Poimintoja aiheesta Ruoka

Joulukakkua kahdella tavalla

Joulunaikaan ovelle voi tupsahtaa yllätysvieraita. Mitä silloin tarjolle? Vaikkapa Strömsön Paulin herkullista joulukakkua. Tässä siitä kaksi versiota, toinen makea ja toinen suolainen - molemmissa täytteenä samaa kuivahedelmäkompottia. Kakut säilyvät jääkaapissa pitkään, briekakku jopa useita viikkoja.

Julkaistu
Suklaamousse glögikastikkeen ja piparkakkumurun kera

Suklaamousse glögikastikkeen ja piparkakkumurun kera

Joulun parhaat maut samassa paketissa. Tämä on lyömätön joulujälkiruoka suklaan, glögin ja piparkakkujen ystävälle. Moussen voi tarjoilla myös sellaisenaan, mutta glögikastike tuo siihen hieman happamuutta ja piparkakut rapsakkuutta.

Julkaistu

Kuluttajat kysyvät

Uusimmat sisällöt

 • Virkattu tähti, Strömsö.
  Julkaistu . Päivitetty

  Virkattu tähti

  Virkkaa tähtiä ja tee niistä koristeköynnöksiä, yhdistä ne suuremmaksi työksi tai ripusta ne joulukuuseen sellaisinaan. Niillä voi myös koristella lahjapaketteja. Tähtiin voi mainiosti käyttää lankakerän loppuja, jotka ovat usein niin lyhyitä pätkiä, ettei niiden luulisi riittävän enää mihinkään. Useiden pienten eriväristen virkattujen tähtien ryhmä voi näyttää hyvin koristeelliselta kaikessa yksinkertaisuudessaan.

 • Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko
  Julkaistu . Päivitetty

  Normaalit ja Huikentelevaiset7

  Huikentelevaiset voi puhua kanan koipi-reisistä, vaikkei yhdelläkään kanalla koko tunnetussa maailmassa ole, tai ole koko evoluution historian aikana ikinä edes aiemmin ollut koipireittä - sen enempää kuin niillä olisi levitaation, yhtäkkia paperiseksi sammakoksi muuttumisen, silmistä metallinkin läpi porautuvien lasersäteitten ammunnan, pakonomaista ja tautotonta käkenä kukkumisen, jodlaamalla piimän kefiiriksimuuntamisen, unissasaarnaamisen, kylmälaiteasentamisen, nekromantian tai opiskelematta saavutettua, synnynnäistä ja huippuedistynyttä urkujensoiton (myös jalkio!) lahjaa.

 • Kahdesta kuusikulmiosta virkattu takki
  Julkaistu . Päivitetty

  Strömsö: Kahdesta kuusikulmiosta virkattu takki

  Tämä takki on sekä helppo että nopea virkata. Siitä voi tehdä minkä kokoisen tahansa niin, että se sopii nukelle, vauvalle, teini-ikäiselle tai aikuiselle, jos siitä tekee oikein ison.

 • Saunailta Strömsössä 18. kesäkuuta 2014.
  Julkaistu . Päivitetty

  Strömsön suuri saunailta2

  Juhannusviikolla saunotaan yhdessä, kun peräti kuuden tunnin mittainen suora lähetys Strömsöstä starttaa. Onnistuuko hirsisaunan rakentaminen kuudessa tunnissa? Kumpi Strömsön kokeista voittaa makkaramaaottelun - Suomen Michael Björklund vai Ruotsin Paul Svensson? Tule saunaseuraan yle.fi:hin 18. kesäkuuta klo 18.30 alkaen.

 • Julkaistu . Päivitetty

  Kuorinta-aine ja tee sitruunankuoresta Strömsön ohjeella5

  Usein sitruunasta puristetaan vain mehu ja kuori heitetään pois, vaikka suurin osa sitruunan terveyshyödyistä on juuri kuoressa. Tässä ohjeet teehen ja sitruunakuorintaan. Strömsön Alexandra pitää entisaikojen tavasta käyttää raaka-aineet mahdollisimman tarkkaan.

 • Nainen ja vauva talvisodan aikana
  Julkaistu . Päivitetty

  Suomalainen naiskauneus ei kelvannut propagandakäyttöön sodan aikana1

  Suomalainen nainen on koreilematon, vaatimaton ja jalostamaton, toisin kuin ulkomaalaiset kanssasisarensa. Tämä käsitys eli vahvasti jo ennen toista maailmansotaa ilmestyneissä suomalaisissa naistenlehdissä, Kotiliedessä, Eevassa ja Hopepeilissä, ja se vahvistui entisestään sodan sytyttyä. Sota-ajan nainen ei ollut kaunis, vaan seikkailija tai kaikkensa isänmaalle uhraava perheenemäntä.

 • Julkaistu . Päivitetty

  Munien värjääminen luonnonväreillä

  Kauniit ja turvalliset värisävyt syntyvät helposti keittiöstä löytyvistä aineksista. Jos värjätyt pääsiäismunat aikoo syödä, on hyvä, että niissä ei ole turhia kemikaaleja. Hanki siis luonnonmukaisia raaka-aineita ja kokeile tänä pääsiäisenä uusia munanvärjäystapoja!

 • Strömsön ohje: hulavanteella kudottu matto
  Julkaistu . Päivitetty

  Hulavanteella kudottu matto

  Hulavannetta voi käyttää myös kangaspuina tai kudontakehyksenä. Vanne vie vain vähän tilaa, ja sitä voi säilyttää vaikkapa sängyn alla, jos työ ei tule kerralla valmiiksi. Strömsön Lee näyttää, kuinka hulavanteella syntyy pyöreä matto

 • Korjataan kännykkää
  Julkaistu . Päivitetty

  Trashlab-korjauspaja opettaa kävijät korjaamaan tavaransa itse10

  Välillä tuntuu, että laitteet hajoavat käsiin ja korjaaminen tulee kalliimmaksi kuin uuden ostaminen. Omat tavaransa voi kuitenkin oppia korjaamaan itse. Joka kuukauden ensimmäisenä tiistaina Helsingin Kaupunkiverstaalla järjestettävässä Trashlabissa kävijät pääsevät erilaisten asiantuntijoiden avulla korjaamaan omia laitteitaan, tavaroitaan ja vaatteitaan.

 • Julkaistu .

  Aiheeseen liittyvää myös osoitteessa yle.fi/olotila

  yle.fi/olotila -sivulta löydät aiempia aihealueeseen liittyviä sisältöjä.

 • Puutarhaohejlmia Ylellä keväällä ja kesällä 2014
  Julkaistu . Päivitetty

  Puutarhaohjelmia Ylen kanavilla - kevät ja kesä 201429

  Ylen kevään puutarhaohjelmissa nähdään kansainvälisten puutarhojen kauneimmat selkä muun muassa ruotsalaisen Puutarhakeskiviikon uusia jaksoja.

 • Julkaistu .

  Yleistys villasukille3

  Villasukka – tuo ihana turvavaate.

 • Julkaistu . Päivitetty

  Osallistu jo nyt aaton Kuusijuhla-lähetykseen kuvalla tai terveisillä

  Osallistu jo nyt Ylen Kuusijuhla-tv-lähetykseen kuvalla tai terveisillä – vai haluaisitko mukaan suoraan jouluaaton lähetykseen puhelimitse?

 • Julkaistu .

  Paimiolainen Katja Presnal: Kahden kulttuurin ja monen maan joulut

  Paimiosta kotoisin oleva Katja Presnal viettää joulua 2013 Linköpingissä, Ruotsissa. Maalaiskartanon joulu sekoittaa amerikkalaista ja suomalaista jouluperinnettä, ja joulun kruunaavat Suomen-sukulaiset. Aina eivät Katjan joulut ole olleet näin rauhallisia tai romanttisia.

 • Julkaistu . Päivitetty

  Tee metsäneläimille syötävä joulupuu3

  Metsäneläinten joulukuuseen voi laittaa pähkinöitä pikkuastioissa, minikokoisia kauralyhteitä, hirssin tähkiä, porkkanoita, omenoita ja itse leivottuja kookosrasvaherkkuja.