Softengine on UMK-voittaja ja Suomen euroviisuedustaja 2014

Superjännittävä UMK-finaali huipentui Espoon Barona Areenalla, kun yleisö- ja tuomariäänin Softengine kappaleellaan Something Better ylsi UMK-voittajaksi ja edustamaan Suomea ensi toukokuussa Eurovision laulukilpailuun Kööpenhaminaan.

Euroviisujen semifinaalit ja finaali 1

Softengine mukana 2. semifinaalissa 8.5.

Euroviisumaita on tänä vuonna 37. Kuinka käy seinäjokelaisyhtyeen, kun vastassa on 36 maata kovatasoisine edustajineen ja pitkä viisuviikko kaikkine tilaisuuksineen? Jännitysnäytelmä alkaa jo semifinaaleista, jolloin selviää, aukeaako pojille ja Suomelle finaalipaikka. Suomi on mukana 2. semifinaalissa 8.5.2014 klo 22.00 alkaen, Yle TV2:lla, Yle Radio Suomessa, Yle Vegalla ja Yle Areenassa.

Euroviisuklubin puheenjohtaja povaa Suomelle finaalipaikkaa

Suomen Euroviisuklubin puheenjohtaja Jouni Pihkakorpi ennakoi, että Suomen edustaja etenee finaaliin asti. Suomen edustuskappale on tänä vuonna Softenginen Something Better, jolle Pihkakorpi povaa hyvää menestystä. Kappale erottuu edukseen, hän on varma, että Softengine nähdään finaalissa 10. toukokuuta.

Kuvakaappaus Softenginen musiikkivideosta

Katso viisubiisin "jäätävä" musiikkivideo

Softenginen Something Better -viisubiisiin on kuvattu aiemmin keväällä musiikkivideo. Kundit hytisivät kuvauksissa Vermon raviradalla iltahämärästä yömyöhään. Rokkarit eivät kuitenkaan vilusta ja viimasta piitanneet, kun lopputuloksesta tuli bändin mielestä niin hyvä.

Euroviisaat: 1/4

Euroviisaat palaavat suurempina, kauniimpina ja viisaampina kuin koskaan. Viisuasiantuntijat Pernilla Karlsson, Geir Rönning ja Patric Sarin arvioivat ehdokkaita. Juontajina Eva Frantz ja Johan Lindroos.