Suomen Kansallisoopperan kuoro 70 vuotta

Oopperakuoro ei ole minulle mikään kakkosduuni

Oopperalaulaja Minna Kesäläinen kertoo pitkästä urastaan.

Sopraano Minna Kesäläinen on laulanut vuodesta 1993 Suomen Kansallisoopperan kuorossa. Aina ei kaikki ole ruusuista, Minna kertoo kuorolaisen arjestaan, mutta kun esirippu nousee ja yleisö odottaa edessäni, sitä ei voita mikään!

Julkaistu , päivitetty

Suuri kuorogaala - Kansallisoopperan kuoro 70 vuotta

Suomen Kansallisoopperan kuoro juhlii 70-vuotista taivaltaan oopperatalon päänäyttämöllä torstai-iltana. Ohjelmassa on luvassa oopperakirjallisuuden mahtavimpia kuorokohtauksia ylikapellimestari Michael Güttlerin johdolla. Solisteina laulavat tenori Mika Pohjonen ja basso Jyrki Korhonen. Lue lisää suuresta kuorogaalasta. Seuraa suorana televisiossa Yle Teemalla tai katso verkossa ja onnittele kuoroa lähetysikkunassa to 23.4. klo 19.

Julkaistu , päivitetty

Suorana Kantapöydässä ke 22.4. klo 14

III Kansainvälinen Sibelius-laulukilpailu 19.-25.4.2015

Sibelius-laulukilpailua Kantapöydässä

Järvenpäässä tällä viikolla käytävän Sibelius-laulukilpailun tuomariston pj. pianotaiteilija Gustav Djupsjöbacka ja tuomariston jäsen mezzosopraano Monica Groop piipahtivat Kantapöydän suorassa lähetyksessä Musiikkitalon kahvilassa. Elävää musiikkia oli mukana esittämässä edellisen kilpailun voittaja sopraano Hedvig Paulig.

Julkaistu

instagram #yleklassinen

Oopperaa, oopperaa!

Katso Teemalla & Areenassa: Einstein on the Beach 2

Philip Glassin legendaarinen suurteos ensi kertaa tv:ssä.

Kahdeksan tuntia Philip Glassia lauantaina 18.4. alkaen klo 12.10: Koyaanisqatsi, säveltäjän henkilökuva sekä ensi kertaa televisiolle kuvattu Einstein on the Beach. HUOM! Elokuva Koyaanisqatsi on katsottavissa Areenassa vain suorana lähetyksenä. Dokumentti Philip Glassin maailma ja ooppera Einstein on the Beach ovat katsottavissa Areenassa 30 päivää tv-lähetyksen jälkeen.

Julkaistu , päivitetty

Kaija Saariahon Émilie on valon ja valistuksen nainen

Kaija Saariahon Émilie Yle Radio 1:n oopperaillassa

Kuuntele Saariahon Émilie Areenassa, tutustu runsaisiin taustatietoihin ja tutustu oopperan librettoon. Kaija Saariahon oopperassa keskiöön nousee naisen ja miehen välinen rakkaus sekä aikansa edistyksellisen tiedenaisen rakkaus tietoon, tieteeseen ja totuuteen. Suomen Kansallisoopperan esityksessä monologioopperan solistina laulaa sopraano Camilla Nylund. - Kaija Saariaho ja Camilla Nylund vierailivat Kantapöydässa 1.4., katso video.

Julkaistu , päivitetty

45-vuotiaan Sävel on vapaan vakiotoivojat kertovat mikä saa langoille 3

Mikä saa ihmiset ohjelman pariin vuodesta toiseen?

Vuonna 1970 alkanut Sävel on vapaa on Ylen vanhimpia yhä jatkuvia ohjelmia. Vuodet ovat tuoneet ohjelmalle joukon luottoystäviä, jotka soittavat toiveensa miltei jokaiseen ohjelmaan. Nyt he kertovat, mikä saa heidät hakeutumaan ohjelman pariin vuodesta toiseen. Kuuntele Sävel on vapaa la klo 19.03. Toiveita otetaan vastaan la klo 18 saakka sähköpostitse: savel.vapaa@yle.fi ja la klo 18 alkaen: (09) 144 800.

Julkaistu , päivitetty

Palaa Ylen konserttistriimauksiin

RSO & Hannu Lintu & Soile Isokoski

Ylikapellimestari Hannu Lintu johtaa Radion sinfoniaorkesteria 16.4. Solistina esiintyy sopraano Soile Isokoski, joka laulaa Sibeliuksen lauluja. Illan aloittaa Minna Leinosen kantaesitys Scatterings ja päättää Stenhammarin sinfonia nro 2. Watch On Demand FRSO & Lintu & Isokoski at Helsinki Music Centre 16.4.2015.

Julkaistu
Kapellimestari Leonard Slatkin johtaa Radion sinfoniaorkesteria 10.4.2015.

RSO & Leonard Slatkin

Yhdysvaltalaiskapellimestari Leonard Slatkin johtaa Radion sinfoniaorkesterin konsertin perjantaina 10.4.2015. Ohjelmassa kuullaan Cindy McTeen Circuits, Paul Hindemithin Sinfoniset metamorfoosit sekä Hector Berliozin Fantastinen sinfonia. Watch On Demand FRSO & Leonard Slatkin at Helsinki Music Centre 10.4.2015.

Julkaistu
Kapellimestati Markus Stenz

HKO & Stenz & Mozart

Saksalainen kapellimestari Markus Stenz johtaa Helsingin kaupunginorkesterin konsertin 9.4. Ohjelmassa on Mozartin sinfoniat nrot 39-41. Watch On Demand Stenz & Helsinki Philharmonic Orchestra at Helsinki Music Centre 9.4.2015.

Julkaistu

Taiteilijakohtaamisia

Haastattelussa RSOn fagotisti Arvid Larsson

Arvid Larsson, 23, aloitti tammikuussa Radion sinfoniaorkesterin fagotin- ja kontrafagotinsoittajana. Larsson on kotoisin Ruotsin Skövdestä, mutta muutti kouluikäisenä Tukholmaan. Fagotti valikoitui musiikinopettajaperheen pojan soittimeksi jo 10-vuotiaana. Myöhemmin opinnot veivät Larssonin aina Tukholman musiikkikorkeakouluun ja Mannheimiin asti. RSOn riveissä Larsson saa tällä viikolla soittaa ruotsalaisen Wilhelm Stenhammarin sinfoniaa, jota ei hänen mukaansa kotimaassakaan usein kuule.

Julkaistu
Säveltäjä Minna Leinonen.

Säveltäjä Minna Leinonen kertoo RSO:n tilausteoksesta

Säveltäjä Minna Leinosen tilausteos esitetään Radion sinfoniaorkesterin konserteissa 15.4. ja 16.4.2015. Toimittaja Ville Kompan haastattelussa Minna Leinonen kertoo, miten teos on syntynyt ja minkälaiset tekijät ovat erityisesti vaikuttaneet sen syntyyn.

Julkaistu
Leonard Slatkin

Maestro Slatkin vietti lapsuutensa Hollywood-kuuluisuuksien keskellä

Maineikas yhdysvaltalainen maestro vierailee Helsingissä.

Maineikas yhdysvaltalainen kapellimestari Leonard Slatkin johtaa Radion sinfoniaorkesteria perjantaina 10. huhtikuuta. Illan ohjelmassa on Berliozin Fantastinen sinfonia, Hindemithin Sinfoniset metamorfoosit ja kapellimestarin puolison, Cindy McTeen teos Circuits. Energinen maestro muisteli viulisti Maria Puusaarelle mm. lapsuuttaan ja Juilliard Schoolin persoonallista suomalaista opiskelukaveriaan. Watch the interview with Leonard Slatkin.

Julkaistu

Säveltäjänä Suomessa #sibelius150

Palaa Kantapöytiin

Sibeliusta Kantapöydässä

Kantapöydässä vieraina pian alkavan Sibelius-laulukilpailun tuomarit Monica Groop ja Gustav Djupsjöbacka (flyygelin ääressä) sekä edellisen kilpailun voittaja sopraano Hedvig Paulig (kuvassa). Helena Hannikaisen ja Riikka Holopaisen kahvitettavina myös säveltäjät Mikko Heiniö ja Minna Leinonen sekä antiikkiasiantuntija Tuija Peltomaa. Katso Kantapöytä 15.4.

Julkaistu
Kantapöytä 8.4.2015

Cosplay-Elffi kohtasi RSOn japanilaiset lyömäsoittajat

Kantapöydässä Janne Koskisen ja Ville Kompan kanssa kahvittelemassa Cosplay-asiantuntija Janne "Elffi" Rusanen (toinen oik), joka sai liput RSOn konserttiin orkesterin japanilaisilta lyömäsoittajilta Naoki Yasudalta (toinen vas) ja Kazutaka Moritalta. Mukana myös sopraano Reetta Haavisto ja Sibelius-Akatemiasta Matka Brysseliin -oopperan ensi-iltaan valmistautuva kapellimestari Markus Lehtinen ja prof. Vesa Kurkela. Säveltäjäpuheenvuoron pitää Sami Klemola. Katso Kantapöytä 8.4.

Julkaistu
Kantapöytä 1.4.2015

Émilie-oopperan Camilla Nylund ja Kaija Saariaho Kantapöydässä

Kansallisoopperassa saa ensi-iltansa torstaina 2.4. Kaija Saariahon monologiooppera Èmilie. Nimiroolin esittäjä sopraano Camilla Nylund ja säveltäjä Kaija Saariaho vierailivat Kantapöydässä keskiviikkona 1.4. Janne Koskisen ja Helena Hannikaisen muita kahvitettavia olivat keittiömestari Juha Rissanen, RSOn viulisti Helmi Horttana-Suoranta, Metropolian musiikinopiskelijat Elina Kettunen ja Juho Tuominen, oopperaohjaaja Anselmi Hirvonen, kapellimestari Tuomas Rousi ja laulunopiskelija Erik Rousi. Katso Kantapöytä 1.4.

Julkaistu

Blogi: Herrasmiehen päiväkirja

Kohtauspaikalla Helena Hannikainen & Risto Nordell

Risto kohtaa cembalisti Elina Mustosen

Risto Nordell ja cembalisti Elina Mustonen keskustelevat mm. saimaannorpasta, cembalosta ja näyttelemisestä. Kuuntele Kohtauspaikka pe 10.4. klo 14 ja lähetyksen jälkeen Areenassa.

Julkaistu
Säveltäjä Jouni Kaipainen.

Säveltäjä Tampereelta

Kohtauspaikalla 20.3. säveltäjä Jouni Kaipainen ja toimittaja Helena Hannikainen keskustelevat Tampereella asumisesta, siitä mikä säveltämisessä on helppoa ja vaikeata sekä siitä, millaista on kun perheessä on pelkkiä poikia. Kuuntele Areenassa.

Julkaistu
Risto Nordell, Helena Hannikainen

Kohtauspaikalla Risto Nordell ja Helena Hannikainen1

Klassisen musiikin toimittajat Risto Nordell ja Helena Hannikainen ovat Yle Radio 1:n Kohtauspaikalla perjantaisin klo 14. He luotsaavat kiireettömiä iltapäiviä, joissa kohdataan ajankohtaisia ja ajattomia kulttuurintekijöitä hyvän musiikin äärellä. Lue miten Ristosta ja Helenasta tuli aikanaan radiotoimittajia.

Julkaistu

Klassista televisiossa

Sibelius-viulukilpailuvoittaja Viktoria Mullovan loikkaus

Kun neuvostoliittolainen huippuviulisti Viktoria Mullova loikkasi vuonna 1983 Suomesta Ruotsiin, lööppejä myöten arvuuteltiin, ketkä olivat auttajia. Uutiset osasivat kertoa, että kyseessä olivat rahanahneet hämärämiehet. Oikeat auttajat pysyivät hiljaa yli 25 vuotta. Toimittaja Jyrki Koulumies oli aivot loikkaussuunnitelman takana. Apurikseen hän pyysi ja sai kuvaaja Caj Sundmanin.

Julkaistu

quartet-lab ja Kvartetin synty

Elina Heiskasen dokumentti kertoo neljästä huippumuusikosta etsimässä toisiaan ja musiikkia laboratorionomaisissa olosuhteissa viikon ajan. Päämääränä on konsertti, joka rankan harjoitusprosessin jälkeen uhkaa jäädä kvartetin viimeiseksi. Viulistit Patricia Kopatchinskaja ja Pekka Kuusisto, alttoviulisti Lilli Maijala ja sellisti Pieter Wispelway ovat yhdessä quartet-lab. Dokumentin ja konsertin kokonaisuus huippumuusikkojen kvartettiprojektista palkittiin Koura-palkinnolla vuoden 2014 parhaana kulttuuriohjelmana. Katso Areenassa.

Julkaistu , päivitetty

Pizzastipendi & Terveiset musiikkimatkalta

Ateena - musiikkia kriisin varjossa

Ateena on edelleen merkittävä musiikkikaupunki

Joka tuutista tulee tänäänkin uutisia Kreikan pitkittyneestä talouskriisistä, mutta harvemmin kerrotaan kuitenkaan itse kreikkalaisten arkipäivästä, jota kriisi tietenkin varjostaa, mutta jossa osataan elää ongelmista huolimatta myös täysipainoista arkipäivää ja kokea nautintoja. Suomen Kreikan-suurlähettiläs Pauli Mäkelä kertoo Ateenan musiikkielämästä.

Julkaistu
Placido Domingo

Berliinin tähtisateessa

Domingo, Pape, Barenboim, Villazón... Anja Lankinen lähettää terveiset musiikkimatkalta Berliinistä, missä oopperatalot tarjoavat silkkaa tähtisadetta.

Julkaistu
Philharmonie de Paris

Uusien kulttuurirakennusten Pariisi

Helena Hannikainen lähettää terveiset Pariisista, missä voi käydä katsomassa uusia nykyarkkitehtuurin luomuksia ja testata tammikuussa avatun musiikkitalon akustiikkaa. Philharmonie de Paris ja Louis Vuitton –taidemuseo vetävät nyt uteliasta yleisöä ympäri maailman.

Julkaistu

Tulevat striimaukset

huhtikuu2015

Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Kuuntele konsertteja

Anarkistinen kapellimestari Teodor Currentzis haastattelussa

Siperiaan asettunut kreikkalainen kapellimestari ja MusicAeternan taiteellinen johtaja Teodor Currentzis vie jo ennen haastattelun alkua keskustelun syvällisille vesille. ”Kristuksen ylösnousemus symbolisoi toivoa iankaikkisuudesta. Kun joka vuosi odottaa tätä aikaa, odottaa samalla jotakin todella hienoa omalta elämältä, henkistä uudelleensyntymistä." Ja tämä kommentin jälkeen alkaa Lotta Emanuelssonin haastattelu.

Julkaistu , päivitetty

Jean Sibelius 150 vuotta #sibelius150

C. Meurlinin pilapiirros Jean Sibeliuksesta Velikulta-lehdessä 1901

Juopunut jumala

Sibeliuksen toinen sinfonia syntyy tragediasta

Vuosi 1900 alkaa Sibeliuksen perheelle karmeimmalla mahdollisella tavalla: vuoden ja kolmen kuukauden ikäinen Kirsti-tytär kuolee lavantautiin. Vanhemmat pakenevat surua kumpikin tavallaan – Aino hiljaisella masennuksella, kun Janne taas matkaa ”roudasta rospuuttoon”. Lue lisää ja kuuntele Osmo Tapio Räihälän Juopunut jumala Yle Radio 1 ti 31.3.2015 klo 14.00.

Julkaistu , päivitetty
Lotta Emanuelsson

Lotta Emanuelssonin 150 Sibeliusta

Jean Sibeliuksen 150-juhlavuoden kunniaksi musiikkitoimittaja Lotta Emanuelsson pohtii kysymystä: ihminen vai ikoni? Vuoden aikana hän tarkastelee 150 blogissaan säveltäjän elämän tärkeitä tapahtumia, paikkoja ja ihmisiä, Sibeliuksesta kirjoitettuja kirjoja ja lausuttuja mielipiteitä, ja ennen muuta hänen musiikkiaan. Löydä Lotta Emanuelssonin kaikki blogit ja lue uusin.

Julkaistu , päivitetty
Kuvakollaashissa nuoria suomalaistaiteilijoita.

Kuuntele, eläydy ja nauti - klikkaa soimaan suomalaistaiteilijoiden tuoreet Sibelius-äänitteet

Yle on tuottanut juhlavuoden kunniaksi suuren joukon uusia Sibelius-äänityksiä. Kuuntele täältä tuoretta Sibelius-satoa. Uusina lisäyksinä sellisti Klaus Mäkelän ja pianisti Risto-Matti Marinin sekä viulisi Annemarie Åströmin ja pianisti Sonja Fräkin äänitykset. Helmikuu on M-studio-ohjelmassa Sibelius-kuukausi. Kuuntele ohjelma Yle Radio 1:ssä torstaisin klo 14 ja nauti yksittäisistä esityksistä täällä. Kuuntelulista karttuu koko juhlavuoden ajan. #sibelius150

Julkaistu , päivitetty
Jean Sibelius

Tutustu Ylen Sibelius-tarjontaan 2

Sibeliuksen juhlavuoden ohjelmat yhdessä paketissa

Yleisradio tuo säveltäjämestari Jean Sibeliuksen 150-vuotisjuhlan jokaiseen suomalaiseen kotiin radiossa, televisiossa ja verkossa. Tutustu ajankohtaiseen tietoon Ylen Sibelius-tarjonnasta läpi juhlavuoden 2015.

Julkaistu , päivitetty

Ajassa soi

Kevättalvella Ajassa soi vierailee nykymusiikkikonserteissa Sveitsissä

Ajassa soi -ohjelmassa tutustutaan maalis-huhtikuussa nykymusiikkikonsertteihin Cernierissä, Zürichissä, Lausannessa ja Baselissa. Ohjelmissa on kansainvälisiä säveltäjänimiä ja esiintyjiä 1900-luvun klassikoista kuten Luigi Nonosta ja Gérard Griseystä nuoremman polven eurooppalais- ja amerikkalaissäveltäjiin. Lue lisää...

Julkaistu , päivitetty

Säveltäjäprofiilissa 80 vuotta juuri täyttänyt Aulis Sallinen

Yhtä lailla oopperoistaan kuin soitinmusiikistaan tunnettu säveltäjä Aulis Sallinen täytti vastikään 80 vuotta. Katso tv-henkilökuvat Aulis Sallisesta vuosilta 1970 ja 1984 Elävässä arkistossa. Toimittaja Ville Komppa haastatteli Suomen huomattavimpiin nykysäveltäjiin lukeutuvaa Sallista, joka viettää talvensa Ranskan Provencessa. Lue lisää...

Julkaistu , päivitetty

Elämää & tapahtumia Ylen M2-äänitysstudiossa

Suosittelemme konsertteja verkossa

Suomen kansallisooppera

Katso: Kansallisoopperan ja muiden konsertteja verkossa

Palaa mm. Kansallisoopperan, Saimaa Sinfoniettan, Mikkelin kaupunginorkesterin ja yksittäisten solistien järjestämiin konsertteihin verkossa ja tutustu tarjontaan.

Julkaistu , päivitetty

Vuoden levy 2014

Yleisradion vuoden levyllä 2014 taituroi harmonikkataiteilija Janne Rättyä

Yleisradion klassisen musiikin toimitus valitsi vuoden 2014 parhaaksi levyksi harmonikkataiteilija Janne Rättyän Scarlatti-levyn. Harmonikalla soitetut Domenico Scarlattin sonaatit "syväluotaavat ihmismielen iloja ja suruja" ja Rättyä on onnistunut tekemään tulkinnoillaan pienestä suurta. Lue raadin perustelut. - Yleisö valitsi suosikikseen klarinetisti Mikko Raasakan levyn Contemporary Finnish Music for Clarinet, mutta vain yhden äänen erolla kakkoseksi tuli Helsingin barokkiorkesterin ja Monica Groopin levy Joseph Martin Krausin Aarioita ja alkusoittoja. Yleisöäänestyksen levypalkinnon voitti arvonnassa Anna-Maija Antila. Katso kunniakirjan jako Kantapöydässä 11.2.

Julkaistu , päivitetty

Näin Janne Rättyä löysi harmonikan

Tutustu kansainväliseen harmonikkataiteilija Janne Rättyään ja katso haastattelu, jonka hän antoi piipahtaessaan Suomessa Ylen Vuoden levy 2014 -kunniakirjan jakotilaisuudessa.

Julkaistu , päivitetty

yle.fi/klassisen blogit

Blogi: Mutkan kautta takaisin Saksaan

"Aloitin kansainvälisen urani 2005 Badenin valtionteatterissa Saksassa," Mika Kares kirjoittaa viimeisessä Yle-blogissaan. "Irtisanouduin 2010 samaisen teatterin solistikunnasta ja aloitin työni vapaana taiteilijana. Freelancerin uraani on ehtinyt kulua lähes viisi vuotta ennen kuin Saksan markkinat avautuivat minulle merkittävässä määrin uudelleen." Kuuntele myös Kohtauspaikka, jossa huomattavaa uraa luova basso on Helena Hannikaisen haastateltavana pe 23.1.klo 14.00 Yle Radio 1 & 30 vrk lähetyksen jälkeen.

Julkaistu , päivitetty

Blogi: Suomessa amatöörillä turhan kielteinen sivumaku

"Suomessa sanalla amatööri on aivan turhan kielteinen sivumaku, vaikka amatöörit eli harrastajat omistautuvat asialleen koko sydämestään. Helsinginkadun Filharmonikoiden soitossa kaikuu todellinen rakkaus musiikkiin!" Näin Paula Nurmentaus hehkuttaa uskaltauduttuaan amatöörisinfoniaorkesterin konserttiin.

Julkaistu , päivitetty

Klassinen Facebookissa ja Twitterissä

Katso Ylen konserttistriimauksia

Suorassa Helsingin Musiikkitalon konsertissa Yhdysvalloissa 1

Delmar Williams asuu Yhdysvalloissa Atlantan metropolialueella Decaturissa. Delmar on aktiivinen Ylen suorien nettikonserttien katsoja. Nyt eläkkeellä hänellä on aikaa seurata nettikonserttitarjontaa myös ympäri maailmaa.

Julkaistu
Kevään striimaukset Musiikkitalosta

Musiikkitalon konserttikevät verkossa1

Suorat verkkokonsertit Musiikkitalosta keväällä 2015

Tarjoamme keväällä 2015 kaikki Radion sinfoniaorkesterin konsertit Musiikkitalosta sekä useita Helsingin kaupunginorkesterin konsertteja suorina kuvallisina verkkolähetyksinä. Kuuntele konsertit suorina Yle Radio 1:ssä, katso useita konsertteja suorina tv-lähetyksinä Teemalla ja seuraa konsertteja verkossa ympäri maailmaa, osallistu keskusteluun ja palaa konsertteihin niiden tapahtumasivuilla.

Julkaistu
Konserttistriimauksen katselu

Naisporukka nautti rennosti konserttistriimistä1

Tällä naisporukalla on tapana käydä teatterissa, elokuvissa, ravintoloissa ja tanssimassa ellei se sauno ja kokkaa yhdessä. Marraskuisena iltana kokoonnuttiin nauttimaan sienipiirakkaa ja punaviiniä ja seuraamaan RSOn suoraa konserttistriimausta. Oma hupinsa oli kommentoida konserttia lähetysikkunassa ja julkaista kuvia yle.fi/klassisen Instragram-galleriassa.

Julkaistu

Radion sinfoniaorkesteri - tapahtumia, taustoja & tekijöitä

trumpetisti Jouko Harjanne

Jouko Harjanne soittaa musiikkia, ei trumpettia

RSOn solistina 29.10. esiintyvä Jouko Harjanne sai soolotrumpetistin paikan kolmekymmentä vuotta sitten. ”Orkesteri on kehittynyt vuosien varrella valtavasti, ja myös kansainvälistynyt. Aloittaessani 1984, kaikki vaskisoittajat olivat suomalaisia". Lue Harjanteen haastattelu.

Julkaistu , päivitetty
Risto Poutanen

Risto Poutasen tie RSOn soolosellistiksi 1

- Kaikki on mennyt uusiksi, koulutusta, soittajia, parempia soittimia ja saleja myöten, Radion sinfoniaorkesterin pitkäaikainen soolosellisti Risto Poutanen summaa. Orkesteri on nyt aivan toisella tasolla kuin koskaan aikaisemmin. Lue Poutasen mietteistä keskiviikkona 3. syyskuuta käynnistyvän RSOn syyskauden kynnyksellä.

Julkaistu , päivitetty

Suosittelemme blogeja

Säveltäjä Pasi Lyytikäinen

Blogi: Säveltäjä Lyytikäisen kynästä

"Kyse ei ole siitä, etteikö minulle olisi tapahtunut mielenkiintoisia asioita tässä välissä, vaan siitä, että niitä on tapahtunut niin paljon, ettei bloggaamiselle ole jäänyt juuri aikaa..." Lue säveltäjä Pasi Lyytikäisen edesottamuksista.

Julkaistu
Rondon musiikkitoimittaja Tatu Tamminen

Blogi: Punakynäniska ottaa kantaa Rondossa

Musiikkilehti Rondosta voi lukea nimimerkki Punakynäniskan merkintöjä musiikkielämänmenosta. Punakynällä alleviivaa toimittaja Tatu Tamminen.

Julkaistu , päivitetty
Eero Lehtimäki

Blogi: Auf Wiedersehen Finnland!

Eero Lehtimäki on laskenut kädestään Retuperän WPK:n tahtipuikon ja matkustanut jatkamaan opintojaan Wieniin. Kapellimestari ja klarinetisti kertoo opiskelijaelämästä nuoren Sibeliuksen jalanjäljissä.

Julkaistu , päivitetty
Jukka Rautasalo

Blogi: RSOn soolosellisti soittaa eikä sodi

Kun soitan, en sodi! oli kamariorkesteri Avantin kantaa ottava musiikkitapahtuma 1990-luvulla. Tapahtuman otsikko on pyörinyt mielessäni siitä lähtien, enkä ole lopettanut soittamista. Jukka Rautasalo tarkastelee hiiriä ja ihmisiä RSOn sellopultin vinkkelistä.

Julkaistu , päivitetty

Radion klassiset äänet

Kare Eskola

Välilevyjä

Levyhyllyjen ja tyylilajien väleistä löytyy musiikkia, joka ansaitsee tulla kuulluksi. Välilevyjä loksauttelee paikoilleen Kare Eskola. Kuuntele Yle Radio 1 ma klo 11 ja uusintana la klo 13.

Julkaistu , päivitetty
Eva Tigerstedt

Klassikkoparatiisi

Toimittaja Eva Tigerstedt avaa polkuja musiikkiin ja esittelemällä aina jonkin suurimuotoisen teoksen. Kuuntele Yle Radio 1 tiistaisin klo 11 ja uusinta lauantaisin klo 11.

Julkaistu , päivitetty
Johanna Korhonen

Valkoista valoa

Johanna Korhonen pureutuu yhteiskunnallisiin aiheisiin puheen, resitatiivin ja musiikin voimalla. Kuuntele Yle Radio 1 torstaisin klo 11.

Julkaistu , päivitetty
Risto Nordell

Riston Valinta

Risto Nordell tekee erikoistarjouksia parhaan musiikin ystäville. Kuuntele suorana Yle Radio 1 ke klo 11 ja uusintana su klo 14 - huomaa uudet lähetysajat!

Julkaistu , päivitetty

Klikkaa karkkia korville!

Kuulokkeet.

Klassista kahteen

Tunti klassista musiikkia.

Julkaistu , päivitetty
Kuulokkeet.

Faunin iltapäivä

Musiikkia kevyestä klassisesta operetti-, musikaali- ja elokuvamusiikin helmiin.

Julkaistu , päivitetty
Kuulokkeet.

Lauantain toivotut

Toiveet osoitteella Lauantain toivotut levyt, PL 14, 00024 Yleisradio. Sähköposti: lauantain.toivotut@yle.fi.

Julkaistu , päivitetty
Kuulokkeet.

Näistä levyistä en luovu

Musiikin rakastajat kertovat musiikillisia muistoja ja tarinoita sekä soittavat mielilevyjään

Julkaistu , päivitetty
Kuulokkeet.

Uudet levyt

Maailman paras ja ainoa suomenkielinen taidemusiikin levykritiikkiohjelma.

Julkaistu , päivitetty
Kuulokkeet.

M-studio

Valokeilassa Ylen musiikkituotannon suomalaiset taiteilijat.

Julkaistu

Suosittelemme videoblogeja

Bachia kellarista - seuraa Markus Hohdin sellopäiväkirjaa

Sellisti Markus Hohti julkaisee yhden osan Bachin soolosellosarjasta kerran viikossa. Videot kuvataan harjoitushuoneella kerrostalon vanhassa pesutuvassa, matkoilla vaikkapa hotellihuoneessa, konserttisalin takahuoneessa tai lentokentällä. Ensimmäinen video on julkaistu 17.9.2014 ja projekti huipentuu soolosellosarjojen kokonaisesityksiin kesällä ja syksyllä 2015 J.S. Bachin 330-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Julkaistu , päivitetty

Vuoden nuorisokuoro

Candomino on Yleisradion vuoden nuorisokuoro

Espoon nuorisokuoro Candomino on valittu Yleisradion vuoden nuorisokuoroksi kaudelle 2014–2015. Yle Kulttuuri ja viihteen klassisen musiikin toimitus on valinnut vuoden nuorisokuoron jo vuodesta 1988 lähtien. Valinnalla halutaan tukea suomalaista, korkeatasoista nuorisokuorotoimintaa. Candomino-kuoroa johtaa Esko Kallio.

Julkaistu , päivitetty