Näin tehdään tulliselvitys verkossa

Euroopan unionin ulkopuolelta tehdyistä verkkokauppaostoksista pitää tehdä tulliselvitys. Kun tilatun postipaketin arvo ylittää 22€ pitää maksaa arvonlisävero. Tulli-nimistä veroa aletaan kantaa, kun lähetyksen arvo ylittää 150€. Tulliselvityksen voi tehdä Tullin verkkopalvelussa. Kun verkkokauppa on EU:ssa, ei tulliselvitystä tarvita eikä lisäveroja koidu.

Julkaistu

TV:ssä tällä viikolla:

Kuningaskuluttaja to 4.9. klo 20 TV1

Kolmen kovan urheilukuuloketestin lisäksi torstaina otetaan selvää siitä, miten valita oikea hammastahna ja millaisista ainesosista hohtavaa hymyä lupaava tahna koostuu.

Verkko-ostaminen lisääntyy koko ajan. Yhä enemmän tavaroita tilataan myös esim. Yhdysvalloista ja Kiinasta. EU:n ulkopuolelta ostoksia tehdessään pitää ostajan kuitenkin huolehtia itse myös veroista. Miten tämä käytännössä tapahtuu? - sekin selviää Kuningaskuluttajassa tällä viikolla.

Milloin saa periä laskutuslisää?

Kuningaskuluttajan katsoja ihmettelee avaimiaan unohtelevilta perittäviä ovenavausmaksuja. Ovenavausmaksun voi nykyisin maksaa kortilla. Jos valitsee kortilla maksamisen sijaan kotiinlähetettävän laskun, siitä voidaan periä laskutuslisää jopa 15 euroa.

Julkaistu
S-pankin debitkortti ja S-Etukortti -hakemus

Miksi nimenmuutos S-pankin korttiin maksaa?

Nainen meni naimisiin ja vaihtoi sukunimeään. Nimen vaihduttua hän sai tilattua maksutta uudet etukortit, pankkikortit ja kirjastokortin. Kun hän oli tilaamassa S-etukorttia, johon on liitetty pankkikortti, pyydettiin häntä maksamaan nimen vaihdoksesta kymmenen euron maksu.

Julkaistu
Tele Finlandin logo myymälässä

Kuinka pian lopetettu puhelinnumero voidaan myydä eteenpäin?

Mies hankki uuden puhelinnumeron Tele Finlandilta. Pian hän alkoi saada soittoja tuntemattomista numeroista. Kävi ilmi, että numero oli ollut aiemmin erään yrityksen käytössä. Numeroa ei oltu poistettu myöskään numeropalvelusta, vaan yrityksen yhteystietoina näkyi yhä miehen hankkima puhelinnumero.

Julkaistu , päivitetty

Kuningaskuluttaja Areenassa

Uusin Kuningaskuluttaja Areenassa

Aiheina mm:

  • Virossa tehty silmäleikkaus on halvempi kuin Suomessa, mutta miten on laadun laita?
  • Näin teet suoramarkkinointikiellon
  • Kolmen kovan testissä robottiruohonleikkurit

Terveysturistiksi Viroon?

Silmien laserleikkauksissa monia erilaisia ja eri hintaisia menetelmiä2

Laserilla tehtäviä taittovirheleikkausmenetelmiä ja niiden variaatioita on useita. Yhteistä on, että leikkaus tapahtuu silmän ulointa kerrosta eli sarveiskalvoa muokkaamalla. Menetelmien välilllä on suuret hintaerot ja sen vaikuttavat mm. taittovirheen laatu ja potilaan elämäntyyli.

Julkaistu

Kommentoiduimmat jutut

Mainospostia

Näin teet suoramarkkinointikiellon 8

Jokaisella on oikeus kieltää henkilötietojensa käyttö suoramarkkinointiin. Tässä vinkkejä, miten saat hillittyä suoramarkkinointitulvaa.

Julkaistu , päivitetty

Kuningaskuluttaja Facebookissa ja Twitterissä

Kuluttajat kysyvät