Miksi meille tarjotaan aina vain sikaa ja broileria? 3

Ruokalistallamme toistuvat samat lihat vuodesta toiseen: possua ja broileria, broileria ja possua. Kiireisessä arkiruokailussa painottuu nopeus, helppous ja edullisuus. Miksei esimerkiksi lammas, - tai jopa strutsi, pääse suomalaisen arkiruokalistalle?

Julkaistu , päivitetty

Lihaeläinten ominaisuudet eivät selitä kulutuseroja 1

Suomalainen syö lihaa vuodessa noin 75 kiloa. Siitä melkein puolet on sikaa, seuraavaksi eniten syömme broileria ja nautaa. Lammasta ja kalkkunaa meillä syödään vähän. Kuningaskuluttaja kokosi eri tuotantoeläinten plussat ja miinukset.

Julkaistu , päivitetty
Falafelin syömistä ruokapöydässä.

Maggien ja Tarekin falafel-ohjeet1

Kolmen kovan testissä ovat tällä viikolla kaupan falafel-tuotteet. Kaksi testaajista on falafel-ammattilaisia. Tässä heidän kotireseptinsä!

Julkaistu

Kommentoiduimmat jutut

Lähetä juttuvinkki Kuningaskuluttajalle

Ihmetyttääkö saamasi palvelun laatu? Eikö ostamasi tuote vastannut lupauksia? Kummastuttaako hinnoittelu? Etsimme aina juttuaiheita, jotka ovat lähellä ihmisten arkea.

Kerro meille, mistä pitäisi puhua ja mitä pitäisi tonkia.

Pakkausmerkintä

Mitä tarkoittaa pakastekuivattu? 2

Nainen oli torilla ihmetellyt valkosipulilastuja. Ne olivat kuulemma pakastekuivattuja. Valmistusmenetelmä jäi kummastuttamaan.

Julkaistu , päivitetty

Videopelitkin siirtyvät pilveen 2

Spotify, Netflix ja muut kuukausimaksulliset suoratoistopalvelut ovat tehneet viihteen kuluttamisesta entistä helpompaa. Videoiden ja musiikin lisäksi kuukausihintaan on tarjolla myös tietokonepelejä.

Julkaistu
Pelihiiriä keskusyksikän päällä

Pelihiirien testissä erot pieniä, mutta häviäjä erottui selvästi32

Tietokonepelaaminen on välineurheilua. Tosipelaajalle pelkkä pelikoneen hyvä suorituskyky ei välttämättä riitä, vaan myös oheislaitteiden pitää olla kunnossa. Yksi tärkeimmistä laitteista PC-pelaajalle on hiiri. Kolme kovaa otti testiin viisi pelihiirtä.

Julkaistu

Kuningaskuluttaja Areenassa

Uusin Kuningaskuluttaja-ohjelma

Miksi meille myydään vain possua, nautaa ja broileria? Maarit Åström-Kupsanen selvittää mihin muut lihat katosivat ruokalistaltamme.

Kuukausimaksuun perustuvat online-viihdepalvelut laajenevat myös peleihin ja kirjoihin. Panu Vatanen tutustuu OnLive ja Luekirja -palveluihin.

Falafelit ovat arkiruokaa Beirutista Kairoon. Meille tuo ruokaisa kasvisvaihtoehto on tullut tutuksi kebabin kylkiäisenä. Mutta onko pakastealtaan falafeleistä käsinpyöritellyn haastajaksi? Kolme kovaa testaa Janne Junttilan johdolla.

Kuningaskuluttaja Facebookissa ja Twitterissä

Kuluttajat kysyvät