Mihin katosi suomalainen leikkoruusu?6

Ruusu on edelleen suomalaisten suosikkikukka ja juhlien ehdoton ykkönen, mutta onnitteluruusu kasvaa enää vain harvoin Suomessa. Kun Suomi vuonna 1996 liittyi Euroopan unioniin ja kukkien suojatullit poistuivat, ulkomaista leikkokukkaa alkoi virrata maahan. Elinkeinona kotimaisen ruusuviljelyn tila on lohduton.

Julkaistu

Hoida ruusua hellästi2

Keväällä on monta syytä antaa ja saada ruusuja. Onnittelukukat ovat usein pitkävartisia ykkösruusuja, jotka maksavat lähes kymmenen euroa kappale. Kauneimmillaan ruusu avaa terälehtensä maljakossa kohti valoa, kerros kerrokselta. Liian usein tapahtuu kuitenkin niin, että ennen kuin ruusu on edes auennut, sen niskat taittuvat ja ruusu nuupahtaa niille sijoilleen. Kuinka ruusua pitäisi hoitaa, jotta sen kukkisi ja kukoistaisi mahdollisimman pitkään?

Julkaistu
Philips Ahkera 1980-luvulta.

Onko sinulla Suomen vanhin edelleen toimiva kodinkone? 44

Kuningaskuluttaja keräsi yleisöltä valokuvia ja tarinoita vanhoista kodinkoneista, jotka toimivat edelleen alkuperäisessä tehtävässään. Katso kuvagalleria.

Julkaistu , päivitetty

Nopsa Kick ja Puky potkupyörätestin kärkikaksikko4

Kolmipyöräiset tai apupyörät ovat tuttuja monen lapsuudesta. Nyt yleistyvät jopa kaksivuotiaille soveltuvat potkupyörät. Neljää potkupyörää testasivat kahdet eri-ikäiset kaksoset. Testituotteet olivat Biltema Harjoittelupolkupyörä, Kokuan LikeABike Mini, Nopsa Kick 12” sekä Puky LR M.

Julkaistu
Etutarakkaan kiinnitetty kuljetuslaatikko riittää parille kauppakassille.

Toimiiko polkupyörä kauppakassina? 13

Vaikka työmatka kuljettaisiin autolla tai julkisilla kulkuneuvoilla, voi polkupyörä olla paras väline kauppareissuille. Tavaran kuljettaminen polkupyörällä on järkevää, kun arki liikkuu noin viiden kilometrin säteellä, arvioi tavarafillari.fi-sivuston päätoimittaja Teppo Moisio. - Katso, millainen kuljetusratkaisu sopisi sinulle.

Julkaistu

Kuningaskuluttaja 17.4. klo 20 TV1

Onko onnittelukukkien alkuperällä väliä? Kotimainen ruusu on käytännössä kadonnut, kun Reilun kaupan ruusu valtasi markkinat.
Testissä lasten potkupyörät.


Seuraa myös Twitterissä:
@kuningaskulutta
#kunkku

Kuluttajat kysyvät

Rele