Hyppää pääsisältöön

Uusimmat sisällöt - Blogit

 • Aix en Provencen musiikkijuhla 2015

  Hirviöistä, sponsoreista, orkestereiden muuttuvasta toimenkuvasta

  Risto Nieminen näki Jonathan Doven Hirviön labyrintissa.

  Puolentoista tunnin mittainen nykymusiikkiteos saa prime time -ensiesityksensä peräkkäisillä viikoilla Berliinin filharmoniassa, Lontoon Barbicanissa ja Aix-en-Provencen oopperafestivaalilla Simon Rattlen johdolla. Epätodennäköistä mutta totta. Kyseessä on englantilaisen Jonathan Doven The Monster in the Maze, Hirviö labyrintissa, Risto Nieminen kirjoittaa blogissaan.

 • Basso Mika Kares Sarastrona ja sopraano Anna Siminska Yön kuningattarena Kölnin oopperatalon produktiossa 2014.

  Mutkan kautta takaisin Saksaan

  Vuonna 2005 aloitin kansainvälisen urani Badenin valtionteatterissa, Saksassa. Syksyllä 2010 irtisanouduin samaisen teatterin solistikunnasta ja aloitin työni freelancerina eli vapaana taiteilijana. Freelancerin uraani on ehtinyt kulua lähes viisi vuotta ennen kuin Saksan markkinat avautuivat minulle merkittävässä määrin uudelleen.

 • Helsinginkadun Filharmonikot

  Suomessa arvostetaan ammattilaista, Ruotsissa mennään let & lagom

  Suomessa sanalla amatööri on aivan turhan kielteinen sivumaku, vaikka amatöörit eli harrastajat omistautuvat asialleen koko sydämestään. Helsinginkadun Filharmonikoiden soitossa kaikuu todellinen rakkaus musiikkiin. Tässä orkesterissa soittavat sekä amatöörit että ammattilaiset sulassa sovussa.

 • Töölönlahti Linnunlaulun suuntaan.

  Jotain mätää Töölönlahdella

  Olen pyörinyt koko syksyn Töölönlahden tienoilla, niin sisä- kuin ulkotiloissa. Näissä maisemissa ei voi välttyä kulttuurilta, kun pyöräilee yli Kansalaistorin keskustan ja Töölön välillä. Töölönlahdelta kaikuvat kuuloelämykset ovat olleet syyskauden upeaa sadonkorjuuta, mutta visuaalisessa puolessa joku mättää, ainakin minun silmissäni, kirjoittaa Paula Nurmentaus blogissaan.