Hyppää pääsisältöön
Radioteatteri esittää: Töissä täällä

Töissä täällä - komediasarja radiossa

Sarja tarjoaa tuttuja tilanteita jokaisen työpaikalta.

"Liksa juoksee, Viivi ei." Töissä täällä on 10-osainen komediasarja pienestä konttorista. Jari Salmi, Miitta Sorvali, Pia Andersson ja Ville Myllyrinne näyttelevät työntekijöitä, jotka kohtaavat arkipäivän haasteita ja tilanteet ovat kenties tuttuja sinunkin työpaikaltasi.

Nainen ja mies istuvan toisiaan vasten kalliolla katsellen surrealistista maisemaa.

Ilmianna kotiseutusi tuntematon helmi!

Mitä sinun paikkakunnaltasi tulisi nähdä?

Yle kuvaa eri puolilla Suomea kesällä 2017. Mitä sinun paikkakunnaltasi tulisi nähdä? Mitä ei ole vielä kerrottu? Mitkä nähtävyydet ovat jääneet esitteiden ulkopuolelle? Ilmianna salainen helmi, joka voi esimerkiksi olla henkilö, paikka tai tarina.

Nokia-kuunnelman päähenkilöt.

Nokia – Suomen suurin tarina

Miksi yhtäkkiä Intiassa kaikilla oli Nokian puhelin?

Radioteatteri esittää maanantaisin 24.4.2017 alkaen Tuomas Timosen kirjoittaman ja Juhana von Baghin ohjaaman neliosaisen uutuuskuunnelman, jossa itsenäisen Suomen moderni historia näyttäytyy Nokia-yhtiön tarinan kautta. Teos on Radioteatterin juhlaohjelmistoa Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden kunniaksi. Nokia – Suomen suurin tarina kertoo myös maamme tarinan kännyköiden välityksellä!

Yle Draaman tekijät kertovat

Naisten juhlan näyttelijät Aksa Korttila, Ella Lahdenmäki, Iida-Maria Heinonen, Anna Paavilainen, Mona Kortelampi

”Kun mä vahingossa panin Lauria”

Onko kosher käyttää parisuhdetta näytelmän materiaalina?

Ulla Heikkilän ja Jenni Toivoniemen ohjaama ja käsikirjoittama kuunnelma Naisten juhla on satiirinen kurkistus taiteilijapersoonien hybriksen hämmentämiin ihmissuhdekuvioihin. Kuka menestyi eniten, kuka pani ketä ja oliko se muka väärin? Onko jokainen elämä lopulta vain taiteen materiaalia?

Toni Kamula näyttelee Mathiasta Valto Kuuluvaisen kirjoittamassa kuunnelmassa Vaskivuorentie 20.

Vaskivuorentie 20 – tarina selviytymisestä

Miten taistella puutteen keskellä omanarvontunnon puolesta?

Onko köyhällä oikeutta unelmiin? Miten taistella jatkuvan puutteen keskellä omanarvontunnon puolesta, sukupolvelta toiselle periytyvää toivottomuutta vastaan? Kirjailija Mathias Rosenlundin omiin kokemuksiin perustuva, vahva romaani Vaskivuorentie 20 herätti ilmestyessään vuonna 2013 kiihkeää keskustelua köyhyydestä Suomessa. Romaaniin pohjautuva kuunnelma tuo lähelle erään nuoren perheen kamppailun mahdottomia olosuhteita vastaan.

Yle Draaman hotein podcast!

Draamauutisia

Lu Yun Teekirja -kuunnelma, näyttelijä Konsta Mäkelä

Mikä palvelisi paremmin tiellä kohti ikuista elämää kuin tee?

Janne Saarakkala pohtii Lu Yun Teekirjan merkitystä

Lu Yun Teekirja jakaa muun muassa vinkkejä siihen, miten valmistaa ja nauttia teetä 700-luvun hipsteri-tyyliin. Janne Saarakkalan käsikirjoittama ja ohjaama Lu Yun Teekirja on kuitenkin myös paljon muuta: kouriintuntuva aistimatka muinaiskiinalaiseen historiaan ja Tang-dynastian aikaan.

Jouko Turkan Seitsemän veljestä

Seitsemän veljestä ja kolme Juhania

Jouko Turkan Seitsemän veljestä jälleen yhdessä.

Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi Radioteatteri uusii Wilho Ilmarin klassikkotulkinnan Seitsemästä veljeksestä. 30-osainen kuunnelmasarja äänitettiin vuonna 1954 aikansa suurimmilla tähtinäyttelijöillä. Juhanina oli kaksi ensimmäistä osaa Eino Kaipainen, siitä eteenpäin Tauno Palo – tarina ei kerro, miksi.

Luottomies

Luottomies on wingman

Luottomies (Wingman) on kiusallisen hauska komediasarja kahden jätkän tuttavuudesta. Juhis ( Kari Ketonen) on Tommin (Antti Luusuaniemi) vaimon Harrietin (Maria Ylipää) entinen rauhanturvaajakaveri. Luottomiehet kohtaavat sarjan aikana suuria arkisia haasteita, joihin on aina tarjolla kaksi huonoa vaihtoehtoa. Käsikirjoitus Kari Ketonen, Antti Luusuaniemi ja Lauri Nurkse (myös ohjaus). Yle Areena 11.11.2016 (8 x10 min)

Kaksi fania näyttelijän kanssa poseeraavat kameralle.

Kimmo-etkoilla naurettiin antaumuksella!

Kimmo-fanit vaikuttuivat kolmoskaudesta.

Kimmon kolmas tuotantokausi starttaa 10.11.2016, ja fanit näkivät kolme ensimmäistä jaksoa etukäteen sarjan näyttelijöiden kanssa Helsingissä torstaina 3.11. Kimmo-fanit olivat vaikuttuneita niin etkoista kuin tulevasta tuotantokaudesta! #kimmo3

Onko sinulla draamaidea tai kuunnelmatoive? Ota meihin yhteyttä!

Tarjoa draamaideaa osoitteeseen draama@yle.fi.

Tarjoa draamaideaa!

Onko sinulla draamaidea? Ole yhteydessä meihin!

Yle Draaman tarjonta on monipuolista: komediaa, rikossarjoja, historiallisia draamoja, verkkosarjoja, podcastejä, radiokuunnelmia ja paljon muuta. Tuotannot toteutetaan joko omatuotantoina tai yhteistyössä eri tuotantoyhtiöiden kanssa. Sarjamuotoisen kerronnan lisäksi Yle Draaman alla on yhteisrahoitteiset elokuvahankkeet: pitkät elokuvat, dokumenttielokuvat, lyhytelokuvat sekä tietysti radiodraama laajoine sisältöineen kuunnelmasta lastenluentaan ja featuresta viihdekuunnelmaan.

Toiveuusinta nostokuva

Toivo kuunnelmaa!

Lähetä meille kuunnelmatoiveesi.

Onko sinulle jäänyt mieleen Ylen kuunnelma, minkä haluaisit palavasti kuulla uudestaan tai poistuiko suosikkisi ennen aikojaan? Esitä meille kuunnelmatoiveesi!

Draaman tulevia ohjelmia

Pihla Viitala ja Lauri Tilkanen Karppi-työnimellä kulkevan draamasarjan kuvauksissa.

Pihla Viitala debytoi rikosetsivänä uudessa draamasarjassa

Pihla Viitala nähdään ensimmäistä kertaa rikosetsivänä.

Rike Jokela ohjaa Yle Draamalle Karppi-työnimellä kulkevan 12-osaisen rikosdraamasarjan, jonka kuvaukset ovat parhaillaan käynnissä. Kansainvälisenä yhteistyönä toteutettavan sarjan päärahoittaja on Yle, ja sarja nähdään Yle Areenassa ja Yle TV2:ssa tammikuussa 2018. Rikosetsivä Sofia Karppia näyttelee vaikuttava Pihla Viitala.

Radiodraama 90 vuotta!

Outi Nyytäjä istuu keinutuolissa.

Outi Nyytäjä 11.10.1935 – 25.4.2017

Pekka Kyrön kirjoittama muistokirjoitus Outi Nyytäjälle.

"Outi oli suorasanainen, nokkela ja peloton eikä yhtään ujo." Pekka Kyrön kirjoittama muistokirjoitus Outi Nyytäjälle. Radioteatterin entinen päällikkö Pekka Kyrö muistelee Outin uraa dramaturgina, opettajana ja mediavaikuttajana.

Radioteatteri liikkeellä!

Radioteatteri liikkeellä: Matkaopas kuunnelmien Suomeen | osa 1

Hyppää mukaan kuunnelmien Suomeen!

Radiodraaman 90-vuotisjuhlan kunniaksi Radioteatteri oli kevät-kesällä 2016 kiertueella, ja teki kuunnelmia kymmenellä paikkakunnalla ympäri Suomea eri teattereiden ja taiteilijoiden kanssa. Tuottaja Matti Kajander sekä tuotantokoordinaattori Laura Jaakkola jakavat herkullisimmat ja mieleenpainuvimmat hetkensä ensimmäisen viiden kuunnelman kulisseista. Hyppää mukaan kuunnelmien Suomeen Yle Radio 1:ssä sekä Yle Areenassa 18.9.2016 alkaen!

Draamaa somessa