Hyppää pääsisältöön

Yle Teeman ja Yle Femin elokuvaohjelmistojen tekijät palkittiin

kollaasikuva elokuvajulisteista ja kuvista. Kuvissa muun muassa elokuvahahmoja.
kollaasikuva elokuvajulisteista ja kuvista. Kuvissa muun muassa elokuvahahmoja. Kuva: Yleisradio teeman elokuvat

Suomen arvostelijain liitto ry:n (SARV) elokuvajaos antaa tunnustusta Ylen Teema ja Fem -kanavien elokuvahankinnoista ja -ohjelmistosta.

Tunnustus myönnettiin elokuvahankinnoista ja -ohjelmistosta vastaaville Johan Förnäsille, Vesa Nykäselle ja Kati Sinisalolle. Palkinto on kunniakirja, joka myönnetään harkinnan mukaan henkilölle tai instituutiolle, jonka elokuvakriitikot katsovat merkittävästi parantaneen työskentelyedellytyksiään ja edistäneen elokuvakulttuuria.

Palkintoperusteluissa todetaan, että tusinatavaran ja pikauusintojen hallitsemassa televisio-ohjelmistossa Yle Teema näyttäytyy korvaamattomana laadun majakkana ja tv:n merkittävimpänä elokuvakanavana. Teeman laadukas elokuvatarjonta klassikoista uuteen taide-elokuvaan sekä kanavan vuosittain järjestämä elokuvafestivaali saa kiitosta.

“Tuntuu aivan mahtavalta, että noin kriittinen taho kiittää meitä näin kauniisti! Toki tämä myös velvoittaa meitä tulevissa muutoksissa pitämään elokuvatarjonnan laadun vähintään samalla tasolla kuin nyt – ehkä vielä vähän parantamaankin," Teemalauantaiden ja Teeman elokuvafestivaalin tuottaja Kati Sinisalo sanoo.

"Kiitokset myös Teemalle, joka on määrätietoisesti koko olemassaolonsa ajan tarjonnut mahdollisuuden tuoda televisioon sellaista elokuvaohjelmistoa, jollaista ei tarjoa mikään muu suomalainen tv-kanava, eikä kovin moni muu maailmassakaan," ohjelmahankkija Vesa Nykänen toteaa.

Yle Femille annetaan perusteluissa kiitosta muun muassa pohjoismaisen elokuvan historian ja uusimpien kuulumisten esittelystä. Palkitsijoiden mukaan se täydentää merkittävällä tavalla Ylen laatuelokuvien tarjontaa.

Johan Förnäs, joka vastaa Teeman uusista taide-elokuvista ja Femin pohjoismaisten elokuvien hankinnasta, on kiitollinen tunnustuksesta.

"On hienoa että pitkäjänteinen työmme laatuelokuvien parissa saa tunnustusta. Se kannustaa jatkamaan valitulla tiellä."

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Aleksandra Mirolybov-Nurmela hymyilee kuvassa ja katsoo yläviistoon. Kuvan vasemmassa yläreunassa valkoinen Vaakakapina-leima.

  Liikunnanopettaja aiheutti ikuiset arvet: "Häpeä kulkee vahvasti mukanani"

  Aleksandra Mirolybov-Nurmela opettelee arvostamaan itseään.

  “Telinevoimistelutunnilla opettaja asetteli koko luokan ympärilleni katsomaan, kuinka tämä lihava lapsi yrittää hypätä pukin yli. Minä epäonnistuin joka kerta ja tömähdin siihen keskelle. Samaa nöyryytystä opettaja jatkoi kaikilla liikuntatunneilla."

 • Pietari K ja grafiikkaa

  Putoanko minä? Olen lukenut 1920-luvun tyttökirjoja ahdistukseen

  Lue kirjallisuusessee tai kuuntele podcast täältä!

  Keskiluokkaa ahdistaa, sillä nykyään edes koulutus ei takaa hyvää työpaikkaa ja palkkaa. Luen 1920-luvun tyttökirjoja, joissa on jotain tuttua. Niistä näkyy, että yhteiskunnallisilla luokka-asemilla leikittely on mahdollista ainoastaan rikkaille. Downshiftaaminen oli tuttu ilmiö jo viime vuosisadan alussa. Lue kirjaessee tai kuuntele podcast täältä!

 • Martti Lutherin patsas

  Miksi Martti Luther vihasi juutalaisia?

  Luther oli antisemitisti

  Uskonpuhdistaja Martti Lutherin elämän pimeisiin puoliin kuuluu hänen suhtautumisensa juutalaisiin. On vaikea ymmärtää ja hyväksyä, että armosta ja armeliaisuudesta saarnaava ihminen on kirjoittanut kirjan Juutalaisista ja heidän valheistaan – kirjan, jossa kehotettiin polttamaan ja karkottamaan juutalaiset.