Poimintoja aiheesta Terveys

Akuutissa keskiviikkona: ikänäköleikkauksen riskit?

Keskiviikon lähetyksissä perehdytään ikänäköleikkauksiin. Näyttävät mainokset houkuttelevat monia. Silmälaseista eroon pääseminen kuulostaa lupaavalta, mutta mitä leikkauksessa oikeasti tapahtuu? Ikänäkö ei ole sairaus, ja siksi leikkaukset tehdään yksityisellä puolella ja potilaan rahalla.

Julkaistu
Sari Eskola eli kymmenisen vuotta humalahuuruista elämää.

Viinaan hukutetut vuodet6

”Ei se ollut elämää. Se oli sellaista päivästä toiseen selviämistä. Ei siinä varmaan enää kovin kauaa olisi mennyt, että olisin juonut itseni hengiltä. Tai sitten olisin vetänyt itseni kaulakiikkuun.”

Julkaistu

Poimintoja aiheesta Koti

Näin korjaat itse vetoketjun 1

Vetoketjut ovat vaatteen tai laukun ainoita liikkuvia osia. Siksi ne menevät useimmiten rikki ensimmäisenä. Vetoketjun vaihtaminen uuteen on työlästä puuhaa. Se vaatii sekä taitoa että ompelukoneen. Helpommallakin voi päästä.

Julkaistu

Kuorinta-aine ja tee sitruunankuoresta Strömsön ohjeella5

Usein sitruunasta puristetaan vain mehu ja kuori heitetään pois, vaikka suurin osa sitruunan terveyshyödyistä on juuri kuoressa. Tässä ohjeet teehen ja sitruunakuorintaan. Strömsön Alexandra pitää entisaikojen tavasta käyttää raaka-aineet mahdollisimman tarkkaan.

Julkaistu

Poimintoja aiheesta Vanhemmuus

Janna Rantala

Näkökulmia: Janna Rantala

Janna Rantala on vastannut lukijoiden kysymyksiin vanhemmuudesta usean vuoden ajan. Janna Rantala jatkaa vanhemmuus- ja parisuhdeaiheisilla kolumneillaan yle.fi:ssä syksyllä 2014

Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko

Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko

Sillä aikaa kun liima kuivuu51

...Mutta voi ajatella omia asioita ja katsella katonrajassa olevia kipsikoristeita tai laskea montako kuvioa on tapetissa tai millaiset korvat kenelläkin paikallaolijalla, tai miettiä miten näyttää surkuhupaisalta labradorinnoutaja kun kyykistyy takajalat vähän levällään taloyhtiön nurmikolle tarpeilleen hän...

Julkaistu

Poimintoja aiheesta Ruoka

Saunaruokaa Strömsöstä

Lyö kaksi kärpästä yhdellä iskulla – näillä ohjeilla saat sekä rentouttavat löylyt että maittavan aterian. Valitse joko makea lohinyytti tai pippurinen kaslerinyytti ja tarjoa lisukkeeksi yksinkertaista vihersalaattia, johon voit käyttää vaikkapa villiyrttejä. Saunaruokaa Strömsöstä, ole hyvä.

Julkaistu

Eroon vehnästä!

Laskemme kaloreita ja pudotamme painoa. Tiedämme terveellisestä ruokavaliosta enemmän kuin koskaan, liikumme paljon, mutta silti lihomme ja olemme sairaita. Yhdysvaltalainen sydänlääkäri William Davis osoittaa hiljattain suomennetussa Eroon vehnästä -teoksessa, että syyllinen on vehnä. Mitä sanovat suomalaiset asiantuntijat?

Julkaistu

Poimintoja aiheesta Tyyli

Aamusydämellä: Koukussa kauneuteen - 30.03.2014

Erilaisista kauneusleikkauksista ja muista esteettisistä hoidoista on tullut sosiaalisesti hyväksytympiä ja sitä kautta myös yleisempiä. Kynnys leikkauksiin on laskenut ja usein yksi leikkaus johtaa toiseen. Kokemuksistaan kauneuskirurgiasta ja niiden suhteesta itsetuntoon kertovat Minna Klintrup (vas.) ja Jannika Peltonen. Viihdelehdistön välittämässä kuvassa kauneusleikkaus merkitsee useimmiten rintojen suurennusta, käytännössä silikoni-implantteja. Minna Klintrupin, 47, ensimmäinen leikkaus oli kuitenkin rintojen pienennys.

Julkaistu
Melli EcoDesign

Kotimaisia lastenvaatteita löytyy sittenkin!10

MOT-ohjelman nostama Reima-vaatemerkin ravisteli käsitystämme lastenvaatteiden kotimaisuudesta ja hetken aikaa näytti siltä, ettei Suomesta löydy yhtään oikeasti kotimaista lastenvaatemerkkiä. Kotimaisuus on suomalaisille vanhemmille tärkeä peruste vaatteen ostovalinnassa. Melli EcoDesignin lastenvaatteet ovat niin kotimaisia kuin mahdollista.

Julkaistu

Poimintoja blogeista

Maatuskan mitoissa

Repaleinen ryhdistäytymishanke alkoi, kun Eve Mantu mittasi vyötärönsä. 100 cm. Oppisikohan sitä liikkumaan ja syömään? Äläkä sinä karkkipussi huutele mitään siellä! Hys!

Virkattu Tähtien sodan hahmo Yoda

Tee tai älä tee, yrittämistä ei ole5

Jedi-mestari Yodan viisaus ja söpöys sai innostumaan! Tähtien sodan filosofinen hahmo on järjestyksessä toinen virkkaamani saagaan kuuluva hahmo.

Julkaistu

Nappituntuma-blogi

Nappituntuma

Graafikko Kati Tavilampi näkee ympärillään koko ajan kaikkea äärettömän innoittavaa. Pieniä ja suuria asioita, jotka konkretisoituvat kotona, jalostuvat uusiksi ideoiksi tai ilahduttavat pelkällä olemassaolollaan. Inspiraation hetki lyö!

Betonivaluruukkujen teko

Betonipitsiä pihalle5

Vanhoista pitsiliinoista saa aikaan vaikka mitä, jopa niistä kahvinkellastamistakin. Kokeilin ensimmäistä kertaa elämässäni betonin valamista. Kuvioin ruukun pinnan vanhalla pitsiverhon palasella. Siisti sisänäpertely vaihtui ulkohommiin kevätauringossa.

Julkaistu
Unikon nuppu

Kesäkukat ja joutilaisuus

Luovuus syntyy vain joutilaisuudessa. Jos jatkan vielä hetken tätä rataa, täytyy kohta alkaa varoa ettei päänuppi kuumene kaikista hienoista ideoista. Tai ehkä otan riskin ja ihailen vielä hetken unikoita, akileijoja ja kurjenmiekkoja...

Julkaistu

Laitakaupungin kanat -blogi

Omien kanojen munia

Kanat eivät kauaa pidätelleet lahjojaan ja Laitakaupungin kanalasta on tullut täysin omavarainen munien suhteen.

Julkaistu , päivitetty
kana valjaissa

Kuinka ulkoiluttaa kanoja kaupungissa? 1

Herkullinen nurmikko vihertää kanalan verkon takana. Miten kanoja voi ulkoiluttaa pihalla jossa ei ole aitoja? Testissa valjaat, talutusnuora, metalliverkko ja lehtikompostori.

Julkaistu , päivitetty
Kana nimeltä Luumu

Esittelyssä Luumu-kana

Mikä on kiiltävän musta, nimeltäänkin syötävä, pitkäkyntinen ja nokkava?

Julkaistu , päivitetty

Uusimmat sisällöt

 • Tähtäimessä triatlon
  Julkaistu .

  Tähtäimessä triatlon – neljän eri-ikäisen ihmisen yhteinen kuntohaaste

  Hiki valuu, nauru kaikuu ja kunto kohenee. Sandra Sundvik, Marcus Långs, Anna Kultalahti ja Stig Andersson päättivät hakea mukaan Yle Fem -kanavan uuteen Tähtäimessä triatlon -ohjelmaan. Puolen vuoden harjoittelun jälkeen haasteena on Sun City Triathlon Vaasassa.

 • Nenäliinat peittävät nuotit.
  Julkaistu .

  Vain oopperaa

  Kohti Joulun tähteä -kirjoitussarja seuraa, saavatko amatöörit aikaiseksi ammattilaisten avulla kokoillan oopperan. Mitä jos musiikki koskettaa tekijötä niin, että laulu menee itkemiseksi? Ei kai tässä sentään mitään vainelämää-oopperaa olla tekemässä?

 • pelkokysely
  Julkaistu . Päivitetty

  Mitä sinä pelkäät? Vastaa kyselyyn!

  Maailmassa ei ole sellaista supersankaria, jota ei joskus pelottaisi. Vastaa nyt suureen pelkokyselyymme - me kerromme, mitä Suomi pelkää!

 • roikkumishaaste
  Julkaistu . Päivitetty

  Prisma Studio haastaa sinut roikkumaan!9

  Prisma Studio haastaa sinut roikkumaan marraskuussa. Samalla kartoitamme tietoa ja kokemuksia roikkumisen terveysvaikutuksista.

 • roikuntahaaste, ihmisen evoluutio
  Julkaistu . Päivitetty

  Olemme kuin luotuja kestävyysjuoksijoiksi – peppua myöten!3

  Päihitämme kaikki muut nisäkkäät kestävyysjuoksussa. Tästä voimme kiittää muun muassa alastomuuttamme sekä isoa peppulihastamme.

 • Inhimillinen tekijä, Yle TV1
  Julkaistu . Päivitetty

  Inhimillinen tekijä: Nuoren viha1

  Nuori poliitikko Eero Vainio eli yksinäisen lapsuuden kiusattuna, kirjailija Maria Peuraa vainosi opettaja. Anne Flinkkilän vieraana myös MML:n auttavien puhelinten päällikkö Tatjana Pajamäki. TV1 pe 31.10. klo 22.00

 • Antti Räisänen, Kimmo Saares ja Anu Lehtiö
  Julkaistu . Päivitetty

  Aamusydämellä: Tatuoidut

  Tatuoinnit olivat aiemmin merimiesten ja vankien alakulttuuria, mutta nykyisin niistä on tullut osa valtakulttuuria. Yksittäinen tatuointi ei enää edes herätä huomiota, mutta jos tatuoinnit peittävät lähes koko kehon, on kyseessä vakavampi harrastus. Anu Lehtiölle ja Antti Räisäselle oma keho on taideprojekti.

 • Liisa Tirronen
  Julkaistu . Päivitetty

  Liisa Tirrosen kuusi kuvaa

  Liisa Tirronen, viinien ja ruoan asiantuntija, kertoo haaveiden ja intohimon siivittämästä, sinnikkäästä tiestään kohti ammatillisten ja yksityisten unelmien toteutumista. Viinien tuoksumaailma tuli tutuksi lapsuuden niityillä ja hevostalleilla Pohjois-Karjalassa. Rohkeus saavuttaa unelma konkretisoitui Saksassa, kun nuori nainen uskalsi avata iltapukuliikkeen oven, vaikka taskussa oli vain pari lanttia. Nyt tämä maailmannainen - parhaassa iässä - liikkuu viinimaailman huipulla useassa eri iltapuvussa.

 • Lapsia aasiajelulla Korkeasaaressa 1952
  Julkaistu . Päivitetty

  Haukoista ja karhuista se lähti – Korkeasaaren 125 vuotta4

  Korkeasaaressa ensimmäisiä näytillä olleita eläimiä olivat haukat, itse asiassa jo ennen kuin Korkeasaaresta tuli eläintarha. Korkeasaari oli nimittäin jo vuosisatoja ollut kaupunkilaisten käytössä ensin laidunmaana ja myöhemmin retkeily- ja huvittelukohteena. Siellä oli ennen eläintarhaa mm. krouvari Nikolajeffin ravintola, karuselli ja tanssilava. Meno oli saarella välillä sen verran villiä, että se oli hieman epämääräisessä maineessa.

 • roikuntahaaste, ihmisen evoluutio
  Julkaistu .

  Näkökulma: Luonnollista liikuntaa ei ole!16

  Sille, mitä liikuntaa nykyihmisen kannattaa harrastaa, ei löydy vastausta evoluutiosta ja kehityshostoriastamme. Jos haluaisimme liikkua "luonnollisesti", pyrkisimme nimittäin liikkumaan vain sen verran kuin on selviytymisemme kannalta pakko.

 • Inhimillinen tekijä, yle tv1
  Julkaistu . Päivitetty

  Inhimillinen tekijä: Pitääkö niiden joka paikkaan päästä? 1

  Voisivatko ihmiset nähdä meidät ensin ihmisinä, sitten vasta vammaisina, kysyvät Rita Järvinen, Olli Nordberg ja Eeva Airikkala. TV1 pe 24.10. klo 22.00

 • Kissankehdon sateenvarjon alla sadetta pitelevät Suvi Isotalo, Milla Rumi, Aino Venna ja Virve Rosti
  Julkaistu . Päivitetty

  Kissankehto: Kun näet vuoden kierron1

  Sade rummuttaa kattoon levottomilla sormillaan eikä ole pakko mennä mihinkään. Nyt vaan maataan torkkupeiton alla ja annetaan kuvien tulla. Villi luonto velloo riista-aidan takana. Sateelta suojassa ovat mm. Suvi Isotalo, Milla Rumi, Aino Venna, Virve Rosti, Jere Ijäs, Laura Doggett ja Of Monsters And Men.

 • Partio valmistautuu rastille.
  Julkaistu . Päivitetty

  Vapaaehtoisten maanpuolustajien kuurupiiloa partiotaitokisoissa

  Pirkkalan lennoston ampumaradalla kuhisee. Reserviupseerien partiotaitokilpailuissa ottaa mittaa toisistaan 11 partiota. Toisaalla ammutaan, toisaalla syttyy nuotio ja "loukkaantunutta" kilpakumppania kannetaan paareilla aikaa vastaan.

 • Petri "Hemmo" Vehviläinen, Hilla Blomberg ja Jaana Suvisilta
  Julkaistu . Päivitetty

  Aamusydämellä: Lihavuusleikkaus muutti elämän

  Lihavuusleikkauksessa pienennettiin Jaana Suvisillan ja Petri ”Hemmo” Vehviläisen mahalaukkua ja osa ohutsuolesta ohitettiin. Leikkaus tehtiin molemmille nelisen vuotta sitten ja kumpikin on tyytyväinen oloonsa. Petri on nykyään 110 kiloa ja Jaana 50 kiloa kevyempi kuin ennen.

 • Inhimillinen tekijä, Meeri Koutaniemi, Rauli Virtanen, Kirsti Palonen, Anne Flinkkilä, yle tv1
  Julkaistu . Päivitetty

  Inhimillinen tekijä: Kauhun kuvaajat, toivon todistajat1

  Miten säilyttää arki ja ihmisarvo kriisinkin keskellä? Anne Flinkkilän vieraina kuvajournalisti Meeri Koutaniemi, toimittaja Rauli Virtanen ja psykologi Kirsti Palonen. TV1 pe 17.10. klo 22.00