Hyppää pääsisältöön

Panaman paperit toivat Pulitzer-palkinnon toimittajajärjestölle, mukana Ylen toimittajia

Minna Knus-Galán ja Kjell Lindroos ottavat vastaan Koura-palkinnon maaliskuussa 2017.
Ylen toimittajat Minna Knus-Galán ja Kjell Lindroos ottivat vastaan Koura-palkinnon maaliskuussa 2017. Minna Knus-Galán ja Kjell Lindroos ottavat vastaan Koura-palkinnon maaliskuussa 2017. Kuva: Yle/ Kjell Lindroos kjell lindroos,koura,minna knus-galán

Panaman papereita tutkinut kansainvälinen tutkivien toimittajien järjestö ICIJ (The International Consortium of Investigative Journalists) on voittanut Pulitzer-palkinnon. Suomesta ainoastaan Yle oli mukana tutkimassa asiakirjoja.

Panaman paperit vuodettiin panamalaisesta Mossack Fonseca -asianajotoimistosta saksalaiselle Süddeutsche Zeitung -lehdelle vuonna 2015. Asiakirjat jaettiin ICIJ-järjestön kautta sadoille toimittajille ympäri maailmaa. Ylen toimittaja Minna Knus-Galán ja Yleltä freelanceriksi siirtynyt Timo-Erkki Heino ovat ICIJ-järjestön suomalaisjäseniä.

Minna Knus-Galán ja Svenska Ylen toimittaja Kjell Lindroos osallistuivat tapauksen tutkintaan ja raportointiin. Panaman paperien sisältöjä käsiteltiin Ylen MOT- ja Spotlight -ohjelmissa.

Panaman papereita käsittelevä Yle TV1 ja Yle Fem kanavien yhteistuotanto MOT: Maailman suurin tietovuoto -ohjelma palkittiin Koura-pääpalkinnolla viikoittaisten ja sarjamuotoisten asiaohjelmien -sarjassa.

Pulitzer-palkinto jaetaan vuosittain Yhdysvalloissa. Palkintoja myönnetään journalistisista ja kirjallisista saavutuksista sekä sävelteoksista.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Aleksandra Mirolybov-Nurmela hymyilee kuvassa ja katsoo yläviistoon. Kuvan vasemmassa yläreunassa valkoinen Vaakakapina-leima.

  Liikunnanopettaja aiheutti ikuiset arvet: "Häpeä kulkee vahvasti mukanani"

  Aleksandra Mirolybov-Nurmela opettelee arvostamaan itseään.

  “Telinevoimistelutunnilla opettaja asetteli koko luokan ympärilleni katsomaan, kuinka tämä lihava lapsi yrittää hypätä pukin yli. Minä epäonnistuin joka kerta ja tömähdin siihen keskelle. Samaa nöyryytystä opettaja jatkoi kaikilla liikuntatunneilla."

 • Pietari K ja grafiikkaa

  Putoanko minä? Olen lukenut 1920-luvun tyttökirjoja ahdistukseen

  Lue kirjallisuusessee tai kuuntele podcast täältä!

  Keskiluokkaa ahdistaa, sillä nykyään edes koulutus ei takaa hyvää työpaikkaa ja palkkaa. Luen 1920-luvun tyttökirjoja, joissa on jotain tuttua. Niistä näkyy, että yhteiskunnallisilla luokka-asemilla leikittely on mahdollista ainoastaan rikkaille. Downshiftaaminen oli tuttu ilmiö jo viime vuosisadan alussa. Lue kirjaessee tai kuuntele podcast täältä!

 • Martti Lutherin patsas

  Miksi Martti Luther vihasi juutalaisia?

  Luther oli antisemitisti

  Uskonpuhdistaja Martti Lutherin elämän pimeisiin puoliin kuuluu hänen suhtautumisensa juutalaisiin. On vaikea ymmärtää ja hyväksyä, että armosta ja armeliaisuudesta saarnaava ihminen on kirjoittanut kirjan Juutalaisista ja heidän valheistaan – kirjan, jossa kehotettiin polttamaan ja karkottamaan juutalaiset.