Hyppää pääsisältöön
Marjaana Toiviainen henkilökuva ja sitaatti: "Kannatan moniuskontoista julkista tilaa, jossa kaikki uskonnot saavat näkyä ja olla luonteva ja luonnollinen osa arkeamme."

Battlen väittelijä: Marjaana Toiviainen

Battlen uskontoillan väittelijä!

Katso Battlen uskontoväittely! Marjaana Toiviainen on Oulunkylän seurakunnan pastori, tohtorikoulutettava ja kansalaisaktivisti. Savonlinnasta kotoisin oleva Toiviainen kokee olevansa enemmän karjalainen kuin suomalainen. Koska ev.lut. kirkko onkin hänen kotinsa, hän kannattaa moniuskontoista julkista tilaa, jossa kaikki uskonnot saisivat näkyä ja olla luonteva osa arkeamme.

Petri Karisma henkilökuva & sitaatti: "Valtionkirkko ei kuulu sivistysvaltioon."

Battlen väittelijä: Petri Karisma

Battlen uskontoillan väittelijä!

Katso Battlen uskontoväittely! Petri Karisma on tamperelainen opettaja ja diplomi-insinööri, Vapaa-ajattelijoiden pj. sekä Eroakirkosta.fi:n toinen perustaja. Karisma haluaisi, että Suomessa olisi tunnustukseton yhteiskuntajärjestys, jossa uskonnot saisivat kyllä toimia, mutta niillä ei olisi mitään mahdollisuutta vaikuttaa valtion asioihin.

Venla Kokkosen henkilökuva argumentilla: maailma olisi parempi paikka ilman uskontoa.

Venla Kokkonen: Maailman pahuus kumpuaa uskonnoista

Venla oli kuusi, kun tajusi olevansa ateisti.

Venla Kokkonen jatkaa uskontokeskustelua. "Jos edes hetken miettii miten paljon kuolemaa, kipua ja tuhoa uskonnot viljelevät, niin pitää olla hullu ja idiootti, että sellaisiin jumaliin uskonsa naulitsee. Jotkut väittävät, että ihminen tarvitsee elämäänsä hengellisyyttä ja jotain mihin uskoa. Mutta tarvitseeko sen olla uskonto?"

Susanna Koskin henkilökuva argumentilla: vapaassa maassa jokaisella on oikeus valita elinkeinonsa ja ravintonsa, jonka itse itselleen hankkii.

Battlen väittelijä: Susanna Koski

Battlen ruoantuotantoillan väittelijä!

Susanna Koski on kokoomuksen kansanedustaja ja maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen. Koski on kotoisin Pohjanmaalta ja ylpeä juuristaan. Koski vannoo vapauden nimeen: jokaisella olkoon vapaus valita elinkeinonsa ja ravintonsa, jonka itse itselleen hankkii.

Mai Kivelän henkilökuva argumentilla: Kasvisruoan avulla voimme luoda kestävämmän ja inhimmillisemmän tulevaisuuden.

Battlen väittelijä: Mai Kivelä

Battlen ruoantuotantoillan väittelijä!

Mai Kivelä on Animalian toiminnanjohtaja, pitkän linjan kansalaisaktivisti ja vegaani. Kivelä on kirjoittanut maisterintutkintonsa lopputyön ruokaturvasta ja ruoankulutuksen yhteydestä globaaleihin vesivarantoihin. Kivelän mielestä teollisen eläintuotannon ongelmat on otettava vakavasti ja lihankulutusta on poliittisin toimin laskettava.

Laura Kokkosen henkilökuva argumentilla: aki, miksi pidättäytyä väkivallasta muita ihmisiä kohtaan, jos se on sallittua muiden eläinten kohdalla?

Dear Laura & Dear Aki: Laura Gustafssonin ja A.W. Yrjänän kirjeenvaihto lihansyönnistä

Kirjailija Laura Gustafsson haastoi idolinsa A.W. Yrjänän.

Kirjalija Laura Gustafsson haastoi idolinsa A.W. Yrjänän vuoropuheluun lihansyönnistä. "Kun minun piti haastaa keskusteluun lihansyönnistä henkilö, jonka tiedän olevan kanssani eri linjoilla mutta jota kuitenkin arvostan, en keksinyt kuin yhden ihmisen." Kirjeenvaihdosta syntyi koskettava ja älyllinen kohtaaminen.

Vasikka lumihangessa.

Pitääkö liha poistaa lautaselta?

Ilmastonmuutosnäkökulmasta lihansyöntiä on syytä vähentää.

Battle pohtii tällä viikolla, pitääkö liha poistaa lautaselta. Ilmastonmuutoksen näkökulmasta asia näyttää yhä selkeämmältä: lihansyöntiä on syytä vähentää.

Jari-Pekka Hietsillan sitaattikuva: "Huumeiden suurin ongelma on niiden laittomuus."

Battlen väittelijä: Jari-Pekka Hietsilta

Battlen päihdeillan väittelijä!

Jari-Pekka Hietsilta on radiojuontaja Bassoradiolla ja koulutukseltaan sosionomi (yamk) ja erikoistunut opinnoissaan päihteiden ongelmakäytön ja syrjäytymisen kysymyksiin. Hietsilta haluaa purkaa tai muuttaa sellaisia yhteiskunnallisia rakenteita, jotka aiheuttavat syrjäytymistä.

Kim Kannussaaren sitaattikuva: Meidän järjestelmä ei kestäisi toista päihdettä.

Battlen väittelijä: Kim Kannussaari

Battlen päihdeillan väittelijä!

Kim Kannussaari on Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n kannabisasiantuntija. Koulutukseltaan Kannussaari on sosionomi (amk) ja hän on työskennellyt koko uransa nuorten ja päihteiden parissa. Kannussaari peräänkuuluttaa järkevää, faktoihin perustuvaa keskustelua suomalaisessa päihdepolitiikassa.

Rane Raitsikan henkilökuva argumentilla: Jotain järkeä huumausainelakeihin, ei vainota pikkurikoksista.

Rane Raitsikka veti läpi huumehelvetin

Kaksi rokkari keskustelemassa huumeista.

Päihteistä kanssani keskusteli Yle Puheella Rane Raitsikka. Kuuntele keskustelu! Tämä rokenrollin kotimainen kosmopoliitti on tunnettu Atomirotta-yhtyeen lisäksi mm. Smackin ja Laman kitaristina. –Juhani

Huumesätkää sytyttävä mies

Kannabis – hyvän vihollisen kasvutarina

Miten kannabiksesta tuli Suomessa hyvä vihollinen?

Vaikka yleinen keskustelu Suomessa ei enää tuomitse kannabiksen kokeilijoita, vanhemmille ikäluokille kannabis on yhä huume. Myös “hyvän vihollisen" henki on edelleen voimakkaasti läsnä kun keskustellaan kannabiksen laillistamisesta.

Kuva drinkistä ja pilleristä sekä teksti Battlen dokumentit: päihteet

Battlen dokumentit: päihteet

Tutustu huumedokumenttehin!

Battle tarjoilee kannabista, amfetamiinia, LSD:tä ja yskänlääkkeitä käsittelevät verkkodokumentit sekä yhteiskunnallisen Piripäiväkirja-dokumentin. Tutustu! –Juhani

Battle: Pitäisikö valtioiden rajat poistaa?

Nationalismi-Battle: Mikä on kansallisvaltion vaihtoehto? Somekommentointi palauttaa kansallisvaltiokysymyksen yksilön tasolle

Mikä on kansallisvaltion vaihtoehto?

Oletko ylpeä suomalaisuudestasi? Kannatatko siviilien katupartioita? Pitäisikö rasistisesta nettikirjoittelusta seurata rangaistus? Keskustelua ja mielipiteenmittausta nationalismi-Battlen ympäriltä. Tätä mieltä olivat yli 4000 kyselyyn vastannutta ja #ylebattle-tunnisteella Twitterissä kommentoineet.

Sirpa Pietikäinen ja sitaatti "Ajattele. Yritä edes."

Battle-väittelijä: Sirpa Pietikäinen

Battlen nationalismi-illan väittelijä!

Sirpa Pietikäinen on ollut Euroopan parlamentin jäsen vuodesta 2008. Pietikäinen on ollut myös kansanedustaja ja ympäristöministeri. Pietikäinen on toiminut pitkään kansalaisjärjestösektorilla.

James Mashirin henkilökuva argumentilla: Nationalismi ei pohjaa natsismiin tai fasismiin.

Majuri James Mashirin mielestä kansalaisella on velvollisuus puolustaa maataan

Vieraana Suomen epävirallinen someupseeri James Mashiri!

Nationalismista kanssani keskusteli Yle Puheella majuri James Mashiri. Suomen epäviralliseksi someupseeriksi nimetty Mashiri on turvallisuuspolitiikasta bloggaava suomalainen, jonka omat juuret ulottuvat aina Zimbabween saakka. Mashiri kirjoittaa armeijan asioista omalla nimellään ja omaan henkilökohtaiseen mielipiteeseensä tukeutuen. –Juhani

Pilottitakkiin ja kommandopipoon pukeutunut mies, jolla on Suomen lippu kaulassa.

Onko nationalismi tappava voima Euroopassa?

Euroopassa puhutaan uudesta nationalismin aallosta.

Euroopassa puhutaan uudesta nationalismin aallosta. Euroopan unionin sisäistä vapaata liikkuvuutta katsotaan nyt uusin silmin, kun yhä useampi valtio vahvistaa rajojaan isommilla ja piikikkäämmillä aidoilla.

Suomen lippu ja teksti Battlen dokumentti: nationalismi

Battlen dokumentti: nationalismi

Tutustu Tuntematon pakolainen -dokumenttiin!

Battle tarjoilee Tuntematon pakolainen -dokumentin, jossa suomalainen koomikko Ali Jahangiri matkaa Kreikkaan rantautuvien pakolaisten kanssa halki Euroopan. Tutustu! –Juhani

Battle: Onko jatkuva talouskasvu mahdollista?

Talous-Battle: Kestävä talouskehitys on ahneuden vastakohta ja länsimaisen sivistyksen mittari - näin somekommentointi eteni talousväittelyn aikana

Ttalouskehityskeskustelu ei tyydytä suomalaisia.

Onko Suomessa mahdollista rikastua työllä? Onko jatkuva talouskasvu välttämätöntä? Miten kestävään talouteen siirrytään? Keskustelua ja mielipiteenmittausta talous-Battlen ympäriltä. Tätä mieltä oli noin 4800 Battlen talouskyselyyn vastannutta sekä #ylebattle-tunnisteella Twitterissä kommentoineet.

Paavo Järvensivu ja sitaatti Luonnonvarat ehtyvät, rahat eivät.

Battlen väittelijä: Paavo Järvensivu

Battlen talousillan väittelijä!

Paavo Järvensivu on kauppatieteiden tohtori ja talouskulttuurin tutkija. Järvensivu kutsuu poliitikot ja kansalaiset rakentamaan tulevaisuuden visiota, joka perustuu luonnonjärjestelmien kantokykyyn.

Antti Rinne ja sitaatti: Mahdottomiakin voi tahdolla ja teioilla muuttaa mahdolliseksi!

Battlen väittelijä: Antti Rinne

Battlen talousillan väittelijä!

Antti Rinne on SDP:n puheenjohtaja, kansanedustaja, isä ja isoisä. Rinne uskoo, että markkinatalouden on muututtava, jotta järjestelmä pystyy tuottamaan hyvinvointia tulevaisuudessa myös hänen lapsilleen.

Kultalusikka ja teksti Battlen dokumentti: talous

Battlen dokumentti: talous

Tutustu Kibera-dokumenttiin!

Battle tarjoilee palkitun Kibera-dokumentin, joka vie katsojat Nairobin slummiin julkkisten ja järjestöjen - suomalaistenkin - suosimaan avustuskohteeseen. Tutustu! –Juhani

BATTLE

Battle – loppu öyhötykselle! Yle.fi/battle 24/7, Yle puhe ma klo 16 ja yle tv2 to klo 22. #ylebattle

Pitäisikö valtioiden rajat poistaa? Kerro mielipiteesi Battlen viidestä suuresta kysymyksestä

Battle – loppu öyhötykselle!

Battle on väittelyohjelma, jossa pelkän pään aukomisen sijaan haetaan ratkaisuja tulevaisuutemme kannalta tärkeisiin asioihin. Uskonto, nationalismi, päihteet, ruoantuotanto ja talous ovat viikottain vaihtuvat teemat, joihin kaipaan kantaasi. Battle tähtää hyviin argumentteihin, retoriikkaan ja vilpittömään haluun kohdata erilaisuutta. Osallistu! –Juhani

Lue lisää:

Battle

Battle kyseenalaistaa nykyisen maailmanjärjestyksen ja haastaa keskustelemaan viidestä tulevaisuutemme kannalta tärkeästä aiheesta: uskonto, ruoantuotanto, päihteet, nationalismi ja talous. Sinut on haastettu mukaan. Millaisessa maailmassa sinä ja jälkipolvesi haluatte elää? Ota kantaa! –Juhani

Snapchat

juhanikenttamaa

Battlen uskontokonaisuuden teemakuva. Kuvassa rukousnauha.
Battlen uskontokonaisuuden teemakuva. Kuvassa rukousnauha. Kuva: Jarkko Mikkonen battle,uskonto (uskominen)

USKONTO

 
1 1 2 2 3 3 4 4 5 5 6 6 7 7 8 8 9 9 10 10 11 OK
Battlen ruoantuotantokokonaisuuden teemakuva. Kuvassa verinestettä valuva paisti.
Battlen ruoantuotantokokonaisuuden teemakuva. Kuvassa verinestettä valuva paisti. Kuva: Jarkko Mikkonen battle,ruoantuotanto,ruoat (ruokalajit)

RUOANTUOTANTO

 
1 1 2 2 3 3 4 4 5 5 6 6 7 7 8 8 9 9 10 10 11 OK
Battlen päihdekokonaisuuden teemakuva. Kuvassa huumetabletteja.
Battlen päihdekokonaisuuden teemakuva. Kuvassa huumetabletteja. Kuva: Jarkko Mikkonen battle,päihteet

PÄIHTEET

 
1 1 2 2 3 3 4 4 5 5 6 6 7 7 8 8 9 9 10 10 11 OK
Battlen nationalismikokonaisuuden teemakuva. Kuvassa polttopullo.
Battlen nationalismikokonaisuuden teemakuva. Kuvassa polttopullo. Kuva: Jarkko Mikkonen battle,nationalismi

NATIONALISMI

 
1 1 2 2 3 3 4 4 5 5 6 6 7 7 8 8 9 9 10 10 11 OK
Battlen talouskokonaisuuden teemakuva. Kuvassa rypistynyt US dollarin seteli.
Battlen talouskokonaisuuden teemakuva. Kuvassa rypistynyt US dollarin seteli. Kuva: Jarkko Mikkonen battle,talous

TALOUS

 
1 1 2 2 3 3 4 4 5 5 6 6 7 7 8 8 9 9 10 10 11 OK

BATTLEN LAVARUNOT

Runoilija Harri Hertell

Lavarunoilija Harri Hertellin vinkit: Näin teet lavarunon!

Katso myös Hertellin oma slam poetry -taidonnäyte.

Lavarunous on sanataidetta, joka pyrkii koskettamaan yleisöä esityksen muodossa, ei paperilla. Tee sinäkin oma lavarunosi. Lue runoilija Harri Hertellin vinkit, kuinka kirjoitat oman lavarunon. Katso myös Hertellin oma slam poetry -taidonnäyte. -Juhani

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä

Jatkuvaan kasvuun perustuva velalla rahoitettu markkinatalous on pyramidipeli jonka väistämätön seuraus tulee olemaan romahdus.