Halvat ja heikkolaatuiset kodinkoneet vieneet kuluttajien uskon laatuun3

Kuluttajat ovat vankasti sitä mieltä, että tänään kotiin kannettu kodinkone ei kestä muutamaa vuotta pidempään. Myös valmistajat myöntävät, että kymmenien vuosien käyttöikiä nykyisillä koneilla tuskin saavutetaan. Silti valmistajat moittivat kuluttajia maksuhaluttomuudesta. Kun tuotetaan halpaa ja lyhytikäistä niin markkinat pyörivät ja kaatopaikat täyttyvät. Miksi määrä on korvannut laadun?

Julkaistu
Jopa 1950-luvulla hankitut kodinkoneet toimivat edelleen.

Miksi nämä 10 kodinkonetta kestävät vuodesta toiseen?10

Kuningaskuluttaja keräsi yleisöltä vajaan 3 viikon aikana melkein 200 valokuvaa ja tarinaa vanhoista kodinkoneista, jotka palvelevat edelleen alkuperäisessä tarkoituksessaan. Tänään ostettu kodinkone tuskin kestää neljää-, viittä-, tai kuuttakymmentä vuotta. Miksi vanhat laitteet kestävät?

Julkaistu

Hoida ruusua hellästi

Keväällä on monta syytä antaa ja saada ruusuja. Onnittelukukat ovat usein pitkävartisia ykkösruusuja, jotka maksavat lähes kymmenen euroa kappale. Kauneimmillaan ruusu avaa terälehtensä maljakossa kohti valoa, kerros kerrokselta. Liian usein tapahtuu kuitenkin niin, että ennen kuin ruusu on edes auennut, sen niskat taittuvat ja ruusu nuupahtaa niille sijoilleen. Kuinka ruusua pitäisi hoitaa, jotta sen kukkisi ja kukoistaisi mahdollisimman pitkään?

Julkaistu , päivitetty

Toimiiko polkupyörä kauppakassina? 13

Vaikka työmatka kuljettaisiin autolla tai julkisilla kulkuneuvoilla, voi polkupyörä olla paras väline kauppareissuille. Tavaran kuljettaminen polkupyörällä on järkevää, kun arki liikkuu noin viiden kilometrin säteellä, arvioi tavarafillari.fi-sivuston päätoimittaja Teppo Moisio. - Katso, millainen kuljetusratkaisu sopisi sinulle.

Julkaistu
Eri kielillä kiitos liitutaudulla

Kieli kääntyy sovelluksen avulla - neljä kielenkääntäjää

Matkapuhelin on ulkomaillakin yleensä mukana, joten niihin ladattavat kielenkääntäjät voivat osoittautua käytännöllisiksi. Kielenkääntäjinä toimivien sovellusten ongelmana on se, että niitä harva arvostaa niin, että haluaa niistä maksaa. Onko sovelluksissa eroa?

Julkaistu

Kuningaskuluttaja 17.4. klo 20 TV1

Onko onnittelukukkien alkuperällä väliä? Kotimainen ruusu on käytännössä kadonnut, kun Reilun kaupan ruusu valtasi markkinat.
Testissä lasten potkupyörät.


Seuraa myös Twitterissä:
@kuningaskulutta
#kunkku

Kuluttajat kysyvät

Rele