Hyppää pääsisältöön

Pilkun jälkeen maanantaisin 13.2. alkaen Yle Teema klo 21.00 ja Yle Areena pysyvästi
Seksi -jakso poikkeuksellisesti ma klo 22.55

Kirjojen Suomi: Pilkun jälkeen

Uusi kirjallisuusohjelma alkaa

Uudessa Pilkun jälkeen -kirjallisuussarjassa uuden polven kirjailijat ja muut kirjoittajat puhuvat kirjailija Niina Revon luotsaamana siitä, miten erilaiset polttavat teemat näkyvät kotimaisessa kirjallisuudessa itsenäisyyden ajalla.

Jakso 3: Seksi

Kesän kuumuus ja kosteus saa ihmiset hullaantumaan

Seksuaalisuus kirjojen kansien välissä

Kirjailija Juha Itkonen, näyttelijä Anna Paavilainen, tutkija Rita Paqvalén ja Niina Repo puhuvat kirjojen kansien välissä olevasta seksistä, seksuaalisuudesta ja erotiikasta. Ja myös siitä, että seksikohtaus voi olla kirjailijalle moka.

Jakso 2: Ilmastonmuutos

Ilmastonmuutosta käkättimeen kirjojen voimin

Fiktiolla on mahdollisuus vedota ihmisten empatiakykyyn

Maailmanloppuhan tulee joka tapauksessa, mutta sen ei tarvitse tulla ihan vielä. Tästä ovat yksimielisiä muusikko-näyttelijä Olavi Uusivirta, kirjailija Mikko-Pekka Heikkinen ja Emmi Itäranta.

Emmi Itärannan fantasiassa maailmanlopussa itää toivo

"Ihminen pystyy sopeutumaan monenlaisiin asioihin."

Emmi Itäranta ei näe kirjojaan kertomuksina toivottomuudesta, vaan toivosta ja selviytymisestä maailmassa, joka väistämättäkin muuttuu tai jopa romahtaa. Kirjojen Suomi: Pilkun jälkeen -sarja pureutuu ilmastonmuutokseen maanantaina Yle Teema 20.2. klo 21.00 ja Yle Areenalla jo nyt.

Jakso 1: Hulluus

Shh! Pyhät hullut kuiskivat kirjallisuudessa

Pilkun jälkeen -ohjelmassa käsitellään hulluutta.

Työhullu, kylähullu, seksihullu, pähkähullu. Ja vielä hullummaksi menee, kun perspektiiviä laajentaa historiaan. Kirjojen Suomen Pilkun jälkeen Hulluus-jaksossa keskustellaan siitä, missä menee hullun ja terveen raja.