Lelujen turvallisuuden viimeinen vartija on aina lapsen vanhempi 2

Lelujen turvallisuusvaatimukset ovat tiukat. Silti kukaan ei takaa, että jokainen kaupasta löytyvä lelu on turvallinen. Viranomaiset tekevät pistokokeita, mutta yksittäisen lelun turvallisuudesta vastaa aina valmistaja ja maahantuoja. Leluissakin hinta ja laatu kulkevat käsi kädessä.

Julkaistu

Testissä 4 kännykän lisävarustetta: vaihtelevasti hyötyä 3

Kolme kovaa vertaili neljää ei-aivan-välttämätöntä härpäkettä: selfiekeppi, retroluuri, kosketuskynä sekä pieneen laukkuun mahtuva matkakaiutin. Testaajien suosikit menivät ristiin, mutta retroluuri koettiin laitteista turhimmaksi.

Julkaistu , päivitetty

Nastakengät testissä: liukkaiden kelien pelastus 15

Talvisin jopa 20 000 suomalaista teloo itsensä liukastuessaan – joka kuukausi. Apua pystyssä pysymiseen saa esimerkiksi nastakengistä.

Julkaistu , päivitetty
Maksikirje postikonttorin pöydällä.

Miksi Maksikirje poistuu Postin palveluista?

Nettikirppareita käyttävä mies järkyttyi lukiessaan, että Posti poistaa Maksikirjeen palveluistaan helmikuun alusta. Suurikokoisen kirjeen voi lähettää nyt vain Postipakettina, mikä nostaa pienikokoisten lähetysten hintaa roimasti.

Julkaistu , päivitetty
Viaplay-sovellus television valikossa.

Miksi Viaplay-sovellus hävisi Panasonicin televisiosta?

Mies osti Panasonicin älytelevision kolme vuotta sitten, koska halusi käyttää Viaplayn suoratoistopalvelua. Pidettyään tauon palvelun käytöstä hän tahtoi jatkaa Viaplayn käyttöä jouluna. Sovellus oli kuitenkin hävinnyt sekä televisiosta että Panasonicin sovelluskaupasta

Julkaistu , päivitetty
Navigaattorin käyttöohje englanniksi

Pitääkö käyttöohje saada suomeksi? 2

Suomalaismies etsi nettikaupoista gps-laitetta. Sopivan laitteen löydyttyä hän huomasi, että laitteeseen saa käyttöohjeen vain englanniksi. Lakimies Jukka Kaakkola Kilpailu- ja kuluttajavirastosta toteaa, että käyttöohje pitää olla saatavilla suomeksi ja ruotsiksi, kun myytävän tuotteen käyttö sitä vaatii.

Julkaistu

Kokeilussa Watson Viihde: Sujuva haastaja 6

Pohjanmaalaisen teleoperaattori Anvian Watson-viihdepalvelu hakee markkina-asemaa kiivaasti kilpaillulla alalla, jossa muut operaattorit jo tukevasti seisovat. Televisio-ohjelmista, elokuvista ja kaikenlaisesta viihteestä on siis kyse. Kokeilussa Watson toimi melkein moitteetta.

Julkaistu

Videopelitkin siirtyvät pilveen 2

Spotify, Netflix ja muut kuukausimaksulliset suoratoistopalvelut ovat tehneet viihteen kuluttamisesta entistä helpompaa. Videoiden ja musiikin lisäksi kuukausihintaan on tarjolla myös tietokonepelejä.

Julkaistu , päivitetty

Lähetä juttuvinkki Kuningaskuluttajalle

Ihmetyttääkö saamasi palvelun laatu? Eikö ostamasi tuote vastannut lupauksia? Kummastuttaako hinnoittelu? Etsimme aina juttuaiheita, jotka ovat lähellä ihmisten arkea.

Kerro meille, mistä pitäisi puhua ja mitä pitäisi tonkia.

Kuningaskuluttaja Areenassa

Uusin Kuningaskuluttaja-ohjelma

Lelujen turvallisuutta valvotaan tiukasti, mutta vastuu leikeistä jää aina vanhemmalle. Terhi Vuorinen selvittää vaaranpaikat lastenhuoneessa ja lelulaatikoissa.

Yhä useampi matkailija valitsee yöpymispaikakseen yksityismajoituksen. Mutta miltä tuntuu ottaa vieras asukas omaan kotiinsa? Liisa Vihmanen tapaa pari Airbnb-majoittajaa.

Onko älypuhelimen lisälaitteista oikeasti hyötyä? Katja Solla ja Kolme kovaa testaa.

Kuningaskuluttaja Facebookissa ja Twitterissä

Kuluttajat kysyvät