Hyppää pääsisältöön

Yle nimitti kirjeenvaihtajia

Yle on nimittänyt uudet kirjeenvaihtajat Washingtoniin, Moskovaan, Tukholmaan ja Pekingiin.

Yle vahvistaa ensi syksystä alkaen Yhdysvaltain raportointiaan kansainvälispoliittisen tilanteen vuoksi lähettämällä Washingtoniin kaksi kirjeenvaihtajaa. Ulkomaantoimittaja Paula Vilénin kaksivuotinen kausi alkaa 1.9.2017. Hän toimi Ylen Washingtonin kirjeenvaihtajana myös vuosina 2008–2011. Ulkomaantoimittaja Mika Hentunen aloittaa Washingtonissa 1.8.2017 ja hänen kautensa kestää vuoden 2018 loppuun. Hentunen on työskennellyt aiemmin mm. MTV:n Washingtonin kirjeenvaihtajana vuosina 2001–2008.

Ylen Venäjän kirjeenvaihtajaksi ajalle 1.9.2017–31.8.2019 on nimitetty Marjo Näkki. Hän siirtyy Moskovaan Ylen Itämeri-kirjeenvaihtajan tehtävästä Tallinnasta, missä hän on seurannut erityisesti turvallisuuspolitiikkaa.

Ylen Pohjoismaiden kirjeenvaihtajaksi on nimitetty Riikka Uosukainen. Hän siirtyy Tukholmaan turvallisuuspolitiikan erikoistoimittajan tehtävästä. Uosukaisen kaksivuotinen kausi alkaa 1.9.2017.

Ylen Aasian kirjeenvaihtajaksi ajalle 1.9.2017–31.8.2019 on valittu ulkomaantoimittaja Jenny Matikainen. Hän on perehtynyt Aasiaan ja erityisesti Kiinan politiikkaan mm. Helsingin Sanomien Säätiön stipendiaattina Shanghaissa vuosina 2013–2014.

Lisätiedot:
Elina Ravantti, ulkomaantoimituksen päällikkö, Yle Uutiset, p. 040 869 1281

Paula Vilén, Ylen Washingtonin kirjeenvaihtaja
Paula Vilén Paula Vilén, Ylen Washingtonin kirjeenvaihtaja Kuva: Seppo Sarkkinen / Yle kirjeenvaihtajat,paula vilén
Mika Hentunen, Ylen Washingtonin kirjeenvaihtaja
Mika Hentunen Mika Hentunen, Ylen Washingtonin kirjeenvaihtaja Kuva: Tiina Jutila / YLE kirjeenvaihtajat,Mika Hentunen
Marjo Näkki, Ylen Venäjän kirjeenvaihtaja
Marjo Näkki Marjo Näkki, Ylen Venäjän kirjeenvaihtaja Kuva: Derrick Frilund / Yle kirjeenvaihtajat,marjo näkki
Riikka Uosukainen, Ylen Pohjoismaiden kirjeenvaihtaja
Riikka Uosukainen Riikka Uosukainen, Ylen Pohjoismaiden kirjeenvaihtaja Kuva: Derrick Frilund / Yle kirjeenvaihtajat,Riikka Uosukainen
Jenny Matikainen, Ylen Aasian kirjeenvaihtaja
Jenny Matikainen Jenny Matikainen, Ylen Aasian kirjeenvaihtaja Kuva: Derrick Frilund / Yle jenny matikainen,kirjeenvaihtajat,yle aasia

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • esa saarinen filosofi

  Nuoren Esa Saarisen mielestä kaikkein tärkeintä oli vittuilu

  Esa Saarinen laati vittuilun teorian 1980-luvulla.

  Suomalainen kulttuuriväki oli 1980-luvulla niin lamaantunutta, että se piti vittuilla hereille. Koska vittuilu kuului taiteen ja tieteen kanssa inhimillisen toiminnan korkeimpaan luokkaan, se ansaitsi myös oman teoriansa. Ja sellaisen laati nuori filosofi Esa Saarinen. Vaikka Saarinen on sittemmin tullut tunnetuksi myönteisyyden lähettiläänä, hän näkee vanhoissa teeseissään paljon hyvää. Tosin tänä päivänä hän kirjoittaisi vittuilun sijaan kohottavuudesta.

 • Mauno Koivisto metsänraivauksessa Inkoon Tähtelässä

  Mauno Koivisto sai olla Inkoon Tähtelässä luova puuhastelija

  Mauno Koivisto viihtyi maatilallaan Inkoon Tähtelässä-

  Inkoon Tähtelä oli presidentti Mauno Koivistolle enemmän kuin kiireisten virkavuosien loma-asunto. Se oli paikka, jossa presidentistä kuoriutui esiin nestemoottoreita, traktoreita ja muuta tekniikkaa rakastava ”pikkupoika”, kuten rouva Tellervo Koivisto hymyillen luonnehtii.