Hyppää pääsisältöön

Katso konserttistriimauksia

Tulossa itsenäisyyspäivänä klo 15: RSO & kapellimestari Hannu Lintu & sopraano Anu Komsi

Magnus Lindbergin laulusarja ensi kertaa Suomessa.

RSOn jo perinteeksi muodostuneen itsenäisyyspäivän juhlakonsertin ohjelmassa on Helvi Leiviskän 3. sinfonia, Sibeliuksen Satu ja Magnus Lindbergin Accused -laulusarja, jonka solistina laulaa Anu Komsi. Hannu Linnun johdolla konsertti päättyy Sibeliuksen Finlandiaan. Katso konsertti suorana 6.12. Yle Teemalta tai verkosta klo 15 alkaen. - Live webcast of Independence Day Gala Concert from Helsinki Music Centre FRSO with Hannu Lintu & Anu Komsi playing Leiviskä, Sibelius and Lindberg Dec 6th, 2016 at 3 pm (UTC +2).

Katso & kuuntele Ylen kanavia - kansainvälinen säveltäjä Kaija Saariaho

Tähtenä Kaija Saariaho

Uusi ooppera ja dokumentti säveltäjästä

Suomen kansainvälisesti tunnetuimpiin säveltäjiin kuuluva Kaija Saariaho on Yle Teeman tähti la 3.12. kun televisiossa nähdään dokumentti Notes on Saariaho klo 17.30 ja uusin ooppera Only the Sound Remains klo 18. Kuuntele myös Anu Jaantilan Laulun paikka Yle Radio 1 ma 5.12. klo 14, kun Metropolitanissa valmistaudutaan Kaukainen rakkaus -oopperan esitykseen. Kuuntele Kaukainen rakkaus suorana New Yorkista Yle Radio 1 la 10.12. klo 19.50. Lue lisää...

Yle Uutiset | Klassinen musiikki

Yhdysvaltalaislehdet kiittivät New Yorkissa ensi-iltansa saanutta Saariahon oopperaa

New Yorkin Metropolitan-oopperassa ensi-iltansa saanut Kaija Saariahon ooppera Kaukainen rakkaus on saanut kiittävät arvostelut New York Times- ja Wall Street Journal -lehdissä. Wall Street Journalin mukaan Saariahon teos on yksi aikamme tärkeimmistä uusista oopperoista. Molempien lehtien mielestä oli jo aikakin saada se Metropolitaniin.

Suomalaisooppera sai ensi-iltansa New Yorkin Metropolitanissa

Kaija Saariahon Kaukainen rakkaus -ooppera sai ensi-iltansa New Yorkissa, Metropolitanin oopperassa torstaina 1. joulukuuta. Ilta oli historiallinen, sekä säveltäjä Kaija Saariaho että kapellimestari Susanna Mälkki debytoivat yhdessä maailman arvostetuimmista oopperataloista.

Kuuntele | Yle Radio 1 & Yle Areena

Sodassa ja rauhassa - mezzosopraano Joyce DiDonaton kantaaottava konserttikokonaisuus Musiikkitalossa

DiDonaton ja Il Pomo d’Oron konsertti 26.11.2016

Oivaltavista ohjelmakokonaisuuksistaan tunnettu Yankee Diva, amerikkalainen mezzosopraano Joyce DiDonato on Pariisin terrori-iskujen jälkeen koonnut kokonaan uuden konsertin, jolla valloitti Musiikkitalon yleisön 26. marraskuuta. Kuuntele konsertti Areenassa & Yle Radio 1 to 1.12. klo 19.03 (vain Suomessa). Ohjelmassa kuullaan myös DiDonaton haastattelu. Il Pomo d’Oro -kamariorkesteria johtaa cembalisti Maksim Jemeljantshev.

Kantapöytä Musiikkitalon kahvilassa keskiviikkoisin klo 14

Onko oopperoiden esittäminen elokuvateatterissa bisnestä vai hyvää tahtoa?

Kantapöydässä 7.12. puhutaan paljon oopperasta, kun vieraina ovat sopraano Anu Komsi, Finnkinon tapahtumapäällikkö Marjut Apilo-Olson sekä kirjailija ja tuottaja Pekka Hako. Mukana on myös cembalisti Matias Häkkinen. Opiskelijatreffeillä tavataan beatboxaaja ja laulaja Venla Ilona Blom. Musiikkia on esittämässä myös Tuuletar-yhtye. Kahvia kaatavat toimittajat Helena Hannikainen ja Vesa Kytöoja. Katso & kuuntele suorana Musiikkitalon kahvilasta ke 7.12. klo 14 tai katso Yle Teema samana päivänä klo 18.

Musiikkistudion klubi-ilta

Riikan vlogi

Riikan vlogi: Tunnistatko tutun joululaulun?

Tutut joululaulut kuulostivat ennen vanhaan ihan erilaisilta

Toimittaja Riikka Holopainen tapasi nokkahuilisti Sini Vahervuon ja cembalisti Matias Häkkisen ja pyysi kuulla kivaa joulumusiikkia. Muusikot tekivät työtä käskettyä, mutta Riikka ei tunnistanut kappaleen melodiaa. Tunnistatko sinä?

Riikan vlogi: Minkälainen on orkesterimuusikon koeaika?

Riikka tapasi Tampere filharmonian konserttimestarin.

Riikka Holopainen tapasi Tampere filharmonian konserttimestari Pekko Pulakan. Viimeksi Riikka tapsi Pekon Sibelius-viulukilpailuissa, jossa tämä selviytyi välieriin. Pekko siirtyi viime keväänä Turun filharmonisesta orkesterista Tampereen filharmoniaan ja hän on nyt koeajalla. Riikkaa kiinnostikin tietää, että pitääkö koeajalla olla erityisen varpaillaan.

Riikan vlogi: Haba kasvaa johtamalla

Riikka tapasi kapellimestari Santtu-Matias Rouvalin

Toimittaja Riikka Holopainen tapasi kapellimestari Santtu-Matias Rouvalin, joka on haluttu johtaja tällä hetkellä. Hän on Tampereen filharmonian ylikapellimestari, Kööpenhaminan filharmonisen orkesterin päävierailija ja syksyllä 2017 hän aloittaa myös Göteborgin sinfoniaorkesterin ylikapellimestarina. Riikka tiedustelikin Santtu-Matiakselta, että minkä orkesterin hän vielä haluaisi johdettavakseen, mutta nuori kapellimestari oli jo sitä mieltä, että eiköhän niitä ole riittävästi. Riikkaa kiinnosti myös se, kuinka fyysistä kapellimestarin työ on. Kyllä siinä haba eli hauis näyttää kasvavan.

Katso oopperastriimauksia | Lentävä hollantilainen Suomen kansallisoopperasta to 24.11.

Wagnerin Lentävä hollantilainen Kansallisoopperasta

Tanskalainen Kasper Holten, yksi aikamme maineikkaimmista ohjaajista, tuottaa Suomen kansallisoopperalle Lentävästä hollantilaisesta uudenlaisen tulkinnan, jossa kaupunkiympäristö ja kansainvälisen taidekaupan myrskyt kohtaavat Wagnerin vaikuttavan musiikin. Katso vuoden ajan lähetyspäivästä 24.11.2016. - Watch On Demand Finnish National Opera performing Richard Wagner's The Flying Dutchman directed by Kasper Holten 24.11.2016.

Yle klassinen ylpeänä esittää: oopperavideot à la Juha Laukkanen

Iiron musiikkiluokka | Katso Yle Teema keskiviikkoisin klo 20 alkaen 30.11. & Areena

Iiro palaa pulpettiin!

Kesän 2016 jaksot nähdän koosteina Yle Teema -kanavalla

Iiron musiikkiluokan kesän 2016 parhaat palat nähdään syksyn päätteeksi Yle Teemalla. Areenassa edelleen tarjolla olevan suosikkisarjan pitkä oppimäärä on nyt tiivistetty televisiota varten. Katso Yle Teema & Areena keskiviikkoisin 30.11. - 28.12. klo 20.

Taiteilijakohtaamisia

Laulava näyttelijä Petrus Kähkönen: Mulla kävi hirmuinen tsägä.

Uskalsin laulaa soolona ihmisten edessä vasta lukiossa.

Helsingin kaupunginteatterin näyttelijä Petrus Kähkönen ei ole ensisijaisesti näyttelijä vaan laulaja. Laulamisesta tuli hänelle ammatti teatterikiinnityksen myötä runsaat viisi vuotta sitten. Vaikka koulut jäivät Petrukselta kesken, on ura laulavana näyttelijänä alkanut hienosti. Myös hyvällä tuurilla on ollut merkitystä. - Kantapöydän taiteilijatreffeillä Petrus vieraili yhdessä äitinsä, Sibelius-Akatemian laulun lehtori Outi Kähkösen kanssa.

Nukketeatterinäyttelijä Juha Laukkanen oopperan ihmemaassa

Viisi oopperaa pähkinänkuoressa.

Ravintolayleisö söi hyvin, laulavat oopperalaulajat tarjoilivat heille ja minä esitin lyhyitä oopperaesittelyjäni, Juha Laukkanen muistelee iltoja savonlinnalaisessa kellariravintolassa Oopperajuhlien aikaan noin 15 vuotta sitten. Yleisö oli kiitollista, koska vihdoinkin se ymmärsi, mitä oopperassa oli tapahtunut. Lue lisää ja katso nukketeatterinäyttelijä Juha Laukkasen originellit oopperaesittelyt.

instagram #yleklassinen

Yle Uutiset | Klassinen musiikki

Da Kaapo - Kaapo Kamun muusikkomuotokuvia

Da Kaapo: Minna Pensola

Kaapo Kamu kuvasi persoonallisen viulisti-organisaattorin.

Viulutaiteilija Minna Pensola on valokuvaaja Kaapo Kamun muotokuvasarjan toinen malli. Kamu halusi kuvata persoonallisen viulistin mm. siksi, että Minna on pitänyt klasariklubia Rööperin kapakoissa jo vuosia. Nyt Minna Pensola on vahvasti mukana uuden G Livelab -klubin toiminnassa samalla kun solistiesiintymiset, kamarimusisointi ja opettaminen vievät häntä ympäri maailmaa.

Kantapöydän opiskelijatreffit

Tulevat striimaukset

joulukuu 2016

Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6

Tiistai 6.12.2016

15.00

Hannu Lintu, kapellimestari
Anu Komsi, sopraano

 
7

Keskiviikko 7.12.2016

14.00

Tervetuloa ke 7.12. klo 14!
Vieraina sopraano Anu Komsi, cembalisti Matias Häkkinen, Finnkinon tapahtumapäällikkö Marjut Apilo-Olson sekä kirjailija ja tuottaja Pekka Hako. Opiskelijatreffeillä tavataan beatboxaaja ja laulaja Venla Ilona Blom. Musiikkia on esittämässä myös Tuuletar-yhtye.
Kahvia kaatavat Helena Hannikainen ja Vesa Kytöoja.

 
8

Torstai 8.12.2016

18.00

David Hackston, kontratenori
Jussi Salonen, tenori
Ensemble Nylandia:
Sini Vahervuo, nokkahuilu ja traverso, Kaisa Ruotsalainen, barokkiviulu, Mikko Ikäheimo, teorbi ja barokkikitara, Jugi Rautasalo, diskantti- ja bassogamba, barokkisello, sekä Matias Häkkinen, cembalo

 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14

Keskiviikko 14.12.2016

19.00

Osmo Vänskä, kapellimestari
Lilli Paasikivi, mezzosopraano
Jussi Nikkilä, kertoja

 
15
 
16

Perjantai 16.12.2016

19.00

John Storgårds kapellimestari
Anna-Kristiina Kaappola sopraano
Virpi Räisänen mezzosopraano
Tuomas Katajala tenori
Tuomas Pursio bassobaritoni
Musiikkitalon kuoro valm. Tapani Länsiö

 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22

Torstai 22.12.2016

18.00

Iiro Rantala piano
Ville Ranta piirustus

 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 

Uudet levyt | Yle Radio 1 perjantaisin klo 11

Jumppasen Beethoven-urakka pitää tasonsa loppuun asti

Levyarvostelu

Uuden tuplalevyn myötä pianisti Paavali Jumppanen saattaa päätökseen urakkansa Beethovenin pianosonaattien parissa. Sarjan viides julkaisu on tutusti jaoteltu varhaisiin ja myöhäisiin - Es-duuri-sonaatti ja "Pateettinen" sonaatti edustavat materiaalia, jolla Beethoven potkaisi uransa käyntiin, ja säveltäjän viimeiset kolme sonaattia muodostavat tyylikkään päätöksen.

Kaikkien aikojen Euroviisut - RSO Nenäpäivän hyväksi to 3.11.2016

Kaikkien aikojen Euroviisut - RSO Nenäpäivän hyväksi

Katso ja osallistu keräykseen!

Radion sinfoniaorkesteri tarjoilee kaikkien aikojen Euroviisu-hitit legendaaristen artistien tulkitsemana. Lipputuotot lahjoitetaan Nenäpäivälle. Lavalla Katri Helena, Diandra, Maria Ylipää, Rajaton, Paula Koivuniemi, Marzi Nyman, Emma Salokoski ja Hannu Lepola. Juontamassa Jaana Pelkonen ja Mikko Leppilampi. Illan kapellimestarina on Jaakko Kuusisto. Palaa konserttiin

Suomen kansallisbaletti - Liisa Ihmemaassa 29.10.2016

Suomen kansallisbaletti: Liisa Ihmemaassa

Katso Jorma Elon uusi baletti suorana lähetyksenä.

Liisa Ihmemaassa on Bostonin baletin koreografin Jorma Elon uusi teos Suomen kansallisbaletille. Päärooleissa tanssivat Salla Eerola, Michal Krčmář, Frans Valkama, Xiaoyu He ja Samuli Poutanen. Suomen kansallisoopperan orkesteria johtaa Philippe Béran. Lavastus ja puvut Robert Perdziola. Katso baletti - Watch On Demand from Finnish National Opera and Ballet 29.10.2016.

Lewis Carrollin salainen maailma

Mitä tiedämme kirjailijan ja tytön suhteesta?

Liisa ihmemaassa on eräs kirjallisuushistorian lainatuimmista teoksista heti Raamatun jälkeen. Mutta mitä tiedämme kirjailija Lewis Carrollista ja kirjan kirjoittamiseen innoittaneesta tytöstä?

Liisa ja kadonneen kanin metsästys

Katso videolta mistä Liisan kani lopulta löytyy.

Liisa on vihdoin saapunut Helsinkiin ja hän haluaa aivan erityisesti löytää Ihmemaan citykanin...

Suosittelemme blogeja

Blogi: Sellisti soittaa eikä sodi

Radion sinfoniaorkesterin soolosellisti Jukka Rautasalo soittaa myös kamariorkesteri Avantissa! ja sellon lisäksi myös gambaa - silloin kun ei kirjoita blogia. Lue lisää...

Blogi: Musiikintutkijan Syötävät sävelet

Turkulainen musiikintutkija dos. Susanna Välimäki kirjoittaa klassisesta musiikista ja ruuasta. Syötävät sävelet -blogi sisältää musiikillisia reseptejä ja juttua historiallisten säveltäjien gastronomisista mieltymyksistä. Lue lisää...

Blogi: Musiikinrakastajan tunnustuksia

Kari Lempiäinen kirjoittaa Tarkkaamo-blogia.

Kari Lempiäinen tunnustaa olevansa musiikin rakastaja ja riippuvainen erityisesti oopperasta. Lempiäinen kirjoittaa Tarkkaamo-blogia. Lue lisää...

Oopperailta | Yle Radio 1

Rautavaaran kielletty Kaivos esitettiin Budapestissä

Kuuntele erittäin harvoin esitetty teos.

”Kaivos on ehkä paras kirjoittamani ja säveltämäni ooppera”, toteaa äskettäin edesmennyt säveltäjä Einojuhani Rautavaara vuonna 1962 valmistuneesta esikoisoopperastaan. Kaivos on odottanut näyttämöesitystään yli puoli vuosisataa. Ensiesitys Unkarin valtionoopperassa on osa kansannousun 60-vuotismuistovuotta. Huhtikuussa 1963 Kaivos nähtiin Ylen TV-teatterin toteutuksena, osittain etäännytettynä lähtökohdistaan. Levyltä Kaivos löytyy Hannu Linnun ja Tampere Filharmonian konserttiesityksenä vuodelta 2010. - Kuuntele Ennen oopperaa la 22.10. klo 19.03. - Tutustu juoneen ja librettoon ja kuuntele Einojuhani Rautavaaran Kaivos la 22.10. klo 19.45 Yle Radio 1 & jälkikäteen Areenassa.

Katso konserttistriimauksia

Teekkarikulttuurin Tähdistö Musiikkitalossa

Retuperän WBK ja Polyteknikkojen Kuoro ylpeilevänä esittävät ennennäkemättömän yhteiskonsertin Musiikkitalon konserttisalissa taiteellisen harhaanjohtajan Torturo Caninin ja kuoronjohtaja Saara Aittakummun johdolla. Solisteina esiintyvät sopraano Annika Leino ja mezzosopraano Anu Ontronen. Palaa konserttiin 29.10.

V kansainvälinen Harald Andersén -kamarikuorokilpailu - V International Harald Andersén Chamber Choir Competition at Helsinki Music Centre 23.-24.9.2016

Latvialainen Youth choir Kamer... voitti Harald Andersén -kamarikuorokilpailun

Lauantai-iltana päättyneen V Kansainvälisen Harald Andersén -kamarikuorokilpailun pääpalkinnon 10.000 euroa voitti latvialainen Youth choir Kamer... Kuoroa johtaa Janis Liepins. Toisen palkinnon sai irlantilainen New Dublin Voices ja kolmannen palkinnon jakoivat virolainen Collegium Musicale ja St.Jacobs Ungdomskör. Parhaan suomalaisen kuoron palkinnon sai Kari Turusen johtama Spira ja kilpailun pakollisen, Riikka Talvitien teoksen parhaan esityksen palkinnon sai New Dublin Voices. Palaa vielä kisatunnelmiin ja katso kaikki kilpailuesitykset. - Lopputulokset kilpailujärjestäjän sivuilla. - Kuoro vapaalla -kotivideokilpailun voitti ruotsalainen St Jacobs Ungdomskör. Lue videokilpailun tuomarina toimineen Club For Five -basso Tuukka Haapaniemen perustelut valinnalleen.

Katso yle.fi/klassisen verkossa

Uusia avauksia ja perinteisiä tapauksia: katso suorana Yle klassisen verkossa syksyllä 2016

Tarkista listalta klassisen musiikin videolähetykset.

Tarkista listalta klassisen musiikin videolähetykset. Voit nauttia RSOn ja HKOn tasokkaasta kausitarjonnasta Musiikkitalossa, voit katso balettia ja oopperaa suorana Kansallisoopperan lavalta sekä seurata suorana Kansainvälisen Harald Andersén -kuorokilpailun finaalin ja loppuhuipennuksen. Uutuutena tarjolle tulee Ylen äänitystuotantoon liittyvää musisointia: katso suorat kamarimusiikkikonsertit Musiikkitalon Paavo-salista lokakuussa ja joulukuussa.

Yleisradion vuoden nuorisokuoro

Jyväskyläläinen Vox Aurea on Yleisradion vuoden nuorisokuoro

Tutustu kuoroon.

Jyväskyläläinen Vox Aurea on valittu Yleisradion vuoden nuorisokuoroksi kaudelle 2016 - 2017. Ylen klassisen musiikin toimitus on valinnut Yleisradion vuoden nuorisokuoron jo vuodesta 1988 lähtien. Valinnalla halutaan tukea suomalaista, korkeatasoista nuorisokuorotoimintaa. Tänä vuonna valinnassa kiinnitettiin huomiota erityisesti kuoron pitkäaikaiseen, korkeatasoiseen työhön sekä tyylilliseen monipuolisuuteen.

Katso & kuuntele Helsingin juhlaviikkojen konsertteja

Helsingin juhlaviikot: Classical Trancelations in Concert 26.8.2016

Helsingin Juhlaviikkojen Classical Trancelations -konsertti Musiikkitalossa yhdistää ainutkertaisella tavalla perinteisen konsertin ja rave-tapahtumien teknisen tuotannon valoista äänentoistoon. Kantaesityksinä kuullaan Lowlandin ja Pessi Levannon orkesterisovituksia tanssimusiikkiklassikoista. Ensiesityksiään saavat myös mm. versiot Daruden Sandstormista, Faithlessin Insomniasta sekä Eric Prydzin Opuksesta. Helsingin kaupunginorkesteria johtaa Klaus Mäkelä. Mukana myös DJ Orkidea sekä kamarikuoro Ahjo Ensemble. Palaa konserttiin / Watch on demand

Katso oopperaa televisiossa | Kuolleesta talosta Savonlinnan Oopperajuhlilta

Katso: Savonlinnan Oopperajuhlat - Kuolleesta talosta

Dostojevskin romaaniin perustuva ooppera vankileiristä

Savonlinnan Oopperajuhlilta suorana televisioitava Leoš Janáčekin ooppera Kuolleesta talosta perustuu Fjodor Dostojevskin omaelämäkerralliseen romaaniin. Poliittisista syistä tuomittu aatelismies saapuu vankileirille Siperiaan, missä häntä odottaa vuosien pakkotyö. Monien ihmiskohtaloiden leiri on kuin kuollut talo. Esitys on Walesin kansallisoopperan tuotanto. Kapellimestarina toimii Tomáš Hanus, kuoron on valmentanut Matti Hyökki, ohjaaja on David Pountney ja rooleissa nähdään mm. Ville Rusanen. Yle on tuottanut oopperan televisiolle yhteistyössä Japanin yleisradion NHK:n kanssa. Katso ooppera ja Lue lisää oopperasta.

Baritoni Ville Rusanen on Dostojevskin alter ego

Katso baritoni Ville Rusasen haastattelu.

Baritoni Ville Rusanen kertoo Alexandr Petrovič Gorjančikovin roolistaan Leoš Janáčekin oopperassa Kuolleesta talosta, itse oopperasta sekä sen harjoitusprosessista heinäkuun alussa Olavinlinnassa. Pääsemme myös kurkistamaan harjoituksiin ja opimme ainakin yhden tsekkiläisen haukkumasanan. Ja mitä se taas tarkoittaa, selviää katsomalla!

Terveiset musiikkimatkalta | Kirjoita ja kerro mitä kiinnostavaa kuulit ja näit!

Stockhausenin järkyttävä omaelämäkerrallinen Donnerstag aus "Licht" Baselissa

Sopraano Anu Komsi teki huikean roolityön.

Yksi merkillisimmistä oopperaelämyksistäni, Anja Lankinen kirjoittaa Baselin oopperasta, missä ensimmäisen kerran kolmeen vuosikymmeneen esitettiin Karlheinz Stockhausenin Donnerstag aus "Licht". Eurooppalaiset kriitikot kiittävät kilvan tätä oopperamaailman tapausta. Sopraano Anu Komsi teki jälleen huikean roolin kansainvälisellä oopperanäyttämölllä.

Klassikkoparatiisi | Yle Radio 1 tiistaisin klo 11 & uusinta lauantaisin klo 11

Eva Tigerstedt vie klassikkoparatiisiin

Eva Tigerstedt vie kuulijaansa musiikin ja luonnon äärelle.

Eva Tigerstedt avaa polkuja klassiseen musiikkiin. Tarinoita, näkökulmia, tunteita ja analyysia. Lue Eva Tigerstedtistä. Kuuntele Yle Radio 1 ti klo 11 & uusinta la klo 11 & Areena 30 vrk.

Säveltäjä Einar Englund 100-vuotta

Einar Englund – sinfonikko ja musiikin hanttimies

Säveltäjän haastatteluita neljältä eri vuosikymmeneltä.

Einar Englundin (1916–1999) pitkän sävellysuran kruunu ovat hänen seitsemän sinfoniaansa. Läpimurtonsa sinfonisti teki jo 1940-luvulla. Sinfonioiden lisäksi hän keräsi kiitosta myös näyttämö- ja elokuvamusiikin saralla. Artikkeliin on koottu Englundin haastatteluita neljältä eri vuosikymmeneltä.

Oopperaa, oopperaa! Indigo Suomen kansallisoopperassa

Oopperaa, oopperaa! Hulttion tie Suomen kansallisoopperassa 9.4.2016

Igor Stravinskyn Hulttion tie

Ooppera katsottavissa 6 kk.

Palaa Igor Stravinskyn Hulttion tie -oopperan verkkolähetykseen Suomen kansallisoopperasta 9. huhtikuuta. Orkesterinjohto Eivind Gullberg Jensen, rooleissa Tom Rakewell - Steve Davislim, Anne - Hanna Rantala, Nick Shadow - Jaakko Kortekangas ja Baba - Päivi Nisula. Puvut Erika Turunen, ohjaus Dmitri Bertram ja tv-ohjaus Hannu Kamppila. Katso & kuuntele ooppera vuoden ajan.

Sopraano Päivi Nisula jää eläkkeelle parrakkaana naisena

Katso Hulttion tie suoratoistona Kansallisoopperasta 9.4.

On kulunut 26 vuotta siitä, kun Päivi Nisula teki ensimmäisen oopperaroolinsa ammattilaisympyröissä. Ura urkeni prinsessana Tampereen oopperassa ja tänä keväänä kivijalkasopimus Suomen kansallisoopperassa päättyy parrakkaana naisena.

Erika Turunen - Oopperan pieni suuri nainen

Tutustu Kansallisoopperan omaan pukusuunnittelijaan.

Hulttion tie -oopperaa seuraa Pieni merenneito -baletti suorana videolähetyksenä 22.4. Molempien teosten puvut on suunnitellut Kansallisoopperan oma pukusuunnittelija Erika Turunen. Kuka on tämä huikeita näkyjä loihtiva taiteilija, jolla on sekä tilanteentajua, tunneälyä että lehmänhermot?

Pieni merenneito -baletti Suomen Kansallisoopperasta 22.4.

Pieni merenneito on täydellinen balettisatu

Pieni merenneito -baletin suoratoisto pe 22.4.

Hans Christian Andersenin satu pienestä merenneidosta on niin täydellinen balettisatu, että on syytä ihmetellä, miksi sitä ei ole aikaisemmin muokattu koreografiaksi. Kansallisbaletin taiteellisen johtajan Kenneth Greven ja säveltäjä Tuomas Kantelisen Pieni merenneito -baletti sai kantaesityksensä viime syksynä.

Kuka Hans Christian Andersenin satuhahmo olet?

Tutustu kuvauksiin, valitse sopiva ja lue kuka olet.

Hans Christian Andersenista (1805-1875) tuli maailmankuulu juuri satujensa vuoksi. Pieni merenneito, Ruma ankanpoikanen, Pieni tulitikkutyttö, Keisarin uudet vaatteet...Tutustu luonnekuviin, valitse näköisesi ja lue vastaus!

Erika Turunen - Oopperan pieni suuri nainen

Tutustu Kansallisoopperan omaan pukusuunnittelijaan.

Hulttion tie -oopperaa seuraa Pieni merenneito -baletti suorana videolähetyksenä 22.4. Molempien teosten puvut on suunnitellut Kansallisoopperan oma pukusuunnittelija Erika Turunen. Kuka on tämä huikeita näkyjä loihtiva taiteilija, jolla on sekä tilanteentajua, tunneälyä että lehmänhermot?

Suosittelemme konsertteja verkossa

Katso Leif-gaala Turusta

Vuonna 1966 22-vuotias Leif Segerstam johti ensimmäistä kertaa filharmonikoita Turussa. Tasan 50 vuotta myöhemmin, 19.5.2016, orkesteri palaa Segerstamin musiikkielämän moninaisiin vaiheisiin. Juonnetussa konsertissa muistellaan nuoren Leifin suurinta musiikkihetkeä ja kapellimestariuran kohokohtia. #leiflive

Katso Carmina Burana Kansallisoopperasta

Kansallisoopperan kuoro ja orkesteri esittävät Carl Orffin muhkean 24 maallisen laulun sävelteoksen Carmina Burana vuodelta 1937. Ennen esitystä Helsingin Sanomien kulttuuritoimittaja Vesa Sirén keskustelee teoksesta Erkki Pullisen ja Raimo Laukan kanssa.

Klassinen Facebookissa ja Twitterissä