Hyppää pääsisältöön

Kerro, mikä elokuva ansaitsisi jatko-osan!

Kuka keksii parhaan elokuvan jatko-osan?

Elokuvien jatko-osat tarjoavat aika harvoin varsinaisia yllätyksiä tai todellisia oivalluksia. Tänä vuonna nähdään kuitenkin kaksi kiinnostavaa jatko-osaa, kun Trainspotting ja Blade Runner palaavat. Samalla KulttuuriCocktail julistaa kilpailun puuttuvien jatko-osien keksimiseksi.

"Tunteiden kuningas" – Knausgårdin 25 havaintoa Hitleristä

Norjalaiskirjailija Knausgårdin 25 havaintoa Hitleristä.

Norjalainen kirjailija Karl Ove Knausgård tunnetaan pohjoismaisen elämäntavan läpivalaisijana. Taisteluni-romaaninsa viimeisessä osassa hän kuitenkin tarkentaa katseensa monen sadan sivun ajaksi Adolf Hitleriin. Hän löytää miehen, joka kasvaa täydellisestä luuserista koko kansakunnan tunteiden kuninkaaksi.

Saara Aalto: Kova harjoittelu on suomalaiselle naisartistille synti

Saara Aalto: olen joutunut salaamaan, kuinka paljon treenaan

Ahkeruutta on 99-vuotiaassa Suomessa perinteisesti pidetty hyveenä. Ellet tee työtä, et ole maininnan arvoinen ja vasta, kun paiskit niitä oikein kunnolla, olet kunnon kansalainen. Mutta entä jos satutkin olemaan kevyen musiikin laulaja, joka vuosikausia treenaat tuntitolkulla ollaksesi työssäsi niin hyvä, että sinua verrataan jo Lady Gagaan ja Celine Dioniin? Erityisesti naisartistille ahkeruus on synti, sanoo The X-Factor semifinalisti Saara Aalto.

Paholaisen musiikkia - aikkiisum nesialohaP

Väärinpäin kuunneltuja biisejä

Väärinpäin kuunnellun rockmusiikin aiheuttama paniikki alkoi 1980-luvun Yhdysvalloissa, kun kristilliset tahot nostivat asian esiin muutaman evankelistan avustuksella. Monien tunnettujen rock-yhtyeiden levyttämistä esityksistä löydettiin hätkähdyttäviä ja pelottavia viestejä: here´s to my sweet satan!

Uusimmat sisällöt - Kulttuuricocktail