Klassista televisiossa

Keskiviikkona: Isän tyttö

Isän tyttö kertoo tavallisten suomalaisten tarinan viime vuosisadan muutoksissa. Oopperan on säveltänyt Olli Kortekangas, libreton Kortekangas on kirjoittanut yhdessä Michael Baranin kanssa.
Yle Teema ke 23.7. klo 20

Katso: Aulis Sallisen Kullervo

Aulis Sallisen kirjoittama, Kalevalaan ja Aleksis Kiven Kullervo-näytelmään perustuva ooppera nosti kiihkomielisen Kullervo-hahmon menestyksekkäästi maailman oopperalavoille. Teos nähtiin uutuustuotantona tänä kesänä Olavinlinnassa. Kari Heiskasen ohjaaman Kullervo-oopperan Savonlinnan oopperajuhlilta voi katsoa Yle Areenassa.

Oopperalaulaja Ville Rusanen haastattelussa

Baritoni Ville Rusanen laulaa Aulis Sallisen oopperassa Kullervo Kimmon eli Kullervon kaverin roolin. Aamu-tv:n haastattelussa hän kertoo ensi ihmetelleensä, miksi hänet valittiin rooliin. "Katsoin partituuria ja huomasin, että tämähän on tenorirooli ja mietin että pitäisikö tässä nyt tenoriksi ryhtyä..."

Suosittelemme blogeja

Petri Lindroos (Kalervo) ja Tommi Hakala (Kullervo)

Blogi: Aurinko paistaa Savonlinnassa

Herrasmies on jälleen Savonlinnassa, tällä kertaa televisioimassa Kullervoa ja Mozartin Requiemia. Savonlinnan aurinko ja ihmiset ovat hurmanneet hänet, mutta yleisön hullaantuminen vain klassikoihin ihmetyttää.

Musiikin voima | Yle Radio 1

Ivanka Capova - musiikissa on turva

Kun makedonialaissyntyinen Ivanka Capova oli 8-vuotias, perhe pakeni Jugoslavian hajoamissotia Suomeen. Pikkutytöstä lähtien laulaneelle Ivankalle musiikista tuli selviämiskeino uudessa kotimaassa. Nykyään hänen identiteettiään kuvaa parhaiten makedonialainen kansanlaulu suomeksi laulettuna. Kuuntele Naisen heinäkuun Musiikin voima Yle Radio 1 pe 18.7. klo 11 ja su 20.7. klo 13.

Hanna-Riikka Siitonen

Fredin tytär Hanna-Riikka yritti vauvana laulaa oopperaa

Näyttelijä-laulaja Hanna-Riikka Siitonen oli vain muutaman kuukauden ikäinen yrittäessään laulaa ensimmäisen kerran oopperaa. Fredi-isä saapui keikkamatkalta ja lauloi tuttua aariaa La donna è mobile. Fredi huomasi pienen tyttären muuttuvan punaiseksi ja puhkuvan. Kuuntele Naisen heinäkuun Musiikin voima pe 11.7. klo 11 ja su 13.7. klo 13.

Pianisti Sirkka Harjunmaa

Naisen heinäkuu: Pianistin värikäs elämä

Pianisti Sirkka Harjunmaa on aina ollut erilainen nuori, hyvässä ja pahassa. Musiikki ja piano ovat kulkeneet mukana, sinäkin iltana Torniossa vuonna 1944, kun taivaanranta leimusi ja Sirkka soitti Chopinin Vallankumousetydiä. Kuuntele Naisen heinäkuun Musiikin voima pe 4.7. klo 11 ja su 6.7. klo 13.

10 vinkkiä joutilaaseen kesään 1

Herrasmiestoimittaja Janne Koskinen on taas karkuteillä. Vinkit joutilaaseen kesänviettoon ovat kuitenkin ilmestyneet esimiehen pöydälle.

Klassinen Facebookissa ja Twitterissä

Terveiset musiikkimatkalta - Musiikkineuvola - Pizzastipendi

Baritoni Tommi Hakala Kullervona

Savonlinnan Kullervo jätti toivon elämään

Kullervosta riitti useaan katsomiskertaan, Helena Juntunen oli koskettava Butterfly ja Carmen jaksoi yhä nostattaa. Anja Lankinen kertoo musiikkimatkastaan Savonlinnan oopperajuhlille.

Jonatha Roozeman

Pizzastipendi nuorelle Jonathan Roozemanille

Klassisen kesäduunarit valitsivat pizzastipendin saajaksi 16-vuotiaan sellistin Jonathan Roozemanin. Pizza katosi lautaselta nopeasti jutellessa. ”Tällaisia stipendejä pitäisi olla enemmän!” Jonathan naurahti.

Heerstrasse 2, Richard Strauss asui täällä vuosina 1864 - 1949.

Richard Straussin jalanjäljillä Berliinissä

Berliinissä ei juurikaan ole kiinnitetty huomiota Richard Straussin juhlavuoteen, vaikka säveltäjä vaikutti siellä kahden vuosikymmenen ajan. Syksyllä asia onneksi korjaantuu, kertoo Anja Lankinen terveisissään Saksasta.

Poimintoja verkosta & radiosta & televisiosta

Nurmikolle levitettyjä nuotteja, varpaat pilkistävät alta

Oopperaläksy kesäksi

Säveltäjä Annukka Aholan Joulun tähti -ooppera kantaesitetään adventtina. Ooppera pitää opetella ulkoa kesän aikana. Onko laiturilla luontevaa laulaa joululauluja?

Kuulokkeet korvilla

Kuuntele radioita!

Kaikki kotimaiset radiokanavat lähiradioita myöten yhdessä osoitteessa. Kuuntele missä, milloin ja mitä haluat.

RSO:n sellisti kenraaliharjoituksessa Musiikkitalossa

Kesän Parrasvalot

Yle Teeman Parrasvalojen kesätarjonnassa mm. Wienin filharmoonikkojen Maailmansodan muistokonsertti, Gluckin ooppera Orfeus ja Eurydike sekä Mirjam Helin -laulukilpailut aina semifinaaleista alkaen. Tutustu tarjontaan!

yle.fi/klassisen blogit

Blogi: Dresdenin syntymäpäiväsankari

"Sopraano Camilla Nylund juhlii omia ja Richard Straussin syntymäpäiviä yhtäaikaa laulamalla lempisäveltäjänsä musiikkia Dresdenin Staatskappelle -orkesterin juhlakonsertissa", kirjoittaa Jonas Rannila, joka opiskelee kevään 2014 Leipzigissa orkesterin- ja kuoronjohtoa.

Jonas Rannila Venetsiassa, taustalla San Giorgion luostarisaari.

Blogi: Kuolema Venetsiassa

Jonas Rannila on Taide-yliopiston Sibelius-Akatemian opiskelija, joka opiskelee kevään 2014 Leipzigissa orkesterin- ja kuoronjohtoa. Nuori musiikin sekatyömies matkaa nyt Wagnerin jalanjäljissä Bayreuthista Venetsiaan.

Radion klassiset äänet

Lotta Emanuelsson.

Vaeltava kisälli

Lotta Emanuelsson valaisee kirjallisuuden vähemmän tunnettuja musiikillisia kohtaamisia. Alkaen 7.6. Yle Radio 1 lauantaisin klo 13 ja maanantaisin klo 11.

Timo Asikainen.

Musiikin voima

Suositussa Musiikin voima -sarjassa Timo Asikainen tapaa ihmisiä, joiden elämässä musiikilla on ollut erityisen voimakas merkitys. Kuuntele Yle Radio 1 perjantaisin klo 11 ja sunnuntaisin klo 13.

Klikkaa karkkia korville!

Taiteilijakohtaamisia

Tulevat striimaukset

heinäkuu2014

Ma Ti Ke To Pe La Su
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31