Spotifyn logo suurennuslasissa
28.08.2015 Kuningaskuluttaja

Spotifyn uudet käyttöehdot hämmentävät: laskutus jatkuu vaikka musiikki loppuu

Musiikin suoratoistopalvelu Spotify päivitti elokuun loppupuolella käyttöehtojaan. Uudet ehdot myöntävät Spotify-sovellukselle pääsyn moniin puhelimeen tallennettuihin tietoihin, sen sijaintiin ja käyttäjän Facebook-profiiliin. Muutoksesta syntyi kohu, jonka jalkoihin jäi toinen, yhtiön laskutuskäytäntöä koskeva kummallinen muutos.
10
 • Kuulokkeet ja puhelin vihreällä matolla
  24.06.2015 Kuningaskuluttaja

  5 sovellusta musiikin löytämiseen ja tekemiseen

  Välillä on kiva löytää uutta musiikkia, tai jopa tehdä sitä itse. Tässä viisi sovellusta, joilla homma onnistuu.
  1
 • Applen älykello Apple Watch
  16.06.2015 Kuningaskuluttaja

  Kokeilussa Apple Watch: hienovarainen liikuttaja

  Applen kohuttu Apple Watch tuli myyntiin muutamissa maissa huhtikuun lopulla. IPhonen käyttäjille suunniteltuun älykellon oli ladattu paljon odotuksia, mutta vastaako se niihin? Parin viikon kokeilun aikana kellosta löytyi muutamia miellyttäviä ominaisuuksia, mutta paljon jäi myös käyttämättä.
  4
 • Tietokoneen työkalupakki
  04.05.2015 Kuningaskuluttaja

  4 palvelua hyötykäyttöön: kuvia, tekstiä ja esityksiä

  Nykyään työnteko on liikkuvaa, joten aina ei oma kone ole käytössä, kun pitäisi edistää töitä tai vaikkapa opintoja. Yhteiskäyttökoneissa ei kuitenkaan ole aina niitä ohjelmia asennettuna, mitä käyttäjä tarvitsisi. Omassa kotikoneessakin saattaa olla puutteita. Onneksi selaimen kautta pystyy tekemään kaikenlaista, mihin aikaisemmin olisi tarvittu erillistä ohjelmaa. Tässä neljä vinkkiä, joista on hyötyä esimerkiksi kuvien ja esitysten sekä asioihin paneutumisen kanssa.
 • Kännykän tietoturva
  14.04.2015 Kuningaskuluttaja

  4 hyvää sovellusta älypuhelimen turvaksi

  Huoli oman puhelimen yksityisyydestä on nykyisin aiheellista, kun internetin käyttö kännykällä on jokapäiväistä. Muutamalla sovelluksella on helppo turvata arkikäytön turvallisuus.
  9
 • Twitter-lintuja langalla
  09.04.2015 Kuningaskuluttaja

  Ota enemmän irti Twitteristä

  Facebook on suomalaisten suosituin sosiaalisen median palvelu, mutta yhä useampi myös twiittaa. Twitterin käyttö liittyy Suomessa usein työhön, mutta palvelun kautta on myös helppoa seurata ja jakaa tietoa. Oli käyttötarkoitus mikä tahansa, tässä muutamia vinkkejä siihen, miten saa enemmän irti Twitterin käytöstä.
 • Peruutuskolari, animaatio
  30.03.2015 Kuningaskuluttaja

  Peruutustutka pimeni – pitääkö autonmyyjän korvata kolarikulut?

  Kolme vuotta käytetyn henkilöauton peruutustutka lakkasi toimimasta yllättäen. Seuraus tästä oli se, että kuljettaja osui peruuttaessaan kiviesteeseen. Peruutustutkan korjauskulut menivät auton takuun piikkiin, mutta muilta osin maahantuojan linja oli tyly: Takapuskurin uusimisesta syntynyt n. 1600 euron kulu kuuluu omistajan maksettavaksi.
  3
 • Älypuhelin-auto
  16.03.2015 Kuningaskuluttaja

  Autoilijan apuvälineet - 4 sovellusta tien päälle

  Autoilijoille yritetään myydä paljon erilaisia, yhteen käyttötarkoitukseen suunniteltuja laitteita, kuten navigaattoreita ja autokameroita. Moderni älypuhelin taipuu kuitenkin monenlaisiin käyttötarkoituksiin lataamalla siihen sopivan sovelluksen. Tässä neljä halpaa tai ilmaista sovellusta, jota käyttämällä autoilija voi hyötyä.
  6
 • Google Music Key mainostaa olevansa uusi tapa nauttia musiikista
  28.02.2015 Kuningaskuluttaja

  Streaming-musiikin uusin tulokas: Youtube Music Key

  Youtube on monien arvioiden mukaan Suomen suosituin musiikkipalvelu. Vaikka monet vanhemmat musiikin ystävät vannovat maksullisten suoratoistopalveluiden, kuten Spotifyn tai Rdion nimeen, nauttivat erityisesti nuoret musiikkia ilmaiseksi Youtuben videoiden kautta. Youtube on myös videopalveluiden ehdoton ykkönen, mutta ilmeisesti tämä ei palvelun omistavalle Googlelle riitä. Se nimittäin testaa parhaillaan seitsemässä maassa, miten maksullinen musiikkipalvelu toimisi perinteisen ohessa. Sen nimi on Youtube Music Key ja sitä kokeillaan Suomessakin.
 • Internet, kuvituskuva
  27.02.2015 Kuningaskuluttaja

  Laki suojaa verkon tasapuolisuutta Suomessa

  Verkon neutraliteetista on keskusteltu kiivaasti jo pitkään niin Yhdysvalloissa, EU:ssa kuin Suomessakin. Heinäkuussa voimaan astuva laki estää yhteydentarjoajia rajoittamasta sitä mitä kuluttaja voi nettiyhteydellään tehdä.
 • Kännykän akku vähissä
  09.02.2015 Kuningaskuluttaja

  Aina akku loppu! - 6 konstia mobiililaitteen virran säästämiseen

  Nykyaikainen mobiililaite kuluttaa tuhottomasti energiaa. Tehokas prosessori, langattomat yhteydet, avoinna olevat sovellukset ja iso kosketusnäyttö vievät niin paljon virtaa, että kovassa käytössä puhelimen akku saattaa antaa periksi jo ennen iltaa. Miten akkua sitten voi säästää? Tässä muutamia vinkkejä säästeliääseen mobiilikäyttöön.
  17
 • Modulaarinen Puzzlephone (havainnekuva)
  29.01.2015 Kuningaskuluttaja

  Entä jos puhelimen voisi korjata pala palalta?

  Tuntuuko siltä, että pari vuotta sitten ostettu älypuhelin on pian käyttökelvoton vekotin? Onko se kohtuuttoman lyhyt aika puolentuhannen euron laitteelle? Alejandro Santacreu oli sitä mieltä, joten hän päätti tehdä asialle jotain. Se jotain on Puzzlephone.
  7
 • Watsonin boksi ja tabletti
  26.01.2015 Kuningaskuluttaja

  Kokeilussa Watson Viihde: Sujuva haastaja

  Pohjanmaalaisen teleoperaattori Anvian Watson-viihdepalvelu on markkinoinut itseään vimmaisesti. Se tuntuu hakevan markkina-asemaa kiivaasti kilpaillulla alalla, jossa muut operaattorit jo tukevasti seisovat. Televisio-ohjelmista, elokuvista ja kaikenlaisesta viihteestä on siis kyse. Kokeilussa Watson toimi melkein moitteetta.
  9
 • Yoga Tablet 2 Pro -taulutietokone
  02.01.2015 Kuningaskuluttaja

  Yoga Tablet 2 Pro -tabletissa on jättinäyttö ja pieni videotykki

  Jos tabletit kerran ovat omiaan pelaamiseen ja videoiden katseluun, saako laitteesta vielä enemmän iloa lisäämällä siihen videotykin? Vastaus on kyllä, kunhan hyväksyy, että kyseessä on oikeastaan kosketusnäytöllä varustettu tietokone.
  4
 • Popcornia ja elokuvaa
  30.12.2014 Kuningaskuluttaja

  Klassikot kateissa - verkon elokuvavuokraamot vertailussa

  Videovuokraamot ovat muuttuneet karkkikaupoiksi, kun leffojen suoratoistopalvelut syövät markkinoita. Jos uutuusleffan haluaa kotiin nähtäväksi, yksi vaihtoehto on vuokrata se suoraan verkosta. Kuningaskuluttaja pani verkon vuokrauspalvelut vertailuun.
  11
 • Sormi kosketusnäytöllä
  24.12.2014 Kuningaskuluttaja

  Keskeiset sovellukset joululahjalaitteisiin

  Joulu on paitsi antamisen myös saamisen aikaa. Kilteille lapsille ja aikuisille joulu merkitsee monesti uuden älypuhelimen tai tablet-tietokoneen saantia. Jos käytössä ei ole aikaisemmin ollut vaikkapa tablettia tai kyseistä käytöjärjestelmää käyttävää laitetta, saattaa jouluaattoiltana olla edessä visainen kysymys: mitäköhän ohjelmia tähän pitäisi asentaa? Voinee hyvin sanoa, että pääsääntöisesti mobiililaitteen keskeisimmät käyttötarkoitukset liittyvät valokuviin, musiikkiin, viestittelyyn ja peleihin. Tässä muutamia vinkkejä sovelluksista, joilla pääsee mukavasti alkuun.
  9
 • Apple
  10.12.2014 Kuningaskuluttaja

  Operaattorit: Applen uusi SIM ei mullistaisi Suomea

  Apple julkaisi lokakuussa uudet iPadit. Lanseeraukset saivat runsaasti huomiota, mutta julkisuuden valokeila ei osunut mielenkiintoisimpaan asiaan. Se on Applen oma SIM -kortti, joka pyrkii häivyttämään operaattorit askeleen taka-alalle. Suomalaisoperaattorit eivät usko Apple SIM:n mullistavan kotimaisia markkinoita - mikäli se Suomeen edes tulee.
 • Suoratoisto pelipalveluita
  20.11.2014 Kuningaskuluttaja

  Videopelitkin siirtyvät pilveen

  Spotify, Netflix ja muut kuukausimaksulliset suoratoistopalvelut ovat tehneet viihteen kuluttamisesta entistä helpompaa. Videoiden ja musiikin lisäksi kuukausihintaan on tarjolla myös tietokonepelejä.
  2
 • Luottokortteja kädessä
  17.11.2014 Kuningaskuluttaja

  4 sovellusta, joilla vähennät muovikortteja lompakostasi

  Amerikassa kupongit, leimat ja muut edut ovat olleet jo pitkään digitaalisessa muodossa. Kuluttaja on voinut kantaa puhelimessaan paljon erilaisia etukortteja ja kuponkeja ilman pelkoa lompakon repeämisestä. Suomessa ei olla vielä niin pitkällä, mutta meilläkin vastaavanlaisia sovelluksia on. Millaisia sovelluksia älypuhelimiin on tarjolla ja millaisia etuja ne kuluttajille tarjoavat?
  7
 • Pelihiiriä keskusyksikän päällä
  12.11.2014 Kuningaskuluttaja

  Pelihiirien testissä erot pieniä, mutta häviäjä erottui selvästi

  Tietokonepelaaminen on välineurheilua. Tosipelaajalle pelkkä pelikoneen hyvä suorituskyky ei välttämättä riitä, vaan myös oheislaitteiden pitää olla kunnossa. Yksi tärkeimmistä laitteista PC-pelaajalle on hiiri. Kolme kovaa otti testiin viisi pelihiirtä.
  39
Tilaa syöte tekniikka