Suora konserttistriimaus Musiikkitalosta

Muusikot rauhan asialla

Kapellimestari ja viulisti Jan Söderblomin kokoonkutsuma epäpoliittinen, rauhan sanomaa ajava suuri yhteiskonsertti järjestetään Helsingin Musiikkitalossa sunnuntaina. Mukana on ilman palkkiota joukko nimekkäitä muusikoita sekä teknistä henkilökuntaa Suomesta, Venäjältä, Virosta, Ukrainasta, Moldovasta, Georgiasta ja Yhdysvalloista. Konsertissa esiintyvät mm. huippusopraano Barbara Hendricks, viulistit Lisa Batiashvili ja Pekka Kuusisto sekä kapellimestari Eri Klas. Lue lisää ja katso suorana sunnuntaina 31.8. klo 17.

Klassisen konserttistriimaukset - Classical Live Webcasts

instagram @yleklassinen

Pianotaiteilija Arto Satukangas eli taiteesta ja taiteelle

In memoriam Arto Satukangas. - Musiikki oli erottamaton osa Arton identiteettiä. Harvoin enää kuulee pianisteja, joiden ilmaisussa joka sävelessä kuuluu oma eletty elämä. Ihmisyyden peruskysymykset ja ihmettely olemassaolon mysteeristä olivat alati toistuvia keskustelun aiheita Arton kanssa.

Palaa Kantapöytään ja jatkoille

BBC Proms -konsertit

Sakari Oramo johtaa Proms-konserttien viimeisen illan 1

Maailman suurin klassisen musiikin festivaali BBC Proms on alkanut Lontoossa. Yle Klassinen -digiradio lähettää kahdeksan viikon aikana yli 70 konserttia festivaalilta. Promien värikkään viimeisen illan, Last Night of the Proms, johtaa ensimmäistä kertaa suomalainen kapellimestari, Sakari Oramo. Konsertti kuullaan suorana sekä Yle Radio 1:ssä että Yle Klassisessa lauantaina 13.9. kello 21.25. Illan tunnelmia välittää paikan päällä musiikkitoimittaja Outi Paananen. Lue lisää ja kuuntele Proms-konsertteja Areenassa.

Poimintoja radiokonserteista

Kuuntele Proms-konsertteja Areenassa

Kuuntele konsertteja maailman suurimmalta klassisen musiikin festivaalilta BBC Promeilta Lontoosta. Yle Klassinen -digiradio lähettää tapahtumasta kahdeksan viikon aikana yli 70 konserttia.

Eeva Rysä ja Kazutaka Morita

Vuoden 2000 jälkeen sävellettyä musiikkia

Klang-konserttisarja jatkuu syksyllä Yle Radio 1:ssä. Joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina Musiikkitalon Camerata-salissa taltioitavat konsertit lähetetään heti seuraavan keskiviikkoillan Ajassa soi -ohjelmassa klo 22.05.

Musiikista voimaa

Näyttelijä-ohjaaja Petteri "Sökö" Kaukoranta ja Paco-koira

Petteri Kaukoranta - musiikki ja ihmeparantuminen

Näyttelijä ja ohjaaja Petteri Kaukoranta teki lujasti töitä ja vauhti oli kova. Yhtäkkiä kunto romahti, löytyi syöpä ja hoidot alkoivat heti. Lopullisesti sairauden selätti konserttielämys Johanneksenkirkossa. Kuuntele Musiikin voima.

Serpentti-puhallinyhtye soittaa, äänisuunnittelija Pentti Männikkö äänittää

Paavo Helistö - radiomies ja pelimanni

Paavo Helistö ei suostuisi elämään päivääkään ilman musiikkia. 14-vuotiaana hän sai isältään klarinetin, diplomikin tuli suoritettua, mutta tie vei Ylen musiikkitoimitukseen 40,5 vuodeksi, ja työ puolestaan mm. Kaustisille. Kuuntele Musiikin voima.

yle.fi/klassisen blogit

Blogi: Valeri Gergijev uskoo Venäjän ja Euroopan yhteisiin arvoihin 1

Puutarhanhoito on meinannut vallata Paula Nurmentauksen ajan tänä kesänä kokonaan, mutta ehti hän silti vierailla Mikkelin musiikkijuhlilla ja haastatteli juhlien tähteä, kapellimestari Valeri Gergijeviä, jota on parjattu polittiisien kommenttiensa takia liittyen Ukrainan kriisiin. Paula Nurmentaus halusi selvittää, mitä kuuluisa kapellimestari on oikeasti mieltä Ukrainan tapahtumista.

Savonlinna

Blogi: Ei kesää ole ilman Savonlinnaa2

Paula Nurmentaus nautti Savonlinnan oopperajuhlien tarjonnasta. Hän näki Madama Butterlyn, Taikahuilun, Carmenin, Kullervon ja teki huomioita. Siitä hän ei pidä, että Savonlinnan kaupunkimiljöö muuttuu.

Suosittelemme blogeja

Esa-Pekka Salonen johtaa Radion sinfoniaorkesteria

Blogi: Paljon melua Orangosta

"Itse teos sisälsi vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Kaiken melun ja ylitsepursuavien karakterien sisältä en löytänyt kovinkaan paljon mielenkiintoista kuunneltavaa, vaikka esitys moitteeton olikin", toteaa herrasmiestoimittaja Janne Koskinen blogissaan.

Tero Saarinen Companyn Morphed

Blogi: Helsingin Juhlaviikot räjähti käyntiin

Juhlaviikot pitää Herrasmiestoimittajan kiireisenä. Hän nautti Tero Saarinen Companyn esityksestä Morphed, mutta paheksuu sitä, että Juhlaviikoilla yritetään häivyttää yleisön ja esiintyjien välistä rajaa.

Jukka Rautasalo

Blogi: Ryhdyin laatimaan musiikillista testamenttiani

Ennen Juhannusta ryhdyin harjoittelemaan Bachin viidettä soolosellosarjaa konserttia varten. Harjoittelu vei minut syvälle siihen musiikilliseen mikrokosmokseen, jonka Bachin kuusi sarjaa soolosellolle muodostavat, enkä ole vielä päässyt sieltä ulos, kertoo Jukka Rautasalo blogissaan.

Tulevat suorat kuvalliset verkkolähetykset

elokuu2014

Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
 
 
 
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

Klassista televisiossa

VII Kansainvälinen Mirjam Helin -laulukilpailu

Kateryna Kasper ja Beomjin Kim Mirjam Helin -kilpailun voittoon 3

VII kansainvälisen Mirjam Helin -laulukilpailun 2014 voittajat ovat ukrainalainen sopraano Kateryna Kasper ja korealainen tenori Beomjin Kim. Parhaan suomalaisen laulun esityksen palkinto ei-suomalaiselle laulajalle annettiin kroatialaiselle baritoni Matija Meićille.

Mirjam Helin -finalistit haastattelussa

Jokainen Kansainvälisen Mirjam Helin -laulukilpailun finalisti vastasi kolmeen kysymykseen orkesteriharjoituksen jälkeen. Kilpailija sai valita, millä kielellä vastaa. Videon alla on kooste suomeksi.

Terveiset musiikkimatkalta - Musiikkineuvola - Pizzastipendi

Baritoni Tommi Hakala Kullervona

Savonlinnan Kullervo jätti toivon elämään

Kullervosta riitti useaan katsomiskertaan, Helena Juntunen oli koskettava Butterfly ja Carmen jaksoi yhä nostattaa. Anja Lankinen kertoo musiikkimatkastaan Savonlinnan oopperajuhlille.

Jonatha Roozeman

Pizzastipendi nuorelle Jonathan Roozemanille

Klassisen kesäduunarit valitsivat pizzastipendin saajaksi 16-vuotiaan sellistin Jonathan Roozemanin. Pizza katosi lautaselta nopeasti jutellessa. ”Tällaisia stipendejä pitäisi olla enemmän!” Jonathan naurahti.

Klassinen Facebookissa ja Twitterissä

Radion klassiset äänet

Lotta Emanuelsson.

Vaeltava kisälli

Lotta Emanuelsson valaisee kesäsarjassaan kirjallisuuden vähemmän tunnettuja musiikillisia kohtaamisia.

Timo Asikainen.

Musiikin voima

Suositussa Musiikin voima -sarjassa Timo Asikainen tapaa ihmisiä, joiden elämässä musiikilla on ollut erityisen voimakas merkitys.

Klikkaa karkkia korville!

Taiteilijakohtaamisia