Hyppää pääsisältöön

Mikko Kuustonen ihailee Tuomari Nurmion kanttia

Tero Liete, Pasi Hiihtola ja Mikko Kuustonen Levylautakunnassa
Tero Liete, Pasi Hiihtola ja Mikko Kuustonen Levylautakunnassa Kuva: Yle/Tarja Närhi Mikko Kuustonen,Pasi Hiihtola,Tero Liete - Rocktoimittajan illallinen

Ei mitään niin uutta, ettei mukana aina jotain vanhaa. Viikon levyuutuuksissa soi rillumarei ja Twin Peaks ja myös oravilta kuulostavat ruotsalaiset mieslaulajat. Ainakin viikon raadin mielestä, jonka muodostivat Mikko Kuustonen, Tero Liete ja Pasi Hiihtola.

Pisteet ja kommentteja

1. Tuomari Nurmio: Joutavia jorinoita 30 pistettä

(Hannu Nurmio)

Mikko: Tää on niin epäreilua näitä muita kohtaan heittä Dumari tänne. Harvalla on kanttia tehdä näin suoraan kantaa ottava teksti. Nuo torvet soi vaan niin autuaassa epävireessä, tykkään! 10 p
Tero: Tässä ratiomies ihan lämpenee. Oli riemastuttava ja täyttä sanomaa. Mainio losaus, vaikka ei tätä varmaan 30-vuoden päästä kuuntele, niinkuin Nurmion suuria hitteja. 10 p
Pasi: Ihan suomalaista perinnemusaa, dumarillumareitä. Ei tässä pyörää keksitty uudelleen, mutta mainio veto. 10 p

2. Imelda May: How bad can a good girl be 21 pistettä

(Imelda May)

Mikko: Tässä toimi tuo helppous ja lepo, sitä oli helppo kuunnella. Minusta kappaleen rakenne oli jännä ja rohkea. TV -sarjan tunnari tulee mieleen. Jotain universaalin hienoa tässä oli. 8 p
Tero: Makea tunnelma tässä luotiin. B-osa jotenkin päälleliimattu. Oli hyvä, mutta jotenkin tulee liikaa verrattua vanhoihin klassikoihin, ja ei tämä siinä vertailussa pärjää. 6 p
Pasi: Kuulosti Katie Meluan tumma-ääniseltä siskolta. Raukea ja uninen fiilis, ihan Twin Peaks -osastoa. Rakenne jäi epäselväksi, toivoin tehokkaampaa kertosäettä. Paljon oli hyviä aineksia. 6 p

2. Per Gessle & Lars Winnerbäck: Småstadsprat 21 pistettä

(Per Gessle))

Mikko: Tämä viisti läheltä mun omaa mukavuusaluetta, singer/songwriter -musiikkia. On taitolaji tehdä biisejä, jotka kuulostaa samaan aikaan jotenkin tutulta ja kuitenkin uudelta. Kaikki tässä kappaleessa oli tehty ihan oikein. 8 p
Tero: Periaatteessa täysin tyylipuhdasta. Sovituksessa erikosia mausteita tähän genreen, jousia ja stilikoita. Mutta sitten rupes ärsyttämään tämä jotenkin laskelmoitua 'tippa linssissä' -asennetta pursuava esitys. 6 p
Pasi: Näitä oravalta kuulostavia mieslaulajia tuolla Ruotsissa riittää. Hyvinhän tämä oli tehty, kuten siellä Ruotsissa aina osataan. Jotenkin jäi puolitiehen, ei kehittynyt mihinkään kappaleen tunnelma. 7

3. Topi Suuronen: Yhden tähden rakastaja 18 pistettä

(Topi Suuronen)

Mikko: Tässä oli kaikki suomalaisen hitin elementit esillä: yhden tähden jallu ja tölkkikin siellä sihahti auki. Tuli vaan se tunne kuin joillain työpaikoilla, kun joku on ihan liian innostunut kaikesta. Tässä solisti oli huomattavan innokkaampi kuin muu bändi. 6 p
Tero: Riemastuttava meno heti alusta. Tää on kyllä vaikea ja vaarallinen alue, kun tehdään juomalaulua ja huumorilaulua ja sitäkin jotenkin tosissaan. Tuli mieleen teatterimusiikki, oli niin visuaalinen. Ihan en kyllä tekstiä tajunnut. 4 p
Pasi: Aluksi minusta kuulosti joltain musikaalibiisiltä. Tekstiä en ihan ymmärtänyt, mutta laulaja oli kyllä asiansa päällä. Tehokas kertsi. 8 p

3. Tutu: Pöydän ääressä 18 pistettä

(Lilli Aro)

Mikko: Tässä oli jotain sensuellia haurautta, oli haettu sitä hyvää hetkeä ja tunnelmaa. Kunnianhimoinen sovitus, yökerhojazzia, hieno vibrafoni. Laulajan fraseeraus jännä, kun Dave Lindholmin tapa lausua suomea laiskasti. Laulajan pärjääminen vähän jännitti. 7 p
Tero: Mikä Jukka Alihanka tässä oli kaivettu haudasta? Ja Amberla? Pasitissihan tämä oli jostain noiden tekijöiden ajasta. Laulutyyli vaikutti laiskalta tehdysti, ei luontevasti. Joku ärsytysmomentti tässä mulle oli. 5 p
Pasi: Kovasti tuli Amberlan Lulu mieleen. Bändi toimi kyllä hyvin, mutta jotenkin laulaja ei toiminut tämän kombon kanssa. Mun pisteet menee bändille. 6 p

3. Juhani 2000: Kuin aikakin 18 pistettä

(Juhani Grönroos)

Mikko: Ihastuin suuresti introsta, siinä oli woodoo -klangia ja bluesia, mutta sitten tapahtui jotain ja fiilis hukkui. Tuntuu, että nämä kaverit pystyy kyllä parempaankin. Kertosäkeen teksti ei vaan mitenkään toiminut, tekstiä kannattaa todella työstää ja miettiä. 6 p
Tero: Ilmavan, helisevän popin ystävänä pidin tästä, mutta sanoihin kannattaisi kiinnittä huomiota, en löytänyt ajatusta tekstistä. Vaivaton, kikkailematon ja käsittelemätön laulu toimi hyvin. 6 p
Pasi: Ihan ok autoradiomusaa, ei kääntyisi kanava. Bändi soitti rokkia oikein hyvin, tarina jäi mulle hämäräksi. 6 p

 • Levylautakunnassa 22.4.2017 Juha-Pekka Sillanpää, Pete Parkkonen, Sami Pitkämö ja pj. Hanna Pakarinen

  Shakira Shokeerasi Pete Parkkosen ja Sami Pitkämön, John McGregor elvytti.

  Pitkän tauon pitänyt John McGregor palasi huipulle.

  Uutuuslevyjä ihmettelemässä olivat Pete Parkkonen, Sami Pitkämö ja Juha-Pekka Sillanpää. Pisteet ja kommentteja 1. John McGregor: Ajatukset juoksevat 29 pistettä (John McGregor - Pekka Kuusisto) Pete: En ole tällaista musiikkia kuullut pitkään aikaan, soundimaailma toimi todella hienosti.

 • sähkötolppa, öinen taivas, käsitelty kuva

  Kaukana väijyy ääniä! Avaruusromua 23.4.2017

  Radikaaleissa äänimaisemissa ja äänitaiteen äärillä.

  Millaisella musiikilla tyhjennettiin Sofian suuren sirkuksen katsomo Bulgariassa vuonna 1968? Miksi radikaali elektroninen esitys keskeytettiin? M.A.Nummisen luotsaama Sähkökvartetti herättää edelleen intohimoja. Vuonna 2017 haasteeseen ovat tarttuneet nuoremmat suomalaiset musiikin tekijät. Entä miltä kuulostavat suurkaupunkien maanalaiset radioasemat? Avaruusromussa seikkaillaan myös spirituaalisissa pohjoisen äänimaisemissa ja äänitaiteen äärillä. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Jami Liukkonen, Jannike ja Tomi Markkola Levylautakunnassa

  Lähes täydellinen popballadin teki Harry Styles

  Huippupoppia Britanniasta - Harry Styles

  Levyuutuuksia kuuntelivat Tangokuningas Tomi Markkola, ensilevynsä julkaissut Jannike Sandström ja Ylen Jami Liukkonen. Pisteet ja kommentteja 1. Harry Styles: Sign of the times 27 pistettä (Alex Salibian, Harry Styles, Jeff Bhasker, Mitch Rowland, Ryan Nasci, Tyler Johnson) Tomi: Ihan mieletön balladi, paras pitkään aikaan kuulemani kappale.

 • Miehet tarkastelevat outoa löytöään elokuvassa The Thing – "se" toisesta maailmasta

  Ääniä toisesta maailmasta!

  The Thing, I Dream of Wires, Avaruusromua

  Se oli maailman pelottavin ääni. Siinä oli jotakin selittämätöntä ja tuonpuoleista. Elokuva oli jännittävä, mutta se ääni… Se oli suorastaan jäätävä. Mistä se tuli? Mikä sai sen aikaan?

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Vesipisarakuvan päällä vaaleanpunaisella pohjalla sydän.

  Haavoittunut mieli kaipaa pysähtymistä, tukea ja aikaa itkulle

  Miten mielen haavoja voi parantaa?

  Käteen tullut haava on helppo hoitaa. Ihon puhdistus ja laastari päälle, that’s it. Jos haava vaatii tikkejä parantuakseen, kiireesti päivystykseen. Mutta miten hoitaa mielen haavoja, kun lapsuuden läskiksi haukkumiset tai rimppakintuksi kutsumiset ovat iskostuneet tiukasti mieleen? Millaisilla keinoilla pohjamutiin tallotun minuuden ja terveen itsetunnon voi löytää? Mistä tietää tarvitsevansa ammattiapua?

 • Rovastin vaurioitunutta mopoa tarkastellaan huoltamon pihalla. Erkki Siltola, Tauno Karvonen, Sylvi Salonen ja Tuire Salenius.

  Tankki täyteen – menestyskomedia, jossa ei viljelty vitsejä

  Koko sarja pysyvästi katsottavana Elävässä arkistossa.

  Vuonna 1978 aloittanut Tankki täyteen oli suomalaisen tilannekomedian pioneeri. Se nousi katsojien kestosuosikiksi, vaikka TV2:n ohjelmapäällikkö ihmettelikin, missä huumorisarjan vitsit viipyvät. Sarjan jaksot ovat pysyvästi katsottavina Elävässä arkistossa ja Areenassa. Tämä kooste tarjoaa niiden lisäksi myös tausta-aineistoa tv-klassikon tekemisestä.

 • Kaikkien aikojen juhannusjuhlien kartta

  Tule mukaan kaikkien aikojen juhannusjuhliin!

  Juhannuksena koko Suomi muuttuu valtavaksi juhla-areenaksi.

  Tänä juhannusaattona juhlimme yhdessä satavuotiasta Suomea! Keräämme yhteen festivaalit, tanssilavat, kaupunkien juhannustapahtumat ja ihmisten omat mökkibileet ja muutamme Suomen yhdeksi valtavaksi tanssipaikaksi – kaikkien aikojen juhannusjuhla-areenaksi. Katso kartasta, ketkä ovat jo mukana, ja lisää oma juhlasi mukaan!