Hyppää pääsisältöön
Fonectan asiakaspalvelija vastaa puheluun 020202 -palvelussa.

Soitto numerotiedusteluun voi maksaa jopa 10 euroa minuutissa

Numeropalvelut ovat nostaneet hintojaan moninkertaisiksi.

Jos haluaa kysyä yhteystietoja puhelimitse, kannattaa varautua maksamaan roimasti enemmän kuin muutama vuosi sitten. Fonectan 020202 –palvelussa sekä Sentraalin 0100 100 –numerossa saa 50 sekunnin puhelusta pulittaa noin kuusi euroa. Lankapuhelinajalta tutussa 118:ssa hinta riippuu palveluntarjoajasta – kalleinta on iltaisin ja viikonloppuisin, jolloin puhelun minuuttitaksa nousee lähes kymmeneen euroon.

WhatsApp-logo ja muita logoja älypuhelimen näytöllä

Näin räätälöit WhatsAppista itsellesi paremman

Ota palvelusta täysi hyöty irti - ja minimoi haitat.

Pikaviestipalvelu WhatsAppilla on hurjat noin miljardi aktiivista käyttäjää kuukausittain. Suomessakin teinin saa jo paljon paremmin kiinni WhatsAppilla kuin soittamalla. Näillä vinkeillä otat palvelusta täyden hyödyn irti - ja minimoit haitat ja häiritsevät kilkutukset. Äläkä muuten enää valehtele, ettet ollut huomannut jonkun viestiä. Siitä nimittäin jää kiinni.

Nuorallatanssija ja teksti Saisitko henkivakuutuksen? Grafiikka

Tee testi: Saisitko henkivakuutuksen - ja mihin hintaan?

Maksuhäiriömerkintä voi torpata henkivakuutuksen saamisen.

Henkivakuutuksen hakija joutuu selvittämään vakuutusyhtiölle paljon muutakin kuin terveydentilaansa liittyviä asioita. Kokosimme vakuutusyhtöille lähettämämme kyselyn pohjalta testin. jonka perusteella voit arvioida omat mahdollisuutesi henkivakuutuksen saamiseen sekä sen, mistä yhtiöstä kannattaa edes yrittää.

Kaksi ihmistä puhuu ja yksi salakuuntelee, grafiikka.

Viisi vinkkiä vainoharhaiselle: Näin suojaudut tietojenkeruulta verkossa

Avainsana on hajauttaminen: Ei kaikkia munia samaan koriin.

Lähes kaikki sovellukset keräävät ja säilövät käyttäjästään kaiken mahdollisen tiedon - ihan varmuuden vuoksi. Vaikka tietojenkeruuta ei pystykään kokonaan estämään, voi kuluttaja panna kapuloita rattaisiin, jos niin haluaa. Avainsana on hajauttaminen: Älä laita kaikki munia samaan koriin.

Pihvi paistumassa hiiliteräspannulla

Hiiliteräspannu yhdistää valuraudan kestävyyden ja pinnoitettujen pannujen helppouden

Näin käytät hiiliteräspannua kuin ammattilainen.

Valurautapannu on loistava kuumissa lämpötiloissa, mutta käyttö vaatii tarkkuutta, jotteivat ruuat jämähdä pannun pohjalle. Pinnoitetut pannut taas ovat liukkaita, mutta monia huolestuttaa niiden kuluminen. Vaikka pintamateriaalin irtoamisen terveysvaikutuksista ollaan vielä montaa mieltä, ei kukaan tykkää pannusta, joka ei kestä käyttöä.

Kollaasi muovipakkausten kuvista

Näin kierrätät biomuovit oikein

Biomuovi ei kompostoidu, biohajoavakin vain ajan kanssa.

Kierrätysmuovi, biomuovi, biohajoava, kompostoituva... menitkö sekaisin? Vain biohajoava muovi voi kompostoitua eli tuottaa ravinteita, mutta muovinkierrätykseen se ei sovellu. Kierrätysmuovi tai yleistyvät biopohjaiset pakkausmuovit eivät maadu ollenkaan. Ne voi viedä muovinkeräyspisteeseen, joiden valtakunnallinen verkosto avautuu viimeistään kesällä 2016.

Lähetä juttuvinkki Kuningaskuluttajalle

Kuningaskuluttaja odottaa juttuvinkkiäsi

Ihmetyttääkö saamasi palvelun laatu? Eikö ostamasi tuote vastannut lupauksia? Kummastuttaako hinnoittelu? Etsimme aina juttuaiheita, jotka ovat lähellä ihmisten arkea.

Kerro meille, mistä pitäisi puhua ja mitä pitäisi tonkia.

Kolme kovaa ikkunanpesijää: Jaakko Laasanen, Heli Halava ja Soile Sydänmäki.

Ilmoittaudu testaajaksi

Mukaan voi ilmoittautua myös kolmen kaverin porukalla.

Haluatko mukaan Kuningaskuluttajan tekemiseen? Tule testaajaksi. Tarvitsemme erilaisia ihmisiä ympäri Suomea auttamaan meitä tekemään entistä parempaa Kuningaskuluttajaa. Ilmoittaudu itse, tai kokoa kolmen kaverin, naapurin tai kollegan porukka ja tulkaa mukaan porukalla!

Kannattaako brändistä maksaa? - merkkituote vs halpa haastaja

Beats, Sorel ja Dressmann - haastajina halpamerkit.

Maailma on täynnä ominaisuuksiltaan ja ulkonäöltään samanlaisia tuotteita. Niiden suurimmat erot ovat hinta ja tuotemerkkiin liittyvät mielikuvat. Onko brändin ja brändituotteen laatulupaukselle katetta? Tutkimme kolme tuoteparia: Beatsin kuulokkeet, Sorelin kengät ja Dressmannin miesten boxerit sekä niiden halvemmat haastajat.

Uusin Kuningaskuluttaja Areenassa

Lue lisää:

Kuningaskuluttaja to 11.2. klo 20 TV1

Soitto numerotiedotukseen voi tuoda ikävän yllätyksen puhelinlaskuun: minuuttihinta jopa kymmenen euroa.
Myymälävarkaita napataan uusin keinoin.

Kuningaskuluttaja to 18.2. klo 20 TV1 ja Areena

Laihduttajan avuksi myydään jos jonkinlaisia tuotteita ja palveluja. Paljonko pudotetulle kilolle tulee hintaa eri konsteilla? Kolme Kovaa oululaista testaa omakotitalon pihaan sopivia lumilinkoja.

Kuningaskuluttaja Facebookissa ja Twitterissä