Pesetkö kasvosi muovirakeilla?25

Kuorintavoide kasvoille tai vartalolle löytyy monen kylpyhuoneen kaapista. Harva tulee ajatelleeksi, että kuorintavoiteen pienet rakeet voivat olla muovia. Kosmetiikan muovirakeet ovat osa ympäristöongelmaa, jonka laajuus on vasta paljastumassa tutkijoillekin.

Julkaistu

Putkiremontti on omaa kylppäriä isompi juttu 1

Asunnon omistajalle putkiremontista tulee ensimmäiseksi mieleen irti revitty WC-pytty ja sotkuiseksi rakennustyömaaksi muuttunut oma koti. Kun tiedossa on vain rahanmenoa ja epämukavuutta, herääkin kysymys, onko lopputulos kaiken vaivan ja taloudellisten uhrausten arvoinen. Putkiremontissa on kuitenkin kysymys omaa kylpyhuonetta ja keittiötä isommasta kokonaisuudesta.

Julkaistu , päivitetty

Putkiremontin hinta määräytyy jo suunnitteluvaiheessa

Putkiremontin tarpeiden selvittämisessä ja suunnittelussa ei kannata säästellä. Ammattitaitoisten suunnittelijoiden ja muiden asiantuntijoiden löytämiseen kannattaa panostaa. Puutteelliset ja pihistellen tehdyt suunnitelmat kostautuvat rakentamisvaiheessa kun joudutaan maksamaan erikseen lisätöistä. Tällöin putkiremontin kokonaishinta voi nousta huomattavastikin.

Julkaistu , päivitetty

Kuningaskuluttaja to 25.9. klo 20 TV1

Maksukorttipetosten määrä kasvaa hurjaa vauhtia. Epäilyttäviä korttiostoksia kytätäänkin verkossa vuorokauden ympäri. Oikeassa maailmassa kortin kanssa hutilointi voi tulla kalliiksi.

Kolmen kovan jauhopeukalon testissä sämpyläjauhot.

Toimittajina Lauri Miettinen ja Salla Hekkala.

Kiukaan luukku ja puita

Eikö puukiukaan pitäisi kestää pidempään kuin kaksi vuotta?

Naiskatsojamme kertoo, että pihasaunaan hankitun Vuolux Kairo 15 -puukiukaan tulipesän takaseinä oli kulunut puhki kahden vuoden käytön jälkeen. Naisen mukaan saunaa on lämmitetty kaksi kertaa viikossa. Kiukaan takuuaika on vain vuoden.

Julkaistu , päivitetty
Kaasupullo. Yleisön kuva.

Miksi kaasupulloa ei oteta vastaan?

Mies osti Tarjoustalosta komposiittikaasupullon, jonka piti olla panttipullo. Parin vuoden jälkeen pulloa ei kuitenkaan enää voinut vaihtaa uuteen kaasupulloon, sillä Tarjoustalo oli vaihtanut kaasupullojen toimittajan. Katsoja oli yhteydessä myymälään, pullon ruotsalaisvalmistajaan ja suomalaisedustajaan Woikoskeen. Kukaan ei halunnut vaihtaa pulloa uuteen tai korvata kallista panttia. Miksi kaasupulloa ei oteta vastaan?

Julkaistu , päivitetty
Dr. Oetker vanilja-aromi.

Miksi Dr. Oetker vanilja-aromissa on etanolia?

Mieskatsojamme osti Dr Oetker vanilja-aromia ja tutki tuotteen ainesosia. Hän huomasi, että vanilja-aromi sisältää etanolia. Etanoli on alkoholi, jota käytetään myös yleisesti alkoholijuomissa.

Julkaistu , päivitetty
Kolme numeroa Helsingin Sanomia nipussa.

Miksi Hesarin viikonloppujakelusta jäävät tilaajat maksavat saman hinnan?

Hesarin viikonloppujakelu loppui osassa Pohjois-Suomea ja Pohjanmaata syyskuussa, tuon alueen tilaajat saavat viikonlopun lehtensä vasta seuraavalla viikolla. Nainen vaati alennusta lehden tilaamisesta, mutta hänelle korvattiin vain yhden kuukauden Hesarit.

Julkaistu , päivitetty

Applikaatioita oppimisen avuksi

Ipad kouolussa

Sovelluksia opiskelijalle - 8 tapaa opintojen tehostamiseen 6

Suomalaistenkin koulujen digitaalisuus kasvaa koko ajan. Osa tänä syksynä lukion aloittaneista velvoitetaan jo hankkimaan oma kannettava tietokone, sillä he suorittavat sähköisen ylioppilaskokeen. Moni on tablettia tai älypuhelinta käyttänyt jo pitkään. Niistä voi saada paljon apua opiskeluun oikeiden sovellusten avulla.

Julkaistu
Tyttö lukee kirjastossa

Vauhtia lukunopeuteen - kolme sovellusta tiedon ahmintaan 2

Eikö ihmisillä ole enää aikaa lukemiseen vai pitääkö kaikesta muuten vain tehdä suoritus? Suorituskeskeisille on nykyään tarjolla monenlaisia lukemisnopeutta kiihdyttäviä sovelluksia. Kyse on tiedon ahmimisesta, ei lukunautinnosta.

Julkaistu , päivitetty
Eri kielillä kiitos liitutaudulla

Kieli kääntyy sovelluksen avulla - neljä kielenkääntäjää 1

Matkapuhelimeen ladattavat kielenkääntäjät voivat osoittautua käytännöllisiksi. Kielenkääntäjinä toimivien sovellusten ongelmana on se, että niitä harva arvostaa niin, että haluaa niistä maksaa. Onko sovelluksissa eroa?

Julkaistu , päivitetty

Kuningaskuluttaja Areenassa

Lenkille!

Kuningaskuluttaja Facebookissa ja Twitterissä

Kuluttajat kysyvät