Hyppää pääsisältöön

Taidetta, huipputeknologiaa, erotiikkaa, fetisismiä - Pariisin hautausmaat tarjoavat yllättäviä nähtävyyksiä

Pariisin haustamaat ovat kiehtovia paikkoja

Père Lachaisen hautausmaa on suosittu turistikohde. Lähes kolme miljoonaa kävijää vierailee vuosittain Pariisin kuuluisimmalla hautausmaalla. Ihmiset käyvät Père Lachaisella kunnioittamassa sukuhautojaan tai tekemässä pyhiinvaelluksia julkkishaudoille. Joskus he tekevät myös todella omituisia asioita.

Guy Ribes väärensi Chagalleja ja Picassoja - ja eli kuin miljonääri

Mestariväärentäjä harhautti taidemaailmaa vuosikymmeniä

Yli kolmenkymmenen vuoden ajan ranskalainen Guy Ribes nöyryytti taidemaailmaa. Hän on maalannut tuhansia tauluja, jotka hän allekirjoitti Van Goghin, Renoirin, Matissen, Chagallin, Picasson, Modiglianin ja Dalin nimiin. Parhaimmatkin asiantuntijat ovat erehtyneet pitämään hänen tauluväärennöksiään aitoina. Ribesin tauluja löytyy tänäkin päivänä vielä joissakin museoissa ja yksityiskokoelmissa.

Naiset, jotka ajattelevat naisten parasta

Naisasialiitto Unionin Katju Aro ja olennainen feminismistä

Feminismiä kritisoivien naisten haastattelu KulttuuriCocktailissa herätti taannoin kiivasta keskustelua. Haastateltavat mainitsivat yhdeksi radikaaliksi feministiseksi toimijaksi Naisasialiitto Unionin. Miltä antifeministinen keskustelu vaikuttaa Naisasialiitto Unionin puheenjohtaja Katju Aron mielestä? Millaisia väärinkäsityksiä feminismiin liittyy?

Kun kolttavanhus itki – kuvareportaasi Sevettijärven seuduilta

Kuvaretki kolttasaamelaisten maille

Minun ei pitänyt tehdä tätä artikkelia. Lähdin Norjan rajan tuntumaan selvittämään alueella asuneen taiteilija Rut Brykin taustoja. Tiesin, että viivyn koltta-alueilla vain pari päivää, ja valtaosa ajasta menee muuhun kuin paikallisen kulttuurin havainnointiin. Istuin kymmenisen tuntia autossa ja otin kuvia paikoissa, joissa majoittajani kävi.

Saara Aalto: Kova harjoittelu on suomalaiselle naisartistille synti

Saara Aalto: olen joutunut salaamaan, kuinka paljon treenaan

Ahkeruutta on 99-vuotiaassa Suomessa perinteisesti pidetty hyveenä. Ellet tee työtä, et ole maininnan arvoinen ja vasta, kun paiskit niitä oikein kunnolla, olet kunnon kansalainen. Mutta entä jos satutkin olemaan kevyen musiikin laulaja, joka vuosikausia treenaat tuntitolkulla ollaksesi työssäsi niin hyvä, että sinua verrataan jo Lady Gagaan ja Celine Dioniin? Erityisesti naisartistille ahkeruus on synti, sanoo The X-Factor semifinalisti Saara Aalto.

Paholaisen musiikkia - aikkiisum nesialohaP

Väärinpäin kuunneltuja biisejä

Väärinpäin kuunnellun rockmusiikin aiheuttama paniikki alkoi 1980-luvun Yhdysvalloissa, kun kristilliset tahot nostivat asian esiin muutaman evankelistan avustuksella. Monien tunnettujen rock-yhtyeiden levyttämistä esityksistä löydettiin hätkähdyttäviä ja pelottavia viestejä: here´s to my sweet satan!

Uusimmat sisällöt - Kulttuuricocktail

 • Riina Katajavuori: Ajankohtainen homekakku

  Nikolai Gogol avaa monikulttuurisen Euroopan tarinaa.

  Nikolai Gogolin nuoruudentyö, pienoisromaani Taras Bulba, avaa monikulttuurisen Euroopan tarinaa. Yle Radio 1:n Kultakuume-ohjelman kolumnistina vuoden vaihteessa aloittanut kirjailija Riina Katajavuori vanhojen kirjojen ja viisauksien äärellä.

 • Sota kosketti kaikkia

  Sota kosketti kaikkia

  Sota leimasi jokapäiväistä elämää rintamilla ja kotirintamalla, se vaikutti jokapäiväiseen kanssakäymiseen, lehtikirjoitteluun, kirjallisuuteen, musiikkiin ja elokuviin. Tärkeässä osassa oli myös sotapropaganda, kansakunnan mielialoihin vaikuttaminen.

 • Vuoden levy 2016 - äänestä yleisön suosikki!

  Äänestysaika 23.1.2017 asti. Julkistus Kantapöydässä 25.1.

  Mikä näistä viidestä Yleisradion musiikkitoimittajien valitsemasta ehdokkaasta on Vuoden klassinen levy 2016? Yleisradion Vuoden levy 2016 julkistetaan Kantapöydän suorassa lähetyksessä Musiikkitalon kahvilassa keskiviikkona 25.1.2017 alkaen klo 14. Samalla julkistetaan myös yleisön suosikki. Äänestysaikaa on maanantaihin 23.1.2017 asti.