Miksi Arlan maito säilyy puolen litran maitopurkissa pidempään kuin litran purkissa?

Pienemmässä purkissa maito säilyy lähes tuplasti pidempään.

Satunnaisella maidonjuojalla on ehtinyt litran maitopurkki mennä useamman kerran huonoksi. Niinpä hän osti Arlan puolen litran kevytmaitopurkin. Häntä hämmästytti, että pienemmässä maitopurkissa pakkauspäivän ja parasta ennen -päiväyksen väli oli melkein tuplasti pidempi kuin isommassa purkissa.

Julkaistu
Kasvisten säilytys

Näin säilytät hedelmiä ja kasviksia oikein 1

Etyleeni ja lämpötila vaikuttavat oikeaan säilytykseen.

Rahaa säästyy ja ruokahävikki vähenee, kun juurekset, vihannekset ja hedelmät säilyttää oikein. Säilymisessä kannattaa ottaa huomioon oikea lämpötila, sekä hedelmistä erittyvä etyleeni-kaasu.

Julkaistu
Munkkeja paistumassa rasvassa

Perinteinen voitti munkkirasvatestin8

Kunkun kolme kovaa testasi, paistuvatko parhaat munkit auringonkukkaöljyssä, kookosöljyssä vai rypsiöljyssä. Kun testimunkit oli maistettu, meni ainakin yhden kokeneen munkinpaistajan suosikkirasva vaihtoon.

Julkaistu

Vertailimme puhelinliittymät: Yli 25 €/kk on liikaa 11

Etsimme parhaat vaihtoehdot mega- ja peruskäyttäjälle.

Suomalaisten puhelinliittymistä yli puolet on ainakin joskus vaihdettu operaattorilta toiselle. Jos puhelinlasku kipuaa yli 25 euron kuussa, kilpailuttaminen kannattaa. Etsimme parhaat vaihtoehdot matkapuhelimen mega- ja peruskäyttäjälle.

Julkaistu
Datankäyttövaroitus saa mietteliääksi

Kännykkänetin datakatto täyttyy vaivihkaa2

Kokeilimme, paljonko sisältöä mahtuu 10 gigatavuun.

Puhelinliittymän ostaja ynnäilee epätoivoisesti montako puhelua puhuu tai tekstiviestiä lähettää kuukauden aikana. Tilanne muuttuu vieläkin kimurantimmaksi, kun kysytään mobiilidatan käytöstä. Kokeilimme, mitä kymmenen gigatavun datakaton alle mahtuu.

Julkaistu
Matkapuhelimia käsissä taivasta vasten.

Määräaikaiset puhelinliittymät katoavat - tilalle tulee muita kytkyjä7

Teleoperaattorit sitovat kuluttajia määräaikaisuuksilla

Ennen määräaikaiset puhelinliittymät aiheuttivat ongelmia. Kuningaskuluttajan operaattorivertailussa selvisi, että uusia puhelinliittymiä ei enää myydä määräaikaisina. Ei kuitenkaan auta herpaantua, vaikka oma liittymä olisi voimassa toistaiseksi. Operaattorit sitovat meitä määräaikaisuuksiin monin muin keinoin.

Julkaistu
220 Energian logo ja osoite sähkölaskussa.

Miksi 220 Energia laskuttaa sähkölaskussa maksuturvavakuutuksen?

Lähes 70 euron vakuutus oli lisätty laskuun kysymättä.

Mies oli saanut 220 Energian sähkölaskun. Laskussa oli Muut maksut -kohdassa yrityksen ”Maksuturvavakuutus”. Noin kahdeksankympin sähkölaskusta sen osuus oli liki seitsemän kymppiä. Mies ei ollut ottanut kyseistä vakuutusta, vaan se oli kysymättä lisätty sähkölaskuun. Yritys on aiemmin joutunut viranomaisten syyniin laskutusepäselvyyksien vuoksi.

Julkaistu
Grafiikka jossa mies ja tarjouslehtiä

Pitääkö mainoksessa ilmoittaa tarjousten alkamisajankohta? 5

Katsojamme sai tarjouksen, jota ei kaupasta vielä löytynyt.

Miehen postiluukusta putosi Carlson-tavaratalon mainoslehti. Lehden tarjouksissa oli päättymispäivä, mutta tarjousten alkamispäivää ei löytynyt. Kun mies meni tavarataloon noin tunnin kuluttua mainoslehden tulosta, kaupassa ei ollut mitään tietoa lehdessä ilmoitetuista tarjouksista.

Julkaistu , päivitetty
Kännykän tietoturva

4 hyvää sovellusta älypuhelimen turvaksi 5

Yksityiset tiedot voi turvata ilmaisilla sovelluksilla.

Huoli oman puhelimen yksityisyydestä on nykyisin aiheellista, kun internetin käyttö kännykällä on jokapäiväistä. Muutamalla sovelluksella on helppo turvata arkikäytön turvallisuus.

Julkaistu , päivitetty

Kuningaskuluttaja to 30.4. TV1 ja Areena klo 20.00

Suomalaisen työn päivän aattona selvitämme, mihin perustuu hokema: 10 euroa kuukaudessa kotimaisiin tuotteisiin luo 10 000 työpaikkaa.

Pitääkö testivoittaja Jamie Oliver pintansa myös käytössä? Tiina Lappalainen ja Kolme kovaa palaavat vuosi sitten testattujen pinnoitettujen kattiloiden ääreen.

Lauri Miettinen ja kolme kovaa testaavat, ovatko identtisen näköiset savustimet samanlaisia myös käytössä.

Julkaistu , päivitetty

Kuningaskuluttaja Areenassa

Uusin Kuningaskuluttaja-ohjelma

Ovatko puhelinliittymät aina tarjouksessa? Maarit Åström-Kupsanen selvittää, miten löytää paras liittymä megakäyttäjälle ja netittömälle.
#Vaatehaaste tyhjensi kaappeja turhista vaatteista ja lupasi helpompaa arkea. Kaisu Nevasalmi summaa osallistujien kokemukset.
Liisa Vihmanen ja kolme kovaa tanssijaa testaavat sukkahousut.

Kuningaskuluttaja Facebookissa ja Twitterissä

Kuluttajat kysyvät