Palaa Ylen konserttistriimauksiin

RSO & Hannu Lintu juhlivat Aulis Sallista

Radion sinfoniaorkesterin konsertti perjantaina 22.5 on omistettu juuri 80 vuotta täyttäneelle säveltäjä Aulis Salliselle. Ohjelmassa on Beethovenin sinfonia nro 1 ja Sallisen Elämän ja kuoleman lauluja. Laulusarjan solisteina esiintyvät sopraano Johanna Rusanen-Kartano ja baritoni Ville Rusanen ja mukana on myös Tapani Länsiön valmentama Musiikkitalon Kuoro. Watch On Demand FRSO & Lintu & Ville Rusanen & Johanna Rusanen-Kartano at Helsinki Music Centre 22.5.2015.

Julkaistu
Radion sinfoniaorkesterin nuorten solistien konsertti 2015

RSO & Pekkanen & nuoret solistit1

Kapellimestari Pertti Pekkanen johtaa Radion sinfoniaorkesteria 13.5. Solisteina esiintyvät nuoret pianistit Ossi Tanner, Juho Lepistö ja Mariola Aniolek, pasunisti Roosa Lampela, sellisti Milla Holm, baritoni Tomi Punkeri, huilisti Saara Lehtinen ja viulistit Otto Antikainen, Emma Mali ja Abel Puustinen. Watch On Demand FRSO & Pekkanen & Young Soloists at Helsinki Music Centre 13.5.2015.

Julkaistu
Urkutaiteilija Jan Lehtola soittaa RSOn solistina 8.5.2015. Helsingin Musiikkitalo.

RSO & Kent Nagano & Jan Lehtola

Radion sinfoniaorkesteri esittää ensimmäistä kertaa Suomessa Kaija Saariahon urkukonserton Maan varjot, jonka solistina soittaa Jan Lehtola. Konsertin johtaa huippukapellimestari Kent Nagano. Konsertin ohjelmassa on myös Anton Brucknerin sinfonia nro 4. Myöhäisillan kamarimusiikissa RSO:n muusikot soittavat Saariahon kamarimusiikkiteoksia. Watch On Demand FRSO & Nagano & Lehtola at Helsinki Music Centre 8.5.2015.

Julkaistu

Ajassa soi

Säveltäjäprofiilissa 80 vuotta juuri täyttänyt Aulis Sallinen

Yhtä lailla oopperoistaan kuin soitinmusiikistaan tunnettu säveltäjä Aulis Sallinen täytti vastikään 80 vuotta. Katso tv-henkilökuvat Aulis Sallisesta vuosilta 1970 ja 1984 Elävässä arkistossa. Toimittaja Ville Komppa haastatteli Suomen huomattavimpiin nykysäveltäjiin lukeutuvaa Sallista, joka viettää talvensa Ranskan Provencessa. Lue lisää...

Julkaistu , päivitetty

Suomalaiset kestomenestyjiä Unescon säveltäjärostrumissa 1

Musiikkia Unescon säveltäjärostrumista toukokuulta

Unescon jokavuotinen kansainvälinen säveltäjärostrum kokoontui 12.–15. toukokuuta Tallinnassa. Rostrum valitsi kuuntelemistaan teoksista voittajaksi norjalaisen Jan Erik Mikalsenin sekä slovenialaisen Matej Boninin teokset. Myös Suomen edustaja, Sampo Haapamäki menestyi rostrumissa teoksellaan Conception, joka valittiin rostrumin suosittelemien teosten listalle. Lue lisää...

Julkaistu , päivitetty

Taiteilijakohtaamisia

Rusasen sisarukset laulavat kuolemasta – ja elämästä

Näyttävää laulajauraa tekevät sisarukset sopraano Johanna Rusanen-Kartano ja baritoni Ville Rusanen esittävät Aulis Sallisen Elämän ja kuoleman lauluja Radion sinfoniaorkesterin perjantain 22.5.2015 konsertissa. Keskiviikon ensimmäisissä orkesteriharjoituksissa sovittiin hengityspaikoista ja balanssista. Teoksen kuolemasta kertovat Lassi Nummen runot ovat Johanna Rusaselle poikkeuksellisen ajankohtaisia.

Julkaistu

Kent Naganon kapellimestarivierailu alkoi yllätyksellä

Amerikkalainen kapellimestari johtaa Saariahoa ja Bruckneria

Amerikkalainen huippukapellimestari Kent Nagano johtaa Radion sinfoniaorkesteria perjantaina 8. toukokuuta. Naganon ensimmäinen harjoitus tiistaiaamuna ei mennyt ihan nuottien mukaan, kun kapellimestarilla ja orkesterilla oli eri versiot Brucknerin neljännestä sinfoniasta. Iltapäivällä Nagano oli jo sitä mieltä, että sekaannus oli musiikillisesti hyvä juttu. Watch the interview with Kent Nagano.

Julkaistu

Haastattelussa RSOn fagotisti Arvid Larsson

Arvid Larsson, 23, aloitti tammikuussa Radion sinfoniaorkesterin fagotin- ja kontrafagotinsoittajana. Larsson on kotoisin Ruotsin Skövdestä, mutta muutti kouluikäisenä Tukholmaan. Fagotti valikoitui musiikinopettajaperheen pojan soittimeksi jo 10-vuotiaana. Myöhemmin opinnot veivät Larssonin aina Tukholman musiikkikorkeakouluun ja Mannheimiin asti. RSOn riveissä Larsson saa tällä viikolla soittaa ruotsalaisen Wilhelm Stenhammarin sinfoniaa, jota ei hänen mukaansa kotimaassakaan usein kuule.

Julkaistu

instagram #yleklassinen

Klassista televisiossa

Da Capo -elokuvan innoittajana viuluvelho Heimo Haitto 3

Honkasalon ja Lehdon suurelokuva viulun ihmelapsesta.

Viulua soittavan ihmelapsen ankara koulutus ja kapina ovat aiheina Pirjo Honkasalon ja Pekka Lehdon suurelokuvassa Da Capo, joka haki inspiraationsa viulutaiteilija Heimo Haiton omalaatuisesta elämästä. Viipurilaisen Haiton syntymästä on 22.5. kulunut 90 vuotta. Elokuvassa nuorta Haittoa esittää nykyinen kapellimestari ja Helsingin kaupunginorkesterin konserttimestari Jan Söderblom ja persoonallista viulupedagogi Boris Sirpoa legendaarinen Tarmo Manni.

Julkaistu
Wienin filharmonikot soittamassa Schönbrunnin palatsin puistossa 2014

Kesäkonsertti Schönbrunnista 20154

Wienin filharmonikot soittavat perinteisen ulkoilmakonsertin

Helsingin Musiikkitalossa 13. kesäkuuta vierailevat Wienin filharmonikot avaavat kesäkauden ulkoilmakonsertilla Wienin Schönbrunnissa Zubin Mehtan johdolla. Pianosolistina esiintyy Rudolf Buchbinder ja ohjelmassa on mm. Sibeliuksen Finlandia ja Griegin pianokonsertto. Katso konsertti Areenassa ja Teemalla 28.5. klo 18.

Julkaistu

Radion sinfoniaorkesteri Romaniassa

RSO soitti Bukarestissa mm. Sibeliusta ja Griegiä.

Radion sinfoniaorkesteri esiintyi Bukarestissa RadiRo -festivaaleilla syksyllä 2014 kapellimestarina Joshua Weilerstein ja pianosolistina Jonathan Biss. Ohjelmassa on Sibeliuksen Kevätlaulu, Beethovenin pianokonsertto nro 4, Griegin Peer Gynt ja Straussin Till Eulenspiegel.

Julkaistu

Palaa Kantapöytiin

Kari Vaattovaara väittelee luuttutohtoriksi

Helena Hannikaisen ja Ville Kompan (vas) kahvitettavina Kantapöydässä olivat Taideyliopistossa lauantaina tohtoriksi väittelevä luutisti Kari Vaattovaara, Helsingin Sanomien päätoimittaja emerita Reetta Meriläinen, RSOn alttoviulisti Camilla Vilkman, Juvenaliassa soittotunteja aikuisille järjestävä Sole Mustonen ja hänen oboeoppilaansa lääkäri Mari Kanerva. Säveltäjäpuheenvuoron piti juuri Italiasta palannut Eero Hämeenniemi. Katso Kantapöytä 20.5.

Julkaistu
Kantapöytä 13.5.2015

Rennot ja hauskat nuoret solistit

Kapellimestari Pertti Pekkanen ja kaikki Radion sinfoniaorkesterin nuoret solistit olivat vieraina Kantapöydässä keskiviikkona 13. toukokuuta. Helena Hannikaisen ja Riikka Holopaisen kahvipöytään istuivat myös levy-yhtiö Alban Timo Ruottinen ja Erkki Nisonen, säveltäjä Olli Virtaperko ja Yhdysvalloissa vaikuttava musiikkipedagogi Sanna Valvanne. Katso Kantapöytä 13.5.

Julkaistu
Kantapöytä 6.5.2015

Soili Perkiö on suomalaisen musiikkikasvatuksen äiti

Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen lehtori Soili Perkiö (oik) ja oppilaansa kanteleen soittaja Irina Cederberg (keskellä) olivat vieraina Kantapöydässä 6. toukokuuta. Inari Tillin ja Janne Koskisen muita kahvitettavia olivat voittoisan mieskuoro Eugan nuori johtaja Visa Yrjölä, opetusneuvos ja isoisä Pekka Leinonen, RSOn sellisti emerita ja isoäiti Riitta "Tipi" Lampela sekä Sääksmäen musiikkijuhlan johtaja, kapellimestari Jukka Iisakkila. Katso Kantapöytä 6.5.

Julkaistu

Säveltäjänä Suomessa #sibelius150

Blogi: Herrasmiehen päiväkirja

Radion Hienostelua-kesäsarja alkaa taas

Hienostelua-kesäsarja käynnistyy Radio 1:ssä torstaina 21.5.2015 klo 11.00. Ohjelmien aiheita värittää aluksi Jean Sibeliuksen 150-vuotisjuhla, sen jälkeen kierros kotimaan kesäkartanoissa. Ensimmäisessä ohjelmassa herkutellaan Sibeliuksen tyyliin.

Julkaistu
Janne Koskinen Musiikkitalon kahvilassa.

Blogi: Herrasmiehen päiväkirja

Janne Koskinen kirjoittaa klassisesta musiikista ja tyylikkäästä elämästä. Radio- ja tv-juontajana Koskinen on hillitty kulttuurielämän palvelija, mutta tästä blogista voit lukea mitä hän oikeasti ajattelee. Löydä kaikki herrasmiehen päiväkirjat.

Julkaistu
Hämeenlinnan lyseo

Hämeenlinna ei ollut eristyksissä

Hämeenlinnan historia ja merkitys on rakentunut kansallisuuksien, vaikutteiden ja aatevirtausten ristiaallokossa. Se oli eräälle säveltäjällekin hyvä paikka kasvaa.

Julkaistu

Katso Ylen konserttistriimauksia

Suorassa Helsingin Musiikkitalon konsertissa Yhdysvalloissa 1

Delmar Williams asuu Yhdysvalloissa Atlantan metropolialueella Decaturissa. Delmar on aktiivinen Ylen suorien nettikonserttien katsoja. Nyt eläkkeellä hänellä on aikaa seurata nettikonserttitarjontaa myös ympäri maailmaa.

Julkaistu
Kevään striimaukset Musiikkitalosta

Musiikkitalon konserttikevät verkossa1

Suorat verkkokonsertit Musiikkitalosta keväällä 2015

Tarjoamme keväällä 2015 kaikki Radion sinfoniaorkesterin konsertit Musiikkitalosta sekä useita Helsingin kaupunginorkesterin konsertteja suorina kuvallisina verkkolähetyksinä. Kuuntele konsertit suorina Yle Radio 1:ssä, katso useita konsertteja suorina tv-lähetyksinä Teemalla ja seuraa konsertteja verkossa ympäri maailmaa, osallistu keskusteluun ja palaa konsertteihin niiden tapahtumasivuilla.

Julkaistu
Konserttistriimauksen katselu

Naisporukka nautti rennosti konserttistriimistä1

Tällä naisporukalla on tapana käydä teatterissa, elokuvissa, ravintoloissa ja tanssimassa ellei se sauno ja kokkaa yhdessä. Marraskuisena iltana kokoonnuttiin nauttimaan sienipiirakkaa ja punaviiniä ja seuraamaan RSOn suoraa konserttistriimausta. Oma hupinsa oli kommentoida konserttia lähetysikkunassa ja julkaista kuvia yle.fi/klassisen Instragram-galleriassa.

Julkaistu

Sävel on vapaa | Yle Radio 1

Oopperaa, oopperaa!

Katso oopperaesityksiä ilmaiseksi verkossa

Uusi kansainvälinen The Opera Platform -sivusto tarjoaa oopperaesityksiä katsottavaksi verkossa ilmaiseksi. Suomen Kansallisooppera on mukana Tero Saarisen & Sibeliuksen Kullervolla.

Julkaistu
Kuva oopperasta Einstein on the Beach

Katso Teemalla & Areenassa: Einstein on the Beach2

Philip Glassin legendaarinen suurteos ensi kertaa tv:ssä.

Kahdeksan tuntia Philip Glassia lauantaina 18.4. alkaen klo 12.10: Koyaanisqatsi, säveltäjän henkilökuva sekä ensi kertaa televisiolle kuvattu Einstein on the Beach. HUOM! Elokuva Koyaanisqatsi on katsottavissa Areenassa vain suorana lähetyksenä. Dokumentti Philip Glassin maailma ja ooppera Einstein on the Beach ovat katsottavissa Areenassa 30 päivää tv-lähetyksen jälkeen.

Julkaistu
Camilla Nylund solistina Kaija Saariahon oopperassa Émilie (Suomen Kansallisooppera)

Kaija Saariahon Émilie on valon ja valistuksen nainen

Kaija Saariahon Émilie Yle Radio 1:n oopperaillassa

Kuuntele Saariahon Émilie Areenassa, tutustu runsaisiin taustatietoihin ja tutustu oopperan librettoon. Kaija Saariahon oopperassa keskiöön nousee naisen ja miehen välinen rakkaus sekä aikansa edistyksellisen tiedenaisen rakkaus tietoon, tieteeseen ja totuuteen. Suomen Kansallisoopperan esityksessä monologioopperan solistina laulaa sopraano Camilla Nylund. - Kaija Saariaho ja Camilla Nylund vierailivat Kantapöydässa 1.4., katso video.

Julkaistu

Tulevat striimaukset

toukokuu2015

Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

Kohtauspaikalla Helena Hannikainen & Risto Nordell

Santtu-Matias Rouvali

Santtu-Matias Rouvali ja kapellimestarin karisman salat

Helena Hannikainen ja Santtu-Matias Rouvali keskustelevat siitä mikä on kapellimestarin karisma ja miten hänen luonteensa sopii tähän ammattiin. Lisäksi Rouvali paljastaa parhaat riistaruokareseptinsä. Kuuntele Yle Radio 1 pe 15.5. klo 14 ja lähetyksen jälkeen Areenassa.

Julkaistu
Risto Nordell ja Sauli Tiilikainen

Sauli Tiilikaisen omakohtainen ja rankka oopperarooli

Olli Kortekankaan ooppera "Oma vika" saa kantaesityksensä ensi syksynä Turussa. Monologiooppera pohjautuu tyttärensä itsemurhasta toipuvan isän päiväkirjamerkintöihin. Tuo isä on oopperalaulaja Sauli Tiilikainen, joka myös esittää oopperan ainoan roolin. Tiilikainen kertoo, miten kuuden vuoden takaisista tapahtumista on päästy nykyiseen pisteeseen, jossa partituurin ensimmäiset sivut ovat kädessä. Entä onko elämään ja ajatuksiin mahtunut sittemmin muutakin? Kuuntele Risto Nordellin toimittama Kohtauspaikka Yle Radio 1 pe 8.5. klo 14 ja lähetyksen jälkeen Areenassa.

Julkaistu

Jean Sibelius 150 vuotta #sibelius150

Soivatko linnut Sibeliuksen musiikissa? 1

Sibelius 150: Sibelius ja linnut

Linnut ovat kautta aikojen olleet hyvä innoituksen lähde säveltäjälle. Paras esimerkki tästä on Jean Sibelius, joka ihaili lintuja omassa pihapiirissään Ainolassa. Mutta ilmenevätkö linnut myös Sibeliuksen musiikissa? Ja jos ilmenevät, niin miten? Sibelius 150: Sibelius ja linnut Yle Radio 1:ssä lauantaina 9.5. klo 19.03. Lue lisää sekä kuuntele kolmenkymmenen päivän ajan Yle Areenassa

Julkaistu
Sibelius-tutkija Erik Tawaststjerna.

Sibelius-tutkija Erik Tawaststjernan sarja jatkuu taas

Tunnettu musiikkitieteen professori ja pianisti Erik Tawaststjerna on pitkälti vastuussa meidän suomalaisten Sibelius-kuvasta. Hänen viisiosainen elämänkerta säveltäjästä ja mammuttimainen radiosarja Yleisradiolle 70- ja 80-luvuilla piti siitä huolen. Radiosarjan uusintoja voi nyt kuunnella Yle Radio 1:stä aina tiistaisin klo 14 tai Areenasta.

Julkaistu
Lotta Emanuelsson

Lotta Emanuelssonin 150 Sibeliusta

Jean Sibeliuksen 150-juhlavuoden kunniaksi musiikkitoimittaja Lotta Emanuelsson pohtii kysymystä: ihminen vai ikoni? Vuoden aikana hän tarkastelee 150 blogissaan säveltäjän elämän tärkeitä tapahtumia, paikkoja ja ihmisiä, Sibeliuksesta kirjoitettuja kirjoja ja lausuttuja mielipiteitä, ja ennen muuta hänen musiikkiaan. Löydä Lotta Emanuelssonin kaikki blogit ja lue uusin.

Julkaistu

III Kansainvälinen Sibelius-laulukilpailu 19.-25.4.2015

Sibelius-laulukilpailun voitti baritoni Aarne Pelkonen

Sibelius-laulukilpailun voitti baritoni Aarne Pelkonen

Järvenpäässä lauantaina 25.4. päättyneen III Kansainvälisen Sibelius-laulukilpailun on voittanut baritoni Aarne Pelkonen. Toiseksi tuli mezzosopraano Erica Back ja kolmanneksi sopraano Hanna Rantala. Voittajan palkinto on 12.000€, seuraavat 6.000€, 3000€ ja IV-VI palkinto á 1.000€. Kilpailussa jaettiin lisäksi erikoispalkintoja, jotka löytyvät kilpailujärjestäjän sivuilta. Lue lisää ja palaa vielä kilpailuillan lähetyksen tunnelmiin.

Julkaistu , päivitetty

Suomen Kansallisoopperan kuoro 70 vuotta

Suuri kuorogaala Kansallisoopperassa

Suomen Kansallisoopperan kuoro juhlii 70-vuotista taivaltaan oopperatalon päänäyttämöllä. Ohjelma sisältää oopperakirjallisuuden mahtavimpia kuorokohtauksia. Kapellimestarina toimii ylikapellimestari Michael Güttler ja solisteina laulavat tenori Mika Pohjonen ja basso Jyrki Korhonen. Lue lisää ja palaa Suureen kuorogaalaan 23.4.2015.

Julkaistu , päivitetty

Oopperakuoro ei ole minulle mikään kakkosduuni 2

Oopperalaulaja Minna Kesäläinen kertoo pitkästä urastaan.

Sopraano Minna Kesäläinen on laulanut vuodesta 1993 Suomen Kansallisoopperan kuorossa. Aina ei kaikki ole ruusuista, Minna kertoo kuorolaisen arjestaan, mutta kun esirippu nousee ja yleisö odottaa edessäni, sitä ei voita mikään!

Julkaistu , päivitetty

Pizzastipendi & Terveiset musiikkimatkalta

Ateena - musiikkia kriisin varjossa

Ateena on edelleen merkittävä musiikkikaupunki

Joka tuutista tulee tänäänkin uutisia Kreikan pitkittyneestä talouskriisistä, mutta harvemmin kerrotaan kuitenkaan itse kreikkalaisten arkipäivästä, jota kriisi tietenkin varjostaa, mutta jossa osataan elää ongelmista huolimatta myös täysipainoista arkipäivää ja kokea nautintoja. Suomen Kreikan-suurlähettiläs Pauli Mäkelä kertoo Ateenan musiikkielämästä.

Julkaistu
Placido Domingo

Berliinin tähtisateessa

Domingo, Pape, Barenboim, Villazón... Anja Lankinen lähettää terveiset musiikkimatkalta Berliinistä, missä oopperatalot tarjoavat silkkaa tähtisadetta.

Julkaistu
Philharmonie de Paris

Uusien kulttuurirakennusten Pariisi

Helena Hannikainen lähettää terveiset Pariisista, missä voi käydä katsomassa uusia nykyarkkitehtuurin luomuksia ja testata tammikuussa avatun musiikkitalon akustiikkaa. Philharmonie de Paris ja Louis Vuitton –taidemuseo vetävät nyt uteliasta yleisöä ympäri maailman.

Julkaistu

Radion sinfoniaorkesteri - tapahtumia, taustoja & tekijöitä

trumpetisti Jouko Harjanne

Jouko Harjanne soittaa musiikkia, ei trumpettia

RSOn solistina 29.10. esiintyvä Jouko Harjanne sai soolotrumpetistin paikan kolmekymmentä vuotta sitten. ”Orkesteri on kehittynyt vuosien varrella valtavasti, ja myös kansainvälistynyt. Aloittaessani 1984, kaikki vaskisoittajat olivat suomalaisia". Lue Harjanteen haastattelu.

Julkaistu , päivitetty
RSOn Romanian radion orkesterin salissa

Katso matkakuvia ja kuuntele RSOn konsertti Bukarestista RadioRo-festivaalilta

RSO soitti Bukarestissa mm. Sibeliusta ja Griegiä.

Radion sinfoniaorkesteri esiintyi lauantai-iltana 20. syyskuuta Romaniassa RadiRo-festivaalin avajaiskonsertissa. Tämä radio-orkestereiden festivaali järjestetään nyt toista kertaa. Lue lisää RSOn keikkamatkasta ja seuraa kuvapäiväkirjaa.

Julkaistu , päivitetty
Risto Poutanen

Risto Poutasen tie RSOn soolosellistiksi 1

- Kaikki on mennyt uusiksi, koulutusta, soittajia, parempia soittimia ja saleja myöten, Radion sinfoniaorkesterin pitkäaikainen soolosellisti Risto Poutanen summaa. Orkesteri on nyt aivan toisella tasolla kuin koskaan aikaisemmin. Lue Poutasen mietteistä keskiviikkona 3. syyskuuta käynnistyvän RSOn syyskauden kynnyksellä.

Julkaistu , päivitetty

Elämää & tapahtumia Ylen M2-äänitysstudiossa

Suosittelemme konsertteja verkossa

Suomen kansallisooppera

Katso: Kansallisoopperan ja muiden konsertteja verkossa

Palaa mm. Kansallisoopperan, Saimaa Sinfoniettan, Mikkelin kaupunginorkesterin ja yksittäisten solistien järjestämiin konsertteihin verkossa ja tutustu tarjontaan.

Julkaistu , päivitetty

Klassinen Facebookissa ja Twitterissä

Suosittelemme blogeja

Säveltäjä Pasi Lyytikäinen

Blogi: Säveltäjä Lyytikäisen kynästä

"Kyse ei ole siitä, etteikö minulle olisi tapahtunut mielenkiintoisia asioita tässä välissä, vaan siitä, että niitä on tapahtunut niin paljon, ettei bloggaamiselle ole jäänyt juuri aikaa..." Lue säveltäjä Pasi Lyytikäisen edesottamuksista.

Julkaistu
Rondon musiikkitoimittaja Tatu Tamminen

Blogi: Punakynäniska ottaa kantaa Rondossa

Musiikkilehti Rondosta voi lukea nimimerkki Punakynäniskan merkintöjä musiikkielämänmenosta. Punakynällä alleviivaa toimittaja Tatu Tamminen.

Julkaistu , päivitetty
Eero Lehtimäki

Blogi: Auf Wiedersehen Finnland!

Eero Lehtimäki on laskenut kädestään Retuperän WPK:n tahtipuikon ja matkustanut jatkamaan opintojaan Wieniin. Kapellimestari ja klarinetisti kertoo opiskelijaelämästä nuoren Sibeliuksen jalanjäljissä.

Julkaistu , päivitetty
Jukka Rautasalo

Blogi: RSOn soolosellisti soittaa eikä sodi

Kun soitan, en sodi! oli kamariorkesteri Avantin kantaa ottava musiikkitapahtuma 1990-luvulla. Tapahtuman otsikko on pyörinyt mielessäni siitä lähtien, enkä ole lopettanut soittamista. Jukka Rautasalo tarkastelee hiiriä ja ihmisiä RSOn sellopultin vinkkelistä.

Julkaistu , päivitetty

Radion klassiset äänet

Kare Eskola

Välilevyjä

Levyhyllyjen ja tyylilajien väleistä löytyy musiikkia, joka ansaitsee tulla kuulluksi. Välilevyjä loksauttelee paikoilleen Kare Eskola. Kuuntele Yle Radio 1 ma klo 11 ja uusintana la klo 13.

Julkaistu , päivitetty
Eva Tigerstedt

Klassikkoparatiisi

Toimittaja Eva Tigerstedt avaa polkuja musiikkiin ja esittelemällä aina jonkin suurimuotoisen teoksen. Kuuntele Yle Radio 1 tiistaisin klo 11 ja uusinta lauantaisin klo 11.

Julkaistu , päivitetty
Johanna Korhonen

Valkoista valoa

Johanna Korhonen pureutuu yhteiskunnallisiin aiheisiin puheen, resitatiivin ja musiikin voimalla. Kuuntele Yle Radio 1 torstaisin klo 11.

Julkaistu , päivitetty
Risto Nordell

Riston Valinta

Risto Nordell tekee erikoistarjouksia parhaan musiikin ystäville. Kuuntele suorana Yle Radio 1 ke klo 11 ja uusintana su klo 14 - huomaa uudet lähetysajat!

Julkaistu , päivitetty

Klikkaa karkkia korville!

Kuulokkeet.

Klassista kahteen

Tunti klassista musiikkia.

Julkaistu , päivitetty
Kuulokkeet.

Faunin iltapäivä

Musiikkia kevyestä klassisesta operetti-, musikaali- ja elokuvamusiikin helmiin.

Julkaistu , päivitetty
Kuulokkeet.

Lauantain toivotut

Toiveet osoitteella Lauantain toivotut levyt, PL 14, 00024 Yleisradio. Sähköposti: lauantain.toivotut@yle.fi.

Julkaistu , päivitetty
Kuulokkeet.

Näistä levyistä en luovu

Musiikin rakastajat kertovat musiikillisia muistoja ja tarinoita sekä soittavat mielilevyjään

Julkaistu , päivitetty
Kuulokkeet.

Uudet levyt

Maailman paras ja ainoa suomenkielinen taidemusiikin levykritiikkiohjelma.

Julkaistu , päivitetty
Kuulokkeet.

M-studio

Valokeilassa Ylen musiikkituotannon suomalaiset taiteilijat.

Julkaistu

Suosittelemme videoblogeja

Bachia kellarista - seuraa Markus Hohdin sellopäiväkirjaa

Sellisti Markus Hohti julkaisee yhden osan Bachin soolosellosarjasta kerran viikossa. Videot kuvataan harjoitushuoneella kerrostalon vanhassa pesutuvassa, matkoilla vaikkapa hotellihuoneessa, konserttisalin takahuoneessa tai lentokentällä. Ensimmäinen video on julkaistu 17.9.2014 ja projekti huipentuu soolosellosarjojen kokonaisesityksiin kesällä ja syksyllä 2015 J.S. Bachin 330-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Julkaistu , päivitetty

Vuoden nuorisokuoro

Candomino on Yleisradion vuoden nuorisokuoro

Espoon nuorisokuoro Candomino on valittu Yleisradion vuoden nuorisokuoroksi kaudelle 2014–2015. Yle Kulttuuri ja viihteen klassisen musiikin toimitus on valinnut vuoden nuorisokuoron jo vuodesta 1988 lähtien. Valinnalla halutaan tukea suomalaista, korkeatasoista nuorisokuorotoimintaa. Candomino-kuoroa johtaa Esko Kallio.

Julkaistu , päivitetty