Poimintoja aiheesta Terveys

Akuutissa keskiviikkona: ikänäköleikkauksen riskit?

Keskiviikon lähetyksissä perehdytään ikänäköleikkauksiin. Näyttävät mainokset houkuttelevat monia. Silmälaseista eroon pääseminen kuulostaa lupaavalta, mutta mitä leikkauksessa oikeasti tapahtuu? Ikänäkö ei ole sairaus, ja siksi leikkaukset tehdään yksityisellä puolella ja potilaan rahalla.

Julkaistu
Sari Eskola eli kymmenisen vuotta humalahuuruista elämää.

Viinaan hukutetut vuodet6

”Ei se ollut elämää. Se oli sellaista päivästä toiseen selviämistä. Ei siinä varmaan enää kovin kauaa olisi mennyt, että olisin juonut itseni hengiltä. Tai sitten olisin vetänyt itseni kaulakiikkuun.”

Julkaistu

Poimintoja aiheesta Koti

Näin korjaat itse vetoketjun 1

Vetoketjut ovat vaatteen tai laukun ainoita liikkuvia osia. Siksi ne menevät useimmiten rikki ensimmäisenä. Vetoketjun vaihtaminen uuteen on työlästä puuhaa. Se vaatii sekä taitoa että ompelukoneen. Helpommallakin voi päästä.

Julkaistu

Kuorinta-aine ja tee sitruunankuoresta Strömsön ohjeella5

Usein sitruunasta puristetaan vain mehu ja kuori heitetään pois, vaikka suurin osa sitruunan terveyshyödyistä on juuri kuoressa. Tässä ohjeet teehen ja sitruunakuorintaan. Strömsön Alexandra pitää entisaikojen tavasta käyttää raaka-aineet mahdollisimman tarkkaan.

Julkaistu

Poimintoja aiheesta Vanhemmuus

Janna Rantala

Näkökulmia: Janna Rantala

Janna Rantala on vastannut lukijoiden kysymyksiin vanhemmuudesta usean vuoden ajan. Janna Rantala jatkaa vanhemmuus- ja parisuhdeaiheisilla kolumneillaan yle.fi:ssä syksyllä 2014

Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko

Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko

Sillä aikaa kun liima kuivuu49

...Mutta voi ajatella omia asioita ja katsella katonrajassa olevia kipsikoristeita tai laskea montako kuvioa on tapetissa tai millaiset korvat kenelläkin paikallaolijalla, tai miettiä miten näyttää surkuhupaisalta labradorinnoutaja kun kyykistyy takajalat vähän levällään taloyhtiön nurmikolle tarpeilleen hän...

Julkaistu

Poimintoja aiheesta Ruoka

Saunaruokaa Strömsöstä

Lyö kaksi kärpästä yhdellä iskulla – näillä ohjeilla saat sekä rentouttavat löylyt että maittavan aterian. Valitse joko makea lohinyytti tai pippurinen kaslerinyytti ja tarjoa lisukkeeksi yksinkertaista vihersalaattia, johon voit käyttää vaikkapa villiyrttejä. Saunaruokaa Strömsöstä, ole hyvä.

Julkaistu

Eroon vehnästä!

Laskemme kaloreita ja pudotamme painoa. Tiedämme terveellisestä ruokavaliosta enemmän kuin koskaan, liikumme paljon, mutta silti lihomme ja olemme sairaita. Yhdysvaltalainen sydänlääkäri William Davis osoittaa hiljattain suomennetussa Eroon vehnästä -teoksessa, että syyllinen on vehnä. Mitä sanovat suomalaiset asiantuntijat?

Julkaistu

Poimintoja aiheesta Tyyli

Aamusydämellä: Koukussa kauneuteen - 30.03.2014

Erilaisista kauneusleikkauksista ja muista esteettisistä hoidoista on tullut sosiaalisesti hyväksytympiä ja sitä kautta myös yleisempiä. Kynnys leikkauksiin on laskenut ja usein yksi leikkaus johtaa toiseen. Kokemuksistaan kauneuskirurgiasta ja niiden suhteesta itsetuntoon kertovat Minna Klintrup (vas.) ja Jannika Peltonen. Viihdelehdistön välittämässä kuvassa kauneusleikkaus merkitsee useimmiten rintojen suurennusta, käytännössä silikoni-implantteja. Minna Klintrupin, 47, ensimmäinen leikkaus oli kuitenkin rintojen pienennys.

Julkaistu
Melli EcoDesign

Kotimaisia lastenvaatteita löytyy sittenkin!10

MOT-ohjelman nostama Reima-vaatemerkin ravisteli käsitystämme lastenvaatteiden kotimaisuudesta ja hetken aikaa näytti siltä, ettei Suomesta löydy yhtään oikeasti kotimaista lastenvaatemerkkiä. Kotimaisuus on suomalaisille vanhemmille tärkeä peruste vaatteen ostovalinnassa. Melli EcoDesignin lastenvaatteet ovat niin kotimaisia kuin mahdollista.

Julkaistu

Poimintoja blogeista

Maatuskan mitoissa

Repaleinen ryhdistäytymishanke alkoi, kun Eve Mantu mittasi vyötärönsä. 100 cm. Oppisikohan sitä liikkumaan ja syömään? Äläkä sinä karkkipussi huutele mitään siellä! Hys!

Virkattu Tähtien sodan hahmo Yoda

Tee tai älä tee, yrittämistä ei ole5

Jedi-mestari Yodan viisaus ja söpöys sai innostumaan! Tähtien sodan filosofinen hahmo on järjestyksessä toinen virkkaamani saagaan kuuluva hahmo.

Julkaistu

Nappituntuma-blogi

Nappituntuma

Graafikko Kati Tavilampi näkee ympärillään koko ajan kaikkea äärettömän innoittavaa. Pieniä ja suuria asioita, jotka konkretisoituvat kotona, jalostuvat uusiksi ideoiksi tai ilahduttavat pelkällä olemassaolollaan. Inspiraation hetki lyö!

Betonivaluruukkujen teko

Betonipitsiä pihalle5

Vanhoista pitsiliinoista saa aikaan vaikka mitä, jopa niistä kahvinkellastamistakin. Kokeilin ensimmäistä kertaa elämässäni betonin valamista. Kuvioin ruukun pinnan vanhalla pitsiverhon palasella. Siisti sisänäpertely vaihtui ulkohommiin kevätauringossa.

Julkaistu
Unikon nuppu

Kesäkukat ja joutilaisuus

Luovuus syntyy vain joutilaisuudessa. Jos jatkan vielä hetken tätä rataa, täytyy kohta alkaa varoa ettei päänuppi kuumene kaikista hienoista ideoista. Tai ehkä otan riskin ja ihailen vielä hetken unikoita, akileijoja ja kurjenmiekkoja...

Julkaistu

Laitakaupungin kanat -blogi

Omien kanojen munia

Kanat eivät kauaa pidätelleet lahjojaan ja Laitakaupungin kanalasta on tullut täysin omavarainen munien suhteen.

Julkaistu , päivitetty
kana valjaissa

Kuinka ulkoiluttaa kanoja kaupungissa? 1

Herkullinen nurmikko vihertää kanalan verkon takana. Miten kanoja voi ulkoiluttaa pihalla jossa ei ole aitoja? Testissa valjaat, talutusnuora, metalliverkko ja lehtikompostori.

Julkaistu , päivitetty
Kana nimeltä Luumu

Esittelyssä Luumu-kana

Mikä on kiiltävän musta, nimeltäänkin syötävä, pitkäkyntinen ja nokkava?

Julkaistu , päivitetty

Uusimmat sisällöt

 • iloiset punkkaritytöt
  Julkaistu .

  Kuusi kuvaa Elina Hirvosen elämästä

  Elina Hirvosen äidinäiti oli kotiapulainen. Egyptinmatkallaan Elina tajusi, että Suomi on maa, jossa palvelijan tyttärentyttärestä voi tulla akateemisesti koulutettu kirjailija. Egyptiläisystävän maailmassa tämä olisi mahdottomuus. Katso kuusi tärkeää valokuvaa kirjailija-toimittaja Elina Hirvosen elämästä!

 • Urheilutiedettä-juttusarjan juttu 9
  Julkaistu .

  Miten ihminen on luotu liikkumaan? Vastaa kyselyyn!

  Ihminen on luotu liikkumaan – tai näin meille ainakin toitotetaan. Mutta onko asia todella niin ja jos on, niin mikä on meille se kaikkein luontaisin tapa liikkua? Juokseminen, heittäminen, hyppiminen, punnertaminen tai kenties kyykkääminen?

 • Joose Ojala, Hilla Blomberg, Riikka Hänninen
  Julkaistu . Päivitetty

  Aamusydämellä: Syntymäsokeat

  TV1 sunnuntaina 5.10.2014 klo 9.05 - 9.45, uusinta tiistaina 7.10. klo 5.45 Yle Areenassa vuoden ajan. Syntymästään sokeat Riikka Hänninen ja Joose Ojala haluavat kokea maailmaa enemmän mahdollisuuksien kuin rajoitusten kautta. He toivovat, että heitä lähestyttäisiin kuten ketä tahansa eikä pelättäisi kohtaamisia näkövammaisuuden vuoksi.

 • Julkaistu . Päivitetty

  Inhimillinen tekijä: Laitoin omaiseni laitokseen

  Marika Lintala, Tom Lindholm ja Anja Virtanen hoitivat läheisiään omaishoitajina, mutta joutuivat tekemään lopulta vaikean päätöksen. He laittoivat omaisen laitoshoitoon. TV1 pe 3.10. klo 22.00

 • Kissankehto: Tuuleen eksyneet, 28.9.2014
  Julkaistu . Päivitetty

  Kissankehto: Tuuleen eksyneet

  Lauluja elokuvista ja elokuvan lauluja. Elämän tuivertamaa rakkautta ja autoihinsa paenneita mutisevia miehiä, niistä laulavat sekä Edu Kettunen että Tom Waits. Rauryn musiikki on kuin sukupolvensa ääni. Mitä yhteistä on Seija Simolalla ja Portisheadilla? Musiikkia myös elokuvasta Boyhood.

 • Puoli seitsemän: Kirje äidille
  Julkaistu . Päivitetty

  Kirje äidille

  Mitä ei koskaan tullut sanotuksi? Ymmärsitkö äitiäsi tai isääsi vasta, kun sinusta itsestäsi tuli vanhempi? Minkä erityisesti muistat ja mistä olet kiitollinen? Kirjoita kirje äidillesi tai isällesi. Kirje voi olla lyhyt tai pitkä – muodoltaan kuva, twiitti tai blogipostaus. Ps tekee julkaistuista kirjeistä koosteen.

 • Vasikka imee sormia
  Julkaistu . Päivitetty

  Tulevat eläinlääkärit harjoittelevat tiineystarkastuksia ja nupouttamista

  Mäntsälässä sijaitsevassa Helsingin yliopiston tuotantoeläinsairaalassa saavat eläinlääketieteen opiskelijat ensimmäisen käytännön oppinsa lehmien, lampaiden, sikojen ja muiden tuotantoeläinten hoidosta.

 • Susanna Rahkamo, Kuusi kuvaa -sarjan pääkuva
  Julkaistu . Päivitetty

  Kuusi kuvaa Susanna Rahkamon elämästä2

  Susanna Rahkamo on aina inhonnut kylmyyttä. Silti hänestä tuli jäätanssin Euroopan mestari.

 • Juha Mäkelä, Kimmo Saares, Salla Penttilä
  Julkaistu . Päivitetty

  Aamusydämellä: Sukusolu - lahja elämälle

  TV1 sunnuntaina 28.9.2014 klo 9.05 - 9.45, uusinta tiistaina 30.9. klo 5.45. Yle Areenassa vuoden ajan. Vuosittain noin 3000 uutta paria hakee lääketieteellistä apua lapsettomuuteen. Usein hoitojen edellytyksenä on se, että joku luovuttaa sukusoluja.

 • inhimillinen tekijä, aspergerin oireyhtymä, yle tv1
  Julkaistu . Päivitetty

  Inhimillinen tekijä: Elämää Aspergerin syndrooman kanssa 5

  Paula Tilli ei kärsi Aspergerin oireyhtymästään, jos saa elää ymmärtävässä ympäristössä. TV1 pe 26.9. klo 22.00

 • Spencer Mannin teos
  Julkaistu . Päivitetty

  Aristoteleen kantapää: Kieli ja mieli

  Miten mielisairaudet vaikuttavat kieleen? Olisiko esimerkiksi Lauri Viita ollut samanlainen kirjailija ilman skitsofreniaa?

 • Jaana Selin ja tasavallan presidentti Sauli Niinistö
  Julkaistu . Päivitetty

  Niinistö Kansanradion jatkoilla!

  Kansanradion 35-vuotisjuhlalähetyksessä vieraillut presidentti Sauli Niinistö on mukana myös juhlalähetyksen lisäjaksossa "Kansanradion jatkot", joka on kuultavissa YLE Areenasta.

 • Kissankehto 21.9.2014, Leonard Cohen 80v.
  Julkaistu . Päivitetty

  Kissankehto: Hassu pikku sammakko ja kiiltomatoidylli

  Hemmottelumusiikkia ja laulun mittaisia tarinoita, toimittajana Susanna Vainiola. Kuulemme uutta musiikkia mm. Marianne Faithfullilta ja Samae Koskiselta. Onnittelemme Leonard Cohenia ja Lasse Mårtensonia, vierailemme puutalossa ja aamupalapöydässä. Elokuvavinkki myös ainakin Belle & Sebastianista pitäville.

 • Puoli seitsemän vauvaviikon äitisarjan roolihahmo, Pandaäiti
  Julkaistu . Päivitetty

  Paula Norosen sketsisarja: Pandaäiti ei nuku2

  Miksi Pandaäiti ei paljasta kasvojaan? Kirjailija Paula Noronen kirjoitti sketsisarjan hassuista äitityypeistä Puoli seitsemän -ohjelman vauvaviikolle.

 • Eurovaalit 2014
  Julkaistu . Päivitetty

  Onko Stubb ikäloppu? - Äänestä!13

  Uskoisitko, että pääministeri Alexander Stubb on 46-vuotias? Useimmat urheilijat ja tanssijat ovat lopettaneet uraansa hänen iässään.