Hyppää pääsisältöön

Vielä ehtii pöntöttämään – Kotkassa ja Parkanossa suuret pönttötalkoot lauantaina

Ensi lauantaina 22.4. järjestetään kahdet suuret pönttötalkoot, Kotkassa ja Parkanossa.

Kotkassa nikkaroidaan tulevana viikonloppuna muun muassa telkänpönttöjä. Telkänpönttö on suosittu pesäpaikka, sillä siellä pesivät mielellään muutkin lajit, kuten helmipöllö, naakka ja uuttukyyhky – joskus orava.

Aihioita on varattu rutkasti, joten jokainen pääsee varmasti nakuttelemaan. Talkoot järjestetään Holvinsaaressa klo 10-18. Paikanpäälle on opasteet Holvinsaaren koululta.

miljoona pönttöä
miljoona pönttöä miljoona linnunpönttöä

Pro Parkano järjestää linnunpönttötalkoot lauantaina 22.4.2017 kello 12.00 – 16.00 Parkanon Listatehtaalla. Tavoitteena on koota 500 linnunpönttöä. Huom! Ota mukaan oma vasara!

Talkoopaikan osoite on Teollisuustie 11.

Lisää ohjelmasta

Uusimmat sisällöt - Miljoona linnunpönttöä

 • Käki istuu oksalla.

  Lintumaailman vähenevä "aatelisto": Käki

  Kukkuva soidinääni ”kuk-kuu, kuk-kuu”.

  Käki on naakan kokoinen mutta paljon hoikempi, haukkamaisen pitkäpyrstöinen mutta lyhytjalkainen. Selkä on siniharmaa (naaraalla joskus punaruskea), vatsa tummaraitaisen valkoinen. Piilottelevan ja varovaisen käen huomaa helpoiten koiraan kukkuvasta soidinäänestä ”kuk-kuu, kuk-kuu”.

 • viirupöllö

  Tässä ovat Viiru ja Raita!

  Viirupöllönpoikasten nimikilpailu on ratkennut.

  Viirupöllönpoikasten nimikilpailu on ratkennut. Poikaset saivat nimensä ja tunnistamista helpottavat värirenkaat suorassa lähetyksessä sunnuntaina 21.5.

 • viirupöllön poikanen

  Selviytyvätkö pöllönpoikaset kylmästä keväästä?

  Joskus pöntöistä voi löytyä yllätyksiä,kuten telkänpoikasia.

  Lähdimme viirupöllötutkijoiden matkaan selvittämään, miten pöllöjen pesintä tänä keväänä sujuu. Joskus pöntöistä voi löytyä yllätyksiä. Mitä tutkija tuumasi löytäessään pöllönpöntöstä terhakan telkänpoikasen?

 • viirupöllö

  Äänestä parhaat nimet viirupöllökaksosille!

  Ranuan viirupöllönpoikaset saavat nimensä sunnuntaina 21.5.

  Ranuan viirupöllönpoikaset saavat nimensä suorassa lähetyksessä sunnuntaina 21.5. Pöllönpoikasille tuli yli 500 nimipariehdotusta, joiden joukosta raati valitsi viisi suosikkiaan. Nyt te pääsette äänestämään lopullisesta valinnasta!