Ostatko laktoositonta varmuuden vuoksi? - 6 faktaa maitotuotteista 4

Laktoosittomien tuotteiden määrä kylmähyllyissä kasvaa kovaa vauhtia. Perusmaidon ostajalla menee sormi suuhun: Pitääkö kaapissa aina olla laktoositonta vieraiden varalle? Miksi maidot säilyvät entistä pidempään? Miten vähälaktoosinen ja laktoositon oikein eroavat toisistaan?

Julkaistu

Onko laktoosittomuus uusi normi? 3

Laktoosittomuus jyllää kylmähyllyjen uutuuksissa. Kalliimpia, laktoosittomia tuotteita myydään monin verroin enemmän kuin niitä ehdottomasti tarvitsevia on. Joissakin tuoteryhmissä, kuten ruokakermoissa ja monissa rahkoissa, ei enää löydy sitä “tavallista” vaihtoehtoa.

Julkaistu , päivitetty

Pöytäpuutarhat lisäävät kaupan ruukkuyrttien ikää viikkoja 7

Pöytäpuutarhojen avulla voit nauttia syötävien kasvien vehreydestä ympäri vuoden. Pöytäpuutarhalaitteet lupaavat pidentää kaupan ruukkuyrttien elämää vaivattomasti. Vettä laitteisiin pitää muistaa lisätä, mutta mullan kanssa ei tarvitse läträtä. Kolme kovaa testasi kolme pöytäpuutarhaa, Fiskarsin KitchenGarden Basicin, Tregrenin Herbie Indoor Gardenin ja Zengrown Kitchen Gardenin.

Julkaistu , päivitetty
Paikaltaan menneet pyöränketjut lähikuvassa

Saako taloyhtiö poistaa käytössä olevaa omaisuutta?

Pyöräilevää miestä harmittaa, kun taloyhtiö siivosi pyörävarastosta hänen kaksi hyväkuntoista pyöräänsä. Pyöräilijä ei ollut huomannut taloyhtiön jakamaa lappua, jossa siivouksesta ilmoitettiin. Taloyhtiö ei suostu ottamaan vastuuta poistetuista pyöristä.

Julkaistu , päivitetty
Luottokorttia ei kannata muokata mekaanisesti

Miksi luottokortin tarkastusnumero on painettu korttiin? 1

Mieskatsojamme oli lukenut tukholmalaista paikallislehteä. Lehtijutussa poliisi neuvoi kansalaisia sotkemaan tai raaputtamaan luottokortin takana olevan kolminumeroisen tarkastusnumeron. Jos kortti päätyisi vääriin käsiin, sitä ei voisi käyttää verkko-ostoksiin. Luottokorttiyhtiö Netsillä tukholmalaislehden neuvo tyrmätään jyrkästi.

Julkaistu
Rainbow kalapuikot

Miksi Rainbow kalapuikkojen varoitukset vaihtelevat pakkauskoosta riippuen?

Allergiaperheessä on totuttu syömään 450 gramman pakkauksissa myytäviä Rainbow kalapuikkoja. Perheen isä osti samanlaisia Rainbow kalapuikkoja, mutta pienemmässä paketissa. Kun ruokaa alettiin valmistaa, isä huomasi, että paketissa lukee varoitus: saattaa sisältää nilviäisiä ja munaa.

Julkaistu , päivitetty

Kuningaskuluttaja odottaa juttuvinkkiäsi

Ihmetyttääkö saamasi palvelun laatu? Eikö ostamasi tuote vastannut lupauksia? Kummastuttaako hinnoittelu? Etsimme aina juttuaiheita, jotka ovat lähellä ihmisten arkea.

Kerro meille, mistä pitäisi puhua ja mitä pitäisi tonkia.

Osallistu vaatehaasteeseen!

Kaisun vaatteet
Kaisun vaatteet Kuva: Yle / Kaisu Nevasalmi

Oman vaatekaapin tutkiminen voi yllättää ja herättää monenlaisia tunteita. Monasti on hankala hahmottaa, paljonko vaatteita oikeasti on. Valtaa vaatekaappisi takaisin itsellesi ja tule mukaan Kuningaskuluttajan vaatehaasteeseen laskemalla montako vaatekappaletta omistat.

Oletko sinä keräilijä, askartelija, shoppaaja vai vähentäjä?

Ihmiset voidaan jakaa neljään erilaiseen tyyppiin, sen perusteella miten he suhtautuvat vaatteisiinsa.

Tunnistitko itsesi? Mihin näistä neljästä ryhmästä sinä kuulut?

Kuningaskuluttaja Areenassa

Uusin Kuningaskuluttaja-ohjelma

Onko kaupan maitohylly pian kokonaan laktoositon? Katja Solla selvittää ja kysyy mitä se meille kuluttajille maksaa.

Suksien kuljettamisen hinnoittelu eri lentoyhtiöillä on vähintäänkin kirjavaa. Terhi Vuorinen suunnistaa sivakat kainalossaan lentokentälle kyselemään hintoja.

Testissä pöytäpuutarhat, jotka lupaavat vehreitä yrttejä ympäri vuoden. Toimittajana Tiina Lappalainen.

Kuningaskuluttaja Facebookissa ja Twitterissä

Kuluttajat kysyvät