Hakkerit vievät jättimäisiä määriä luottokorttitietoja

Kuluttajan ei kuitenkaan kannata pelätä hakkeria. Kortin haltija ei lähtökohtaisesti joudu vastuuseen vahingosta, jos hakkeri vie korttitiedot ja onnistuu hyödyntämään niitä. Luottokorttilaskuja pitää kuitenkin seurata ja ilmoittaa viivyttelemättä epäilyttävistä tapahtumista.

Julkaistu , päivitetty

Kuningaskuluttaja to 2.10. klo 20 TV1

Konetiskiaine on yksi kodin voimakkaimmista puhdistuskemikaaleista. Miten löytää mahdollisimman ympäristöystävällinen vaihtoehto? – Katja Solla ottaa selvää.

Päivän sanomalehdet on mahdollista lukea myös sähköisinä versioina. Kolme kovaa testaa Janne Junttilan johdolla, miltä tuntuu nauttia päivän uutisannos tablettisovellusten avulla.

Auto ajaa alas mäkeä

Miksi autovakuutuksen hinta ei ole sama, mitä netissä tarjottiin?

POP Vakuutukselle siirtyvä mies kauhistui netin kautta tilatun liikennevakuutuksen loppuhintaa. Tilattaessa vakuutuksen laskelmassa hinta oli 490 €. Lopullinen lasku olikin melkein satasen enemmän. Mies oli verkon laskurissa ilmoittanut vakuutusbonuksen olevan 60 prosenttia, mutta epäilee, että hänelle tehty laskelma oli laskettu 70 prosentin alennuksilla.

Julkaistu , päivitetty
Mies katsoo Eurosportilta pyöräilyä

Miten Eurosportiin saa yhteyden?

Eurosport-kanavaa katsova mies oli matkalla Hollannissa, jossa peliselostukset olivat vain englanniksi tai hollanniksi. Hän olisi halunnut soittaa Eurosportiin Suomessa kysyäkseen asiasta, mutta ei löytänyt mistään kanavan yhteystietoja.

Julkaistu , päivitetty
Pins-kortti maksulaitteessa

Leviääkö Siwalle annettu tieto Pinsin kautta?

Katsojamme kysyy Siwoissa käytettävän Pins-järjestelmän tietoturvasta. Uusi Pins-etukorttijärjestelmä on kansainvälinen. Onko riskinä että esimerkiksi Siwalle annetut tiedot leviävät kaikkiin kumppunuusyrityksiin ympäri maailman?

Julkaistu , päivitetty

Kolme kovaa testaa:

Sämpyläjauhotesti: Lopputuloksena neljä erilaista sämpylää4

Kolme kovaa testasi reilu vuosi sitten vehnäjauhoja ja yllätys oli suuri kun virolaiset jauhot veivät voiton. Sämpylöiden tekemiseen tarvitaan kuitenkin aivan oma jauhoseoksensa. Tällä kertaa testiin valikoituivat Myllyn Parhaan sämpyläjauhoseos, Lidlin oman merkin Bake Dreamsin sämpyläjauhot, Myllärin sämpyläjauhot sekä Sunnuntain rouheinen sämpyläjauho. Testin tuloksena syntyi neljä aivan erilaista sämpylää.

Julkaistu
Ipad kouolussa

Sovelluksia opiskelijalle - 8 tapaa opintojen tehostamiseen 7

Suomalaistenkin koulujen digitaalisuus kasvaa koko ajan. Osa tänä syksynä lukion aloittaneista velvoitetaan jo hankkimaan oma kannettava tietokone, sillä he suorittavat sähköisen ylioppilaskokeen. Moni on tablettia tai älypuhelinta käyttänyt jo pitkään. Niistä voi saada paljon apua opiskeluun oikeiden sovellusten avulla.

Julkaistu
Tyttö lukee kirjastossa

Vauhtia lukunopeuteen - kolme sovellusta tiedon ahmintaan 3

Eikö ihmisillä ole enää aikaa lukemiseen vai pitääkö kaikesta muuten vain tehdä suoritus? Suorituskeskeisille on nykyään tarjolla monenlaisia lukemisnopeutta kiihdyttäviä sovelluksia. Kyse on tiedon ahmimisesta, ei lukunautinnosta.

Julkaistu , päivitetty
Eri kielillä kiitos liitutaudulla

Kieli kääntyy sovelluksen avulla - neljä kielenkääntäjää 1

Matkapuhelimeen ladattavat kielenkääntäjät voivat osoittautua käytännöllisiksi. Kielenkääntäjinä toimivien sovellusten ongelmana on se, että niitä harva arvostaa niin, että haluaa niistä maksaa. Onko sovelluksissa eroa?

Julkaistu , päivitetty

Kuningaskuluttaja Areenassa

Uusin Kuningaskuluttaja-ohjelma

Maksukorttipetosten määrä kasvaa hurjaa vauhtia. Epäilyttäviä korttiostoksia kytätäänkin verkossa vuorokauden ympäri. Oikeassa maailmassa kortin kanssa hutilointi voi tulla kalliiksi.

Kolmen kovan jauhopeukalon testissä sämpyläjauhot.

Toimittajina Lauri Miettinen ja Salla Hekkala.

Tarkista kosmetiikkasi pakkausmerkinnät

Kosmetiikallakin on viimeinen käyttöpäivä7

Monilla lojuu kylppärin kaapeissa unohdettuja purnukoita, joiden pakkausmerkinnät ovat kuluneet näkymättömiin aika päiviä sitten. Se, että esimerkiksi voide näyttää vielä ihan kelvolta ei kuitenkaan tarkoita, että se olisi enää käyttökelpoista. Pakkausmerkintöjä kannattaa pitää silmällä.

Julkaistu
Kuorintavoidetta kivetyksellä

Pesetkö kasvosi muovirakeilla?26

Kuorintavoide kasvoille tai vartalolle löytyy monen kylpyhuoneen kaapista. Harva tulee ajatelleeksi, että kuorintavoiteen pienet rakeet voivat olla muovia. Kosmetiikan muovirakeet ovat osa ympäristöongelmaa, jonka laajuus on vasta paljastumassa tutkijoillekin.

Julkaistu

Kuningaskuluttaja Facebookissa ja Twitterissä

Kuluttajat kysyvät