Miksi kahvipapu maksaa kokonaisena enemmän kuin jauhettuna?

Tuntuvaa hintaeroa selittävät valmistusmäärä ja pakkaustapa.

Kahvinjuoja miettii, mihin jauhamattomien kahvipapujen hinnoittelu perustuu. Niiden kilohinta näyttäisi olevan tuntuvasti jauhettua kahvia suurempi.

Julkaistu

Parhaat munkit perinteisellä rasvalla 8

Kookosrasvan ominaisuudet yllättivät testiryhmän iloisesti.

Vapun lähestyessä on aika palata testiin, joka pani kokeneenkin munkintekijän paistorasvan vaihtoon. Kolme kovaa testasi pari vuotta sitten, paistuvatko parhaat munkit auringonkukkaöljyssä, kookosöljyssä vai rypsiöljyssä.

Julkaistu , päivitetty

Vertailimme puhelinliittymät: Yli 25 €/kk on liikaa 12

Etsimme parhaat vaihtoehdot mega- ja peruskäyttäjälle.

Suomalaisten puhelinliittymistä yli puolet on ainakin joskus vaihdettu operaattorilta toiselle. Jos puhelinlasku kipuaa yli 25 euron kuussa, kilpailuttaminen kannattaa. Etsimme parhaat vaihtoehdot matkapuhelimen mega- ja peruskäyttäjälle.

Julkaistu
Datankäyttövaroitus saa mietteliääksi

Kännykkänetin datakatto täyttyy vaivihkaa2

Kokeilimme, paljonko sisältöä mahtuu 10 gigatavuun.

Puhelinliittymän ostaja ynnäilee epätoivoisesti montako puhelua puhuu tai tekstiviestiä lähettää kuukauden aikana. Tilanne muuttuu vieläkin kimurantimmaksi, kun kysytään mobiilidatan käytöstä. Kokeilimme, mitä kymmenen gigatavun datakaton alle mahtuu.

Julkaistu
Matkapuhelimia käsissä taivasta vasten.

Määräaikaiset puhelinliittymät katoavat - tilalle tulee muita kytkyjä7

Teleoperaattorit sitovat kuluttajia määräaikaisuuksilla

Ennen määräaikaiset puhelinliittymät aiheuttivat ongelmia. Kuningaskuluttajan operaattorivertailussa selvisi, että uusia puhelinliittymiä ei enää myydä määräaikaisina. Ei kuitenkaan auta herpaantua, vaikka oma liittymä olisi voimassa toistaiseksi. Operaattorit sitovat meitä määräaikaisuuksiin monin muin keinoin.

Julkaistu
Litran ja puolen litran maitotölkit kädessä.

Miksi Arlan maito säilyy puolen litran maitopurkissa pidempään kuin litran purkissa? 1

Pienemmässä purkissa maito säilyy lähes tuplasti pidempään.

Satunnaisella maidonjuojalla on ehtinyt litran maitopurkki mennä useamman kerran huonoksi. Niinpä hän osti Arlan puolen litran kevytmaitopurkin. Häntä hämmästytti, että pienemmässä maitopurkissa pakkauspäivän ja parasta ennen -päiväyksen väli oli melkein tuplasti pidempi kuin isommassa purkissa.

Julkaistu
Sanni Klemelä oli mukana Kolmen kovan kasvimaitotestiryhmässä.

Kasvimaidot parhaimmillaan ruuanlaittossa 5

Kolme kovaa testaa kaura-, manteli-, riisi- ja soijamaidot.

Kuningaskuluttajan kolmen kovan testissä tutustuttiin neljään kasvimaitojuomaan. Kuinka hyvin kasvimaito sopii kahvin tai teen sekaan, onko siitä ruokajuomaksi ja voiko kasvipohjaisia maitoja käyttää korvaamaan lehmänmaitoa ruuanlaitossa? Testituotteina olivat Rainbow’n soijajuoma, Alpron mantelimaito, Rice Dreamin riisijuoma ja Oatlyn kauramaitojuoma.

Julkaistu , päivitetty
Kotimaista-maitojuomaa Kaslinkin tehtaalla

Ostatko laktoositonta varmuuden vuoksi? - 6 faktaa maitotuotteista 24

Kuusi faktaa laktoosittomista tuotteista

Pitääkö kaapissa aina olla laktoositonta vieraiden varalle? Miksi maidot säilyvät entistä pidempään? Miten vähälaktoosinen ja laktoositon oikein eroavat toisistaan?

Julkaistu , päivitetty
Viinin lisäaineissa on mainittu maito ja kananmuna

Miksi viinissä on kananmunaa ja maitoa? 3

"Sisältää sulfiitteja, kananmunaa ja maitoa". Teksti viinipullon etiketissä äimistytti viinien ystävää. Sulfiitteja eli rikkidioksidia on säilöntäaineena lähes joka viinissä. Kananmuna ja maito näyttävät pullon kyljessä oudommilta.

Julkaistu

Kuningaskuluttaja to 30.4. TV1 ja Areena klo 20.00

Suomalaisen työn päivän aattona selvitämme, mihin perustuu hokema: 10 euroa kuukaudessa kotimaisiin tuotteisiin luo 10 000 työpaikkaa.

Pitääkö testivoittaja Jamie Oliver pintansa myös käytössä? Tiina Lappalainen ja Kolme kovaa palaavat vuosi sitten testattujen pinnoitettujen kattiloiden ääreen.

Lauri Miettinen ja kolme kovaa testaavat, ovatko identtisen näköiset savustimet samanlaisia myös käytössä.

Julkaistu , päivitetty

Kuningaskuluttaja Areenassa

Uusin Kuningaskuluttaja-ohjelma

Ovatko puhelinliittymät aina tarjouksessa? Maarit Åström-Kupsanen selvittää, miten löytää paras liittymä megakäyttäjälle ja netittömälle.
#Vaatehaaste tyhjensi kaappeja turhista vaatteista ja lupasi helpompaa arkea. Kaisu Nevasalmi summaa osallistujien kokemukset.
Liisa Vihmanen ja kolme kovaa tanssijaa testaavat sukkahousut.

Kuningaskuluttaja Facebookissa ja Twitterissä

Kuluttajat kysyvät