Hyppää pääsisältöön

Pönttölaskuri piilotetaan – rekisteröintiä voi silti jatkaa 21.5. asti

miljoona linnunpönttöä
miljoona linnunpönttöä Kuva: Yle / Risto Salovaara kirjosieppo,linnunpesät

Miljoona linnunpönttöä -kampanjaa on jäljellä reilu viikko. Kampanja huipentuu sunnuntaina 21.5. juhlalähetykseen, jonka aikana pönttölaskuri suljetaan lopullisesti.

Jotta jännitys säilyy loppuun asti, pönttölaskuri piilotetaan äitienpäivänä 14.5. klo 18.30. Vaikka pönttölukema ei ole näkyvillä, rekisteröintiä voi jatkaa vanhaan malliin. Lopullinen pönttölukema paljastetaan Ulos luontoon Kevätseuranta -ohjelman viimeisessä osassa, jossa juhlitaan Miljoonaa linnunpönttöä.

Nyt siis viimeisetkin pöntöt rekisteriin!

Ulos luontoon Kevätseuranta 5/5: Miljoonan linnunpöntön juhlat. Su 21.5. TV1 klo 18.15.

Uusimmat sisällöt - Miljoona linnunpönttöä

 • viirupöllön poikanen

  Selviytyvätkö pöllönpoikaset kylmästä keväästä?

  Joskus pöntöistä voi löytyä yllätyksiä,kuten telkänpoikasia.

  Lähdimme viirupöllötutkijoiden matkaan selvittämään, miten pöllöjen pesintä tänä keväänä sujuu. Joskus pöntöistä voi löytyä yllätyksiä. Mitä tutkija tuumasi löytäessään pöllönpöntöstä terhakan telkänpoikasen?

 • viirupöllö

  Äänestä parhaat nimet viirupöllökaksosille!

  Ranuan viirupöllönpoikaset saavat nimensä sunnuntaina 21.5.

  Ranuan viirupöllönpoikaset saavat nimensä suorassa lähetyksessä sunnuntaina 21.5. Pöllönpoikasille tuli yli 500 nimipariehdotusta, joiden joukosta raati valitsi viisi suosikkiaan. Nyt te pääsette äänestämään lopullisesta valinnasta!

 • viirupöllön poikanen

  Ehdota nimiä viirupöllösisaruksille!

  Blondi ja Elias ovat saaneet kaksi poikasta.

  Blondi ja Elias, Ranuan eläinpuistossa asuva viirupöllöpariskunta, ovat saaneet kaksi poikasta. Poikaset kuoriutuivat vapun tienoilla Blondi-emon haudottua niitä huhtikuun alusta asti. Mitkä nimet niille sinun mielestäsi sopisivat?