Poimintoja aiheesta Ruoka

Joulukakkua kahdella tavalla

Joulunaikaan ovelle voi tupsahtaa yllätysvieraita. Mitä silloin tarjolle? Vaikkapa Strömsön Paulin herkullista joulukakkua. Tässä siitä kaksi versiota, toinen makea ja toinen suolainen - molemmissa täytteenä samaa kuivahedelmäkompottia. Kakut säilyvät jääkaapissa pitkään, briekakku jopa useita viikkoja.

Julkaistu
Suklaamousse glögikastikkeen ja piparkakkumurun kera

Suklaamousse glögikastikkeen ja piparkakkumurun kera

Joulun parhaat maut samassa paketissa. Tämä on lyömätön joulujälkiruoka suklaan, glögin ja piparkakkujen ystävälle. Moussen voi tarjoilla myös sellaisenaan, mutta glögikastike tuo siihen hieman happamuutta ja piparkakut rapsakkuutta.

Julkaistu

Poimintoja aiheesta Koti

Näin korjaat itse vetoketjun 1

Vetoketjut ovat vaatteen tai laukun ainoita liikkuvia osia. Siksi ne menevät useimmiten rikki ensimmäisenä. Vetoketjun vaihtaminen uuteen on työlästä puuhaa. Se vaatii sekä taitoa että ompelukoneen. Helpommallakin voi päästä.

Julkaistu
Kahdesta kuusikulmiosta virkattu takki

Strömsö: Kahdesta kuusikulmiosta virkattu takki

Tämä takki on sekä helppo että nopea virkata. Siitä voi tehdä minkä kokoisen tahansa niin, että se sopii nukelle, vauvalle, teini-ikäiselle tai aikuiselle, jos siitä tekee oikein ison.

Julkaistu

Poimintoja aiheesta Terveys

MS-tauti muutti elämän

Miksi minä? Tuota kysymystä moni miettii, kun elämä heittää eteen toivomattoman vieraan, henkilökohtaista maailmaa järisyttävän haasteen. Samaa kysymystä mielessään pyöritteli oululainen Wilma Dufva vuoden 2012 keväällä, kun hän sai kuulla sairastavansa MS-tautia.

Julkaistu
Sari Eskola eli kymmenisen vuotta humalahuuruista elämää.

Viinaan hukutetut vuodet6

”Ei se ollut elämää. Se oli sellaista päivästä toiseen selviämistä. Ei siinä varmaan enää kovin kauaa olisi mennyt, että olisin juonut itseni hengiltä. Tai sitten olisin vetänyt itseni kaulakiikkuun.”

Julkaistu

Poimintoja aiheesta Vanhemmuus

Janna Rantala

Näkökulmia: Janna Rantala

Janna Rantala on vastannut lukijoiden kysymyksiin vanhemmuudesta usean vuoden ajan. Janna Rantala jatkaa vanhemmuus- ja parisuhdeaiheisilla kolumneillaan yle.fi:ssä syksyllä 2014

Uusimmat jutut

Mäkin oon faija! 1

Monet alle parikymppiset isät kokevat olevansa toissijaisia vanhemmuudessa. Vauvan syntymästä saatava tieto liittyy useimmiten äitiyteen, ei niinkään isäksi tuloon. Neuvolassa äitien hyvinvointia ja kuulumisia kysytään positiiviseen sävyyn, mutta isältä tiedustellaan lähinnä päihteiden käytöstä ja väkivallasta.

Julkaistu

Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko

Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko

Marraskuun jännitykseä...(!).......!!!6

Kun marrassato alkoi olla korjattavissa, alkoi jännitys lasten keskuudessa tihentyä. Pienimmät eivät edes ymmärtäneet mitä odottaa, mutta se ei riemua haitannut. (Vähän niin kuin jotkin tehtaiden johtajat maailmalla odottavat napajäätiköiden sulamista ihan rentoina että jee. Hyvin sujuu vielä!)

Julkaistu

Poimintoja aiheesta Tyyli

Aamusydämellä: Koukussa kauneuteen - 30.03.2014

Erilaisista kauneusleikkauksista ja muista esteettisistä hoidoista on tullut sosiaalisesti hyväksytympiä ja sitä kautta myös yleisempiä. Kynnys leikkauksiin on laskenut ja usein yksi leikkaus johtaa toiseen. Kokemuksistaan kauneuskirurgiasta ja niiden suhteesta itsetuntoon kertovat Minna Klintrup (vas.) ja Jannika Peltonen. Viihdelehdistön välittämässä kuvassa kauneusleikkaus merkitsee useimmiten rintojen suurennusta, käytännössä silikoni-implantteja. Minna Klintrupin, 47, ensimmäinen leikkaus oli kuitenkin rintojen pienennys.

Julkaistu
Melli EcoDesign

Kotimaisia lastenvaatteita löytyy sittenkin!10

MOT-ohjelman nostama Reima-vaatemerkin ravisteli käsitystämme lastenvaatteiden kotimaisuudesta ja hetken aikaa näytti siltä, ettei Suomesta löydy yhtään oikeasti kotimaista lastenvaatemerkkiä. Kotimaisuus on suomalaisille vanhemmille tärkeä peruste vaatteen ostovalinnassa. Melli EcoDesignin lastenvaatteet ovat niin kotimaisia kuin mahdollista.

Julkaistu

Nappituntuma-blogi

Nappituntuma

Graafikko Kati Tavilampi näkee ympärillään koko ajan kaikkea äärettömän innoittavaa. Pieniä ja suuria asioita, jotka konkretisoituvat kotona, jalostuvat uusiksi ideoiksi tai ilahduttavat pelkällä olemassaolollaan. Inspiraation hetki lyö!

Betonivaluruukkujen teko

Betonipitsiä pihalle5

Vanhoista pitsiliinoista saa aikaan vaikka mitä, jopa niistä kahvinkellastamistakin. Kokeilin ensimmäistä kertaa elämässäni betonin valamista. Kuvioin ruukun pinnan vanhalla pitsiverhon palasella. Siisti sisänäpertely vaihtui ulkohommiin kevätauringossa.

Julkaistu
Unikon nuppu

Kesäkukat ja joutilaisuus

Luovuus syntyy vain joutilaisuudessa. Jos jatkan vielä hetken tätä rataa, täytyy kohta alkaa varoa ettei päänuppi kuumene kaikista hienoista ideoista. Tai ehkä otan riskin ja ihailen vielä hetken unikoita, akileijoja ja kurjenmiekkoja...

Julkaistu

Uusimmat sisällöt

 • outi pressi
  Julkaistu . Päivitetty

  Tuhkimotarinoiden naiset ennen ja jälkeen muutoksen!

  Tuhkimotarinoiden naiset ovat selvinneet elämän aallokoista: alkoholismista, hyväksikäytöstä, lapsen menetyksestä, etenevästä sairaudesta. Stylisti Outi Brouxin kanssa he lähtevät etsimään ulkoista itsevarmuutta. Tuhkimotarinoita TV2:lla maanantaisin klo 21 alkaen 29.12.2014!

 • Outi Broux
  Julkaistu .

  Tuhkimotarinoiden naiset osa 2

  Tuhkimotarinoiden naiset ovat selvinneet elämän aallokoista: alkoholismista, hyväksikäytöstä, lapsen menetyksestä, etenevästä sairaudesta. Stylisti Outi Brouxin kanssa he lähtevät etsimään ulkoista itsevarmuutta.

 • Kuusi kuvaa -sarjan jaksokuva, Veijo Hietala.
  Julkaistu . Päivitetty

  Kuusi kuvaa Veijo Hietalan elämästä1

  Kuusi kuvaa mediatutkija Veijo Hietalan kotialbumista

 • Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko
  Julkaistu . Päivitetty

  Normaalit ja Huikentelevaiset7

  Huikentelevaiset voi puhua kanan koipi-reisistä, vaikkei yhdelläkään kanalla koko tunnetussa maailmassa ole, tai ole koko evoluution historian aikana ikinä edes aiemmin ollut koipireittä - sen enempää kuin niillä olisi levitaation, yhtäkkia paperiseksi sammakoksi muuttumisen, silmistä metallinkin läpi porautuvien lasersäteitten ammunnan, pakonomaista ja tautotonta käkenä kukkumisen, jodlaamalla piimän kefiiriksimuuntamisen, unissasaarnaamisen, kylmälaiteasentamisen, nekromantian tai opiskelematta saavutettua, synnynnäistä ja huippuedistynyttä urkujensoiton (myös jalkio!) lahjaa.

 • Burmalainen kurkkusalaatti
  Julkaistu . Päivitetty

  Mi Mi Pon kirpeä kurkkusalaatti

  Burmasta 13 vuotta sitten Suomeen muuttanut Mi Mi Po on keittiössä kuningatar! Vuosittaista vesijuhlaa varten hän loihti vierailleen uskomattoman päivällisen. Tässä herkullisen mutta yksinkertaisen kurkku-kaalisalaatin resepti.

 • Maarit Hyvönen ja Matti Saari, taustalla Nanson tehdas, Nokia
  Julkaistu . Päivitetty

  Avec Tastula: Tehdas taistelee eloonjäämisestään18

  Maarit Tastula seuraa Nanson lähes satavuotiaan Nokian tekstiilitehtaan eloonjäämiskamppailua. Lopulta tulee kovien ratkaisujen aika. Miksi kuluttaja ei osta laatua?

 • kansi, grafiikka
  Julkaistu . Päivitetty

  Tuhkimotarinoiden naiset osa 1

  Tuhkimotarinoiden naiset ovat selvinneet elämän aallokoista: alkoholismista, hyväksikäytöstä, lapsen menetyksestä, etenevästä sairaudesta. Stylisti Outi Brouxin kanssa he lähtevät etsimään ulkoista itsevarmuutta. Tässä he ovat, Tuhkimotarinoiden 2. tuotantokauden päähenkilöt!

 • koiran synttärit
  Julkaistu . Päivitetty

  Mikä on pitkäikäisen lemmikin salaisuus?

  Ihminen voi elää sata vuotta. Jos haluaa mahdollisimman pitkäikäisen kaverin lemmikiksi, mikä olisi sopivin vaihtoehto? Suomen luonnossa vanhimmaksi elävä eläin on jokihelmisimpukka eli raakku, joka voi elää kirkkaassa purossa yli 200-vuotiaaksi. Siitä ei kuitenkaan olisi lemmikiksi, joten pohditaan muita vaihtoehtoja.

 • Hannes Hynönen
  Julkaistu . Päivitetty

  Hannes Hynönen ja mediamylläkkä 3

  Kävin tapaamassa Hannes Hynöstä jo marraskuun puolivälissä. Vierailin hänen kodissaan ennen kohtalokkaita Linnan juhlia, jotka nostivat tämän kohta 102-vuotiaan sotaveteraanin keskelle hurjaa mediamylläkkää. Eilen soitin Hanneksen Matti-pojalle ja kyselin, miten Hannes on kohinan ottanut. ”Tykkäähän tuo”, kuului vastaus. ”Mutta sama Hannes hän on kuin ennenkin.”

 • Hannes Hynönen
  Julkaistu . Päivitetty

  Vanhempi kuin itsenäinen Suomi

  Viisaus tulee kokemuksesta. Kokemus karttuu iän myötä. Mitä mieltä ovat Hannes Hynönen ja Risto Pelkonen onnellisesta elämästä?

 • Kirjailija ja tutkija, tiedekeskus Heurekan tapahtumapäällikkö, Paula Havaste kokosi Kuusi kuvaa -ohjelmaa varten itselleen keskeisiä kuvia elämän varrelta, ne kokosi yhdeksi kuvaksi Sami Rouhiainen.
  Julkaistu . Päivitetty

  Kuusi kuvaa Paula Havasteen elämästä

  Kirjailija Paula Havaste tarjoaa lukijoilleen nautinnollisia, historiallisia herkkuja ja pohjoisen murteen sävyttämää suomen kieltä. Kuusi kuvaa -ohjelmaa varten kirjailija valitsi keskeisiä kuvia elämänsä varrelta.

 • roikkumishaaste
  Julkaistu . Päivitetty

  Kiitos roikkujille – ja palkinto kannustavimmalle poppoolle!

  Iso kiitos kaikille marraskuun roikkumishaasteeseen osallistuneille! Vielä Prisma Studiotakin enemmän kiittävät kuitenkin roikkujien hartiat ja selät. Lisäksi valitsimme haasteen alussa luvatun palkinnon voittajatahon.

 • Jan-Erik Andersson (vas.), Kimmo Saares, Pekka Edlund
  Julkaistu . Päivitetty

  Aamusydämellä: Unelmat ovat arjen polttoainetta

  Miksei talo voisi olla hauska, tekijänsä näköinen, ihmetteli Jan-Erik Andersson ja rakensi lehden muotoisen talon, jossa on paljon jännittäviä muotoja ja värejä. Minä haluan rakentaa omin käsin veneen, jolla purjehdin maapallon ympäri, päätti Pekka Edlund. Vene on nyt valmis ja Pekka odottaa lähtöä suurelle matkalle.

 • australiansuomalaisen passi
  Julkaistu . Päivitetty

  Arvolataamo: Suomi kaukana kotoa

  Näkeekö kaukaa katsomalla mitä lähellä tapahtuu?

 • Millainen mies minä olen vanhana?
  Julkaistu . Päivitetty

  Miten mies vanhenee?7

  Millainen on miehen vanhuus? Onko pakko olla vanha, vaikka vanhenee? Puoli seiskan Senioriviikko pohtii myös tätä.