Hyppää pääsisältöön

Yle Beta Challenge 2017 haastaa luomaan parempaa tulevaisuutta

Miehet ajavat polkupyörillä
Miehet ajavat polkupyörillä Kuva: kaapo kamu yle beta

Mitä media voi tehdä, että tulevaisuuden voisi nähdä positiivisessa valossa ja odottamisen arvoisena? Miten erilaisista mielipiteistä voisi syntyä rakentavaa dialogia? Huhtikuussa alkava Yle Beta Challenge -haastekilpailu etsii uusia ideoita ja konsepteja näihin kysymyksiin.

Yle Beta Challenge on Ylen ideahautomon haastekilpailu, jossa etsitään tulevaisuuden mediakokemuksia ja tekijöitä. Voittajakonsepti palkitaan 20 000 euron palkinnolla. Kilpailussa haetaan ratkaisuja ja ratkaisijoita tämän ajan puhuttaviin kysymyksiin: miten voimme lisätä ihmisten keskinäistä ymmärrystä ja arvostusta sekä luoda uskoa tulevaisuuteen.

"Strategiansa mukaisesti Yle luo tilaa erilaisille ajatuksille ja yhteisille kokemuksille. Haastekilpailumme tähtää myös siihen, että teemme Suomesta yhä paremman paikan elää", sanoo kilpailun päätuomarina toimiva Ylen julkaisujohtaja Ismo Silvo.

“Avarakatseinen yhteiskunta tarvitsee visionäärejä. Yle kutsuu nyt villeimmät ideat ja terävimmät kehittäjät mukaan. Valitsemme meille jätetyistä ideoista kiinnostavimmat jatkojalostukseen ja toteutamme parhaan idean. Hanke sopii hyvin Ylelle, jonka tavoite on tarjota suomalaisille maailman parasta julkista palvelua myös ensi vuosikymmenellä”, sanoo hankkeen päällikkö Anssi Komulainen.

Tavoitteena uusien ratkaisujen löytäminen

Yle Beta Challenge 2017 -haastekilpailun lopputuloksena saamme parhaimmillaan tapoja paremmalle dialogille ja syvemmälle kohtaamiselle. Tuloksena voi olla myös uusia palveluita ja tuotteita sekä uutta tietoa ja teknisiä ratkaisuja”, Komulainen sanoo.

Kilpailussa haetaan myös uudenlaisia kerronnan muotoja ja journalismin mahdollisuuksia. Yle haluaa näiden kokeilujen perusteella laajentaa ymmärrystään siitä, mihin digitaalinen mediakenttä on matkalla ja mitä käyttäjät medialta tulevaisuudessa odottavat.

Yle toteuttaa Beta Challengen yhteistyössä Helsingin kaupungin ja Taideyliopiston Luova ja osallistava Suomi -hankkeen kanssa.

Yle Beta Challengen tärkeät päivämäärät

 • Yle järjestää Beta Dayn Helsingissä 24.4.2017, päivässä keskitttään Yle Beta Challenge -haastekilpailun aihepiireihin. Keynote -puhujana on tulevaisuustutkija Ilkka Halava.
 • Match Making -tilaisuus pidetään 3.5.2017. Tilaisuudessa etsitään tiimikumppaneita toteuttamaan ideoita haastekilpailuun.
 • Hakuaikaa kilpailuun on 15.5.2017 asti.
 • Esiraati valitsee kiihdyttämöviikolle viisi finalistia, joille toimitetaan tieto valinnasta 19.5.2017
 • Ylen julkaisujohtaja Ismo Silvo valitsee finalisteista voittajan. Voittajakonsepti saa 20 000 euroa idean toteutukseen. Voittaja julkistetaan 7.6.2017 mennessä.

Hakulomake Yle Beta Challengeen
Ilmoittautuminen Yle Beta Match Making -tilaisuuteen
Ilmoittautuminen Beta Day 24.4.

Lisätiedot:
Anssi Komulainen, päällikkö, Yle Beta, p. 0400 129 524, info.beta@yle.fi

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Aleksandra Mirolybov-Nurmela hymyilee kuvassa ja katsoo yläviistoon. Kuvan vasemmassa yläreunassa valkoinen Vaakakapina-leima.

  Liikunnanopettaja aiheutti ikuiset arvet: "Häpeä kulkee vahvasti mukanani"

  Aleksandra Mirolybov-Nurmela opettelee arvostamaan itseään.

  “Telinevoimistelutunnilla opettaja asetteli koko luokan ympärilleni katsomaan, kuinka tämä lihava lapsi yrittää hypätä pukin yli. Minä epäonnistuin joka kerta ja tömähdin siihen keskelle. Samaa nöyryytystä opettaja jatkoi kaikilla liikuntatunneilla."

 • Pietari K ja grafiikkaa

  Putoanko minä? Olen lukenut 1920-luvun tyttökirjoja ahdistukseen

  Lue kirjallisuusessee tai kuuntele podcast täältä!

  Keskiluokkaa ahdistaa, sillä nykyään edes koulutus ei takaa hyvää työpaikkaa ja palkkaa. Luen 1920-luvun tyttökirjoja, joissa on jotain tuttua. Niistä näkyy, että yhteiskunnallisilla luokka-asemilla leikittely on mahdollista ainoastaan rikkaille. Downshiftaaminen oli tuttu ilmiö jo viime vuosisadan alussa. Lue kirjaessee tai kuuntele podcast täältä!

 • Martti Lutherin patsas

  Miksi Martti Luther vihasi juutalaisia?

  Luther oli antisemitisti

  Uskonpuhdistaja Martti Lutherin elämän pimeisiin puoliin kuuluu hänen suhtautumisensa juutalaisiin. On vaikea ymmärtää ja hyväksyä, että armosta ja armeliaisuudesta saarnaava ihminen on kirjoittanut kirjan Juutalaisista ja heidän valheistaan – kirjan, jossa kehotettiin polttamaan ja karkottamaan juutalaiset.