Mistä on kyse?

Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko

Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko

Sillä aikaa kun liima kuivuu49

...Mutta voi ajatella omia asioita ja katsella katonrajassa olevia kipsikoristeita tai laskea montako kuvioa on tapetissa tai millaiset korvat kenelläkin paikallaolijalla, tai miettiä miten näyttää surkuhupaisalta labradorinnoutaja kun kyykistyy takajalat vähän levällään taloyhtiön nurmikolle tarpeilleen hän...

Julkaistu

Poimintoja aiheesta Koti

Näin korjaat itse vetoketjun 1

Vetoketjut ovat vaatteen tai laukun ainoita liikkuvia osia. Siksi ne menevät useimmiten rikki ensimmäisenä. Vetoketjun vaihtaminen uuteen on työlästä puuhaa. Se vaatii sekä taitoa että ompelukoneen. Helpommallakin voi päästä.

Julkaistu

Kuorinta-aine ja tee sitruunankuoresta Strömsön ohjeella5

Usein sitruunasta puristetaan vain mehu ja kuori heitetään pois, vaikka suurin osa sitruunan terveyshyödyistä on juuri kuoressa. Tässä ohjeet teehen ja sitruunakuorintaan. Strömsön Alexandra pitää entisaikojen tavasta käyttää raaka-aineet mahdollisimman tarkkaan.

Julkaistu
Tyttö kävelee niityllä aikuisen kanssa.

Yksinkö hoituu? 23

Äiti, joka muutti bussilla numero 96 koko omaisuutensa – tavara kerrallaan. Äiti, jonka ainoa yksityinen hetki on vessassa – jos aina sielläkään. Äiti, joka makaa hammaslääkärin tuolilla ja heiluttaa rauhoitellen toisella kädellä rattaissa itkevää lasta. Äiti, joka joutuu ottamaan gynekologille tai jopa synnytykseen lapset mukaansa, koska ei ole ketään, joka lapsia voisi sillä aikaa hoitaa.

Julkaistu
Vauvan käsi äidin kädessä.

Lapset syntyivät, minä hävisin 28

Halusin äidiksi. Se ei ollut suuri unelma tai tavoite, enemmänkin oletusarvo. Kun minusta sitten tuli äiti, hukkasin itseni vanhemmuuteen ja aloin toteuttamaan niitä asioita, joita luulin, että vanhempana kuului tehdä. Vauvan kylkiäisenä saa huimat tunneöverit: vastuu, rakkaus, hellyys, sääli, suojelu, väsymys, turhautuminen, loputon kärsivällisyys ja yhtäkkiä yllättävä kärsimättömyys täyttävät vanhemman ja on lähes ihme, ettemme pullistu vappupalloiksi tunneheliumista.

Julkaistu , päivitetty

Kaikkein kivointa on olla yhdessä 35

Perheeseen syntyy lapsi, joka on toivottu ja haluttu. Häntä pidetään pienenä ihmeenä. Vauvaa kuljetetaan baby-biosta vauvauinnin kautta muskariin. Ostetaan kävelytuoli, konttauskypärä ja kehitystä edistäviä leluja. Beethovenia kuunnellaan, jotta lapsen matemaattinen äly kehittyy. Mutta mitä lapsi haluaa?

Poimintoja aiheesta Terveys

Muistihäiriöisen apuvälineet

Muistihäiriöisille ja heidän omaisilleen on valitettavan vähän tietoa apuvälineistä, joilla tukea ajattelua, muistia ja oppimista. Oikein valitut apuvälineet tukevat muistisairaan aktiivisuutta ja itsenäisyyttä luomalla turvaa ja varmuutta päivittäiseen toimintaan.

Julkaistu

Poimintoja aiheesta Ruoka

Saunaruokaa Strömsöstä

Lyö kaksi kärpästä yhdellä iskulla – näillä ohjeilla saat sekä rentouttavat löylyt että maittavan aterian. Valitse joko makea lohinyytti tai pippurinen kaslerinyytti ja tarjoa lisukkeeksi yksinkertaista vihersalaattia, johon voit käyttää vaikkapa villiyrttejä. Saunaruokaa Strömsöstä, ole hyvä.

Julkaistu

Eroon vehnästä!

Laskemme kaloreita ja pudotamme painoa. Tiedämme terveellisestä ruokavaliosta enemmän kuin koskaan, liikumme paljon, mutta silti lihomme ja olemme sairaita. Yhdysvaltalainen sydänlääkäri William Davis osoittaa hiljattain suomennetussa Eroon vehnästä -teoksessa, että syyllinen on vehnä. Mitä sanovat suomalaiset asiantuntijat?

Julkaistu

Poimintoja aiheesta Tyyli

Aamusydämellä: Koukussa kauneuteen - 30.03.2014

Erilaisista kauneusleikkauksista ja muista esteettisistä hoidoista on tullut sosiaalisesti hyväksytympiä ja sitä kautta myös yleisempiä. Kynnys leikkauksiin on laskenut ja usein yksi leikkaus johtaa toiseen. Kokemuksistaan kauneuskirurgiasta ja niiden suhteesta itsetuntoon kertovat Minna Klintrup (vas.) ja Jannika Peltonen. Viihdelehdistön välittämässä kuvassa kauneusleikkaus merkitsee useimmiten rintojen suurennusta, käytännössä silikoni-implantteja. Minna Klintrupin, 47, ensimmäinen leikkaus oli kuitenkin rintojen pienennys.

Julkaistu
Melli EcoDesign

Kotimaisia lastenvaatteita löytyy sittenkin!10

MOT-ohjelman nostama Reima-vaatemerkin ravisteli käsitystämme lastenvaatteiden kotimaisuudesta ja hetken aikaa näytti siltä, ettei Suomesta löydy yhtään oikeasti kotimaista lastenvaatemerkkiä. Kotimaisuus on suomalaisille vanhemmille tärkeä peruste vaatteen ostovalinnassa. Melli EcoDesignin lastenvaatteet ovat niin kotimaisia kuin mahdollista.

Julkaistu

Poimintoja blogeista

Maatuskan mitoissa

Repaleinen ryhdistäytymishanke alkoi, kun Eve Mantu mittasi vyötärönsä. 100 cm. Oppisikohan sitä liikkumaan ja syömään? Äläkä sinä karkkipussi huutele mitään siellä! Hys!

Virkattu Tähtien sodan hahmo Yoda

Tee tai älä tee, yrittämistä ei ole5

Jedi-mestari Yodan viisaus ja söpöys sai innostumaan! Tähtien sodan filosofinen hahmo on järjestyksessä toinen virkkaamani saagaan kuuluva hahmo.

Julkaistu

Nappituntuma-blogi

Nappituntuma

Graafikko Kati Tavilampi näkee ympärillään koko ajan kaikkea äärettömän innoittavaa. Pieniä ja suuria asioita, jotka konkretisoituvat kotona, jalostuvat uusiksi ideoiksi tai ilahduttavat pelkällä olemassaolollaan. Inspiraation hetki lyö!

Betonivaluruukkujen teko

Betonipitsiä pihalle5

Vanhoista pitsiliinoista saa aikaan vaikka mitä, jopa niistä kahvinkellastamistakin. Kokeilin ensimmäistä kertaa elämässäni betonin valamista. Kuvioin ruukun pinnan vanhalla pitsiverhon palasella. Siisti sisänäpertely vaihtui ulkohommiin kevätauringossa.

Julkaistu
Unikon nuppu

Kesäkukat ja joutilaisuus

Luovuus syntyy vain joutilaisuudessa. Jos jatkan vielä hetken tätä rataa, täytyy kohta alkaa varoa ettei päänuppi kuumene kaikista hienoista ideoista. Tai ehkä otan riskin ja ihailen vielä hetken unikoita, akileijoja ja kurjenmiekkoja...

Julkaistu

Laitakaupungin kanat -blogi

Omien kanojen munia

Kanat eivät kauaa pidätelleet lahjojaan ja Laitakaupungin kanalasta on tullut täysin omavarainen munien suhteen.

Julkaistu , päivitetty
kana valjaissa

Kuinka ulkoiluttaa kanoja kaupungissa? 1

Herkullinen nurmikko vihertää kanalan verkon takana. Miten kanoja voi ulkoiluttaa pihalla jossa ei ole aitoja? Testissa valjaat, talutusnuora, metalliverkko ja lehtikompostori.

Julkaistu , päivitetty
Kana nimeltä Luumu

Esittelyssä Luumu-kana

Mikä on kiiltävän musta, nimeltäänkin syötävä, pitkäkyntinen ja nokkava?

Julkaistu , päivitetty

Uusimmat sisällöt

 • Kissankehto 21.9.2014, Leonard Cohen 80v.
  Julkaistu . Päivitetty

  Kissankehto: Hassu pikku sammakko ja kiiltomatoidylli

  Hemmottelumusiikkia ja laulun mittaisia tarinoita, toimittajana Susanna Vainiola. Kuulemme uutta musiikkia mm. Marianne Faithfullilta ja Samae Koskiselta. Onnittelemme Leonard Cohenia ja Lasse Mårtensonia, vierailemme puutalossa ja aamupalapöydässä. Elokuvavinkki myös ainakin Belle & Sebastianista pitäville.

 • Puoli seitsemän vauvaviikon äitisarjan roolihahmo, Pandaäiti
  Julkaistu . Päivitetty

  Puoli seitsemän äitisarja: Pandaäiti

  Kirjailija Paula Noronen kirjoitti sketsisarjan hassuista äitityypeistä Puoli seitsemän -ohjelman vauvaviikolle. Tuntuuko kukaan tutulta?

 • Eurovaalit 2014
  Julkaistu . Päivitetty

  Onko Stubb ikäloppu? - Äänestä!9

  Uskoisitko, että pääministeri Alexander Stubb on 46-vuotias? Useimmat urheilijat ja tanssijat ovat lopettaneet uraansa hänen iässään.

 • Puoli seitseman viettää vauvaviikkoa ja kerää kuvia teemalla minä nyt ja vauvana.
  Julkaistu . Päivitetty

  Lähetä kuva itsestäsi vauvana ja nyt

  Miltä sinä näytit vauvana – entä nyt? Ota selfie tai tee kuvakollaasi ja lähetä se meille!

 • #runolapselle
  Julkaistu . Päivitetty

  #runolapselle tuottanut satamäärin runoja - tässä maistiaisia

  #runolapselle-kokoelma kasvaa huimaa vauhtia, olemme vastaanottaneet satamäärin häikäiseviä tuotoksia. Osallistu sinäkin!

 • Inhimillinen tekijä, yle tv1
  Julkaistu . Päivitetty

  Inhimillinen tekijä: Kolme unelmaa, kolme konkurssia10

  Miten voittaa epäonnistumisen häpeä ja saada uudet unelmat lentoon? Millaista on elämä konkurssin jälkeen? TV1 pe 19.9. klo 22.00

 • Kissankehto: Oli hyvä, että metsän takana kulki valtatie
  Julkaistu . Päivitetty

  Kissankehto: Oli hyvä, että metsän takana kulki valtatie

  Hemmottelumusiikkia ja laulun mittaisia tarinoita – sanoin, kuvin ja sävelin. Toimittajana Susanna Vainiola.

 • Kuusi kuvaa: Arto Mustajoki
  Julkaistu . Päivitetty

  Kuusi kuvaa Arto Mustajoen elämästä1

  Papin poika Arto Mustajoki kasvatti parran ja alkoi opiskella venäjää. Kapina vanhempia kohtaan johti Helsingin yliopiston venäjän kielen ja kirjallisuuden professoriksi. Nuoruudessaan Arto tunnettiin myös koripallosankarina. Mitkä kuusi kuvaa hän valitsee kotialbumistaan?

 • #runolapselle
  Julkaistu . Päivitetty

  Kirjoita #runolapselle

  Millainen on sinun runosi lapselle? Kirjoita #runolapselle ja haasta myös kaverisi mukaan. #Runohaaste alkaa nyt!

 • inhimillinen tekijä, yle tv1
  Julkaistu . Päivitetty

  Inhimillinen tekijä: Enemmän kuin harrastus

  Hyvä kunto on vain pintaa, henkinen matka on tärkeintä. Inhimillisen tekijän vieraina ovat ultrajuoksija Pasi Koskinen, pitkänmatkankävelijä Mirja Kärnä sekä vapaasukeltaja Simo Kurra. TV1 pe 12.9. klo 22.00

 • Päivi Kannisto, Kimmo Saares, Santeri Kannisto
  Julkaistu . Päivitetty

  Aamusydämellä: Ulos oravanpyörästä6

  Miten elää onnellisuutta tavoitellen ja vailla omaisuutta, siitä kertovat maailmanmatkaajat Päivi ja Santeri Kannisto. TV1 su 14.9. klo 9.05

 • Kuusi kuvaa: Juha Hurme
  Julkaistu . Päivitetty

  Kuusi kuvaa Juha Hurmeen elämästä

  Kuusi kuvaa teatterimies Juha Hurmeen elämästä.

 • Jaana Selin ja tasavallan presidentti Sauli Niinistö
  Julkaistu . Päivitetty

  Kun Kansanradio presidentin kohtasi

  Sauli Niinistö vastaa kansalaisten kysymyksiin ohjelman 35-vuotisjuhlalähetyksessä

 • Juha Hurme himolukija
  Julkaistu .

  Ihmisen elämä on yksi iso treenileiri

  Aimo ja Köpi soutavat 700 km Kustavista Hailuotoon parissakymmenessä vuorokaudessa. Näin teki myös Juha Hurme ystävänsä kanssa. Fyysisen rutistuksen aikana miehet keskustelevat taiteesta ja yleensäkin ihmisenä olemisesta. Näin syntyi Hurmeen romaani Nyljetyt ajatukset. - Kyllä se hiukan raskasta oli, mutta se oli myös ihanaa.

 • Kissankehto: Lohtumusiikkia
  Julkaistu . Päivitetty

  Kissankehto: Lohtumusiikkia

  Laulu lohduttaa – myös lauluntekijää. Eva & Manun Eeva Louhivuori kertoo Cinnamon Hearts -kappaleen synnystä. Jori Hulkkonen on antanut uuden elämän eräälle kovanaamojen 90-luvun unohdetulle helmelle. Tilinpäätöksiä ja aikakausimatkoja tarjoilee Kissankehto. Mukana mm. Phox, Viitasen Piia, Ane Brun ja musiikkia elokuvasta Wish I Was Here. Toimittajana Susanna Vainiola.