Jean Sibelius 150 vuotta #sibelius150

Sibelius kurkistaa putkeen

Keksi kuvateksti!53

Osallistu kuvatekstikilpailuun

Mitä kuvassa tapahtuu? Kuka kurkistaa? Kuvatekstikilpailun raati kiittää kaikkia kilpailijoita. Ensimmäisen kilpailun tulos julkistetaan maanantaina 5.10. Samalla kilpailu jatkuu uudella kuvalla.

Julkaistu

Poimintoja Ylen Sibelius-juhlasyksystä

Ylen kanavat perehtyvät säveltäjän elämään uusin näkökulmin

Ylen tv- ja radiokanavat perehtyvät säveltäjämestarin elämään uusin näkökulmin. Lue lisää ja katso syksyn uutuuksista muun muassa Teemalla: ma 5.10. dokumentti Hannu Lintu Sibeliuksen jäljillä Euroopan kaupungeissa ja la 10.10. alkaen Sibelius, Lintu ja 7 sinfoniaa sekä ti 6.10. alkaen Piia Hirvensalon ja Minna Lindgrenin fiktiivinen pienoisdokumenttisarja Sehän on Sibelius! - Katso traileri!

Julkaistu

Klassista televisiossa

Tulossa: Kapellimestari Hannu Lintu Sibeliuksen jalanjäljissä

Sibelius-juhlavuoden kunniaksi Radion sinfoniaorkesteri on tallentanut televisiolle kaikki säveltäjän seitsemän sinfoniaa ylikapellimestari Hannu Linnun johdolla. Lintu kulkee myös mestarin jalanjäljissä (kuvassa Wienissä) ja tutustuu maisemiin, jotka ovat vaikuttaneet sinfonioihin. Lue lisää ja katso Sibeliuksen sinfonioiden sarja Teemalla lauantaisin klo 18 alkaen 10.10. Katso ennen sarjaa Laura Joutsin tv-dokumentti Sibelius, Lintu ja 7 sinfoniaa, jossa kapellimestari kertoo ajatuksiaan sinfonioista Teema ma 5.10. klo 21 tai TV 1 pe 9.10.

Julkaistu , päivitetty

Ylen klassisen blogit

Klassisen musiikin jähmettynyt maailma muuttumassa?

Risto Nieminen näki Jonathan Doven Hirviön labyrintissa.

"Puolentoista tunnin mittainen nykymusiikkiteos saa prime time -ensiesityksensä peräkkäisillä viikoilla Berliinin filharmoniassa, Lontoon Barbicanissa ja Aix-en-Provencen oopperafestivaalilla Simon Rattlen johdolla. Epätodennäköistä mutta totta. Kyseessä on englantilaisen Jonathan Doven The Monster in the Maze, Hirviö labyrintissa." Lue Risto Niemisen blogi.

Julkaistu , päivitetty

Palaa Ylen konserttistriimauksiin

Taiteilijakohtaamisia

Palaa Kantapöytään

Ketä Helsingin Juhlaviikkojen uusi johtaja kuuntelee?

Inari Tillin ja Helena Hannikaisen pullakahveilla tenori Topi Lehtipuu, joka aloittaa Helsingin Juhlaviikkojen johtajana 1.10. sekä tietokirjailija Ari Turunen, kapellimestari Anna-Maria Helsing ja säveltäjä Juha T. Koskinen. Katso Kantapöytä 30.9.

Julkaistu
Kantapöydässä 23.9. keskustellaan konserttiyleisön ikärakenteesta. Kahvipöydässä toimittaja Vesa Kytöoja, pianisti Roope Gröndahl, sarjakuvaneuvos Juhani Tolvanen ja toimittaja Riikka Holopainen. Kahvia tuo tuotantokoordinaattori Hedi Viisma.

Raikasta keskustelua konserttiyleisön ikärakenteesta

Kantapöydässä 23.9. keskustellaan mm. konserttiyleisön ikärakenteesta. Pöydän ääressä toimittaja Vesa Kytöoja, pianisti Roope Gröndahl, sarjakuvaneuvos Juhani Tolvanen ja toimittaja Riikka Holopainen. Säveltäjien puheenvuoron pitää Ilari Laakso ja mukana piipahtaa Kasmir Uusitupa, yksi Sibelius-viulukilpailuun valituista suomalaissoittajista. Toimittajien joukkoon liittyy myös TET-harjoittelija Kuisma Sippola, katso lähetys...

Julkaistu
Kantapöytä 16.9.2015

Vuoden nuorisokuoro tulee Mikkelistä

Kantapöydässä kohotettiin mehulasit sen kunniaksi, että Mikkelin musiikkiluokkien Cantus Michaelis valittiin Yleisradion vuoden 2015-2016 nuorisokuoroksi. Juhlahetkessä olivat mukana neljä iloista kuorolaista ja kuoronjohtajat Johanna Tähkäpää (toinen vas) ja Kirsi Kaunismäki-Suhonen (punainen huppari). Inari Tillin ja Vesa Kytöojan muita vieraita olivat Radion sinfoniaorkesterin uuden ystäväyhdistyksen puheenjohtaja Eija Kujala, ylikapellimestari Hannu Lintu ja säveltäjä Tapio Tuomela. Katso 16.9. Kantapöytä...

Julkaistu

New Talent 2015

Kultakuume | Yle Radio 1

Monteverdin ajankohtainen puheenvuoro vuodelta 1642

Kamariorkesteri Avanti leikkaa, höylää ja sopeuttaa ja osallistuu taloustalkoisiin lokakuun alussa Rahakonsertillaan. Orkesteri sopeuttaa esimerkiksi Sibeliusta uuteen muotoon. Kapellimestari Jaakko Kuusisto kertoo, mistä on kyse ja mikä on taiteen paikka suomalaisessa yhteiskunnassa. Myös Suomalaisen Kamarioopperan Poppean kruunaus käsittelee ihmisen markkina-arvoa. Alminsalissa esitettävä italialaisen Claudio Monteverdin ooppera sai ensi-iltansa 1642, mutta on yhä moderni puheenvuoro. Se kertoo ihmissuhteiden välineellisyydestä, itsekkyydestä, joka korjaa voittoja - ironiaa unohtamatta. Kuuntele Kultakuume 28.9.

Julkaistu
Matti Lehtinen

Laulajalegenda Matti Lehtinen on Jumala

Benjamin Brittenin ooppera Nooan tulva valtaa Temppelinaukion kirkon. Oopperassa on lähes sata esiintyjää, joista suurin osa lapsia, mutta mukana on myös 93-vuotias laulajalegenda Matti Lehtinen. Kuuntele Kultakuume Areenassa.

Julkaistu
Taru Valjakka, meri Louhos

Taru Valjakan voitot ja pettymykset

"Lyhyet ovat laulun jäljet", toteaa tähtisopraano Taru Valjakka tuoreessa elämäkerrassaan Suurin kaikista on laulu. Kirja piirtää kuvan viisi vuosikymmentä kestäneen taiteilijanuran voitoista ja pettymyksistä. Taru Valjakan ura alkoi nykymusiikin airueena 1960-luvulla ja eteni Kansallisoopperan ykkössopraanoksi. Valjakka oli osaltaan tekemässä uuden suomalaisen oopperakirjallisuuden voittokulkua maailmalla. Kuuntele 15.9. Kultakuume Areenassa.

Julkaistu

instagram #yleklassinen

11. Kansainvälinen Jean Sibelius -viulukilpailu 22.11.-3.12.2015

Hyödyllisiä ja hyödyttömiä faktoja Sibelius-viulukilpailun suomalaissoittajista

Hyödyllisiä ja hyödyttömiä faktoja viulukilpailijoista

Marras-joulukuun vaihteessa 2015 käytävään kansainväliseen Sibelius-viulukilpailuun päässeet suomalaisviulistit Sara Etelävuori, Pekko Pulakka, Kasmir Uusitupa ja Juho Valtonen joutuivat kovaan piinapenkkiin vastatessaan tiukkoihin ja paljastaviin kysymyksiin. #nofilter #supercalifragilistiexpialidousus #Rakkaudenritari

Julkaistu

Kohtauspaikalla Helena Hannikainen & Vesa Kytöoja

Ville Matvejeff on musiikkielämän uudistaja

Helena Hannikaisen vieraana on kapellimestari, säveltäjä, pianisti ja Turun musiikkijuhlien uusi taiteellinen johtaja Ville Matvejeff. Keskustelun aiheita ovat mm. musiikkielämän uudistaminen ja ortodoksisuus. Kuuntele Areenassa.

Julkaistu , päivitetty

Tulevat striimaukset

lokakuu2015

Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 

Katso Ylen konserttistriimauksia

Tulossa: HKO kantaesittää kaksi teosta suomalaisen nykymusiikin suurmiehiltä

Helsingin kaupungiorkesterin konsertin 8.10. voi katsoa suorana verkkolähetyksenä klo 18.15 alkaen tai kuunnella suorana Yle Radio 1:stä klo 19.03. Konsertin johtaa John Storgårds ja solistina on tenori Mika Pohjonen. Mukana on myös Musiikkitalon Kuoro, jonka on valmentanut Tapani Länsiö. Ohjelmassa on kaksi kantaesitystä: Paavo Heinisen Sinfonia nro 6 ja Einojuhani Rautavaaran Balada. Konsertin päättää Jean Sibeliuksen Sinfonia nro 6. Live webcast with Helsinki Philharmonic Orchestra & John Storgårds & Mika Pohjonen & Helsinki Music Centre Choir at 6.15 pm (UTC+3).

Julkaistu , päivitetty

Suorat verkkokonsertit Musiikkitalosta syksyllä 2015 1

Katso suorat kuvalliset konserttilähetykset internetissä

Tervetuloa Musiikkitalon konsertteihin verkon välityksellä! Syksyllä 2015 orkesterikonserttien lisäksi välitetään konsertit Lahden Sibelius-festivaalilta 31.8.-5.9. sekä Kansainvälinen Sibelius-viulukilpailu suorana alusta loppuun 23.11.-3.12.

Julkaistu , päivitetty

Säveltäjänä Suomessa #sibelius150

Terveiset musiikkimatkalta

Viulunrakentaja Frédéric Chaudière on monipuolinen taiteilija 1

Montpellir'stä löytyi kiinnostava viuluverstas

Turistiopas kertoo, että Montpellierin alueella on rakennettu viuluja 1700-luvulta lähtien, mutta maailmansodat vaikuttivat niin, että viulujen valmistus melkein loppui. 1980-luvulla viulunrakennus kaupungissa alkoi nousta uuteen kukoistukseen ja uusia viulurakentajia asettui silloin Montpellier'hen. Frédéric Chaudière asettui kaupunkiin vuonna 1986, hän oli silloin 23-vuotias ja siitä lähtien hän on rakentanut viuluja, alttoviuluja ja selloja tilauksesta.

Julkaistu
Vattnäs Konsertlada

Jussi Björlingin elämä oopperana1

Oopperalaulaja Jussi Björlingistä on tehty ooppera.

Kuuluisan ja rakastetun ruotsalaistenorin elämästä on nyt tehty ooppera. Terveiset musiikkimatkalta Taalainmaalta lähettää Suomen Kansallisoopperan nuotistonhoitaja emerita Anja Lankinen. Lue lisää...

Julkaistu
Mezzosopraano Ildikó Komlósi eli Judithin roolin.

Kuin olisin kuullut Bartókin Siniparran ensi kertaa!

Bartókin Siniparta Berliinin konserttitalossa

Valtionoopperan remontin valmistumista odotellessa Berliinin konserttitalo tarjosi upean konserttiversion Béla Bartókin yksinäytöksisestä oopperasta Herttua Siniparran linna. Terveiset musiikkimatkalta lähettää Suomen Kansallisoopperan nuotistonhoitaja emerita Anja Lankinen. Lue lisää...

Julkaistu

Herrasmiehen päiväkirja -blogi

Suosittelemme blogeja

Oboisti Piia Maunula bloggaa opiskelijavaihdostaan Amsterdamissa 2015-1016.

Blogi: Ja, hoor!

Piia Maunula on oboisti ja barokkioboisti, joka kirjoittaa elämästään vanhan musiikin vaihto-opiskelijana Amsterdamissa.

Julkaistu
Sellisti Jukka Rautasalo

Blogi: Uusia tuulia

Radion sinfoniaorkesterin sellisti Jukka Rautasalo kirjoittaa sellistin ja gambistin maailmasta. Viimeisimmässä blogikirjoituksessa hän toteaa, ettei hän musiikin alalla ylläty enää mistään, mutta saattaa silti innostua kuin lapsi.

Julkaistu , päivitetty
Suomen Kansallisoopperan blogi

Blogi: Oopperanoviisi maailmalla

Ville Blåfield on toimittaja ja oopperanoviisi, joka tutustuu Suomen Kansallisoopperalle pitämässään blogissa Euroopan oopperataloihin. Lue lisää...

Julkaistu , päivitetty

Kuuntele kotimaisia pienoisoopperoita | Yle Radio 1

Ahti Karjalainen - elämä, Kekkonen ja teot

Heinz-Juhani Hofmannin Ahti Karjalaisesta kertovassa kamarioopperassa solisteina laulavat Herman Wallén, Anu Komsi, Piia Komsi ja Annika Mylläri. Kokkola Opera Ensembleä johtaa Dalia Stasevska. Kuuntele Kokkolan kaupunginteatterissa 5.6.2012 äänitetty teos.

Julkaistu

Musiikin voima

Hiljainen ääniteos kritisoi pöhinäyhteiskuntaa

Ääniteos ottaa kantaa koulutusleikkauksiin

Robotti orkesterin keskellä. Näin ajatteli Taina Riikonen huomatessaan, ettei enää nauttinut huilunsoiton fyysisyydestä. Nyt hän toimii taiteen tutkijatohtorina Helsingin yliopiston tutkijakollegiumissa. Ensi töikseen Riikonen äänitti kollegiumin käytävien hiljaisuutta ja ilmastointilaitteiden ääniä.

Julkaistu , päivitetty

Säveltäjä Arvo Pärt 80 vuotta

Arvo Pärt - mystikko ja lohduttaja

Pärt päästää kuulijansa miettimään

Ihailijat kuvaavat Arvo Pärtiä ikiaikaisen surun mestariksi ja kieltävät, että säveltäjä olisi naiivi. Mysteerihahmo täyttää 80 vuotta ja on sekä suosittu että myös parjattu. Mitä Pärt-fanit kulttuuritoimittaja Hannu Marttila, säveltäjät Tapani Länsiö, Juhani Nuorvala, Itzam Zapata, muusikot Hannu Kiiski ja Hedi Viisma sekä näyttelijä Joel Mäkinen kertovat säveltäjästä? Lue ja katso video...

Julkaistu

Minna Lindgren radiossa

Radion klassiset äänet

Klassikkoparatiisi

Toimittaja Eva Tigerstedt avaa polkuja musiikkiin ja esittelemällä Klassikkoparatiisissa aina jonkin suurimuotoisen teoksen. Kuuntele Areenassa & Yle Radio 1 tiistaisin klo 11 ja uusinta lauantaisin klo 11.

Julkaistu , päivitetty

Välilevyjä

Levyhyllyjen ja tyylilajien väleistä löytyy musiikkia, joka ansaitsee tulla kuulluksi. Välilevyjä loksauttelee paikoilleen Kare Eskola. Kuuntele Areenassa & Yle Radio 1 ma klo 11 ja uusintana la klo 13.

Julkaistu , päivitetty

Ajassa soi uusi musiikki

Säveltäjät Anna Huuskonen ja Jouni Hirvelä UNM-festivaalilla

Ung Nordisk Musik näyttää nuoren pohjoismaisen nykymusiikin suuntaa

Viime viikolla järjestetty UNM tuo säveltäjät yhteen

Viime viikolla Helsingissä järjestetty Ung Nordisk Musik on koonnut nuoria pohjoismaisia nykysäveltäjiä yhteen jo vuodesta 1946. Tänä vuonna festivaalin teemana oli "Rajoilla". Pohjoismaasta toiseen vuosittain kiertävä ja joka viides vuosi Suomeen rantautuva UNM tarjoilee varsin monipuolisen katsauksen pohjoismaiseen uuteen taidemusiikkiin.

Julkaistu , päivitetty
Autuus-ooppera Helsingin juhlaviikoilla 2015

Miksi Jumala käskee tappamaan?

Säveltäjä Antti Auvisen ja libretisti Harry Salmenniemen Autuus-ooppera sai kantaesityksensä Helsingin juhlaviikoilla 16.8. Teoksen aiheita ovat uskonnollinen väkivalta, yksilön ja yhteisön välinen suhde, syrjäytyminen ja mielen hauraus. Autuus on defunensemblen ja Helsingin kamarikuoron yhteistilaus. Lue lisää ja kuuntele Areenassa...

Julkaistu , päivitetty
Kamariorkesteri Ensemble Modern

Kesässä soi uusi musiikki

Yle Radio 1:n kesässä myös uutta musiikkia!

Yle Radio 1:n kesässä soi uusi musiikki Avantin! Suvisoitossa Porvoossa, Viiitasaaren Musiikin ajassa kuin Helsingin Juhlaviikoillakin. Juhlaviikoilta radioidaan peräti kolme kamarioopperaa. Tutustu tarjontaan...

Julkaistu , päivitetty
Tyytyväiset pianisti Nicolas Hodges, säveltäjä Sir Harrison Birtwistle (oikealla), konsertin jälkeen 2.7.2015 Viitasaaren kappelissa.

Säveltäjälegenda Sir Harrison Birtwistle Viitasaarella

Säveltäjämestari Harrison Birtwistle Viitasaarella.

Säveltäjälegenda Sir Harrison Birtwistle vieraili heinäkuun alussa Viitasaarella Musiikin Aika -nykymusiikkifestivaaleilla. Lue mitä säveltäjä Maija Hynninen oppi legendaariselta mestarilta.

Julkaistu , päivitetty

Lahden Sibelius-festivaali 31.8. - 5.9.2015 #sibelius150

Sinfonia Lahti ja Okko Kamu päättivät Sibelius-festivaalin 2015

Lahden Sibelius-festivaalia isännöivä Sinfonia Lahti soittaa kolmannen ja viimeisen konserttinsa lauantaina 5.9. Kapellimestarina toimii orkesterin oma ylikapellimestari Okko Kamu. Konsertin ohjelmassa kuullaan Sibeliuksen sävelrunot Aallottaret ja Pohjolan tytär, sinfonia nro 6 ja sinfonia nro 7 sekä ylimääräisenä numerona Finlandia. Palaa konserttiin / Watch On Demand Lahti Symphony & Okko Kamu at Sibelius Hall Sat Sept 5.

Julkaistu , päivitetty

Sibeliuksen musiikki ja Taru sormusten herrasta sisältävät samaa energiaa 1

Sibelius ja Lord of the Rings sisältävät samaa energiaa

"Sibeliuksen musiikissa on samaa energiaa kuin Taru sormusten herrasta -fantasiaromaanissa", sanoo progressiivisen rockin legenda Jon Anderson, joka on nauttinut Lahden Sibelius-festivaalin tarjonnasta koko viikon ajan. Harras Sibeliuksen musiikin ihailija sai liput festivaalille 70-vuotissyntymäpäivälahjaksi vaimoltaan, jonka kanssa viikkoa Suomessa nyt vietetään. Lue lisää ja kuuntele haastattelu...

Julkaistu , päivitetty
Sinfonia Lahti ja Jukka-Pekka Saraste

Sinfonia Lahti ja Jukka-Pekka Saraste

Lahden Sibelius-festivaalia isännöivä Sinfonia Lahti soittaa toisen konserttinsa 4.9. Kapellimestarina on orkesterin taiteellisena neuvonantajanakin toiminut Jukka-Pekka Saraste. Konsertin ohjelmassa kuullaan Sibeliuksen sinfonia nro 1, Bardi ja sinfonia nro 5 ja ylimääräisenä Kurkikohtaus näytelmämusiikista Kuolema. Palaa koko konserttiin / Watch On Demand Lahti Symphony & Jukka-Pekka Saraste at Sibelius Hall Fri Sept 4.

Julkaistu , päivitetty
jukka-pekka saraste

Jukka-Pekka Sarasteen Sibelius

Kapellimestari Jukka-Pekka Saraste ehti Heikki Valstan haastatteluun juuri ennen Sinfonia Lahden kenraaliharjoitusta 4.9. Katso haastattelu...

Julkaistu , päivitetty
Okko Kamu

Okko Kamun Sibelius

Kapellimestari Okko Kamu ehti Heikki Valstan haastatteluun ennen BBCn sinfoniaorkesterin harjoitusta 3.9. Katso haastattelu...

Julkaistu , päivitetty
Sakari Oramo

Sakari Oramon Sibelius

Kapellimestari Sakari Oramo pistäytyi Heikki Valstan haastattelussa BBCn sinfoniaorkesterin kenraaliharjoituksen tauolla 2.9. Katso haastattelu...

Julkaistu
Clare Hinton

Sibelius on pop Britanniassa

Sibelius on pop Britaniassa.

Lahden Sibelius-festivaalilla vierailevan BBCn sinfoniaorkesterin sellisti Clare Hinton on tottunut keikkailemaan orkesterinsa kanssa ympäri maailmaa. Olemme kuin Rolling Stones, sellisti naurahtaa. Lue & kuuntele haastattelu...

Julkaistu
kapellimestari Osmo Vänskä

Osmo Vänskän Sibelius

Kapellimestari Osmo Vänskä tuli Heikki Valstan haastateltavaksi Lahden Sibeliustalossa suoraan hollantilaisen tv-ryhmän kuvauksista 1.9. Katso haastattelu...

Julkaistu , päivitetty
Leif Segerstam

Leif Segerstamin Sibelius

Kapellimestari Leif Segerstam ehti Heikki Valstan haastatteluun Lahden Sibeliustalossa juuri ennen Helsingin kaupunginorkesterin avajaiskonsertin kenraaliharjoitusta 31.8. Katso haastattelu...

Julkaistu , päivitetty

Oopperaa, oopperaa!

Metropolitanin Lumottu saari 7

Barokkimusiikkiin ja William Shakespearen tarinoihin pohjautuva pastissiooppera New Yorkin Metropolitanista. Katso Yle Teema la 26.9. klo 17.55 & jälkikäteen Areenassa.

Julkaistu
Operaplatform-verkkopalvelun etusivu.

Katso oopperaesityksiä ilmaiseksi verkossa

Uusi kansainvälinen The Opera Platform -sivusto tarjoaa oopperaesityksiä katsottavaksi verkossa ilmaiseksi. Suomen Kansallisooppera on mukana Tero Saarisen & Sibeliuksen Kullervolla.

Julkaistu
Karol Szymanowski: Kuningas Roger (Lontoon Covent Garden)

Szymanowskin arvoituksellinen Kuningas Roger

Oopperaillassa Szymanowskin mestarillinen Kuningas Roger

Karol Szymanowskin oopperan Kuningas Roger, joka kuultiin Yle Radio 1:n oopperaillassa 30.5. Lontoon Royal Opera Housen esityksenä, voi katsoa Opera Platformissa aina 17.11.2015 asti. Arvoituksellisen, monia kysymyksiä auki jättävän oopperan päähenkilö on 1000-luvun Sisilian kuningashuoneen ensimmäinen kuningas. Lue lisää ja löydä artikkelin lopusta oopperan videotallenne.

Julkaistu

Yle Uutiset - Klassinen musiikki

Ainolan ennätyskesä

Säveltäjämestari Jean Sibeluksen kodissa Järvenpään Ainolassa on ollut ennätyksellisen vilkas kesä. Viimeksi vastaava ryntäys koettiin 1974, kun Ainola avattiin yleisölle. Kuukaudessa Ainolaa on ihastellut yli 7 000 kävijää. Parhaana päivänä yli satavuotiaan hirsirakennuksen portaita on narisutellut yli 700 kenkäparia. Lue uutisjuttu...

Julkaistu
jukka-pekka saraste

Jukka-Pekka Saraste: Idols-ajattelu ei sovi klassiseen musiikkiin

Klassisen musiikin nuoret lahjakkuudet tarvitsevat kilpailuja. Kilpailuja, jotka motivoivat harjoittelemaan ja tuovat esiintymiskokemusta. Pikavoittoja tähteyteen näistä kilpailuista ei kuitenkaan saa, sillä klassisen musiikin soittajan tie huipulle on pitkä, sanoo Janne-solistikykykilpailun tuomari kapellimestari Jukka-Pekka Saraste. Lue uutisjuttu...

Julkaistu
Outi Tarkiainen

Outi Tarkiainen säveltäjävieraaksi Ranskaan

Rovaniemeläinen Outi Tarkiainen on kutsuttu ranskalaisen Musique Classique d'Uzerche -festivaalin säveltäjävieraaksi eli niin kutsutuksi residenssisäveltäjäksi.Tapahtumassa 14.-17.8. kuullaan viisi Tarkiaisen kamarimusiikkiteosta, joista yksi on festivaalin tilaama kantaesitys. Lue uutisjuttu...

Julkaistu

Pizzastipendi

Pizzapalkittu pianisti Raili Peltonen on heittäytyjä

Seinäjokelainen pianisti Raili Peltonen sai pizzastipendin.

Näyttelijä Laura Jurkka perustelee pizzastipendiään seinäjokelaiselle pianistille Raili Peltoselle: "Raili työskentelee laaja-alaisesti laulajien ja instrumentalistien säestäjänä, kamarimusiikkikokoonpanoissa ja orkesterissa. Hän innostuu poikkitaiteellisista kokeiluista yhtä hyvin kuin klassisen musiikin perusohjelmistosta ja työskentelee sekä ammattilaisten, opiskelijoiden että amatöörien kanssa rakkaudesta musiikkiin." Lue lisää...

Julkaistu
Jonatha Roozeman

Jonathan Roozeman sai pizzastipendin jo 2014

Sellisti Jonathan Roozeman sai pizzastipendin.

Klassisen toimituksen nuoret kesäduunarit antoivat kesällä 2014 pizzastipendin 16-vuotiaalle lupaavalle sellistille Jonathan Roozemanille. Pizza katosi lautaselta nopeasti jutellessa. ”Tällaisia stipendejä pitäisi olla enemmän!” Jonathan naurahti. Lue lisää...

Julkaistu

Klassinen Facebookissa ja Twitterissä

Elämää & tapahtumia Ylen M2-äänitysstudiossa

Suosittelemme konsertteja verkossa

Suomen kansallisooppera

Katso: Kansallisoopperan ja muiden konsertteja verkossa

Palaa mm. Kansallisoopperan, Saimaa Sinfoniettan, Mikkelin kaupunginorkesterin ja yksittäisten solistien järjestämiin konsertteihin verkossa ja tutustu tarjontaan.

Julkaistu , päivitetty

Klikkaa karkkia korville!

Kuulokkeet.

Klassista kahteen

Tunti klassista musiikkia.

Julkaistu , päivitetty
Kuulokkeet.

Faunin iltapäivä

Musiikkia kevyestä klassisesta operetti-, musikaali- ja elokuvamusiikin helmiin.

Julkaistu , päivitetty
Kuulokkeet.

Lauantain toivotut

Toiveet osoitteella Lauantain toivotut levyt, PL 14, 00024 Yleisradio. Sähköposti: lauantain.toivotut@yle.fi.

Julkaistu , päivitetty
Kuulokkeet.

M-studio

Valokeilassa Ylen musiikkituotannon suomalaiset taiteilijat.

Julkaistu , päivitetty
Kuulokkeet.

Näistä levyistä en luovu

Musiikin rakastajat kertovat musiikillisia muistoja ja tarinoita sekä soittavat mielilevyjään

Julkaistu , päivitetty
Kuulokkeet.

Uudet levyt

Maailman paras ja ainoa suomenkielinen taidemusiikin levykritiikkiohjelma.

Julkaistu , päivitetty

Suosittelemme videoblogeja

Bachia kellarista - seuraa Markus Hohdin sellopäiväkirjaa

Sellisti Markus Hohti julkaisee yhden osan Bachin soolosellosarjasta kerran viikossa. Videot kuvataan harjoitushuoneella kerrostalon vanhassa pesutuvassa, matkoilla vaikkapa hotellihuoneessa, konserttisalin takahuoneessa tai lentokentällä. Ensimmäinen video on julkaistu 17.9.2014 ja projekti huipentuu soolosellosarjojen kokonaisesityksiin kesällä ja syksyllä 2015 J.S. Bachin 330-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Julkaistu , päivitetty