Hyppää pääsisältöön

Ylen toimittajille Journalismin johtotähti -palkinto

Minna Knus-Galán ja Kjell Lindroos
Minna Knus-Galán ja Kjell Lindroos Minna Knus-Galán ja Kjell Lindroos kjell lindroos,minna knus-galán

Tutkivan journalismin yhdistys on myöntänyt tänä vuonna uuden palkinnon, Journalismin johtotähti -palkinnon Ylen toimittajille Minna Knus-Galánille ja Kjell Lindroosille. Palkinto myönnettiin Panaman papereihin liittyvistä paljastuksista.

Vuoden 2016 Lumilapio-palkinnon yhdistys myönsi Turun Sanomien Rebekka Härköselle. Palkinto annettiin juttusarjasta, joka paljasti Kupittaan sairaalan suljetun osaston väärinkäytökset.

Minna Knus-Galán on mukana kansainvälisessä tutkivien toimittajien järjestössä ICIJ:ssä, joka palkittiin huhtikuussa Pulitzer-palkinnolla Panaman papereiden tutkinnasta.

Minna Knus-Galánille ja Kjell Lindroosille ojennettiin alkuvuodesta myös Koura-pääpalkinto. Voitto tuli Panaman papereita käsittelevälle Yle TV1 ja Yle Fem kanavien yhteistuotannolle MOT: Maailman suurin tietovuoto. Ohjelma palkittiin viikoittaisten ja sarjamuotoisten asiaohjelmien -sarjassa.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • esa saarinen filosofi

  Nuoren Esa Saarisen mielestä kaikkein tärkeintä oli vittuilu

  Esa Saarinen laati vittuilun teorian 1980-luvulla.

  Suomalainen kulttuuriväki oli 1980-luvulla niin lamaantunutta, että se piti vittuilla hereille. Koska vittuilu kuului taiteen ja tieteen kanssa inhimillisen toiminnan korkeimpaan luokkaan, se ansaitsi myös oman teoriansa. Ja sellaisen laati nuori filosofi Esa Saarinen. Vaikka Saarinen on sittemmin tullut tunnetuksi myönteisyyden lähettiläänä, hän näkee vanhoissa teeseissään paljon hyvää. Tosin tänä päivänä hän kirjoittaisi vittuilun sijaan kohottavuudesta.

 • Mauno Koivisto metsänraivauksessa Inkoon Tähtelässä

  Mauno Koivisto sai olla Inkoon Tähtelässä luova puuhastelija

  Mauno Koivisto viihtyi maatilallaan Inkoon Tähtelässä-

  Inkoon Tähtelä oli presidentti Mauno Koivistolle enemmän kuin kiireisten virkavuosien loma-asunto. Se oli paikka, jossa presidentistä kuoriutui esiin nestemoottoreita, traktoreita ja muuta tekniikkaa rakastava ”pikkupoika”, kuten rouva Tellervo Koivisto hymyillen luonnehtii.