Hyppää pääsisältöön

Kehity supervääntäjäksi Puoli seiskan vinkeillä!

Tuulianna Tola j Jussi Koskinen vääntävät kättä
Tuulianna Tola j Jussi Koskinen vääntävät kättä Kuva: Tuulianna Tola jussi koskinen,Kädenvääntö,tuulianna tola

Kädenväännön moninkertainen suomenmestari Jussi Koskinen neuvoo, mihin kädenväännössä kannattaa kiinnittää huomiota. Taidot kehittyvät sen mukaan, mitä enemmän vääntää.
Aloittelijan kannattaa ammentaa seuraavista vinkeistä:

1. Katso kättä. Älä käännä katsettasi, äläkä ainakaan vartaloasi poispäin vastavääntäjästä. Katso vääntävää kättäsi, kaikki tapahtuu siinä.

2. Älä väännä. Kädenväännössä ei oikeastaan ole kyse käden vääntämisestä, vaan voima lähtee jaloista ja koko kropasta. Tästä syystä seuraava vinkki onkin:

3. Seiso. Pyri vääntämään kättä pöydän ääressä seisten, koska silloin saat mukaan koko kehosi voiman ja sinun on helpompi vetää kilpakumppanisi häviöön.

4. Vedä. Ajattele kädenvääntöä merimiespainina, jossa pyrit vetämään vastustajasi pois puomin päältä. Kädenväännössä on kyse samanlaisesta liikkeestä.

5. Jousta ja nosta. Kun joustat hieman lantiostasi, kätesi nousee aavistuksen verran ylöspäin. Silloin vastapuolen homma muuttuu entistä hankalammaksi.

Onnea vääntöön!

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Aleksandra Mirolybov-Nurmela hymyilee kuvassa ja katsoo yläviistoon. Kuvan vasemmassa yläreunassa valkoinen Vaakakapina-leima.

  Liikunnanopettaja aiheutti ikuiset arvet: "Häpeä kulkee vahvasti mukanani"

  Aleksandra Mirolybov-Nurmela opettelee arvostamaan itseään.

  “Telinevoimistelutunnilla opettaja asetteli koko luokan ympärilleni katsomaan, kuinka tämä lihava lapsi yrittää hypätä pukin yli. Minä epäonnistuin joka kerta ja tömähdin siihen keskelle. Samaa nöyryytystä opettaja jatkoi kaikilla liikuntatunneilla."

 • Pietari K ja grafiikkaa

  Putoanko minä? Olen lukenut 1920-luvun tyttökirjoja ahdistukseen

  Lue kirjallisuusessee tai kuuntele podcast täältä!

  Keskiluokkaa ahdistaa, sillä nykyään edes koulutus ei takaa hyvää työpaikkaa ja palkkaa. Luen 1920-luvun tyttökirjoja, joissa on jotain tuttua. Niistä näkyy, että yhteiskunnallisilla luokka-asemilla leikittely on mahdollista ainoastaan rikkaille. Downshiftaaminen oli tuttu ilmiö jo viime vuosisadan alussa. Lue kirjaessee tai kuuntele podcast täältä!

 • Martti Lutherin patsas

  Miksi Martti Luther vihasi juutalaisia?

  Luther oli antisemitisti

  Uskonpuhdistaja Martti Lutherin elämän pimeisiin puoliin kuuluu hänen suhtautumisensa juutalaisiin. On vaikea ymmärtää ja hyväksyä, että armosta ja armeliaisuudesta saarnaava ihminen on kirjoittanut kirjan Juutalaisista ja heidän valheistaan – kirjan, jossa kehotettiin polttamaan ja karkottamaan juutalaiset.