Hyppää pääsisältöön

Kirjablogit mukana Kirjojen Suomessa

Eeva Kilven teos Animalia kirjabloggarin kädessä

Tuntematon lukija: Eeva Kilpi – Animalia

Minut valtasi tunne, että luen omia ajatuksiani

"En pystynyt vain lukemaan kirjaa läpi, vaan minun oli monesti pysähdyttävä ajattelemaan lukemaani sekä lukemani runon merkitystä. Välillä minut valtasi tunne, että luin jonkun toisen henkilön kynäilyjen sijaan omia ajatuksiani – tai ainakin menneiden vuosien ajatuksiani."

Amman lukuhetki -blogin Anna Maija Savolainen lukee kirjaa.

Amman lukuhetki: Kari Kontion ja Tuomas Nevanlinnan Kirjava lehmä

"Teos symboloi uutta aikaa ja ajan murtumista."

"Teos symboloi uutta aikaa ja ajan murtumista. Uudesta vapaudesta huumaantuneena kirjailijat tykittävät ja kaatavat jumalankuvia. 2010-luvun lukijana, ilman kunnollisia yhteiskunnallisia muistikuvia 1980-luvusta, ironia jää tylpäksi."

Arca Fabulorum - Tarina-arkku: Matti Paloheimo - Valkoinen Mandela

Oivallista luettavaa aivan kaikille

Respectit tälle kirjalle! Tragediselle draamalle. Mielestäni tämä on niitä kirjoja, joita jokaisen olisi hyvä lukea elämänstä aikana ihan jo yleissivityksenkin vuoksi, mutta myös siksi, että oppisi paremmin ymmärtämään maailmaa.

Ja kaikkea muuta: Kalle Päätalon Hyvästi, Iijoki

Onneksi on kirjailijoita, jotka säilövät aikansa sanoihin.

"Kirjoja lukemalla ja niiden herättämiä ajatuksia analysoimalla oppii paljon itsestään, mutta myös vanhemmistaan ja isovanhemmistaan. Onneksi Suomessakin on ollut paljon kirjoittajia, jotka säilövät aikansa sanoihin ja lauseisiin."

Kirsin kirjanurkka: Kreetta Onkeli – Ilonen talo

"Iloset talot" ovat valitettavasti arkipäivää joka kylässä.

"Muistelemaani huumoria on toisella lukukerralla hankalampi tavoittaa. Maailma on karvaasti opettanut, että Ruutin ja Birgen sekä Auri-äidin tarinat eivät ole harvinaisia poikkeuksia tai silkkaa mielikuvitusta. Ne ovat valitettavaa arkipäivää edelleen lukuisissa kodeissa, ja ’ilosia taloja’ on joka kylässä ja kaupungissa."

Luetut, lukemattomat: Mauri Kunnas – Koiramäen joulukirkko

Kirjassa on kaikki joulun valot kauniisti kuvattuna.

"Tässä kirjassa kiinnitin erityisesti huomiota valon kuvaukseen. Kuvissa siirrytään aamun sysipimeydestä joulukirkon lempeään kynttilänvaloon ja lopulta vaaleansiniseen aamupäivän talvivaloon."

Mitä luimme kerran: Hannu Raittila – Ei minulta mitään puutu

Kirjassa anteeksianto on jotain, joka kuuluu jokaiselle.

"Pidin lämminhenkisyydestä, ja vaikka velallisen petokset, oman edun tavoittelu ja kapitalistinen opportunismi leimasivat yhtä jos toistakin hahmoista, oli sanoma silti varsin armollinen, anteeksianto jotain, joka kuului jokaiselle."

Les! Lue!: Veronica Pimenoffin Maa ilman vettä

"Hurja ja ajankohtainen teos, suosittelen!"

Kirja on upea yhdistelmä tärkeitä teemoja, kiinnostavasti polveilevaa kerrontaa ja koskettavia henkilöitä. Ja sitä valtavaa elämän ja kuoleman vimmaa. Hurja ja ajankohtainen teos, suosittelen!

Hurja hassu lukija: Arto Salminen – Kalavale

Kirjan jälkeen silmät ovat apposen auki.

"Jos Kalavaleen tarkoitus on herätellä lukija ajattelemaan, niin siinä se onnistui. Olen tämän jälkeen erittäin hereillä. Silmät apposen auki."

Kaisa Reetta T luki Isomäkeä niskakarvat pystyssä

Mitä mieltä kirjabloggaaja oli Risto Isomäen Litium 6:sta?

"Teos on mielestäni loistava esimerkki siitä, että ajankohtaisia, tietoisuutta ravistavia aiheita voidaan käsitellä onnistuneesti myös viihteen keinoin."

Notko,se lukeva peikko: Maarit Verrosen Normaalia elämää

Verrosen novellikokoelmassa kuvataan suomalaiasta elämää.

"Ymmärrän toki, ettei kirjassa ollut tarkoituskaan tuoda esiin pelkkiä hyviä puolia normaalista elämästä, mutta ihan näin äärimmilleen sitä tuskin olisi tarvinnut viedä viestin saamiseksi perille."

Lumiomena: Markus Nummen Karkkipäivä

"Karkkipäivä on enemmän kuin sosiaalifiktiota."

Markus Nummen Karkkipäivä on romaani, jonka ajankohtaisuutta on hirvittävää ajatella. Aina on lapsia, jotka tarvitsevat apua ja joiden hätää ei osata tulkita. Aina on myös hukassa olevia aikuisia, kuten myös niitä jotka haluavat auttaa, mutta joilla ei syystä tai toisesta ole keinoja siihen.

Täysien sivujen nautinto: Rosa Liksomin Hytti nro 6

"Tämä on ollut leikkiä kirjallisuuden kentällä."

"Tämä on ollut leikkiä kirjallisuuden kentällä - leikkiä, josta itse ymmärsin vain vienon henkäyksen. Sitten kun turgenjevit, goncharovit ja tšehovit ovat tulleet tutummiksi, hyppään junaan taas uudelleen!"

Tekstiluola: Juha Seppälä – Mr. Smith

Juha Seppälä on kertojana mestarillinen.

"Juha Seppälä pitää hienosti hallussa romaanin näkökulmien mosaiikin, rihmaston lailla kurkottelevan ja yhteyksiä luovan, osittain sisäkkäinkin asettuvan kokonaisuuden."

Kaiken voi lukea!: Ilkka Remes – Kiirastuli

Remeksen Kiirastuli kuvaa hyvin nykypäivää

"Remeksen valinta [Kirjojen Suomen vuoden 2016 kirjaksi] vaikuttaa osuvalta, sillä tämä on melkoisen tiukasti kiinni juuri nykyhetkessä. Jopa niin tiukasti, että jo lukiessani minulle tuli mieleen, että mitenköhän tämä mahtaa toimia myöhemmin?"

Kirjallisia: Remes on laiska ja turvallinen

Ilkka Remeksen dystopia ponnistaa uutisvirrasta.

"Niin kauan kuin Remes kirjoittaa ja kirjakaupan hyllyssä näkyy tuttu teksti, voimme olla varmoja siitä että oikeassa elämässä asiat ovat aika hyvin. Sota tai laaja pakolaiskriisi muuttaisi Remeksen tuotannon todellisuudeksi, ja siihen päättyisi tällainen kirjallisuus."

Mitä mieltä kirjabloggaajat ovat listasta?

Tuijata. Kulttuuripohdintoja: Kirjatapahtumiin 2017

Bloggaaja listaa vuoden 2017 kirjatapahtumat.

"Suomen satavuotisjuhlavuonna on tilaa kirjoille ja uusille kirjahankkeille, ja sen lisäksi vakiintuneet tapahtumat juhlistavat lukemista ja kirjallisuutta. Poimin muistilistaksi muutamia."