Hyppää pääsisältöön

Äänestä parhaat nimet viirupöllökaksosille!

viirupöllö
Viirupöllön poikaset hämäläisessä metsässä. Nämä poikaset ovat samanikäisiä kuin ranualaiset serkkunsa. viirupöllö Kuva: Mari Pihlajaniemi viirupöllön poikaset

Ranuan viirupöllönpoikaset saavat nimensä suorassa lähetyksessä sunnuntaina 21.5. Pöllönpoikasille tuli yli 500 nimipariehdotusta, joiden joukosta raati valitsi viisi suosikkiaan. Nyt te pääsette äänestämään lopullisesta valinnasta!

Mitkä olisivat parhaat nimet viirupöllökaksosille?

Kiitos osallistumisesta. Kysely on suljettu.

Äänestys päättyy lauantaina 20.5.2017

Blondi ja Elias, Ranuan eläinpuistossa asuva viirupöllöpariskunta, ovat saaneet kaksi poikasta. Poikaset kuoriutuivat vapun tienoilla Blondi-emon haudottua niitä huhtikuun alusta asti.

Sisarukset pysyttelevät pesässä noin kuukauden kuoriutumisen jälkeen. Ne lähtevät pöntöstä lentokyvyttöminä ja varsin avuttomina. Emot hoitavatkin poikasiaan vielä useita kuukausia niiden jätettyä kotipöntön. Poikaset asustavat vanhempiensa läheisyydessä syksyyn asti. Sen jälkeen ne alkavat itsenäistyä ja pesivät ensimmäisen kerran itse 2-3 -vuotiaina.

Poikasten elämää pöntössä pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä.

Teksti: Mari Pihlajaniemi

Uusimmat sisällöt - Miljoona linnunpönttöä

 • viirupöllön poikanen

  Selviytyvätkö pöllönpoikaset kylmästä keväästä?

  Joskus pöntöistä voi löytyä yllätyksiä,kuten telkänpoikasia.

  Lähdimme viirupöllötutkijoiden matkaan selvittämään, miten pöllöjen pesintä tänä keväänä sujuu. Joskus pöntöistä voi löytyä yllätyksiä. Mitä tutkija tuumasi löytäessään pöllönpöntöstä terhakan telkänpoikasen?

 • viirupöllö

  Äänestä parhaat nimet viirupöllökaksosille!

  Ranuan viirupöllönpoikaset saavat nimensä sunnuntaina 21.5.

  Ranuan viirupöllönpoikaset saavat nimensä suorassa lähetyksessä sunnuntaina 21.5. Pöllönpoikasille tuli yli 500 nimipariehdotusta, joiden joukosta raati valitsi viisi suosikkiaan. Nyt te pääsette äänestämään lopullisesta valinnasta!

 • viirupöllön poikanen

  Ehdota nimiä viirupöllösisaruksille!

  Blondi ja Elias ovat saaneet kaksi poikasta.

  Blondi ja Elias, Ranuan eläinpuistossa asuva viirupöllöpariskunta, ovat saaneet kaksi poikasta. Poikaset kuoriutuivat vapun tienoilla Blondi-emon haudottua niitä huhtikuun alusta asti. Mitkä nimet niille sinun mielestäsi sopisivat?