Hyppää pääsisältöön

Katso konserttistriimauksia

RSO enkelien ja demonien taistelussa

Indianajonesit ja robertlangdonit, nyt korvat hörölle!

Kevätkauden avajaiskonsertin ohjelmassa on Mendelssohnin Sinfonia nro 5 "Uskonpuhdistus", Richard Wagnerin Parsifal-alkusoitto ja Uuno Klamin Psalmus. Orkesteria johtaa Hannu Lintu ja solisteina laulavat sopraano Helena Juntunen ja baritoni Tommi Hakala. Musiikkitalon Kuoron on valmentanut Tapani Länsiö. Ennen konserttia klo 18 uskonnollisen kielen tutkija, dosentti Maria Ahlholm alustaa aiheesta Juhana Cajanuksen “Yxi hengellinen weisu” ja suomen kielen käyttö 1600-luvulla. Palaa konserttiin - Watch on Demand from Helsinki Music Centre with FRSO & Lintu & Juntunen & Hakala & Helsinki Music Centre Choir.

Kantapöytä Musiikkitalon kahvilassa keskiviikkoisin klo 14

Uuno Klami yhdistää ekonomisti Timo Tyrväistä ja säveltäjä Tapani Länsiötä

Tervetuloa aina keskiviikkoisin klo 14!

Riikka Holopaisen ja Janne Koskisen vieraina kevään ensimmäisessä Kantapöydässä ovat kulttuurihistorian professori Hannu Salmi, ekonomisti Timo Tyrväinen, säveltäjä ja kuoronjohtaja Tapani Länsiö sekä musiikkitoimittaja Ville Komppa. Opiskelijatreffeillä tavataan pianistit Matleena Nyman ja Joel Papinoja. Musiikkia on esittämässä myös baritoni Simon Barrad. - Katso Kantapöytä 11.1.2017 sekä edellisten viikojen lähetyksiä.

Kantapöydässä keskiviikkona: Uusi ooppera ja uudehko viulukonsertto

Katso Kantapöytä suorana aina keskiviikkoisin klo 14!

Kantapöydässä keskustellaan muun muassa Oulussa kantaesityksensä saavasta Tapio Tuomelan uudesta oopperasta sekä Suomessa ensiesityksensä saavasta Magnus Lindberg toisesta viulukonsertosta. Ville Kompan ja Janne Koskisen vieraina ovat edellämainitut säveltäjät sekä ohjaaja Heta Haanperä, kapellimestari Erkki Lasonpalo ja musiikkikriitikko Lauri Otonkoski. Mukana piipahtaa myös kuoronjohtaja Kari Turunen. Opiskelijatreffeillä tavataan alttoviulisti Anna-Maria Viksten. Musiikkia on esittämässä myös pianisti Matilda Kärkkänen. - Katso Kantapöytä suorana ke 18.1. klo 14 & kuuntele Yle Radio 1 & katso Yle Teema samana iltana klo 18.

Kantapöydän opiskelijatreffit

Katso konserttistriimauksia

Hampurilla on nyt Elphi

Risto Nieminen arvioi uutta konserttitaloa.

Lissabonin Gulbenkianin musiikkijohtaja Risto Nieminen oli niitä harvoja onnellisia, jolla oli lippu Hampurin uuden konserttitalon Elbphilharmonien avajaisiin 11. tammikuuta. Lue miten Helsingin Musiikkitalo ja Pariisin Philharmonie pärjäävät tulokkaalle Niemisen vertailussa.

Hampurin konserttitalon avajaiskonsertti

Eurooppa saa uuden konserttitalon, kun Elbphilharmonie - lempinimeltään Elphi - avataan Hampurin satamaan keskiviikkona 11. tammikuuta. Elben rannalla sijaitseva rakennus on 27-kerroksinen. Avajaiskonsertissa 2 150 -paikkaisessa pääsalissa esiintyy talon oma orkesteri NDR Elbphilharmonie Orchester kapellimestari Thomas Hengelbrockin johdolla. Kuuntele avajaiskonsertti Yle Radio 1 pe 20.1. klo 19.03.

Äänestä yleisön suosikki!

Vuoden levy 2016 - äänestä yleisön suosikki!

Äänestysaika 23.1.2017 asti. Julkistus Kantapöydässä 25.1.

Mikä näistä viidestä Yleisradion musiikkitoimittajien valitsemasta ehdokkaasta on Vuoden klassinen levy 2016? Äänestä nyt omaa suosikkiasi! Äänestysaikaa on maanantaihin 23.1.2017 asti. Yleisradion Vuoden levy 2016 julkistetaan Kantapöydän suorassa lähetyksessä Musiikkitalon kahvilassa keskiviikkona 25.1.2017 klo 14. - Äänestä nyt!

instagram #yleklassinen

Sävel on vapaa | Yle Radio 1

Uuden musiikin sävel on vapaa

Mistä uuden musiikin teoksesta tulee klassikko?

Uusi vuosi alkaa aistit avoinna! Mikä uuden musiikin teos koskettaa, mikä kiihdyttää, mikä on mahdollisesti tulevaisuuden klassikko? Kokemuksia ja elämyksiä kuuntelijoiden kanssa jakavat 21.1. klo 19.03 Suomen säveltäjien puheenjohtaja Antti Auvinen ja toimittaja Ainomaija Pennanen. Ohjelman suunnittelusta vastaa Timo Asikainen. Puheluita aletaan ottaa vastaan tuntia ennen lähetystä klo 18 numerossa 09-144 800. Musiikkia lähetykseen voi toivoa jo ennakkoon osoitteessa savel.vapaa@yle.fi. Viestiin tulee kirjoittaa mahdollisimman tarkat tiedot toivottavasta teoksesta, esittäjästä sekä toivojan nimi ja puhelinnumero.

Erik Satien syntymästä 150 vuotta

Erik Satie 150

Säveltäjä Erik Satien persoona on kuin karikatyyripiirros.

Erik Satiestä on olemassa lukematon määrä anekdootteja ja tarinoita hänen eksentrisyydestään. Samalla hänen persoonansa on kuin karikatyyripiirros, jonka todellisesta lihasta ja verestä kukaan ei voi olla aivan varma. Muutamat hänen kappaleensa, kuten kolme Gymnopedieta ja kuusi Gnossiennea, ovat saaneet lähes pop-ikonin statuksen, mutta silti hän on säveltäjänä varmasti myös väärinymmärretty.

Tulevat striimaukset

tammikuu 2017

Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13

Perjantai 13.1.2017

19.00

Hannu Lintu, kapellimestari
Helena Juntunen, sopraano
Tommi Hakala, baritoni
Musiikkitalon Kuoro, valm. Tapani Länsiö

 
14
 
15
 
16
 
17
 
18

Keskiviikko 18.1.2017

14.00

Tervetuloa ke 18.1.2017!
Vieraina säveltäjät Magnus Lindberg ja Tapio Tuomela, ohjaaja Heta Haanperä, kapellimestari Erkki Lasonpalo, musiikkikriitikko Lauri Otonkoski sekä kuoronjohtaja Kari Turunen. Opiskelijatreffeillä tavataan alttoviulisti Anna-Maria Viksten. Musiikkia on esittämässä myös pianisti Matilda Kärkkänen.
Kahvia kaatavat toimittajat Ville Komppa ja Janne Koskinen.

19.00

Hannu Lintu, kapellimestari
Frank Peter Zimmermann, viulu

 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27

Perjantai 27.1.2017

19.00

Jukka-Pekka Saraste, kapellimestari
Patricia Kopatchinskaja, viulu
Ennakkotiedoista poiketen konsertin johtaa Teodor Currentzisin sijaan Jukka-Pekka Saraste.

 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

Tunteiden ilta Musiikkitalon Paavossa

Iiro Rantala ja Ville Ranta tunteet pinnassa

Suora radio- ja videolähetys Musiikkitalosta.

Pianisti Iiro Rantala ja sarjakuvapiirtäjä Ville Ranta ovat Tunteiden illan taiteilijat Musiikkitalon Paavossa 22.12. Katso kuinka Iiro muuttaa kuuntelijoiden joulufiilikset musiikiksi ja Ville kuviksi.

Kuuntele | Yle Radio 1 & Yle Areena

Jorma Hynnisen ja Ralf Gothónin talvinen matka

Baritoni Jorma Hynninen ja pianotaiteilija Ralf Gothóni esittävät Franz Schubertin laulusarjan Winterreise. Konsertti on äänitetty Naantalin kirkossa Naantalin musiikkijuhlien aikaan 11. kesäkuuta. Ennen konserttia Helena Hannikainen haastattelee taiteilijoita. Kuuntele Yle Radio 1 to 29.12. klo 19.02.

Da Kaapo - Kaapo Kamun muusikkomuotokuvia

Da Kaapo: Kari Kriikku

Kaapo Kamu kuvasi Avantin! taiteellisen johtajan.

Klarinettitaiteilija ja Avantin! taiteellinen johtaja Kari Kriikku on Kaapo Kamun Da Kaapo -muotokuvasarjan kolmas malli. Kamu halusi kuvata Kriikun mm. siksi, että suvereenilta muusikolta käy myös klezmer. Samaan aikaan, kun Kriikun oma kansainvälinen ura on vahvassa nosteessa, hän on huolissaan johtamansa kamariorkesterin tulevaisuudesta.

Katso & kuuntele Ylen kanavia - kansainvälinen säveltäjä Kaija Saariaho

Kaija Saariahon Kaukainen rakkaus Metropolitanin oopperasta

Saariahon Kaukainen rakkaus Metropolitanissa.

Suomen kansainvälisesti tunnetuimpiin säveltäjiin kuuluva Kaija Saariaho on Yle Teeman tähti la 3.12. kun televisiossa nähdään dokumentti Notes on Saariaho klo 17.30 ja uusin ooppera Only the Sound Remains klo 18. Kuuntele myös Anu Jaantilan Laulun paikka Yle Radio 1 ma 5.12. klo 14, kun Metropolitanissa valmistaudutaan Kaukainen rakkaus -oopperan esitykseen. Kuuntele Kaukainen rakkaus suorana New Yorkista Yle Radio 1 la 10.12. klo 19.50. Lue lisää...

Yle Uutiset | Klassinen musiikki

Yhdysvaltalaislehdet kiittivät New Yorkissa ensi-iltansa saanutta Saariahon oopperaa

New Yorkin Metropolitan-oopperassa ensi-iltansa saanut Kaija Saariahon ooppera Kaukainen rakkaus on saanut kiittävät arvostelut New York Times- ja Wall Street Journal -lehdissä. Wall Street Journalin mukaan Saariahon teos on yksi aikamme tärkeimmistä uusista oopperoista. Molempien lehtien mielestä oli jo aikakin saada se Metropolitaniin.

Suomalaisooppera sai ensi-iltansa New Yorkin Metropolitanissa

Kaija Saariahon Kaukainen rakkaus -ooppera sai ensi-iltansa New Yorkissa, Metropolitanin oopperassa torstaina 1. joulukuuta. Ilta oli historiallinen, sekä säveltäjä Kaija Saariaho että kapellimestari Susanna Mälkki debytoivat yhdessä maailman arvostetuimmista oopperataloista.

Musiikkistudion klubi-ilta

Palaa konserttiin: Café Barock ja kauneimmat barokkijoululaulut

Café Barockin Kauneimmat barokkijoululaulut -konsertissa 8.12.2016 Musiikkitalon Paavo-salissa tuudittaudutaan joulun tunnelmaan. Ilta sisältää tuttuja ja tuntemattomampia joululauluja Euroopasta 1500-1700-luvuilta, periodi-instrumentein soitettuna - yhteislaulua unohtamatta.Café Barockin muusikkoina ovat David Hackston, kontratenori, Jussi Salonen, tenori, Sini Vahervuo, nokkahuilu ja traverso, Kaisa Ruotsalainen, barokkiviulu, Mikko Ikäheimo, teorbi ja barokkikitara, Jugi Rautasalo, diskantti- ja bassogamba, barokkisello, sekä Matias Häkkinen, cembalo. Palaa konserttiin.

Taiteilijakohtaamisia

Matias Häkkinen – haavettaan todeksi elävä cembalisti

Tämä cembalisti on hullu heittäytyjä ja tilastojen tekijä.

Tiesittekö, että Suomessa ja erityisesti pääkaupunkiseudulla on luultavasti enemmän cembalisteja asukaslukua kohden kuin missään muualla maailmassa? Entä tiesittekö, että cembaloita arvellaan olevan noin 500 kappaletta Suomessa? Ettekö? Cembalisti Matias Häkkinen tietää. Tutustu Matiakseen.

Laulava näyttelijä Petrus Kähkönen: Mulla kävi hirmuinen tsägä.

Uskalsin laulaa soolona ihmisten edessä vasta lukiossa.

Helsingin kaupunginteatterin näyttelijä Petrus Kähkönen ei ole ensisijaisesti näyttelijä vaan laulaja. Laulamisesta tuli hänelle ammatti teatterikiinnityksen myötä runsaat viisi vuotta sitten. Vaikka koulut jäivät Petrukselta kesken, on ura laulavana näyttelijänä alkanut hienosti. Myös hyvällä tuurilla on ollut merkitystä. - Kantapöydän taiteilijatreffeillä Petrus vieraili yhdessä äitinsä, Sibelius-Akatemian laulun lehtori Outi Kähkösen kanssa.

Riikan vlogi

Riikan vlogi: Tunnistatko tutun joululaulun?

Tutut joululaulut kuulostivat ennen vanhaan ihan erilaisilta

Toimittaja Riikka Holopainen tapasi nokkahuilisti Sini Vahervuon ja cembalisti Matias Häkkisen ja pyysi kuulla kivaa joulumusiikkia. Muusikot tekivät työtä käskettyä, mutta Riikka ei tunnistanut kappaleen melodiaa. Tunnistatko sinä?

Musiikkistudio | Yle Radio 1 torstaisin klo 14

Pekko Pulakka ja Jonathan Roozeman avasivat Musiikkistudion klubin

Viulisti Pekko Pulakka ja sellisti Jonathan Roozeman olivat Musiikkistudion klubin ensimmäiset isännät. Keikalla olivat mukana myös Jonathanin isä pianisti Robert Roozeman ja pikkusisko Rebecca Seele-kvartetin kanssa. Klubin säveltäjänimiä olivat mm. Bach, Shostakovitsh ja Piazzolla. Palaa klubi-iltaan Musiikkitalon Paavossa 13.10. - Watch On demand Jonathan Roozeman, cello & Pekko Pulakka, violin at Helsinki Music Centre Paavo Hall 13.10.

Katso oopperastriimauksia | Lentävä hollantilainen Suomen kansallisoopperasta to 24.11.

Wagnerin Lentävä hollantilainen Kansallisoopperasta

Tanskalainen Kasper Holten, yksi aikamme maineikkaimmista ohjaajista, tuottaa Suomen kansallisoopperalle Lentävästä hollantilaisesta uudenlaisen tulkinnan, jossa kaupunkiympäristö ja kansainvälisen taidekaupan myrskyt kohtaavat Wagnerin vaikuttavan musiikin. Katso vuoden ajan lähetyspäivästä 24.11.2016. - Watch On Demand Finnish National Opera performing Richard Wagner's The Flying Dutchman directed by Kasper Holten 24.11.2016.

Yle klassinen ylpeänä esittää: oopperavideot à la Juha Laukkanen

Iiron musiikkiluokka | Katso Yle Teema keskiviikkoisin klo 20 alkaen 30.11. & Areena

Iiro palaa pulpettiin!

Kesän 2016 jaksot nähdän koosteina Yle Teema -kanavalla

Iiron musiikkiluokan kesän 2016 parhaat palat nähdään syksyn päätteeksi Yle Teemalla. Areenassa edelleen tarjolla olevan suosikkisarjan pitkä oppimäärä on nyt tiivistetty televisiota varten. Katso Yle Teema & Areena keskiviikkoisin 30.11. - 28.12. klo 20.

Uudet levyt | Yle Radio 1 perjantaisin klo 11

Varjoja viidenneltä vuosisadalta

Levyarvio

1600-luvulla elänyt Thomas Traherne luetaan runoilijana ja kirjoittajana aikansa englantilaisiin metafyysikoihin. Säveltäjä Gavin Bryars on valinnut teokseensa The Fifth Century eli Viides vuosisata otteita Trahernen uskontoa ja moraaleja pohdiskelevan proosakokoelman Centuries of Meditation samannimisestä osasta. Hänen musiikkinsa heijastelee sen välittömästä lihallisesta toiminnasta luopuvaa ajattomuutta.

Suosittelemme blogeja

Blogi: Sellisti soittaa eikä sodi

Radion sinfoniaorkesterin soolosellisti Jukka Rautasalo soittaa myös kamariorkesteri Avantissa! ja sellon lisäksi myös gambaa - silloin kun ei kirjoita blogia. Lue lisää...

Blogi: Musiikintutkijan Syötävät sävelet

Turkulainen musiikintutkija dos. Susanna Välimäki kirjoittaa klassisesta musiikista ja ruuasta. Syötävät sävelet -blogi sisältää musiikillisia reseptejä ja juttua historiallisten säveltäjien gastronomisista mieltymyksistä. Lue lisää...

Blogi: Musiikinrakastajan tunnustuksia

Kari Lempiäinen kirjoittaa Tarkkaamo-blogia.

Kari Lempiäinen tunnustaa olevansa musiikin rakastaja ja riippuvainen erityisesti oopperasta. Lempiäinen kirjoittaa Tarkkaamo-blogia. Lue lisää...

Yleisradion vuoden nuorisokuoro

Jyväskyläläinen Vox Aurea on Yleisradion vuoden nuorisokuoro

Tutustu kuoroon.

Jyväskyläläinen Vox Aurea on valittu Yleisradion vuoden nuorisokuoroksi kaudelle 2016 - 2017. Ylen klassisen musiikin toimitus on valinnut Yleisradion vuoden nuorisokuoron jo vuodesta 1988 lähtien. Valinnalla halutaan tukea suomalaista, korkeatasoista nuorisokuorotoimintaa. Tänä vuonna valinnassa kiinnitettiin huomiota erityisesti kuoron pitkäaikaiseen, korkeatasoiseen työhön sekä tyylilliseen monipuolisuuteen.

Katso & kuuntele Helsingin juhlaviikkojen konsertteja

Helsingin juhlaviikot: Classical Trancelations in Concert 26.8.2016

Helsingin Juhlaviikkojen Classical Trancelations -konsertti Musiikkitalossa yhdistää ainutkertaisella tavalla perinteisen konsertin ja rave-tapahtumien teknisen tuotannon valoista äänentoistoon. Kantaesityksinä kuullaan Lowlandin ja Pessi Levannon orkesterisovituksia tanssimusiikkiklassikoista. Ensiesityksiään saavat myös mm. versiot Daruden Sandstormista, Faithlessin Insomniasta sekä Eric Prydzin Opuksesta. Helsingin kaupunginorkesteria johtaa Klaus Mäkelä. Mukana myös DJ Orkidea sekä kamarikuoro Ahjo Ensemble. Palaa konserttiin / Watch on demand

Katso oopperaa televisiossa | Kuolleesta talosta Savonlinnan Oopperajuhlilta

Katso: Savonlinnan Oopperajuhlat - Kuolleesta talosta

Dostojevskin romaaniin perustuva ooppera vankileiristä

Savonlinnan Oopperajuhlilta suorana televisioitava Leoš Janáčekin ooppera Kuolleesta talosta perustuu Fjodor Dostojevskin omaelämäkerralliseen romaaniin. Poliittisista syistä tuomittu aatelismies saapuu vankileirille Siperiaan, missä häntä odottaa vuosien pakkotyö. Monien ihmiskohtaloiden leiri on kuin kuollut talo. Esitys on Walesin kansallisoopperan tuotanto. Kapellimestarina toimii Tomáš Hanus, kuoron on valmentanut Matti Hyökki, ohjaaja on David Pountney ja rooleissa nähdään mm. Ville Rusanen. Yle on tuottanut oopperan televisiolle yhteistyössä Japanin yleisradion NHK:n kanssa. Katso ooppera ja Lue lisää oopperasta.

Baritoni Ville Rusanen on Dostojevskin alter ego

Katso baritoni Ville Rusasen haastattelu.

Baritoni Ville Rusanen kertoo Alexandr Petrovič Gorjančikovin roolistaan Leoš Janáčekin oopperassa Kuolleesta talosta, itse oopperasta sekä sen harjoitusprosessista heinäkuun alussa Olavinlinnassa. Pääsemme myös kurkistamaan harjoituksiin ja opimme ainakin yhden tsekkiläisen haukkumasanan. Ja mitä se taas tarkoittaa, selviää katsomalla!

Terveiset musiikkimatkalta | Kirjoita ja kerro mitä kiinnostavaa kuulit ja näit!

Stockhausenin järkyttävä omaelämäkerrallinen Donnerstag aus "Licht" Baselissa

Sopraano Anu Komsi teki huikean roolityön.

Yksi merkillisimmistä oopperaelämyksistäni, Anja Lankinen kirjoittaa Baselin oopperasta, missä ensimmäisen kerran kolmeen vuosikymmeneen esitettiin Karlheinz Stockhausenin Donnerstag aus "Licht". Eurooppalaiset kriitikot kiittävät kilvan tätä oopperamaailman tapausta. Sopraano Anu Komsi teki jälleen huikean roolin kansainvälisellä oopperanäyttämölllä.

Oopperaa, oopperaa! Indigo Suomen kansallisoopperassa

Oopperaa, oopperaa! Hulttion tie Suomen kansallisoopperassa 9.4.2016

Igor Stravinskyn Hulttion tie

Ooppera katsottavissa 6 kk.

Palaa Igor Stravinskyn Hulttion tie -oopperan verkkolähetykseen Suomen kansallisoopperasta 9. huhtikuuta. Orkesterinjohto Eivind Gullberg Jensen, rooleissa Tom Rakewell - Steve Davislim, Anne - Hanna Rantala, Nick Shadow - Jaakko Kortekangas ja Baba - Päivi Nisula. Puvut Erika Turunen, ohjaus Dmitri Bertram ja tv-ohjaus Hannu Kamppila. Katso & kuuntele ooppera vuoden ajan.

Sopraano Päivi Nisula jää eläkkeelle parrakkaana naisena

Katso Hulttion tie suoratoistona Kansallisoopperasta 9.4.

On kulunut 26 vuotta siitä, kun Päivi Nisula teki ensimmäisen oopperaroolinsa ammattilaisympyröissä. Ura urkeni prinsessana Tampereen oopperassa ja tänä keväänä kivijalkasopimus Suomen kansallisoopperassa päättyy parrakkaana naisena.

Erika Turunen - Oopperan pieni suuri nainen

Tutustu Kansallisoopperan omaan pukusuunnittelijaan.

Hulttion tie -oopperaa seuraa Pieni merenneito -baletti suorana videolähetyksenä 22.4. Molempien teosten puvut on suunnitellut Kansallisoopperan oma pukusuunnittelija Erika Turunen. Kuka on tämä huikeita näkyjä loihtiva taiteilija, jolla on sekä tilanteentajua, tunneälyä että lehmänhermot?

Pieni merenneito -baletti Suomen Kansallisoopperasta 22.4.

Pieni merenneito on täydellinen balettisatu

Pieni merenneito -baletin suoratoisto pe 22.4.

Hans Christian Andersenin satu pienestä merenneidosta on niin täydellinen balettisatu, että on syytä ihmetellä, miksi sitä ei ole aikaisemmin muokattu koreografiaksi. Kansallisbaletin taiteellisen johtajan Kenneth Greven ja säveltäjä Tuomas Kantelisen Pieni merenneito -baletti sai kantaesityksensä viime syksynä.

Kuka Hans Christian Andersenin satuhahmo olet?

Tutustu kuvauksiin, valitse sopiva ja lue kuka olet.

Hans Christian Andersenista (1805-1875) tuli maailmankuulu juuri satujensa vuoksi. Pieni merenneito, Ruma ankanpoikanen, Pieni tulitikkutyttö, Keisarin uudet vaatteet...Tutustu luonnekuviin, valitse näköisesi ja lue vastaus!

Erika Turunen - Oopperan pieni suuri nainen

Tutustu Kansallisoopperan omaan pukusuunnittelijaan.

Hulttion tie -oopperaa seuraa Pieni merenneito -baletti suorana videolähetyksenä 22.4. Molempien teosten puvut on suunnitellut Kansallisoopperan oma pukusuunnittelija Erika Turunen. Kuka on tämä huikeita näkyjä loihtiva taiteilija, jolla on sekä tilanteentajua, tunneälyä että lehmänhermot?

Suosittelemme konsertteja verkossa

Katso Leif-gaala Turusta

Vuonna 1966 22-vuotias Leif Segerstam johti ensimmäistä kertaa filharmonikoita Turussa. Tasan 50 vuotta myöhemmin, 19.5.2016, orkesteri palaa Segerstamin musiikkielämän moninaisiin vaiheisiin. Juonnetussa konsertissa muistellaan nuoren Leifin suurinta musiikkihetkeä ja kapellimestariuran kohokohtia. #leiflive

Katso Carmina Burana Kansallisoopperasta

Kansallisoopperan kuoro ja orkesteri esittävät Carl Orffin muhkean 24 maallisen laulun sävelteoksen Carmina Burana vuodelta 1937. Ennen esitystä Helsingin Sanomien kulttuuritoimittaja Vesa Sirén keskustelee teoksesta Erkki Pullisen ja Raimo Laukan kanssa.