Kertaa Kööpenhaminan euroviisufinaalin tapahtumat 21

Vuoden 2014 Eurovision laulukilpailu järjestettiin Kööpenhaminan B&W Hallernella. Kilpailun voitti Itävallan Conchita Wurst kappaleella Rise Like a Phoenix. Suomea edusti Softengine kappaleella Something Better. Suomi oli hienosti sijalla 11. Lähetyksen juontavat Sanna Pirkkalainen ja Jorma Hietamäki, Suomen pisteet julkistaa Redrama.

Julkaistu , päivitetty

Suomi yhdestoista Euroviisuissa 4

Suomen euroviisuedustaja Softengine sijoittui kappaleellaan Something Better hienosti sijalle yksitoista. Tämän vuoden Euroviisut voitti Itävallan Conchita Wurst kappaleellaan Rise Like a Phoenix. Toiseksi sijoittui Alankomaiden The Common Linnets ja kolmas oli Ruotsin Sanna Nielsen.

Julkaistu , päivitetty

Softenginen euroviisukokemukset

Softengine pärjäsi loistavasti Kööpenhaminan Euroviisuissa. 11. sija on parasta sitten Lordin voiton. Mitä finaalista ja koko viisuviikosta ajattelevat Softenginen Topi ja Henri?

Julkaistu
Twitter-analyysia Euroviisujen finaalista

Euroviisut valtasi Twitterin

Euroviisuista lähetettiin ennätysmäärä tweettejä

Euroviisujen finaali sai ihmiset liikkeelle Twitterissä. Lauantain aikana julkaistiin maailmanlaajuisesti jopa yli 4,5 miljoona twiittiä ja Suomessakin pitkästi yli 40 000. Kaiken kaikkiaan hashtagilla euroviisut on julkaistu Suomessa lähemmäs 100 000 twiittiä.

Julkaistu
Redrama UMK14-juontaja

Räppäri Redrama jakoi viisufinaalissa Suomen pisteet

Redrama aloitti lyhyen esiintymisensä viisulähetyksessä räppäämällä ja sai viisujen juontajatkin jammailemaan. Suomi antoi Itävallalle 12 pistettä ja Ruotsille 10 pistettä. 8 pistettä sai Hollanti, 7 Norja ja 6 pistettä Tanska. Pisteitä saivat myös Unkari, Armenia, Malta, Ukraina ja Ranska.

Julkaistu

Semifinaali 2

Semifinaali 2 - Kertaa huippuhetket 4

Suomi nähdään lauantain finaalissa. Torstaina 8.5.2014 käydystä toisesta semifinaalista valittiin kymmenen maan edustajat finaaliin. Suomen lisäksi finaaliin tiensä lauloivat Sveitsi, Slovenia, Puola, Romania, Norja, Kreikka, Malta, Valko-Venäjä ja Itävalta.

Julkaistu
Semifinaali 2

Suomi ja Softengine finaaliin8

Suomi pääsi Euroviisujen finaaliin torstaina. Torstaina 8.5.2014 käydystä toisesta semifinaalista valittiin kymmenen maan edustajat finaaliin. Suomen lisäksi finaaliin tiensä lauloivat Sveitsi, Slovenia, Puola, Romania, Norja, Kreikka, Malta, Valko-Venäjä ja Itävalta.

Julkaistu
Softengine harjoituksissa /eurovissut

Näin soi Something Better semifinaalissa

Seinäjoen pojat tarjosivat torstain semifinaalissa viisuyleisölle kovanluokan rock-vedon. Äänestäjiäkin löytyi ja finaalipaikka on nyt varma. Finaaliin pääsy on nuorille muusikonaluille jo iso saavutus. Lauantaina nähdään mihin poikien rahkeet riittävät, kun vastassa on 25 kovalla voitontahdolla varustettua kilpakumppania.

> > Katso poikien haastattelu kenraalin jälkeen

Julkaistu
Softengine Green Roomissa.

Suomen finaalipaikka sai Twitterin kiehumaan

Suurin Twitter-piikki Euroviisujen toisessa semifinaalissa osui Suomen finaalipaikan selviämisen ajankohtaan. Tuolloin #euroviisut-twiittejä tuli noin 300 kappaletta minuutissa. Tiedot ilmenevät Ylen keräämästä Twitter-tilastotiedosta.

Julkaistu , päivitetty
Pressi euroviisut

Onni suosi Suomea - Softengine kilpailee numerolla 18

Heti toisen semifinaalin jälkeen paljastettiin millä numerolla Suomi kilpailee lauantain finaalissa. Tällä kertaa onni suosi suomalaisia. Suomi esiintyy kilpailunumerolla 18, Slovenian ja Espanjan välissä.

Julkaistu , päivitetty

Semifinaali 1

Semifinaali 1 - kertaa illan tapahtumat 4

Ensimmäisestä semifinaalista finaaliin jatkavat Armenia, Ruotsi, Islanti, Venäjä, Azerbaidžan, Ukraina, San Marino, Alankomaat, Montenegro ja Unkari. Suomalaiset äänestävät toisessa semifinaalissa torstaina 8.5. klo 22 alkaen. Tervetuloa mukaan #euroviisut

Julkaistu
Jatkoon euroviisut semi 1

Eurovision laulukilpailun 2014 ensimmäisen semifinaalin tulokset14

Tiistaina 6.5.2014 käydystä ensimmäisestä semifinaalista valittiin kymmenen maan edustajat finaaliin. Kilpailijota tässä semifinaalissa oli kaikkiaan 16. Esimmäisestä semifinaalista finaaliin jatkavat Armenia, Ruotsi, Islanti, Venäjä, Azerbaidžan , Ukraina, San Marino, Alankomaat, Montenegro ja Unkari.

Julkaistu
Islanti Euroviisut 2014

Eniten twiittejä Islannin esityksen aikana

Euroviisujen ensimmäisissä semifinaaleissa twiittailtiin ahkerasti #euroviisut. Islannin esitys oli tiistain semifinaalin twiitatuin esitys. TV-katsojilla oli myös mahdollisuus seurata Twitter-keskustelua kuvaruudulta Ylen Teksti-tv:n välityksellä.

Julkaistu

instagram #euroviisut

Eurovision song contest Suomen juontajat

Ylen euroviisujuontajat 22

Semifinaalit ja finaalin juontavat sekä televisiossa että radiossa suomeksi Sanna Pirkkalainen ja Jorma Hietamäki ja ruotsiksi Eva Frantz ja Johan Lindroos. Sanna Pirkkalainen ja Jorma Hietamäki ovat molemmat tuttuja Suomen kuunnelluimmalta radiokanavalta, Yle Radio Suomesta. Jorma on jo euroviisukonkari monen vuoden ajalta, mutta Sannalle viisut ovat ensimmäiset.

Julkaistu , päivitetty

Kuvagalleria avajaisista 1

Svenska Ylen kokoamasta hienosta kuvagalleriasta voit aistia tunnelmia punaiselta matolta. Mukana ovat kaikki osallistujamaat ja artistit.

Julkaistu , päivitetty
Teksti-tv logo YLE

Twiittaa itsesi viisulähetyksiin! 2

Twitter-Teksti-TV on käytössä Kööpenhaminan kisalähetyksissä. Kommentoi edustuskappaleita ja viisushow´ta tv-ruudulla Twitterin kautta. Liitä twiittiisi tunniste #euroviisut, laita päälle Yle Teksti-TV:n sivu 398 ja heittäydy viisuhuumaan.

Julkaistu , päivitetty

Kaikki Softenginestä

Promokuva: Esikatselumaraton Marja Hintikka

Euroviisujen esikatselumaraton!

Ohjelma nähtiin TV2:lla lauantaina 3.5. klo 20-24. Esikatselu on nyt katsottavissa täällä ja Yle Areenassa. Viisuvideoita ja -biisejä oli arvioimassa upea nelikko: Jannika B, Krista Siegfrids, Cristal Snow ja Ali Jahangiri. Ohjelman juontaa ihastuttava Marja Hintikka.

Julkaistu , päivitetty
Softengine takahuoneessa

Softenginelle videoterveiset Seinäjoelta

Tuloksia odotteltaesssa Euroviisujuontaja Lise Rønne jututti eri maiden edustajia, ja valokeilaan pääsi myös Softengine. Poikien yllätykseksi hallin screenin valtasi videotervehdys Suomesta, jossa poikien koulun rehtori kertoi olevansa pojista ylpeä. Taustalla hurrasi valtava kannustuskyltein varustautunut oppilasjoukko.

Julkaistu , päivitetty

Euroviisaat

Euroviisaat palaavat suurempina, kauniimpina ja viisaampina kuin koskaan. Viisuasiantuntijat Pernilla Karlsson, Geir Rönning ja Patric Sarin arvioivat ehdokkaita. Juontajina Eva Frantz ja Johan Lindroos.

Julkaistu , päivitetty

Elävässä arkistossa ollaan euroviisuvireessä

Viisuvoittoa on haviteltu monella eri reseptillä. Muistinvirkistykseksi voit selata Elävää arkistoa ja katsoa minkälaisia edustajia Suomi on vuosien varrella viisuihin lähettänyt.

Julkaistu , päivitetty

#euroviisut

Yle.fi/euroviisut -toimitus kuuntelee näitä: