Hyppää pääsisältöön

Uusimmat sisällöt - Klassinen

 • Eve Hietamies ja Laila Hirvisaari

  Eve Hietamies ja Laila Hirvisaari surevat Mannerheimin traagista kohtaloa

  Laila Hirvisaari ja Eve Hietamies kirjoittivat libreton.

  Äiti ja tytär, kirjailijat Laila Hirvisaari ja Eve Hietamies kirjoittivat Ilmajoen Musiikkijuhlille libreton Mannerheimista. Ooppera kertoo miehestä, jonka elämä oli täynnä suruja ja menetyksiä, ja jonka harteita painoi suuri taakka. Tuomas Kantelisen säveltämä ja Tuomas Parkkisen ohjaama kantaesitys on Ilmajoella 9. kesäkuuta. Pääroolin laulaa baritoni Waltteri Torikka.

 • Baritoni Waltteri Torikka.

  Paljonko tähteys on auttanut uraasi, baritoni Waltteri Torikka?

  Waltteri Torikalle vuosi 2017 on työntäyteinen oopperavuosi.

  Waltteri Torikalle vuosi 2017 on työntäyteinen oopperavuosi. Kesäkausi alkaa Ilmajoen musiikkijuhlilla, kun Tuomas Kantelisen säveltämä Mannerheim-ooppera saa kantaesityksensä kesäkuun 9. päivänä. Waltteri Torikka nähdään oopperassa marsalkka Mannerheimin roolissa.

 • Minna Ristamäki.

  Harmonikansoittaja Minna Ristamäki: "5-vuotiaana tein itselleni pahvista harmonikan."

  Tutustu ensimmäisen vuoden musiikinopiskelijaan Minnaan.

  Harmonikansoittoa ensimmäistä vuottaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa opiskeleva Minna Ristamäki on onnekas, sillä hän on nyt valitsemallaan tiellä: "Koko ikäni tavoitteenani on ollut tämän unelman saavuttaminen. Kun viisivuotiaasta lähtien olin sinnikkäästi harmonikansoiton kannalla, sain 6-vuotislahjaksi oikean soittimen." Minna piipahti Kantapöydän opiskelijatreffeillä 24.

 • Julia Lezhneva / Graun

  Julia Lezhnevan ääni ei lakkaa hämmästyttämästä

  Levyarvostelu

  Julia Lezhneva lauloi itsensä suomalaisten sydämiin voittamalla Mirjam Helin -kilpailun vuonna 2009. Siitä alkanut kansainvälinen ura on pitänyt hänen konserttivierailunsa harvoina, mutta onneksi tarjolle on tullut huikeita soololevyjä - ensin Rossinia, sitten Händeliä. Uuden levyn säveltäjä on tuntemattomampi, mutta silti levy on entisiäkin parempi, ja osoittaa että Lezhneva on löytänyt ainutlaatuiselle äänelleen mitä parhaimman käyttökohteen. Carl Heinrich Graunin säkenöivät, näyttävät ja huippunopeat koloratuuriaariat sujuvat Lezhnevalta kuin vettä valaen.