Hyppää pääsisältöön

Pihillä autolla voi säästää tonnin – vuosittain

Vaihto vähäpäästöisempään pienentää käyttökuluja tuntuvasti.

Päästöloikka uudempaan, vähäpäästöiseen autoon voi tuoda ison säästön käyttökuluissa. Laskimme kuinka paljon tammelalainen Menna Rantala säästäisi, jos hän vaihtaisi kahtakin hevosta vetävän vanhan kaaransa uuteen pienikulutuksiseen autoon.

Sekä Sonera että Elisa mainostavat nopeinta 4G-verkkoa – miten se on mahdollista?

Yhtä ainoaa kaikille nopeinta operaattoria ei ole.

Isojen operaattoreiden nopeuskisa hämmentää kuluttajaa: Sekä Sonera että Elisa väittävät, että juuri heidän 4G-verkkonsa on nopein. Asiantuntija näkee puutteita mittauksissa, joihin mainonta perustuu. Itselleen nopeimman operaattorin voi selvittää vain käyttäjä itse. Elisa vakuuttaa, että heidän 4G verkkonsa on nopein: keskimääräinen latausnopeus 37 megabittiä sekunnissa.

Taivaallisia makuja ja hapankaalin vivahteita – luonnonviini yllättää ammattilaisenkin

Trendikäs alkuviini tavoittelee viinin aitoa makua.

Luonnonviinit todella jakavat mielipiteitä: Jotkut sanovat, että niissä on taivaallinen maku, toisten mielestä ne haisevat lehmän lannalle. Luonnonviinit myös sekoittuvat ihmisten mielissä luomuviineihin. Mitä nämä viinit oikein ovat? Luonnonviinit, joita kutsutaan myös alkuviineiksi, valmistetaan luonnonmukaisin menetelmin ilman synteettisiä kemikaaleja.

"Ilmainen luksusloma" Turkissa - liian hyvää ollakseen totta?

Asiakaspalvelusta vastaavat fiktiiviset henkilöt.

Aikakauslehtien välistä on tipahdellut jo muutaman vuoden ajan ruskeita kuoria, joissa tarjotaan viikon kiertomatkaa Turkin Kappadokiaan ja sen päälle vielä ilmaista viikkoa Turkin rannikolla. Halpa hinta on todellisuudessa vain pesämuna, jonka asiakas maksaa päästäkseen matkaan. Asiakaspalvelussa toimittaja Liisa Vihmanen kohtasi satuolentoja.

Kauppa kerää kanta-asiakkaansa ostoksista pikkutarkkaa tietoa – vastineeksi luvassa uusia palveluja

Tiedonkeruun pelisäännöt eivät kuluttajalle selvät.

Kun ruokakaupan asiakasdata paisuu ja tarkentuu, pitäisi asiakkaan myös tietää, mihin tietoja käytetään. S-ryhmä myöntää, että siirtyminen asiakasomistajien tarkkojen ostotietojen tallentamiseen meni alkumetreillä pieleen. Tiedonkeruun – tai se rajoittamisen – pelisäännöt eivät kuluttajalle ole selvät.

Miksi Sanoma vaihtaa laittomasti tilaajalahjat toisiin?

Mainostetun kylkiäisen tilalle ei ole pakko hyväksyä toista.

Katsojamme oli tilannut Suuri Käsityö -lehden, jonka tilauksen lisälahjana luvattiin kirja. Postista tuli kuitenkin aivan toinen kirja, jota katsojamme ei halunnut. Kuluttajansuojalain mukaan kuluttajan ei ole pakko hyväksyä toista tuotetta mainostetun kylkiäisen tilalle.

Kolme kovaa testaa

Näin teet!

Valheenpaljastaja

Kuka perkaisi valeuutiset verkosta?

Valeuutisongelman ratkaisuun on keinoja, mutta onko halua?

Valeuutisista ja niiden vaikutuksesta yhteiskuntaan on Yhdysvaltain presidentinvaalien jälkeen väitelty enemmän kuin koskaan. Tekoja feikkiuutisten pysäyttämiseksi ovat lupailleet niin Facebook kuin Googlekin, mutta onko puheissa konkretiaa? Yhdysvalloissa äänestettiin uudesta presidentistä, ja sen jälkeen keskustelu internetin misinformaatiosta on ollut kiivaampaa kuin koskaan ennen.

Viisi viraalia vaalifeikkiä Yhdysvalloista

Tunnistitko feikit USA:n vaalien aikana?

Yhdysvaltain presidentinvaali oli feikkitehtailijoiden unelma: kahtiajakautunut maa ja sen polarisoitunut politiikka ovat omiaan synnyttämään vahvasti omaan asiaansa uskovia leirejä. Näitä kuplia on helppo huijata.

Lapsiystävälliset ravintolat kartalla: asenne ja ruoka ratkaisee

Ratsasimme #perherafla-kartalla kehutun ravintolan.

Kuningaskuluttaja ja Marja Hintikka Live ovat etsineet yhdessä yleisön kanssa lapsiystävällisiä ravintoloita. Yhteistyössä toteutetusta #perherafla-kartasta selviää, että vaikka tiloihin tai näkymiin ei pystyisi vaikuttamaan, ravintola pääsee pitkälle jo nopean palvelun, hyvän ruuan ja oikean asenteen avulla.

Testaa medialukutaitosi uutisvisassa

Läpäisivätkö nämä viraaliuutiset sinunkin suojauksesi?

Oi internet! Pullollaan tietoa - ja niin paljon vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Verkon uutisvirrassa on joskus vaikeaa pitää pää kylmänä. Testaa oman medialukutaitosi tila Valheenpaljastajan uutisvisassa.

Kuningaskuluttaja Areenassa

Lue lisää:

Kuningaskuluttaja 1.12. Areenassa

Katoaako käteinen raha, kun maksutavat muuttuvat ja niitä tulee lisää? Kolme Kovaa testaa terassilämmittimiä.

Ohjelma on tauolla.

Kuningaskuluttaja Facebookissa ja Twitterissä