BBC Proms -konsertit

Sakari Oramo johtaa Proms-konserttien viimeisen illan

Maailman suurin klassisen musiikin festivaali BBC Proms on alkanut Lontoossa. Yle Klassinen –digiradio lähettää kahdeksan viikon aikana yli 70 konserttia festivaalilta. Avausteos on Edward Elgarin oratorio The Kingdom, joka soi perjantaina 25.7. klo 21.00 alkaen.

Musiikista voimaa

Ivanka Capova

Ivanka Capova - musiikissa on turva

Kun makedonialaissyntyinen Ivanka Capova oli 8-vuotias, perhe pakeni Jugoslavian hajoamissotia Suomeen. Pikkutytöstä lähtien laulaneelle Ivankalle musiikista tuli selviämiskeino uudessa kotimaassa. Nykyään hänen identiteettiään kuvaa parhaiten makedonialainen kansanlaulu suomeksi laulettuna. Kuuntele Naisen heinäkuun Musiikin voima.

Klassista televisiossa

Katso: Aulis Sallisen Kullervo

Aulis Sallisen kirjoittama, Kalevalaan ja Aleksis Kiven Kullervo-näytelmään perustuva ooppera nosti kiihkomielisen Kullervo-hahmon menestyksekkäästi maailman oopperalavoille. Kari Heiskasen ohjaama teos nähtiin uutuustuotantona tänä kesänä Olavinlinnassa.

Oopperalaulaja Ville Rusanen haastattelussa

Baritoni Ville Rusanen laulaa Aulis Sallisen oopperassa Kullervo Kimmon eli Kullervon kaverin roolin. Aamu-tv:n haastattelussa hän kertoo ensi ihmetelleensä, miksi hänet valittiin rooliin. "Katsoin partituuria ja huomasin, että tämähän on tenorirooli ja mietin että pitäisikö tässä nyt tenoriksi ryhtyä..."

Katso: Isän tyttö

Isän tyttö kertoo tavallisten suomalaisten tarinan viime vuosisadan muutoksissa. Oopperan on säveltänyt Olli Kortekangas, libreton Kortekangas on kirjoittanut yhdessä Michael Baranin kanssa.

yle.fi/klassisen blogit

Sopraano Camilla Nylund Salomena.

Blogi: Dresdenin syntymäpäiväsankari

"Sopraano Camilla Nylund juhlii omia ja Richard Straussin syntymäpäiviä yhtäaikaa laulamalla lempisäveltäjänsä musiikkia Dresdenin Staatskappelle -orkesterin juhlakonsertissa", kirjoittaa Jonas Rannila, joka opiskelee kevään 2014 Leipzigissa orkesterin- ja kuoronjohtoa.

Poimintoja verkosta & radiosta & televisiosta

Kulinaristien Kuhmo

Kuhmon kamarimusiikki tunnetaan ympäri maailman musiikinnälkäisten festivaalina. Toimittaja Ville Komppa kävi konserttien ohessa maistelemassa joitakin Kuhmon-herkkuja ja haastatteli Kuhmon vakiokävijää, helsinkiläistä Leo Jääskeläistä. Mestareiden keittokirja -konsertti.

Nurmikolle levitettyjä nuotteja, varpaat pilkistävät alta

Oopperaläksy kesäksi

Säveltäjä Annukka Aholan Joulun tähti -ooppera kantaesitetään adventtina. Ooppera pitää opetella ulkoa kesän aikana. Onko laiturilla luontevaa laulaa joululauluja?

Terveiset musiikkimatkalta - Musiikkineuvola - Pizzastipendi

Baritoni Tommi Hakala Kullervona

Savonlinnan Kullervo jätti toivon elämään

Kullervosta riitti useaan katsomiskertaan, Helena Juntunen oli koskettava Butterfly ja Carmen jaksoi yhä nostattaa. Anja Lankinen kertoo musiikkimatkastaan Savonlinnan oopperajuhlille.

Jonatha Roozeman

Pizzastipendi nuorelle Jonathan Roozemanille

Klassisen kesäduunarit valitsivat pizzastipendin saajaksi 16-vuotiaan sellistin Jonathan Roozemanin. Pizza katosi lautaselta nopeasti jutellessa. ”Tällaisia stipendejä pitäisi olla enemmän!” Jonathan naurahti.

Suosittelemme blogeja

Pekkalan upea kartano

Blogi: Taidemaisemien keskellä kohoaa Pekkalan kartano

Herrasmies lähti Pekkalan kartanoon vierailulle ja tapasi kartanon isännän Markus Hackmanin. Kartanon empire-tyylinen päärakennus kätkee sisäänsä erään maamme upeimmista yksityisinteriööreistä, kertoo Herrasmies blogissaan.

Petri Lindroos (Kalervo) ja Tommi Hakala (Kullervo)

Blogi: Aurinko paistaa Savonlinnassa

Herrasmies on jälleen Savonlinnassa, tällä kertaa televisioimassa Kullervoa ja Mozartin Requiemia. Savonlinnan aurinko ja ihmiset ovat hurmanneet hänet, mutta yleisön hullaantuminen vain klassikoihin ihmetyttää.

Klassinen Facebookissa ja Twitterissä

10 vinkkiä joutilaaseen kesään 1

Herrasmiestoimittaja Janne Koskinen on taas karkuteillä. Vinkit joutilaaseen kesänviettoon ovat kuitenkin ilmestyneet esimiehen pöydälle.

Radion klassiset äänet

Lotta Emanuelsson.

Vaeltava kisälli

Lotta Emanuelsson valaisee kirjallisuuden vähemmän tunnettuja musiikillisia kohtaamisia. Alkaen 7.6. Yle Radio 1 lauantaisin klo 13 ja maanantaisin klo 11.

Timo Asikainen.

Musiikin voima

Suositussa Musiikin voima -sarjassa Timo Asikainen tapaa ihmisiä, joiden elämässä musiikilla on ollut erityisen voimakas merkitys. Kuuntele Yle Radio 1 perjantaisin klo 11 ja sunnuntaisin klo 13.

Klikkaa karkkia korville!

Taiteilijakohtaamisia

Tulevat striimaukset

heinäkuu2014

Ma Ti Ke To Pe La Su
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31