Klassisen konserttistriimaukset - Classical Live Webcasts

instagram @yleklassinen

Suosittelemme blogeja

Esa-Pekka Salonen johtaa Radion sinfoniaorkesteria

Blogi: Paljon melua Orangosta

"Itse teos sisälsi vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Kaiken melun ja ylitsepursuavien karakterien sisältä en löytänyt kovinkaan paljon mielenkiintoista kuunneltavaa, vaikka esitys moitteeton olikin", toteaa herrasmiestoimittaja Janne Koskinen blogissaan.

Tero Saarinen Companyn Morphed

Blogi: Helsingin Juhlaviikot räjähti käyntiin

Juhlaviikot pitää Herrasmiestoimittajan kiireisenä. Hän nautti Tero Saarinen Companyn esityksestä Morphed, mutta paheksuu sitä, että Juhlaviikoilla yritetään häivyttää yleisön ja esiintyjien välistä rajaa.

Jukka Rautasalo

Blogi: Ryhdyin laatimaan musiikillista testamenttiani

Ennen Juhannusta ryhdyin harjoittelemaan Bachin viidettä soolosellosarjaa konserttia varten. Harjoittelu vei minut syvälle siihen musiikilliseen mikrokosmokseen, jonka Bachin kuusi sarjaa soolosellolle muodostavat, enkä ole vielä päässyt sieltä ulos, kertoo Jukka Rautasalo blogissaan.

Tulevat suorat kuvalliset verkkolähetykset

elokuu2014

Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
 
 
 
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

Musiikista voimaa

Marjatta Heinonen - taiteilija maalaa musiikin

Jos kuvataiteilija Marjatta Heinonen saisi ottaa yhden asian mukaan autiolle saarelle, se olisi musiikki. Musiikki soi aina mukana Heinosen maalatessa ja sen tunnelma välittyy hänen kuviinsa. Hänen toinen ammattinsa on oopperapukusuunnittelija, mikä on ollut keino päästä työskentelemään musiikin parissa. Kuuntele Musiikin voima Yle Radio 1 pe 22.8. klo 11 ja su 24.8. klo 13.

Musiikin voima

Musiikin voiman sävel on vapaa

Iloa, parannusta, lohdutusta, terapiaa. Musiikilla on ihmeellinen voima. Musiikin voiman sävel on vapaa -ohjelmaan otettiin vastaan sekä musiikkitoiveita että kuuntelijoiden tarinoita musiikin voimasta. Kuuntele ohjelma.

Näyttelijä-ohjaaja Petteri "Sökö" Kaukoranta ja Paco-koira

Petteri Kaukoranta - musiikki ja ihmeparantuminen

Näyttelijä ja ohjaaja Petteri Kaukoranta teki lujasti töitä ja vauhti oli kova. Yhtäkkiä kunto kuitenkin romahti niin, että lääkärin pakeille oli pakko mennä. Lääkäri löysikin syövän ja hoito alkoi heti. Lopullisesti sairauden selätti kuitenkin konserttielämys Johanneksenkirkossa. Kuuntele Musiikin voima.

Klassista televisiossa

Katso: Aulis Sallisen Kullervo

Aulis Sallisen kirjoittama, Kalevalaan ja Aleksis Kiven Kullervo-näytelmään perustuva ooppera nosti kiihkomielisen Kullervo-hahmon menestyksekkäästi maailman oopperalavoille. Kari Heiskasen ohjaama teos nähtiin uutuustuotantona tänä kesänä Olavinlinnassa.

Katso: Isän tyttö

Isän tyttö kertoo tavallisten suomalaisten tarinan viime vuosisadan muutoksissa. Oopperan on säveltänyt Olli Kortekangas, libreton Kortekangas on kirjoittanut yhdessä Michael Baranin kanssa.

yle.fi/klassisen blogit

Ei kesää ole ilman Savonlinnaa 1

Paula Nurmentaus nautti Savonlinnan oopperajuhlien tarjonnasta. Hän näki Madama Butterlyn, Taikahuilun, Carmenin, Kullervon ja teki huomioita. Siitä hän ei pidä, että Savonlinnan kaupunkimiljöö muuttuu.

Sopraano Camilla Nylund Salomena.

Blogi: Dresdenin syntymäpäiväsankari

"Sopraano Camilla Nylund juhlii omia ja Richard Straussin syntymäpäiviä yhtäaikaa laulamalla lempisäveltäjänsä musiikkia Dresdenin Staatskappelle -orkesterin juhlakonsertissa", kirjoittaa Jonas Rannila, joka opiskelee kevään 2014 Leipzigissa orkesterin- ja kuoronjohtoa.

VII Kansainvälinen Mirjam Helin -laulukilpailu

Kateryna Kasper ja Beomjin Kim Mirjam Helin -kilpailun voittoon 3

VII kansainvälisen Mirjam Helin -laulukilpailun 2014 voittajat ovat ukrainalainen sopraano Kateryna Kasper ja korealainen tenori Beomjin Kim. Parhaan suomalaisen laulun esityksen palkinto ei-suomalaiselle laulajalle annettiin kroatialaiselle baritoni Matija Meićille.

Mirjam Helin -finalistit haastattelussa

Jokainen Kansainvälisen Mirjam Helin -laulukilpailun finalisti vastasi kolmeen kysymykseen orkesteriharjoituksen jälkeen. Kilpailija sai valita, millä kielellä vastaa. Videon alla on kooste suomeksi.

Poimintoja radiokonserteista

BBC Proms -konsertit

Sakari Oramo johtaa Proms-konserttien viimeisen illan

Maailman suurin klassisen musiikin festivaali BBC Proms on alkanut Lontoossa. Yle Klassinen –digiradio lähettää kahdeksan viikon aikana yli 70 konserttia festivaalilta. Avausteos on Edward Elgarin oratorio The Kingdom, joka soi perjantaina 25.7. klo 21.00 alkaen.

Oopperalaulaja Ville Rusanen haastattelussa

Baritoni Ville Rusanen laulaa Aulis Sallisen oopperassa Kullervo Kimmon eli Kullervon kaverin roolin. Aamu-tv:n haastattelussa hän kertoo ensi ihmetelleensä, miksi hänet valittiin rooliin. "Katsoin partituuria ja huomasin, että tämähän on tenorirooli ja mietin että pitäisikö tässä nyt tenoriksi ryhtyä..."

Terveiset musiikkimatkalta - Musiikkineuvola - Pizzastipendi

Baritoni Tommi Hakala Kullervona

Savonlinnan Kullervo jätti toivon elämään

Kullervosta riitti useaan katsomiskertaan, Helena Juntunen oli koskettava Butterfly ja Carmen jaksoi yhä nostattaa. Anja Lankinen kertoo musiikkimatkastaan Savonlinnan oopperajuhlille.

Jonatha Roozeman

Pizzastipendi nuorelle Jonathan Roozemanille

Klassisen kesäduunarit valitsivat pizzastipendin saajaksi 16-vuotiaan sellistin Jonathan Roozemanin. Pizza katosi lautaselta nopeasti jutellessa. ”Tällaisia stipendejä pitäisi olla enemmän!” Jonathan naurahti.

Klassinen Facebookissa ja Twitterissä

10 vinkkiä joutilaaseen kesään 1

Herrasmiestoimittaja Janne Koskinen on taas karkuteillä. Vinkit joutilaaseen kesänviettoon ovat kuitenkin ilmestyneet esimiehen pöydälle.

Radion klassiset äänet

Lotta Emanuelsson.

Vaeltava kisälli

Lotta Emanuelsson valaisee kirjallisuuden vähemmän tunnettuja musiikillisia kohtaamisia. Alkaen 7.6. Yle Radio 1 lauantaisin klo 13 ja maanantaisin klo 11.

Timo Asikainen.

Musiikin voima

Suositussa Musiikin voima -sarjassa Timo Asikainen tapaa ihmisiä, joiden elämässä musiikilla on ollut erityisen voimakas merkitys. Kuuntele Yle Radio 1 perjantaisin klo 11 ja sunnuntaisin klo 13.

Klikkaa karkkia korville!

Taiteilijakohtaamisia