Hyppää pääsisältöön

Rikos yhdistää – Tommy ja Tuppence seikkailevat

Rikos yhdistää -sarjassa Agatha Christien etsiväpariskunta Tommy ja Tuppence seikkailevat kylmän sodan aikaisessa Britanniassa.
Tommy (David Walliams) ja Tuppence (Jessica Raine) seikkailevat kylmän sodan aikaisessa Britanniassa. Rikos yhdistää -sarjassa Agatha Christien etsiväpariskunta Tommy ja Tuppence seikkailevat kylmän sodan aikaisessa Britanniassa. Kuva: 2015 Endor Productions rikos yhdistää,yle tv1

TV1 lauantaisin 6.5. - 10.6.2017 klo 19.35 - 20.30
Yle Areenassa 30 päivää

Agatha Christien salapoliisiromaaneissa seikkailee Hercule Poirot´n ja Neiti Marplen lisäksi aviopari Tommy ja Tuppence Beresford. On aika nostaa nämä vähemmän tunnetut hahmot ansaitsemaansa valokeilaan.

Uusi brittidekkarisarja Rikos yhdistää (Partners in Crime) pohjautuu Christien samannimiseen romaaniin. Salapoliisipariskunta liikkuu nyt 1950-luvulle sijoittuvissa tarinoissa kylmän sodan aikaisessa Britanniassa. Sarjan kaksi tarinaa ovat kumpikin kolmiosaisia.

Päärooleissa tutut näyttelijät

Tommyn roolissa nähdään sarjoista Kuninkaallinen henkivartija, Lennetään! ja Pikku-Britannia USA tuttu näyttelijä David Walliams. Tuppence-rouvaa näyttelee Jessica Raine, tuttu sarjoista Hakekaa kätilö! ja Susipalatsi.

Sarjan ohjaaja Edward Hall on ollut tekemässä muun muassa suosikkisarjaa Downton Abbey.

Rikos yhdistää -sarjassa Agatha Christien etsiväpariskunta Tommy ja Tuppence seikkailevat kylmän sodan aikaisessa Britanniassa.
Tuppence-rouvalla (Jessica Raine) on vilkas mielikuvitus. Tommy (David Walliams) on helppo houkutella mukaan, kun jotain tapahtuu. Rikos yhdistää -sarjassa Agatha Christien etsiväpariskunta Tommy ja Tuppence seikkailevat kylmän sodan aikaisessa Britanniassa. Kuva: 2015 Endor Productions rikos yhdistää,yle tv1

Toistensa vastakohtia

Aviopari Tommy ja Tuppence ovat toistensa vastakohtia. Mehiläiskasvatuksesta innostunut Tommy on leppoisampi ja hidas syttymään, mutta helppo houkutella mukaan kun jossain alkaa tapahtua.

Tuppencella on terävä pää ja varsin vilkas mielikuvitus. Joskus hän näkee tilaisuuden seikkailuun sielläkin, missä sitä ei ole. Naisen terävä vainu kuitenkin on enimmäkseen oikeassa. Ja tämän takia Beresfordit ovat kohta liemessä, josta pitää pyristellä irti.

Salaisia tehtäviä

Rikos yhdistää -sarjan aloitustarinassa Salainen vastustaja (The Secret Adversary) nuori nainen katoaa junamatkan aikana. Tommy ja Tuppence selvittävät liittyykö tapaukseen jotain hämärää.

Tarinassa Salomonin tuomio (N or M?) Tommy lähtee suorittamaan salaista tehtävää, jonka tarkoituksena on paljastaa Neuvostoliiton vakoilija. Tuppence ei aio jäädä kotiin, vaan ilmestyy yllättäen samaan paikkaan.

Muissa rooleissa nähdään muun muassa Camilla Marie Beeput, Matthew Steer ja James Fleet.

Partners in Crime. Tarinat sovittaneet: Zinnie Harris ja Claire Wilson. Tuotanto: Endor Productions, Agatha Christie Productions, BBC, Britannia, 2015.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Upeaa! Jo oli aikakin saada myös Tommy ja Tuppence ruutuun, ei ole Agathan voittanutta. Mielenkiinnolla odotan, miten T&T tarinat on tehty ruutuun! Kiitos Yle hankinnasta!

Lähettänyt käyttäjä

Niin, sarjasta on tehty versio jo 80-luvulla, jolloin pääosissa olivat James Warwick ja Francesca Annis, muista että olisi ollut ihan mukavaa viihdettä ja Francesca tosi kaunis Tuppencena.

Lähettänyt käyttäjä

Hienoa, että saamme mainion David Walliamsin iloksemme!

 • Sveitsiläinen opettaja, Saamen kulttuurin tuntija Hans Ulrich Schwaar, 93, haluaa elää loppuelämänsä Suomen Lapissa,

  Kotiin Näkkälään

  93-vuotias sveitsiläinen opettaja palaa vielä Lappiin.

  Sveitsiläinen opettaja, Saamen kulttuurin tuntija Hans Ulrich Schwaar, 93, haluaa elää loppuelämänsä Suomen Lapissa,

 • McDowellin piirikunta Länsi-Virginiassa on USA:n köyhimpiä. Alueen asukkaat äänestivät upporikasta Donald Trumpia enemmän kuin missään muualla Yhdysvalloissa.

  Ulkolinja: #trumpland

  Köyhän piirikunnan asukkaat äänestivät upporikasta Trumpia.

  McDowellin piirikunta Länsi-Virginiassa on USA:n köyhimpiä. Alueen asukkaat äänestivät upporikasta Donald Trumpia enemmän kuin missään muualla Yhdysvalloissa.

 • Kai Lehtisen ohjaama elokuva Umur kertoo nuoresta miehestä, joka tapaa matkalla pohjoiseen naisen.

  Umur

  Nuori mies tapaa matkallaan pohjoiseen naisen.

  Elokuva Umur kertoo nuoresta miehestä, joka tapaa matkallaan pohjoiseen naisen.

 • Karismaattisen laulajan Olavi Uusivirran keikka taltioitiin Ruisrockissa.

  Yle Live: Olavi Uusivirta

  Karismaattisen laulajan keikka taltioitiin Ruisrockissa.

  Karismaattisen laulajan Olavi Uusivirran keikka taltioitiin Ruisrockissa.