Hyppää pääsisältöön

AKTIVOIDU!

Lihaton lokakuu tulee taas!

Lihaton lokakuu järjestetään jo kolmannen kerran!

Lihaton Lokakuu sai alkunsa, kun Docventuresin ensimmäisen kauden studiovieras Luontoliiton toiminnanjohtaja Leo Stranius haastoi Riku Rantalan ilmastotekoon.

Perusta oma leffakerho!

Perusta leffakerho ja merkitse se karttaan!

Aiotko katsoa Docventures-leffoja isommalla porukalla? Perusta leffakerho ja merkitse se karttaan! Jos sinulla ei ole vielä omaa, voit myös etsiä lähimmän avoimen leffakerhon kartalta.

Kauden lukusuositukset

"Tutki enemmän, luule vähemmän!" HelMet-kirjasto ja Kirjasampo ovat mukana laajentamassa maailmankuvaasi. Joka viikko julkaistiin suositukset dokumentin teemaan sopivasta tieto- ja kaunokirjallisuudesta! Löydät lukulistan täältä.

DOCVENTURES 9.9.: CITIZENFOUR / Salaliitto

Kafka ja vapauden maa

Citizenfour kertoo vakoilusta, jonka uhreja olemme kaikki

Elokuvatoimittaja ja valtakunnan virallinen cinefiili Kalle Kinnunen on Docventuresin matkassa koko kauden! Hän aloittaa puimalla Citizenfourin tekijän Laura Poitrasin kafkamaista kohtaloa.

Mikä NSA on?

Vakoiluskandaali yhdessä kuvassa.

Katso kuvat! Jenkkien tiedusteluvirasto NSA tallentaa päivässä järjettömät 1,7 miljardia viestiä. Ihmisten sähköposteja, tekstareita ja puheluita. Jos heidän tallentamansa datamäärän printtaisi, siitä painaisi noin 138 miljoonaa kirjaa, joka päivä!

Docventures 16.9. The red chapel / Sananvapaus

Kuin pelle keskitysleirillä

Mads Brüggerin dokumentti on matkakertomus Pohjois-Koreasta.

Elokuvatoimittaja ja valtakunnan virallinen cinefiili Kalle Kinnunen on Docventuresin matkassa koko kauden ja arvioi viikon dokkarin! "The Red Chapel käsittelee valehtelemisen, näyttelemisen ja performanssin suhdetta niin monella tapaa, että pyörryttää."

DOCVENTURES 23.9.: The Thread / Some

Docventuresin viikon leffa: The Thread

Ongelma, johon ei voi tarjota ratkaisua

Vuoden 2013 huhtikuussa järjestetylle maratonille tehtiin pommi-isku, josta lopulta yksi syytetyistä tuomittiin kuolemaan. The Thread kertoo Bostonin maratonin ympärille rakentuneesta ihmisjahdista. Livekeskustelun teemana onkin sosiaalinen media.

Vertaistukiryhmä Facebook-lakkoilijoille

Vertaistukiryhmä Facebook-lakkoilijoille

Facebook ohjaa noin 2,5 miljoonan suomalaisen ajankäyttöä ja sitä, mitä uutis- ja mediasisältöjä kulutamme. Ajateltiin täällä ajatuskakkaamo Docventuresissa, että aloitamme maanantaina tasan kello 10 vuorokauden mittaisen Facebook-lakon kokeilumielessä: mitä tapahtuu, jos sulkee edes yhden somekanavan.

Informaatiodieetillä reippaaksi?

Mikä on laihdutuskuuri tietotulvaa vastaan?

Kun kuulet tutun pimpom-äänen ja värähtelyn pöytää vasten, juoksetko sinistä valoa loistavan rakkaasi luokse? Tieto- ja ärsyketulvassa on ylikuormittumisen riski, jolloin kannattaa kokeilla informaatiodieettiä.

Docventures 30.9.: THE FORECASTER / Talous

Docventuresin viikon leffa: The Forecaster

Romahtaako talous 1.10.?

Tällä viikolla Docventures tarjoilee todellisen talouskuurin. The Forecaster on kuumottava dokkari, joka käsittelee talousnero Martin Armstrongin talousnotkahduksia ennustavaa tietokonemallia. Onko tämä yhteiskuntaa koossa pitävä voima sittenkin vain yksi uskomusjärjestelmä lisää?

Maailman talouskriisit TOP 5

Maailmanhistorian pankkikriisit selitettyinä

Erilaisia talouskriisejä on nähty maailman sivu ja hämmentävää kyllä, niistä on edelleen löydettävissä yhtymäkohtia nykypäivään. Tietokirjailija Ari Turunen avasi Docventuresille, mistä historian isoimmat kuplat saivat alkunsa.

Docventures 7.10.: Going Clear / Uskonto

Docventuresin viikon leffa: Going clear

Docventuresissa tällä viikolla teemana uskonto

Docventuresin viidennen viikon elokuva Going Clear on pysäyttävä kurkistus järjestäytyneen uskonlahkon kulisseihin ja sen päivänvaloa kestämättömään toimintaan. ”Dokumentit eivät koskaan saa koko sivun mainosta, mutta kun ne saavat, ne pärjäävät hyvin”

Liity Docventuristeihin!

Itsenäisiä ja omaehtoisia leffakerhoja on Suomessa viitisenkymmentä, Puolassa yksi. Siihen päälle vielä kotikatsomoiden yksityiset kisastudiot. Keskiviikkoiltaisin somekanavamme täyttyvät toinen toistaan pärahultaisimmista leffanyyteröintikuvista. Nyt haluammekin nostaa leffakerhojen evankeliumia kokoamalla nämä upeat kuvat saman katon alle.

Docventures 14.10.: Tales of the Grim Sleeper / Oikeus

Docventuresin viikon leffa: Tales of the Grim Sleeper

Sarjamurhaajan läheiset avautuvat dokumentaristille

Lonnie Franklin Jr on yhdysvaltalainen sarjamurhaaja, jonka epäillään raiskanneen ja tappaneen kymmenen naista vuosina 1985-2007. Viikon leffa Tales of the Grim Sleeper on erittäin ajankohtainen pätkä maailman talouden veturista ja siitä hinnasta, minkä osa väestöstä saa ykkössijasta maksaa.

Arvottomien elämää ja kuolemaa South Centralissa

Kalle Kinnunen: Tales of the Grim Sleeper

Valtakunnan virallinen cinefiili Kalle Kinnunen on Docventuresin kolumnisti koko kauden! Tällä viikolla on kerittävänä Nick Broomfieldin mestarillinen dokumentti Tales of the Grim Sleeper, joka kertoo afroamerikkalaisesta painajaisesta amerikkalaisen unelman naapurissa.

Suomalaiset lainsuojattomat

Keitä ovat suomalaiset lainsuojattomat.

Docventuresin viikon teema on oikeus. Pidämme Suomea oikeusvaltiona, mutta onko täälläkään laki sama kaikille? Oikeustoimittaja Piia Leino selvitti, keitä ovat suomalaiset lainsuojattomat.

Miltä näyttää murha-Suomi?

Millaisia ovat suomalaiset henkirikokset?

Docventuresin viikon dokkari käsittelee murhia rapakon takana, mutta millainen tilanne henkirikosten suhteen on Suomessa? Onko Suomessa ollut sarjamurhaajia?

Docventures 21.10.: Red Army / Urheilu

Docventuresin viikon leffa: The Red Army

Dokumentti voittamattomasta jääkiekkojoukkueesta.

Red Army on dokkari Neuvostoliiton robottimaisen tehokkaasta lätkän maajoukkuejengistä jonka ei-jonnet muistaa nimellä Punakone. Red Army on elokuva propagandasta, suurvaltapolitiikasta ja ihmisistä koneiston rattaissa.

Kun kylmää sotaa käytiin kiekkokaukalossa

Docventuresin viikon leffana on The Red Army.

Valtakunnan virallinen cinefiili Kalle Kinnunen on Docventuresin kolumnisti koko kauden! Keskiviikkona nähtävä Red Army on vähintään yhtä paljon dokumentti Neuvostoliiton luhistumisesta kuin jääkiekosta.

Punakone-tietovisa

Testaa tietosi Punakoneesta.

Mitä muistat punakoneesta? Tee Docventuresin liennytyshenkinen tietovisa legendaarisesta lätkäjoukkueesta ja osoita todellinen YYA-henkesi!

Docventures 28.10.: Hymyjen maa / Myötätunto

Docventuresin viikon leffa: Hymyjen maa

Leffana on hymyjen maa, teemana myötätunto.

Docventuresin päättää Hymyjen maa. Leffa kertoo kolmesta suomalaisesta, jotka lähtevät pelastamaan pahasti alkoholisoituneen ystävänsä Thaimaasta.Tarinassa käsitellään traagisen hauskasti myötätuntoa ja lähimmäisenrakkautta.

DOCVENTURESIN YSTÄVÄJOUKOT

Tunnetko ketään, jolla ei ole yhtään kaveria? Et niin.

Tunnetko ketään, jolla ei ole yhtään kaveria? Et niin. Kukaan ei tunne. Jos sinua ei tuntisti kukaan, voisitko kuvitella, kuinka paljon kaipaisit ystävää?

Sosialistinen media

Docventuresin historia

Docventures - aikaisemmat tuotantokaudet

Syyskuussa 2016 pyörähtää käyntiin Docventuresin neljäs tuotantokausi. Jos et ole koskaan Docventuresista kuullutkaan niin tsekkaa, mitä dokkareita aikaisemmilla tuottareilla on yytsitty.