Uusimmat sisällöt

  • Julkaistu .

    Hämääviä ruokia2

    Ruokaan ja ruoanlaittoon liittyy aivan oma, vaikeaselkoinen sanastonsa. On hienoja ranskalaisia termejä, niistä tehtyjä outoja käännöksiä ja muuta sekavaa. Itse olen kummastellut mm. sitä, mitä on kotletti.

  • Julkaistu .

    Onnen eväät1

    Pitkällä auto- tai junamatkalla tarvitaan evästä, sehän nyt on selvä. Eväiden laatu kertoo usein jotain nauttijastaan, eikä eväiden laadusta ainakaan kannata tinkiä.

  • Julkaistu .

    Grillaamisen suuri ihme

    Taas on taas saatu lukea jokaisesta lehdestä grillaamisen erikoisliitteet ja osataan jälleen kärventää lihaa ritilällä. Hienoa! Tässä kuitenkin täydellinen pikakurssi grillaamiseen taikuuteen.

  • Julkaistu .

    Jyrkkää pihviä4

    Todellinen äijäruokien ykkönen ei ole pihvi, makkara tahi rosvopaisti. Huimimmat cowboy-fiilikset saa beef jerkystä eli kuivalihasta, jota voi valmistaa myös itse.

  • Julkaistu . Päivitetty

    Setä Samulin sapuskoissa1

    Kun reissuun lähdetään, niin yksi tärkeimmistä teemoista on silloinkin ruoka. Ihmeellisessä Amerikanmaassa sitä on tarjolla yltäkylläisesti.

  • Julkaistu . Päivitetty

    Texasin portieerin yllätysoluet2

    Lähdettiin miehissä road tripille Amerikkaan. Tien päällä tuli kahdessa viikossa nähtyä, syötyä ja juotua kaikenlaista. Tässä matkaraportin ensimmäisessä osassa keskitymme nestepuoleen.

  • Julkaistu . Päivitetty

    Gastronomian kiihkein rakastaja

    Ranskalaisen ruokafilosofin Jean Anthelme Brillat-Savarinin mielestä uuden ruokalajin keksiminen tuottaa ihmiskunnalle suuremman onnen kuin uuden tähden löytäminen – ja ehkä hän oli oikeassa.

  • Julkaistu .

    Paasto sotki kuviot5

    Nyt olisi taas paaston aika. Minulta lääkäri on sen onneksi nykyisin kieltänyt, mutta joitakin vuosia sitten kokeilin syömättömyyden tuomaa euforiaa – ja tuskaa.

  • Julkaistu . Päivitetty

    Aina nälkä3

    Olin ehkä muutaman kuukauden ajan ihannepainoinen joskus 1980-luvun puolivälissä. Jotakin tahoa tästä nyt pitäisi voida syyttää.

  • Julkaistu . Päivitetty

    Sushia!

    YLEssä on monia henkilöstöetuja, mm. liki ilmainen terveydenhoito. Todellinen kateellisten äläkkä syntyi tuttavieni keskuudessa kuitenkin vasta silloin, kun kerroin, että Pasilassa saa nykyisin työlounaaksi myös raakaa kalaa.

  • Julkaistu .

    Nyt on hyvä elämä!6

    Tunnustan – minulle on aina maistunut alkoholi oikein hyvin. Eivät ole purreet valistavat tekstit ja huolestuneet asiantuntijapuheenvuorot meikäpoikaan. Mutta nyt on toisin, nyt on tipaton tammikuu.

  • Julkaistu . Päivitetty

    Lohturuokaa2

    Tässä vaiheessa vuotta uhkaa ihmistä taas ilottomuuden tila. Joulu on ohi ja yö vielä pitkä kummastakin päästä. Väsyttää, on huolia ja monenmoista muuta kurjuutta. Surkeutta voi yrittää lieventää lohturuoalla.

  • Julkaistu . Päivitetty

    Nyt käy kinkuttamaan3

    Ruoka on monelle joulun jos ei tärkein, niin keskeinen osa-alue kuitenkin, ja joulupöydän kuningas on suomalaisittain useimmiten kinkku. Periaatteessa maailman helpoimman raaka-aineen valmistuksessa on omat niksinsä.

  • Julkaistu . Päivitetty

    Pikkujoulut – jokavuotinen riesa2

    Tähän aikaan vuodesta tuhannet suomalaiset heräilevät kärsivissä tunnelmissa. On tullut sekoiltua pikkujouluissa ja sanottua pahasti. Päätäkin jomottaa ja närästelee. Miten tämän välttäisi?

  • Julkaistu . Päivitetty

    Pihviä ja lähilomailua7

    Ihmiskunnan hiilijalanjäljet kasvavat ja ilmasto lämpenee. Henkilökohtaista kuormaansa voi kukin yrittää keventää. Kahden hengen perheemme päätti viettää ekologisen lähiloman – hotellissa kilometrin päässä kotoa.