Nainen laputtaa arvoesineitä

Testamentilla vältät perintöriitoja ja veroja

Testamentin teko on ainoa tapa kertoa viimeinen tahtonsa.

Perintö aiheuttaa monesti perintöveroja ja ikäviä riitoja. Ne voi välttää tekemällä testamentin. Jos testamenttia ei tee, omaisuus jaetaan perintökaaren mukaan eli lähimpien sukulaisten kesken. Toki, jos perittävä on tyytyväinen siihen miten laki perinnön jakaa, tai omaisuutta ei juuri ole, testamenttia ei tarvita. Jos kuitenkin haluaa vaikuttaa siihen kuka saa ja mitä, testamentti on ainoa oikea tapa kertoa tämä tahto.

Julkaistu

Eläinlääkärien hinnoissa isoja eroja 5

Kuningaskuluttaja vertaili noin 50 eläinlääkärin toimenpiteiden hintoja ympäri maata. Tarkasteluun otettiin tavallisimpia lemmikeille tehtäviä toimenpiteitä: kissan kolmoisrokotus + rabies, koiran nelosrokotus + rabies, kissan ja koiran kastraatio ja sterilisaatio sekä hammaskiven poisto.

Julkaistu

Huolestuttaako alumiini? Älä katso vain kainaloon 2

Asiantuntija muistuttaa, että alumiinia sisältävien antiperspiranttien yhteyttä rintasyöpään ei ole osoitettu. Hän muistuttaa, että alumiinia on myös juomavedessä, muissa kosmetiikkatuotteissa ja rokotteissa.

Julkaistu , päivitetty
Peruutuskolari, animaatio

Peruutustutka pimeni – pitääkö autonmyyjän korvata kolarikulut? 2

Kolme vuotta käytetyn henkilöauton peruutustutka lakkasi toimimasta yllättäen. Seuraus tästä oli se, että kuljettaja osui peruuttaessaan kiviesteeseen. Peruutustutkan korjauskulut menivät auton takuun piikkiin, mutta muilta osin maahantuojan linja oli tyly: Takapuskurin uusimisesta syntynyt n.

Julkaistu , päivitetty
Ruutukaappaus Oma Saunalahti-verkkopalvelun etusivulta

Miksi liittymää ei voi irtisanoa netin itsepalvelussa? 1

Saunalahden asiakas on pistänyt merkille, että lähes kaikki puheliittymän muutokset ohjataan tekemään Oma Saunalahti -verkkopalvelussa. Palvelussa voi ostaa tai irtisanoa lisäpalveluita. Netissä voi myös helposti päivittää vanhaa tai ostaa uuden liittymän. Liittymän irtisanominen ei kuitenkaan onnistu.

Julkaistu , päivitetty

Valheenpaljastaja: Uutista on helppo matkia 70

Internetissä on helppo julkaista sisältöä, joka näyttää erehdyttävästi journalismilta, mutta ei ole sitä. Feikkiuutiset elävät nyt kultakauttaan. Facebook ja Google auttavat niitä saamaan klikkauksia ja rahaa.

Julkaistu , päivitetty

Kuningaskuluttaja odottaa juttuvinkkiäsi

Ihmetyttääkö saamasi palvelun laatu? Eikö ostamasi tuote vastannut lupauksia? Kummastuttaako hinnoittelu? Etsimme aina juttuaiheita, jotka ovat lähellä ihmisten arkea.

Kerro meille, mistä pitäisi puhua ja mitä pitäisi tonkia.

Julkaistu , päivitetty

Kuningaskuluttaja to 2.4. TV1 ja Areena klo 20.00

Pääseekö unelma-ammattiin rahalla? Janne Junttila selvittää, kuka korkeakoulujen valintakoerumbasta hyötyy.

Perintöriidat voi välttää tekemällä testamentin. Maarit Åström-Kupsanen kertoo vinkit, miten ja kenen kanssa asiakirja jälkeen jääville kannattaa laatia.

Kolmen kovan testissä kaasukäyttöiset retkikeittimet, testiryhmän luonnon helmaan johdattaa Terhi Vuorinen.

Julkaistu , päivitetty

Kuningaskuluttaja Areenassa

Uusin Kuningaskuluttaja-ohjelma

Eläinlääkäriasemien hinnoissa on isot erot. Liisa Vihmanen selvitttää, mistä lemmikkien hoidossa maksetaan.

Sähköautojen yleistymistä haittaa latauspisteiden vähäisyys. Janne Junttila hyppäsi rattiin, mutta ennen määränpäätä jouduttiin kutsumaan hinausauto.

Kolme kovaa testaa alumiinittomat deodorantit Katja Sollan johdolla.

Kuningaskuluttaja Facebookissa ja Twitterissä

Kuluttajat kysyvät