Hyppää pääsisältöön

Jukka Puotila jää eläkkeelle Kansallisteatterista - kertoi päätöksestään Puoli seitsemän -lähetyksessä

Jukka Puotila Puoli seiskassa keväällä 2017.
Jukka Puotila Puoli seiskassa keväällä 2017. Kuva: Yle Jukka Puotila,Puoli seitsemän

Suomen tunnetuimpiin näyttelijöihin kuuluva Jukka Puotila jää eläkkeelle Kansallisteatterista. Toissa vuonna puhjennut vakava sairaus sai miettimään elämänarvot uusiksi: vähemmän työtä, enemmän elämistä. Puotila kertoi päätöksestään ensimmäistä kertaa julkisesti Puoli seitsemän -ohjelmassa.

sehän on maailman paras työ, ihana.

Totesi Puotila Kansallisteatterista työympäristönä. Puotila sanoi, että vielä on mahdollisuus tottua tavalliseen arkeen hetkeksi aikaa, elämään ilman teatterin säännöllisen hankalia aikatauluja. Tulevaisuudesta kysyttäessä näyttelijä toteaa, että suunnitelmissa on ainakin liikkuminen. Ehkä venyttelyllekin jää nyt aikaa, yli 35 vuoden uran tehnyt Puotila naurahti. Mieleisiä miehelle ovat myös ukin työt, teatterilta vapautuva aika antaa aikaa lastenlasten kanssa viihtymiseen.


suunnitelmana on viettää vähän niinkuin sellaista ukin elämää.

Tunnettu näyttelijä, koomikko ja imitaattori on ollut kiinnitettynä Suomen Kansallisteatteriin vuodesta 1984 alkaen. Koko kansalle hän on tullut tutuksi monista tv:n viihdeohjelmista ja TV1:n legendaarisesta Kotikatu-sarjasta, jossa hän esitti Pertti Mäkimaata yli 17 vuoden ajan. Kotikatuaikoja Puotila muistelee lämmöllä.

kyllä sitä huolella yritettiin tehdä.
Mäkimaan perhe TV1:n sarjasta Kotikatu
Mäkimaan perhe TV1:n sarjasta Kotikatu Kuva: Yle Kuvapalvelu Jukka Puotila,Kotikatu

Syksyllä juhlanäytelmä Koivu ja tähti

Tällä hetkellä Puotila on pääroolissa Kansallisteatterin näytelmässä Kuolema Venetsiassa. Syksyllä Puotila on vielä mukana Pirkko Saision kirjoittamassa Kansallisteatterin juhlanäytelmässä Koivu ja tähti. Sen jälkeen alkavat eläkepäivät.

 Kuolema Venetsiassa. Kuvassa Jukka Puotila ja Jukka-Pekka Palo
Kuolema Venetsiassa. Kuvassa Jukka Puotila ja Jukka-Pekka Palo Kuva: Kansallisteatteri, Tuomo Manninen Jukka Puotila,Jukka-Pekka Palo,Kuolema Venetsiassa,Suomen Kansallisteatteri

Kotikadun ensimmäisen tuotantokauden jaksot ovat katsottavissa Yle Areenassa. Toinen tuotantokausi julkaistaan 27.4.2017.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Aleksandra Mirolybov-Nurmela hymyilee kuvassa ja katsoo yläviistoon. Kuvan vasemmassa yläreunassa valkoinen Vaakakapina-leima.

  Liikunnanopettaja aiheutti ikuiset arvet: "Häpeä kulkee vahvasti mukanani"

  Aleksandra Mirolybov-Nurmela opettelee arvostamaan itseään.

  “Telinevoimistelutunnilla opettaja asetteli koko luokan ympärilleni katsomaan, kuinka tämä lihava lapsi yrittää hypätä pukin yli. Minä epäonnistuin joka kerta ja tömähdin siihen keskelle. Samaa nöyryytystä opettaja jatkoi kaikilla liikuntatunneilla."

 • Pietari K ja grafiikkaa

  Putoanko minä? Olen lukenut 1920-luvun tyttökirjoja ahdistukseen

  Lue kirjallisuusessee tai kuuntele podcast täältä!

  Keskiluokkaa ahdistaa, sillä nykyään edes koulutus ei takaa hyvää työpaikkaa ja palkkaa. Luen 1920-luvun tyttökirjoja, joissa on jotain tuttua. Niistä näkyy, että yhteiskunnallisilla luokka-asemilla leikittely on mahdollista ainoastaan rikkaille. Downshiftaaminen oli tuttu ilmiö jo viime vuosisadan alussa. Lue kirjaessee tai kuuntele podcast täältä!

 • Martti Lutherin patsas

  Miksi Martti Luther vihasi juutalaisia?

  Luther oli antisemitisti

  Uskonpuhdistaja Martti Lutherin elämän pimeisiin puoliin kuuluu hänen suhtautumisensa juutalaisiin. On vaikea ymmärtää ja hyväksyä, että armosta ja armeliaisuudesta saarnaava ihminen on kirjoittanut kirjan Juutalaisista ja heidän valheistaan – kirjan, jossa kehotettiin polttamaan ja karkottamaan juutalaiset.