raakapalmuöljyä virtaa putkesta tehtaassa (ohjelmasta Ulkolinja 18.9.14)

Vastuullista vai vielä vastuullisempaa palmuöljyä? 1

Palmuöljyn hallitsematon viljely tuhoaa ainutlaatuisia sademetsiä. Yksi ratkaisu palmuöljyn ongelmiin on käyttää vain vastuullisesti tuotettua öljyä. Elintarvikkeiden ja kosmetiikan tuotannossa on kuitenkin erikokoista vastuullisuutta: isompaa ja pienempää.

Julkaistu

Kommentoiduimmat jutut

Hiilenpalat ovat tukkineet tuhkaimurin.

Tuhkaimuritestissä sotkettiin matot ja puseron hihat 6

Mainosmiesten mielestä tuhkaimuri helpottaa ja nopeuttaa tulipesien tyhjennystä, mutta Kuningaskuluttajan testissä päädyttiin toisenlaiseen lopputulokseen.

Julkaistu , päivitetty

Reissuun lähdössä?

Erilaiset hotellitähdet joka sivustolla, kriittisestä nettipalautteesta jopa sakot

Yhä suurempi osa hotelliöistä varataan nykyisin itsenäisesti verkosta. Varaussivustojen hotellitähtien myöntämisperusteita ei kuitenkaan kerrota avoimesti missään. Asiakas voi saada kriittisestä nettiarviosta jopa sakot. Euroopassa selvitetään lakituvassa, täyttävätkö hotellisuosittelut reilun kilpailun tunnusmerkit.

Julkaistu
Matkustajia odottamassa lentokentällä, lattialla kaksi ihmistä nukkuu.

Lentoyhtiöt väistelevät myöhästymisten vakiokorvauksia16

Lentomatkustajalla voi olla oikeus jopa 600 euron ns. vakiokorvaukseen, jos lento menee pahasti pitkäksi. Usein korvauksen saa vain asiakas, joka osaa sitä tiukasti vaatia. Lentoyhtiöiden perustelut korvauksen eväämiseen eivät aina ole päteviä. Kiistat viivästyskorvauksista työllistävät Kuluttajariitalautakuntaa.

Julkaistu
Valuuttaa

Älä jätä matkavaluutan vaihtoa lentokentälle6

Monen lomamatka vie euromaiden ulkopuolelle. Kortilla on usein turvallisempi maksaa ulkomailla, mutta käteistäkin tarvitaan. Kortti ei vieläkään kelpaa joka taksissa tai kahvilassa. Selvitimme, mitä ulkomaan raha maksaa. Käteisen vaihtoa ei kannata jättää lentokentälle.

Julkaistu

Syötkö terveysvaikutteisia elintarvikkeita?

Kuningaskuluttaja tekee juttua elintarvikkeiden terveysväitteistä. Tarvitsemme apua tutkittavien tuotteiden löytämisessä. Vastaa kyselyyn ja kerro meille mitä terveysväitteellä markkinoitavia elintarvikkeita olet käyttänyt ja oletko huomannut jotain väitteen mukaisia vaikutuksia itsessäsi.

Juttua aiheesta tulossa loppiaisviikon jälkeen.

Lähetä juttuvinkki Kuningaskuluttajalle

Ihmetyttääkö saamasi palvelun laatu? Eikö ostamasi tuote vastannut lupauksia? Kummastuttaako hinnoittelu? Etsimme aina juttuaiheita, jotka ovat lähellä ihmisten arkea.

Kerro meille, mistä pitäisi puhua ja mitä pitäisi tonkia.

Kuningaskuluttaja Areenassa

Uusin Kuningaskuluttaja-ohjelma

Palmuöljystä tulee mieleen polttoaine. Ostoskärryn ruoissa raakapalmuöljyä on kuitenkin enemmän kuin suomalaisten autojen tankissa. Katja Solla ottaa selvää, onko elintarvikkeiden palmuöljy vastuullista.

Lattialla kiemurtelevia jatkojohtoja peräkkäin ja kylpyhuoneen sähköpistokkeessa 24/7 jököttävä sähköhammasharja. Ei näin, kirjaa Tiina Lappalainen jokakodin sähköturvallisuuden aakkosissa.

Kolme kovaa testaa Lauri Miettisen johdolla tuhkaimurit. Testitulosten mukaan vahva ehdokas vuoden turhakkeeksi on löytynyt.

Kuningaskuluttaja Facebookissa ja Twitterissä

Kuluttajat kysyvät