Hyppää pääsisältöön

Rikos yhdistää – Tommy ja Tuppence seikkailevat

Rikos yhdistää -sarjassa Agatha Christien etsiväpariskunta Tommy ja Tuppence seikkailevat kylmän sodan aikaisessa Britanniassa.
Tommy (David Walliams) ja Tuppence (Jessica Raine) seikkailevat kylmän sodan aikaisessa Britanniassa. Rikos yhdistää -sarjassa Agatha Christien etsiväpariskunta Tommy ja Tuppence seikkailevat kylmän sodan aikaisessa Britanniassa. Kuva: 2015 Endor Productions rikos yhdistää,yle tv1

TV1 lauantaisin 6.5. - 10.6.2017 klo 19.35 - 20.30
Yle Areenassa 30 päivää

Agatha Christien salapoliisiromaaneissa seikkailee Hercule Poirot´n ja Neiti Marplen lisäksi aviopari Tommy ja Tuppence Beresford. On aika nostaa nämä vähemmän tunnetut hahmot ansaitsemaansa valokeilaan.

Uusi brittidekkarisarja Rikos yhdistää (Partners in Crime) pohjautuu Christien samannimiseen romaaniin. Salapoliisipariskunta liikkuu nyt 1950-luvulle sijoittuvissa tarinoissa kylmän sodan aikaisessa Britanniassa. Sarjan kaksi tarinaa ovat kumpikin kolmiosaisia.

Päärooleissa tutut näyttelijät

Tommyn roolissa nähdään sarjoista Kuninkaallinen henkivartija, Lennetään! ja Pikku-Britannia USA tuttu näyttelijä David Walliams. Tuppence-rouvaa näyttelee Jessica Raine, tuttu sarjoista Hakekaa kätilö! ja Susipalatsi.

Sarjan ohjaaja Edward Hall on ollut tekemässä muun muassa suosikkisarjaa Downton Abbey.

Rikos yhdistää -sarjassa Agatha Christien etsiväpariskunta Tommy ja Tuppence seikkailevat kylmän sodan aikaisessa Britanniassa.
Tuppence-rouvalla (Jessica Raine) on vilkas mielikuvitus. Tommy (David Walliams) on helppo houkutella mukaan, kun jotain tapahtuu. Rikos yhdistää -sarjassa Agatha Christien etsiväpariskunta Tommy ja Tuppence seikkailevat kylmän sodan aikaisessa Britanniassa. Kuva: 2015 Endor Productions rikos yhdistää,yle tv1

Toistensa vastakohtia

Aviopari Tommy ja Tuppence ovat toistensa vastakohtia. Mehiläiskasvatuksesta innostunut Tommy on leppoisampi ja hidas syttymään, mutta helppo houkutella mukaan kun jossain alkaa tapahtua.

Tuppencella on terävä pää ja varsin vilkas mielikuvitus. Joskus hän näkee tilaisuuden seikkailuun sielläkin, missä sitä ei ole. Naisen terävä vainu kuitenkin on enimmäkseen oikeassa. Ja tämän takia Beresfordit ovat kohta liemessä, josta pitää pyristellä irti.

Salaisia tehtäviä

Rikos yhdistää -sarjan aloitustarinassa Salainen vastustaja (The Secret Adversary) nuori nainen katoaa junamatkan aikana. Tommy ja Tuppence selvittävät liittyykö tapaukseen jotain hämärää.

Tarinassa Salomonin tuomio (N or M?) Tommy lähtee suorittamaan salaista tehtävää, jonka tarkoituksena on paljastaa Neuvostoliiton vakoilija. Tuppence ei aio jäädä kotiin, vaan ilmestyy yllättäen samaan paikkaan.

Muissa rooleissa nähdään muun muassa Camilla Marie Beeput, Matthew Steer ja James Fleet.

Partners in Crime. Tarinat sovittaneet: Zinnie Harris ja Claire Wilson. Tuotanto: Endor Productions, Agatha Christie Productions, BBC, Britannia, 2015.

 • Yksinäiset sudet ovat uudenlaista terrorismia. BBC:n dokumentti selvittää, miten näitä henkilöitä etsitään.

  Panorama: Euroopan uudet terroristit

  Yksinäiset sudet ovat uudenlaista terrorismia.

  Yksinäiset sudet ovat uudenlaista terrorismia. BBC:n dokumentti selvittää, miten näitä henkilöitä etsitään.

 • Donald Trumpin esikunnassa käydään kovaa valtataistelua.

  Ulkolinja: Taistelu Trumpin esikunnassa

  Donald Trumpin esikunnassa käydään kovaa valtataistelua.

  Uunituore amerikkalaisdokumentti selvittää, minkälainen on miehiään Trumpin lähin neuvonantaja Stephen Bannon.

 • Kirurgi Claes Cedercreutz perusti Suomen ensimmäisen nuorisosirkuksen Haminaan.

  Muisti: Erikoisen kirurgin sirkus

  Ensimmäinen nuorisosirkus perustettiin 1973 Haminaan.

  Kirurgi Claes Cedercreutz perusti Suomen ensimmäisen nuorisosirkuksen Haminaan.

 • Tekoälytutkija, professori Timo Honkela sairastaa parantumatonta aivosyöpää. Testamenttinaan hän haluaa kehittää Rauhankoneen.

  Itse asiassa kuultuna: Timo Honkela

  Syöpää sairastava Timo Honkela kehittää Rauhankonetta.

  Tekoälytutkija, professori Timo Honkela sairastaa parantumatonta aivosyöpää. Testamenttinaan hän haluaa kehittää Rauhankoneen.