Sämpyläjauhotesti: Lopputuloksena neljä erilaista sämpylää4

Kolme kovaa testasi reilu vuosi sitten vehnäjauhoja ja yllätys oli suuri kun virolaiset jauhot veivät voiton. Sämpylöiden tekemiseen tarvitaan kuitenkin aivan oma jauhoseoksensa. Tällä kertaa testiin valikoituivat Myllyn Parhaan sämpyläjauhoseos, Lidlin oman merkin Bake Dreamsin sämpyläjauhot, Myllärin sämpyläjauhot sekä Sunnuntain rouheinen sämpyläjauho. Testin tuloksena syntyi neljä aivan erilaista sämpylää.

Julkaistu
Kuorintavoidetta kivetyksellä

Pesetkö kasvosi muovirakeilla?26

Kuorintavoide kasvoille tai vartalolle löytyy monen kylpyhuoneen kaapista. Harva tulee ajatelleeksi, että kuorintavoiteen pienet rakeet voivat olla muovia. Kosmetiikan muovirakeet ovat osa ympäristöongelmaa, jonka laajuus on vasta paljastumassa tutkijoillekin.

Julkaistu

Hakkerit vievät jättimäisiä määriä luottokorttitietoja

Kuluttajan ei kuitenkaan kannata pelätä hakkeria. Kortin haltija ei lähtökohtaisesti joudu vastuuseen vahingosta, jos hakkeri vie korttitiedot ja onnistuu hyödyntämään niitä. Luottokorttilaskuja pitää kuitenkin seurata ja ilmoittaa viivyttelemättä epäilyttävistä tapahtumista.

Julkaistu , päivitetty

Lähetä juttuvinkki Kuningaskuluttajalle

Ihmetyttääkö saamasi palvelun laatu? Eikö ostamasi tuote vastannut lupauksia? Kummastuttaako hinnoittelu? Etsimme aina juttuaiheita, jotka ovat lähellä ihmisten arkea. Kerro meille, mistä pitäisi puhua ja mitä pitäisi tonkia.

Pins-kortti maksulaitteessa

Leviääkö Siwalle annettu tieto Pinsin kautta?

Katsojamme kysyy Siwoissa käytettävän Pins-järjestelmän tietoturvasta. Uusi Pins-etukorttijärjestelmä on kansainvälinen. Onko riskinä että esimerkiksi Siwalle annetut tiedot leviävät kaikkiin kumppunuusyrityksiin ympäri maailman?

Julkaistu , päivitetty
Kiukaan luukku ja puita

Eikö puukiukaan pitäisi kestää pidempään kuin kaksi vuotta? 4

Naiskatsojamme kertoo, että pihasaunaan hankitun Vuolux Kairo 15 -puukiukaan tulipesän takaseinä oli kulunut puhki kahden vuoden käytön jälkeen. Naisen mukaan saunaa on lämmitetty kaksi kertaa viikossa. Kiukaan takuuaika on vain vuoden.

Julkaistu , päivitetty
Kaasupullo. Yleisön kuva.

Miksi kaasupulloa ei oteta vastaan?

Mies osti Tarjoustalosta komposiittikaasupullon, jonka piti olla panttipullo. Parin vuoden jälkeen pulloa ei kuitenkaan enää voinut vaihtaa uuteen kaasupulloon, sillä Tarjoustalo oli vaihtanut kaasupullojen toimittajan. Katsoja oli yhteydessä myymälään, pullon ruotsalaisvalmistajaan ja suomalaisedustajaan Woikoskeen. Kukaan ei halunnut vaihtaa pulloa uuteen tai korvata kallista panttia. Miksi kaasupulloa ei oteta vastaan?

Julkaistu , päivitetty
Dr. Oetker vanilja-aromi.

Miksi Dr. Oetker vanilja-aromissa on etanolia?

Mieskatsojamme osti Dr Oetker vanilja-aromia ja tutki tuotteen ainesosia. Hän huomasi, että vanilja-aromi sisältää etanolia. Etanoli on alkoholi, jota käytetään myös yleisesti alkoholijuomissa.

Julkaistu , päivitetty

Applikaatioita oppimisen avuksi

Ipad kouolussa

Sovelluksia opiskelijalle - 8 tapaa opintojen tehostamiseen 7

Suomalaistenkin koulujen digitaalisuus kasvaa koko ajan. Osa tänä syksynä lukion aloittaneista velvoitetaan jo hankkimaan oma kannettava tietokone, sillä he suorittavat sähköisen ylioppilaskokeen. Moni on tablettia tai älypuhelinta käyttänyt jo pitkään. Niistä voi saada paljon apua opiskeluun oikeiden sovellusten avulla.

Julkaistu
Tyttö lukee kirjastossa

Vauhtia lukunopeuteen - kolme sovellusta tiedon ahmintaan 3

Eikö ihmisillä ole enää aikaa lukemiseen vai pitääkö kaikesta muuten vain tehdä suoritus? Suorituskeskeisille on nykyään tarjolla monenlaisia lukemisnopeutta kiihdyttäviä sovelluksia. Kyse on tiedon ahmimisesta, ei lukunautinnosta.

Julkaistu , päivitetty
Eri kielillä kiitos liitutaudulla

Kieli kääntyy sovelluksen avulla - neljä kielenkääntäjää 1

Matkapuhelimeen ladattavat kielenkääntäjät voivat osoittautua käytännöllisiksi. Kielenkääntäjinä toimivien sovellusten ongelmana on se, että niitä harva arvostaa niin, että haluaa niistä maksaa. Onko sovelluksissa eroa?

Julkaistu , päivitetty

Kuningaskuluttaja Areenassa

Uusin Kuningaskuluttaja Areenassa

Maksukorttipetosten määrä kasvaa hurjaa vauhtia. Epäilyttäviä korttiostoksia kytätäänkin verkossa vuorokauden ympäri. Oikeassa maailmassa kortin kanssa hutilointi voi tulla kalliiksi.

Kolmen kovan jauhopeukalon testissä sämpyläjauhot.

Toimittajina Lauri Miettinen ja Salla Hekkala.

Lenkille!

Kuningaskuluttaja Facebookissa ja Twitterissä

Kuluttajat kysyvät