Hyppää pääsisältöön

tekniikka

 • WhatsApp-logo ja muita logoja älypuhelimen näytöllä

  Näin räätälöit WhatsAppista itsellesi paremman

  09.02.20162Kuningaskuluttaja
  Pikaviestipalvelu WhatsAppilla on hurjat noin miljardi aktiivista käyttäjää kuukausittain. Suomessakin teinin saa jo paljon paremmin kiinni WhatsAppilla kuin soittamalla. Näillä vinkeillä otat palvelusta täyden hyödyn irti - ja minimoit haitat ja häiritsevät kilkutukset. Äläkä muuten enää valehtele, ettet ollut huomannut jonkun viestiä. Siitä nimittäin jää kiinni.
 • Windows 10 tulee

  Ilmainen Windows 10 on houkutteleva, muttei aina edullinen

  25.01.201616Kuningaskuluttaja
  Microsoft markkinoi Windows 10 -käyttöjärjestelmää voimallisesti. Rajoitetun ajan voimassa oleva ilmainen tarjous ja päivitystä vilkutteleva kotikone aiheuttaa levottomuutta. Uskallanko? Osaanko? Kannattaako? Onko pakko? Edes uuden koneen ostaja ei pääse päivitysmurheista, sillä tavaratalojen ja elektroniikkaliikkeiden hyllyistä löytyy vielä paljon win 7 ja win 8.1 -koneita.
 • Käsi jossa älypuhelin ja sovellusikoneja, grafiikka

  6 näppärää mobiilisovellusta sujuvampaan arkeen

  13.01.20164Kuningaskuluttaja
  Mobiililaitteet ovat tehokkaita pieniä tietokoneita, joilla voi jo ratkaista isommankin koululaisen laskutehtäviä. Nykyisin mobiilikäyttöjärjestelmät ovat myös niin joustavia, että niiden toimintoja pystyy muokkaamaan mieleisekseen esimerkiksi vaihtamalla näppäimistöä tai estämällä mainoksia.
 • Älypuhelin ja sovellusikoneja, grafiikka

  Lomapäivien sovelluksia mobiililaitteisiin

  26.12.2015Kuningaskuluttaja
  Arkielämässä mennään monesti lujaa, tehdään töitä ja käydään koulua. Lomalla tätä pitää tietenkin tasapainottaa viihteellä, höpsöttelyllä ja liikunnalla. Mobiililaitteiden sovellukset tarjoavat mahdollisuuksia näihin kaikkiin.
 • Kuvamanipulaatio: Tv-ruudussa Google TV:n ja Nexus Playerin käyttöliittymä

  Kokeilussa Apple TV ja Nexus Player: Pelitkin tulevat telkkariin

  16.12.20151Kuningaskuluttaja
  Viihdelaatikkojen avulla vähemmänkin älykkääseen televisioon saa suoratoistopalveluita, hyötysovelluksia ja pelejä, joista voi nauttia olohuoneen sohvalta käsin. Nexus Playerissä ja Apple TV:ssä on paljon samaa, mutta myös selkeitä eroja. Nexus Player sopii peruskäyttöön, kuten videoiden katseluun ja musiikin kuunteluun. Apple TV sopii näiden lisäksi myös vähän raskaampaan pelaamiseen.
 • Mies työntää ostoskärryä älypuhelin kädessä

  Kokeilussa ruokakaupan mobiilisovellukset: helpotusta ostoksiin ja ideoita ruuanlaittoon

  10.11.20152Kuningaskuluttaja
  Millaista apua kuluttaja saa ruokaostoksiinsa kauppaketjuilta sovellusmaailmassa? Neljän sovelluksen perusteella tarjolla on paljon ainakin ideoita ruoanlaittoon. Mobiilissa Lidl jää kauas K- ja S-ryhmän palveluista.
 • Nuppineuloja kalenterissa

  Googlen kalenterilla perheen arki paremmin haltuun

  02.11.20156Kuningaskuluttaja
  Täydelllistä kalenteria voi olla vaikea löytää, jos perheessä on erilaisia laitteita ja ohjelmistoalustoja ja käyttötaidoiltaan erilaisia käyttäjiä. Kalenterin käyttö kuitenkin voittaa aina jääkaapin oveen liimatut lappuset. Keskeisin ilmainen kalenterivaihtoehto on Googlen kalenteri, joka taipuu myös perheen harrastusten ja aikataulujen hallintaan.
 • Google maps logo ja maalitaulu

  Enemmän irti Googlen kartoista

  13.10.20153Kuningaskuluttaja
  Google Maps sisältää satelliittikuvia, katukuvia, panoraamoja, reaaliaikaista liikennetietoa ja reittisuunnittelua niin kävelijöille, pyöräilijöille, julkista liikennettä käyttäville kuin autoilijoillekin. Kaikki tämä löytyy sekä selaimesta että mobiililaitteesta. Tässä karttavinkit palvelun tehokäyttöön kotikulmille ja pidemmille matkoille.
 • Käsi. älypuhelin ja taivasta. Grafiikka.

  Järjestystä valokuvakaaokseen: 3 pilvipalvelua varmuuskopiointiin ja jakamiseen

  28.09.20158Kuningaskuluttaja
  Kesä meni ja eri laitteissa on taas miljoona valokuvaa. Mihin kuvat kannattaa tallentaa ja miten hallinnoida kuvapaljoutta? Arvioimme kolmen suuren valmistajan vaihtoehdot kuvien varmuuskopiointiin, käsittelyyn ja jakamiseen.
 • Kaksi poikaa katsoo tablettia

  Perheen käyttäjätilit haltuun: näin tiedät mitä sovelluksia lapsesi lataa

  15.09.20152Kuningaskuluttaja
  Kun perheen pienimmilläkin on omat mobiililaitteensa, kannattaa käyttäjätilien hallinnointi pitää aikuisten peukalon alla. Näillä vinkeillä tiedät, mitä sovelluksia nuoriso laitteeseensa lataa ja jaat ostoksia helposti perheen kesken.
 • Viivakoodi ja viljantähkiä, grafiikka

  2 sovellusta paremman ruuan ja kosmetiikan valintaan

  02.09.2015Kuningaskuluttaja
  Allergioiden ja yliherkkyyksien täyttämässä maailmassa kuluttajan tulee olla entistä paremmin itse kärryillä siitä, millaisia ainesosia tuotteissa on. Näillä kotimaisilla sovelluksilla saa lisätietoa kosmetiikan ainesosista ja ruokien ravintoarvoista.
 • Spotifyn logo suurennuslasissa

  Spotifyn uudet käyttöehdot hämmentävät: laskutus jatkuu vaikka musiikki loppuu

  28.08.201510Kuningaskuluttaja
  Musiikin suoratoistopalvelu Spotify päivitti elokuun loppupuolella käyttöehtojaan. Uudet ehdot myöntävät Spotify-sovellukselle pääsyn moniin puhelimeen tallennettuihin tietoihin, sen sijaintiin ja käyttäjän Facebook-profiiliin. Muutoksesta syntyi kohu, jonka jalkoihin jäi toinen, yhtiön laskutuskäytäntöä koskeva kummallinen muutos.
 • Kuva Apple Music -palvelun etusivusta

  Kokeilussa Apple Music

  18.08.20158Kuningaskuluttaja
  Spotifyn ja Google Play Musicin haastaja tarjoaa perheille suunnattua kimppahinnoittelua ja oikeiden ihmisten taidolla laatimia soittolistoja. Applen uusi suoratoistopalvelu ei kuitenkaan ole parhainta Applea.
 • Kuulokkeet ja puhelin vihreällä matolla

  5 sovellusta musiikin löytämiseen ja tekemiseen

  24.06.20151Kuningaskuluttaja
  Välillä on kiva löytää uutta musiikkia, tai jopa tehdä sitä itse. Tässä viisi sovellusta, joilla homma onnistuu.
 • Applen älykello Apple Watch

  Kokeilussa Apple Watch: hienovarainen liikuttaja

  16.06.20154Kuningaskuluttaja
  Applen kohuttu Apple Watch tuli myyntiin muutamissa maissa huhtikuun lopulla. IPhonen käyttäjille suunniteltuun älykellon oli ladattu paljon odotuksia, mutta vastaako se niihin? Parin viikon kokeilun aikana kellosta löytyi muutamia miellyttäviä ominaisuuksia, mutta paljon jäi myös käyttämättä.
 • Lapset pelaavat Ipadilla

  5 kotimaista opetuspeliä lapsille

  16.05.20157Kuningaskuluttaja
  Lapset ovat uskomattomia oppimaan uusia asioita, mutta aina ei vain huvita. Erilaisten taitojen opetteluun voi hakea vaihtelua mobiilipeleistä, jotka on suunniteltu nimenomaan lapsen opettamiseen. Tarjontaa löytyy, oli kyse sitten sävelistä, väreistä, kirjaimista tai numeroista.
 • Tietokoneen työkalupakki

  4 palvelua hyötykäyttöön: kuvia, tekstiä ja esityksiä

  04.05.2015Kuningaskuluttaja
  Nykyään työnteko on liikkuvaa, joten aina ei oma kone ole käytössä, kun pitäisi edistää töitä tai vaikkapa opintoja. Yhteiskäyttökoneissa ei kuitenkaan ole aina niitä ohjelmia asennettuna, mitä käyttäjä tarvitsisi. Omassa kotikoneessakin saattaa olla puutteita. Onneksi selaimen kautta pystyy tekemään kaikenlaista, mihin aikaisemmin olisi tarvittu erillistä ohjelmaa. Tässä neljä vinkkiä, joista on hyötyä esimerkiksi kuvien ja esitysten sekä asioihin paneutumisen kanssa.
 • Kännykän tietoturva

  4 hyvää sovellusta älypuhelimen turvaksi

  14.04.20159Kuningaskuluttaja
  Huoli oman puhelimen yksityisyydestä on nykyisin aiheellista, kun internetin käyttö kännykällä on jokapäiväistä. Muutamalla sovelluksella on helppo turvata arkikäytön turvallisuus.
 • Twitter-lintuja langalla

  Ota enemmän irti Twitteristä

  09.04.2015Kuningaskuluttaja
  Facebook on suomalaisten suosituin sosiaalisen median palvelu, mutta yhä useampi myös twiittaa. Twitterin käyttö liittyy Suomessa usein työhön, mutta palvelun kautta on myös helppoa seurata ja jakaa tietoa. Oli käyttötarkoitus mikä tahansa, tässä muutamia vinkkejä siihen, miten saa enemmän irti Twitterin käytöstä.
 • Peruutuskolari, animaatio

  Peruutustutka pimeni – pitääkö autonmyyjän korvata kolarikulut?

  30.03.20153Kuningaskuluttaja
  Kolme vuotta käytetyn henkilöauton peruutustutka lakkasi toimimasta yllättäen. Seuraus tästä oli se, että kuljettaja osui peruuttaessaan kiviesteeseen. Peruutustutkan korjauskulut menivät auton takuun piikkiin, mutta muilta osin maahantuojan linja oli tyly: Takapuskurin uusimisesta syntynyt n. 1600 euron kulu kuuluu omistajan maksettavaksi.