Huolla ainakin yleiskone, kahvikone ja pelikone 5

Kuningaskuluttaja kysyi neuvoa kodin pienten laitteiden huoltoon ja varaosien saatavuuteen. Mitkä olohuoneen ja keittiön kojeet ovat järkevästi huollettavissa?

Julkaistu

Kaapissani on #lelu – lähetä kuva

Löytyykö sinun kaapistasi laite, jonka laatu oli huono, käyttö jäi muutamaan kertaa tai jonka rikkoutuessa huomasit, että sitä on turha korjata?

Julkaistu

Nastakengät testissä: liukkaiden kelien pelastus 13

Talvisin jopa 20 000 suomalaista teloo itsensä liukastuessaan – joka kuukausi. Apua pystyssä pysymiseen saa esimerkiksi nastakengistä.

Julkaistu , päivitetty

Tarkista voiko televisiollasi katsoa myös HD-lähetyksiä 3

Parin vuoden päästä antennitelevisioverkossa otetaan yhä laajemmin käyttöön uusi lähetystekniikka, DVB-T2. Televisio-ostoksille ei ole pakko lähteä, mutta uutta TV:tä hankkivan kannattaa tarkistaa pari asiaa.

Julkaistu , päivitetty
Navigaattorin käyttöohje englanniksi

Pitääkö käyttöohje saada suomeksi? 1

Suomalaismies etsi nettikaupoista gps-laitetta. Sopivan laitteen löydyttyä hän huomasi, että laitteeseen saa käyttöohjeen vain englanniksi. Lakimies Jukka Kaakkola Kilpailu- ja kuluttajavirastosta toteaa, että käyttöohje pitää olla saatavilla suomeksi ja ruotsiksi, kun myytävän tuotteen käyttö sitä vaatii.

Julkaistu
Pirkan Ohuen ohut kalkkunanfileeleike

Miksi fileetuotteessa on vain 49 prosenttia kalkkunaa? 6

Katsojaamme ihmetyttää Pirkka-tuotteen nimi. Pirkka Ohuen Ohut Kalkkunanfileeleikkeen nimestä syntyy mielikuva kokolihatuotteesta, sillä sanalla filee tarkoitetaan tavallisesti kokolihakappaletta.

Julkaistu , päivitetty
S-Pankin maksukortti.

Varoittaako S-Pankki tilinylityksen mahdollisuudesta? 2

S-Pankin asiakkaalle tuli yllätyksenä, että hänen saamansa maksukortti toimii offline-periaatteella. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että tili voi ylittyä, koska ostoista ei aina tule katevarausta. Maksujen veloitus saattaa tapahtua parin päivän viiveellä. Siksi asiakkaan tulee pitää itse huolta, että ostoja varten on riittävästi katetta.

Julkaistu

Kuningaskuluttaja 29.1. klo 20 TV1 ja Areena

Lelujen turvallisuutta valvotaan tiukasti, mutta vastuu leikeistä jää aina vanhemmalle. Terhi Vuorinen selvittää vaaranpaikat lastenhuoneessa ja lelulaatikoissa.

Yhä useampi matkailija valitsee yöpymispaikakseen yksityismajoituksen. Mutta miltä tuntuu ottaa vieras asukas omaan kotiinsa? Liisa Vihmanen tapaa pari Airbnb-majoittajaa.

Onko älypuhelimen suosituimmista lisälaitteista oikeasti hyötyä? Katja Solla ja Kolme kovaa testaa.

Kuningaskuluttaja Areenassa

Uusin Kuningaskuluttaja-ohjelma

Yhä kalliimmat kodinkoneet ovat nykyään kertakäyttötavaraa. Janne Junttila selvittää mitä kodinkoneita vielä voi ja kannattaa huoltaa.

HDTV-lähetykset lisääntyvät myös antenniverkossa. Tiina Lappalainen käy kaupoissa tutkimassa löytyykö hyllystä televisioita, jotka eivät uutta standardia ymmärrä.

Pitävätkö nastakengät ulkoilijan pystyssä jäisillä teillä? Kolmen kovan seurassa Oulun seudulla liukastelee Salla Hekkala.

Kuningaskuluttaja Facebookissa ja Twitterissä

Kuluttajat kysyvät