Hyppää pääsisältöön

Te kysytte, me vastaamme

Steve Coogan ja Judi Dench elokuvassa Philomena
Steve Coogan ja Judi Dench elokuvassa Philomena (Teemalla perjantaina 28.4. klo 21) Steve Coogan ja Judi Dench elokuvassa Philomena Kuva: Scanbox Entertainment Judi Dench,Philomena,teeman elokuvat

Tällä sivulla on vastauksia kysymyksiin Teemasta ja kanavapaikkauudistuksesta. Kysymyksiä saa esittää lisää sivun kommenttiosiossa!
Tekniikkaan liittyviä kysymyksiä kanavapaikkauudistuksesta kerätään paraikaa erikseen, ja niihin vastataan mahdollisimman pian.

Onko Teemalla tietyt kellonajat jolloin se näkyy? Pysyykö laaja musiikkitarjonta entisellään vai tuleeko sisältöön muutoksia Teeman puolella?

Teeman lähetysajat televisiossa ovat joka päivä klo 12.00–17.25 ja tiistaista lauantaihin klo 20 alkaen. Teeman musiikkiohjelmien tarjonta pysyy entisellään ja klassisen musiikin tarjonta jopa paranee: sekä musiikkidokumentit (la klo 20) että Yle Live (pe iltaisin) jatkavat, RSO Musiikkitalossa muuttuu jokaviikkoiseksi ohjelmaksi (su iltapäivällä) ja Parrasvalot esittää edelleen klassista musiikkia ja tanssia (samoin su iltapäivällä). Tietoa Teeman tv-tarjonnasta uudella kanavapaikalla on täällä.

Pieneneekö Teeman ohjelmatarjonta muutoksen myötä, vai pysyykö entisellään? Teema on muutamaa poikkeusta lukuunottamatta ainoa kanava, jota tällä hetkellä katson suorana. Olen surullinen tästä ajan henkeä ilmentävästä niputuspäätöksestä, vaikka toisaalta se saattaa lisätä Femin hyvien ohjelmien näkyvyyttä.

Teeman ohjelmatarjonta pysyy suunnilleen entisellään. Ohjelmien paikat vaihtuvat, mutta ensilähetysten määrään kanavapaikkamuutos ei vaikuta, vaikka Teeman viikoittainen lähetysaika vähän lyhenee.

Pysyykö Teeman ohjelmisto yhtä laadukkaana kuin tähänkin asti: klassikkoelokuvat, kotimaiset arkistojen kätköt ja dokumentit? Mikä on ruotsinkielisen ohjelmiston osuus koko lähetysajasta?

Teeman ohjelmiston laatuun muutoksella ei ole vaikutusta. Monipuolinen elokuvatarjonta, arkisto-ohjelmat ja dokumentit ovat mukana uudella kanavapaikalla. Femin ohjelmiston osuus Yle Teema & Femin koko lähetysajasta on noin puolet. Teeman lähetysaika kaikkiaan vähenee muutamia tunteja viikossa.

Harmittaa se, että ohjelma alkaa vasta klo 20. Ja leffat 22. Harmittaa todella. Totta kai voi laittaa tallennukseen, mutta se kun on oikeasti ihan eri fiilis kun katsoa ns. suorana...

Kino Klassikko siirtyy sunnuntaista torstaihin ja vaihtaa kellonaikaa, mutta mikään muu Teeman elokuvapaikoista ei siirry myöhäisempään aikaan. Torstaina ja perjantaina elokuvat alkavat klo 21, ja lisäksi klassikkoelokuvia esitetään sunnuntaisin klo 12.

Kysyn vain tämän: Miksi?

Tähän kysymykseen vastaa Ylen johto: Ylen hallintoneuvosto hyväksyi lokakuussa 2016 suunnitelman Ylen tv-kanavauudistuksesta ja Yle Areenan kehittämisestä. Päätös uudistuksesta tehtiin ennakkoarvioinnin jälkeen. Ylen velvollisuus on palvella kaikkia suomalaisia, niin perinteisen television yleisöjä kuin televisiota uusilla tavoilla katsoviakin. Uusi tarjontarakenne vastaa nykyistä paremmin katsojien muuttuneeseen ja muuttuvaan mediankäyttöön. Perinteisestä tv-jakelusta ollaan siirtymässä kohti laajakaistaa ja teräväpiirtoa. Uudistuksella Yle varmistaa, että kaikki voivat katsoa televisiota nyt ja tulevaisuudessa ajasta, paikasta ja laitteesta riippumatta.

Lisää eurooppalaisia (esim espanjalaisia) laatusarjoja kuten Francon jälkeen. Lisää BBC:n laatudokkareita.

Espanjalaiset ja muut eurooppalaiset draamasarjat pysyvät osana Teeman ohjelmistoa. Uuden kanavapaikan ensimmäisellä viikolla alkaa uusi italialainen sarja Medicin mahtisuvusta, ja kesäkuussa nähdään Velvetin uusia jaksoja. Samoin laadukkaat dokumentit kuten historiasarja Euroopan juutalaisten tarina, joka sekin alkaa uuden kanavapaikan ensimmäisellä viikolla.

Will you be showing more films, or am I reading the new program grid wrong?

We will be showing about the same number of films as before, but there are a bit more films per week thanks to the new matinee film slot on Sundays.

Elokuvia Teema esittää suunnilleen saman verran kuin ennen kanavapaikan vaihdosta, mutta sunnuntaipäiviin on ilmestynyt säännöllinen matineapaikka, joten elokuvia on uudella kanavapaikalla vähän enemmän.

Tiededokumentit vain päivisin?

Näin on, Teeman tiededokumenttien molemmat lähetyspaikat televisiossa ovat päiväsaikaan. Lähes kaikki tiededokumentit löytyvät Areenasta.

Mitkä kaikki Teeman "vakioajat" muuttuu? Esim. Kino Klassikko sunnuntaina klo 18?

Nämä tiedot on koottu erikseen omaan artikkeliinsa tänne.

Miksi? Ja toiseksi kannattaako lähettää vähemmällä ohjelma ajalla noin paljon uusintoja eikö ne voi laittaa areenaan? Ja kolmanneksi miten käy dokumenttien?

Teemalla on tähänkin asti ollut paljon uusintoja, ja monet ohjelmat on nähty saman viikon aikana kahteenkin kertaan ilta-aikaan. Nyt iltojen paras katseluaika on varattu ensilähetyksille, ja uusinnat on sijoitettu ensisijaisesti päiväaikoihin. Uusintojen määrä ei Teemalla tämän myötä oikeastaan lisäänny. Iltapäivä, siis aika jona Teemalla ei tähän asti ole ollut ohjelmaa, on aika suosittua tv:n katseluaikaa, ja uskomme Teeman päivälähetysten tarjoavan monille hyvää katseltavaa.

Teeman oma Areena-kanava kuulostaa ainakin hyvältä idealta.

Se onkin hyvä idea. Areena-kanava aukeaa pian, ennen kanavapaikan vaihdosta, ja siihen kannattaa ehdottomasti tutustua!

Lyhytelokuvia, musiikkivideoita (etenkin kotimaisia), videotaidetta, kokeellista elokuvaa!

Lyhytelokuvia Teemalla esittää edelleen Uusi Kino, joka toisinaan esittää myös kokeellisempaa elokuvaa ja videotaidetta. Musiikkivideot ovat hieno toive, pidämme sen mielessä.

Näyttää tuo klassisen musiikin tarjonta aikamoisen vähäiseltä...Pääasiassa siis RSO edustaa klassisen musan tarjontaa jatkossa? No, eipähän tarvitse katsoa suomalaisien kanavien tarjontaa noin niinkuin sivistysmielessä jatkossakaan!Harmittaa vaan maksaa YLE-veroa, kun laadukkaita ohjelmia ei tunnu tulevan juuri lainkaan ja kielivähemmistöjä sorretaan. En halua maksaa viihdeohjelmista, uusinnoista ja urheilusta, kun en niitä katsokaan!

Teemalla jatkavat samat klassisen musiikin sisällöt kuin tähänkin asti: RSO:n esitykset ja Parrasvalojen musiikki, tanssi ja muu näyttämötaide sekä dokumentit. Ne nähdään tulevaisuudessa sunnuntai-iltapäivisin. RSO on tulevaisuudessa televisiossa joka viikko eikä vain kerran kuukaudessa. Ja Areenan klassisen musiikin suorien lähetysten – sekä tallenteiden – tarjonta on helposti löydettävissä Teeman Areena-kanavalla.

Klassikkoelokuvien paikka sunnuntai-iltaisin oli ihan hyvä!

Niin olikin! Kino Klassikon muutto sunnuntailta oli kompromissi, joka oli tehtävä jaettaessa iltojen parasta katseluaikaa Femin kanssa. Uskomme, että torstai klo 21 on myös hyvä lähetyspaikka klassikkoelokuville.

Ei näytä hyvältä. Tuntuikin aikoinaan uskomattoman hyvältä, että pystyi katsomaan sunnuntaina leffaa alkuillasta ja italialaisia ja espanjalaisia sarjoja sopivasti illallisen jälkeen! Nyt elokuvat liian myöhään ja musiikki liian aikaisin.Ei kaikilla ole nettiyhteyttä eikä Areenaa!

Kahden kanavan sovittamisessa samalle kanavapaikalle jouduttiin tekemään kompromisseja, ja vaikein niistä oli luonnollisesti iltojen parhaan katseluajan jakaminen. Niinpä kello 18–20 aika kuuluu nyt Femille. Teeman draamasarjat siirtyvät alkamaan klo 20, joka on tässä järjestelyssä aikaisin mahdollinen.

Ihmisiä pakotetaan siis Areenan käyttäjiksi. Nettikansan ehdoilla tietenkin.

Teeman lähetykset televisiossa jatkuvat, eikä lähetysaika juurikaan vähene. Areenan käyttäjäksi ketään ei siis pakoteta!

Pysyyhän musiikkitarjonta? Sunnuntai klo 21 on näille omistettu.

Sunnuntain klo 21 musiikkidokumentit muuttavat lauantai-iltaan klo 20 alkaviksi, ja niiden jälkeen lauantaita jatkaa tuttuun tapaan Teemalauantai. Uudella kanavapaikalla tosin musiikkidokumentti on toisinaan osa Teemalauantaita, kuten esimerkiksi ensimmäisenä lauantaina 28.4. The Rolling Stones. Yle Liven uusi paikka on perjantain myöhäisillassa.

(Ymmärrän ruotsinkielisten uutisten tarpeen, mutta) miksi teemaa ei voisi olla kaikkina iltoina eikä vaan viitenä?

Iltojen paras katseluaika oli tavalla tai toisella jaettava kahden kanavan kesken, ja Yle Fem sai nyt kaksi kokonaista iltaa viikossa. Uskallamme veikata, että Femin näiden iltojen ohjelmat löytävät katsojia myös Teeman ystävistä: maanantaisin nähdään pohjoismaisia draamasarjoja ja sunnuntaisin elokuvia ja pitkiä dokumentteja.

Miten käy Femin lauantai-iltaisin näyttämien SVT:n suorien ohjelmien kuten Melodifestivalenin?

Toukokuusta 2017 lähtien SVT Worldiä ei enää ole, ja SVT:n lähetystä ei enää nähdä Ylen kanavilla. SVT:n ohjelmat eivät kuitenkaan katoa, vaan niitä hankitaan Ylen esitettäviksi ohjelma ja sarja kerrallaan. Yle Fem lupaa, että suosituimmat SVT:n ohjelmat hankitaan suomalaisten nähtäviksi edelleen. Lisäksi osaan ohjelmista saadaan suomenkielinen tekstitys, ja niitä voidaan julkaista Areenassa toisin kuin ennen.

Entä hyvät pohjoismaiset sarjat joita on saanut katsoa femmalta?

Fem esittää edelleen pohjoismaisia sarjoja. Femin ohjelmistoon kannattaa tutustua tarkemmin täällä.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Miksi laadukas Teema pitää pakkonaittaa Femman kanssa ? Jos säästösyistä halutaan vähentää kanavia, YLE2 olisi paras vaihtoehto, koska siellä ohjelmatarjonta muutenkin on jo valmiiksi laskettu Femman tasolle ...

Lähettänyt käyttäjä

miten voitte kino klassikon siirtää torstai iltaan!kino klassikko on parasta mitä teemalla on. taas ei ole ajateltu niitä jotka menevät aamulla töihin.jotkut meistä eivät tykkää katsoa areenasta ohjelmia vaan suoraan televiosta...

Lähettänyt käyttäjä

Hei! Yle FEM on ilmoittanut että suorat SVT-ohjelmat näkyisivät edelleen suorana Suomessa mutta miten tulee käymään niille oikeasti koska esimerkiksi Allsång på Skansen (joka alkaa tiistai 27 kesäkuuta) ja Melodifestivalen (joka esitetään helmi-maaliskuun launtai-iltaisin) sijoittuu Teeman viralliseen aika-ikkunaan. Onko tämä aika-ikkuna siis kuitenkin joustava jotta molemmat kanavat saavat omat ohjelmat oikeisiin aikoihin tälläisissa tilanteissa vai miten toimitaan käytännössä?

Kanavapaikoille 7 ja 27 tulee ennen pitkää jotain aivan muuta. Ylellä ei ole niiden kanssa enää tekemistä 24.4. jälkeen. Tosin jonkin aikaa niillä näkyy tiedotusplanssi, jossa kerrotaan Teeman olevan nyt kanavapaikalla 5.

Lauri/Teema

Tässä taitaa olla väärinkäsitys: suorat SVT:n lähetykset eivät jatku Ylen kanavilla sellaisinaan. Suosituimmat ohjelmat nähdään kuitenkin edelleen Ylen kanavilla, ja tarkempia tietoja esimerkiksi Allsångin ja Melodifestivalenin tulevaisuudesta ja lähetysajoista tulee aikanaan, kannattaa seurata Yle Femin sivuja.

Lauri/Teema

Lähettänyt käyttäjä

Haluaisin nyt selkeän kyllä tai ei vastauksen siihen että onko kanavan lähetysajat joustavia? Esim. Melodifestivalen on hyvä katsoa suorana siihen aikaan kun se Ruotsissakin näytetään. Suorista ohjelmista varsinkin menee katsomisen halu jos ne näytetään vasta myöhemmin kuin Ruotsissa.

Lähettänyt käyttäjä

*lisäyksenä edelliseen kysymykseeni: on ilmoitettu että suorat lähetykset ei jatku sellaisinaan mutta Yle Fem on ilmoittanut että SVT:n ohjelmista ainakin ne jotka lähetetään suorana Ruotsissa esitettäisiin Suomessa myös suorana Yle Femillä

Lähettänyt käyttäjä

Tämä nyt menee ehkä hieman asian vierestä, mutta kysyn kuitenkin. Olen nähnyt TV:ssa useasti lyhyen pätkän, missä kerrotaan kanavamuutoksesta ja Teeman elokuvista. Taustalla soi jokin naisen esittämä laulu. Olisin todella kiitollinen, jos saisin tietää mikä kappale on kyseessä.

Lähettänyt käyttäjä

Katsojat äänestää jaloillaan ja toivottavasti suurin osa katsojista jättää yle fem ja teeman katsomisen. Kaksi kanavaa jotka erikseen palveli hyvin katsojia yhdistetään nyt yhdeksi toimimattomaksi kanavaksi.

Lähettänyt käyttäjä

Kanavanohjelma ajasta lähes 50/50 jako ruotsinkieliselle ohjelmalle. 5% vähemmistö josta ehkä 0,5% katsoo Femin tarjontaa? Olisiko aika uudistaa YLE laki ruotsinkielisen ohjelmatarjonnan vaatimuksen osalta?

Lähettänyt käyttäjä

Elisa-viihteen käyttäjänä koin melkoisen pettymyksen, kun totesin, että sekä Femma että Teema olivat hävinneet tallennettavissa olevien kanavien joukosta. Onko tilanne jatkossakin tosiaan näin ja vastauksena, että Areenasta löytyy. Jos näin, niin kannaltani uudistus on siis todella huono juttu, varsinkin, kun olen tottunut päivisin kuuntelemaan radio 1:stä Teemalta.

Lähettänyt käyttäjä

Hei – surun päivä tänään kun Ruotsin SVT:n aamuohjelmaa ”Gomorron Sverige” ei pysty enää seuraamaan SVT Worldin poistamisen takia. ONKO SIIS AINOA RATKAISU OSTAA erilliskanavana SVT1 (tai kanavapaketti mihin sisältyy SVT1)? Mikäli oikein ymmärrän niin SVT Playn uutis- ja muut suorat lähetykset eivät näy ulkomailla eli esim. Suomessa. ONKO NÄIN? Terv. Ulla/Taalintehdas/Kemiönsaari

Lähettänyt käyttäjä

"Teeman ohjelmat esitetään klo 20 jälkeen". Ihmiset, jotka haluaisivat nähdä asiallisia dokumentteja ja korkeatasoisia kulttuuriohjelmia ennen nukkumaanmenoaikaa, voivat sanoa hyvästit Ylelle ja koko TV:lle!

Elisa viihteessä kuten muissakin vastaavissa palveluissa uuden kanavapaikan "Yle Teema & Fem" pitäisi toimia normaalisti, ts. ohjelmat löytyvät sen alta. Tarkempia tietoja kannattaa kysyä palveluntarjoajalta!

Lauri/Teema

Lähettänyt käyttäjä

Femmallahan oli aika vähän suomalaista ohjelmaa (siis Suomessa tehtyä) ja jatkeeksi oli haettu jotain joutavanpäiväistä keskusteluohjelmaa ja visaa SVT:ltä. Nyt kun kanavia on yksi vähemmän, eikö jo joutaisi heivata turha SVT:n täyteohjelma pois ohjelmistosta ja ottaa tilalle suomalaista ohjelmaa, aivan sama kummalla kotimaisella kielellä.

Lähettänyt käyttäjä

Miksi hartausohjelmat ja Ylen ykkönen lopetettiin. Oliko tahallinen teko. Jos radio suomi kuuluu muuna aikana tv 1 ja tv2 kuuluu joku viihdekanava. Ylen ykkösen kuuluu myös kuuuluua.

Lähettänyt käyttäjä

Onko niin, että nyt Teeman ohjelmat tekstitetään myös ruotsiksi? Toivottavasti.

Lähettänyt käyttäjä

Luulin että tämä oli vitsi kun teemalle ilmoitettiin tv kanavapaikalla uusi kanavanumero. Uudella kanavalla tuli jotain ruotsinkielistä kamarimusisointia parhaaseen katseluaikaan. Teema siis haudataan hiljaisuudessa ja ruotsinkielinen kanava tekohengitetään näin, sillä kuka katsoo tv:tä klo 12-17.30? Vai pistäskö jäädä töistä pois. Digitaaliset tallennusvälineetkin ei toimi niin kuin pitäs vaan aina jää ohjelman loppu näkemättä tms.

Lähettänyt käyttäjä

Samaa mieltä nimim. teemafani Sepon kanssa. Tapana oli kuunnella ykkösradiota Teemalta. No, voihan sitä sitten kuunnella läppäriltä tästedes.

Ohjelmisto on todellista sillisalaattia ja sekamelskaa: välillä ruotsinkielistä ja välillä Teemaa. Nyt pitää koko ajan olla vilkuilemassa tv-ohjelmasta, että kumpaa sieltä milloinkin tulee. Ei hyvä! Ja jos muilta kanavilta ei tule mitään katsottavaa sunnuntaisin ja maanantaisin, niin ennen sentään Teemalta tuli jotain katsomisen arvoista. Nyt nekin päivät on pyhitetty Femmalle.

Olisitte ystävällisesti voineet kysyä mielipiteitä katsojilta kanavan rakenteesta ENNEN muutosta, nythän se kai on myöhäistä kun muutos on tehty.

Terveisin nimimerkki Tervemenoa Teema

Lähettänyt käyttäjä

Onko uusi kanava HD-tasoa kun mistään ei sitä tietoa löydä?

Lähettänyt käyttäjä

Uusittu logo kuvasssa on aika iso ja ruma, koska siihen on yritetty sovittaa molempien kanavien tunnukset. Eikö Teeman ohjelmien aikana voisi käyttää Teeman logoa ja Femin aikana Fem logoa?

Yle Teema

 • Agata Trzebuchowska on Anna elokuvassa Ida

  Ida

  Puolalaisdraama

  Oscar-palkitun draaman päähenkilölle, Annalle, määrätään luostarilupausta edeltävä mietintäaika. Hän käyttää sen ottamalla selvää sukunsa menneisyydestä toisen maailmansodan aikana.

 • Judi Dench ja Steve Coogan elokuvassa Philomena

  Philomena

  Judi Dench etsii häneltä kauan sitten vietyä lasta

  Judi Dench on pääosassa tosipohjaisessa, katkeransuloisessa komediassa naisesta, joka etsii häneltä riistettyä lasta sekä häntä etsinnässä auttavasta toimittajasta.

 • Contessina (Annabel Scholey) ja Cosimo (Richard Madden) sarjassa Medicit, Firenzen valtiaat

  Medicit, Firenzen valtiaat

  Upea sarja renessanssiajan Italian mahtisuvun vaiheista

  Uusi upea kahdeksanosainen historiallinen draamasarja renessanssiajan Italian mahtisuvusta.
  keskiviikkoisin ja torstaisin 26.4. alkaen klo 20.00
  koko sarja Areenassa jo nyt

 • Alivaltiosihteeri -huumoriryhmä 90-luvun puolivälissä. JYrki Liikka, Pasi Heikura, Simo Frangen ja Matti Toivonen. Liittyy tv-ohjelmaan Alivaltiosihteeri valvoo.

  Alivaltiosihteeri – virallisuuden pitkä marssi

  Alivaltiosihteeri rikkoi radioviihteen ennätyksiä

  Byrokratia, kapulakieli ynnä kaikkinainen virallinen pönötys – siinä Alivaltiosihteeri-huumorin vankka perusta. Alivaltiosihteeriä on lähemmäs 30 vuotta kuultu radiossa nähty tv:ssä ja luettu painotuotteista, mutta nyt ryhmä on tullut yhden tien päähän.
  maanantai 24.4. klo 12, uusinnat torstaina 27.4. klo 0.15 ja perjantaina 28.4. klo 14.50

 • Ville Haapasalo

  Villen seikkailua mystiseen Altai-vuoristoon seurataan Teemalla 26.4. alkaen

  Ville Haapasalon Altai 30 päivässä -sarja Teemalla

  Ville Haapasalon 30 päivässä -matkailuohjelmat saavat kovasti odotettua jatkoa, kun Ville matkaa Kaakkois-Venäjälle, Altai-vuoristoon. Sanotaan, että Altai on Venäjän henkisin ja mystisin paikka. Siellä Ville tapaa vuoristoa palvovia alkuperäiskansoja, opettelee kurkkulaulantaa ja osallistuu ainoana ulkopuolisena koskenlaskun Venäjän mestaruuskisoihin.

 • Maria Järvenhelmi ja Janne Hyytiäinen Laitakaupungin valoissa.

  Laitakaupungin valot

  Kaurismäen ankara kuvaus epäoikeudenmukaisuudesta.

  Kaurismäen Suomi-trilogian päätösosa on karu ja ankara kuvaus yksinäisyydestä ja epäoikeudenmukaisuudesta. Vartija Koistisen elämä luisuu askel kerrallaan ankeaan alamäkeen, jossa pienetkin ilonhetket ovat vain petosta.
  Katso elokuva Areenassa!

 • Kati Outinen ja Markku Peltola elokuvassa Mies vailla menneisyyttä.

  Mies vailla menneisyyttä

  Aki Kaurismäen lempeä komedia asunnottomuudesta.

  Aki Kaurismäen lempeä romanttinen komedia asunnottomuudesta, syrjäytymisestä ja osattomuudesta.
  tiistai 25.4. klo 22.00

 • kirjailija Elina Hirvonen

  Elina Hirvonen: Nationalismin edessä tarvitaan radikaalia mielikuvitusta

  Mikä on ihmisen ja maailman suhde

  Vastaus Eurooppaa ja ihmisoikeuksia horjuttavaan liikehdintään ei voi olla teknokratia tai hiljaisuus, vaan radikaali mielikuvitus. Ympäristökriisi, automatisaatio ja tekoälyn kehittyminen haastavat tulevaisuudessa yhä suuremmalla voimalla käsityksemme siitä, mitä on olla ihminen tässä maailmassa, kirjailija Elina Hirvonen kirjoittaa kolumnissaan.

 • Kuvassa: Paperi T, juontaja Niina Repo, Elina Hirvonen ja Anu Kaaja.

  Olisiko maailmanloppu mahdollista välttää scifin avulla?

  Pilkun jälkeen -ohjelman päätösjaksossa katsotaan kauas.

  Pilkun jälkeen katsoo päätösjaksossaan kauas. Scifi ja fantasia käyvät realistisen suomalaisen romaanikirjallisuuden kimppuun ja luovat uusia tulevaisuudenkuvia. Keskustelemassa ovat rap-artisti ja runoilija Paperi T eli Henri Pulkkinen, kirjailija-dokumentaristi Elina Hirvonen ja kirjailija Anu Kaaja.

 • Kirjailija Anu Kaaja

  Ajavatko pienoisromaanit tiiliskivien ohi?

  Kirjailijoita kunnioitetaan enemmän kuin käsikirjoittajia

  Kirjailija-käsikirjoittaja Anu Kaaja arvelee kirjallisuuden kentän monipuolistuvan jatkossa. Kaunokirjallisuuden ensisijaisena haasteena hän näkee muutoksen ihmisten ajankäytössä.

 • Niina Repo

  Pilkun jälkeen

  Kymmenen keskustelua sadan vuoden kirjoista

  Uudessa kirjallisuussarjassa uuden polven kirjailijat keskustelevat suomalaisesta kirjallisuudesta luotsinaan kirjailija Niina Repo.
  maanantaisin 13.2. alkaen klo 21.00

 • Ralph Steadmanin kuva Mr. Gonzosta. Dokumenttielokuvasta For No Good Reason.

  For No Good Reason

  Dokumentti gonzokuvittaja Ralph Steadmanista nyt Areenassa

  Johnny Depp johdattaa katsojat Hunter S. Thompsonin ystävän ja kuvittajan Ralph Steadmanin villiin taiteeseen. Dokumenttielokuvan For No Good Reason ohjasi Charlie Paul.
  Nyt Areenassa

 • mistaken for strangers,

  Mistaken for Strangers

  Pikkuveli The Nationalin roudarina. Nyt Areenassa.

  The Nationalin laulusolisti Matt Berninger palkkaa bändinsä roudariksi pikkuveljensä. Pikkuveli Tom ottaa mukaan kameran. Lopputuloksena on erilainen kiertuetaltiointi, Spinal Tapin veroiseksi komediaksi kehuttu kuvaus kulttibändin keikka-arjesta, musiikkibisneksen kulissien takaisesta elämästä ja sisarussuhteiden vaikeudesta.
  Nyt Areenassa

 • Rockin klassikkolevyt: Deep Purple / Made in Japan

  Rockin klassikkolevyt: Deep Purple / Made in Japan

  Dokumentti klassikkobändin tuplalivealbumista.

  Dokumentti Deep Purplen legendaarisesta tuplalivealbumista, joka ilmestyi vuonna 1972. Japanin-kiertueella taltioidulla levyllä yhtye esiintyy klassisessa kokoonpanossaan: Ian Gillan, Ritchie Blackmore, Jon Lord, Roger Glover ja Ian Paice.
  Nyt Areenassa

 • Batman

  Batman

  Batkanava on Teema ja Bat-aika perjantai klo 19

  Vaviskaa Gotham Cityn konnat ja Batmanin arkkiviholliset! Batman valtaa Teeman. Vuoden 2017 aikana nähdään sarjan 1. ja 2. tuotantokausi! Joka perjantai kaksi jaksoa kerrallaan samaan lepakkoaikaan samalla lepakkokanavalla.
  perjantaisin klo 19.00

 • Batman-kuvakeräyksen satoa.

  Pyhä hallusinaatio mikä Batman-albumi!

  Katso upea valokuvakooste suomalaisia Batmanejä ennen ja nyt

  Pyhät bikinit! Suomi on täynnä viittasankareita. Katsojat lähettivät meille omia Batman-kuviaan vuosilta 1966–2015. Toinen toistaan hienompia valokuvia on jo liki 150. Katso ja hämmästy!

 • Loppukevään 2017 elokuvia Teemalla. Kuvakollaasi.

  Teeman kevään elokuvat

  Elokuvia neljänä päivänä viikossa

  Teeman keväässä 2017 nähdään elokuvia vähintään neljänä päivänä viikossa. Loppukeväällä luvassa muun muassa Ghibli-animaatioita, Aki Kaurismäkeä ja Jack Nicholsonin 1970-luvun mestariteoksia.

 • Muoti ja kauneus -paketin kuva

  Oi maamme!

  Tee oma videosi arkistofilmeistä

  Yle kutsuu kaikki suomalaiset tekemään arkistofilmeistä uusia lyhytelokuvia ja videotaidetta. Katsojien videoita julkaistaan pitkin vuotta Areenassa, ja syksyllä 2017 parhaista videoista koostetaan ohjelmasarja Teemalle. Oi maamme! on osa Ylen Suomi 100 -ohjelmistoa. Katso täältä ohjeet ja ryhdy leikkaamaan!