Pitääkö pantit hyvittää, jos palautusautomaatti on rikki? 1

Mies on turhautunut, kun hänen lähikauppansa pullonpalautusautomaatti on ollut lähes päivittäin rikki. Kun mies on vienyt pantilliset pullonsa kassalle, myyjä on kieltäytynyt hyvittämästä pantteja. Toimiko myyjä oikein?

Julkaistu , päivitetty

Saako taloyhtiö poistaa käytössä olevaa omaisuutta? 7

Pyöräilevää miestä harmittaa, kun taloyhtiö siivosi pyörävarastosta hänen kaksi hyväkuntoista pyöräänsä. Pyöräilijä ei ollut huomannut taloyhtiön jakamaa lappua, jossa siivouksesta ilmoitettiin. Taloyhtiö ei suostu ottamaan vastuuta poistetuista pyöristä.

Julkaistu , päivitetty
Lentokoneen matkustamo

Voiko lentolisä vaihdella samalla lennolla? 1

Mies varasi Finnmatkoilta pakettimatkan Phuketiin. Matkaerittelyssä lentolisä matkalle oli 290 euroa. Myöhemmin mies ihmetteli, että samalle päivälle ja samaan hotelliin Finnmatkat myi matkaa, jonka lentolisä olisi ollut vain 60 euroa.

Julkaistu , päivitetty
Luottokorttia ei kannata muokata mekaanisesti

Miksi luottokortin tarkastusnumero on painettu korttiin? 2

Mieskatsojamme oli lukenut tukholmalaista paikallislehteä. Lehtijutussa poliisi neuvoi kansalaisia sotkemaan tai raaputtamaan luottokortin takana olevan kolminumeroisen tarkastusnumeron. Jos kortti päätyisi vääriin käsiin, sitä ei voisi käyttää verkko-ostoksiin. Luottokorttiyhtiö Netsillä tukholmalaislehden neuvo tyrmätään jyrkästi.

Julkaistu
Rainbow kalapuikot

Miksi Rainbow kalapuikkojen varoitukset vaihtelevat pakkauskoosta riippuen?

Allergiaperheessä on totuttu syömään 450 gramman pakkauksissa myytäviä Rainbow kalapuikkoja. Perheen isä osti samanlaisia Rainbow kalapuikkoja, mutta pienemmässä paketissa. Kun ruokaa alettiin valmistaa, isä huomasi, että paketissa lukee varoitus: saattaa sisältää nilviäisiä ja munaa.

Julkaistu , päivitetty
Pirkka Vanilja-kermajäätelö

Miksi Pirkka vanilja-kermajäätelössä ei ole yhtään kermaa? 1

Jäätelöstä pitävä katsojamme ihmettelee miksi Pirkka kermajäätelöä kutsutaan kermajäätelöksi, vaikka ainesosaluettelossa ei ole lainkaan kermaa. Kuitenkin ihmisille annetaan mielikuva kermajäätelöstä

Julkaistu , päivitetty

Kuningaskuluttaja odottaa juttuvinkkiäsi

Ihmetyttääkö saamasi palvelun laatu? Eikö ostamasi tuote vastannut lupauksia? Kummastuttaako hinnoittelu? Etsimme aina juttuaiheita, jotka ovat lähellä ihmisten arkea.

Kerro meille, mistä pitäisi puhua ja mitä pitäisi tonkia.

Osallistu vaatehaasteeseen!

Kaisun vaatteet
Kaisun vaatteet Kuva: Yle / Kaisu Nevasalmi

Oman vaatekaapin tutkiminen voi yllättää ja herättää monenlaisia tunteita. Monasti on hankala hahmottaa, paljonko vaatteita oikeasti on. Valtaa vaatekaappisi takaisin itsellesi ja tule mukaan Kuningaskuluttajan vaatehaasteeseen laskemalla montako vaatekappaletta omistat.

Oletko sinä keräilijä, askartelija, shoppaaja vai vähentäjä?

Ihmiset voidaan jakaa neljään erilaiseen tyyppiin, sen perusteella miten he suhtautuvat vaatteisiinsa.

Tunnistitko itsesi? Mihin näistä neljästä ryhmästä sinä kuulut?

Kuningaskuluttaja Areenassa

Uusin Kuningaskuluttaja-ohjelma

Onko kaupan maitohylly pian kokonaan laktoositon? Katja Solla selvittää ja kysyy mitä se meille kuluttajille maksaa.

Suksien kuljettamisen hinnoittelu eri lentoyhtiöillä on vähintäänkin kirjavaa. Terhi Vuorinen suunnistaa sivakat kainalossaan lentokentälle kyselemään hintoja.

Testissä pöytäpuutarhat, jotka lupaavat vehreitä yrttejä ympäri vuoden. Toimittajana Tiina Lappalainen.

Kuningaskuluttaja Facebookissa ja Twitterissä

Kuluttajat kysyvät