Kello ja somelogoja
07.10.2014 Kuningaskuluttaja

Neljä oppituntia Applelta - mullistaako älykello markkinat?

Muistatko vielä miten vaikeakäyttöisiä kannettavat musiikkisoittimet olivat 2000-luvun alussa? Tai miten hankalaa oli musiikin saaminen puhelimeen CD-levyltä? Apple on 2000-luvulla mullistanut tuotteillaan eri elämänalueita. Onnistuuko se jälleen samaan älykellollaan?
2
 • Filmnet Google Play -kaupassa
  09.09.2014 Kuningaskuluttaja

  Vinkkejä Filmnetiä harkitseville

  Aiemmissa kirjoituksissani olen kertonut elokuvien ja sarjojen suoratoistopalvelujen käyttämisestä ja tarjonnut vinkkejä, joilla ViaPlayn ja Netflixin käytöstä saa mukavampaa ja tehokkaampaa. Tällä kertaa vuorossa on kolmas Suomessa toimiva elokuvien ja tv-sarjojen suoratoistopalvelu, Filmnet.
  3
 • Screenshot Android-puhelimesta
  25.08.2014 Kuningaskuluttaja

  Neljä sovellusta Android-puhelimen muokkaamiseen

  Vielä muutama vuosi sitten muokkailtiin lähinnä älypuhelimien lukitusnäyttöjä ja teemoja. Nykyään Android-älypuhelimen käyttökokemuksen räätälöinti on helppoa. Luuri voi muuttaa ulkonäköään esimerkiksi ajan ja paikan mukaan.
  6
 • Tyttö lukee kirjastossa
  01.08.2014 Kuningaskuluttaja

  Vauhtia lukunopeuteen - kolme sovellusta tiedon ahmintaan

  Eikö ihmisillä ole enää aikaa lukemiseen vai pitääkö kaikesta muuten vain tehdä suoritus? Suorituskeskeisille on nykyään tarjolla monenlaisia lukemisnopeutta kiihdyttäviä sovelluksia. Kyse on tiedon ahmimisesta, ei lukunautinnosta.
  3
 • Pölyiset näppäimet
  31.07.2014 Kuningaskuluttaja

  Pöytäkonetta puhdistaessa maalaisjärki mukaan

  Aiemmin kirjoitimme Windowsin ja kiintolevyn kesäkunnostuksesta. Koska pöytäkoneen suorituskyky riippuu merkittävästi myös komponenttien lämpötiloista ja ilman kierrosta kotelon sisällä, pitää se suorituskyvyn säilyttämiseksi siivota myös fyysisesti. Erityisesti suorittimen ja näytönohjaimen jäähdytyssiilet sekä virtalähde olisi hyvä puhdistaa pari kertaa vuodessa.
  10
 • Pelihahmoja
  28.07.2014 Kuningaskuluttaja

  Sinivalkoisia pelimuistoja

  Peliala on ollut parin viime vuoden ajan otsikoissa enemmän kuin koskaan. Kotimaisten mobiilimenestyjien ohella on ihmetelty alan tulevaisuuden näkymiä Nokian matkapuhelinten takavalojen näkyessä vielä tummenevassa illassa. Toimittaja Juho Kuorikosken kirjoittama Sinivalkoinen pelikirja taustoittaa kotimaisen peliteollisuuden nousua siihen, missä se nykyään on.
 • Spotify matkapuhelimessa
  30.06.2014 Kuningaskuluttaja

  Ota kesämusa haltuun - vinkkejä Spotifyn käyttäjille

  Spotify on Suomessa suosituin musiikin suoratoistopalvelu, josta kesälaitumilla olevat ihmiset hakevat taustaa, inspiraatiota ja ajanvietettä kesän hetkiin. Palvelu on suosittu, mutta monet käyttävät sitä vain päällipuolisesti. Tosiasiassa ruotsalaiset ovat koonneet palveluun runsaasti toimintoja, joista on huvia ja hyötyä. Tässä muutama vinkki, miten Spotifysta saa kaiken irti.
  1
 • Viaplayn näkymä XBox 360ssä
  24.06.2014 Kuningaskuluttaja

  Vinkkejä Viaplayn käyttöön

  Suoratoistopalvelujen kisassa Viaplay haastaa Netflixiä. Ruotsalainen kilpakumppani eroaa ainakin siinä, että se tarjoaa myös ns. aikuissisältöä, sekä urheilua, mm. NHL-pelejä, golfia ja nyrkkeilyä.
  1
 • Siivojia tietokoneen kovalevyllä
  05.06.2014 Kuningaskuluttaja

  Kovalevy kesäkuntoon muutamalla helpolla toimenpiteellä

  Yskiikö PC? Toimivatko ohjelmat ja tai pelit jähmeästi? Suursiivoukset kuuluvat alkukesään, joten miksi ei samoilla höyryillä siivoaisi tietokoneen kovalevyn? Näillä vinkeillä pyyhit helposti pois turhat tauhkat koneeltasi.
  29
 • Pelikollaasi
  03.06.2014 Kuningaskuluttaja

  Kokeile näitä jos haluat nauttia hyvästä mobiilipelistä

  Tuntuuko sinustakin siltä, että aina kun tekisi mieli pelata ei sopivaa peliä ole laitteessa. Niin minustakin. Tästä syystä päätin luoda listan mobiilipeleistä, joihin kannattaa tutustua kun aikaa on. Eipähän tarvitse aina keksiä pyörää uudelleen. Lista on koottu useiden peleihin ja mobiilialaan keskittyvien sivustojen suosituksista.
  4
 • Netflixin käyttäjä
  17.05.2014 Kuningaskuluttaja

  Vinkkejä Netflixin käyttöön - tee kokemuksesta parempi

  Netflix on vallannut nettikatselumarkkinoita Pohjoismaissa kovaa vauhtia. Paremmin palveluun tutustuessa huomaa, että monia asioita haluaisi viilata paremmaksi. Tässä muutama vinkki, miten Netflixistä saa paremman kotikinon.
  21
 • Lightbeam-lisäosa visualisoi verkkosivun yhteistyökumppanit
  13.05.2014 Kuningaskuluttaja

  Näin turvaat selustasi verkossa

  Verkkkosivustoilla liikkuvista käyttäjistä kerätään jatkuvasti tietoa. Käyttäjä harvoin on tietoinen, mihin kaikkialle tietoja hänestä kerätään. Tässä vinkkejä siihen, miten tietojen keräämistä voi yrittää rajoittaa.
  4
 • Sanoma Median tietosuojavastaava Riikka Turunen ja toimittaja Kaisu Nevasalmi tutkivat verkkosivua.
  13.05.2014 Kuningaskuluttaja

  Mitä netti meistä tietää?

  Pelkästään se, millä nettisivuilla käy, millaisia hakuja tekee, miten kauan yksittäistä artikkelia lukee tai millaisia videoita katsoo, - piirtää käyttäjästä yllättävän tarkan kuvan. Käyttäjäprofilointi tekee netinkäytöstä helpompaa, mutta eri lähteistä kerättyjen tietojen yhdistäminen uhkaa käyttäjän yksityisyyttä.
  1
 • Toimittaja Panu Vatanen selvittää Xbox Onen ja PS4:n eroja
  07.05.2014 Kuningaskuluttaja

  PS4 ja Xbox One - tasavahvat kilpakumppanit

  Viime vuonna maailmalla julkaistiin vihdoin uusia ja odotettuja pelikonsoleita. Sonyn Playstation 4 ja Microsoftin Xbox One kilpailevat pelaajien kukkaroista, mutta kumpaan niistä kannattaa rahansa sijoittaa?
  8
 • Ihmisiä ja facebook
  28.04.2014 Kuningaskuluttaja

  Facebook paisuu - näin säädät profiilisi yksityisyyden kuntoon

  Viime viikolla tuloksensa julkaissut Facebook on paisunut entisestään. Yritys laajenee jatkuvasti myös ostamalla pienempiä yrityksiä. Käyttäjän kannattaa muistaa päivittää yksityisyysasetuksensa, kun palveluiden käyttöehtoja rukataan uusiksi.
  1
 • Nest termostaatti
  26.04.2014 Kuningaskuluttaja

  Esineiden internetissä laitteet juttelevat keskenään

  Vuoden 2014 uskotaan olevan ratkaiseva vuosi, jolloin kaikenlaiset tekniset vimpaimet kytkeytyvät verkkoon. Kovimmissa visioissa nettiin liitetään kaikki leivänpaahtimesta lähtien. Yhdessä toimiessaan ne luovat jotain enemmän kuin mitä osasten summa on: kalenterimuutos voi siirtää kellon herätysaikaa ja laittaa kahvit porisemaan oikeaan aikaan. Esineiden internet on tulossa.
  3
 • Eri kielillä kiitos liitutaudulla
  25.03.2014 Kuningaskuluttaja

  Kieli kääntyy sovelluksen avulla - neljä kielenkääntäjää

  Matkapuhelin on ulkomaillakin yleensä mukana, joten niihin ladattavat kielenkääntäjät voivat osoittautua käytännöllisiksi. Kielenkääntäjinä toimivien sovellusten ongelmana on se, että niitä harva arvostaa niin, että haluaa niistä maksaa. Onko sovelluksissa eroa?
  1
 • Virus
  19.03.2014 Kuningaskuluttaja

  Windows XP on kevään tietoturvamurhe

  Microsoft lopettaa huhtikuun alkupuolella suositun Windows XP -käyttöjärjestelmänsä päivittämisen. Tietoturva-ammattilaiset pelkäävät tämän aiheuttavan paljon ongelmia kevään aikana niin yrityksille kuin yksityisillekin. Vanhan Windows XP -koneen omistajilla onkin edessä useimmiten uuden tietokoneen osto, mikäli haluaa pitää tietoturvastaan kiinni.
 • Android
  18.02.2014 Kuningaskuluttaja

  Android-tabletista ei ole läppärin korvaajaksi

  Jos haluaa kannettavan tietokoneen mahdollisimman halvalla, Android-läppäri voi tuntua houkuttelevalta vaihtoehdolta. Ihan suin päin ei kannata rynnätä kauppaan.
  11
 • Älylasit
  11.02.2014 Kuningaskuluttaja

  Tulevaisuus on täällä - vetyautoja ja hologrammilaseja

  Missäpä muualla olisi sopivampaa esitellä noin 20 000 uutta laitetta kuin ylilyönneistään tunnetussa Las Vegasissa. Tämän vuoden CES (Consumer Electronics Show) -messuilla esiteltiin tulevaisuutta, tai ainakin laitevalmistajien haavetta siitä.
  2
Tilaa syöte http://www.yso.fi/onto/koko/p48180