#Vaatevallankumous: Kuka teki meidän vaatteemme?

Tempaus pyrkii tekemään näkyväksi vaatteiden valmistusketjun

Perjantaina 24. huhtikuuta vietetään vaatevallankumousta bangladeshilaisen Rana Plaza -vaatetehtaan romahduksessa kuolleiden muistoksi. Vaateteollisuuden vastuullisuutta painottava tempaus pyrkii tekemään näkyväksi vaatteiden valmistusketjun sekä haastaa ihmiset kysymään omien vaatteidensa alkuperästä. Lisäksi vaateketjut haastetaan vastaamaan kysymykseen ’kuka teki minun vaatteeni’.

Julkaistu

#Vaatehaasteen tulokset: Vastaajilla yli 57 000 vaatetta

#Vaatehaaste nosti esiin muistoja ja tunteita

Kuningaskuluttajan #vaatehaaste oli yksinkertainen: laske, montako vaatetta omistat. Osallstujia oli 206 ja he omistavat yhteensä 57 402 vaatetta. Haasteeseen osallistuneet Meri ja Sami puhuvat laadun ja harkinnan puolesta.

Julkaistu

Vertailimme puhelinliittymät: Yli 25 €/kk on liikaa 8

Etsimme parhaat vaihtoehdot mega- ja peruskäyttäjälle.

Suomalaisten puhelinliittymistä yli puolet on ainakin joskus vaihdettu operaattorilta toiselle. Jos puhelinlasku kipuaa yli 25 euron kuussa, kilpailuttaminen kannattaa. Etsimme parhaat vaihtoehdot matkapuhelimen mega- ja peruskäyttäjälle.

Julkaistu
Datankäyttövaroitus saa mietteliääksi

Kännykkänetin datakatto täyttyy vaivihkaa2

Kokeilimme, paljonko sisältöä mahtuu 10 gigatavuun.

Puhelinliittymän ostaja ynnäilee epätoivoisesti montako puhelua puhuu tai tekstiviestiä lähettää kuukauden aikana. Tilanne muuttuu vieläkin kimurantimmaksi, kun kysytään mobiilidatan käytöstä. Kokeilimme, mitä kymmenen gigatavun datakaton alle mahtuu.

Julkaistu
Matkapuhelimia käsissä taivasta vasten.

Määräaikaiset puhelinliittymät katoavat - tilalle tulee muita kytkyjä7

Teleoperaattorit sitovat kuluttajia määräaikaisuuksilla

Ennen määräaikaiset puhelinliittymät aiheuttivat ongelmia. Kuningaskuluttajan operaattorivertailussa selvisi, että uusia puhelinliittymiä ei enää myydä määräaikaisina. Ei kuitenkaan auta herpaantua, vaikka oma liittymä olisi voimassa toistaiseksi. Operaattorit sitovat meitä määräaikaisuuksiin monin muin keinoin.

Julkaistu
220 Energian logo ja osoite sähkölaskussa.

Miksi 220 Energia laskuttaa sähkölaskussa maksuturvavakuutuksen?

Lähes 70 euron vakuutus oli lisätty laskuun kysymättä.

Mies oli saanut 220 Energian sähkölaskun. Laskussa oli Muut maksut -kohdassa yrityksen ”Maksuturvavakuutus”. Noin kahdeksankympin sähkölaskusta sen osuus oli liki seitsemän kymppiä. Mies ei ollut ottanut kyseistä vakuutusta, vaan se oli kysymättä lisätty sähkölaskuun. Yritys on aiemmin joutunut viranomaisten syyniin laskutusepäselvyyksien vuoksi.

Julkaistu
Grafiikka jossa mies ja tarjouslehtiä

Pitääkö mainoksessa ilmoittaa tarjousten alkamisajankohta? 4

Katsojamme sai tarjouksen, jota ei kaupasta vielä löytynyt.

Miehen postiluukusta putosi Carlson-tavaratalon mainoslehti. Lehden tarjouksissa oli päättymispäivä, mutta tarjousten alkamispäivää ei löytynyt. Kun mies meni tavarataloon noin tunnin kuluttua mainoslehden tulosta, kaupassa ei ollut mitään tietoa lehdessä ilmoitetuista tarjouksista.

Julkaistu , päivitetty
Kännykän tietoturva

4 hyvää sovellusta älypuhelimen turvaksi 4

Yksityiset tiedot voi turvata ilmaisilla sovelluksilla.

Huoli oman puhelimen yksityisyydestä on nykyisin aiheellista, kun internetin käyttö kännykällä on jokapäiväistä. Muutamalla sovelluksella on helppo turvata arkikäytön turvallisuus.

Julkaistu , päivitetty

Kuningaskuluttaja odottaa juttuvinkkiäsi

Ihmetyttääkö saamasi palvelun laatu? Eikö ostamasi tuote vastannut lupauksia? Kummastuttaako hinnoittelu? Etsimme aina juttuaiheita, jotka ovat lähellä ihmisten arkea.

Kerro meille, mistä pitäisi puhua ja mitä pitäisi tonkia.

Julkaistu , päivitetty

Kuningaskuluttaja Areenassa

Uusin Kuningaskuluttaja-ohjelma

Ovatko puhelinliittymät aina tarjouksessa? Maarit Åström-Kupsanen selvittää, miten löytää paras liittymä megakäyttäjälle ja netittömälle.
#Vaatehaaste tyhjensi kaappeja turhista vaatteista ja lupasi helpompaa arkea. Kaisu Nevasalmi summaa osallistujien kokemukset.
Liisa Vihmanen ja kolme kovaa tanssijaa testaavat sukkahousut.

Kuningaskuluttaja Facebookissa ja Twitterissä

Kuluttajat kysyvät