Nuori mies kuulokkeet päässä. Kuvamanipulaatio.

Kannattaako brändistä maksaa? - merkkituote vs halpa haastaja

Beats, Sorel ja Dressmann - haastajina halpamerkit.

Maailma on täynnä ominaisuuksiltaan ja ulkonäöltään samanlaisia tuotteita. Niiden suurimmat erot ovat hinta ja tuotemerkkiin liittyvät mielikuvat. Onko brändin ja brändituotteen laatulupaukselle katetta? Tutkimme kolme tuoteparia: Beatsin kuulokkeet, Sorelin kengät ja Dressmannin miesten boxerit sekä niiden halvemmat haastajat.

Julkaistu , päivitetty

Kun vanhuksen arki kotona ei enää suju: mistä apua ja mihin hintaan? 1

Julkinen, yksityinen ja vapaaehtoinen hoiva vertailussa.

Mari on 81-vuotias helsinkiläinen. Hän saa eläkettä 1200 euroa bruttona kuukaudessa ja asuu omistamassaan kerrostaloasunnossa. Pärjääminen kotona alkaa kuitenkin olla hankalaa, joten arkeen on saatava muutos. Marille ja kaltaisilleen apua tarjoavat kunta, yksityiset palveluntarjoajat sekä erilaiset vapaaehtoistyöhön perustuvat järjestöt. Selvitimme Marin vaihtoehtoja - ja niiden hintalappuja.

Julkaistu

Vanhus valitsee itselleen hoivaa mielikuvien varassa 1

Asiantuntijan eväitä vanhuksen hoitoa järjestävälle.

Tampereen vanhusasiamiehet Riikka Piironen ja Katri Pellinen sekä tutkija Tanja Kuronen tuntevat vanhusten arjen ja ne ongelmat, joihin eniten apua tarvitaan. Kuronen teki hoiva-arjesta väitöstutkimuksen, joka ravistaa ja pöllyttää keskustelua. Mitä eväitä asiantuntijat antavat vanhuksen hoitoa järjestäville omaisille?

Julkaistu

Polkupyöriä joihin kiinnitetty mainoksia.

Saako polkupyörään kiinnittää mainoksia? 14

Pyöräilijä ei ilahtunut mainoksesta, joka esti ajamisen.

Nainen oli jättänyt polkupyöränsä Helsingissä Pasilan asemalle työpäivän ajaksi. Kun hän palasi illalla, takapyörässä oli teekaupan mainos. Se oli kiinnitetty nippusiteellä, joten pyörällä ei voinut ajaa. Mihin mainoksia saa kiinnittää?

Julkaistu
Mies ja tietokoneruutu jossa Finnairin sivu, grafiikka

Miksi Finnair ei palvele suomalaista suomeksi? 2

Finnairin varausjärjestelmä ei tunnista asiakkaan kieltä.

Finnairin mukaan varausjärjestelmä ei tunnista asiakkaan kieltä. Varaukseen merkittävä puhelinnumero pitäisi ilmoittaa niin, että mukana on myös maakoodi. Jos kone ei pysty päättelemään kieltä, viesti lähtee aina englanniksi.

Julkaistu

Nuppineuloja kalenterissa

Googlen kalenterilla perheen arki paremmin haltuun 5

Vinkkejä sähköisen kalenterin perhejakoon.

Täydelllistä kalenteria voi olla vaikea löytää, jos perheessä on erilaisia laitteita ja ohjelmistoalustoja ja käyttötaidoiltaan erilaisia käyttäjiä. Kalenterin käyttö kuitenkin voittaa aina jääkaapin oveen liimatut lappuset. Keskeisin ilmainen kalenterivaihtoehto on Googlen kalenteri, joka taipuu myös perheen harrastusten ja aikataulujen hallintaan.

Julkaistu , päivitetty
Kuva Apple Music -palvelun etusivusta

Kokeilussa Apple Music 7

Applen uusi suoratoistopalvelu ei ole parhainta Applea

Spotifyn ja Google Play Musicin haastaja tarjoaa perheille suunnattua kimppahinnoittelua ja oikeiden ihmisten taidolla laatimia soittolistoja. Applen uusi suoratoistopalvelu ei kuitenkaan ole parhainta Applea.

Julkaistu , päivitetty
Älypuhelimen näytöllä nukkuva vauva

Älypuhelimen itkuhälyttimet testissä: kamerallisissa malleissa vielä lastentauteja 4

Kameraton Nabby voitti 3 laitteen testin.

Uuden sukupolven itkuhälyttimet toimivat mobiilisovelluksella. Kolmen laitteen testi paljasti, että kameralla varustetuissa älyhälyttimissä on vielä vielä paljon paranneltavaa. Testin voitti laitteista perinteisin: Nabbyssa ei ole kameraa ja se toimii vain yhden käyttäjän älypuhelimessa kerrallaan.

Julkaistu
Nainen tekee seisoaltaan joogaliikettä joogaverkkopalvelun kautta.

Live-tunnit toivat voiton Yoogaialle joogaverkkopalveluiden testissä

Kuukauden joogatunnit saa kahvila-aamiaisen hinnalla.

Verkkopalvelun avulla kiireinenkin voi löytää aikaa joogaharjoitukselle. Kolmen kovan testissä suomalaiset joogapalvelut Yogame ja Yoogaia sekä ruotsalainen Yogobe, joista kuukauden rajattomat joogatunnit saa kahvila-aamiaisen hinnalla.

Julkaistu
Kolme älykelloa, LG, Sony ja Motorola, allekkain ranteissa.

Älykellot eivät olleet ajan tasalla Kolmen kovan testissä

Android-kellojen akku ja Wi-Fi osoittautuivat haasteiksi.

Kuningaskuluttajan Kolme kovaa testasivat Android Wear -älykelloja, joissa on langaton Wi-Fi. Testituotteissa akku tyhjeni nopeasti ja Wi-Fi toimi sattumanvaraisesti, joten täysin valmiita tuotteita kellot eivät vielä ole.

Julkaistu

Kuningaskuluttaja odottaa juttuvinkkiäsi

Ihmetyttääkö saamasi palvelun laatu? Eikö ostamasi tuote vastannut lupauksia? Kummastuttaako hinnoittelu? Etsimme aina juttuaiheita, jotka ovat lähellä ihmisten arkea.

Kerro meille, mistä pitäisi puhua ja mitä pitäisi tonkia.

Julkaistu , päivitetty

Ilmoittaudu testaajaksi

Mukaan voi ilmoittautua myös kolmen kaverin porukalla.

Haluatko mukaan Kuningaskuluttajan tekemiseen? Tule testaajaksi. Tarvitsemme erilaisia ihmisiä ympäri Suomea auttamaan meitä tekemään entistä parempaa Kuningaskuluttajaa. Ilmoittaudu itse, tai kokoa kolmen kaverin, naapurin tai kollegan porukka ja tulkaa mukaan porukalla!

Julkaistu , päivitetty

Valheenpaljastaja: Näin tunnistat feikkiprofiilin6

Neljä yksinkertaista neuvoa Facebookiin ja Twitteriin.

Pyrkiikö epäilyttävä tyyppi kaveriksesi Facebookissa? Vaivaavatko trollit Twitterissä? Näin selvität muutamalla yksinkertaisella toimenpiteellä, onko kyseessä feikkiprofiili.

Julkaistu
Lapsi syö ravintolassa ruokaa.

Lapsiystävälliset ravintolat kartalla: asenne ja ruoka ratkaisee1

Ratsasimme #perherafla-kartalla kehutun ravintolan.

Kuningaskuluttaja ja Marja Hintikka Live ovat etsineet yhdessä yleisön kanssa lapsiystävällisiä ravintoloita. Yhteistyössä toteutetusta #perherafla-kartasta selviää, että vaikka tiloihin tai näkymiin ei pystyisi vaikuttamaan, ravintola pääsee pitkälle jo nopean palvelun, hyvän ruuan ja oikean asenteen avulla.

Julkaistu

Kommentoiduimmat jutut

Uusin Kuningaskuluttaja Areenassa

Kuningaskuluttaja 19.11. Areenassa

Mistä hoivaa ja hoitoa vanhukselle - ja mihin hintaan? Kolme kovaa testaa älypuhelimien itkuhälyttimet.

Kuningaskuluttaja to 26.11. klo 20 TV1 ja Areena
#kosmetiikkahaasteen tulokset: Salla Hekkala selvittää, minkälaisen kemikaalikuormituksen päivittäin käytetty kosmetiikka käyttäjälleen aiheuttaa? Minkälainen on lapsiystävällinen ravintola? #Perheraflassa Kaisu Nevasalmi.

Kuningaskuluttaja Facebookissa ja Twitterissä

Kuluttajat kysyvät