Ne aiemmat sisujengit

Special Olympics -jättikisassa kaikki voittavat – 1990-luvulta alkaen suomalaisetkin 2

Suomella oli oiva alku kehitysvammaisten arvokilpailuissa.

"Tosissaan yritetään voittaa, mutta tuntuu että kaikki ovat voittajia", Eija Kangas oivalsi vuonna 1991 Minneapolisin Special Olympics -kisoissa, joissa hän yksin edusti Suomen Kehitysvammaliittoa.

Sisujengi — viisi suomalaisurheilijaa valmistautuu kehitysvammaisten Special Olympics-tapahtumaan

Julkaistu , päivitetty

Reilun pelin Special Olympics laajeni 2000-luvulla Eurooppaan ja Aasiaan

Kehitysvammaisten kisassa jokainen kilpailee itsensä kanssa.

Jättitapahtumassa tunteet aaltoilevat, mutta osanottajat kiittävät kisojen ainutlaatuista fair play -henkeä: jokainen pääsee näyttämään parastaan juuri omalla tasollaan.

Julkaistu , päivitetty

Rallihistoriaa, esittelyitä ja huumoriakin

MM-rallia 1980-luvulla

80-luku oli suomalaisten rallikuskien juhlaa.

Raimo "Höyry" Häyrisen toimittamia rallihaastatteluita 80-luvulta. Haastateltavana ovat suurimmat kotimaiset rallitaivaan tähdet ja muutama ruotsalainenkin.

Julkaistu , päivitetty

Arkistoitu kesä-Suomi on aurinkoinen ja lämmin

Kotimaan matkailua 1959 1

Kaukaa viisas perhe suunnittelee lomamatkansa hyvin. Kotimaassakin riittää paljon nähtävää, ja junalla on helppo tehdä rengasmatka, kerrotaan VR:n matkailufilmissä vuodelta 1959.

Julkaistu , päivitetty

Suomen rannikon eksotiikkaa espanjaksi 7

Vuonna 1961 valmistuneessa matkailuelokuvassa tutustutaan Suomen eteläiseen rannikkoon ja saaristoon espanjankielisen selostuksen opastamana. Meren aavoilta rannoille ja saarille matkaa johdattaa ilmassa liitelevä lokki.

Julkaistu , päivitetty

Suomi hurmasi auringollaan 1960-luvun matkailijat

Suomi tarjosi 60-luvun matkailijalle kesäisen paratiisin.

Upeita järvimaisemia, kauniita hiekkaharjuja ja kesäistä saaristoa tarjosi 1960-luvun Suomi kesämatkailijalle. Hienossa, mustavalkoisessa filmissä esitellään kesäinen paratiisi, jonne sopii turistin tulla.

Julkaistu , päivitetty

Kesäkisojen oudot lajit

Suomen kesätapahtumat ovat tulvillaan mitä mielikuvituksellisimpia kilpailuja. Outoja lajeja on keksitty huvin vuoksi tai turismin vetonauloiksi. Osa on kestänyt aikaa, toiset ovat jääneet päiväperhoiksi.

Julkaistu , päivitetty

Viikon suosituimmat Elävässä arkistossa

Topless ja tissikulttuuri1

Topless-tarjoilijat olivat 1990-luvun lamavuosien muoti-ilmiö. Nousukausi gogo -ohjelmassa mikkeliläisen ravintola Kivijalan tarjoilijat kertovat työstään. Monia miesasiakkaita henkilökunnan paljasrintaisuus ujostutti. Kopeloijiakin löytyi mutta heidät poistettiin ravintolasta saman tien. Paljaat rinnat jaksoivat kiinnostaa jonkin aikaa, mutta topless-into laantui muutamassa vuodessa.

Julkaistu

Elävän arkiston nettiradio

Elävän arkiston nettiradio tuo takaisin menneiden vuosikymmenten kansanviihdyttäjät ja kulttuurivaikuttajat, urheilijoiden kiihkeät kamppailut ja poliittiset käännekohdat Suomessa ja ulkomailla.

Elävän arkiston uudistus jatkuu

Tervetuloa uudistuvan Elävän arkiston pariin. Tiesitkö, että Elävässä arkistossa on paljon tv-sarjoja ja kokonaisia ohjelmia? Olemme parantamassa Elävän arkiston ohjelmien löydettävyyttä ja tuomme kokonaiset ohjelmat katsottavaksi myös Yle Areenassa. Ensi vaiheessa voit katsoa kokeiluluonteisesti Elävässä arkistossa julkaistuja tv-sarjoja Areenan beta-versiossa

Lue lisää blogista ja anna palautetta

Elokuvaklassikoita ja tarinoita kulissien takaa

Hittihurmosta

Hittimittarin juontajat Timo T. A. Mikkonen ja Mikko Alatalo sekä 1980-luvun hittitähtiä

Katso kaikki Hittimittarit

Kasarihittien hurmosta Timo T. A. Mikkosen ja Mikko Alatalon juontamana. Alueelliset katsojaraadit eri puolilla Suomea arvioivat vuosien 1984–1988 ajanvietemusiikin tuoreimpia uutuuksia.

Julkaistu , päivitetty

”Tämä ei sitten ole mikään Levyraati!” — kasvukipuja ja anekdootteja Hittimittarin ensimmäiseltä vuodelta 1

Taustoitus Hittimittari-ohjelmasarjaan vuosina 1984–85.

Jo Hittimittarin ensimmäinen juonto kiteytti ohjelmasarjan idean: kaikilla on mahdollisuus tulla suosituksi! Hittimittari todisti tämän esittelemänsä musiikin sekä ohjelmasarjana itsensä osalta. Hittimittari syöksähti Mainostelevision Levyraadin hallitsemille tv-aalloille syksyllä 1984 ja jo vuodenvaihteessa se oli noussut pieneksi hitiksi itsekin.

Julkaistu , päivitetty

Mikko Alatalon isännöimä Hittimittari tarjoili kasaripopin kepeän kriittisesti 7

Opas Mikko Alatalon juontamiin Hittimittareihin 1985–88

Hittimittarissa yliampuvuus kisaili tyylikkyyden kanssa, tanssipop kohtasi suomirockin ja r'n'b glam-metallin, ja alueraatien tavikset rankkasivat järjestykseen supertähtiä ja tähdenlentoja. Juohevan ironinen Mikko Alatalo juonsi "rytmisen käyttömusiikin" suosikkisarjaa vuosina 1985–1988. Ennen Alataloa ohjelman keulakuvana oli vuoden verran toiminut veteraanitoimittaja Timo T. A. Mikkonen.

Julkaistu , päivitetty

Jo 50 kertaa Pori Jazzia

Entusiastit synnyttivät jazzfestivaalin Kokemäenjoen suistoon 1

Pori Jazzin 50 vuotta tiivistettynä 50 osan radiosarjaksi

Pori Jazz täyttää puoli vuosisataa vuonna 2015. Pertti Pitkonen juhlistaa merkkipäivää 50-osaisella radiosarjalla. Ohjelmasarja tarjoaa viisikymmentä erilaista näkökulmaa festivaalin vuosikymmeniin ja hieman tulevaankin.
Tiesitkö, että Pori Jazzia ei perustettukaan Porissa? Ensimmäisen festivaaliviikon konserttilippuja taas myytiin paikallisen konditorian tiskiltä pullien ja kakkujen ohessa. Vaikka jazzmusiikki on ollut koko ajan juhlan keskiössä, on tapahtumaa paisutettu myös rytmillisen populaarimusiikin suuntaan. Kaikki eivät ole pitäneet siitä. Musiikkivalinnat ovat aiheuttaneet 1980-luvusta alkaen monenlaista polemiikkia.

Julkaistu , päivitetty

Etyk 40 vuotta

ETYK Kekkosen uran huipentuma 3

Etyk-konferenssi oli Kekkoselle kansainvälinen näytönpaikka.

Presidentti Urho Kekkoselle Etyk-konferenssi oli kansainvälinen näytönpaikka. Kotimaassa tuki Kekkosen ulkopolitiikalle oli tuolloin vahvimmillaan.

Julkaistu

Lähde lomamatkalle 80-luvulle

U2 Ruisrockissa 1982

Irlantilaisen U2-yhtyeen ensimmäinen keikka Suomessa oli 7.8.1982 Turun Ruisrockissa. Bändi oli julkaissut vasta kaksi albumia ja matkalla maineeseen ennen kaikkea vauhdikkaiden konserttiesiintymistensä ansiosta.

Julkaistu , päivitetty

Vieraisilla MSL-studiolla 1

Juice, Eput ja Yö levyttivät MSL-studiolla.

Koululainen Mikko Immonen on saanut toiveensa toteen: hän pääsee kokeilemaan eri soittimia Mika Sundqvistin äänitysstudiolla Lempäälässä.

Julkaistu , päivitetty
Lomamatka 80-luvulle .ohjelman logo

Lomamatka 80-luvulle

Tusina lomalaisia stailataan kreppikiharoin ja olkatoppauksin. Heidät lähetetään menneisyyteen 1980-luvulle. Lomamatka 80-luvulle kesätiistaisin TV1:ssä ja Areenassa klo 20. Lomamatkasivustolla lisää #kasarikesä-tunnelmia.

Julkaistu , päivitetty

Kesä keittiössä

Grillattua kyytä 5

Ravintosisällöltään kyyateria vastaa oravapaistia.

Jaakko Kolmonen valmistaa grillattua kyytä. Ravintosisällöltään ateria vastaa oravapaistia, maku puolestaan muistuttaa rapua.

Julkaistu , päivitetty

Keitettyä mäyrää 9

Tehopari Kolmonen–Aaltonen metsäsian kimpussa.

Patakakkosen Turkka Aaltosen ystävä Pentti oli vuonna 1990 muistanut luontomiestä lahjalla. Pussista paljastuu lihava mäyrä, jonka Aaltonen on alkukäsitellyt jo kotona.

Julkaistu , päivitetty

Grillattua piisamia 1

Jaakko Kolmonen ja Turkka Aaltonen rantanuotiolla.

Jaakko Kolmonen ja Turkka Aaltonen grillaavat Kokemäenjoen rantanuotiolla piisamia. Aaltonen myös analysoi piisamin herättämiä ennakkoluuloja.

Julkaistu , päivitetty

Festarit ovat täällä taas!

Lavalla PMMP

PMMP:n ensihitti oli vuonna 2003 ilmestynyt Rusketusraidat, josta tuli vuoden myydyin single. Lopullisesti bändi vakiinnutti asemansa 2005 julkaistulla Kovemmat kädet –albumilla.

Julkaistu , päivitetty

Jenni Vartiaisen tähtitaival 2

Jenni Vartiainen nousi tähtii Gimmelistä

Jenni vartiaisen julkinen ura alkoi tv-kisasta vuonna 2002, jossa syntyi tyttöbändi Gimmel. Vuonna 2014 hän hurmasi Ruisrockissa jo menestyneenä sooloartistina.

Julkaistu , päivitetty

Mirel Wagnerin keikalla ollaan hiljaa

Mirel Wagneria on verrattu mm. Leonard Coheniin

Espoolaisen Mirel Wagnerin ensimmäinen levy sai hurjasti kansainvälistä huomiota vuonna 2011. Wagnerin keikalla Flow Festivalilla 2014 yleisö kuunteli hiljaa haltioituneena.

Julkaistu , päivitetty

1970-lukua dokumentaristien silmin

Teräksestä laivaksi Turun Wärtsilän telakalla 1971 1

Dokumentissa seurataan valtamerilaivan rakennusoperaatiota Wärtsilän Turun telakalla, joka tuolloin oli Suomen suurin telakka ja myös Suomen suurin työpaikka. Tarina kulkee tarjouspyynnön vastaanottamisesta valmiin valtamerialuksen luovutukseen.

Julkaistu , päivitetty

Kansanedustajan työpäivä on muutakin kuin kokoustamista 1

Dokumentissa kurkistetaan Arkadianmäen kulissien taakse ja seurataan kansanedustajien arkea sekä virkistymishetkiä. Lisäksi pohditaan ennakkokäsityksiä, joita ylimmän valtiovaltamme edustajista on vuosien varrella syntynyt.

Julkaistu , päivitetty

Radioääniä Suomen ja universumin laidalta

Äänien illoissa kuunnellaan kadonneitakin ääniä 6

Kaappikellosta poretablettiin, susilaumasta mölysammakoihin

Kaappikellosta poretablettiin, susilaumasta mölysammakoihin, höyrykoneesta Wartburgiin ja pärehöylästä hammasporaan — unohtamatta lirinää, lorinaa tai pimpahdusta. Jukka Mikkolan toimittamat Äänien illat kaivavat esiin ääniä menneisyydestä ja nykyisyydestä. Miltä maailmamme on kuulostanut? Mitkä äänet ovat kokonaan hiljenneet? Millainen on suomalainen äänimaisema?

Julkaistu

Ihan vitsillä

Siskonpeti hekottaa työlle, ystäville ja henkisyydelle 1

Enkelimarsu, gynekologi ja muita 1. kauden kohokohtia.

Siskonpeti-sarjan näytteissä ollaan mm. yhteydessä enkelimarsuun, kohdataan hilpeä gynekologi, nähdään näkymätön Sari, bailataan lounasdiskossa ja pahoinpidellään ystävä Paulo Coelhon elämänviisaudella.

Julkaistu

Siskonpeti repii huumoria kehosta, seksistä ja parisuhteesta

Yllätyskyykky ja muita Siskonpedin parhaita

Siskonpedin näytteissä tehdään yllätyskyykky, tutustutaan terveyssiteiden äänimaailmaan, toteutetaan seksifantasioita, tutustutaan terveyssiteiden äänimaailmaan, tavataan sylkykuppi ja käydään yhdessä läpi kaikkea muutakin ihmisruumiin toimintojen ja kahdenvälisten henkis-kehollisten suhteiden alalta.

Julkaistu

Ohjelmia embedattavaksi, valokuvia ja tehosteita ladattaviksi

Embeddausbannerikuva
Embeddausbannerikuva

Yle Arkivet

Arkivet: Tove Jansson läser Tove Jansson

Tove Janssons (1914-2001) mumintroll har spridits över hela världen och det går i dag att hitta allt från mumintvålar till kylskåpsmagneter. Här kan ni lyssna på när Tove Jansson läser ur sina böcker. Svenska Yle har ett unikt avtal med Moomin Characters som ger oss rätt att publicera muminberättelser i sin helhet.

Julkaistu , päivitetty

Metatiedot ladattavissa

Elävän arkiston ja Arkivetin metatiedot ovat nyt tarjolla koneluettavana datana, jota voi hyödyntää eri sovelluksissa.

Metatietosivu (beta)

Yle Arkistomyynti

Ota yhteys Yle Arkistomyyntiin, jos tarvitset Ylen tuottamaa sisältöä esim. ohjelmaasi, dvd-julkaisuun, näytelmään, näyttelyyn tai lehteen.

yle.fi/arkistomyynti

Arkisto-ohjelmia myös Teemalla ja Areenassa

Teeman Elävä arkisto näyttää aarteita menneisyydestä tiistai-iltaisin.

Teeman Elävä arkisto -sarja

Uusimmat sisällöt

 • Boffajat puolustavat taisteluskenaariossa linnaketta
  31.07.2015 Elävä arkisto

  Boffatessa kaveria saa lyödä ihan oikeasti

  Boffauksessa käytetään taisteluvälineinä vaahtomuovilla ja ilmastointiteipillä päällystettyjä aseita, joiden mallit ovat peräisin keskiajalta. Vaikka autenttiset varusteet luovat mielleyhtymän liveroolipelaamiseen, on verrattain nuori boffaus jo aikaa sitten erkaantunut omaksi urheilulajikseen.
 • Kivirantojen purjevene neuvostoliittolaisen vartioveneen hinauksessa Porkkalan vuokra-alueella 1948.
  31.07.2015 Elävä arkisto

  Purjeveneellä puna-armeijan vangiksi Porkkalassa 1948

  Helsinkiläinen Aulis Kiviranta lähti seurueineen seilaamaan kohti Tukholmaa seikkailu mielessä ja vene viinalastissa. Huvimatka kariutui haaksirikkoon, ja venekunta päätyi viideksi viikoksi Porkkalan neuvostosotilaiden vangeiksi.
 • Pelikortteja
  30.07.2015 Elävä arkisto

  Senssit yhdisti yksinäiset, pariskunnat ja pokerikaverit

  Radion 1980-luvun kontaktiohjelma Senssit ehdittiin tuomita aluksi "avioliittojen rikkojaksi". Uskottiin, että ohjelmaan soitti vain ukkomiehiä ja naimisissa olevia naisia eräänlaisen "päivätanssiseuran merkeissä". Suosittu seuranhakuohjelma oli kuitenkin ennen kaikkea ohjelma yksinäisille. Toki monilla oli toiveissa jopa elämänkumppanin löytyminen, mutta radiolähetykseen soittelivat myös korttipeliseuraa kaipaavat.
 • Rallikatsauksen haastattelussa rallikuski Tommi. Taustalla kartanlukija Seppo.
  30.07.2015 Elävä arkisto

  Kummelin rallikatsaus ja chili con carnen kirous

  Ruotsin rallissa tilanne kiristyy. Tämä ei hätkähdytä rennosti esiintyvää rallikuskia Tommia. Myöhemmissä erikoiskokeissa vastoinkäymisiä on valitettavasti tiedossa. Eläinaiheisiin kysymyksiinsä toimittaja Reijo "Repa" Randell ei tunnu ikinä saavan vastausta.
 • Lasse Mårtenson soittaa.
  30.07.2015 Elävä arkisto

  Myrskyluodon Maija monella tavalla

  Suuri osa suomalaisista tuntee Lasse Mårtensonin ennen kaikkea Åke Lindmanin ohjaaman Myrskyluodon Maija televisioelokuvan musiikin säveltäjänä ja soittajana. Elävän arkiston koosteeseen on kerätty 11 versiota sarjan rakastetusta tunnussävellyksestä, eri esittäjiltä, eri ohjelmista.
 • Sarajevo kuvattuna vuorenrinteeltä
  28.07.2015 Elävä arkisto

  Sarajevon äänet kertovat maasta kaiken välissä

  Toimittaja Jouko Blombergin radioteokset vievät kuulijansa Sarajevon vanhaan kaupunkiin, haitarinkorjaajan pajaan ja pieneen kylään kuulemaan millaista elämä oli olympialaisten jälkeen 1980-luvulla ja Bosnian sodan aikana vuonna 1994.
  2
 • Liito-orava puussa syömässä
  28.07.2015 Elävä arkisto

  Salaperäinen ja uhanalainen liito-orava

  Monet ovat kuulleet siitä, mutta vain harvat nähneet. Tavallisesti illan hämärtyessä liikkeelle lähtevä liito-orava on Suomen metsien pieni suuri tuntematon. Euroopan mittakaavassakin ainutlaatuinen eläin on harvinaisuutensa ja sympaattisuutensa vuoksi saanut aseman yhtenä luonnonsuojelun kulmakivistä.
 • Kosti Kotiranta juontaa lasten Sanaleikki-visailua.
  27.07.2015 Elävä arkisto

  Kosti Kotiranta arvuutteli asioita lasten Sanaleikissä

  Tv:n joulupukkinakin tunnettu Kosti Kotiranta (1957–2015) isännöi uransa alkuvaiheessa lapsille tarkoitettua Sanaleikki-ohjelmaa. Vuonna 1984 startanneessa sarjassa annettiin vihjeitä visaiseen ristisanatehtävään lauluin, loruin, kuvin ja filminpätkin.
 • Kalevi Sorsa (1986).
  27.07.2015 Elävä arkisto

  Kalevi Sorsa monikulttuurisuuden ja pakolaisten puolella 1989

  Suomalaiset suhtautuivat vuonna 1989 entistä myönteisemmin pakolaisiin. Ulkoministeri Kalevi Sorsan mielestä vastaanotettavien pakolaisten määrää voitiin kuitenkin edelleen kasvattaa. Puhe pakolaisseminaarissa jäi Sorsan viimeiseksi viralliseksi ulkoministerinä.
 • Kulakki kuulusteluissa.
  24.07.2015 Elävä arkisto

  Kummelin opetuselokuvia kulakkien parantamiseksi

  Kulakit ovat vihollisia. Lisäksi he antavat epärehellisin keinoin saavuttamansa vaurauden röyhkeästi näkyä. Onneksi Kummeli on toteuttanut kaksi opetuselokuvaa kulakkien kanssa toimimisesta. Sopiva annos puhdistavaa ulkoilmaa parantaa varmasti kaikkein pahatapaisimmat porvarit.
 • Ratsastajia Hailuodon rannalla
  24.07.2015 Elävä arkisto

  Hevosvaellus on suunniteltua vapautta

  Hevosella vaeltaminen luonnossa on luonnonmukaista matkaamista. Perämeren suurin saari Hailuoto tarjoaa kauniin ja vaihtelevan maaston muutaman päivän vaellukselle ja sinne suuntasivatkin Kamera kiertää -ohjelman ratsut vuonna 2006.
 • Taitoluistelijat Sanna Mähönen palaa Suomen joukkueen mukana Special Olympics -talvikisoista Naganosta 2005.
  23.07.2015 Elävä arkisto

  Reilun pelin Special Olympics laajeni 2000-luvulla Eurooppaan ja Aasiaan

  Kehitysvammaisten Special Olympics -kilpailujen huomioarvo nousi oleellisesti 2000-luvun alussa, kun viisi kuudesta perättäisestä maailmankisasta pidettiin Yhdysvaltain ulkopuolella. Jättitapahtumassa tunteet aaltoilevat, mutta osanottajat kiittävät kisojen ainutlaatuista fair play -henkeä: jokainen pääsee näyttämään parastaan juuri omalla tasollaan.
 • Äiti lukee kirjaa lapsensa kanssa
  23.07.2015 Elävä arkisto

  "Jos joku joutuu yöllä valvomaan, se on isä"

  Sarjassa Mitä nyt tehdään? (1976) annettiin neuvoja vanhempia askarruttaviin lastenkasvatuskysymyksiin. Ohjelma valisti lempeästi, ja otti ymmärtäväisesti huomioon niin vanhempien epävarmuudet kuin lastenkin tarpeet.
 • Eläimiinsekaantuja Hymyhuulten vastaanotolla.
  23.07.2015 Elävä arkisto

  Eläimiinsekaantuja Hymyhuulten vastaanotolla

  ”Minä olen sekaantunut eläinten suhteen… Kissan… Valkoinen, päässä punaista, sanoo kot-kot”, sydäntä riipivä tunnustus alkaa.
 • Santa Cruzin Arttu Kuosmanen ja Joonas Parkkonen soittavat kitaraa treenikämpällään.
  23.07.2015 Elävä arkisto

  Santa Cruz tähtäsi korkealle heti lähtölaukauksesta

  Helsinkiläisen hard rock -yhtye Santa Cruzin pyörät alkoivat pyöriä isolla vaihteella heidän debyyttinsä Screaming For Adrenalinen myötä vuonna 2013. Yhtyeen 1980–1990-luvun taitteesta vaikutteita saanut hard rock jalostui modernimpaan suuntaan yhtyeen toisella levyllä.
 • Suomen Special Olympics -joukkueen urheilija näyttää riemuiten mitaliaan.
  22.07.2015 Elävä arkisto

  Special Olympics -jättikisassa kaikki voittavat – 1990-luvulta alkaen suomalaisetkin

  "Tosissaan yritetään voittaa, mutta tuntuu että kaikki ovat voittajia", Eija Kangas oivalsi vuonna 1991 Minneapolisin Special Olympics -kisoissa, joissa hän yksin edusti Suomen Kehitysvammaliittoa. Neljä vuotta myöhemmin kehitysvammaisten kesämaailmankisoihin New Haveniin matkasi Suomesta jo lähes 30 urheilijaa.
  2
 • Koostettu Kesäkeittiö-ohjelman kuvista. Vasemmalla kuvaa luono-oppaasta, oikealla paistista.
  21.07.2015 Elävä arkisto

  Paistettua majavaa ja keitettyä rämemajavaa

  Kokki Kolmonen ja Turkka Aaltonen valmistavat majavaruokia kahdella tavalla ja kahdesta eri eläimestä. Vuonna 1986 kaksikon kynsissä oli Suomessa melko harvinainen nutria eli rämemajava. Kaksi vuotta myöhemmin folioon käritiin euroopanmajava.
 • AC/DC:n musiikkivideolta Anything Goes
  21.07.2015 Elävä arkisto

  Aussirockin jättiläinen AC/DC ja kolmen soinnun taika

  Australialainen hard rock -yhtye sai ensimmäisen kansainvälisen levytyssopimuksensa musiikkivideon avulla 1970-luvulla. Elävän arkiston koosteeseen on kerätty satoja miljoonia levyjä myyneen orkesterin musiikkivideoita neljän vuosikymmenen varrelta. Kuunneltavissa on myös AC/DC:n vuoden 1986 konsertin arviointi suomalaisittain.
  4
 • Luontokerholaiset etsivät elämää talvisesta metsästä
  20.07.2015 Elävä arkisto

  Ympäristökasvatuksen päämääränä oli vastuullinen nuori

  Dokumenttitoimittaja Risto Astikainen hyppää vuoden 1983 ohjelmassaan koulumaailmaan ja ottaa selvää, miten ympäristö ja luonto on otettu huomioon ajan perusopetuksessa. Tapetilla ovat erityisesti ihmisen ja luonnon väliset suhteet sekä asenteet ympäristöasioihin liittyen. Dokumentin pohjana on lehtori Matti Leinosen, pitkän linjan luonnonsuojelijan ja tietokirjailijan, haastattelu.
 • Alexi Laiho Arto Nybergin haastattelussa.
  17.07.2015 Elävä arkisto

  Alexi Laiho – raskaan kitaroinnin supertähti

  Kansainvälisesti arvostetuimpiin raskaan musiikin kitaristeihin kuuluva Alexi Laiho on nostettu musiikkilehdistössä useaan otteeseen maailman kärkikastiin. Children Of Bodom -nokkamiehen mukaan listaukset ovat vain bonusta. Arto Nybergin haastattelussa hän kertoo soittavansa kitaraa siksi, että se palvelisi itse musiikkia, ei omia sijoituksia kitaralehtien listoilla.