Apple
10.12.2014 Kuningaskuluttaja

Operaattorit: Applen uusi SIM ei mullistaisi Suomea

Apple julkaisi lokakuussa uudet iPadit. Lanseeraukset saivat runsaasti huomiota, mutta julkisuuden valokeila ei osunut mielenkiintoisimpaan asiaan. Se on Applen oma SIM -kortti, joka pyrkii häivyttämään operaattorit askeleen taka-alalle. Suomalaisoperaattorit eivät usko Apple SIM:n mullistavan kotimaisia markkinoita - mikäli se Suomeen edes tulee.
 • Suoratoisto pelipalveluita
  20.11.2014 Kuningaskuluttaja

  Videopelitkin siirtyvät pilveen

  Spotify, Netflix ja muut kuukausimaksulliset suoratoistopalvelut ovat tehneet viihteen kuluttamisesta entistä helpompaa. Videoiden ja musiikin lisäksi kuukausihintaan on tarjolla myös tietokonepelejä.
  2
 • Luottokortteja kädessä
  17.11.2014 Kuningaskuluttaja

  4 sovellusta, joilla vähennät muovikortteja lompakostasi

  Amerikassa kupongit, leimat ja muut edut ovat olleet jo pitkään digitaalisessa muodossa. Kuluttaja on voinut kantaa puhelimessaan paljon erilaisia etukortteja ja kuponkeja ilman pelkoa lompakon repeämisestä. Suomessa ei olla vielä niin pitkällä, mutta meilläkin vastaavanlaisia sovelluksia on. Millaisia sovelluksia älypuhelimiin on tarjolla ja millaisia etuja ne kuluttajille tarjoavat?
  6
 • Pelihiiriä keskusyksikän päällä
  12.11.2014 Kuningaskuluttaja

  Pelihiirien testissä erot pieniä, mutta häviäjä erottui selvästi

  Tietokonepelaaminen on välineurheilua. Tosipelaajalle pelkkä pelikoneen hyvä suorituskyky ei välttämättä riitä, vaan myös oheislaitteiden pitää olla kunnossa. Yksi tärkeimmistä laitteista PC-pelaajalle on hiiri. Kolme kovaa otti testiin viisi pelihiirtä.
  35
 • Digiboxin ulostulot
  11.11.2014 Kuningaskuluttaja

  Miksi Canal Digital ei varoita ulkoisen kiintolevyn pilaavasta ohjelmistosta?

  Pitkäaikainen Canal Digitalin miesasiakas innostui maksutelevisio-operaattorin HD-digiboksista, johon oli mahdollisuus kiinnittää ulkoinen kiintolevy tallennustilaksi. Yllätykseksi ulkoinen kiintolevy ei enää tietokoneessa toiminutkaan, koska siihen oli asentunut digiboksilta salausohjelmisto.
  2
 • Apple Pay Iphone 5:ssa
  03.11.2014 Kuningaskuluttaja

  Apple Pay tulee Suomeenkin

  Apple käynnisti lokakuun 20. päivänä uuden Apple Pay -palvelunsa, jolla se pyrkii astumaan taloudellisesti kannattavaan maksuliikennebisnekseen. Uusimman iPhonen omistajat voivat langattomasti maksaa palveluista ja tavaroista myös fyysisissä kaupoissa, vain puhelimella koskettamalla. Apple Pay nähdään Suomessa todennäköisesti ensi vuonna.
  4
 • Näkymä kännykän näytöltä
  23.10.2014 Kuningaskuluttaja

  Nettitutka kertoo 4G-verkon todelliset nopeudet

  Katso kartalta millaisia 4G LTE-yhteyksien latausnopeuksia on mittattu sinun alueellasi. Mittauksia on tehty yli 100 000 eri puolilla Suomea Aalto-yliopiston kehittämällä Nettitutka-sovelluksella.
  1
 • Tytöt rannalla
  21.10.2014 Kuningaskuluttaja

  Kaukomaiden roaming-maksuissa valtavia eroja operaattorien välillä

  Kaukomaiden roaming-maksut voivat kirpaista. EU:n sisällä ns. verkkovierailumaksut laskivat viime kesänä, mutta kaukomaiden dataliikenteestä operaattorit voivat laskuttaa melkein mitä huvittaa. Erot ovatkin valtavia.
  2
 • Kello ja somelogoja
  07.10.2014 Kuningaskuluttaja

  Neljä oppituntia Applelta - mullistaako älykello markkinat?

  Muistatko vielä miten vaikeakäyttöisiä kannettavat musiikkisoittimet olivat 2000-luvun alussa? Tai miten hankalaa oli musiikin saaminen puhelimeen CD-levyltä? Apple on 2000-luvulla mullistanut tuotteillaan eri elämänalueita. Onnistuuko se jälleen samaan älykellollaan?
  2
 • Filmnet Google Play -kaupassa
  09.09.2014 Kuningaskuluttaja

  Vinkkejä Filmnetiä harkitseville

  Aiemmissa kirjoituksissani olen kertonut elokuvien ja sarjojen suoratoistopalvelujen käyttämisestä ja tarjonnut vinkkejä, joilla ViaPlayn ja Netflixin käytöstä saa mukavampaa ja tehokkaampaa. Tällä kertaa vuorossa on kolmas Suomessa toimiva elokuvien ja tv-sarjojen suoratoistopalvelu, Filmnet.
  3
 • Screenshot Android-puhelimesta
  25.08.2014 Kuningaskuluttaja

  Neljä sovellusta Android-puhelimen muokkaamiseen

  Vielä muutama vuosi sitten muokkailtiin lähinnä älypuhelimien lukitusnäyttöjä ja teemoja. Nykyään Android-älypuhelimen käyttökokemuksen räätälöinti on helppoa. Luuri voi muuttaa ulkonäköään esimerkiksi ajan ja paikan mukaan.
  7
 • Tyttö lukee kirjastossa
  01.08.2014 Kuningaskuluttaja

  Vauhtia lukunopeuteen - kolme sovellusta tiedon ahmintaan

  Eikö ihmisillä ole enää aikaa lukemiseen vai pitääkö kaikesta muuten vain tehdä suoritus? Suorituskeskeisille on nykyään tarjolla monenlaisia lukemisnopeutta kiihdyttäviä sovelluksia. Kyse on tiedon ahmimisesta, ei lukunautinnosta.
  3
 • Pölyiset näppäimet
  31.07.2014 Kuningaskuluttaja

  Pöytäkonetta puhdistaessa maalaisjärki mukaan

  Aiemmin kirjoitimme Windowsin ja kiintolevyn kesäkunnostuksesta. Koska pöytäkoneen suorituskyky riippuu merkittävästi myös komponenttien lämpötiloista ja ilman kierrosta kotelon sisällä, pitää se suorituskyvyn säilyttämiseksi siivota myös fyysisesti. Erityisesti suorittimen ja näytönohjaimen jäähdytyssiilet sekä virtalähde olisi hyvä puhdistaa pari kertaa vuodessa.
  10
 • Pelihahmoja
  28.07.2014 Kuningaskuluttaja

  Sinivalkoisia pelimuistoja

  Peliala on ollut parin viime vuoden ajan otsikoissa enemmän kuin koskaan. Kotimaisten mobiilimenestyjien ohella on ihmetelty alan tulevaisuuden näkymiä Nokian matkapuhelinten takavalojen näkyessä vielä tummenevassa illassa. Toimittaja Juho Kuorikosken kirjoittama Sinivalkoinen pelikirja taustoittaa kotimaisen peliteollisuuden nousua siihen, missä se nykyään on.
 • Spotify matkapuhelimessa
  30.06.2014 Kuningaskuluttaja

  Ota kesämusa haltuun - vinkkejä Spotifyn käyttäjille

  Spotify on Suomessa suosituin musiikin suoratoistopalvelu, josta kesälaitumilla olevat ihmiset hakevat taustaa, inspiraatiota ja ajanvietettä kesän hetkiin. Palvelu on suosittu, mutta monet käyttävät sitä vain päällipuolisesti. Tosiasiassa ruotsalaiset ovat koonneet palveluun runsaasti toimintoja, joista on huvia ja hyötyä. Tässä muutama vinkki, miten Spotifysta saa kaiken irti.
  1
 • Viaplayn näkymä XBox 360ssä
  24.06.2014 Kuningaskuluttaja

  Vinkkejä Viaplayn käyttöön

  Suoratoistopalvelujen kisassa Viaplay haastaa Netflixiä. Ruotsalainen kilpakumppani eroaa ainakin siinä, että se tarjoaa myös ns. aikuissisältöä, sekä urheilua, mm. NHL-pelejä, golfia ja nyrkkeilyä.
  1
 • Siivojia tietokoneen kovalevyllä
  05.06.2014 Kuningaskuluttaja

  Kovalevy kesäkuntoon muutamalla helpolla toimenpiteellä

  Yskiikö PC? Toimivatko ohjelmat ja tai pelit jähmeästi? Suursiivoukset kuuluvat alkukesään, joten miksi ei samoilla höyryillä siivoaisi tietokoneen kovalevyn? Näillä vinkeillä pyyhit helposti pois turhat tauhkat koneeltasi.
  29
 • Pelikollaasi
  03.06.2014 Kuningaskuluttaja

  Kokeile näitä jos haluat nauttia hyvästä mobiilipelistä

  Tuntuuko sinustakin siltä, että aina kun tekisi mieli pelata ei sopivaa peliä ole laitteessa. Niin minustakin. Tästä syystä päätin luoda listan mobiilipeleistä, joihin kannattaa tutustua kun aikaa on. Eipähän tarvitse aina keksiä pyörää uudelleen. Lista on koottu useiden peleihin ja mobiilialaan keskittyvien sivustojen suosituksista.
  4
 • Netflixin käyttäjä
  17.05.2014 Kuningaskuluttaja

  Vinkkejä Netflixin käyttöön - tee kokemuksesta parempi

  Netflix on vallannut nettikatselumarkkinoita Pohjoismaissa kovaa vauhtia. Paremmin palveluun tutustuessa huomaa, että monia asioita haluaisi viilata paremmaksi. Tässä muutama vinkki, miten Netflixistä saa paremman kotikinon.
  21
 • Lightbeam-lisäosa visualisoi verkkosivun yhteistyökumppanit
  13.05.2014 Kuningaskuluttaja

  Näin turvaat selustasi verkossa

  Verkkkosivustoilla liikkuvista käyttäjistä kerätään jatkuvasti tietoa. Käyttäjä harvoin on tietoinen, mihin kaikkialle tietoja hänestä kerätään. Tässä vinkkejä siihen, miten tietojen keräämistä voi yrittää rajoittaa.
  4
Tilaa syöte http://www.yso.fi/onto/koko/p48180