Kenen junaliput kallistuivat? 20

Kuka hyötyi VR:n hinnoittelu-uudistuksesta. Opiskelijat kertovat, että junamatkat ovat aiempaa kalliimpia. Yleistyneet ale-kampanjat hyödyttävät parhaiten satunnaismatkaajia. Heistäkin puolet kuitenkin kertoo lipunhintojen nousseen.

Julkaistu , päivitetty

Tee testi ja säästä rahaa

Skarppi kuluttaja säästää selvää rahaa. Viisaskin voi mennä vipuun verkkokaupan sudenkuopissa tai teknologian takuuehdoissa. Lompakkonsa puolesta ei tarvitse pelätä, kun hallitsee kuluttajan perusoikeudet ja tuntee käyttöehtojen lupaukset. Testaa kahdeksalla yksinkertaisella kysymyksellä, tunnetko oikeutesi.

Julkaistu , päivitetty

Hiusten suoristusraudat testissä: pituus ja paino pitää olla käteen sopivassa suhteessa 2

Jos Luojan luomat kutrit eivät miellytä, tekniikka tulee apuun. Suoristimella kiharatukkaiset voivat suoristaa hiuksensa ja suoratukkaiset silottaa ne. Kolme kovaa testasi, pärjäävätkö kolme valmistajien testattavaksi valitsemaa rautaa ammattilaismallille. Testissä huomattiin, että hyvässä suoristusraudassa pituuden ja painon pitää olla oikeassa suhteessa.

Julkaistu , päivitetty

Montako hiusten muotoiluun tarkoitettua laitetta omistat? 1

Hiuksia on suoristettu ja käherretty vuosien mittaan monenlaisilla laitteilla. Markkinoille tulee koko ajan myös uusia, entistä hienompia ja erikoistuneempia vempaimia. Millaisia kutrien kaunistamiseen tarkoitettuja laitteita löytyy sinun kaapistasi ja montako laitetta yhteensä omistat?

Julkaistu , päivitetty

Kuningaskuluttaja to 30.10. klo 20 TV1

Kenelle VR:n alelippuja riittää? Kaukojunien hinnoittelu uudistui, Janne Junttila ottaa selvää kuka voitti ja kuka hävisi.

Kolme kovaa testaa hiusten suoristusraudat. Toimittajana Tiina Lappalainen.

Varoituskyltti nojaa hyllykköön

Vältä verkon myyntihuijaus näillä vinkeillä

Kasvottomassa kaupankäynnissä on vaara joutua huijauksen uhriksi. Huijaus on helpompi välttää ennakolta kuin selvitellä kadonneen rahan kohtaloa jälkeenpäin. Näillä vinkeillä voit tunnistaa mahdollisen huijauksen ja tehdä kauppaa verkossa harkitummin.

Julkaistu
Viinin lisäaineissa on mainittu maito ja kananmuna

Miksi viinissä on kananmunaa ja maitoa? 2

"Sisältää sulfiitteja, kananmunaa ja maitoa". Teksti viinipullon etiketissä äimistytti viinien ystävää. Sulfiitteja eli rikkidioksidia on säilöntäaineena lähes joka viinissä. Kananmuna ja maito näyttävät pullon kyljessä oudommilta.

Julkaistu
Avain maassa

Miksi avaimen hukkaaminen maksaa SATO:lla 320 euroa? 2

Asuntosijoitusyhtiö SATO voi periä kadonneesta avaimesta 320 €. SATO perii lukon sarjoitusmaksun, jos yksikin avain on hukassa asunnosta pois muuttaessa. Uutta avainta ei voi itse hankkia kadonneen tilalle, vaikka avainmallin patenttisuoja olisi loppunut.

Julkaistu

Kuningaskuluttaja Areenassa

Uusin Kuningaskuluttaja-ohjelma

4G tarjoaa huippunopeaa nettiä kännyköihin. Panu Vatanen selvittää miten operaattoreiden lupaukset 4G-yhteyksien nopeuksista toteutuvat.

Testissä ruualle lisää säilyvyyttä lupaavat vakuumikoneet. Kolmen kovan säilöntäkokeiluja seuraa Lauri Miettinen.

Testaa kännykkänettisi nopeus!

Nettitutka kertoo 4G-verkon todelliset nopeudet

Katso kartalta millaisia 4G LTE-yhteyksien latausnopeuksia on mittattu sinun alueellasi. Mittauksia on tehty yli 100 000 eri puolilla Suomea Aalto-yliopiston kehittämällä Nettitutka-sovelluksella.

Julkaistu

Kommentoiduimmat jutut

Kuningaskuluttaja Facebookissa ja Twitterissä

Kuluttajat kysyvät