Spotifyn logo suurennuslasissa

Spotifyn uudet käyttöehdot hämmentävät: laskutus jatkuu vaikka musiikki loppuu

Spotify laskuttaa vaikka uusia käyttöehtoja ei hyväksyisi.

Musiikin suoratoistopalvelu Spotify päivitti elokuun loppupuolella käyttöehtojaan. Uudet ehdot myöntävät Spotify-sovellukselle pääsyn moniin puhelimeen tallennettuihin tietoihin, sen sijaintiin ja käyttäjän Facebook-profiiliin. Muutoksesta syntyi kohu, jonka jalkoihin jäi toinen, yhtiön laskutuskäytäntöä koskeva kummallinen muutos.

Julkaistu

Saunatuoksu ei ole harmiton tunnelmanluoja - käytä niitä oikein 7

Tiedätkö, mitä heität kiukaalle kun käytät saunatuoksuja?

Muutamalla tipalla tuoksuöljyä saunan tunnelma vaihtuu savusaunasta eukalyptukselta tuoksuvaan kylpylään. Eteerisiä kasviöljyjä ja parfyymeja sisältävät saunatuoksut eivät kuitenkaan ole vaarattomia hajusteita. Katsojamme hämmästykseksi maahan kaadettu saunatuoksun jämä poltti nurmikonkin keltaiseksi. Minkälaisia aineita kiukaalle oikein kaadetaan?

Julkaistu
Tyttö reppu selässä asemalaiturilla.

Yksin matkustavan lapsen kohtelu vaihtelee täydestä palvelusta täyskieltoon1

Lennolla lapsi saa saattajan, junassa pitää pärjätä itse.

Jossain vaiheessa perheen pienimmäinen lähtee matkaan yksin, esimerkiksi kylään isovanhempien tai muiden sukulaisten luo. Käytännöt yksin matkustavien lasten osalta vaihtelevat täydestä palvelusta täyskieltoon. Yksin matkustava lapsi saa kotimaan matkoilla kattavampaa palvelua lennoilla kuin matkustaessaan junalla tai linja-autolla.

Julkaistu

Energiaviraston ylläpitämällä sahkonhinta.fi -sivustolla voit vertailla sähkön hintoja.

Näin kilpailutat sähkön hinnan 9

EU vapautti sähkön tuottajat kilpailemaan hinnalla jo yli 15 vuotta sitten. Yllättävän harva kuluttaja tarttuu mahdollisuuteen säästää sähkölaskussaan. Katso miten helppoa kilpailuttaminen on käytännössä.

Julkaistu , päivitetty
Mainospostia

Näin teet suoramarkkinointikiellon 9

Jokaisella on oikeus kieltää henkilötietojensa käyttö suoramarkkinointiin. Tässä vinkkejä, miten saat hillittyä suoramarkkinointitulvaa.

Julkaistu , päivitetty
Perunoita ja kappa torilla

Testaa, oletko taitava toriostaja 2

Torilla hinnat saa ilmoittaa toisin kuin kaupassa.

Torikaupassa marjojen ja vihannesten hinnat saa ilmoittaa tilavuuden mukaan, toisin kuin tavallisessa kaupassa. Nippuina myytävien vihannesten kilohintaakaan ei tarvitse kertoa. Käytössä on myös mittayksiköitä, joihin marketeissa ei törmää. Tunnetko nämä torikaupan perinteiset mitat ja vakiintuneet tavat?

Julkaistu , päivitetty

Testejä liikkujille

Kolme kovaa testaajaa: Miikka Vartiainen, Mitja Nylund ja Jarkko Väänänen

Sähköavusteisten polkupyörien testissä kallein polki voittoon 12

Kolme kovaa tekivät ensimmäistä kertaa tuttavuutta sähköavusteisten polkupyörien kanssa. Testissä kiinnitettiin huomiota erityisesti pyörien käytettävyyteen sekä sähkön kanssa että ilman. Testipyörinä olivat Staiger Sinus BC50, Helkama E2800, Boostbike City ja Biltema Yosemite.

Julkaistu , päivitetty
Kolme kovaa: Sampo Rouhiainen, Iida Aarnio ja Kristian Tervo.

Urheilukuuloketestin voittajassa yhdistyy käyttömukavuus ja hyvä äänenlaatu 4

Kolme kovaa testasi urheilukuulokkeita, joiden pitäisi pysyä tiukasti korvilla lenkkeillessä. Testituotteina olivat: Bose, Sennheiser-Adidas, Philips ja halpisverrokki, Clas Ohlsonin Sport-kuulokkeet. Testaajat yllättyivät kuulokkeiden käyttömukavuuden eroista.

Julkaistu , päivitetty

Kuva Apple Music -palvelun etusivusta

Kokeilussa Apple Music 6

Applen uusi suoratoistopalvelu ei ole parhainta Applea

Spotifyn ja Google Play Musicin haastaja tarjoaa perheille suunnattua kimppahinnoittelua ja oikeiden ihmisten taidolla laatimia soittolistoja. Applen uusi suoratoistopalvelu ei kuitenkaan ole parhainta Applea.

Julkaistu , päivitetty
Auton kojelauta

Autonvuokraajan muistilista - ymmärrä mistä maksat 7

Lyhenteet, lisävakuutukset ja -maksut voivat yllättää.

Matkat varataan yhä useammin verkon kautta. Autoja sen sijaan vuokrataan enemmän vasta matkakohteessa kuin ennakkoon verkosta tai matkatoimistovirkailijan kautta. Autonvuokrauksessa on hyvä olla kieli keskellä suuta, sillä vuokrasopimusten vieraat lyhenteet, kummalliset lisävakuutukset ja -maksut voivat yllättää. Näillä vinkeillä ymmärät, mistä maksat.

Julkaistu , päivitetty
Pepsi-virvoitusjuomapullon parasta ennen -merkintä

Saako vanhaa limsaa myydä? 3

Ravintolassa myytiin vanhaa limsaa - laki ei kiellä.

Kaverukset saivat ravintolassa vanhaa limsaa, joka maistui väljähtäneeltä. Parasta ennen -päiväys oli mennyt umpeen jo 5 kuukautta aiemmin. Laki ei kuitenkaan kiellä vanhentuneen virvoitusjuoman myymistä, vastuu on myyjällä.

Julkaistu
Lentokone

Lentojen hinnoittelun mystinen maailma 9

Voit varata lentosi suoraan lentoyhtiön sivuilta tai nettimatkatoimistosta tai ensin hakea edullisinta vaihtoehtoa nettihakukoneen kautta. Kuulostaako helpolta? Voit kuitenkin varautua pitkään ja rasittavaan matkaan – lentohintojen alati vaihtuvaan maailmaan.

Julkaistu , päivitetty

Kuningaskuluttaja odottaa juttuvinkkiäsi

Ihmetyttääkö saamasi palvelun laatu? Eikö ostamasi tuote vastannut lupauksia? Kummastuttaako hinnoittelu? Etsimme aina juttuaiheita, jotka ovat lähellä ihmisten arkea.

Kerro meille, mistä pitäisi puhua ja mitä pitäisi tonkia.

Julkaistu
Kolme kovaa ikkunanpesijää: Jaakko Laasanen, Heli Halava ja Soile Sydänmäki.

Ilmoittaudu testaajaksi

Mukaan voi ilmoittautua myös kolmen kaverin porukalla.

Haluatko mukaan Kuningaskuluttajan tekemiseen? Tule testaajaksi. Tarvitsemme erilaisia ihmisiä ympäri Suomea auttamaan meitä tekemään entistä parempaa Kuningaskuluttajaa. Ilmoittaudu itse, tai kokoa kolmen kaverin, naapurin tai kollegan porukka ja tulkaa mukaan porukalla!

Julkaistu

Uusimmat testit

Kuningaskuluttaja Areenassa

Uusin Kuningaskuluttaja


Viikon ajankohtaiset kuluttaja-aiheet lyhyesti. Toimittajana Esa Viherä.

Kuningaskuluttaja Facebookissa ja Twitterissä

Kuluttajat kysyvät