista lähimaksua, vaikka lupasi!

Meni ainakin 10 min. sen petturiautomaatin kanssa tapellessa.

Pilviä Tampereen iltataivaalla - pilvistä yksi näyttää oikealle kaahaavalta porsaalta, näkyy kärsä, korvat jne.
Pilviä Tampereen iltataivaalla - pilvistä yksi näyttää oikealle kaahaavalta porsaalta, näkyy kärsä, korvat jne. Kuva: Markus Kajo mmxvii 2017,ilta,keskusta,maaliskuu,pilviä,tampere

Tähän mennessä siis menetetty jo:

1 uni

1 päivä

Toista tuntia (nukkumis-yritännän aika)

1 tunti (kellon siirtö)

10 min (petturiautomaattiviive)

Vaikeasti luokiteltavat:

1. Söin töissä kalaa (kiin. 魚). En ole pitkään aikaan syönyt siellä. Niin oli kalaa heillä siellä, ja hyvää! Lohta (鮭魚) oli se 魚.

Mietin, että varmasti ollut monta kertaa hyvää kalaa tarjolla siellä, sillä aikaa kun en ole käynyt syömässä siellä. Ties kuinka monta kalaa menetetty! Ehkä jopa 60!!!

2. Illalla kävin miettimässä kahvilassa, ja join kaakaota. Puhtaalle paidalle tietenkin meni tippa (hepr. טיפה, “tipa”) . Näkyy ikävästi!

Eli päivän saldo illansuuhun saakka taltioituna:

Menetettyjä:

1 uni (navajonkiel. naʼiidzeeł ) Linkki äänitiedostoon. Klikkaa nuolta sanan " naʼiidzeeł " vieressä.

1 päivä (jap. 日)

Toista tuntia (nukkumis-yritännän aika)

1 tunti (arab. ساعة) (kellon siirtö)

10 min (petturiautomaatti)

Ties kuinka monta ( ≤ 60!!!) kalaa! (k. 魚)

Paidan pitöä ainakin yli 1 tai 2 (jap. 一 … 二 ) pvää. (日)

Mutta sitten yliluonteviin kokemuksiin.

1) Tästä ekasta (ja ehkä tokastakin) lähetän kuvan, kun ehdin: Tietty Yliopiston apteekin muovikassisarjan muovikassi on sellainen, että siihen rei’itetty “kantamiskolo” on juuri saman kokoinen ja muotoinen kuin tietyn lasisen saunanoven puisen kahvan pääty ylhäältä katsottuna! Pujottuu paikoilleen täydellisesti! Ei milliäkään ole koko ali, eikä yli. Miten voi olla! Onko asiaa edes tutkittu, mikä on todennäköisyys?!

2) Tietyn taskulampun (Pila GL4 8402F) loppupää on juuri sopivan kokoinen Gatorade-urheilujuoman “varmistinkorkin” laskemiseksi siihen "katoksi", kun lamppu on pöydällä, valopää alaspäin. Edelleen: todennäköisyys - ylimaallinen!!!

3) Kolmas yliluonteva kokemus oli kun ajoin ennen auringonlaskua ja katselin ruskopilviä taivaalla. Mieleen tuli täysin tyhjästä sanat egli ja église. Ensimmäinen on sveitsinsaksaa ja tarkoittaa ahventa, toinen on ranskankieltä ja tarkoittaa kirkkoa. Osuiko joku typpikupla aivon siihen kohtaan, jossa on egl-alkuisia sanoja, vai mikä ne kaksi sanaa heitti mieleeni ihan tyhjästä, kesken iltaruskonajelun, kun ei ollut kirkkoja eikä ahvenia näköpiirissä missään..!? Liekö lopunajan enteitä tuo! Että alkaa loppua muisti, ja heittelee ylimääräisä sanoja ulos, tehdäkseen tilaa.

4) Neljäs yliluonteva kokemus: Nimestä Korovjev tulee mieleen junavaunun pyörä, kun siinä pyörässä pitää olla toisella puolella “lieri”, ettei tipu juna kiskoilta.

5) Viides ylimaallinen kokemus: näin pilven, joka oli kuin porsaan pää sivulta katsottuna. Otin valokuvan. Liitän oheen, kunhan ehdin. Porsaanpää löytyy kuvasta alaoikealta, jostain kultaisen leikkauksen huitteilta - suu auki, kärsä osoittaa oikealle.

6) Ylil. kok: huoltoaseman maassa oli paperinenäliina ihmeellisesti kiertynyt tallautunut niin, että se oli täsmälleen kuin japanin hiragana-kirjaimiston kirjain shi (し) peilikuvana!

Maassa kiertynyt, vääntynyt ja littaantnut paperinenäliina muodostaa japaninkielen hiragana-merkistön shi-merkin peilikuvana.
Maassa kiertynyt, vääntynyt ja littaantnut paperinenäliina muodostaa japaninkielen hiragana-merkistön shi-merkin peilikuvana. Kuva: Markus Kajo mmxvii huoltoaseman pihalaattaa,lähikuva,paperinenäliina,roska

Muuta ei juuri nyt tule mieleen, paitsi eilen oli kaksi (jap. 二 ) migreeniä aika peräkkäin, ja sitten tuli kynnen alle haava paperista, ja nyt on kiroittaminen samanlaista kuin yhtä tassua aristavan koiran kolmiloikkajuoksu. Jap jap jap .

Terveisin!

mk

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Hei MK. Hyvää kuuluu. Paitsi vähän harmittaa.. Harmittaa, kun olisin saanut nukkua tänä aamun vähän pidempään, niin ei vähät mitä. Puoliso oli unohtanut sammuttaa herätyskellon ja se herätti itsen enkä saanut enää unesta kiinni. Harmittaa tuo lumi joka tuli takaisin. Ja sitä valkoista sontaa tulee koko ajan lisää! Onko tämä taas valtion tapa ärsyttää tahallaan? Oli jo niin keväistä. Harmittaa, kun sain kasvatetuksi pitkähkön kynnen etusormeeni. Äsken huomasin että kynsi on katkeamaisillaan ihan siitä, sormen nahan läheltä. Eli jos nyt leikkaan kynnen irti, niin sormen päässä tuntuu juili ja inhuus pitkän aikaa. Harmittaa, kun menin puolisoni kanssa eilen yhden puljun avajaisiin, ilmaisen kahvin ja tuotteiden avajaishalpuuden toivossa kuin Sulo Vilén, niin huomasimme, että avajaiset ovat vasta pääsiäisviikolla! Kyllä meni mieli nurin! Kaukana vielä! Ainakin 5km päässä, se pulju! Samalla käytiin apteekissa joka oli hyvä. Harmittaa jo valmiiksi, kun jännittää pieni leikkaus joka on maanantaina. Siksi harmittaa, kun se jännittää niin, etten pysty syömään ja siskoni pyysi meitä sunnuntaina syömään. Kirottua!

Lähettänyt käyttäjä

kuuluu myrskyn kaatamia puita talon katolla, taloudellisia ongelmia ja työssäjaksamispulmia. Mutta onneks myös koiria, jotka jaksaa aina heiluttaa iloisesti häntiään, ystäviä ja sukulaisia jotka ymmärtää, etten mä jaksa aina iloisesti heiluttaa kuvitteellista häntää ja musiikkiharrastusta, jota vielä toistaiseks oon pystynyt jatkamaan.

Tällä hetkellä elämä tuntuu p***alta, mutta eräästä viisaan miehen blogista luin hiljakkoin lauseen: "Tämäkin menee ohitse."
(Vaikka välillä tuntuu tai oikeestaan aina, että kolme uutta riesaa vaanii jo nurkan takana.)

Mutta siis.
Tämäkin menee ohitse.

Lähettänyt käyttäjä

Hyvää pääsiäistä Markus! Kirjoituksestasi päättelin jotain elämäntilanteestasi. Se muistuttaa omaani. En halua ajatella asiaa koska sydämeen sattuu, joten kiitos taas kerran kivasta tekstistäsi, joka toimii sydänlääkkeen tavoin.
Tsemp tsemp tsemp!

 • Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko

  Kipeytymä-aihe

  Kajo miettii kippeenä miten pomo katuisi jos kuolisikin Kajo

  Ja sitten, kuukauden, parin perästä voisi jo lopettaa Ylessä sen placebomusiikin soiton, kun, näet, jos tulisi paha mieli Pää-johtajalle, tai liika katumuksen tunne, niin sen voisi nyt jo sihteeri rauhoittaa ehdottamalla, että menisi Johtaja pimeään kopiopaperivarastoon tekemään Merihevos-taskulampulla varjokuvia, tai pelaisi ikkunalaudan Newtonin kehtoa, tai katselisi View-Master kuvakiikarilla rauhallisimpia viidakon eläimiä, kuten hyvinsyönyt Sarvikuoma tai Virtakuono ruokalevollansa.

 • Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko

  Listoja näille ja muille

  Metalista listoista nauttiville...

  Ihmismieli, jostakin merkillisestä syystä - ainakin omani - tuntuu pitävän listoista. Silläkin uhalla, että jotkin allaolevista listoista ovat teille jostakin (muukalaislegioona, pyhäkoulu, joutsenlammen harjoitushuoneen balettipuomin graffitikaiverrus) jo tuttuja, kirjaan muutamia listoja tähän. Toivottavasti on niistä iloa. Ja tervetuloa täydentämään ja lisäämään niitä kommenteissa!

 • Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko

  Nuorisollemme varoittavaksi esim. yltiöpäisestä kotiseuturakkaudesta!

  Nauvolaisten kotiseutukiihko - varoitus Suomen nuorille!

  Kokeiltaisiin naksutella istuinpaikkojen lukuvaloja päälle ja pois, katsottaisiin, onko edesssäolevan istuimen selkänojataskuun jäänyt kolikoita, luettavaa tai syötävää, ja huurutettaisiin ikkunaa hengityksellä ja piirrettäisiin huuruun tikku-ukkoja, omia nimikirjaimia ja sydämiä siihen huuruun, ja kirjoitettaisiin siihen sydämen viereen Nauvo/Nagu.

Uusimmat sisällöt - Näkökulmat

 • Pietari K. kävi täällä

  Kirjojen Suomi: Pietari K. kävi täällä

  Essee- ja podcast-sarja ajatteleville lukijoille

  Hukkuuko kaunokirjallisuus epävarman työelämän kiireisiin? Uudessa essee- ja podcast-sarjassa Pietari K. kävi täällä toimittaja ja pätkätyöläinen Pietari Kylmälä tutkii identiteettiään ja lukee puolestasi tolkuttomat kasat kotimaista kirjallisuutta sadan vuoden ajalta.

 • Kolumnin artikkelikuva

  Marjo Niemi: Kuinka suojautua taiteelta?

  Kuinka suojautua taiteelta?

  Mikäli taiteesta ei ole löydettävissä yleisesti hyväksyttyjä kasvattavia tai hyvinvointia lisääviä vaikutuksia, se on luokiteltava vaaralliseksi. Koska tällaista seulaa ei vielä laajamittaisesti ole luotu, annan sinulle keinoja pysyä turvassa. Yle Radio 1:n Kultakuume-ohjelman kolumnisti Marjo Niemi neuvoo.

 • Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko

  Kipeytymä-aihe

  Kajo miettii kippeenä miten pomo katuisi jos kuolisikin Kajo

  Ja sitten, kuukauden, parin perästä voisi jo lopettaa Ylessä sen placebomusiikin soiton, kun, näet, jos tulisi paha mieli Pää-johtajalle, tai liika katumuksen tunne, niin sen voisi nyt jo sihteeri rauhoittaa ehdottamalla, että menisi Johtaja pimeään kopiopaperivarastoon tekemään Merihevos-taskulampulla varjokuvia, tai pelaisi ikkunalaudan Newtonin kehtoa, tai katselisi View-Master kuvakiikarilla rauhallisimpia viidakon eläimiä, kuten hyvinsyönyt Sarvikuoma tai Virtakuono ruokalevollansa.

 • otso kantokorpi

  Otso Kantokorpi: Miksi taiteista pitäisi puhua?

  Miksi taiteista pitäisi puhua?

  Monen ammatin harjoittajat joutuvat silloin tällöin miettimään tekemisensä perusteita. Moni joutuu kyseenalaistamaan työnsä mielekkyyden tai vaikkapa hyödyn ihmiskunnalle. Yle Radio 1:n Kultakuume-ohjelman kolumnisti Otso Kantokorpi pohtii lajinsa viimeisenä olemista.