Kolme kovaa testaa:

Uusimmat testit

Poimintoja aiheesta Ruoka

Saunaruokaa Strömsöstä

Lyö kaksi kärpästä yhdellä iskulla – näillä ohjeilla saat sekä rentouttavat löylyt että maittavan aterian. Valitse joko makea lohinyytti tai pippurinen kaslerinyytti ja tarjoa lisukkeeksi yksinkertaista vihersalaattia, johon voit käyttää vaikkapa villiyrttejä. Saunaruokaa Strömsöstä, ole hyvä.

Julkaistu

Eroon vehnästä!

Laskemme kaloreita ja pudotamme painoa. Tiedämme terveellisestä ruokavaliosta enemmän kuin koskaan, liikumme paljon, mutta silti lihomme ja olemme sairaita. Yhdysvaltalainen sydänlääkäri William Davis osoittaa hiljattain suomennetussa Eroon vehnästä -teoksessa, että syyllinen on vehnä. Mitä sanovat suomalaiset asiantuntijat?

Julkaistu

Kuluttajat kysyvät

Uusimmat sisällöt

 • Kahdesta kuusikulmiosta virkattu takki
  Julkaistu . Päivitetty

  Strömsö: Kahdesta kuusikulmiosta virkattu takki

  Tämä takki on sekä helppo että nopea virkata. Siitä voi tehdä minkä kokoisen tahansa niin, että se sopii nukelle, vauvalle, teini-ikäiselle tai aikuiselle, jos siitä tekee oikein ison.

 • Saunailta Strömsössä 18. kesäkuuta 2014.
  Julkaistu . Päivitetty

  Strömsön suuri saunailta2

  Juhannusviikolla saunotaan yhdessä, kun peräti kuuden tunnin mittainen suora lähetys Strömsöstä starttaa. Onnistuuko hirsisaunan rakentaminen kuudessa tunnissa? Kumpi Strömsön kokeista voittaa makkaramaaottelun - Suomen Michael Björklund vai Ruotsin Paul Svensson? Tule saunaseuraan yle.fi:hin 18. kesäkuuta klo 18.30 alkaen.

 • Julkaistu . Päivitetty

  Kuorinta-aine ja tee sitruunankuoresta Strömsön ohjeella5

  Usein sitruunasta puristetaan vain mehu ja kuori heitetään pois, vaikka suurin osa sitruunan terveyshyödyistä on juuri kuoressa. Tässä ohjeet teehen ja sitruunakuorintaan. Strömsön Alexandra pitää entisaikojen tavasta käyttää raaka-aineet mahdollisimman tarkkaan.

 • Kotiliesi, Eeva, Hopeapeili
  Julkaistu . Päivitetty

  Suomalainen naiskauneus ei kelvannut propagandakäyttöön sodan aikana1

  Suomalainen nainen on koreilematon, vaatimaton ja jalostamaton, toisin kuin ulkomaalaiset kanssasisarensa. Tämä käsitys eli vahvasti jo ennen toista maailmansotaa ilmestyneissä suomalaisissa naistenlehdissä, Kotiliedessä, Eevassa ja Hopepeilissä, ja se vahvistui entisestään sodan sytyttyä. Sota-ajan nainen ei ollut kaunis, vaan seikkailija tai kaikkensa isänmaalle uhraava perheenemäntä.

 • Julkaistu . Päivitetty

  Munien värjääminen luonnonväreillä

  Kauniit ja turvalliset värisävyt syntyvät helposti keittiöstä löytyvistä aineksista. Jos värjätyt pääsiäismunat aikoo syödä, on hyvä, että niissä ei ole turhia kemikaaleja. Hanki siis luonnonmukaisia raaka-aineita ja kokeile tänä pääsiäisenä uusia munanvärjäystapoja!

 • Strömsön ohje: hulavanteella kudottu matto
  Julkaistu . Päivitetty

  Hulavanteella kudottu matto

  Hulavannetta voi käyttää myös kangaspuina tai kudontakehyksenä. Vanne vie vain vähän tilaa, ja sitä voi säilyttää vaikkapa sängyn alla, jos työ ei tule kerralla valmiiksi. Strömsön Lee näyttää, kuinka hulavanteella syntyy pyöreä matto

 • Korjataan kännykkää
  Julkaistu . Päivitetty

  Trashlab-korjauspaja opettaa kävijät korjaamaan tavaransa itse10

  Välillä tuntuu, että laitteet hajoavat käsiin ja korjaaminen tulee kalliimmaksi kuin uuden ostaminen. Omat tavaransa voi kuitenkin oppia korjaamaan itse. Joka kuukauden ensimmäisenä tiistaina Helsingin Kaupunkiverstaalla järjestettävässä Trashlabissa kävijät pääsevät erilaisten asiantuntijoiden avulla korjaamaan omia laitteitaan, tavaroitaan ja vaatteitaan.

 • Julkaistu .

  Aiheeseen liittyvää myös osoitteessa yle.fi/olotila

  yle.fi/olotila -sivulta löydät aiempia aihealueeseen liittyviä sisältöjä.

 • Puutarhaohejlmia Ylellä keväällä ja kesällä 2014
  Julkaistu . Päivitetty

  Puutarhaohjelmia Ylen kanavilla - kevät ja kesä 201429

  Ylen kevään puutarhaohjelmissa nähdään kansainvälisten puutarhojen kauneimmat selkä muun muassa ruotsalaisen Puutarhakeskiviikon uusia jaksoja.

 • Julkaistu .

  Yleistys villasukille3

  Villasukka – tuo ihana turvavaate.

 • Julkaistu . Päivitetty

  Osallistu jo nyt aaton Kuusijuhla-lähetykseen kuvalla tai terveisillä

  Osallistu jo nyt Ylen Kuusijuhla-tv-lähetykseen kuvalla tai terveisillä – vai haluaisitko mukaan suoraan jouluaaton lähetykseen puhelimitse?

 • Julkaistu .

  Paimiolainen Katja Presnal: Kahden kulttuurin ja monen maan joulut

  Paimiosta kotoisin oleva Katja Presnal viettää joulua 2013 Linköpingissä, Ruotsissa. Maalaiskartanon joulu sekoittaa amerikkalaista ja suomalaista jouluperinnettä, ja joulun kruunaavat Suomen-sukulaiset. Aina eivät Katjan joulut ole olleet näin rauhallisia tai romanttisia.

 • Julkaistu . Päivitetty

  Tee metsäneläimille syötävä joulupuu2

  Metsäneläinten joulukuuseen voi laittaa pähkinöitä pikkuastioissa, minikokoisia kauralyhteitä, hirssin tähkiä, porkkanoita, omenoita ja itse leivottuja kookosrasvaherkkuja.

 • Julkaistu . Päivitetty

  Voiko Jyskin väitteeseen pyyhkeen Öko-Tex-merkistä luottaa?

  Nainen sai ärsytysoireita Jyskin UNA-sarjan Kronborg of Denmark -pyyhkeestä, vaikkei hän ole allerginen. Pyyhkeen pesu hajustamattomalla pesuaineella ei auttanut. Jysk vastasi naiselle, että pyyhkeille on myönnetty Oeko-Tex sertifikaatti, joten niissä ei ole mitään myrkyllisiä aineita. Nainen ei kuitenkaan löytänyt pyyhkeestään mitään mainintaa ympäristömerkistä. Hän epäilee, että Jysk käyttää Öko-Tex-merkkiä mainonnassaan väärin perustein.

 • Julkaistu . Päivitetty

  Mitä jos ...? -projekti näkee kaupunkitiloissa uudenlaista potentiaalia

  Mitä jos…? -projekti tarjoaa tapahtumia, joissa kaupunkilainen ei määrity itsestään selvästi kuluttajaksi tai palveluntarjoajaksi. "Näitä tarvitaan markkinamekanismien ehdoilla järjestettyjen tapahtumien ohelle", Mikko Kyrönviita tamperelaisesta Hukkatila ry:stä kertoo.