Hyppää pääsisältöön

Roni muutti kotkien kotiin: "En ole ennen tavannut yhtäkään ihmistä, joka kannattaisi Trumpia"

Roni Ruotsalainen
Roni Ruotsalainen Kuva: Yle aupairit,aupairitkanadassa

"Elikkäs, niin sitä vaan on taas päässyt tapahtumaan vaikka ja mitä. Suurimpana mainitsisin muuttoni uuteen perheeseen. Asun nyt Squamishissa, tunnin ajomatkan päässä Vancouverista."

Squamishissa ensimmäinen katseenvangitsija oli maisema. Jylhää vuorijonoa merivanan reunuksilla. Lehdet vielä puissa, saati ruskassa, mutta vuorenhuipuilla saattoi nähdä lumipeitteitä.

Matkalla perheeseen kuulin tarinoita alueen villieläimistä. Karhujen tapaaminen ei ole tavatonta. Metsissä asustelee jos jonkinlaista puumaa ja kojoottia. Lisäksi alue tunnetaan maailman 'kotkapääkaupunkina'. Kuuntelin tätä kaikkea innolla ja mieleni maalaili jo kuvia karhujen kohtaamisista ja mielettömistä luontoelämyksistä.

Päästyäni perheeseen aistin lämminhenkisen ilmapiirin. Nyt pari päivää perheessä asuneena voin sanoa saman ilmapiirin yhä vallitsevan.

Uuden perheeni host-vanhemmat Steve ja Elena ovat kohdelleet minua parhaalla mahdollisella tavalla. Olen tuntenut oloni tervetulleeksi. Talossa on vaivatonta olla.

Perheeseen kuuluvat lisäksi veljekset Khyber 1v. ja Jaden 3v. Samalla tontilla asuu lisäksi kourallinen muitakin ihmisiä. Pihalla on kaksi asuntovaunua, joissa asustelee... en tarkelleen muista, mutta ainakin yksi mies toisessa ja yksi nainen toisessa ja muistaakseni joku pariskuntakin.

Itse jaan talon alakerran kahden nuorukaisen, Josephin ja Tylerin kanssa. Vaikutelma miekkosista oli ensitapaamisessamme hyvin rento. Jaamme yhteisiä kiinnostuksen kohteita ja mietimme jo mitä kaikkea voisimmekaan yhdessä tehdä.

Hän pelkää, että siinä oleva fluori on lisätty siihen, koska hallitus haluaa tehdä ihmisistä tyhmiä.

Yleisesti sanoisin tämän perheen olevan erittäin mielenkiintoinen. Elenalle on tärkeää, että kaikki hedelmät ja kasvikset ovat luomua. Lisäksi hän pitää juomaveden filtteröintiä tärkeänä, koska hän pelkää, että siinä oleva fluori on lisätty siihen, koska hallitus haluaa tehdä ihmisistä tyhmiä.

En lähde spekuloimaan, enkä tuomitse, mutta tuntuu hullunkuriselta, että kaiken tämän "terveysvalveutuneisuuden" jälkeen perheen jääkaapista löytyy kuitenkin limsaa ja ateriat ovat olleet tähän asti lähinnä hot dog, pasta, hampurilainen, lasagne-tyyppistä roskaa.

Vielä mielenkiintoisemman perheestä tekee se, että Elena ja Steve kannattavat Donald Trumpia. En ole ennen tätä tavannut yhtäkään ihmistä, joka kannattaisi Trumpia.

Olen kuitenkin päättänyt, että olen täällä vain au pairina, enkä aio puuttua heidän valintoihinsa, enkä tuomita heidän elämänkatsomustaan.

Jään kuitenkin mielenkiinnolla odottamaan meneekö suksemme joissain tilanteissa ristiin niin erilaisten näkemystemme vuoksi.

Toisaalta, näen tässä perheessä paljon enemmän yhteistä kuin edellisessä. Perheessä on vain niin paljon tietynlaista sisäistä ristiriitaisuutta, että en oikein tiedä vielä mitä ajatella.

Terkuin,

Roni

Vancouver 7.10.2016

RONIN MUUT kirjoitukset:
- Roni pelkää olevansa liian suomalainen: "Olen poistunut takavasemmalle"
- Ronin arki sujuu paremmin: "Olen kasvattanut auktoriteettiani, jota pelkäsin olevan liian vähän"

SEURAA Ronia ja au paireja Facebookissa ja Instagramissa.

AREENASSA kaikki jaksot!

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Jännää tuo fluoripelko. Tee on tunnetusti hyvää hampaille, todennäköisesti siksi että se sisältää mm fluoria. Runsaasti teetä juovissa maissa pitäisi siis olla keskimääräistä tyhmempiä ihmisiä, jos juomaveden fluori todella toimii sillä tavalla. Varsinkin kun niin moni kuluttaa huonolaatuista pussiteetä, jossa fluorin määrä voi kuulemma olla suurkulutuksessa jo haitaksi. (Lisäksi, kaikki aineet ovat myrkyllisiä jos niitä saa liikaa.)

Lähettänyt käyttäjä

Aika erikosita, että ei ole tavannut yhtään Trumpin kannattajaa. Kuitenkin niitä on ainakin USAssa niin paljon, että voitti vaalit ja tuli valituksi presidentiksi. Turha siitä meidän muide on itkeä.

Lähettänyt käyttäjä

Vai että turha sitä meidän muiden on itkeä... Niin no, Trump ja porukkansa ei valitettavasti näytä arvostavan muuta kuin rikastumista, joka myydään ihmisille työpaikkoina... Kuulemma kansallispuistoissa pitäisi alkaa poraamaan ja kaikki sitä haittaava vesien suojelu ja maapallon tilaa tarkkaileva tutkimus ajaa alas, ja tietysti koulutus ja taide on vähän turhaa. Kukahan siitä eniten hyötyy, tavallinen duunari vai rikkaat omistajat? Jos koulutuksen ja luonnon tuho ei ole itkun paikka täällä niin ihmettelen suuresti, sillä muslimejahan on syytelty täällä nimenomaan näistä asioista ja Trumpin kannattajat taas haluavat estää nimenomaan muslimien maahantulon. Mutta niinhän se on, ääripäät ovat toistensa kaltaisia mutta kannattajat eivät sitä näe, pahis on aina se joku muu ja omat fanaatikot ovat ihan eri asia kuin ne toiset fanaatikot... ;)