Karkottiko VR:n hintauudistus matkustajia? 28

VR on menettämässä tänä vuonna yli puoli miljoonaa kaukoliikenteen junamatkaa. Matkustajamäärän lasku alkoi pian suuren lippu-uudistuksen jälkeen.

Julkaistu , päivitetty

Kenen junaliput kallistuivat? 21

Kuka hyötyi VR:n hinnoittelu-uudistuksesta? Opiskelijat kertovat, että junamatkat ovat aiempaa kalliimpia. Yleistyneet ale-kampanjat hyödyttävät parhaiten satunnaismatkaajia.

Julkaistu , päivitetty

Tee testi ja säästä rahaa 1

Skarppi kuluttaja säästää selvää rahaa. Viisaskin voi mennä vipuun verkkokaupan sudenkuopissa tai teknologian takuuehdoissa. Lompakkonsa puolesta ei tarvitse pelätä, kun hallitsee kuluttajan perusoikeudet ja tuntee käyttöehtojen lupaukset. Testaa kahdeksalla yksinkertaisella kysymyksellä, tunnetko oikeutesi.

Julkaistu , päivitetty
Hiusten muotoiluun tarkoitettuja laitteita

Montako hiusten muotoiluun tarkoitettua laitetta omistat?1

Hiuksia on suoristettu ja käherretty vuosien mittaan monenlaisilla laitteilla. Markkinoille tulee koko ajan myös uusia, entistä hienompia ja erikoistuneempia vempaimia. Millaisia kutrien kaunistamiseen tarkoitettuja laitteita löytyy sinun kaapistasi ja montako laitetta yhteensä omistat?

Julkaistu

Uusimmat testit

Lähetä juttuvinkki Kuningaskuluttajalle

Ihmetyttääkö saamasi palvelun laatu? Eikö ostamasi tuote vastannut lupauksia? Kummastuttaako hinnoittelu? Etsimme aina juttuaiheita, jotka ovat lähellä ihmisten arkea.

Kerro meille, mistä pitäisi puhua ja mitä pitäisi tonkia.

Varoituskyltti nojaa hyllykköön

Vältä verkon myyntihuijaus näillä vinkeillä 1

Kasvottomassa kaupankäynnissä on vaara joutua huijauksen uhriksi. Huijaus on helpompi välttää ennakolta kuin selvitellä kadonneen rahan kohtaloa jälkeenpäin. Näillä vinkeillä voit tunnistaa mahdollisen huijauksen ja tehdä kauppaa verkossa harkitummin.

Julkaistu
Viinin lisäaineissa on mainittu maito ja kananmuna

Miksi viinissä on kananmunaa ja maitoa? 2

"Sisältää sulfiitteja, kananmunaa ja maitoa". Teksti viinipullon etiketissä äimistytti viinien ystävää. Sulfiitteja eli rikkidioksidia on säilöntäaineena lähes joka viinissä. Kananmuna ja maito näyttävät pullon kyljessä oudommilta.

Julkaistu
Avain maassa

Miksi avaimen hukkaaminen maksaa SATO:lla 320 euroa? 3

Asuntosijoitusyhtiö SATO voi periä kadonneesta avaimesta 320 €. SATO perii lukon sarjoitusmaksun, jos yksikin avain on hukassa asunnosta pois muuttaessa. Uutta avainta ei voi itse hankkia kadonneen tilalle, vaikka avainmallin patenttisuoja olisi loppunut.

Julkaistu

Kuningaskuluttaja Areenassa

Uusin Kuningaskuluttaja-ohjelma

Kenelle VR:n alelippuja riittää? Kaukojunien hinnoittelu uudistui, Janne Junttila ottaa selvää kuka voitti ja kuka hävisi.

Kolme kovaa testaa hiusten suoristusraudat. Toimittajana Tiina Lappalainen.

Testaa kännykkänettisi nopeus!

Nettitutka kertoo 4G-verkon todelliset nopeudet

Katso kartalta millaisia 4G LTE-yhteyksien latausnopeuksia on mittattu sinun alueellasi. Mittauksia on tehty yli 100 000 eri puolilla Suomea Aalto-yliopiston kehittämällä Nettitutka-sovelluksella.

Julkaistu

Kuningaskuluttaja Facebookissa ja Twitterissä

Kuluttajat kysyvät