Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Euroviisut 2016 pääkuva

Seuraavat Eurovision Laulukilpailut järjestetään Ukrainan Kiovassa 9., 11., ja 13. toukokuuta 2017. Lue lisää eurovision.tv-sivustolla.

Yle Euroviisut somessa

EUROVISION LAULUKILPAILUN VOITTAJA 2016 ON UKRAINAN JAMALA - 1944

Katso kaikki Suomen euroviisukarsinnat 1973–2010

Sandhja fiilisteli Abba-museossa

Miltä kuulostaa Sandhjan versio Mamma Miasta?

Suomen euroviisuedustaja Sandhja ja Ylen toimittaja Ville Vedenpää piipahtivat ensimmäisen semifinaalin jälkeisenä päivänä Tukholman Abba-museossa. Miltä kuulostaa Sandhjan versio Mamma Miasta?

Keitä ovat Sandhjan Akkabellas-taustalaulajat?

Tutustu energisiin Akkabellasin laulajiin tarkemmin.

Tänään Euroviisujen 1. semifinaalissa nähdään Sandhjan ja Akkabellasin energinen Sing It Away -esitys. Keitä ovat nämä ammattilaulajat, jotka tukevat viisuedustajaamme Sandhjaa lavalla? Tutustu Akkabellasiin tarkemmin.

Sandhjan euroviisutreeneissä raikaa nauru

Kuuntele: Sandhjalle Sing It Away -esitys on sydämen asia

"Tervetuloa tälle matkalle!", hihkaisi Sandhja. Vuoden 2016 euroviisuedustajallemme Sing It Away -esitys on sydämen asia. Kuuntele Sandhjan mietteitä viisumatkasta.

@euroviisut Instagram

Euroviisuvoittaja Jamala: Kappalettani ei pitäisi olla edes olemassa

Ukrainan Jamala voitti Euroviisut laulullaan 1944.

Ukrainalaislaulaja uskoo voittaneensa, koska hänen kappaleensa tositapahtumiin perustuva tarina kosketti ihmisiä. Ukrainalaisen toimittajan mukaan voitto merkitsi Euroopan tukea Ukrainalle sen ja Venäjän välisessä konfliktissa.

Aasiaan on suunnitteilla omat Euroviisut

Aasian ja Tyynenmeren alueelle oma viisujen kaltainen kisa.

Australialainen tv-yhtiö SBS ja Euroopan yleisradioliitto EBU ovat tehneet sopimuksen Euroviisujen kaltaisen laulukilpailun kehittämisestä Aasiaan ja Tyynenmeren alueelle. Musiikkikilpailuun on tarkoitus saada mukaan edustajia paristakymmenestä maasta.