Tietokoneen työkalupakki

4 palvelua hyötykäyttöön: kuvia, tekstiä ja esityksiä

Pixlr, Tineye, Slideshare ja Pocket, ilmaista hyötyä.

Nykyään työnteko on liikkuvaa, joten aina ei oma kone ole käytössä, kun pitäisi edistää töitä tai vaikkapa opintoja. Onneksi selaimen kautta pystyy tekemään kaikenlaista, mihin aikaisemmin olisi tarvittu erillistä ohjelmaa.

Julkaistu
Maapallo ja suurennuslasi

Valheenpaljastaja: Kehen luotat informaatiosodassa?2

Nettietsivät selvittivät, mitä MH17:lle todella tapahtui

Verkko vauhdittaa huhujen ja propagandan leviämistä, mutta tarjoaa myös ilmaisia työkaluja totuuden etsijöille. Suomalainen nettietsivä käyttää kaikille avoimia nettipalveluita löytääkseen totuudenpalasia Ukrainasta.Usein ensimmäiset tiedonmuruset leviävät sosiaalisessa mediassa.

Julkaistu

Kiinnostavaa muualla:

Consumer Reports: Apple Watch paras älykello

Kollegat Consumer Reportsissa testasivat 11 älykellomallia eri valmistajilta: Apple, Asus, LG, Martian, Motorola, Samsung, Pebble ja Sony. Älykellotestissä vertailtiin mm. kestävyyttä (naarmuuntuminen) ja terveystoimintoja (syke- ja askelmittareiden tarkkuus), sekä käytön helppoutta ja yhdistettävyyttä puhelimiin.
Apple Watchin Stainless Steel -malli nousi testin kärkeen mm. naarmuntumattoman lasinsa ansiosta. Viimeiseksi jäi Sony Smartwatch 3, joka ei läpäissyt vesikestävyystestiä.

Julkaistu , päivitetty

Yle Kioski: Teslan Powerwall-akku voi mullistaa energiantuotannon

Hintavista Tesla-sähköautoistaan tunnettu Tesla Motors julkisti viime viikolla Powerwall-akun, joka herätti paljon kiinnostusta. Ensireaktioissa moni povasi Teslan toimitusjohtajan Elon Muskin mullistavan energia-alaa erityisesti kuluttajille parempaan suuntaan. Kohtuuhintaisen akun avulla voi esimerkiksi aurinkopaneeleilla tuotettua sähköä varastoida tulevaa käyttöä varten.
Yle Kioski jututti Aalto-yliopiston teknillisen fysiikan professoria Peter Lundia uudesta keksinnöstä ja selvitti, mistä on kyse ja mitä mullistavaa yhdessä akussa on.

Julkaistu

Riittääkö 10 euroa 10 000 työpaikkaan? 9

Kuluttajaa kutsutaan apuun työttömyyden torjuntaan.

Ostamalla kotimaista työllistät kotimaassa. Vuosien takaa tuttu ajatus näkyy jälleen kampanjoissa, joilla kuluttajaa kutsutaan apuun työttömyyden torjuntaan: kymmenellä eurolla kuukaudessa luvataan nyt syntyvän 10 000 uutta työpaikkaa. Emeritusprofessori Osmo Forssell kertoo laskelman antavan oikeaa suuntaa, vaikka tietoa tarkoista luvuista ei ole.

Julkaistu , päivitetty

Vertailimme puhelinliittymät: Yli 25 €/kk on liikaa 14

Etsimme parhaat vaihtoehdot mega- ja peruskäyttäjälle.

Suomalaisten puhelinliittymistä yli puolet on ainakin joskus vaihdettu operaattorilta toiselle. Jos puhelinlasku kipuaa yli 25 euron kuussa, kilpailuttaminen kannattaa. Etsimme parhaat vaihtoehdot matkapuhelimen mega- ja peruskäyttäjälle.

Julkaistu
Sanni Klemelä oli mukana Kolmen kovan kasvimaitotestiryhmässä.

Kasvimaidot parhaimmillaan ruuanlaittossa 5

Kolme kovaa testaa kaura-, manteli-, riisi- ja soijamaidot.

Kuningaskuluttajan kolmen kovan testissä tutustuttiin neljään kasvimaitojuomaan. Kuinka hyvin kasvimaito sopii kahvin tai teen sekaan, onko siitä ruokajuomaksi ja voiko kasvipohjaisia maitoja käyttää korvaamaan lehmänmaitoa ruuanlaitossa? Testituotteina olivat Rainbow’n soijajuoma, Alpron mantelimaito, Rice Dreamin riisijuoma ja Oatlyn kauramaitojuoma.

Julkaistu , päivitetty
Litran ja puolen litran maitotölkit kädessä.

Miksi Arlan maito säilyy puolen litran maitopurkissa pidempään kuin litran purkissa? 10

Pienemmässä purkissa maito säilyy lähes tuplasti pidempään.

Satunnaisella maidonjuojalla on ehtinyt litran maitopurkki mennä useamman kerran huonoksi. Niinpä hän osti Arlan puolen litran kevytmaitopurkin. Häntä hämmästytti, että pienemmässä maitopurkissa pakkauspäivän ja parasta ennen -päiväyksen väli oli melkein tuplasti pidempi kuin isommassa purkissa.

Julkaistu
Kotimaista-maitojuomaa Kaslinkin tehtaalla

Ostatko laktoositonta varmuuden vuoksi? - 6 faktaa maitotuotteista 24

Kuusi faktaa laktoosittomista tuotteista

Pitääkö kaapissa aina olla laktoositonta vieraiden varalle? Miksi maidot säilyvät entistä pidempään? Miten vähälaktoosinen ja laktoositon oikein eroavat toisistaan?

Julkaistu , päivitetty
Viinin lisäaineissa on mainittu maito ja kananmuna

Miksi viinissä on kananmunaa ja maitoa? 3

"Sisältää sulfiitteja, kananmunaa ja maitoa". Teksti viinipullon etiketissä äimistytti viinien ystävää. Sulfiitteja eli rikkidioksidia on säilöntäaineena lähes joka viinissä. Kananmuna ja maito näyttävät pullon kyljessä oudommilta.

Julkaistu

Kuningaskuluttaja Areenassa

Uusin Kuningaskuluttaja-ohjelma


Selvitimme, mihin perustuu hokema: 10 euroa kuukaudessa kotimaisiin tuotteisiin luo 10 000 työpaikkaa.
Pitääkö testivoittaja Jamie Oliver pintansa myös käytössä? Tiina Lappalainen ja Kolme kovaa palaavat vuosi sitten testattujen pinnoitettujen kattiloiden ääreen.
Lauri Miettinen ja kolme kovaa testaavat, ovatko identtisen näköiset savustimet samanlaisia myös käytössä.

Kuningaskuluttaja Facebookissa ja Twitterissä

Kuluttajat kysyvät