Poimintoja aiheesta Terveys

Akuutissa keskiviikkona: ikänäköleikkauksen riskit?

Keskiviikon lähetyksissä perehdytään ikänäköleikkauksiin. Näyttävät mainokset houkuttelevat monia. Silmälaseista eroon pääseminen kuulostaa lupaavalta, mutta mitä leikkauksessa oikeasti tapahtuu? Ikänäkö ei ole sairaus, ja siksi leikkaukset tehdään yksityisellä puolella ja potilaan rahalla.

Julkaistu
Sari Eskola eli kymmenisen vuotta humalahuuruista elämää.

Viinaan hukutetut vuodet6

”Ei se ollut elämää. Se oli sellaista päivästä toiseen selviämistä. Ei siinä varmaan enää kovin kauaa olisi mennyt, että olisin juonut itseni hengiltä. Tai sitten olisin vetänyt itseni kaulakiikkuun.”

Julkaistu

Poimintoja aiheesta Koti

Näin korjaat itse vetoketjun 1

Vetoketjut ovat vaatteen tai laukun ainoita liikkuvia osia. Siksi ne menevät useimmiten rikki ensimmäisenä. Vetoketjun vaihtaminen uuteen on työlästä puuhaa. Se vaatii sekä taitoa että ompelukoneen. Helpommallakin voi päästä.

Julkaistu

Kuorinta-aine ja tee sitruunankuoresta Strömsön ohjeella5

Usein sitruunasta puristetaan vain mehu ja kuori heitetään pois, vaikka suurin osa sitruunan terveyshyödyistä on juuri kuoressa. Tässä ohjeet teehen ja sitruunakuorintaan. Strömsön Alexandra pitää entisaikojen tavasta käyttää raaka-aineet mahdollisimman tarkkaan.

Julkaistu

Poimintoja aiheesta Vanhemmuus

Janna Rantala

Näkökulmia: Janna Rantala

Janna Rantala on vastannut lukijoiden kysymyksiin vanhemmuudesta usean vuoden ajan. Janna Rantala jatkaa vanhemmuus- ja parisuhdeaiheisilla kolumneillaan yle.fi:ssä syksyllä 2014

Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko

Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko

Sillä aikaa kun liima kuivuu51

...Mutta voi ajatella omia asioita ja katsella katonrajassa olevia kipsikoristeita tai laskea montako kuvioa on tapetissa tai millaiset korvat kenelläkin paikallaolijalla, tai miettiä miten näyttää surkuhupaisalta labradorinnoutaja kun kyykistyy takajalat vähän levällään taloyhtiön nurmikolle tarpeilleen hän...

Julkaistu

Poimintoja aiheesta Ruoka

Saunaruokaa Strömsöstä

Lyö kaksi kärpästä yhdellä iskulla – näillä ohjeilla saat sekä rentouttavat löylyt että maittavan aterian. Valitse joko makea lohinyytti tai pippurinen kaslerinyytti ja tarjoa lisukkeeksi yksinkertaista vihersalaattia, johon voit käyttää vaikkapa villiyrttejä. Saunaruokaa Strömsöstä, ole hyvä.

Julkaistu

Eroon vehnästä!

Laskemme kaloreita ja pudotamme painoa. Tiedämme terveellisestä ruokavaliosta enemmän kuin koskaan, liikumme paljon, mutta silti lihomme ja olemme sairaita. Yhdysvaltalainen sydänlääkäri William Davis osoittaa hiljattain suomennetussa Eroon vehnästä -teoksessa, että syyllinen on vehnä. Mitä sanovat suomalaiset asiantuntijat?

Julkaistu

Poimintoja aiheesta Tyyli

Aamusydämellä: Koukussa kauneuteen - 30.03.2014

Erilaisista kauneusleikkauksista ja muista esteettisistä hoidoista on tullut sosiaalisesti hyväksytympiä ja sitä kautta myös yleisempiä. Kynnys leikkauksiin on laskenut ja usein yksi leikkaus johtaa toiseen. Kokemuksistaan kauneuskirurgiasta ja niiden suhteesta itsetuntoon kertovat Minna Klintrup (vas.) ja Jannika Peltonen. Viihdelehdistön välittämässä kuvassa kauneusleikkaus merkitsee useimmiten rintojen suurennusta, käytännössä silikoni-implantteja. Minna Klintrupin, 47, ensimmäinen leikkaus oli kuitenkin rintojen pienennys.

Julkaistu
Melli EcoDesign

Kotimaisia lastenvaatteita löytyy sittenkin!10

MOT-ohjelman nostama Reima-vaatemerkin ravisteli käsitystämme lastenvaatteiden kotimaisuudesta ja hetken aikaa näytti siltä, ettei Suomesta löydy yhtään oikeasti kotimaista lastenvaatemerkkiä. Kotimaisuus on suomalaisille vanhemmille tärkeä peruste vaatteen ostovalinnassa. Melli EcoDesignin lastenvaatteet ovat niin kotimaisia kuin mahdollista.

Julkaistu

Poimintoja blogeista

Maatuskan mitoissa

Repaleinen ryhdistäytymishanke alkoi, kun Eve Mantu mittasi vyötärönsä. 100 cm. Oppisikohan sitä liikkumaan ja syömään? Äläkä sinä karkkipussi huutele mitään siellä! Hys!

Virkattu Tähtien sodan hahmo Yoda

Tee tai älä tee, yrittämistä ei ole5

Jedi-mestari Yodan viisaus ja söpöys sai innostumaan! Tähtien sodan filosofinen hahmo on järjestyksessä toinen virkkaamani saagaan kuuluva hahmo.

Julkaistu

Nappituntuma-blogi

Nappituntuma

Graafikko Kati Tavilampi näkee ympärillään koko ajan kaikkea äärettömän innoittavaa. Pieniä ja suuria asioita, jotka konkretisoituvat kotona, jalostuvat uusiksi ideoiksi tai ilahduttavat pelkällä olemassaolollaan. Inspiraation hetki lyö!

Betonivaluruukkujen teko

Betonipitsiä pihalle5

Vanhoista pitsiliinoista saa aikaan vaikka mitä, jopa niistä kahvinkellastamistakin. Kokeilin ensimmäistä kertaa elämässäni betonin valamista. Kuvioin ruukun pinnan vanhalla pitsiverhon palasella. Siisti sisänäpertely vaihtui ulkohommiin kevätauringossa.

Julkaistu
Unikon nuppu

Kesäkukat ja joutilaisuus

Luovuus syntyy vain joutilaisuudessa. Jos jatkan vielä hetken tätä rataa, täytyy kohta alkaa varoa ettei päänuppi kuumene kaikista hienoista ideoista. Tai ehkä otan riskin ja ihailen vielä hetken unikoita, akileijoja ja kurjenmiekkoja...

Julkaistu

Laitakaupungin kanat -blogi

Omien kanojen munia

Kanat eivät kauaa pidätelleet lahjojaan ja Laitakaupungin kanalasta on tullut täysin omavarainen munien suhteen.

Julkaistu , päivitetty
kana valjaissa

Kuinka ulkoiluttaa kanoja kaupungissa? 1

Herkullinen nurmikko vihertää kanalan verkon takana. Miten kanoja voi ulkoiluttaa pihalla jossa ei ole aitoja? Testissa valjaat, talutusnuora, metalliverkko ja lehtikompostori.

Julkaistu , päivitetty
Kana nimeltä Luumu

Esittelyssä Luumu-kana

Mikä on kiiltävän musta, nimeltäänkin syötävä, pitkäkyntinen ja nokkava?

Julkaistu , päivitetty

Uusimmat sisällöt

 • Antti Räisänen, Kimmo Saares ja Anu Lehtiö
  Julkaistu . Päivitetty

  Aamusydämellä: Tatuoidut

  Tatuoinnit olivat aiemmin merimiesten ja vankien alakulttuuria, mutta nykyisin niistä on tullut osa valtakulttuuria. Yksittäinen tatuointi ei enää edes herätä huomiota, mutta jos tatuoinnit peittävät lähes koko kehon, on kyseessä vakavampi harrastus. Anu Lehtiölle ja Antti Räisäselle oma keho on taideprojekti.

 • Lapsia aasiajelulla Korkeasaaressa 1952
  Julkaistu . Päivitetty

  Haukoista ja karhuista se lähti – Korkeasaaren 125 vuotta2

  Korkeasaaressa ensimmäisiä näytillä olleita eläimiä olivat haukat, itse asiassa jo ennen kuin Korkeasaaresta tuli eläintarha. Korkeasaari oli nimittäin jo vuosisatoja ollut kaupunkilaisten käytössä ensin laidunmaana ja myöhemmin retkeily- ja huvittelukohteena. Siellä oli ennen eläintarhaa mm. krouvari Nikolajeffin ravintola, karuselli ja tanssilava. Meno oli saarella välillä sen verran villiä, että se oli hieman epämääräisessä maineessa.

 • roikuntahaaste, ihmisen evoluutio
  Julkaistu .

  Näkökulma: Luonnollista liikuntaa ei ole!14

  Sille, mitä liikuntaa nykyihmisen kannattaa harrastaa, ei löydy vastausta evoluutiosta ja kehityshostoriastamme. Jos haluaisimme liikkua "luonnollisesti", pyrkisimme nimittäin liikkumaan vain sen verran kuin on selviytymisemme kannalta pakko.

 • Inhimillinen tekijä, yle tv1
  Julkaistu . Päivitetty

  Inhimillinen tekijä: Pitääkö niiden joka paikkaan päästä?

  Voisivatko ihmiset nähdä meidät ensin ihmisinä, sitten vasta vammaisina, kysyvät Rita Järvinen, Olli Nordberg ja Eeva Airikkala. TV1 pe 24.10. klo 22.00

 • Kissankehdon sateenvarjon alla sadetta pitelevät Suvi Isotalo, Milla Rumi, Aino Venna ja Virve Rosti
  Julkaistu . Päivitetty

  Kissankehto: Kun näet vuoden kierron1

  Sade rummuttaa kattoon levottomilla sormillaan eikä ole pakko mennä mihinkään. Nyt vaan maataan torkkupeiton alla ja annetaan kuvien tulla. Villi luonto velloo riista-aidan takana. Sateelta suojassa ovat mm. Suvi Isotalo, Milla Rumi, Aino Venna, Virve Rosti, Jere Ijäs, Laura Doggett ja Of Monsters And Men.

 • Partio valmistautuu rastille.
  Julkaistu . Päivitetty

  Vapaaehtoisten maanpuolustajien kuurupiiloa partiotaitokisoissa

  Pirkkalan lennoston ampumaradalla kuhisee. Reserviupseerien partiotaitokilpailuissa ottaa mittaa toisistaan 11 partiota. Toisaalla ammutaan, toisaalla syttyy nuotio ja "loukkaantunutta" kilpakumppania kannetaan paareilla aikaa vastaan.

 • Petri "Hemmo" Vehviläinen, Hilla Blomberg ja Jaana Suvisilta
  Julkaistu . Päivitetty

  Aamusydämellä: Lihavuusleikkaus muutti elämän

  Lihavuusleikkauksessa pienennettiin Jaana Suvisillan ja Petri ”Hemmo” Vehviläisen mahalaukkua ja osa ohutsuolesta ohitettiin. Leikkaus tehtiin molemmille nelisen vuotta sitten ja kumpikin on tyytyväinen oloonsa. Petri on nykyään 110 kiloa ja Jaana 50 kiloa kevyempi kuin ennen.

 • Inhimillinen tekijä, Meeri Koutaniemi, Rauli Virtanen, Kirsti Palonen, Anne Flinkkilä, yle tv1
  Julkaistu . Päivitetty

  Inhimillinen tekijä: Kauhun kuvaajat, toivon todistajat1

  Miten säilyttää arki ja ihmisarvo kriisinkin keskellä? Anne Flinkkilän vieraina kuvajournalisti Meeri Koutaniemi, toimittaja Rauli Virtanen ja psykologi Kirsti Palonen. TV1 pe 17.10. klo 22.00

 • Tennismaila hävityn pelin jälkeen roskiksessa
  Julkaistu . Päivitetty

  Onko sinulla joustava mieli? Testaa!36

  Suuri mokatesti kertoo, miten joustava mieli sinulla on ja miten epäonnistumisen pelko vaikuttaa sinuun. Jos pelkkä mokaamisen riski lannistaa, haasta itsesi ja muuta asennoitumistasi!

 • Kissankehto: Mono no aware
  Julkaistu . Päivitetty

  Kissankehto: Lokakuun sinfoniaa

  Mono no aware on tila, joka aiheutuu liikutuksesta, jota ihminen kokee maailman kauneuden ja sen katoavuuden edessä. Se on asioiden määrittelemätöntä mutta pakahduttavaa surullisuutta. Mielen matkoja Pariisiin ja New Yorkiin lokakuisena sunnuntai-iltapäivänä tarjoilevat mm. Pikku Kukka, Astrid Swan ja Arcade Fire.

 • Miika Åfeltin työkavereita ovat hevoset
  Julkaistu . Päivitetty

  Taitava saa hevosen tekemään mitä tahansa

  Miika Åfeltin ohjenuorana on amerikkalaisen hevoskuiskaaja Monty Robertsin ajatus. Sen mukaan hyvä hevosmies saa hevosen taipumaan tahtoonsa. Mutta erinomainen hevosmies saa hevosen haluamaan sitä.

 • Anneli Kanto (vas.), Hilla Blomberg ja Kristiina Harjula
  Julkaistu . Päivitetty

  Aamusydämellä: Dementiaan sairastuneen läheisenä

  Dementiaan sairastuneen keho haurastuu vähitellen, mutta omaisten kannalta on usein vaikeampaa, kun tuttu ihminen katoaa henkisesti jonnekin ja hänen käytöksensä muuttuu kummalliseksi. Anneli Kanto menetti äitinsä Alzheimerin taudille ja Kristiina Harjulan aviomies sairastui kuusikymppisenä otsalohkon dementiaan

 • Liisa Keltinkangas-Järvisen kuusi kuvaa elämästä
  Julkaistu . Päivitetty

  Kuusi kuvaa Liisa Keltikangas-Järvisen elämästä

  Pikkutyttönä Liisa Keltikangas-Järvinen hurmaantui jäätelönmyyjän ihanasta rypytetystä myssystä ja valkoisesta takista ja halusi oitis myyjäksi jäätelökärryyn. Kouluaikana ammattihaave vaihtui hammaslääkäriksi. Lopulta Liisa päätyi psykologian professoriksi Helsingin yliopistoon. Hänet tunnetaan kokeellisen persoonallisuustutkimuksen uranuurtajana Suomessa.

 • näyttelijä Jenni Kokander
  Julkaistu . Päivitetty

  Jenni Kokanderin kaksoisrooli

  Kuinka sovittaa yhteen freelancerin ja äidin roolit? Tätä pohtii näyttelijä Jenni Kokander TV1:n uudessa realitysarjassa Kuka kutsui Kokanderin, joka käynnistyy marraskuussa. Kevään ja kesän aikana kuvattu Kuka kutsui Kokanderin kertoo Jennin vierailusta kahdeksaan lapsiperheeseen, joiden kulttuuritausta on erilainen

 • Meripelastusalus PV Kotka
  Julkaistu . Päivitetty

  Meripelastaja on aina valmiina

  Vapaaehtoinen meripelastustoiminta antaa paljon, mutta vaatii myös sitoutumista. "Harvoin kyllä sankaritekoihin ylletään, se on tehtävä selväksi", sanoo Kotkan meripelastusyhdistyksen aktiivi Ari Lindqvist.