Nuori mies kuulokkeet päässä. Kuvamanipulaatio.

Kannattaako brändistä maksaa? - merkkituote vs halpa haastaja

Beats, Sorel ja Dressmann - haastajina halpamerkit.

Maailma on täynnä ominaisuuksiltaan ja ulkonäöltään samanlaisia tuotteita. Niiden suurimmat erot ovat hinta ja tuotemerkkiin liittyvät mielikuvat. Onko brändin ja brändituotteen laatulupaukselle katetta? Tutkimme kolme tuoteparia: Beatsin kuulokkeet, Sorelin kengät ja Dressmannin miesten boxerit sekä niiden halvemmat haastajat.

Julkaistu , päivitetty

#kosmetiikkahaaste: Testaa oma kemikaalikuormasi 21

Kosmetiikan määrä ei yksin ratkaise, laadullakin on väliä.

Käytämme päivittäin voiteita, pesuaineita, deodorantteja ja meikkejä, joiden sisältämien kemikaalien lista on pitkä ja kryptinen. Testaa oma kosmetiikan käyttösi - ja poimi asiantuntijan vinkit pienempään kemikaalikuormaan.

Julkaistu
Itse tehtyä kosmetiikkaa pöydällä.

Näin teet kosmetiikkaa kotona

Raaka-aineita löytyy ruokakaupasta.

Kosmetiikkaa voi valmistaa myös kotikonstein. Raaka-aineet löytyvät pääosin ruokakaupasta, välineet keittiön kaapista. Tiina Laurikainen tekee suurimman osan käyttämästään kosmetiikasta itse. Hän opettaa kotikosmetiikan valmistusta myös Espoon työväenopistolla. Näillä helpoilla resepteillä aloittelijakin pääsee alkuun.

Julkaistu
Kosmetiikan ainesosia taululle kirjoitettuna

#kosmetiikkahaaste: Keskivertokäyttäjällä yli kymmenen tuotetta

Hajusteiden välttäminen vähentää kemikaalikuormaa helposti.

Kuningaskuluttaja haastoi kosmetiikan käyttäjät laskemaan kaikki yhden päivän aikana käyttämänsä tuotteet. Näin lähes 700 vastaajaa kertoi kosmetiikankäytöstään.

Julkaistu

Polkupyöriä joihin kiinnitetty mainoksia.

Saako polkupyörään kiinnittää mainoksia? 14

Pyöräilijä ei ilahtunut mainoksesta, joka esti ajamisen.

Nainen oli jättänyt polkupyöränsä Helsingissä Pasilan asemalle työpäivän ajaksi. Kun hän palasi illalla, takapyörässä oli teekaupan mainos. Se oli kiinnitetty nippusiteellä, joten pyörällä ei voinut ajaa. Mihin mainoksia saa kiinnittää?

Julkaistu
Mies ja tietokoneruutu jossa Finnairin sivu, grafiikka

Miksi Finnair ei palvele suomalaista suomeksi? 2

Finnairin varausjärjestelmä ei tunnista asiakkaan kieltä.

Finnairin mukaan varausjärjestelmä ei tunnista asiakkaan kieltä. Varaukseen merkittävä puhelinnumero pitäisi ilmoittaa niin, että mukana on myös maakoodi. Jos kone ei pysty päättelemään kieltä, viesti lähtee aina englanniksi.

Julkaistu

Nuppineuloja kalenterissa

Googlen kalenterilla perheen arki paremmin haltuun 5

Vinkkejä sähköisen kalenterin perhejakoon.

Täydelllistä kalenteria voi olla vaikea löytää, jos perheessä on erilaisia laitteita ja ohjelmistoalustoja ja käyttötaidoiltaan erilaisia käyttäjiä. Kalenterin käyttö kuitenkin voittaa aina jääkaapin oveen liimatut lappuset. Keskeisin ilmainen kalenterivaihtoehto on Googlen kalenteri, joka taipuu myös perheen harrastusten ja aikataulujen hallintaan.

Julkaistu , päivitetty
Kuva Apple Music -palvelun etusivusta

Kokeilussa Apple Music 7

Applen uusi suoratoistopalvelu ei ole parhainta Applea

Spotifyn ja Google Play Musicin haastaja tarjoaa perheille suunnattua kimppahinnoittelua ja oikeiden ihmisten taidolla laatimia soittolistoja. Applen uusi suoratoistopalvelu ei kuitenkaan ole parhainta Applea.

Julkaistu , päivitetty
Älypuhelimen näytöllä nukkuva vauva

Älypuhelimen itkuhälyttimet testissä: kamerallisissa malleissa vielä lastentauteja 4

Kameraton Nabby voitti 3 laitteen testin.

Uuden sukupolven itkuhälyttimet toimivat mobiilisovelluksella. Kolmen laitteen testi paljasti, että kameralla varustetuissa älyhälyttimissä on vielä vielä paljon paranneltavaa. Testin voitti laitteista perinteisin: Nabbyssa ei ole kameraa ja se toimii vain yhden käyttäjän älypuhelimessa kerrallaan.

Julkaistu
Nainen tekee seisoaltaan joogaliikettä joogaverkkopalvelun kautta.

Live-tunnit toivat voiton Yoogaialle joogaverkkopalveluiden testissä

Kuukauden joogatunnit saa kahvila-aamiaisen hinnalla.

Verkkopalvelun avulla kiireinenkin voi löytää aikaa joogaharjoitukselle. Kolmen kovan testissä suomalaiset joogapalvelut Yogame ja Yoogaia sekä ruotsalainen Yogobe, joista kuukauden rajattomat joogatunnit saa kahvila-aamiaisen hinnalla.

Julkaistu
Kolme älykelloa, LG, Sony ja Motorola, allekkain ranteissa.

Älykellot eivät olleet ajan tasalla Kolmen kovan testissä

Android-kellojen akku ja Wi-Fi osoittautuivat haasteiksi.

Kuningaskuluttajan Kolme kovaa testasivat Android Wear -älykelloja, joissa on langaton Wi-Fi. Testituotteissa akku tyhjeni nopeasti ja Wi-Fi toimi sattumanvaraisesti, joten täysin valmiita tuotteita kellot eivät vielä ole.

Julkaistu

Kuningaskuluttaja odottaa juttuvinkkiäsi

Ihmetyttääkö saamasi palvelun laatu? Eikö ostamasi tuote vastannut lupauksia? Kummastuttaako hinnoittelu? Etsimme aina juttuaiheita, jotka ovat lähellä ihmisten arkea.

Kerro meille, mistä pitäisi puhua ja mitä pitäisi tonkia.

Julkaistu , päivitetty

Ilmoittaudu testaajaksi

Mukaan voi ilmoittautua myös kolmen kaverin porukalla.

Haluatko mukaan Kuningaskuluttajan tekemiseen? Tule testaajaksi. Tarvitsemme erilaisia ihmisiä ympäri Suomea auttamaan meitä tekemään entistä parempaa Kuningaskuluttajaa. Ilmoittaudu itse, tai kokoa kolmen kaverin, naapurin tai kollegan porukka ja tulkaa mukaan porukalla!

Julkaistu , päivitetty

Lapsiystävälliset ravintolat kartalla: asenne ja ruoka ratkaisee2

Ratsasimme #perherafla-kartalla kehutun ravintolan.

Kuningaskuluttaja ja Marja Hintikka Live ovat etsineet yhdessä yleisön kanssa lapsiystävällisiä ravintoloita. Yhteistyössä toteutetusta #perherafla-kartasta selviää, että vaikka tiloihin tai näkymiin ei pystyisi vaikuttamaan, ravintola pääsee pitkälle jo nopean palvelun, hyvän ruuan ja oikean asenteen avulla.

Julkaistu
Aurinkolasit joista heijastuu valvontakamera, grafiikka.

Valheenpaljastaja: Näin tunnistat feikkiprofiilin6

Neljä yksinkertaista neuvoa Facebookiin ja Twitteriin.

Pyrkiikö epäilyttävä tyyppi kaveriksesi Facebookissa? Vaivaavatko trollit Twitterissä? Näin selvität muutamalla yksinkertaisella toimenpiteellä, onko kyseessä feikkiprofiili.

Julkaistu

Kommentoiduimmat jutut

Uusin Kuningaskuluttaja Areenassa

Kuningaskuluttaja 26.11. Areenassa

#kosmetiikkahaasteen tulokset: Minkälaisen kemikaalikuormituksen päivittäin käytetty kosmetiikka käyttäjälleen aiheuttaa? Minkälainen on hyvä #perherafla, eli lapsiystävällinen ravintola?

Kuningaskuluttaja to 3.12. klo 20 TV1 ja Areena
Vaatteiden vedenpitävyys saadaan aikaan erilaisilla kemikaaleilla. Paljon käytetyt PFC-yhdisteet saattavat olla vaarallisia ihmisille ja ympäristölle. Toimittajana Maarit Åström-Kupsanen.
Tekisitkö tänä jouluna suklaata itse? Kolme kovaa testaa raakasuklaan valmistuspakkaukset Tiina Lappalaisen johdolla.

Kuningaskuluttaja Facebookissa ja Twitterissä