Lääkäriasemien maksut: sama laboratorio, huima hintaero4

Yksityisten lääkäriasemien laboratoriotutkimusten hinnoissa on valtavat erot, vaikka laboratorio olisi sama. Magneettikuvauksien hinnat vaihtelevat jopa saman lääkäriasemaketjun sisällä. Säästö voi olla satasia.

Julkaistu
Lähetä juttuvinkki Kuningaskuluttajalle

Lähetä juttuvinkki Kuningaskuluttajalle

Ihmetyttääkö saamasi palvelun laatu? Eikö ostamasi tuote vastannut lupauksia? Kummastuttaako hinnoittelu? Etsimme aina juttuaiheita, jotka ovat lähellä ihmisten arkea. Kerro meille, mistä pitäisi puhua ja mitä pitäisi tonkia.

Filmnet Google Play -kaupassa

Vinkkejä Filmnetiä harkitseville 3

Aiemmissa kirjoituksissani olen kertonut elokuvien ja sarjojen suoratoistopalvelujen käyttämisestä ja tarjonnut vinkkejä, joilla ViaPlayn ja Netflixin käytöstä saa mukavampaa ja tehokkaampaa. Tällä kertaa vuorossa on kolmas Suomessa toimiva elokuvien ja tv-sarjojen suoratoistopalvelu, Filmnet.

Julkaistu , päivitetty
Netflixin käyttäjä

Näin parannat Netflixin käyttökokemusta 20

Netflix on vallannut nettikatselumarkkinoita Pohjoismaissa kovaa vauhtia. Paremmin palveluun tutustuessa huomaa, että monia asioita haluaisi viilata paremmaksi. Tässä muutama vinkki, miten Netflixistä saa paremman kotikinon.

Julkaistu , päivitetty
Viaplayn näkymä XBox 360ssä

Vinkkejä Viaplayn käyttöön 1

Suoratoistopalvelujen kisassa Viaplay haastaa Netflixiä. Ruotsalainen kilpakumppani eroaa ainakin siinä, että se tarjoaa myös ns. aikuissisältöä, sekä urheilua, mm. NHL-pelejä, golfia ja nyrkkeilyä.

Julkaistu , päivitetty

TV:ssä torstaina:

Kuningaskuluttaja to 18.9. klo 20 TV1

Muovia on joka paikassa. Mikroskooppisia muovirakeita lymyää jopa kosmetiikkatuotteissa ja fleece-puseroista irtoaa muovihitusia pesun yhteydessä. Voiko meriä tuhoavia ympäristöhaittoja välttää? Terhi Vuorinen selvittää.

Tiina Lappalainen panee leffaeväät uusiksi ja maistattaa kolmen kovan makutestissä juuressipsit. Terveellisemmän naksuvaihtoehdon kova hinta kuitenkin yllättää.

Dr. Oetker vanilja-aromi.

Miksi Dr. Oetker vanilja-aromissa on etanolia?

Mieskatsojamme osti Dr Oetker vanilja-aromia ja tutki tuotteen ainesosia. Hän huomasi, että vanilja-aromi sisältää etanolia. Etanoli on alkoholi, jota käytetään myös yleisesti alkoholijuomissa.

Julkaistu , päivitetty
Käsi, jossa timanttisormus sormessa.

Miten timantin saa myytyä?

Katsojamme omistaa kultaisen timanttisormuksen, jonka hän haluaisi muuttaa rahaksi. Netin jälleenmyyntipalstat, koruliikkeet ja panttikonttorit maksavat lähinnä kullasta, ja timantista vain vähän tai ei mitään.

Julkaistu , päivitetty
Kolme numeroa Helsingin Sanomia nipussa.

Miksi Hesarin viikonloppujakelusta jäävät tilaajat maksavat saman hinnan?

Hesarin viikonloppujakelu loppui osassa Pohjois-Suomea ja Pohjanmaata syyskuussa, tuon alueen tilaajat saavat viikonlopun lehtensä vasta seuraavalla viikolla. Nainen vaati alennusta lehden tilaamisesta, mutta hänelle korvattiin vain yhden kuukauden Hesarit.

Julkaistu , päivitetty

Kuningaskuluttaja Areenassa

Uusin Kuningaskuluttaja Areenassa

Kuningaskuluttajassa 11.9.

Yksityisten lääkäriasemien tutkimushinnoissa huikeat erot: Vertailemalla säästäisit satasia. Testissä tavallista silitysrautaa järeämmät silityskeskukset.

Kolme kovaa testaajaa: Jaana Mäkinen, Janet Laiho ja Tanja Ketola.

Testissä silityskeskukset - himosilittäjän apurit 1

Silityskeskukset ovat järeämpi vaihtoehto perinteiselle höyryraudalle. Valmistajat lupaavat nopeampaa silitystä ja sileämpää lopputulosta. Kolmen Kovaa silittäjää testasi OBH Nordican, Philipsin, Tefalin ja Boschin halvimmat varsinaiset silityskeskukset. Näppien ja silmälasien kanssa piti ainakin olla tarkkana, - sen verran reilusti testilaitteet höyryä puskivat.

Julkaistu , päivitetty

Näin tullaat verkko-ostokset netissä

Euroopan unionin ulkopuolelta tehdyistä verkkokauppaostoksista pitää tehdä tulliselvitys. Kun tilatun postipaketin arvo ylittää 22€ pitää maksaa arvonlisävero. Tulli-nimistä veroa aletaan kantaa, kun lähetyksen arvo ylittää 150€. Tulliselvityksen voi tehdä Tullin verkkopalvelussa. Kun verkkokauppa on EU:ssa, ei tulliselvitystä tarvita eikä lisäveroja koidu.

Julkaistu , päivitetty

Milloin saa periä laskutuslisää?

Kuningaskuluttajan katsoja ihmettelee avaimiaan unohtelevilta perittäviä ovenavausmaksuja. Ovenavausmaksun voi nykyisin maksaa kortilla. Jos valitsee kortilla maksamisen sijaan kotiinlähetettävän laskun, siitä voidaan periä laskutuslisää jopa 15 euroa.

Julkaistu

Lenkille!

Kommentoiduimmat jutut

Kuningaskuluttaja Facebookissa ja Twitterissä

Kuluttajat kysyvät