Modulaarinen Puzzlephone (havainnekuva)
29.01.2015 Kuningaskuluttaja

Entä jos puhelimen voisi korjata pala palalta?

Tuntuuko siltä, että pari vuotta sitten ostettu älypuhelin on pian käyttökelvoton vekotin? Onko se kohtuuttoman lyhyt aika puolentuhannen euron laitteelle? Alejandro Santacreu oli sitä mieltä, joten hän päätti tehdä asialle jotain. Se jotain on Puzzlephone.
6
 • Watsonin boksi ja tabletti
  26.01.2015 Kuningaskuluttaja

  Kokeilussa Watson Viihde: Sujuva haastaja

  Pohjanmaalaisen teleoperaattori Anvian Watson-viihdepalvelu on markkinoinut itseään vimmaisesti. Se tuntuu hakevan markkina-asemaa kiivaasti kilpaillulla alalla, jossa muut operaattorit jo tukevasti seisovat. Televisio-ohjelmista, elokuvista ja kaikenlaisesta viihteestä on siis kyse. Kokeilussa Watson toimi melkein moitteetta.
  6
 • Yoga Tablet 2 Pro -taulutietokone
  02.01.2015 Kuningaskuluttaja

  Yoga Tablet 2 Pro -tabletissa on jättinäyttö ja pieni videotykki

  Jos tabletit kerran ovat omiaan pelaamiseen ja videoiden katseluun, saako laitteesta vielä enemmän iloa lisäämällä siihen videotykin? Vastaus on kyllä, kunhan hyväksyy, että kyseessä on oikeastaan kosketusnäytöllä varustettu tietokone.
  4
 • Popcornia ja elokuvaa
  30.12.2014 Kuningaskuluttaja

  Klassikot kateissa - verkon elokuvavuokraamot vertailussa

  Videovuokraamot ovat muuttuneet karkkikaupoiksi, kun leffojen suoratoistopalvelut syövät markkinoita. Jos uutuusleffan haluaa kotiin nähtäväksi, yksi vaihtoehto on vuokrata se suoraan verkosta. Kuningaskuluttaja pani verkon vuokrauspalvelut vertailuun.
  10
 • Sormi kosketusnäytöllä
  24.12.2014 Kuningaskuluttaja

  Keskeiset sovellukset joululahjalaitteisiin

  Joulu on paitsi antamisen myös saamisen aikaa. Kilteille lapsille ja aikuisille joulu merkitsee monesti uuden älypuhelimen tai tablet-tietokoneen saantia. Jos käytössä ei ole aikaisemmin ollut vaikkapa tablettia tai kyseistä käytöjärjestelmää käyttävää laitetta, saattaa jouluaattoiltana olla edessä visainen kysymys: mitäköhän ohjelmia tähän pitäisi asentaa? Voinee hyvin sanoa, että pääsääntöisesti mobiililaitteen keskeisimmät käyttötarkoitukset liittyvät valokuviin, musiikkiin, viestittelyyn ja peleihin. Tässä muutamia vinkkejä sovelluksista, joilla pääsee mukavasti alkuun.
  9
 • Apple
  10.12.2014 Kuningaskuluttaja

  Operaattorit: Applen uusi SIM ei mullistaisi Suomea

  Apple julkaisi lokakuussa uudet iPadit. Lanseeraukset saivat runsaasti huomiota, mutta julkisuuden valokeila ei osunut mielenkiintoisimpaan asiaan. Se on Applen oma SIM -kortti, joka pyrkii häivyttämään operaattorit askeleen taka-alalle. Suomalaisoperaattorit eivät usko Apple SIM:n mullistavan kotimaisia markkinoita - mikäli se Suomeen edes tulee.
 • Suoratoisto pelipalveluita
  20.11.2014 Kuningaskuluttaja

  Videopelitkin siirtyvät pilveen

  Spotify, Netflix ja muut kuukausimaksulliset suoratoistopalvelut ovat tehneet viihteen kuluttamisesta entistä helpompaa. Videoiden ja musiikin lisäksi kuukausihintaan on tarjolla myös tietokonepelejä.
  2
 • Luottokortteja kädessä
  17.11.2014 Kuningaskuluttaja

  4 sovellusta, joilla vähennät muovikortteja lompakostasi

  Amerikassa kupongit, leimat ja muut edut ovat olleet jo pitkään digitaalisessa muodossa. Kuluttaja on voinut kantaa puhelimessaan paljon erilaisia etukortteja ja kuponkeja ilman pelkoa lompakon repeämisestä. Suomessa ei olla vielä niin pitkällä, mutta meilläkin vastaavanlaisia sovelluksia on. Millaisia sovelluksia älypuhelimiin on tarjolla ja millaisia etuja ne kuluttajille tarjoavat?
  7
 • Pelihiiriä keskusyksikän päällä
  12.11.2014 Kuningaskuluttaja

  Pelihiirien testissä erot pieniä, mutta häviäjä erottui selvästi

  Tietokonepelaaminen on välineurheilua. Tosipelaajalle pelkkä pelikoneen hyvä suorituskyky ei välttämättä riitä, vaan myös oheislaitteiden pitää olla kunnossa. Yksi tärkeimmistä laitteista PC-pelaajalle on hiiri. Kolme kovaa otti testiin viisi pelihiirtä.
  37
 • Digiboxin ulostulot
  11.11.2014 Kuningaskuluttaja

  Miksi Canal Digital ei varoita ulkoisen kiintolevyn pilaavasta ohjelmistosta?

  Pitkäaikainen Canal Digitalin miesasiakas innostui maksutelevisio-operaattorin HD-digiboksista, johon oli mahdollisuus kiinnittää ulkoinen kiintolevy tallennustilaksi. Yllätykseksi ulkoinen kiintolevy ei enää tietokoneessa toiminutkaan, koska siihen oli asentunut digiboksilta salausohjelmisto.
  2
 • Apple Pay Iphone 5:ssa
  03.11.2014 Kuningaskuluttaja

  Apple Pay tulee Suomeenkin

  Apple käynnisti lokakuun 20. päivänä uuden Apple Pay -palvelunsa, jolla se pyrkii astumaan taloudellisesti kannattavaan maksuliikennebisnekseen. Uusimman iPhonen omistajat voivat langattomasti maksaa palveluista ja tavaroista myös fyysisissä kaupoissa, vain puhelimella koskettamalla. Apple Pay nähdään Suomessa todennäköisesti ensi vuonna.
  4
 • Näkymä kännykän näytöltä
  23.10.2014 Kuningaskuluttaja

  Nettitutka kertoo 4G-verkon todelliset nopeudet

  Katso kartalta millaisia 4G LTE-yhteyksien latausnopeuksia on mittattu sinun alueellasi. Mittauksia on tehty yli 100 000 eri puolilla Suomea Aalto-yliopiston kehittämällä Nettitutka-sovelluksella.
  2
 • Tytöt rannalla
  21.10.2014 Kuningaskuluttaja

  Kaukomaiden roaming-maksuissa valtavia eroja operaattorien välillä

  Kaukomaiden roaming-maksut voivat kirpaista. EU:n sisällä ns. verkkovierailumaksut laskivat viime kesänä, mutta kaukomaiden dataliikenteestä operaattorit voivat laskuttaa melkein mitä huvittaa. Erot ovatkin valtavia.
  2
 • Kello ja somelogoja
  07.10.2014 Kuningaskuluttaja

  Neljä oppituntia Applelta - mullistaako älykello markkinat?

  Muistatko vielä miten vaikeakäyttöisiä kannettavat musiikkisoittimet olivat 2000-luvun alussa? Tai miten hankalaa oli musiikin saaminen puhelimeen CD-levyltä? Apple on 2000-luvulla mullistanut tuotteillaan eri elämänalueita. Onnistuuko se jälleen samaan älykellollaan?
  2
 • Filmnet Google Play -kaupassa
  09.09.2014 Kuningaskuluttaja

  Vinkkejä Filmnetiä harkitseville

  Aiemmissa kirjoituksissani olen kertonut elokuvien ja sarjojen suoratoistopalvelujen käyttämisestä ja tarjonnut vinkkejä, joilla ViaPlayn ja Netflixin käytöstä saa mukavampaa ja tehokkaampaa. Tällä kertaa vuorossa on kolmas Suomessa toimiva elokuvien ja tv-sarjojen suoratoistopalvelu, Filmnet.
  4
 • Screenshot Android-puhelimesta
  25.08.2014 Kuningaskuluttaja

  Neljä sovellusta Android-puhelimen muokkaamiseen

  Vielä muutama vuosi sitten muokkailtiin lähinnä älypuhelimien lukitusnäyttöjä ja teemoja. Nykyään Android-älypuhelimen käyttökokemuksen räätälöinti on helppoa. Luuri voi muuttaa ulkonäköään esimerkiksi ajan ja paikan mukaan.
  7
 • Tyttö lukee kirjastossa
  01.08.2014 Kuningaskuluttaja

  Vauhtia lukunopeuteen - kolme sovellusta tiedon ahmintaan

  Eikö ihmisillä ole enää aikaa lukemiseen vai pitääkö kaikesta muuten vain tehdä suoritus? Suorituskeskeisille on nykyään tarjolla monenlaisia lukemisnopeutta kiihdyttäviä sovelluksia. Kyse on tiedon ahmimisesta, ei lukunautinnosta.
  3
 • Pölyiset näppäimet
  31.07.2014 Kuningaskuluttaja

  Pöytäkonetta puhdistaessa maalaisjärki mukaan

  Aiemmin kirjoitimme Windowsin ja kiintolevyn kesäkunnostuksesta. Koska pöytäkoneen suorituskyky riippuu merkittävästi myös komponenttien lämpötiloista ja ilman kierrosta kotelon sisällä, pitää se suorituskyvyn säilyttämiseksi siivota myös fyysisesti. Erityisesti suorittimen ja näytönohjaimen jäähdytyssiilet sekä virtalähde olisi hyvä puhdistaa pari kertaa vuodessa.
  10
 • Pelihahmoja
  28.07.2014 Kuningaskuluttaja

  Sinivalkoisia pelimuistoja

  Peliala on ollut parin viime vuoden ajan otsikoissa enemmän kuin koskaan. Kotimaisten mobiilimenestyjien ohella on ihmetelty alan tulevaisuuden näkymiä Nokian matkapuhelinten takavalojen näkyessä vielä tummenevassa illassa. Toimittaja Juho Kuorikosken kirjoittama Sinivalkoinen pelikirja taustoittaa kotimaisen peliteollisuuden nousua siihen, missä se nykyään on.
 • Spotify matkapuhelimessa
  30.06.2014 Kuningaskuluttaja

  Ota kesämusa haltuun - vinkkejä Spotifyn käyttäjille

  Spotify on Suomessa suosituin musiikin suoratoistopalvelu, josta kesälaitumilla olevat ihmiset hakevat taustaa, inspiraatiota ja ajanvietettä kesän hetkiin. Palvelu on suosittu, mutta monet käyttävät sitä vain päällipuolisesti. Tosiasiassa ruotsalaiset ovat koonneet palveluun runsaasti toimintoja, joista on huvia ja hyötyä. Tässä muutama vinkki, miten Spotifysta saa kaiken irti.
  1
Tilaa syöte http://www.yso.fi/onto/koko/p48180