Hyppää pääsisältöön

Katso konserttistriimauksia

Kantapöytä - suorana Musiikkitalon kahvilasta keskiviikkoisin klo 14!

Kapellimestari Santtu-Matias Rouvali ja Tampere-ilmiö

Katso Kantapöydän 4.5. lähetys.

Santtu-Matias Rouvali ei lue Tampere Filharmonian täysiä saleja omaksi ansiokseen. Kantapöydän opiskelijatreffeillä tavataan liedpianistiksi valmistuva Sonja Hendunen, joka myös esiintyy suorassa lähetyksessä sopraano Annika Leinon kanssa. Muita kahvipöytävieraita ovat RSOn oboisti Päivi Kärkäs, Kiasman johtaja Leevi Haapala, säveltäjä Kalevi Aho, kapellimestari Aapo Häkkinen ja konsertteihin visualisointeja loihtiva Kristiina Helin. Kahvia kaatavat Riikka Holopainen ja Vesa Kytöoja.

Yleisradion vuoden nuorisokuoro

Laulun paikka | Yle Radio 1 maanantaisin klo 14

Muuan epäonninen Shakespeare-ooppera

Shakespeare oopperassa Yle Radio 1 maanantaina 2.5. klo 14.

Suuret odotukset, isot panokset ja tuloksena teos, ”josta jokaikinen kuuli, että tämä ooppera ei ollut menestys”. Kun New Yorkin Metropolitan-ooppera sai pitkällisten vaiheiden jälkeen uuden kodin Lincoln Centerissä vuonna 1966, avajaisteos päätettiin tilata Yhdysvaltain sen hetken menestyneimmältä säveltäjältä Samuel Barberilta. Samuel Barberille aiheen valinta tuotti suunnatonta päänvaivaa.

Klassinen Suomi 7.3. alkaen Yle Teema & Yle Radio 1 & yle.fi/klassinensuomi

Katso 10-osainen tv-dokumentti: Klassinen Suomi

"Antoisinta tässä Klassisen Suomen tekemisessä on ollut se, että olen päässyt keskustelemaan kiinnostavien ammattilaisten kanssa. Olen päässyt kuulemaan tarinoita, joita tämän vaikean tien valintaan liittyy," toimittaja Pekka Laine kuvaa tutkimusmatkaansa klassisen musiikin maailmaan. yle.fi/klassinensuomi. - Tästä on kyse. - Katso maanantaisin klo 21 Yle Teema | Kuuntele maanantaisin klo 11 Yle Radio 1.

Osa 9: Tiennäyttäjät

Tiennäyttäjät

Tienviitta umpimetsään Ykkösketju jäälle! Kärki edellä! Syöttäkää parhaalle! Vauraus valuu alaspäin! Urheilu ja talous hahmottavat menestyksen kiitäväksi nuoleksi, jonka terävä, hiottu kärki läpäisee vastukset. Keskinkertaisempi aines seuraa samasta reiästä myöhemmin jos jaksaa. Vaikken haluaisi, Klassinen Suomi hahmottaa musiikkielämää samalla tavoin menestystarinoina ja sankarihahmoina.

Kantapöydän opiskelijatreffit

Kantapöytä Musiikkitalon kahvilassa keskiviikkoisin klo 14

Hanhi konserttisalin katossa ja muita vappumuistoja

Helsingin kaupunginorkesterin emeritus soolokontrabasisti Jorma Katrama kertoi vappukonserteista prof. Atso Almilalle, Inari Tillille ja Helena Hannikaiselle. Almila johtaa HKOn vappumatineat tulevana sunnuntaina. Muita vieraita olivat Almilan kapellimestarioppilas Andres Kaljuste, joka valmistautuu johtamaan Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin näköiskonsertin 100 vuoden takaa, musiikkikasvatuksen jatko-opiskelija Laura Miettinen, oopperalaulaja Mia Huhta sekä sosiaalisen median toimittaja Sami Koivisto. Mukana on myös 25-vuotias kamarikuoro Kampin Laulu. Palaa Kantapöytään 27.4.

Basso Jaakko Ryhänen ja pianisti Marko Hilpo yhdessä kiertueelle

Basso Jaakko Ryhänen (toinen oik) ja pianisti Marko Hilpo (toinen vas) piipahtavat Kantapöydässä ennen yhteistä konserttikiertuetta. Vesa Kytöojan ja Inari Tillin muita vieraita ovat tanssinopettaja ja juontaja Marco Bjurström, Helsingin juhlaviikkojen toiminnanjohtaja Topi Lehtipuu sekä säveltäjät Osmo Tapio Räihälä ja Saara Lindahl. Opiskelijatreffeillä tavataan Sibelius-Akatemian oopperaluokalla opiskeleva basso Visa Kohva, jota säestää Mozart-numerossa Tero Valtonen. Palaa Kantapöytään 20.4.

Hyvää 60-vuotispäivää Jukka-Pekka Saraste!

Kapellimestari Jukka-Pekka Saraste, joka juhlii 60-vuotissyntymäpäiväänsä, ystävänsä Ylen toimitusjohtaja emeritus Arne Wessberg sekä toimittajat Helena Hannikainen ja Inari Tilli nostivat maljan Kantapöydässä 13. huhtikuuta. Muita vieraita olivat Kansallisbaletin johtaja Kenneth Greve, Tampere Biennalen säveltäjät Sami Klemola ja Petri Kuljuntausta, Sibelius-Akatemiassa opiskeleva jazzkitaristi Veikki Virkajärvi, Alfons Almista elämäkerran kirjoittanut Kansallisoopperan päädramaturgi Juhani Koivisto sekä toimittaja Ainomaija Pennanen. Palaa Kantapöytään 13.4.

Konserttivieraana professori emeritus Sixten Korkman

Kantapöytä - kuplivaa keskustelua Musiikkitalon kahvilassa

Helena Hannikainen ja Vesa Kytöoja saavat vieraikseen Kantapöytään 6. huhtikuuta Kansallisoopperan taiteellisen johtajan Lilli Paasikiven, professori emeritus Sixten Korkmanin, kuvataiteilija Riitta Nelimarkan, musiikinopiskelija Aili Järvelän, oopperalaulaja Esa Ruuttusen ja muusikko Janne Valkeajoen. Palaa Kantapöytään.

Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesteri 100 vuotta | Juhlakonsertti 14.5. klo 19 Yle Teema

Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin juhlakonsertti

Sibelius-Akatemian eli silloisen Helsingin Musiikkiopiston ensimmäinen orkesterikonsertti soitettiin 28.5.1916. Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin 100-vuotisjuhlakonsertti nähdään ja kuullaan suorana 14.5. klo 19 Yle Teemalla, Yle Radio 1:ssä ja verkkolähetysenä. Verkkokeskustelua isännöi kapellimestari Eero Lehtimäki. Juhlakonsertin johtaa Sakari Oramo ja solistina on sellisti Jonathan Roozeman. Ohjelmassa on Einojuhani Rautavaaran Cantus Arcticus, Sergei Prokofjevin Sinfonia concertante ja Magnus Lindbergin Kraft. Live Webcast Sibelius Academy Symphony Orchestra & Oramo & Roozeman playing Rautavaara, Prokofiev & Lindberg at Helsinki Music Centre Sat May 14th at 7 pm (UTC+3).

Klarinetisti Kari Kriikku etsii seuraajaa

Nuoria muusikoita Lindbergin Kraft-koesoitossa Akatemiassa.

1980-luvun alussa perustettu Toimii-yhtye oli kokeellinen muusikkojoukko, jonka jäseniä olivat muun muassa kapellimestari Esa-Pekka Salonen, säveltäjä-pianisti Magnus Lindberg, klarinetisti Kari Kriikku ja sellisti Anssi Karttunen. Toimii soitti solistiosuudet Magnus Lindbergin Kraftissa sen kantaesityksessä vuonna 1985. Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesteri esittää Kraftin 100-vuotisjuhlakonsertissaan toukokussa ja etsii nyt esitykseen solisteja. Lue myös juttu Satavuotias Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesteri on suomalainen musiikki-ihme.

#omaklassinen | Klassinen Suomi

Musiikkistudio | Yle Radio 1 torstaisin klo 14

Tenori Seppo Ruohonen 70 vuotta - onnea!

Kuuluisista turkulaisista laulajaveljistä vanhin, oopperatenori Seppo Ruohonen täyttää 70 vuotta maanantaina 25. huhtikuuta. Merkkipäivän kunniaksi Musiikkistudiossa kuullaan Seppo Ruohosen hienoina tulkintoina mm. Oskar Merikannon Elämälle, Frans Linnavuoren Minä laulan sun iltasi tähtihin, Canion resitatiivi ja aaria Leoncavallon oopperasta Pajatso ja Cavaradossin aaria Puccinin oopperasta Tosca. Kuuntele Lotta Emanuelssonin toimittama Musiikkistudio Areenassa.

Pieni merenneito -baletti Suomen Kansallisoopperasta 22.4.

Pieni merenneito on täydellinen balettisatu

Pieni merenneito -baletin suoratoisto pe 22.4.

Hans Christian Andersenin satu pienestä merenneidosta on niin täydellinen balettisatu, että on syytä ihmetellä, miksi sitä ei ole aikaisemmin muokattu koreografiaksi. Kansallisbaletin taiteellisen johtajan Kenneth Greven ja säveltäjä Tuomas Kantelisen Pieni merenneito -baletti sai kantaesityksensä viime syksynä.

Kuka Hans Christian Andersenin satuhahmo olet?

Tutustu kuvauksiin, valitse sopiva ja lue kuka olet.

Hans Christian Andersenista (1805-1875) tuli maailmankuulu juuri satujensa vuoksi. Pieni merenneito, Ruma ankanpoikanen, Pieni tulitikkutyttö, Keisarin uudet vaatteet...Tutustu luonnekuviin, valitse näköisesi ja lue vastaus!

Erika Turunen - Oopperan pieni suuri nainen

Tutustu Kansallisoopperan omaan pukusuunnittelijaan.

Hulttion tie -oopperaa seuraa Pieni merenneito -baletti suorana videolähetyksenä 22.4. Molempien teosten puvut on suunnitellut Kansallisoopperan oma pukusuunnittelija Erika Turunen. Kuka on tämä huikeita näkyjä loihtiva taiteilija, jolla on sekä tilanteentajua, tunneälyä että lehmänhermot?

instagram #yleklassinen

Taiteilijakohtaamisia

Nuoren kapellimestarin Jaan Otsin ihanne on Roger Norrington

Hannu Linnun apulaiskapellimestari Jaan Ots esittelyssä.

Jaan Ots on toiminut Radion sinfoniaorkesterin apulaiskapellimestarina viime syksystä asti. Hän on opiskellut jokaisen RSOn konsertin partituurin, harjoitellut orkesterin harjoittamista ja ollut valmiina, jos vaikka tulisi sairastapaus tai vieraileva kapellimestari ei jostain syystä pääsisikään paikalle. Onko vuosi RSOn apulaiskapellimestarina ollut hyödyllinen? Ja onko hän sukua rakastetulle ooppera- ja iskelmälaulaja Georg Otsille?

Claude Debussy soi Riitta Nelimarkan teoksissa

Riitta Nelimarkka visualisoi Debussyä RSOn konsertissa.

Kuvataiteilija Riitta Nelimarkka on visualisoinut 5 Claude Debussyn preludia. Preludit on sovittanut orkesterille Colin Matthews. Visualisointi nähdään Radion sinfoniaorkesterin konsertissa 6.4.2016. Riitta Nelimarkka kertoo, että Colin Matthewsin orkestraatiot ovat hänestä fantastisia.Visualisoinnon lähtökohtana ja tukirankana olivat värit: kullakin preludilla on oma värinsä, ja ne ovat säilyneet tukirankana koko prosessin ajan.

400 vuotta William Shakespearen kuolemasta

Kunniaa William Shakespearelle

Englantilaisen näytelmäkirjailijan ja runoilijan William Shakespearen kuolemasta tulee lauantaina 23. huhtikuuta kuluneeksi 400 vuotta. Yle Radio 1 juhlii mestaria Nils Schweckendiekin johtaman Helsingin kamarikuoron suoralla konsertilla, joka sisältää musiikkia Shakespearen teksteihin. Lue lisää konsertista ja kuuntele Areenassa. Kuuntele myös, kun teatteriohjaaja Juha Hurme, kapellimestari Hannu Lintu ja toimittaja Minna Lindgren keskustelevat Shakespearesta ja Verdistä Areenassa. Lue Shakespearen ajan perhe-elämästä.

Uudet levyt | Yle Radio 1 perjantaisin klo 11

Kentalan Bach tanssii Kaustisen tapaan

Levyarvio

Mitä tapahtuu kun J.S. Bachin sooloviulu-Partitat yhdistetään kaustislaiseen kansanmusiikkiin? Kreeta-Maria Kentalan uudella levyllähän se tapahtuu! Laajasti opiskellut, parhaisiin barokkiviulisteihimme lukeutuva Kentala asuu Kaustisilla ja on kummankin vanhempansa puolelta pelimannisukua. Hänellä on siis suora kosketus sekä Bachiin että kaustislaiseen kansanmusiikkiin—ja jos jossain, hänessä ne vain odottivatkin yhdistymistään.

Tulevat striimaukset

toukokuu 2016

Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 
 
 
 
1

Sunnuntai 1.5.2016

14.00

Atso Almila kapellimestari & juontaja
Waltteri Torikka baritoni

 
2
 
3
 
4

Keskiviikko 4.5.2016

19.00

Santtu-Matias Rouvali, kapellimestari
Augustin Hadelich, viulu

 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11

Keskiviikko 11.5.2016

14.00

Tervetuloa!
Vieraina ke 4.5. Kapellimestari Santtu-Matias Rouvali, Kiasman museonjohtaja Leevi Haapala, säveltäjä Kalevi Aho, kapellimestari Aapo Häkkinen, taiteilija Kristiina Helin ja pianisti Sonja Hendunen. Elävää musiikkia esittämässä myös sopraano Annika Leino.
Kahvia kaatamassa Riikka Holopainen & Vesa Kytöoja

 
12

Torstai 12.5.2016

19.00

Sinfonia Lahti
Okko Kamu kapellimestari
Camilla Nylund sopraano
Tuija Knihtilä mezzosopraano
Mika Pohjonen tenori
Mika Kares basso
Chorus Cathedralis Aboensis

 
13

Perjantai 13.5.2016

19.00

József Hárs, kapellimestari
RSO:n muusikot

 
14

Lauantai 14.5.2016

19.00

Sakari Oramo kapellimestari
Jonathan Roozeman sello

 
15
 
16
 
17
 
18

Keskiviikko 18.5.2016

19.00

David Zinman, kapellimestari

 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27

Perjantai 27.5.2016

19.00

Hannu Lintu, kapellimestari
Violeta Urmana, sopraano

 
28
 
29
 
30
 
31

Tiistai 31.5.2016

19.00

Juniori ja seniori-sarjojen finaaliin valittuja tanssijoita
Jere Nurminen juontaja

 
 
 
 
 
 

Hulttion tie Suomen kansallisoopperassa 9.4.2016

Sopraano Päivi Nisula jää eläkkeelle parrakkaana naisena

Katso Hulttion tie suoratoistona Kansallisoopperasta 9.4.

On kulunut 26 vuotta siitä, kun Päivi Nisula teki ensimmäisen oopperaroolinsa ammattilaisympyröissä. Ura urkeni prinsessana Tampereen oopperassa ja tänä keväänä kivijalkasopimus Suomen kansallisoopperassa päättyy parrakkaana naisena.

Erika Turunen - Oopperan pieni suuri nainen

Tutustu Kansallisoopperan omaan pukusuunnittelijaan.

Hulttion tie -oopperaa seuraa Pieni merenneito -baletti suorana videolähetyksenä 22.4. Molempien teosten puvut on suunnitellut Kansallisoopperan oma pukusuunnittelija Erika Turunen. Kuka on tämä huikeita näkyjä loihtiva taiteilija, jolla on sekä tilanteentajua, tunneälyä että lehmänhermot?

Suosittelemme blogeja

Blogi: Sellisti soittaa eikä sodi

RSOn soolosellisti Jukka Rautasalo kysyy: "Miten saisin omat lapseni ymmärtämään, että monet elämässä arvokkaat asiat vaativat pitkäjänteistä, tavoitteellista työtä?" Lue lisää...

Blogi: Musiikintutkijan Syötävät sävelet

Turkulainen musiikintutkija dos. Susanna Välimäki kirjoittaa klassisesta musiikista ja ruuasta. Syötävät sävelet -blogi sisältää musiikillisia reseptejä ja juttua historiallisten säveltäjien gastronomisista mieltymyksistä. Lue lisää...

Kohtauspaikka & Näistä levyistä en luovu | Yle Radio 1 perjantaisin klo 14

Timo Sokuran nostalgiset lempimusiikit

Koreografi ja tanssija Timo Sokura on toimittaja Vesa Kytöojan vieraana Näistä levyistä en luovu -ohjelmassa perjantaina 29. huhtikuuta. Sokura on palannut juuri teatterinjohtajaksi nuoruutensa kotikaupunkiin Lappeenrantaan. Kuuntele Areenassa.

Raoul Björkenheim - millaista oli olla Hollywood-tähden lapsi?

Raoul Björkenheim on Helena Hannikaisen vieraana Kohtauspaikalla perjantaina 1. huhtikuuta. Tunnettu jazzmuusikko ja säveltäjä kertoo mm. lapsuudestaan Yhdysvalloissa näyttelijä-äidin Taina Elgin kanssa, intohimosta kitaransoittoon ja työstä jazzin ja klassisen risteyksessä. Kuuntele Areenassa.

Riston Valinta | Yle Radio 1 keskiviikkoisin klo 11

Riston valinnan maaliskuun kuva - Rafael: La Déposition

Piinaviikon Riston valinnan aiheena Rafaelin La Déposition

Riston valinnan kuukauden kuva -ohjelmissa keväällä 2016 Risto Nordell uppoutuu kuvataiteen maailmaan ja tutkailee kuvien ja musiikin välisiä yhteyksiä. Maaliskuun kuva on pääsiäisen tapahtumiin liittyvä Rafaelin teos La Déposition, eli Ristiltäotto vuodelta 1507. Kuuntele Riston valinta ke 23.3. klo 11 ja jälkeenpäin Areenassa.

Oopperaa, oopperaa!

Intomielinen nuori ohjaaja Laura Åkerlund matkaa töihin Baijerin valtionoopperaan ja kertoo Euroopan kuumat oopperavinkit

Varaa aikaa ja selaa Lauran vinkit Euroopan oopperataloista.

Laura Åkerlund on 29-vuotias hurmioituneen innokas nuori oopperaohjaaja, joka suuntaa maaliskuun lopulla töihin Baijerin Valtionoopperaan Müncheniin. Laura on mukana kahden produktion, Wagnerin Mestarilaulajien ja Halévyn Juutalaisnaisen ohjaustiimeissä. Nämä molemmat oopperat voi katsoa suorana ja ilmaiseksi Staatsoper.tv:ssä ensi kesänä.

Terveiset musiikkimatkalta

Sopraano Miina-Liisa Värelän komea avaus

Suomalaissopraano debytoi Sentana Bremenissä.

"Kyllä siellä katsomossa oltiin suomalaisen kaverini kanssa pikkasen rinta rottingilla,” Anja Lankinen lähettää musiikkiterveiset Bremenistä. Sopraano Miina-Liisa Värelä debytoi paikallisessa teatterissa Wagnerin Lentävän hollantilaisen Sentana.

Wagnerin Lohengrin Kööpenhaminassa

Anja Lankinen näki Lohengrinin Kööpenhaminan oopperassa.

"Suomalaisittain illan teki erityisen mielenkiintoiseksi se, että ilkeän Ortrudin roolissa lauloi mezzosopraano Tuija Knihtilä,” Anja Lankinen lähettää musiikkiterveiset Kööpenhaminasta. Bassobaritoni Jukka Rasilainen ei sattunut samaan Wagnerin Lohengrinin esitykseen, mutta oopperaorkesterissa saattoi bongata kolme suomalaista muusikkoa.

Suosittelemme konsertteja verkossa

Ajassa soi uusi musiikki #ajassasoi

Liikkuvuus palkitsee riippumattomuudella

Berliiniläissäveltäjä Oscar Bianchi vieraili Suomessa

Nelikymppinen säveltäjä Oscar Bianchi on jo tuttu tekijä monissa nykymusiikin keskuksissa. Suomalaisyleisölle hän tuli esitellyksi helmikuussa uusimman musiikin Klang-konserttisarjassa. Bianchin teoksia kuultiin myös Ajassa soi -ohjelmassa. Italialais-sveitsiläisen Oscar Bianchin musiikkiharrastus alkoi niin kuin monen muunkin - pianotunneilla.

Vuoden levy 2015

Vuoden levy 2015 on Alba Recordsin & Kamus-kvartetin "Different Voices"

Lue voittajalevyn perusteet.

Vuoden levy -tunnustuspalkinnon saanut Alba Records on tamperelainen vuonna 1993 perustettu levy-yhtiö, jonka johdossa on alusta asti toiminut Timo Ruottinen. Viime huhtikuussa yhtiön uutena toimitusjohtajana aloitti Erkki Nisonen. Yleisradion Vuoden levyllä 2015 soivat Jean Sibeliuksen, Jouni Kaipaisen ja Jukka Tiensuun jousikvartetot.

Klassikkoparatiisi | Yle Radio 1

Eva paratiisissa

"Visuaaliset taiteet, elokuvat ja kirjallisuus kiehtovat, luonto ja luonnontiede ovat sydäntäni lähellä jo perhetaustanikin takia. Rakastan matkustelemista ja olen asunut eri maissa," toimittaja Eva Tigerstedt kertoo. "Olen kuitenkin muusikko taustaltani. Toimin kymmenisen vuotta ammattihuilistina, kunnes käsivamma katkaisi muusikonuran." Lue lisää Evasta ja kuuntele Klassikkoparatiisi Yle Radio 1 tiistaisin klo 11 ja jälkeenpäin Areenassa.

Indigo Suomen Kansallisoopperasta 30.1.2016

Lappeenrannan laulukilpailut 2016

Sopraano Suvi Väyrynen ja baritoni Kristian Lindroos voittoon Lappeenrannan laulukilpailuissa 2016

Katso voittajien suoritukset omilla sivuillaan.

Lappeenrannan laulukilpailut päättyivät loppiaisena 6.1.2016. Naisten sarjan voitti sopraano Suvi Väyrynen ja miesten sarjan baritoni Kristian Lindroos. Naisten sarjan toinen palkinto jaettiin kahden mezzosopraanon, Erica Backin ja Anu Ontrosen kesken. Miesten kilpailun toiseksi tuli bassobaritoni Jussi Juola ja kolmanneksi baritoni Joonas Asikainen. Siirry kilpailusivulle.

Ylen klassisen blogit

Musiikkitalo 2000-luvulla - kenelle ja miksi?

Risto Nieminen kritisoi Musiikkitalon toimintamallia.

"Musiikkitalon rakentamista vaadittiin, koska suomalaisten soittajien mielestä Finlandia-talon akustiikka oli huono. Sali saatiin ja nyt salin käyttäjien kanssa puhuessa kuulee, että ongelmia on siellä ja täällä." Risto Nieminen arvioi kriittisesti Helsingin Musiikkitalon akustiikkaa ja varsinkin sen toimintamallia. Lue blogi.

Mikä on Euroopan paras konserttitalo?

Risto Nieminen vertailee Euroopan konserttisaleja.

"Satuin äskettäin käymään melkein peräkkäisillä viikoilla kolmessa eurooppalaisessa konserttisalissa. Pakostakin niitä tulee vertailluksi." Lissabonissa työskentelevä Risto Nieminen jatkaa blogiaan ja vie konserttimatkalle Berliiniin, Amsterdamiin ja Pariisiin. Lue blogi.

Klassisen musiikin jähmettynyt maailma muuttumassa?

Risto Nieminen näki Jonathan Doven Hirviön labyrintissa.

"Puolentoista tunnin mittainen nykymusiikkiteos saa prime time -ensiesityksensä peräkkäisillä viikoilla Berliinin filharmoniassa, Lontoon Barbicanissa ja Aix-en-Provencen oopperafestivaalilla Simon Rattlen johdolla. Epätodennäköistä mutta totta. Kyseessä on englantilaisen Jonathan Doven The Monster in the Maze, Hirviö labyrintissa." Lue Risto Niemisen blogi.

Herrasmiehen päiväkirja -blogi

Sibeliusta juhlittiin Berliinissä kotoisasti

Berliinin suomalaisyhteisöt näyttivät Sibeliuksen syntymäpäivänä parhaat voimansa. Suurlähetystöön oli saapunut tungokseen asti väkeä. Suomi-keskuksessa vaihdettiin piirakkareseptejä.

Klassinen Facebookissa ja Twitterissä