Mistä auto edullisimmin viikon lomamatkalle?

Auton voi vuokrata verkosta tai toimistosta, lentoyhtiön tai matkanjärjestäjän kautta. Myös verkon eri matkailupalvelut tarjoavat autoja vuokralle. Mutta tuovatko välikädet lisää hintaa vuokraukseen? Vertailimme, mitä kautta saisi halvimmalla vuokra-auton viikon lomamatkalle Kreetan Haniaan.

Julkaistu
Tero Nylund kokoaa tietokonetta

Pelaajan kannattaa koota tietokoneensa itse26

Tietokoneella aktiivisesti pelaavan kannattaa koota koneensa itse. Tällä tavoin on mahdollista saada suorituskyvyltään tehokkaampi kone ja säästää selvää rahaa. Kuningaskuluttaja vertaili hintoja ja keräsi vinkkejä koneen kokoamisesta kiinnostuneille.

Julkaistu
Auton kojelauta

Autonvuokraajan muistilista - ymmärrä mistä maksat6

Matkat varataan yhä useammin verkon kautta. Autoja sen sijaan vuokrataan enemmän vasta matkakohteessa kuin ennakkoon verkosta tai matkatoimistovirkailijan kautta. Autonvuokrauksessa on hyvä olla kieli keskellä suuta, sillä vuokrasopimusten vieraat lyhenteet, kummalliset lisävakuutukset ja -maksut voivat yllättää. Näillä vinkeillä ymmärät, mistä maksat.

Julkaistu

Testissä edulliset alkometrit: promillelukemissa selviä eroja 4

Kuningaskuluttajan kolme kovaa ottivat selvää, voiko edullisten alkometrien mittaustuloksiin luottaa. Testin mittaustuloksissa ilmeni reiluja heittoja. Testin kallein alkometri näytti promillet systemaattisesti alakanttiin.

Julkaistu , päivitetty

Vinkkejä matkalle ja lomailijalle

Valuuttaa

Älä jätä matkavaluutan vaihtoa lentokentälle 5

Monen lomamatka vie euromaiden ulkopuolelle. Kortilla on usein turvallisempi maksaa ulkomailla, mutta käteistäkin tarvitaan. Kortti ei vieläkään kelpaa joka taksissa tai kahvilassa. Selvitimme, mitä ulkomaan raha maksaa. Käteisen vaihtoa ei kannata jättää lentokentälle.

Julkaistu , päivitetty
Matkustajia odottamassa lentokentällä, lattialla kaksi ihmistä nukkuu.

Lentoyhtiöt väistelevät myöhästymisten vakiokorvauksia 15

Lentomatkustajalla voi olla oikeus jopa 600 euron ns. vakiokorvaukseen, jos lento menee pahasti pitkäksi. Usein korvauksen saa vain asiakas, joka osaa sitä tiukasti vaatia. Lentoyhtiöiden perustelut korvauksen eväämiseen eivät aina ole päteviä. Kiistat viivästyskorvauksista työllistävät Kuluttajariitalautakuntaa.

Julkaistu , päivitetty
Villivihanneksia paperipussissa

Hortoile luonnosta lähiruokaa ilmaiseksi

Marjastajien ja sienestäjien lisäksi luonnossa tapaa yhä enemmän hortoilijoita. Varsinkin pääkaupunkiseudulla villivihanneskurssit vetävät väkeä.

Julkaistu , päivitetty
Eri kielillä kiitos liitutaudulla

Kieli kääntyy sovelluksen avulla - neljä kielenkääntäjää 1

Matkapuhelin on ulkomaillakin yleensä mukana, joten niihin ladattavat kielenkääntäjät voivat osoittautua käytännöllisiksi. Kielenkääntäjinä toimivien sovellusten ongelmana on se, että niitä harva arvostaa niin, että haluaa niistä maksaa. Onko sovelluksissa eroa?

Julkaistu , päivitetty

Ota kesämusa haltuun - vinkkejä Spotifyn käyttäjille1

Spotify on Suomessa suosituin musiikin suoratoistopalvelu, josta kesälaitumilla olevat ihmiset hakevat taustaa, inspiraatiota ja ajanvietettä kesän hetkiin. Palvelu on suosittu, mutta monet käyttävät sitä vain päällipuolisesti. Tosiasiassa ruotsalaiset ovat koonneet palveluun runsaasti toimintoja, joista on huvia ja hyötyä. Tässä muutama vinkki, miten Spotifysta saa kaiken irti.

Julkaistu
Matkapuhelin on nuorisollakin kovassa käytössä.

Roaming-hinnat laskevat EU-alueella – nettiin puolet halvemmalla kuin ennen

Matkapuhelimien verkkovierailumaksut laskevat heinäkuussa, kun viranomaisten määrittelemät enimmäishinnat EU:n alueella tulevat käyttöön. Datan käyttö matkapuhelimella tai tabletilla on heinäkuusta lähtien jopa puolet halvempaa kuin ennen. Puheluiden soittaminen ja vastaanottaminen halpenee muutamalla sentillä minuutilta.

Julkaistu

Kommentoiduimmat jutut

Kuningaskuluttaja tarjoaa uusia kuluttaja-aiheita verkossa läpi kesän. TV-ohjelma palaa ruutuun 28.8.

Kuluttajat kysyvät