Mistä ravintolaketjujen lihat tulevat?24

Kaupan tuoreesta lihasta on helppo selvittää mistä maasta liha tulee, mutta ravintoloissa lihan alkuperä onkin monimutkaisempi juttu. Kuningaskuluttaja selvitti kyselyn avulla, mistä ravintolaketjujen lihat tulevat. Tuore liha tulee ravintolaketjuihin useimmiten kotimaasta, mutta pakkasesta löytyy paljon ulkomaista lihaa.

Julkaistu

Suomalaisessa ja ulkomaisessa lihassa on eroja5

Tutkimusten mukaan suomalainen kuluttaja haluaa syödä kotimaista lihaa. Mutta onko suomalainen liha jotenkin parempaa tai puhtaampaa kuin vaikkapa thaimaalainen broileri, brasilialainen nauta tai saksalainen possu? Kysyimme asiaa kotimaiselta viranomaiselta.

Julkaistu

Hoida ruusua hellästi

Keväällä on monta syytä antaa ja saada ruusuja. Onnittelukukat ovat usein pitkävartisia ykkösruusuja, jotka maksavat lähes kymmenen euroa kappale. Kauneimmillaan ruusu avaa terälehtensä maljakossa kohti valoa, kerros kerrokselta. Liian usein tapahtuu kuitenkin niin, että ennen kuin ruusu on edes auennut, sen niskat taittuvat ja ruusu nuupahtaa niille sijoilleen. Kuinka ruusua pitäisi hoitaa, jotta sen kukkisi ja kukoistaisi mahdollisimman pitkään?

Julkaistu , päivitetty

Miksi nämä 10 kodinkonetta kestävät vuodesta toiseen?

Kuningaskuluttaja keräsi yleisöltä vajaan 3 viikon aikana melkein 200 valokuvaa ja tarinaa vanhoista kodinkoneista, jotka palvelevat edelleen alkuperäisessä tarkoituksessaan. Tänään ostettu kodinkone tuskin kestää neljää-, viittä-, tai kuuttakymmentä vuotta. Miksi vanhat laitteet kestävät?

Julkaistu

Kuningaskuluttaja 17.4. klo 20 TV1

Onko onnittelukukkien alkuperällä väliä? Reilun kaupan ruusu tappoi kotimaisen ruusunviljelyn. Kuinka reilua on ruusujen viljely Afrikassa?
Testissä lasten potkupyörät.


Seuraa myös Twitterissä:
@kuningaskulutta
#kunkku

Kuluttajat kysyvät

Rele