Klassista televisiossa

Tänään: Mozartin Requiem Kerimäen kirkossa 2

Upeassa Kerimäen kirkossa esiintyvät sopraano Soile Isokoski, mezzosopraano Lilli Paasikivi, tenori Jorma Silvasti ja basso Nicholas Söderlund sekä Helsingin Barokkiorkesteri ja Savonlinnan Oopperajuhlakuoro. Konsertin johtaa Dalia Stasevska. Yle taltioi Mozartin Requiemin Kerimäen kirkossa 20.7. ja lähettää tuoreeltaan ulos torstaina.
Yle Teema to 24.7. klo 20

Katso: Aulis Sallisen Kullervo

Aulis Sallisen kirjoittama, Kalevalaan ja Aleksis Kiven Kullervo-näytelmään perustuva ooppera nosti kiihkomielisen Kullervo-hahmon menestyksekkäästi maailman oopperalavoille. Kari Heiskasen ohjaama teos nähtiin uutuustuotantona tänä kesänä Olavinlinnassa.

Oopperalaulaja Ville Rusanen haastattelussa

Baritoni Ville Rusanen laulaa Aulis Sallisen oopperassa Kullervo Kimmon eli Kullervon kaverin roolin. Aamu-tv:n haastattelussa hän kertoo ensi ihmetelleensä, miksi hänet valittiin rooliin. "Katsoin partituuria ja huomasin, että tämähän on tenorirooli ja mietin että pitäisikö tässä nyt tenoriksi ryhtyä..."

Katso: Isän tyttö

Isän tyttö kertoo tavallisten suomalaisten tarinan viime vuosisadan muutoksissa. Oopperan on säveltänyt Olli Kortekangas, libreton Kortekangas on kirjoittanut yhdessä Michael Baranin kanssa.

Musiikin voima | Yle Radio 1

Ivanka Capova

Ivanka Capova - musiikissa on turva

Kun makedonialaissyntyinen Ivanka Capova oli 8-vuotias, perhe pakeni Jugoslavian hajoamissotia Suomeen. Pikkutytöstä lähtien laulaneelle Ivankalle musiikista tuli selviämiskeino uudessa kotimaassa. Nykyään hänen identiteettiään kuvaa parhaiten makedonialainen kansanlaulu suomeksi laulettuna. Kuuntele Naisen heinäkuun Musiikin voima.

Suosittelemme blogeja

Pekkalan upea kartano

Blogi: Taidemaisemien keskellä kohoaa Pekkalan kartano

Herrasmies lähti Pekkalan kartanoon vierailulle ja tapasi kartanon isännän Markus Hackmanin. Kartanon empire-tyylinen päärakennus kätkee sisäänsä erään maamme upeimmista yksityisinteriööreistä, kertoo Herrasmies blogissaan.

Petri Lindroos (Kalervo) ja Tommi Hakala (Kullervo)

Blogi: Aurinko paistaa Savonlinnassa

Herrasmies on jälleen Savonlinnassa, tällä kertaa televisioimassa Kullervoa ja Mozartin Requiemia. Savonlinnan aurinko ja ihmiset ovat hurmanneet hänet, mutta yleisön hullaantuminen vain klassikoihin ihmetyttää.

Avanti! 30 vuotta

10 vinkkiä joutilaaseen kesään 1

Herrasmiestoimittaja Janne Koskinen on taas karkuteillä. Vinkit joutilaaseen kesänviettoon ovat kuitenkin ilmestyneet esimiehen pöydälle.

Klassinen Facebookissa ja Twitterissä

Terveiset musiikkimatkalta - Musiikkineuvola - Pizzastipendi

Baritoni Tommi Hakala Kullervona

Savonlinnan Kullervo jätti toivon elämään

Kullervosta riitti useaan katsomiskertaan, Helena Juntunen oli koskettava Butterfly ja Carmen jaksoi yhä nostattaa. Anja Lankinen kertoo musiikkimatkastaan Savonlinnan oopperajuhlille.

Jonatha Roozeman

Pizzastipendi nuorelle Jonathan Roozemanille

Klassisen kesäduunarit valitsivat pizzastipendin saajaksi 16-vuotiaan sellistin Jonathan Roozemanin. Pizza katosi lautaselta nopeasti jutellessa. ”Tällaisia stipendejä pitäisi olla enemmän!” Jonathan naurahti.

Heerstrasse 2, Richard Strauss asui täällä vuosina 1864 - 1949.

Richard Straussin jalanjäljillä Berliinissä

Berliinissä ei juurikaan ole kiinnitetty huomiota Richard Straussin juhlavuoteen, vaikka säveltäjä vaikutti siellä kahden vuosikymmenen ajan. Syksyllä asia onneksi korjaantuu, kertoo Anja Lankinen terveisissään Saksasta.

Poimintoja verkosta & radiosta & televisiosta

Nurmikolle levitettyjä nuotteja, varpaat pilkistävät alta

Oopperaläksy kesäksi

Säveltäjä Annukka Aholan Joulun tähti -ooppera kantaesitetään adventtina. Ooppera pitää opetella ulkoa kesän aikana. Onko laiturilla luontevaa laulaa joululauluja?

Kuulokkeet korvilla

Kuuntele radioita!

Kaikki kotimaiset radiokanavat lähiradioita myöten yhdessä osoitteessa. Kuuntele missä, milloin ja mitä haluat.

RSO:n sellisti kenraaliharjoituksessa Musiikkitalossa

Kesän Parrasvalot

Yle Teeman Parrasvalojen kesätarjonnassa mm. Wienin filharmoonikkojen Maailmansodan muistokonsertti, Gluckin ooppera Orfeus ja Eurydike sekä Mirjam Helin -laulukilpailut aina semifinaaleista alkaen. Tutustu tarjontaan!

yle.fi/klassisen blogit

Blogi: Dresdenin syntymäpäiväsankari

"Sopraano Camilla Nylund juhlii omia ja Richard Straussin syntymäpäiviä yhtäaikaa laulamalla lempisäveltäjänsä musiikkia Dresdenin Staatskappelle -orkesterin juhlakonsertissa", kirjoittaa Jonas Rannila, joka opiskelee kevään 2014 Leipzigissa orkesterin- ja kuoronjohtoa.

Jonas Rannila Venetsiassa, taustalla San Giorgion luostarisaari.

Blogi: Kuolema Venetsiassa

Jonas Rannila on Taide-yliopiston Sibelius-Akatemian opiskelija, joka opiskelee kevään 2014 Leipzigissa orkesterin- ja kuoronjohtoa. Nuori musiikin sekatyömies matkaa nyt Wagnerin jalanjäljissä Bayreuthista Venetsiaan.

Radion klassiset äänet

Lotta Emanuelsson.

Vaeltava kisälli

Lotta Emanuelsson valaisee kirjallisuuden vähemmän tunnettuja musiikillisia kohtaamisia. Alkaen 7.6. Yle Radio 1 lauantaisin klo 13 ja maanantaisin klo 11.

Timo Asikainen.

Musiikin voima

Suositussa Musiikin voima -sarjassa Timo Asikainen tapaa ihmisiä, joiden elämässä musiikilla on ollut erityisen voimakas merkitys. Kuuntele Yle Radio 1 perjantaisin klo 11 ja sunnuntaisin klo 13.

Klikkaa karkkia korville!

Taiteilijakohtaamisia

Tulevat striimaukset

heinäkuu2014

Ma Ti Ke To Pe La Su
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31