Tulossa Kantapöydässä

Tulossa Musiikkitalosta

Risto Poutasen tie RSOn soolosellistiksi

- Kaikki on mennyt uusiksi, koulutusta, soittajia, parempia soittimia ja saleja myöten, Radion sinfoniaorkesterin pitkäaikainen soolosellisti Risto Poutanen summaa. Orkesteri on nyt aivan toisella tasolla kuin koskaan aikaisemmin. Lue Poutasen mietteistä keskiviikkona 3. syyskuuta käynnistyvän RSOn syyskauden kynnyksellä.

Suorana Musiikkitalosta syksyllä 2014

Katso kuvalliset konserttilähetykset suorana Musiikkitalosta! Tarkista listalta kaikki yle.fi/klassisen konserttistriimaukset syyskaudella 2014. Listalla myös Yle Teeman suorat RSO Musiikkitalossa -lähetykset.

Klassisen konserttistriimaukset - Classical Live Webcasts

instagram @yleklassinen

Klassista verkossa

Muusikot rauhan asialla

Kapellimestari ja viulisti Jan Söderblomin kokoonkutsuma epäpoliittinen, rauhan sanomaa ajava suuri yhteiskonsertti järjestettiin Helsingin Musiikkitalossa sunnuntaina 31.8. Vapaaehtoisina esiintyjinä oli joukko nimekkäitä muusikoita sekä teknistä henkilökuntaa Suomesta, Venäjältä, Virosta, Ukrainasta, Moldovasta, Georgiasta ja Yhdysvalloista. Viisituntisessa musiikillisessa ilottelussa esiintyivät mm. huippusopraano Barbara Hendricks, viulistit Lisa Batiashvili ja Pekka Kuusisto sekä kapellimestari Eri Klas. Katso konsertti

Tulevat striimaukset

Maanantai, syyskuu 12014

Ma Ti Ke To Pe La Su
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

BBC Proms -konsertit

Sakari Oramo johtaa Proms-konserttien viimeisen illan 1

Maailman suurin klassisen musiikin festivaali BBC Proms on alkanut Lontoossa. Yle Klassinen -digiradio lähettää kahdeksan viikon aikana yli 70 konserttia festivaalilta. Promien värikkään viimeisen illan, Last Night of the Proms, johtaa ensimmäistä kertaa suomalainen kapellimestari, Sakari Oramo. Konsertti kuullaan suorana sekä Yle Radio 1:ssä että Yle Klassisessa lauantaina 13.9. kello 21.25. Illan tunnelmia välittää paikan päällä musiikkitoimittaja Outi Paananen. Lue lisää ja kuuntele Proms-konsertteja Areenassa.

Poimintoja radiokonserteista

Kuuntele Proms-konsertteja Areenassa

Kuuntele konsertteja maailman suurimmalta klassisen musiikin festivaalilta BBC Promeilta Lontoosta. Yle Klassinen -digiradio lähettää tapahtumasta kahdeksan viikon aikana yli 70 konserttia.

Eeva Rysä ja Kazutaka Morita

Vuoden 2000 jälkeen sävellettyä musiikkia

Klang-konserttisarja jatkuu syksyllä Yle Radio 1:ssä. Joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina Musiikkitalon Camerata-salissa taltioitavat konsertit lähetetään heti seuraavan keskiviikkoillan Ajassa soi -ohjelmassa klo 22.05.

Pianotaiteilija Arto Satukangas eli taiteesta ja taiteelle 1

In memoriam Arto Satukangas. - Musiikki oli erottamaton osa Arton identiteettiä. Harvoin enää kuulee pianisteja, joiden ilmaisussa joka sävelessä kuuluu oma eletty elämä. Ihmisyyden peruskysymykset ja ihmettely olemassaolon mysteeristä olivat alati toistuvia keskustelun aiheita Arton kanssa.

Musiikista voimaa

pianon koskettimet

Musiikin voima loppui, tarinat jäävät elämään

Musiikki toi ratkaisun hankalassa perinnönjaossa, antoi voimaa epätoivoisella hetkellä ja auttoi alitajuntaa töiden valmistelussa. Syksy saapui ja kesäsarja Musiikin voima päättyi, mutta tänäkin kesänä palaute musiikin elvyttävästä voimasta on ollut pysähdyttävää. Toimitus kiittää kaikkia ohjelmaa kuunnelleita ja tarinoitaan lähettäneitä.

Näyttelijä-ohjaaja Petteri "Sökö" Kaukoranta ja Paco-koira

Petteri Kaukoranta - musiikki ja ihmeparantuminen

Näyttelijä ja ohjaaja Petteri Kaukoranta teki lujasti töitä ja vauhti oli kova. Yhtäkkiä kunto romahti, löytyi syöpä ja hoidot alkoivat heti. Lopullisesti sairauden selätti konserttielämys Johanneksenkirkossa. Kuuntele Musiikin voima.

Palaa Kantapöytään ja jatkoille

yle.fi/klassisen blogit

Blogi: Valeri Gergijev uskoo Venäjän ja Euroopan yhteisiin arvoihin 1

Puutarhanhoito on meinannut vallata Paula Nurmentauksen ajan tänä kesänä kokonaan, mutta ehti hän silti vierailla Mikkelin musiikkijuhlilla ja haastatteli juhlien tähteä, kapellimestari Valeri Gergijeviä, jota on parjattu polittiisien kommenttiensa takia liittyen Ukrainan kriisiin. Paula Nurmentaus halusi selvittää, mitä kuuluisa kapellimestari on oikeasti mieltä Ukrainan tapahtumista.

Savonlinna

Blogi: Ei kesää ole ilman Savonlinnaa2

Paula Nurmentaus nautti Savonlinnan oopperajuhlien tarjonnasta. Hän näki Madama Butterlyn, Taikahuilun, Carmenin, Kullervon ja teki huomioita. Siitä hän ei pidä, että Savonlinnan kaupunkimiljöö muuttuu.

Suosittelemme blogeja

Esa-Pekka Salonen johtaa Radion sinfoniaorkesteria

Blogi: Paljon melua Orangosta

"Itse teos sisälsi vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Kaiken melun ja ylitsepursuavien karakterien sisältä en löytänyt kovinkaan paljon mielenkiintoista kuunneltavaa, vaikka esitys moitteeton olikin", toteaa herrasmiestoimittaja Janne Koskinen blogissaan.

Tero Saarinen Companyn Morphed

Blogi: Helsingin Juhlaviikot räjähti käyntiin

Juhlaviikot pitää Herrasmiestoimittajan kiireisenä. Hän nautti Tero Saarinen Companyn esityksestä Morphed, mutta paheksuu sitä, että Juhlaviikoilla yritetään häivyttää yleisön ja esiintyjien välistä rajaa.

Jukka Rautasalo

Blogi: Ryhdyin laatimaan musiikillista testamenttiani

Ennen Juhannusta ryhdyin harjoittelemaan Bachin viidettä soolosellosarjaa konserttia varten. Harjoittelu vei minut syvälle siihen musiikilliseen mikrokosmokseen, jonka Bachin kuusi sarjaa soolosellolle muodostavat, enkä ole vielä päässyt sieltä ulos, kertoo Jukka Rautasalo blogissaan.

VII Kansainvälinen Mirjam Helin -laulukilpailu

Kateryna Kasper ja Beomjin Kim Mirjam Helin -kilpailun voittoon 3

VII kansainvälisen Mirjam Helin -laulukilpailun 2014 voittajat ovat ukrainalainen sopraano Kateryna Kasper ja korealainen tenori Beomjin Kim. Parhaan suomalaisen laulun esityksen palkinto ei-suomalaiselle laulajalle annettiin kroatialaiselle baritoni Matija Meićille.

Mirjam Helin -finalistit haastattelussa

Jokainen Kansainvälisen Mirjam Helin -laulukilpailun finalisti vastasi kolmeen kysymykseen orkesteriharjoituksen jälkeen. Kilpailija sai valita, millä kielellä vastaa. Videon alla on kooste suomeksi.

Terveiset musiikkimatkalta - Musiikkineuvola - Pizzastipendi

Baritoni Tommi Hakala Kullervona

Savonlinnan Kullervo jätti toivon elämään

Kullervosta riitti useaan katsomiskertaan, Helena Juntunen oli koskettava Butterfly ja Carmen jaksoi yhä nostattaa. Anja Lankinen kertoo musiikkimatkastaan Savonlinnan oopperajuhlille.

Jonatha Roozeman

Pizzastipendi nuorelle Jonathan Roozemanille

Klassisen kesäduunarit valitsivat pizzastipendin saajaksi 16-vuotiaan sellistin Jonathan Roozemanin. Pizza katosi lautaselta nopeasti jutellessa. ”Tällaisia stipendejä pitäisi olla enemmän!” Jonathan naurahti.

Radion klassiset äänet

Kare Eskola

Välilevyjä

Levyhyllyjen ja tyylilajien väleistä löytyy musiikkia, joka ansaitsee tulla kuulluksi. Välilevyjä loksauttelee paikoilleen Kare Eskola. Kuuntele Yle Radio 1 ma klo 11 ja uusintana la klo 13.

Risto Nordell

Riston Valinta

Risto Nordell tekee erikoistarjouksia parhaan musiikin ystäville. Kuuntele suorana Yle Radio 1 pe klo 11 ja uusintana su klo 13.

Klikkaa karkkia korville!

Kuulokkeet.

Faunin iltapäivä

Musiikkia kevyestä klassisesta operetti-, musikaali- ja elokuvamusiikin helmiin.

Kuulokkeet.

Lauantain toivotut

Toiveet osoitteella Lauantain toivotut levyt, PL 14, 00024 Yleisradio. Sähköposti: lauantain.toivotut@yle.fi.

Kuulokkeet.

Uudet levyt

Maailman paras ja ainoa suomenkielinen taidemusiikin levykritiikkiohjelma.

Kuulokkeet.

M-studio

Valokeilassa Ylen musiikkituotannon suomalaiset taiteilijat.

Klassista televisiossa

Taiteilijakohtaamisia

Klassinen Facebookissa ja Twitterissä