Pesetkö kasvosi muovirakeilla?25

Kuorintavoide kasvoille tai vartalolle löytyy monen kylpyhuoneen kaapista. Harva tulee ajatelleeksi, että kuorintavoiteen pienet rakeet voivat olla muovia. Kosmetiikan muovirakeet ovat osa ympäristöongelmaa, jonka laajuus on vasta paljastumassa tutkijoillekin.

Julkaistu

Putkiremontti on omaa kylppäriä isompi juttu 1

Asunnon omistajalle putkiremontista tulee ensimmäiseksi mieleen irti revitty WC-pytty ja sotkuiseksi rakennustyömaaksi muuttunut oma koti. Kun tiedossa on vain rahanmenoa ja epämukavuutta, herääkin kysymys, onko lopputulos kaiken vaivan ja taloudellisten uhrausten arvoinen. Putkiremontissa on kuitenkin kysymys omaa kylpyhuonetta ja keittiötä isommasta kokonaisuudesta.

Julkaistu
Putkimies asentaa lavuaaria

Putkiremontin hinta määräytyy jo suunnitteluvaiheessa

Putkiremontin tarpeiden selvittämisessä ja suunnittelussa ei kannata säästellä. Ammattitaitoisten suunnittelijoiden ja muiden asiantuntijoiden löytämiseen kannattaa panostaa. Puutteelliset ja pihistellen tehdyt suunnitelmat kostautuvat rakentamisvaiheessa kun joudutaan maksamaan erikseen lisätöistä. Tällöin putkiremontin kokonaishinta voi nousta huomattavastikin.

Julkaistu
Lähetä juttuvinkki Kuningaskuluttajalle

Lähetä juttuvinkki Kuningaskuluttajalle

Ihmetyttääkö saamasi palvelun laatu? Eikö ostamasi tuote vastannut lupauksia? Kummastuttaako hinnoittelu? Etsimme aina juttuaiheita, jotka ovat lähellä ihmisten arkea. Kerro meille, mistä pitäisi puhua ja mitä pitäisi tonkia.

TV:ssä torstaina:

Kuningaskuluttaja to 25.9. klo 20 TV1

Maksukorttipetosten määrä kasvaa hurjaa vauhtia. Epäilyttäviä korttiostoksia kytätäänkin verkossa vuorokauden ympäri. Oikeassa maailmassa kortin kanssa hutilointi voi tulla kalliiksi.

Kolmen kovan jauhopeukalon testissä sämpyläjauhot.

Toimittajina Lauri Miettinen ja Salla Hekkala.

Kiukaan luukku ja puita

Eikö puukiukaan pitäisi kestää pidempään kuin kaksi vuotta?

Naiskatsojamme kertoo, että pihasaunaan hankitun Vuolux Kairo 15 -puukiukaan tulipesän takaseinä oli kulunut puhki kahden vuoden käytön jälkeen. Naisen mukaan saunaa on lämmitetty kaksi kertaa viikossa, Kiukaan takuuaika on vain vuoden.

Julkaistu
Magneettikuvaus

Lääkäriasemien maksut: sama laboratorio, huima hintaero 4

Yksityisten lääkäriasemien laboratoriotutkimusten hinnoissa on valtavat erot, vaikka laboratorio olisi sama. Magneettikuvauksien hinnat vaihtelevat jopa saman lääkäriasemaketjun sisällä. Säästö voi olla satasia.

Julkaistu , päivitetty
Kolme kovaa testaajaa: Jaana Mäkinen, Janet Laiho ja Tanja Ketola.

Testissä silityskeskukset - himosilittäjän apurit 1

Silityskeskukset ovat järeämpi vaihtoehto perinteiselle höyryraudalle. Valmistajat lupaavat nopeampaa silitystä ja sileämpää lopputulosta. Kolmen Kovaa silittäjää testasi OBH Nordican, Philipsin, Tefalin ja Boschin halvimmat varsinaiset silityskeskukset. Näppien ja silmälasien kanssa piti ainakin olla tarkkana, - sen verran reilusti testilaitteet höyryä puskivat.

Julkaistu , päivitetty

Applikaatioita oppimisen avuksi

Ipad kouolussa

Sovelluksia opiskelijalle - 8 tapaa opintojen tehostamiseen 6

Suomalaistenkin koulujen digitaalisuus kasvaa koko ajan. Osa tänä syksynä lukion aloittaneista velvoitetaan jo hankkimaan oma kannettava tietokone, sillä he suorittavat sähköisen ylioppilaskokeen. Moni on tablettia tai älypuhelinta käyttänyt jo pitkään. Niistä voi saada paljon apua opiskeluun oikeiden sovellusten avulla.

Julkaistu
Tyttö lukee kirjastossa

Vauhtia lukunopeuteen - kolme sovellusta tiedon ahmintaan 2

Eikö ihmisillä ole enää aikaa lukemiseen vai pitääkö kaikesta muuten vain tehdä suoritus? Suorituskeskeisille on nykyään tarjolla monenlaisia lukemisnopeutta kiihdyttäviä sovelluksia. Kyse on tiedon ahmimisesta, ei lukunautinnosta.

Julkaistu , päivitetty
Eri kielillä kiitos liitutaudulla

Kieli kääntyy sovelluksen avulla - neljä kielenkääntäjää 1

Matkapuhelimeen ladattavat kielenkääntäjät voivat osoittautua käytännöllisiksi. Kielenkääntäjinä toimivien sovellusten ongelmana on se, että niitä harva arvostaa niin, että haluaa niistä maksaa. Onko sovelluksissa eroa?

Julkaistu , päivitetty

Kuningaskuluttaja Areenassa

Uusin Kuningaskuluttaja Areenassa

Kuningaskuluttajassa 18.9.

Mikroskooppisia muovirakeita lymyää jopa kosmetiikkatuotteissa. Miten meriä tuhoavia ympäristöhaittoja voi välttää?
Putkiremontin monet puolet.
Testissä juuressipsit. Terveellisen vaihtoehdon hinta yllättää.

Toimittajina Terhi Vuorinen, Janne Junttila ja Tiina Lappalainen

Lenkille!

Kuningaskuluttaja Facebookissa ja Twitterissä

Kuluttajat kysyvät