Hyppää pääsisältöön
Eläinlääkärikandi hoitaa hevosen hampaita

Eläinlääkärikandit tulevat!

Kandit tulevat taas helmikuussa 2018.

Kandien neljännen tuotantokauden pääosassa ovat eläinlääkärikandit kaikenkarvaisine potilaineen. Helmikuussa 2018 alkavan 8-osaisen sarjan päähenkilöt on valittu ja kuvaukset ovat alkaneet Karstulassa, Keravalla ja Suomussalmella.

Mitä hammaslääkärikandeille kuuluu nyt?

Jaksoesittelyt hammaslääkärien kandikesästä

Uutta ja yllättävää

Motivaatio omien hampaiden harjaukseen kasvaa jakso jaksolta

Kolmannessa jaksossa kandit ovat päässeet jo kiinni hammashoitolan rutiiniin. Tarkastuksia, lohkeamia ja niiden paikkauksia on ollut jo jokaisella. Uutta ja yllättävää on kuitenkin tulossa juuri silloin kun päivä näyttää aamulla helpolta.

Kolmannen tuotantokauden kandit esittelyssä

Kandit: Elina Väyrynen - sporttinen pohjoisen tyttö

Elina on pohjois-Suomen sporttinen kandi

Urheilullinen ja päämäärätietoinen Elina muutti jo nuorena Torniosta Ouluun opiskelemaan hammaslääkäriksi. Kesätyöpaikka on jo parina kesänä löytynyt Rovaniemeltä, ensin hammashoitajana ja nyt ensimmäistä kertaa hammaslääkärinä. Kesäkoti löytyy Rovaniemelle asettuneiden vanhempien luota.

hammaslääkärin katse kun hän tekee hammastarkastusta

Mitä suusi kertoo sinusta?

Suusi paljastaa salaisuutesi hammaslääkärille.

Kun hammaslääkäri katsoo suuhusi, hän näkee paljon enemmän kuin mitä luuletkaan. On turha väittää, että olet hoitanut hampaansa esimerkillisesti, jos se ei ole totta. Suusi kertoo yllättäen myös elämäntavoistasi.

Hammaslääkärin opinpolku

Haluatko hammaslääkäriksi?

Tällainen on hammaslääkärin opinpolku.

Missä voin opiskelella? Mitä hammaslääkäriltä vaaditaan? Kauanko opiskelu kestää? Hammaslääkärin opinpolku askel askeleelta.

Akuutin artikkelit hampaiden hoidosta

suu- ja leukakirurgian erikoislääkäri, professori Kyösti Oikarinen

Mikä hammaslääkärissä haisee?

Erikoishammaslääkäri Kyösti Oikarinen vastaa

Suu- ja leukakirurgian erikoishammaslääkäri Kyösti Oikarinen valottaa, miten voivat suomalaiset suut. Samalla hän paljastaa, pitäisikö hampaat pestä ennen vai jälkeen aamupalan. Entä kuinka taltutetaan pahanhajuinen hengitys, ja mikä hammaslääkärissä haisee?

Päässä mätii, mutta hoitoon et pääse

Kuka pääsee?

Kuumeilua, yskää ja ankaraa väsymystä. Verinäytteitä otetaan, tutkimuksia tehdään ja antibioottikuureja määrätään. Salolainen maanviljelijä Jukka Lietzen yrittää hoitojaksojen välissä tehdä töitä ja pysytellä hengissä. Vasta, kun kunto romahtaa ja seuraa aivoinfarkti, alkaa syy miehen oireiluun selvitä.

Hampaat – hoidettiin niitä ennenkin

Hammashoitajat pappi, lukkari, talonpoika, kuppari

Hammashoidon menetelmissä on taivallettu pitkä polku aina kuparipannun kyljestä otetusta vaskenhomeesta tämän päivän innovatiivisiin biomateriaaleihin. Ihmiskunta on aina kärsinyt hammasvaivoista ja hammastauteja on aina myös hoidettu. Tosin nykymittapuulla arvioiden joskus kovin leväperäisesti ja rajuinkin menetelmin.

Uusimmat sisällöt - Kandit